Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (3) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (10) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (64) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bor (21) bőr (3) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (378) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) cajun (3) Cajun (4) cajun fűszerkeverék (18) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csécsi szalonna (2) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkíni (27) cukkini (11) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (42) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (60) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (511) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (5) füstölt kolbász (23) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (61) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (385) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) jalapeno (25) jalapeño (27) Jalapeño (3) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (8) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsir (5) kacsazsír (62) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfű (41) kakukkfü (114) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (37) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (14) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (33) kenyérlepény (2) kenyérliszt (22) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (177) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (14) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (7) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (8) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (25) lilahagyma (70) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (141) lucullus (4) Lucullus (8) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (21) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olivaolaj (148) olívaolaj (11) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (9) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) őzláb (2) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (158) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (110) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (43) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (8) réteslap (3) rétesliszt (16) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (7) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (24) (402) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (42) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (12) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (74) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (3) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (98) tejfel (72) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (242) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (12) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (258) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yoghurt (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (45) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (87) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (86) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Rakott patisszon

2012.07.16. 07:00 Waka

Minden évben megfogadom, hogy nem vetek többet ilyen sokat, de aztán megveszem a magot, a zacsiban meg van vagy harminc szem. Ha elteszem a maradékot, jövőre lehet, nem kel ki, kidobni meg sajnálom. Aztán, ha kedvez az időjárás, kosárszám hurcolom haza a termést. Rántott patisszon, grillezett patisszon, marinált patisszon, ördög tudja, milyen patisszon. Ekkor jön az idea. Legyék rakott patisszon. Voltaképpen a töltött patisszon jobb helykihasználású változata. A töltött ugyebár elég üres helyet hagy a tepsiben. Egyszerű, ugyanakkor eléggé időigényes étel.

Hozzávalók:

1-1,5 kg tisztított patisszon vagy cukkini,

80 dkg darált sertéshús,

2 dl rizs,

4 dl húslé,

2 nagy fej vöröshagyma,

2 gerezd fokhagyma,

10 dkg füstölt húsos szalonna,

1 zöldpaprika,

1 paradicsom,

só,

őrölt fekete bors,

őrölt köménymag,

pirospaprika,

zsír vagy étolaj,

4 dl tejföl,

ízlés szerint sajt.

A megtisztított patisszont az uborkareszelőn legyalulom, megsózva egy éjszakára a hűtőszekrénybe teszem. Reggel lecsöpögtetem. A szalonnát kisütöm, a zsíron megpirítom az apróra vágott vöröshagymát, félrehúzva megszórom pirospaprikával, majd beleteszem a húst, és fehéredésig sütöm. Ízlés szerint fűszerezem, beleteszem az apróra vágott paprikát, paradicsomot és az összezúzott fokhagymát, kevés vízzel felöntve puhára párolom, a végén kicsit tocsogósnak kell lennie. A rizst a szokásos módon elkészítem, majd összekeverem a hússal.

A tepsibe egy réteg patisszont rakok, ráöntöm a rizses húst, majd a maradék tökkel befedem. Alufóliával lefedve közepes hőmérsékleten bő 1,5 órán keresztül sütöm.

pati_1.jpg

pati_2.jpg

pati_3.jpg

A tejfölt kedvünk szerint fűszerezhetjük, majd a fóliát levéve ráöntjük a patisszonra, sajttal megszórjuk, és további fél órán keresztül sütjük.


pati_4.jpg

Ha van hozzá kedvünk és felszerelésünk, a tökféléket előtte grillezhetjük, a sütési idő rövidebb lesz ugyan, de több vele a meló.

242 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr44658057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spájdernecc 2012.07.16. 08:00:09

Jó reggelt!
jól látom, higy az ott szalonnabőrke?

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.16. 08:03:23

patisszon-fan vagyok :))
kösz, Waka, én korán reggel ráéheztem! :)
szép napot mindenkinek!

Hurri Kán 2012.07.16. 08:16:54

Jó reggelt!

@spájdernecc:
Jól látod. Én a füstölt ízt is érzem ;-)

Öreg Sam 2012.07.16. 08:17:43

Jéééézusom Máriám!
Ezt a rengeteg finom alkatrészt patiszonnal elqrni! :DDD
Bocs'

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.16. 08:32:58

Azt a finom patisszont ennyi vacak alkatrésszel elrontani! Jééézusom Máriám!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.16. 08:36:11

Viccet félre. Nem értem, miért kell ilyen sokáig sütni. A húst, rizst gyakorlatilag ehető állapotra hoztad már az előkészítésnél, a tök 20-30 perc alatt puha lesz, tejföl, sajt sem kér sok időt (hacsak nem a mélyhűtőből vetted elő).
Persze te főzted, biztos jobban tudod - csak tényleg nem értem.
Az étel nagyon jó lehet, köszönöm a receptet.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.16. 08:37:56

@Andrass9: jó reggelt, Főni! :DD
fél szemem itt, de kezem és agyam sajna, ma a nemvirtuálisban..:(

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.16. 08:38:14

@Babette_: Ezekkel a mai hámozókkal már gyerekjáték!

Ugyandehogy (törölt) 2012.07.16. 08:39:36

@Andrass9: de a tejföl jó lehet, ha fél óra alatt se válik szét...ilyet keresek mindig.

Ugyandehogy (törölt) 2012.07.16. 08:40:17

@Andrass9: nem szeretem a hámozókat, szerintem férfiaknak valók.
igazi nő késsel pucol:D

nekem egy kerámiakésem van erre a célra. tuti mindig éles.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.16. 08:47:38

@Babette_: Látszik is rajtam, hogy nem vagyok egy igazi nő! Képes vagyok nemesacél hámozót használni, mely csak egy milimétert vesz le a zöldségből (a kutya nagy bánatára). Igaz, ezt a hámozót kb 30 másik előzte meg, mire megtaláltam :)

1kutya 2012.07.16. 08:48:31

reggelt!

én viszont most rögtön meg tudnék belőle enni egy olyan nagyobb kockával.

@Babette_: igazi férfi is késsel pucul (én kifejezetten rühellem a hámozót).

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.16. 09:03:10

@1kutya: Most meg kiderül, hogy igazi férfi sem vagyok. Szerintem azért nem szeretitek a hámozót, mert még nem volt a kezetekben egy jó példány.

1kutya 2012.07.16. 09:09:51

@Andrass9: van otthon ezer. egyik-másik kifejezetten jó (éles, vékonyan hámoz), valamiért mégis az apró hámozókéssel indulok, ha neki kell esni a zöldségeknek.

Vaczak2 2012.07.16. 10:25:36

IGAZI FÉRFI NEM PUCOL!
Héjastul eszi a kagylót is.

Topy 2012.07.16. 10:35:19

@Vaczak2: és a csirkét sem belezi! :D egyben tolja be...

