Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

  • Andrass9: @látjátok feleim szümtükkel: Nekem 4 sütőm volt, de csak hárommal tudok egyszerre folyamatosan dol... (2024.06.18. 23:01) Spenótos-besameles palacsinta
  • Andrass9: @Kumari aki Nilüfer: Ezek csak rövid akciósok, amik azonnal elfogynak. Most például az egész kacsá... (2024.06.18. 18:18) Libamájas tükörtojás
  • látjátok feleim szümtükkel: @kocsmagomba: Eddig soha nem volt korompenészes ez a fa, de most áprilisban és májusban néhány h... (2024.06.17. 22:03) Lisszabon 6 napja képekben
  • Tangó Suszter: @kocsmagomba: :-)) (2024.05.26. 13:25) Az elengedhetetlen tavaszi spenót
  • Andrass9: @látjátok feleim szümtükkel: @kocsmagomba: Elkészült a Lisszabonról szóló poszt: lehet képeket néz... (2024.05.26. 09:51) Avokádóval gazdagított tojásrántotta
  • Tangó Suszter: @látjátok feleim szümtükkel: Vááááász??? (2024.05.20. 10:23) Latin nagy Fiesta

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (3) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (10) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (376) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkini (11) cukkíni (27) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (40) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (510) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (5) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (61) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (384) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) jalapeno (25) jalapeño (27) Jalapeño (3) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsir (5) kacsazsír (62) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (113) kakukkfű (40) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (33) kenyérlepény (2) kenyérliszt (22) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (7) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (69) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) Lucullus (8) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olívaolaj (11) olivaolaj (148) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (8) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (108) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (8) réteslap (3) rétesliszt (16) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (397) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (42) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (12) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (73) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (3) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (97) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (239) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (12) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (257) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Könnyű nyári reggeli

2012.08.29. 07:00 Andrass9

Megéheztem. Igen, már reggel éhes lettem, ami nem szokásom. Persze megint jön a varázshűtő, mit is találok benne. Volt ott minden szép és jó, de a húsos füstölt szalonna kapta el a szememet.

Beszéltük is éppen feleségemmel, hogy délután csinálna valami tartalmasabb dolgot paprikával, tojással.

Akkor pedig én most tojásrántottát fogok csinálni! Persze írhatnék posztot a vízmelegítés rejtelmeiről, de még nem vagytok kellően felvértezve egy ilyen fontos tudományos értekezés feldolgozására.

Egyszemélyes könnyű rántotta:

  • 1 TV és egy bogyiszlói zöldpaprika
  • 2 tojás
  • kanál ghi vagy zsír
  • 5 dkg kolozsvári szalonna
  • egy szál debreceni (mert találtam és nem akartam kidobni - bár csalódás volt)
  • vereshagymák (a kicsikből)

A tojások kivételével felaprítottam a belevalókat.

10.jpg 11.jpg

A szalonnának persze csak egy részét használtam fel, elvégre könnyű reggelit főztem, vagy mi a szösz? Raktam egy evőkanálnyi ghí-t a serpenyőbe, ( hogy koleszterolszegényen készítsem a rántottát ), amire rádobtam a szalonnadarabkákat, kicsit később a debrecenit (esküszöm SOHA TÖBBET!!!), amikor már sercegtek, megkapták a paprikát és a hagymát is. A bogyiszlóit persze lehet síma TV paprikával is helyettesíteni - ez a reggeli igencsak a csípős oldalra billent!

12.jpg 13.jpg

Pár perc kavargatás után lehúztam a lángról, beleütöttem a két tojást (nagyobb étkűek tehetnek hármat is bele), vissza a lángra és kavarni egy kicsit. Jólvan na, az egyik sárgája kipukkadt. Nem tükörtojást sütöttem! Én nem szeretem a tojást elvesztegetni, hogy tányérban verjem fel, nomeg a tűzön kikevert rántotta egész más - a fehérje még helyenként egyben marad.