1kutya 2012.07.16. 11:18:44

@Vaczak2: @Topy: aha, meg elengedett kézzel ül a bilin:)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.07.16. 11:28:33

@spájdernecc: Az bizony, én ha szalonnával főzök valamit, abba a bőrkének bele kell kerülnie, az az én falatom.
@Öreg Sam: @Andrass9: Nem a húst rontom el a tökkel, hanem épp azt próbálom ehetővé tenni. Ilyen tömegű patisszon egyszerűen nem puhul meg rövidebb idő alatt, még fólia alatt sem. Kipróbáltam párszor, hidd el.
@Babette_: A tejföl - ciki, vagy nem - az akciós pultból származó Danone, néhány nap volt még a szavatosság végéig, gondoltam, erre jó lesz. Mikor rántani akarom, nincs vele gond, felszelem, és utána kényelmesen késsel körbehámozom. Gyaluláshoz viszont csak felezem, kikaparom a magot, utána kiskéssel kell körbebíbelődni az összes rücsköt és kinövést.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.16. 11:49:10

@Boar.: aó, te jaó ég, hányadjára bírok ezen a marhán röhögni..:D

medvedr 2012.07.16. 11:52:06

A pucolás késsel történik. A hámozóz én gyalulásra használom, cukkiniből a pucolóval hosszában lehúzva dekoratív tekerhető vékony szeleteket lehet előállítani.

süllőcske 2012.07.16. 12:05:16

A csillagtök pucolása próbára teszi a türelmemet, bevallom, Anahita a megfelelő jellem az efféle melóra. Még akkor is, ha kezecskémben nem áll rosszul a halasbicsak.
Jó kis torta süllent itt, úgy látom. Kérek én is.

1kutya 2012.07.16. 12:23:24

@süllőcske: adjonisten! hazaengedtek?:-DDD

süllőcske 2012.07.16. 12:27:08

@1kutya: Adjon! Nem könnyen. Most éppen nem is tudom, hol a HAZA.

süllőcske 2012.07.16. 12:38:37

@anica inkognitóban: Szia, kicsim! Hoztam Neked okkerrögöt a Madarasról, 1800 méterről, kukujza, boróka tövéről.

1kutya 2012.07.16. 12:40:22

@süllőcske: ennyi sok idő után én még a nevemet is elfelejteném.

süllőcske 2012.07.16. 12:47:19

@1kutya: De Titeket nem. Pedig netet nem is láttam.
Csak PO-nak írtam telóról SMS-t, de nem is válaszolt, pedig kérdeztem, mi a helyzet.

1kutya 2012.07.16. 12:49:50

@süllőcske: köszönjük! pár hét netmentesség senkinek sem árt meg.

süllőcske 2012.07.16. 12:50:27

@anica inkognitóban: Földet kértél, úgy emlékszem.
Hoztam volna aranyat is, az még nemesebb főd, de biz nem találtam.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.16. 13:06:49

@süllőcske: arany nem kell!!!!!! ez tökéletes , köszönöm szépen :)

susztertangó 2012.07.16. 13:42:46

@Andrass9: Harminc éve kaptuk Svájcból, ott valószínű tucatáru. Kb. 6 centi hosszú a kése egy homorú, hegyben végződő fém lap, középtájon két oldalról felsliccelve, ettől két kezes, balogoknak is műxik. Fél milliméteres csíkokban héjjaz és gyors. A répán a késesek még csak egyet vágtak én már kész vagyok.A kekeckedők répáit is tessék ideadni, semmi perc alatt nem lesznek hitetlenek. Hámozó rulez, talán kivehető:david márka.

Ugyandehogy (törölt) 2012.07.16. 13:55:47

@Waka: még sosem rántottam tejfölt...

Ugyandehogy (törölt) 2012.07.16. 13:57:00

@süllőcske: ezek szerint nem adta át az üzenetemet...

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.07.16. 14:04:57

@süllőcske: Szia, Süllőcske! Isten hozott itthon!
@susztertangó: Ilyenem nekem is van, Victorinox márkájú, mint a svájci bicska.
@Waka: Szégyen, de még nem ettem patisszont - az én kedvencem: 1/padlizsán, 2/cukkini.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.07.16. 14:18:57

@Babette_: Próbáld ki, valami isteni. Vékonyan felszeled, megszórod csomborral, sáfrányos szeklicével, asa foetidával és lepkeszegmaggal, belehempergeted grana padano és patareszelék keverékébe, majd forró rozmárfaggyúban hirtelen kisütöd.
Két hozzászólásodra próbáltam egyben válaszolni.
@Mitzi von Küche: Cukkiniből is lehet készíteni, de most éppen a patisszonból volt sok itthon.

1kutya 2012.07.16. 14:24:53

@Waka: nagyon pihent vagy ma!:-DDD

BariKarika 2012.07.16. 14:38:27

@Topy: @susztertangó: @Mitzi von Küche: ez a legjobb hamozo, filleres cucc, erzekeny a borom, minden feltori, ezzel 2-2.5 kilo krumplit siman meghamozok, tobbre nem vallalkoznek.

www.food-ideas.eu/_MySite/uploads/images/Recipes/Utensils/Vegetable%20Peeler.jpg

Vaczak2 2012.07.16. 14:41:14

@susztertangó: hát milyen legyen egy répahámozó, ha nem David? (maximum Jichák)

spájdernecc 2012.07.16. 14:41:43

még mindig dúl a hámozómizéria?
kinek a pap...

1kutya 2012.07.16. 14:45:22

@Waka: én is, csak elméletben:(

(talán csüt-pént. el is tudok szabadulni)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.07.16. 14:49:36

@1kutya: Engem még csak telefonon buzeráltak párszor, de lehet, hogy be is kell mennem valamelyik nap.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.16. 14:51:10

@Waka: nálunk az rendszeres, hogy szabiról majd' mindennap berángatják a dolgozókat..:( ezért kell elutazni..

spájdernecc 2012.07.16. 14:53:46

@anica inkognitóban:
értem a problémát
a mai gombászatomat ebben a percben torpedózta meg az üzemanyagbesszállítóm
fene a pofáját

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.07.16. 15:05:07

@anica inkognitóban: Ketten vagyunk a területünkön jó pár év tapasztalattal, felváltva vagyunk távol, de ha valami gond van, mindig engem találnak meg.

susztertangó 2012.07.16. 15:06:55

@Topy: Pontosan, csak a nyele/markolata más.@Vaczak2: :-)))))Na hallod! Ne is fitymálják le!!

Hurri Kán 2012.07.16. 15:28:03

@BariKarika:
Ne az ujjaddal hámozz, hanem a hámozóval. :)

Topy 2012.07.16. 15:44:30

@susztertangó: ezt a fajtát én is jobban szeretem, mert ugyanúgy működik mint a kés;
@BariKarika: ilyen huzigálósat próbáltam valakinél, de nem jött be, nagyon idegen a kéztartás

a nagyon problémás esetekhez meg van egy kicsi, íves pengéjű késem

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.16. 15:47:33

én meg már hányat kidobtam a krumplihéjjal együtt! Tupperestől a porcelánnyelűig mindenfélét...a legutóbbit már be sem mertem vallani, mert otthon már röhögnek rajtam...

Hurri Kán 2012.07.16. 15:54:06

@anica inkognitóban:
Könnyű neked... Nem téged küldtek kukázni utána. :D

BariKarika 2012.07.16. 15:55:09

@gyvy: ah, a szappanbuborek is feltori a kezem...epp most masztam meg irorszag legmagasabb hegyet, sziklakon etc, semmi bajom nem lett, masnap elmentem a lidlibe es elvagta a kezem a rohadt zsugorozott sonka, marmint a csomagolasa :S
Ujjal nem hamozok, max neha az arcomon a felhamot amikor hulyeseget beszel valaki :)
@Topy: aha, csuklokimeles szempontjabol ez a jobb kezallas, ha nem volt meg inhuvelygyulladasod akkor persze mindegy :) ezeknel az a gaz, ha tul vastag a nyele a hamozonak ( avagy markolata? :S) ez a jo ez asima, egyszeru fem.

Pinka-Panka 2012.07.16. 16:08:43

@Waka: nagyon jót főztél megint. Én is csinálok, itt az ideje, nagyon menő én még egy kapormártást teszek mellé:)
Ügyes vagy, jólk a képek és szépen rendezett, gusztusos falatok.
Küldhettél volna egy adagot:PP

BariKarika 2012.07.16. 16:09:44

@anica inkognitóban: te is ujsagra hamozol? :))) Vegeztel, osszecsavar, kidob? :))) kesestol, hamozostol ?

Ugyandehogy (törölt) 2012.07.16. 16:10:29

@Waka: @anica inkognitóban:

"-majd hívlak, ha valami van...
-ne hívj, szabadságon vagyok...
-de ha van valami...
-ne legyen."

és telefon kikapcsol.
velem egyszer csinálták, hogy a tengerpartról kellett egy problémát levezényelnem, hát soha többet. még az agyam is kikapcsolom, nemhogy a telefont.

hisz ezért megyek szabadságra.

node nekem többet ilyen gondom nem leeesz...:))))

Pinka-Panka 2012.07.16. 16:13:55

én hámozok tálcára si, újságra is a végén csomagolom vagy zacsek és lezárni, pláne a gyümölcs hulladékokat...

süllőcske 2012.07.16. 16:14:18

@Babette_: Babette, a sajtruháról:
Keresztül-kasul kérdezősködtem a témáról, de végül is az derült ki, hogy a legeldugottabb, legeredetibb esztenában is gézt használnak a szűrésre.
Régen "gatyavásznat" használtak, gyapjúból valót, esetleg megpuhított, ritkás lenvásznat. De mind a len, mind a géz, drágább, mint nálunk, ezért nem láttam értelmét, hogy ott vásároljak. A Hargita vidékén legalábbis ez a helyzet, máshol meg nem néztem szét ez ügyben. Tényleg nem láttam sehol mást, mint gézt, ami láthatóan igen jól működik. Sajtkészítésről majd posztolok, ha egyenesbe jöttem az itthoni, felszaporodott dolgaimmal. Benikutynak hoztam információkat, Anicának okkert, Andrássnak sok poszttervet.
Fáj a szívem, hogy nem segíthettem.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.07.16. 16:19:09

@Pinka-Panka: Köszönöm. A mobilommal fényképezek, mióta behalt a digitális masina. Akartam küldeni, de nem sikerült befűzni a faxba.
@Babette_: Afféle céges telefon, ezt most nem részletezném, nem kapcsolhatom ki.
Te kezdted...

Ugyandehogy (törölt) 2012.07.16. 16:20:27

@süllőcske: köszönöm szépen, hogy megnézted....!

Pinka-Panka 2012.07.16. 16:20:57

@Waka: kár, mert szívesen ettem volna belőle és most pedig én főzhetek:)

Ugyandehogy (törölt) 2012.07.16. 16:20:58

@Waka: én a cégest is kikapcsoltam.
csak először nyüszítettek.

Hurri Kán 2012.07.16. 16:23:32

@BariKarika:
Akkor -ügyfeleket ismerve- feltételezem elég gyakran :)

1kutya 2012.07.16. 16:27:03

@Waka: én is így vagyok, csak éppen egyedül és én sem kapcsolhatom ki. egyszer jártam úgy, hogy kollega hívott, közöltem éppen hol vagyok és mit csinálok, de csak hajtotta a magáét, aztán kinyomtam. megsértődött, de mikor újfent vázoltam neki az esetet, akkor bocsánatot kért, mert a saját problémája közepette fel sem fogta, hogy éppen azt csacsogom, hogy éppen délutáni sziesztámat töltöm(tölteném) a hűvös szállodai szobában.

1kutya 2012.07.16. 16:27:58

ha mégegyszer leírom, hogy "éppen" vágjatok nyugodtan pofán:)

Hurri Kán 2012.07.16. 16:28:27

@1kutya:
éppen erre készültem. :D

Topy 2012.07.16. 16:30:26

@BariKarika: hát nem vagy egy egyszerű eset! :) de így szeretünk! :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.07.16. 16:37:50

@Babette_: Talán már utaltam rá, hol dolgozom. Nálunk nem nyüszítés lenne.
Kicsit elmegyek a kertbe, leszedem a szedret.

Topy 2012.07.16. 16:48:33

@1kutya: éppenséggel megtehetjük... ;):D

1kutya 2012.07.16. 16:50:09

@gyvy: @Topy: köszi skacok, rendesek vagytok:)

no, go home! csatlakozom @Waka: kollegához: irány a kert...

BariKarika 2012.07.16. 16:59:20

@gyvy: hat hogyan is fogalmazzak, ma sem serkent borostam, lekapartam az osszeset :D eljenek az ugyfelek :D korbekuldtem a kollegaknak a multkor ezt a kepet hehehe:
alternateformerwhitehat.files.wordpress.com/2012/06/insane-asylum-dayroom.jpg

@Topy: ok azt hozza sem teszem, hogy a lidlis jelenet utan meg ramarkoltam a k forro tepsire is otthon :) mennyivel biztonsagosabb hegyet maszni, alig nehanyan halnak meg ott evente :))) ( de ez a rohadt izomlaz, ez megol :S)

Hurri Kán 2012.07.16. 17:08:49

@BariKarika:
Micsoda idill. :DDD
Még anno, mikor ingatlanoztam, na onnan is maradtak gyönyörű aranyköpések :)

Öreg Sam 2012.07.16. 17:13:04

@Babette_:
Bocs' hogy belepofázok,előzményeket nem ismerem,tehát könnyen lesre futhatok.
A "sajtruhának" a létező legmegfelelőbb anyag a régi nevén "tetra" pelenka,valamilyen cimszó alatt ma is árulhatják,mert a tejesgazdám azon szüri el a fejést.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.16. 17:19:03

@Topy: Ez egy sz....r / tapasztalatom szerint.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.16. 17:20:06

@Mitzi von Küche: Patisszon nagyon jó, érdemes megpróbálni!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.16. 17:21:36

@BariKarika: Namost akkor használsz hámozót vagy sem???? Merthogy előbb nagyon kikeltél ellene ....