14.jpg 15.jpg

Mint látható, tényleg könnyűre sikeredett - alig van benne tojás :)

Már csak tálalni kellett kis kenyérszerűséggel, valamint sok kovászos uborkával. A rántottát megszórtam csepp jóízű szegedi pirospaprikával (Süllőcskétől kaptam, és nagy becsben - meg egy fekete edényben - tartom). A reggelit egy csupornyi behűtött aludtejjel tettem teljessé, ami mindig ebben a csuporban készül.

16.jpg 17.jpg

Jóllaktam....

Update:

Feleségem hazajött és kicsit mérges tekintettel nézett délután 5-kor, hogy neki nem maradt. Szóval ő is nekilátott megfőzni pici eltéréssel:

  • Kétszer annyi szalonna ment bele.
  • Dupla mennyiségű hagymát főzőtt bele.
  • Kicsumázta a bogyiszlóit (pedig ő eszik csípősen a házban)
  • Debrecenit ő is belefőzte (és nem reklamált???)
  • A tojást tálban felverte (úgye mennyire másképp néz ki?)

Kiraktam neki 4 kovászos uborkát, valamennyi paradicsomos kenyeret az asztalra. Amilyen pechetek van, végigfotóztam a készítést.

21.jpg 22.jpg
23.jpg 24.jpg
25.jpg 26.jpg

Ő is jóllakott ...

185 komment

Címkék: reggeli paprika rántotta aludtej

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr394725886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Daró 2012.08.29. 17:37:55

@váj mí: van neki, de még mekkora... sziasztok!

Vaczak2 2012.08.29. 17:41:31

@váj mí: Hátkérlekalássan, családi baracklekvár... az, hogy édes, az nem kifejezés.
Nagyon fontos, hogy előbb kell rá a féldoboz tejföl, és utána a negyed kiló porcukor. Ha fordítva lenne, én is visszaküldeném. nem mindegy ugyanis, hogy a láb van a cipőben, vagy fordítva.

1kutya 2012.08.29. 17:46:42

@váj mí: hát nem tudom, de én a tórógombócot tejfellel meg porcukorral eszem, viszont a túrós és káposztás tésztára akkor se tenném rá a cukrot, ha a csáknorrisz állna mögöttem a hatlövetű ágyújával:-DDD

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.08.29. 17:50:28

@váj mí: mert a túrógombóc az tejföllel van. Igaz, hogy azt fahéjas-cukrozni kellene.

váj mí 2012.08.29. 17:57:26

@Daró: Imádom.... a segge miatt ;)

@Vaczak2: @1kutya: @hajdulaszlo (volt hajdul): Hát srácok, az édes savanyú, sós keserű, édes keserű, savanyú sós és párjaik csípőssel kiegészítve, az nekem ázsiai konyha, amit negyedévente max. egyszer. A túrógombóc az meg minimális porcukorral és mazsolával van, évente legfeljebb egyszer, mert gyerekkoromban egyszer betegre zabáltam magam cukros túróból, és azóta az lett a meghatározó élmény. De mi a tökömet keres rajta a tejföl?

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.08.29. 17:58:04

@váj mí: Elírtad: Péniszvirág. Jókat mosolygok a huszon-harmincéves bloggereken, s kommentelőiken. A kommentelők, mint a kiskutya lihegnek a gazdira, hogy ügyes vagyok-e főnök. A blogger meg kevéske éve okozta tapasztalathiány miatti magaslatról símogatja a buci fejet.
Lásd: éltes, tapasztalt, s szerintem főzni tudó hölgy megkérdezi Pinácskától, hogy jól panírozza-e a cápafartőt.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.08.29. 18:00:14

@Mitzi von Küche: a Pásztortűz definitíve egy főzős-evős-ivós élményblog. Nem gasztroblog, nem is akar az lenni. Én így elkerülhető az a kényes szituáció, hogy engem egy gasztrobloggerrel (bármilyen tág fogalom) bárki összehasonlítson :))

Viccet félretéve, akik a Gblog szavazáson az élen járnak, más műfaj, a nokedliszaggatójukat se moshatnám el. Sem egy zenekarban, sem egy súlycsoportban nem vagyunk.
Különben meg van rá egy rézmozsaram, h a szakmai zsűri által kiemelt blog nem is lesz az első tíz leszavazottabb között.