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.16. 17:22:05

@Andrass9: Javítok - ez nem te voltál, így elnézést!!!!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.16. 17:23:56

@gyvy: Én is küldöm rendszeresen az asszonyt ....

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.16. 17:26:06

@BariKarika: Szégyelljétek magatokat!!! A hámozékot vagy megfőzöd a kutyának vacsira, vagy megy a komposztba. Semmi kuka vagy ilyesmi!!!!! Grrr - nagyon felhuztatok vele ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.16. 17:28:20

@süllőcske: A posztokat szívesen látnám - kéne egy kis pihenő! Nem beszélve, hogy már harmadszor főztem meg a halsalátádat ...

Topy 2012.07.16. 17:28:26

@Andrass9: ezt csak a fazon miatt linkeltem;
az enyémnek pl. fehér, kicsit más formájú nyele van

Topy 2012.07.16. 17:29:22

@BariKarika: ez a kép az ügyfelekről vagy rólatok készült? :D

Hurri Kán 2012.07.16. 17:30:12

@Andrass9:
Kert híján elég nehéz valahol komposztálni. ;-)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.16. 17:31:51

Már megint telepofázom a posztot. Lőjetek le!!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.16. 17:32:49

@gyvy: Asszem igazad lehet. Bocsi mindekitől, mert ez nem jutott eszembe.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.07.16. 17:35:00

SOS! Tudom, h írta valaki valahol, de nem találom. Vagy 4-5 liter házi tejet kaptam és túrót szeretnék csinálni. Hogy is kell? Aludni hagyni és aztán lecsepegtetni, vagy hogy?
Második kérdés, a jövendőbeli lecsöpögtetéshez nagyobb gézt hol lehet kapni? (Nekem ugyanis csak 6x6-os mull-lapjaim vannak, azon nyűgös lenne...)

Topy 2012.07.16. 17:38:25

@gyvy: @Andrass9: posztolni vagy komposztolni, ez itt a kérdés! :D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.16. 17:42:42

@Mitzi von Küche: Nem kell géz hozzá. Ha van valami jó lenvászon konyharuhád, az tökéletesen megfelel.
ÖregSam, Babette_ és még sokan mások kioktattak már, hogyan kell csinálni - olvass vissza a blogon :)

Öreg Sam 2012.07.16. 17:54:02

@Mitzi von Küche:
Ugyis lejárt az elsősegély dobozod,vedd ki belőle a kartörés rögzitésére szolgáló ritka szövésü (molino?)vászonkendőt,erre pl kiváló.
Ekkora baromságot mióta kétszikü vagyok,nem hallottam.Az eü doboz max arra jó,hogyha odabaxom a körmömet kerékcsere közben,akkor legyen kéznél egy 6x6-os mull-lap,amit egyébként ritkán hord a zsebében az emberfia.
(ha nem járt volna le a dobozod szavatossága,a patikák fel vannak töltve alkatrészekkel) :DD

Ugyandehogy (törölt) 2012.07.16. 17:55:42

@Waka: alapvetően mindenhol mindenkinek kéne lennie egy backupnak, aki pár napig, egy-két hétig a normál üzemmenetben tud helyettesíteni.
amelyik cég nem így csinálja, amatőr.

ugyanis nemcsak szabadságra mehetsz, hanem intenzívre is kerülhetsz.
na ott hívjon fel, a lélegeztető meg majd visszacsipog.

Ugyandehogy (törölt) 2012.07.16. 17:57:10

@Öreg Sam: most azt használok: kicsi. nem tudok benne kilós sajtot készíteni.

Öreg Sam 2012.07.16. 17:59:52

@Babette_:
Légy kreativ!
Varrjál össze 2-nek a többszörösét!
A lényeg,hogy páros szám legyen! :DDD

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.07.16. 18:01:41

@Öreg Sam: Nem járt le a szavatossága, 6x6-os mull-lappal meg tele vagyok (szakma). Azt hiszem, Andrass megoldását választom, bár sajnálom az érintetlen provance-i konyharuhámat.
P.S.: Még mindig nem találom a túrókészítést...

Ugyandehogy (törölt) 2012.07.16. 18:02:42

@Mitzi von Küche: szobahőmérsékleten megaltatod, utána melegíted addig, míg melegebb lesz a testhőmérsékletednél/az ujjadnak.
akkor lehűtöd.
ne legyen melegebb, mert száraz lesz.

tetra pelenkát árulnak a vaterán, expresszen.

Ugyandehogy (törölt) 2012.07.16. 18:03:34

@Öreg Sam: összevarrom, ha kibontod a szegését....

BariKarika 2012.07.16. 18:11:19

@Andrass9: hogyne hasznalnek hamozot? ki is raktam a kepet :)
Komposzt??? Nem eleg, hogy kulon nyalazom szet a reciklalos cuccot meg a normal szemetet meg az uveget, meg krumplihejat is valogassak??? Egyebkent lenne hova tenni, a nyuszik meg a varjak imadnak viszont tilos mert termeszetvedelmi teruleten elek :P bebeeeee :P

smithgerda 2012.07.16. 18:12:17

Én mindenféle zöldséget szoktam rakni, de rizsa nélkül, minek annyi szénhidrát ...
darált csirkemell, zöldség, tejföl, kis füstölt sajtot megmutatok neki, jónapot.

smithgerda 2012.07.16. 18:13:30

Na megyek edzésre, este visszanézek, ha vkinek hiányoztam volna eddig :)

BariKarika 2012.07.16. 18:13:57

@Mitzi von Küche: be kell kopetni a tejet egy aliennel, a sav kicsapja a tejet es akkor kell szurni, csepegtetni...vagy nem erre gondoltal? :P
@Topy: rolunk fog keszulni egy kep, sok ev ugyfelezes utan :) az ugyfelek nem lehetnek zubbonyban kulonben mivel tarcsaznanak, az orrukkal???

Öreg Sam 2012.07.16. 18:14:44

@Babette_:
Basszus!
Miért zavarja a sajtodat a szegés??

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.07.16. 18:22:22

@Babette_: Köszi a segítséget. (A csepegtető kérdés megoldására meg még van egy napom.)
@smithgerda: Hi, Gerda! Tejföl helyett jó minőségű joghurttal még kalóriaszegényebb.

Ugyandehogy (törölt) 2012.07.16. 18:25:39

@Mitzi von Küche: vagy pl fagylaltosdoboz sűrűn kiluggalva. én azt használtam, amíg nem volt pelenkám.

Öreg Sam 2012.07.16. 18:29:21

@smithgerda:
Summarum. (és igérem,többet nem pofázok bele)
Ti felesküdtetek arra,hogy önmagában iztelen,megehetetlen növényeket ehetővé próbáljatok tenni hatalmas áldozatok árán.
A patiszon,a cukkini,a csillagtök(az véletlenül nagyon zsenge korában jó savanyuság)a padlizsán(egye a fene) csak hordozó anyagok,a kulináris élményt a "HOZZÁADOTT ÉRTÉK"jelenti.
Kis matek: ebben a kajában kb 5% a patiszon értéke,a 95% a "hozzáadott"
Nomármost:mindenki egye azt,amit szeret,csak engem ne akarjon meggyőzni,ez természetesen vice versa érvényes :D

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.07.16. 18:40:14

@Babette_: Nekem meg már nincs pelenkám (úgy értem, h a gyerekek után maradtak már mind elkoptak).
@Öreg Sam: Sammy, a padlizsán isssteni! (Majd augusztusban olyat készítek/posztolok, hogy na, csak várd ki!

Hurri Kán 2012.07.16. 18:41:14

@smithgerda:
De hát a csirkemell is zöldség. :D

@Öreg Sam:
Az ilyen mindenféle rakott zöldségek legfontosabb, egyben legértékesebb alkotóeleme az elfogyasztott bor, amit megiszom, miközben nézem, mások hogyan csinálják. :D

Öreg Sam 2012.07.16. 18:59:20

@Mitzi von Küche:
Alig várom :D
@gyvy:
Ez az egyetlen pozitiv hozzáállás :D

Benikuty 2012.07.16. 19:12:09

@Mitzi von Küche: altatni, aztán napra tenni 12 órára. Csepegtetni tetra pelenka zacskóban. Javaslom altatás után lefölözni.

Benikuty 2012.07.16. 19:15:44

@Mitzi von Küche: patikában 40x80, illetve 80x100 cm-s duplán. De ezt inkább szörpökhöz használom, túróhoz a pelenka, és min. 24 óra.
Na, mentem, ennyi volt mára.

Pinka-Panka 2012.07.16. 19:43:04

@Mitzi von Küche: nincs olyan régi fehér vászon konyhatörlő otthon - mi azzal csináljuk.
Van 2-3 db ebből a kelt tésztát is csak ilyennel takarom, ez olyan nagyis

Pinka-Panka 2012.07.16. 19:45:48

@smithgerda: mi az hogy, nekem igen:) rizst kell egy kicsit Gerda, aki fizikai melót végez, ennie kell valamit, a tök a hússal csak gyengus, ehetőm, de 2 óra múltán hűtttő rámolás jön...

Pinka-Panka 2012.07.16. 19:48:58

@Andrass9: igazad van, szégyellem is magam, de én is kukázom a héjakat...:(
Sajnos. Pedig papirt külön, flakon külön, de ezt is úgy kéne. El is mondom a férjemnek és csináltatok vele egy komposztálót.

Ugyandehogy (törölt) 2012.07.16. 19:58:39

@Mitzi von Küche: ezért vettem én is egy expresszes hirdetésből.

neked ez:
bolthely.hu/eperkepelenkadiszkont/id/00022_Textilpelenka
Személyes átvétel: Debrecen, Fényes udvar 7. fsz. 1.

Daró 2012.07.16. 20:09:26

@Mitzi von Küche: nekünk van rettentően sűrű szövésű műanyag szűrőnk, kb.20 cm sugarú kör, magassága 8-10cm. Abba kiszuperált pizsialsó/lenvászonnadrág/pamuting (sőt, ShyGuy koromból van egy komplett géz-ingem is! szóval lehet gézt kapni ruhaanyagnak is) FONTOS! kimosva :-D
Mi szeretjük úgy is ha nincs szárazra kicsöpögtetve...
Mobil téma: míg nyugdíjba nem ment, faterom ugyanannál a cégnél dolgozott mint én. Ő műszaki vezető, én építésvezető. Együtt nyaraltunk. Hát... két D.I. a szoba 2 sarkában egész délelőttöket végigtelefonált...
Biztosan mondtam már, de a rakott ződségekkel ki lehet kergetni a világból. Miért nem lehet azt a nyamvadt patisszont kirántani, vagy nyersen felkockázva enni?
@smithgerda: szénhidrát azért kell, hogy ilyen szép nagy embere legyen a nőknek mint pl. én. :-D
Ki az aki kidobja a hámozót az újságpapírral? Kezet foghat az én nőmmel. Nekünk pl. kenyérsütőgépünk is csak félig van, egy lapátja kidobásra került :-D

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.07.16. 20:19:40

@Babette_: "amelyik cég nem így csinálja, amatőr". Uncle Sam.
@Mitzi von Küche: Nagynéném valamikor egy műanyag hálós szitát használt erre a célra, tökéletesen bevált. A hangsúly a műanyagon van, fém szita nem alkalmas!
@Öreg Sam: Nem akarlak meggyőzni, de...
Annyira nem ehetetlen, még magában sem, írtam is, lassan kifogyott az ötletkosár, ezért került sor az étel elkövetésére.
Grillezve igen sokszor követem el, afféle előjáték a komolyabb húsokhoz, ahogy lekerül a rácsról, már falja is befelé a nép, minden jóllakottság, vagy egyéb súlyos következmény nélkül, és azért ilyenténképpen el lehet tüntetni egy kosár tököt.
Csak jelezném, hogy hamarosan egy súlyosabb eset is be fog következni a témában, és a fentiek fényében attól ledobod az ékszíjat.

_Remy_ 2012.07.16. 20:19:52

@Babette_: Ha kicsinek találod a pelenkát, lehet kapni kifogót is, ez pont olyan anyag és négyszer akkora
bolthely.hu/eperkepelenkadiszkont/id/00291_Textil__tetra__kifogo

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.07.16. 20:22:20

@Daró: "Rántott patisszon, grillezett patisszon, marinált patisszon, ördög tudja, milyen patisszon." Elfogyott az ihlet.

BariKarika 2012.07.16. 20:30:32

hazaertem...verszomjas ( vagy ehes) dolmanyos varjak marcangoljak egy nyuszi foldi maradvanyait...