1kutya 2012.08.29. 18:09:26

@váj mí: a tájfelt ha megcukrozod már nem savanyú:-DDD

váj mí 2012.08.29. 18:11:39

@hajdulaszlo (volt hajdul): Aszonták egy időben, látens leszbi. Mondjuk, mindegy, mert főzni semmilyen minőségében nem oké. Lehet, hogy tud, de hogy nem élvezi, az süt róla. Pláne amikor kölkökkel produkálja magát.
Hm, na igen, be kellene tracbackelni egy posztot a panírmorzsáról is ....

Azért ebben a "nincs tökömben" te ne legyél annyira biztos a felcsatolható péniszek korában ;P

Topy 2012.08.29. 18:13:30

@váj mí: hát hogy ne legyen olyan száraz! :)
savanyú-édes komplementer páros

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.08.29. 18:19:18

@Daró: @váj mí: Nigella jó csaj. Ezt már az első percben, egy ujjszopás utáni csábos oldalpillantásából levágtam. Sajnos én nem láttam slankabb korában, amikor a rendező nem rejtegette még annyira a fenekét :D

Nem akarom szegény Stahlt bántani, de annak idején a Matulán volt egy Top10, amibe...
matula.hu/index.php?section=article&rel=45&id=546

váj mí 2012.08.29. 18:22:38

@Topy: Hát keverje a túróba bele, különben nekem tényleg mindegy, csak kisebb gasztrosokkot okozott, amikor évek után rászántam magam egy túrógombócra, és vastag tejfölréteggel hozták ki.

@1kutya: Édes-savanyú izé .... ami megy az ázsiai konyhához, de nekem a túrógombócról másfajta emlékeim vannak, még akkor is, ha nem eszem túl gyakran ...

1kutya 2012.08.29. 18:45:19

@váj mí: nem tudom milyen élményeid vannak, de nálunk (bereg) a túrógombóc maga sohasem volt édes, ahhoz, hogy édes legyen porcukrozni kellet, a tejfel - ahogy @Topy: is mondja - azért kell hozzá, mert amúgy "sok nyállal jár".

váj mí 2012.08.29. 18:48:08

@PO: Rengeteg képet találhatsz Nigelláról a neten, ha meg akarod skubizni a nagyobb kuffert ;)
A Stahlt meg ne sajnáld, simán beleillik, szó szerint visszataszító. Bár haszna neki iks van. Ha egyszer létezne egy földönkívüli faj, akinek a túléléséhez földi nők kellenének, és ezért akarnák leigázni a bolygót, csak a Stahlt kellene kiküldeni, mint reprezentatív mintát. Szerintem inkább kihalnának ...

váj mí 2012.08.29. 18:53:52

@1kutya: Hm, nálunk meg (belső - Erdély) mindig is az volt. Alapvetően cukros-vaníliás-mazsolás túróból készült némi gríz és tejföl (krémesebbé tétel) hozzáadásával. A tejfül kizáróan a masszába ment. Aztán 5-6 perc főzési idő, pirított zsemlemorzsába való beleforgatás után forrón ment az asztalra, sima, vaníliás, fahéjas, vagy vaníliás-fahéjas porcukor szórásra várva. Egyéni ízlés szerint.
De nem, ráborítva sosem volt fél pohár tejföl két gombócra. Max. egy pohár, az egész masszába beledolgozva.

1kutya 2012.08.29. 18:55:50

@váj mí: akkor ezt nem ismertem! kérünk róla posztot!:-DDD

1kutya 2012.08.29. 19:01:57

egyébként meg lexarom most a gombócot! sülnek a harcsaszeletek, éppen elkészült a csirízes rizs, a joghurtos káposztasaláta, eszünk...

váj mí 2012.08.29. 19:07:11

@1kutya: Erről minek, leírtam, hogy csináld ;)

A menüből meg a káposztasalátát kérem, aztán majd sütök hozzá krumpli héjában, majd kis olajban...