1kutya 2012.07.16. 20:40:59

@"Remy": ilyen kifogót szerintem tudok küldeni valakinek, ha kell (sógornőmnél meggyűl egy pár darab, ha ki nem dobta még).

1kutya 2012.07.16. 20:42:20

@BariKarika: hol laksz te? az állatkertben?

Pinka-Panka 2012.07.16. 20:43:14

@Daró: nevetek ezen a kenyérsütőn:DD
de frappáns megoldás veknit sütsz csak eztán:))

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.16. 20:50:01

@Pinka-Panka: csak akkor fogj bele, ha van veteményesed (és időd), hogy az eredményt fel is tudd használni. Itt van kis vetemény (40 m2!), ami évente felveszi az összes zöldet, ami a konyháról kikerül. Csak hogy érzékeltessem miért csináltam: a földünk sívó agyag volt némi murvával megerősítve. Ebben semmi nem termett meg. Ha most néznéd, akkor morzsálódós humuszos talajjal vagyok megáldva, amiben minden növény boldog. Műtrágya ritkán kerül bele, viszont évente kb 1 köbméter komposztot keverek a földhöz - ez kb 2,5 cm évente az egész veteményre. A komposzt persze nem csak a konyhai zöldség, de a levágott fű, a kicibált gaz, az elhervadt vágott virág, (nem ÖregSam rózsája!) és néha az összedarált fanyesedék tavaszról vagy augusztus végéről (zöldmetszés). Ezek szépen összeérnek egy fekete valamivé, amit NAGYON szeretnek a beléjük ültetett növények. Mondjuk vvárni kell vele vagy két évet, mert lusta vagyok megforgatni. De van 4 komposztálóm, így elfér.
Nem csoda, hogy amit beleültetek, az boldog és óriásira megnő! A paradicsom már elérte a 2m magasságot, tele van terméssel. Mesélhetnék a salátákról, a paprikákról, uborkákról és karalábról is, de minek. Gondolom érted az összefüggést.
Mindehhez persze tedd hozzá, hogy egy hülye pesti vagyok, értelmiségi (?) - mármint matematikus - és ez a hobbim. Nem éltem vidéken, sem nem a föld mellett - csak beleszerettem. Ha jön a tavasz, nem tudok megülni, míg a földet elő nem készítewm a vetésre. Ősszel meg nem jöhet hó, amíg 40 cm mélyen meg nem ásom az egészet és el nem terítem a komposztot a tetején.
Jobb sült paradicsomot még nem ettem, mint a sajátom :)

smithgerda 2012.07.16. 20:50:52

@Mitzi von Küche: 10 v 12%-os tejfölt szokok, de amúgy joghurttal is készítem néha, mikor mi van itthon :)
@Öreg Sam: de hát én nem is akarlak meggyőzni :)@Pinka-Panka: nem tudom, én jóllakom ezekkel is, pedig heti 4x, 5x edzek. De én ufó vagyok :)
@gyvy: nem iiiiis!!
@Daró: Hehe, én a párom kedvenc japán szakácskését dobtam ki hasonló módon, csak nem újságpapírral, hanem zöldséghéjas zacskóval együtt :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.16. 20:55:51

innék valamit.. szabadnapos pultosnak öntene valaki egy pohár bort? vagy egy pfffröccsöt?:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.16. 20:56:23

@Daró: Kés, hámozó, egyebek rendszeresen kerülnek elő két-három év múlva, amikor a komposztot terítem :)
Van egy olyan FÉM szűrőnk, amin semmi szilárd dolog nem megy át. A lyuk mérete kb 0.3 mm! Amiért imádom, hogy fém, az a hőtűrése!! nem kell félnem, hogy elolvad, ha az olajból akarom a prézlit kiszűrni :)

1kutya 2012.07.16. 20:58:19

@anica inkognitóban: egy pohárka finom rizlingszilváni megy!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.16. 20:58:51

@Andrass9: oké, de valami jófajta borból..:D ne abból, amit a vendégeknek pancsolunk! ;) :DD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.16. 20:59:17

@1kutya: ó, az fincsi lesz, látod, te eltaláltad :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.16. 21:01:01

@smithgerda: Előttem nem sokáig álltál volna meg, ha a kedvenc késem eltűnik!
Amugy az étrended egyre elfogadhatóbbnak tűnik - különösen, mióta nem ájultál el a körömpörkölt gondolatától! Szóval itthon vagy nálunk!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.16. 21:01:31

@anica inkognitóban: @1kutya: mármint nem én, csak rossz helyre kattintottam..:D már hat??:O:DD jó lesz vigyáznom..:D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.16. 21:01:59

@anica inkognitóban: Ön dönt, iszik vagy vezet. Ebből a háromból választhatsz.

susztertangó 2012.07.16. 21:04:45

A géznek van szavatossági ideje??????????????????Mármint az eü dobozban?

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.16. 21:04:52

@Andrass9: te micsoda egy dög vagy!!! :DDDD gépet is kizárjam, mit tanácsolsz???:DDD

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.07.16. 21:04:58

@Andrass9: Kicsit azért odébb lesz, meg kell nőnie a megfelelő alapanyagnak.

Hurri Kán 2012.07.16. 21:05:34

@Waka:
Csak nem finomfőzelék bográcsban? :)

@smithgerda:
Pedig de. ;-)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.16. 21:06:24

@1kutya: védjél már meg, a Főnökünk szórakozik velem! :DD rád tán hallgat..:DD

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.07.16. 21:16:02

@gyvy: Jaj, dehogy is. Blansírozott cocaarc, gyömbéres-fahéjas marináddal.

smithgerda 2012.07.16. 21:16:32

@Andrass9: hát igen, meleg helyzet volt :D de vettünk új készletet helyette :)
Amúgy sztem elég jó az étrendem. És a múlt hétvégén ettem pacalt ;)

Pinka-Panka 2012.07.16. 21:19:01

@Andrass9: becsüllek András nagyon és mindenkit ezért a földszeretetért. Nálunk nagyon rossz, agyagos és köves a talaj, arra gondoltam csak el kellne kezdeni nekem is, mire a munkát kicsit lejjebb adom, addigra jó földem legyen, hogy az unokáimnak ültessek majd. Ez minden vágyam, így szeretnék lenni, bogarászni a kertben, úszni a Leányfalun, tésztagyúrás, befőtt és savanyú elrakás...stb
Anyám tősgyökeres alföldi, mégsem szerette a földet, csak bankpapírt - nem ez számít. én meg hülye szentendrei vagyok, de szeretnék foglalkozni majd ezekkel. reméelm meg is adatik...

Hurri Kán 2012.07.16. 21:19:29

@Waka:
Az teljesen rendben van.

@smithgerda:
Csak két lába van. :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.16. 21:21:10

@Pinka-Panka: úgy legyen! :) bár nem lehet ez könnyű kenyér, erről a fiúk biztosan órákat tudnának mesélni..