Pinka-Panka 2012.08.29. 19:41:55

Szép estét az egybegyűlteknek:) elég sok munka után, reméltem marad holnapra a levesből, de kivégeztek mindent - holnap nincs semmise!!:)

1kutya 2012.08.29. 20:02:33

@Pinka-Panka: nincs mise?:)

@váj mí: ennél azért pontosabban, ha kérhetnénk!

Pinka-Panka 2012.08.29. 20:05:22

@1kutya: tegnap óta fűz a férjem, a szilvás gombócért - ezt én soha nem csináltam, mert Anyukám megcsinálta, nem is repesek érte - már az unokaöcsémtől a receptet is elkérte, csak csináljak már...Hétvégén, nekiállok...)

1kutya 2012.08.29. 20:11:04

@Pinka-Panka: soha nem késő elkezdeni.

Pinka-Panka 2012.08.29. 20:14:13

@1kutya: megvoltam nélküle, azt hittem meg is leszek:) majd beszámolok róla, még akkor is ha kőkemény gombócokat gyártok akkor is..vagy jó puhányokat

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.29. 20:28:02

@Pinka-Panka: Nálunk a fiam főzte. Van valami varázs receptünk sok disznózsírral - na az működött. Az USA-ban háromszor kellett nekiveselkednie, amíg megfelelő krumplit és megfelelő lisztet talált hozzá. Zsír az volt :)

váj mí 2012.08.29. 20:31:50

@1kutya: Na most tényleg, mit akarsz? Túrógombócnál csak a gyakorlat segít. Leírhatom én, hogy 5 dkg gríz vagy 10 dkg, úgyis az határozza meg a mennyiséget, hogy mennyire "folyós" a tehéntúró. Tehát tegyél bele annyi grízt, amíg lágy, de már formázható masszát kapsz. Ízesítsd cukorral, lehetőleg por alakban, ízlés szerint, vaníliával, mazsolával, reszelt vagy kandírozott citrushéjjal. Ha sok gombócot akarsz, és nem túl "folyós" a túró adj hozzá tejfölt, és annyi grízt, amennyit felvesz. Olyan legyen a tészta, mint egy kissé túl sűrűre sikeredett pan-cake tészta.
Vizes kézzel formázz gombócokat, tetszés szerinti nagyságban, és dobd lobogó sós vízbe 5-6 percre.
Olvassz fel némi vajat, piríts zsemlemorzsát, forgasd bele a kifőtt gombócokat, é még forrón tálald sima porcukorral, vagy vaníliával, fahéjjal ízesített cukorral. Esetleg lekvárral, diós-mákos keverékkel ... ahogy akarod.
Fotó nincs. Képzeld el.

Hurri Kán 2012.08.29. 20:33:10

Jó estéket. :)
Hű... édes-savanyú-túrógombóc-Nigellasegge... Győzzem felvenni a fonalat :D

váj mí 2012.08.29. 20:38:08

@Andrass9: A szilvás gombóchoz lisztes krumpli kell (amit püréhez ajánlanak), és rétesliszt, szerintem. Meg az a kissé savanykás szilva, amit magozzon ki, akinek sok szülőanyja van egy utcában, mert nem arról híres, hogy magvaváló. Legfeljebb lesz benne pár kukac is, na és? A fahéjas porcukor úgyis elnyomja az ízüket .... ;)

Hurri Kán 2012.08.29. 20:40:19

@váj mí:
És minden szilvába kell egy szem kockacukrot is rakni.

váj mí 2012.08.29. 20:42:15

@gyvy: Mondom, hogy no magozás részemről. Legfeljebb besikerül pár kukac. Mondd már! Máshol csemege ....