BariKarika 2012.07.16. 21:22:58

@1kutya: termeszetvedelmi teruleten mint mondottam volt...bar a rokankat nem lattam mar hetek ota...

Pinka-Panka 2012.07.16. 21:23:02

@anica inkognitóban: természetesen az uramat is befogom, ettől ne félj:)
Igen és kalapom le is, akik ezt csinálják, vágyom az olyan örömre, hogy amit András mond, a saját paradicsomom és a paprikám - ebből lesz ma a lecsó...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.16. 21:26:54

@BariKarika: vagyunk itt vagy harmincan, nem jegyezhetjük meg minden vendég lakcímét, kedvenc italát, rigolyáit :)elég nekünk egymásét fejben tartani :))

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.07.16. 21:27:26

@Pinka-Panka: 1-2 év alatt, igazán nem túl sok munkával abból az agyagos-köves földből is paradicsomot lehet varázsolni.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.16. 21:28:22

@Pinka-Panka: na még szép, nehogy már csak a gyümölcsét élvezze! :D

Pinka-Panka 2012.07.16. 21:31:10

@Waka: azt hittem erősebb marok kell hozzá:) ásásnál kell kezdeni, azt én a kezem miatt nem fogok,nem tudok azt férfire bízom...

1kutya 2012.07.16. 21:31:54

@anica inkognitóban: szerintem indíts munkaügyi pert:-DDD

@BariKarika: hogy lehet ház tvt-n?

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.16. 21:33:01

@1kutya: arra te is ráfaragsz..:DDD leperelem ingetek-gatyátok..:DDDD

Hurri Kán 2012.07.16. 21:33:04

@1kutya:
Simán. A fél Duna-kanyar is pl. természetvédelmi terület, vagy tájvédelmi körzet, mégis vannak lakóházak.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.16. 21:35:36

@gyvy: @1kutya: szerintem csak a külterület az.. de lehet, hogy hülyeséget mondok, de az más művelési ág szokott lenni, nem?

BariKarika 2012.07.16. 21:36:11

@1kutya: @gyvy: korrumpalni az ireket is lehet gondolom...:)de nem gaz, szep a kornyek...

1kutya 2012.07.16. 21:37:53

@Pinka-Panka: mondjuk olyat nem lehet, hogy az urad ás, te meg kiszeded a köveket?

Hurri Kán 2012.07.16. 21:38:07

@anica inkognitóban:
A kettő nem függ össze. Egyik barátom jó pár éve vett Dömösön házat, belterületen, és a Pilisi Parkerdőtől kellett igazolást kérjen, hogy a Parkerdő nem akar élni az elővásárlási jogával, mivel természetvédelmi területen, vagy nemzeti park területén (nem tudom, a kettő közül melyik volt) elővásárlási joga lett volna.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.16. 21:39:15

@gyvy: mondtam, hogy nem vagyok benne biztos, csak logikusnak tűnt volna...

Hurri Kán 2012.07.16. 21:39:24

@BariKarika:
Miért, még kiket lehet? :D

1kutya 2012.07.16. 21:39:30

@gyvy: @anica inkognitóban: elképzelhető (ekkor ugye maga a település nem tvt).

Pinka-Panka 2012.07.16. 21:40:06

@1kutya: mi csak azt szedjük és kutyagumit
terem a kő
felettünk van a Kő-hegy, talán nem véletlen hívják így, ennyi követ nem láttál még amit mi kiszedtünk már innen kezdve immár 40 év alatt szegény apámmal is....

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.16. 21:40:23

@1kutya: igen ilyesmire gondoltam :) ma nagyon ott vagy telepatikusan :D

1kutya 2012.07.16. 21:41:16

@gyvy: ez furcsa! bár akkor elképzelhető, ha maga az épület előbb épült, mintsem védelem alá vették a területet.

1kutya 2012.07.16. 21:42:19

@Pinka-Panka: teraszolás sem játszik?

Hurri Kán 2012.07.16. 21:42:39

@1kutya:
Régi parasztház, szóval simán elképzelhető. De belterületen ugyanúgy kiadnak építési engedélyt most is. Meg külterületen is, Visegrád mellett épp csak a fél hegyoldalt bontották le egy szálloda építése miatt... :S

Pinka-Panka 2012.07.16. 21:44:51

@1kutya: jajj ne hozz zavarba?:) örülök, ha ásni kezdünk majd, minden ládában van nálunk, fű, fa, virág...

1kutya 2012.07.16. 21:47:40

@Pinka-Panka: csak azért kérdezem, mert egy volt osztálytársamnak Dömösön van háza (erdész), ő oldotta meg úgy, hogy a telek végére a kiszedett kövekből rakott egy zárófalat/rézsűt és épített a kertbe - szintén a kövekből - vagy 3-4 teraszt (4-5m széleset) és feltöltötte földdel. azóta simán termel benne bármit...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.16. 21:48:58

@1kutya: Tamási nevű erdészt (és vadász) nem ismersz? Vajára való...

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.07.16. 21:49:08

@Pinka-Panka: Elnézést kérek, én a saját képességeimhez mértem. Persze, fel kell ásni, párszor. Meg kell ganézni, ha van, komposzttal elegyíteni, az javítja a talaj szerkezetét, és utána is sokat kell kapálni, minden eső után, esetleg helyette. Hát biza, pasi kell, tökös, erős kezű, de onnan már könnyen megy. :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.16. 21:50:04

@Waka: ezt magam sem mondhattam volna szebben..:DDD;)

Pinka-Panka 2012.07.16. 21:51:35

@1kutya: köszi a jó tanácsot, hiába aszakember az mindenhez ért..:)

jók legyetek, sziasztok...korán van kelés...:)

@anica inkognitóban: ma nem nagyon láttalak, holnap csörgök, figyelj légyszí és minden jót neked is:))

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.16. 21:51:51

@Pinka-Panka: Biztos, hogy megadatik! Egyre figyelj: sok-sok komposzt kell az agyagba, meg esetleg 1/4 rész homok sem árt, de attól csak lazább lesz, nem tápdúsabb. Vagy 15 éve beletettünk a kerti agyagba 1 kocsiderék gombatrágyát és 10 m3 homokot. 3 évig gombát ettem a tuják alól!!! Most csak a komposzt tartja a lelket benne. Persze, ha lenne errefelé jófajta szerves trágya, biztos más lenne a helyzet, de Pesten ....

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.07.16. 21:53:14

@1kutya: A támfal, terasz építést valami miatt mindenhol hisztisen kezelik, mellesleg jó dolog, de rengeteg pénz/munka.

Pinka-Panka 2012.07.16. 21:53:45

@Waka: oké, befogjuk tökös pasit nincs mese Waka:) Az én finom ujjaim erre nem valók, majd gyomlálok, meg leszüretelek meg ilyenek:))
Jó éjt, írj sok ilyen jó kaját még!!!!!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.16. 21:54:40

@Pinka-Panka: oké, bébi, nektek is! várom: a hívást:);)

Pinka-Panka 2012.07.16. 21:54:54

@Andrass9: eltároltam és gazdálkodni fogok, olyan kedvet kaptam:))

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.07.16. 21:57:00

Én is lépek, holnap hegy, szőlő helyét készítem elő.

1kutya 2012.07.16. 21:58:56

@Waka: kő volt helyben, pár rekesz sörért meg két napi ellátásért összehozták a haverok (költség: cement+homok). egyébként csináltam már ilyet itt Debrecenben a Homokkertben is akácfa cölöpökkel. itt ugye a folyamatosan lemosódó homok volt a probléma...

@anica inkognitóban: ha megvájnám a szürkeállományomat, akkor lehet (a név ismerős).

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.16. 22:00:05

@Waka: Az nálunk kimerül egy tőke Izabellában. Pedig szívesen tartanék szőlőt, de nincs hely neki.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.16. 22:00:56

@1kutya: nagyon sok finom őz- és szarvaspörköltet ettünk, a húga csoptársam volt Nyíregyen:) Mosolygós, jófej srác volt.. mint erdészék általában :)

1kutya 2012.07.16. 22:01:10

@Andrass9: azért nem biztos, hogy Pankának is homok kell bele! ha "mozog" a kő benne, akkor elképzelhető, hogy náluk egy laza erdei sárga/vörös föld van (korábban erdő volt). ha azt még meghomokozod, a fű sem terem meg benne...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.16. 22:12:07

@1kutya: kicsit több figyelem, és már látod is, miért javasoltam: @Pinka-Panka:
Amúgy gondolom kisebb gondod is nagyobb annál, mint az apróságokra figyelni, amikor a kukorica szárad, és a napraforgo meg nem nő.

Apropó napraforgó: meg tudja valaki mondani, miért a virág hátulja néz a napba, és nem az eleje?

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.16. 22:12:38

én rózsalugast kérek!! sárgából! :DD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.16. 22:13:26

@Andrass9: mert nem hülye, hogy belenézzen és megvakuljon?:D

1kutya 2012.07.16. 22:15:28

@Andrass9: mert az zöld és nem bámulni akarja a napot, hanem fotoszintetizálni:)

terasz, kerítés...

Pinka-Panka 2012.07.16. 22:17:20

@Andrass9: ha valami, csak ilyesmi érdekel, ez kikapcsol, érdeklődéssel olvasok és figyelek itt is minden ilyen infót...amúgy is szívügyem...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.16. 22:17:42

@1kutya: Megnyugattál! Én is a klorofilre gondoltam. Biológia tanár nem tudta megmondani :
Terasz árnyékos, most kerítésen van, de az nem lugas.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.16. 22:19:19

@Pinka-Panka: Valószínű én is ezért foglalkozom megszállottan a földdel!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.16. 22:19:54

@1kutya: figyelj már, @Andrass9: tanár úrtól kaptál egy ötöst... aláírjam az ellenőrződ?:DDDDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.16. 22:20:32

azt hiszem, mennem kell aludni, mert renitens hangulatban vagyok..:D

Pinka-Panka 2012.07.16. 22:20:52

@Andrass9: akkor egyetértünk. kalap le aki ezt csinálja.
na tényleg mennem kell, mert hosszú lesz a holnapi napom:)

Hurri Kán 2012.07.16. 22:21:53

@anica inkognitóban:
Gyakrabban kéne aludnod, és többet. ;-DDD

1kutya 2012.07.16. 22:23:31

@Andrass9: kerítés mellé vascsövekből egy váz lugastartónak?

@anica inkognitóban: köszi! alá tudom hamisítani az aláírásomat:-DDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.16. 22:23:36

@gyvy: pont valamelyik nap röhögtem, rendezgettem a fb adatlapomat és akkor jutott eszembe, rátettem pár hónapja egy mondatot tőled..:DD hasonlót..:DD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.16. 22:24:09

@1kutya: hohohó, nem úgy van az! nagykorú vagy már?:DDDD

1kutya 2012.07.16. 22:24:52

@Andrass9:

ps: csinálj már egy nagytotált a kertről, hogy a tavon kívül mást is lássunk!

Hurri Kán 2012.07.16. 22:27:24

@anica inkognitóban:
Én nem emlékszem már semmire. :DDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.16. 22:28:29

@gyvy: egész pontosn így szerepel idézetek rovatban:
"Te se tudsz magadnak parancsolni, hogy tudna akkor más? :D"
Gyvy
:DDD
basszus, kiismert..:D

Hurri Kán 2012.07.16. 22:30:46

@anica inkognitóban:
Szerinted nem emlékeztem pontosan? :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.16. 22:33:18

@gyvy: jaj, na ne hülyítsél már, nincs neked ilyen memóriád, amennyi hülyeséget itt összehordunk kizárt. még én sem emlékeztem, pedig nekem az egyik jellemhibám a jó emlékezet.:P:D
@anica inkognitóban: te meg számolod az ujjaidon, vagy mi van??:DDDDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.16. 22:33:52

@1kutya: te meg számolod az ujjaidon, vagy mi van??:DDDDD

ma folyamatosan mellékattintok...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.16. 22:35:18

@gyvy: akkor te túl sokat tudsz, meg kell öljelek..:DDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.16. 22:39:21

tényleg megyek aludni.
@Andrass9: nyiss már ki reggel, én nem biztos, hogy nem késem el..:)
@1kutya: ha nem boldogulsz, szóljál, 10 pirosra lakkozott lábujjal be tudok segíteni! :DD
@gyvy: te meg ne jegyzetelj! :P:D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.16. 22:42:22

@1kutya: hogy nagykorú vagy-e már, vagy mással kell aláíratnod az ellenőrződ, KK..:DDDD

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.16. 22:43:09

@1kutya: Hááát - ha hozol egy helikoffert ... :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.16. 22:46:03

@anica inkognitóban: Jó, reggel nyitok, de levonom a béredből!

1kutya 2012.07.16. 22:58:37

@Andrass9: elég nekem a teraszról is!

na, mentem, holnap a világ legfontosabb napja, nem akarok lemaradni:)

Boar. 2012.07.17. 00:22:42

@smithgerda:
"Én mindenféle zöldséget szoktam rakni, de rizsa nélkül, minek annyi szénhidrát ...
darált csirkemell, zöldség, tejföl, kis füstölt sajtot megmutatok neki, jónapot. "
Aztán tocsog a lében az egész mert nincs, ami felszívja...

Pinka-Panka 2012.07.17. 04:42:05

Jó reggelt és szép napot:)
süti beállítások módosítása