Pinka-Panka 2012.08.29. 20:42:54

Na, ha már gyártok egy 85 darabot, akkor magamnak kakaót teszek bele:P

Hurri Kán 2012.08.29. 20:47:53

@váj mí:
Kukac nem zavar benne, ha nincs kockacukor, az igen. :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.29. 20:49:18

@Pinka-Panka: 80 dkg lisztes krumpli (Ella?) hajában megfőzve, pucolva és forrón kinyomva krumplinyomón, majd hagyd kihülni. 30 dkg sima liszt, 7 dkg olvasztott disznózsír és egy tojás. Ezt dolgozd össze és ne ijedj meg, ha ragacsos kicsit. A szilva magja helyére tegyél egy őrölt fahéjas kockacukrot.
A prézlit is zsírban csináld, úgy az igazi és nagy széles serpenyőben, mert ott könnyen belegörgeted a gombócákat.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.29. 20:50:19

@gyvy: Egyetértünk! Cukor kell bele. A kukac csak plusz fehérje.

Pinka-Panka 2012.08.29. 20:51:37

@Andrass9: de aranyos vagy, köszönöm:) megküzdök vele, azt gondoltam sokat csinálok egyszerre és lefagyasztom..és ne nevess ki mi van ha feldarabolom a szilvát bele, hogy más legyen??? az béna lenne?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.29. 20:53:44

@gyvy: Besegítek - az én túrógombócom se Nigella seggét, se prézlit nem lát, viszont a ráöntött tejfölben van rendesen cukor és citromlé. A gombócok kicsik, olvasztott vajra szedem őket és úgy frissiben bekapjuk. Kb egy harapás egy gombóc. A tésztája is kicsit más, mert van benne tojás, aminek a habja keményre verve kerül a masszába. Ettől habkönnyű lesz a gombócom. De rég csináltam!! Sajna a feleségem nem szerette soha, csak a gyerekek.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.29. 20:56:25

@Pinka-Panka: Sokszor vágom ketté a szilvát és úgy rejtem el benne a cukrot. Főleg, ha nehezen magozható. Érdemes a gyümölcsöt minél nagyobb darabban hagyni - a gombócnak úgy van meg a hangulata evéskor, ha látod a szilva formáját, amikor szétvágod.
Amugy a konzervipar megdöbbentően jó mirelit szilvásgombócot ajánl :)

Hurri Kán 2012.08.29. 20:56:55

@Andrass9:
Túrógombócot, ha nem is napi szinten, de szeretem. Tejföllel, fahájas cukorral és természetesen kis pirított zsemlyemorzsával.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.29. 20:57:52

@Andrass9: Annál csak a szilvalekváros barátfüle finomabb - szintén mirelit !

váj mí 2012.08.29. 20:58:04

@Pinka-Panka: Kakaót? Nemár! Soha még csak nem hallottam róla.
Nálam leginkább benne marad a mag, ha némileg magvaváló, akkor fahéj megy bele mag helyett, vagy fahéjas cukor.

@gyvy: @Andrass9: Hát fiúk, van az a magjától kurvanehezen elváló savanykás szilva. Ha abból ti minimális anyagveszteség mellett kibányásszátok a magot (a szilva fél belseje nem ér, olyat én is tudok ...), akkor azt töltök bele, amit akartok, akár kandírozott kukacot is ...

Pinka-Panka 2012.08.29. 20:58:46

@Andrass9: akkor csak kettévágom én is, nem variálok meg, mondjuk én nem nagyon szeretem, de legyen olyan, amilyennek kell lennie...jajj el ne képzeld, hogy én megvennék ilyesmi mirelitet, meg is kapnám az útilaput, meg a pogácsát:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.29. 20:59:27

@gyvy: Úgy is jó lehet, csak még nem kóstoltam se fahéjjal, se prézlivel. Ahány ház, annyi Nigella ...

Hurri Kán 2012.08.29. 21:01:02

@váj mí:
Ki lehet bányászni. Végénél fogva kell megnyomni a szilvát, akkor hosszában kettéreped, és ki lehet kapni a magját.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.29. 21:01:23

@váj mí: Nem kell azt a magot kivenni, csak a cukrot tedd mellé. Ha jól megfőzted, akkor majd leszopogatja a kuncsaft evés közben a magról a pikáns szilvát.

Pinka-Panka 2012.08.29. 21:02:17

@Andrass9: a férjem??, olyan szimata van, hogy olyat még nem láttál:))

váj mí 2012.08.29. 21:03:14

@Andrass9: Dehogynem. Vannak jó mirelit cuccok, de a legjobban is max. krumplipehely van. Az én tésztámban meg negyedfogínyre elegendő, picit direkt csomósra hagyott főtt krumpli darabkák.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.29. 21:04:00

@Pinka-Panka: Na jó - hiszek neked :)
De azért nem semmi, hogy tojásrántottából szilvás és túrógombóc receptek lettek !
Ettől jó a Blogkocsma! Mindjárt a desszertet is megfőzzük a főételhez :)

Pinka-Panka 2012.08.29. 21:05:32

@Andrass9: mikor volt már reggel?:) persze, hogy éhesek lettünk:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.29. 21:05:42

@váj mí: Persze, boltja és márkája válogatja. De abban egyet értek, hogy az a mikro krumplidarabka - az a non plus ultrája a szilvásgombóc és az angyalbögyörő tésztájának.

váj mí 2012.08.29. 21:05:46

@gyvy: @Andrass9: Akkor fiúk, ezt rátok hagyom. Mert nekem vagy kijön az a nyomi mag egyből, vagy a gombóccal együtt fő. Nem csicsázunk ;)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.29. 21:08:10

@Pinka-Panka: Én is 4-kor ettem utoljára: jó kis kelkáposztafőzeléket fokhagymás sült oldalassal. Reggelire is azt ettem, nem rántottát :)
Sikerült végre olyan sós oldalast sütnöm, ahogy azt szeretem - és még osztozni sem kell senkivel.
Egye fene, küldök neked meg Anicának egy-egy darabot. Jók voltatok ma.

Pinka-Panka 2012.08.29. 21:10:01

Van az az elhíresült szólás - mondás, hogy "ennyi még gombócból is sok". - mindig kíváncsi vagyok, hogy kinek mennyi?? - normál, közepes méret, ki mennyit tud megenni?:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.29. 21:10:22

@1kutya: csáknorrisz nem is hagyná - rögtön megenné az egészet!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.29. 21:11:14

@Pinka-Panka: Amikor én még kissrác voltam, akkor 48-at. Ma már örülök, ha 5-6-ot.

váj mí 2012.08.29. 21:12:52

@Andrass9: Hát ja, ha nincs éppen másfél órám gombócra, akkor a jó minőségű mirelit is oké.
Húúúú, angyalbögyörő, a "melléktermék" ;). Bár én fel szoktam turbózni, mikor, milyen kedvem van. Van, hogy "csak" fahéjas porcukorral, van hogy diós-mákos-mézes gezemicével, van hogy sodókkal, van hogy fagyival, van hogy gyümölcsöntetekkel....
Hm, kellene nyitnom egy gombóc- és angyalbögyörő gyorséttermet ;)

Pinka-Panka 2012.08.29. 21:14:07

@Andrass9: új oldaladról ismerlek meg:)) reggelire oldalast?? - akárcsak az uram, képes meleget enni mindig:)
Nincs más választásom csak jónak lenni:))meg nem is voltam ma, így nem rosszalkodtam:)
elcupákolnék én is egy ilyen oldalaskát:)/ígérted a postztot róla!/

1kutya 2012.08.29. 21:16:29

@váj mí: nálad is angyalbögyörő a krumplisnudli?:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.29. 21:16:46

@1kutya: Csáknorriszt nem lehet agyonütni - neki nincs is agya!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.29. 21:17:27

@Pinka-Panka: Már megírtam. Most sok posztot írtam, hogy tudjak dolgozni is valamikor :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.29. 21:18:54

@Pinka-Panka: Reggelire a legjobb egy laza körömpörkölt! Mitzi cikiz is folyton miatta :)

Hurri Kán 2012.08.29. 21:19:45

@Pinka-Panka:
A normál, kb. kis ökölnyi méretűből 15-20-at simán (ha csak desszertnek ettem) :D

1kutya 2012.08.29. 21:20:51

@Andrass9: dehogynem! csáknorrisz már elszámolt végtelenig. kétszer...

Ps: asszem neki kell ugrasztanom Editet túrógombócot csinálni:)

Pinka-Panka 2012.08.29. 21:22:50

@Andrass9: mint a férjemet hallanám, ma hajnali öt órakor lecsót evett, mielőtt elment...jó illat volt a házban mondhatom:))
Na, kedves uraim, legyenek jók!
Jó éjt mindenkinek!:)

Pinka-Panka 2012.08.29. 21:24:19

@gyvy: Te, jó ég, gondolom a palacsinta is kb ennyi:)

Hurri Kán 2012.08.29. 21:26:13

@Pinka-Panka:
Az a tészta vastagságától is függ ;-)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.29. 21:27:40

@Pinka-Panka: Palacsinta rekordom 50 körül volt másfél liter tejjel még Szegeden a Somogyiban. Voltam vagy 20 éves és 48 kiló vasággyal.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.29. 21:28:11

@gyvy: Megtanultam 50 év után vékony palacsintát sütni !

váj mí 2012.08.29. 21:32:45

@1kutya: Naná, hogy az, én a "nudli"-t nem értettem eleinte. Amíg meg nem láttam valamelyik hiper hűtőpultjában... akkor esett le, hogy az becsöletes nevén angyalbögyörő.
Hm, ha lesz Pesten egy Gombóc és Bögyörő kifőzde-kajálda-étterem- valamin ilyesmi valamikor,akkor én leszek majd az ;).

1kutya 2012.08.29. 21:38:37

@váj mí: a lekváros derelyét ki ne felejtsd az étlapról!

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.08.29. 21:42:09

@Andrass9: Az a Somogyi egy király hely volt. Korsó kakaó, túrós csusza reggelire!

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.08.29. 21:43:06

Szilváról jut eszembe. Gyerekkorunkban vettünk egy zacskó fagyasztott szilvát, s úgy mentünk moziba.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.08.29. 21:43:47

@Andrass9: Ja és a "Somogyit" csak a "Porlód" környéki lakosok ismerik.

váj mí 2012.08.29. 21:46:25

@1kutya: Az barátfüle, de nem lehet rajta az étlapon, mivel az csak a nagyim késállagú szilvalekvárjával az igazi. És már nincs, aki főzzön. Szart meg nem gyártunk, arra van épp elég étterem ....

@hajdulaszlo (volt hajdul): Mi aszalttal adtuk elő, nemcsak a mozit ... az volt a fő edésség ;)

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.08.29. 21:49:18

@váj mí: Mifelénk a barátfüle az kelt tésztából, sütőben sütött setemény, szilvalekvárral. A lekváros dörölye az főtt cucc.

1kutya 2012.08.29. 21:49:38

@váj mí: kérsz egy bödönnyit? anyámék még csinálják, ha terem a kocsmaudvaron a nemtudomszilva rendesen. úgy 2-3 éve nem győztem elajándékozni az igazi, betonkemény tetejű, 5 literes pikliket.

1kutya 2012.08.29. 21:50:46

@hajdulaszlo (volt hajdul): bezony! nagyanyám mindig a krumplisnudlival együtt csinálta, egyazon tésztából.

Hurri Kán 2012.08.29. 21:54:29

@1kutya:
Mikor jársz legközelebb Pesten? :)

váj mí 2012.08.29. 21:57:27

@hajdulaszlo (volt hajdul): Nálunk a barátfüle főtt cucc volt nudlitészta, csálé háromszögben isteni szilvalekvárral. A kelt tésztás sütött az a bukta, oder? Hm?

@1kutya: Ajjjaaaaj, ne fájtítsd a szívem ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.29. 21:58:14

@1kutya: csatlakozom @gyvy: kérdéséhez. Elfér abban a kocsiban két 5 literes is!

váj mí 2012.08.29. 22:04:53

@Andrass9: Jaja, attól lett cakkos ;)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.29. 22:52:49

Jó éjt álmos banda! Megyek spéci pestot főzni nektek.

váj mí 2012.08.30. 00:21:03

@Topy: András pesti lenne, aszondod? Hm ;)

Pinka-Panka 2012.08.30. 05:41:48

Jó reggelt mindenkinek!

Pinka-Panka 2012.08.30. 05:49:25

@Andrass9: én még őrzóm a nagyanyámét, kicsit csálén vág, de még működik:)
a barátfülét én is szeretem:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.30. 08:57:17

@Pinka-Panka: Nekem is az a réz van, amit kireszeltek cakkosra, nem a szocializmus hengerelt lemezáruja!

Topy 2012.08.30. 09:07:07

@váj mí: azt nem t'om, de éjfélkor már csak ennyire futotta tőlem :D

Pinka-Panka 2012.08.30. 12:11:27

@Andrass9: erről eszembe jutott és nem politizálás, de emlékeimben van erősen, hogy nekünk még volt olyan, hogy gyakorlati foglalkozás, heti két órában az általános iskolában. Sajnos mi lányok is a kiadott tanterv szerint barkácsoltunk, gyertya tartót csináltunk fémből, áramkör ismeretek és mindenféle, amihez satu, kalapács, és lemezvágó kell.
Lidérces álmaimban jön elő, annyira utáltam, azt vallom, hogy a lányoknak, horgolni, kötni, hímezni-hámozni kellett volna megtanulni. A fiúk meg üssék-vágják a vasat.
Ne csodélkozzunk, hogy a nők ma nem tudnak főzni, ha otthon nem ragadt rá valami, akkor látjuk a végeredményt.
Bocs ezért az offért!

Pinka-Panka 2012.08.30. 12:18:37

annyira lázadtam az ilyen dolgok ellen, hogy mindjárt megkarcoltam az ujjam a fémforgáccsal(kicsit) - és nem kellett semmit csinálni:) és lőni se lőttem az akadályversenyen, mondtam a kiskatonának, hogy én bizony fegyvert nem fogok lőjjön az aki akar - szegény lődözött helyettem:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.30. 17:00:11

@Pinka-Panka: Nekem jó volt a gimiben. A lányok szabás varrást tanultak (volt vagy 30 varrógép és egy tündéri mini szabó néni aki tanította őket. A fiúknak autószerelést tanítottak. Volt a műhelyben még traktor motor is (minek?) . Szétszedtük, összeraktuk a gépeket. Megtanultunk még hengerfejtömítést is készíteni rajzlapból az országúton!!!! Ezt a tudást sokszor használtam, és örülök, hogy a fejembe verték. Ma már erre senki nem képes.
Ott álltam Boston és Framingham között az autóval, aminek letörött a hűtőbe vezető cső csonkja. Ha nem így növök fel, ma is ott állnék :)
Így viszont Duckt tape-el megragasztottam, szereztem 4 liter vizet a közeli házból, és még 3 hétig így közlekedtem, amíg szereztek nekem másik hűtőt.

Pinka-Panka 2012.08.30. 17:57:20

@Andrass9: na , erről beszélek, így lett volna helyes, a lányok tanuljanak szabni-varrni, főzni, , kézimunkázni - sajnos nálunk nem ez volt, s én sose szeretnék gyetyatartót csinálni vasból, lemezből...

Pinka-Panka 2012.08.30. 17:58:30

@Andrass9: és te ezt jól hasznositottad is az életben, ez szerencse:)
süti beállítások módosítása