Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (2) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (9) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Chérie (3) Cherie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkíni (27) cukkini (11) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (40) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (510) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (384) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) jalapeno (25) jalapeño (27) Jalapeño (3) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsír (62) kacsazsir (5) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (113) kakukkfű (40) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (32) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (67) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) lucullus (4) Lucullus (8) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olivabogyó (2) olívabogyó (3) olivaolaj (148) olívaolaj (11) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (8) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (108) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (7) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (395) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfűbors (6) szegfübors (42) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (12) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (237) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (254) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Éttermek a Balaton déli partján 3. A Kistücsök

2012.07.14. 07:00 Andrass9

Rövid nyaralásunk gasztronómiai csúcsélményét utolsónak tartogattam a szó mindkét értelmében. Mivel Őszöd Szemestől csupán 4 km, a pénzen kívül semmilyen indokom nincs, hogy ne próbáljam ki, valóban felér-e a hírnevéhez. Amióta tudok erről a vendéglőről, mindig meg akartam kóstolni a főztjüket.

Balatonszemes, A Kistücsök

Hazatérésünk estéjére asztalt foglaltam, mert ezt tanácsolták, amikor rákérdeztem. Sima hétköznap, semmi EB vagy Évértékelés, asztalt foglalni kell. Időre be is futunk (ritka alkalom ez minálunk!) A pincér kisasszony felajánlja, hogy be is mehetünk a légkondicionált részbe, de már este 6 körül volt, gondoltuk, jó lesz a vászontető alatt is. Az asztalok mintegy felén rajta a foglalt tábla. Ha ez így igaz, akkor legalább a Kistücsöknek vannak vendégei.

A teríték meglepő, még soha nem láttam a kanalat középre tenni, de minden asztalon így volt:

1terites.jpg

Kapunk mindjárt étlapot is, amit hosszan tanulmányoztunk. Annyi pénzünk és akkora bendőnk nincs, hogy mindent kipróbáljunk, hát olyat keresünk, ami érdekes, és esetleg elkészíthető otthon is.

Feleségem nem kér előételt, én  "Préselt malacfejhús chilis mogyoróhagymával"-t választom. Főételnek feleségemet rábeszélem egy "Friss házi sajt grillezve, mogyorós uborkasalátával és barnarizzsel"-re, magamnak pedig "Házilag gyúrt szélesmetélt vaddisznóhússal és vargányagombával"-t rendelek (vadhús és gomba - két kedvencem). Mivel nekem kellett utána vezetni, csak ásványvizet kértem, de jó nagyot. Végre egy hely, ahol van 7,5 dl-es ásványvíz is! A pincérkisasszony pedig felajánlja, hogy választ bort a grillezett sajthoz, és kihozza kóstolásra. Megérkezik a víz, és egy üvegben fehér bor. Ne kérdezzétek mi volt, borokhoz nem értek, így megjegyezni sem tudom a nevüket. Annyi rémlik, hogy egy cuvee volt. Illata kellemes, kóstolva csöppet igen jó ízű. A nagy melegre való tekintettel csak 1 dl-t tölt a pohárba, hogy majd hoz újabbat, ha ez elfogyott.

Pár perc múlva megjelent két tálkával, hogy amíg az ételünk készül, megvendégelnének minket egy étvágygerjesztő falattal:

2kaporhab.jpg

Tökszeletek kaporhabbal és kaporolajjal - kb ennyit jegyeztem meg a nevéből. Persze mázlista vagyok, Feleségem nem szereti a kapros dolgokat (noha ő főzi a legjobb tökfőzeléket), így azután előttem landol az ő tányérja is. A tökszeletkék roppanósak, nyersek. Talán patisszon lehet? A kaporolaj igazán markáns kapor íz hordozója - teljesen szétterül a számban. Imádom! A kaporhab: nos az egy fantasztikus tökfőzelék habosítva! Legalábbis az íze pont olyan volt. Mindkét tányér tisztán ment vissza a konyhába :)

Egy-két perc, és befut a Préselt malacfejhús chilis mogyoróhagymával:

3malacfejhus.jpg

A csilis mogyoróhagyma finom édes-savanyú ízű, egyáltalán nem csíp (ez utóbbit kicsit hiányoltam, de egy csilinek nem kell csípnie). A préselt fejhús pedig egy nagyon jó, egy lé nélküli kocsonya hangulatát idézi mind ízvilágában, mind halmazállapotával. A szeletek közepén ciprusi mediterrán sópelyhek vannak, mint azt egy másik segítőkész pincértől megtudtam, bár eredetileg füstölt sóra voksoltam volna. Néhány csepp citrommal ettem, mint a kocsonyát is. Fantasztikus, hogy egyáltalán nem éreztem, hogy tettem volna valamit a gyomromba, pedig látható, hogy volt ott anyag rendesen.

Egy kis pihenő, és hozzák a főételeket:

4grillsajt.jpg 5vaddiszno.jpg

A Friss házi sajt grillezve, mogyorós uborkasalátával és barnarizzsel tál mogyorós uborkája harmonizál a barnarizs kicsit diós alapízével. A sajt nagy csalódás - gyakorlatilag semmilyen íze sincs. Sótlan is, száraz is. Szóval ez az összetevő nem érte el a menü szintjét (legalábbis a mi izlésünk szerint). A rizs és az uborka saláta viszont önmagában is kellemes volt. Persze mindenkinek más az izlése, így az Illések és Pofonok szabály lép életbe!

A Házilag gyúrt szélesmetélt vaddisznóhússal és vargányagombával rettentően forrón érkezett - elég hamar megolvasztotta a parmezánforgácsokat is. Ezt jó tulajdonságnak ítélem, mert - bár elég nehéz ilyen forró ételt fogyasztani - a sajtot egységes részévé tette az ételnek. A vargányás vaddisznóragu ízvilága számomra nagyon harmonikus volt, nem kiabált belóle az amúgy elég agresszív vargánya íz. A vaddisznó szinte szálaira szétesik a raguban hozzásimulva a metélthez. Ha egyszer reprodukálnám, szélesebbre vágnám a metéltet - de ez egyéni izlés dolga. A ragu szaftjában mintha cseppnyi cukor vagy édes bor lenne. Füszerezésében szegfübors, szerecsendió, borókabogyó és feketebors ízét véltem felfedezni. Remek étel, jó lenne tudni a tényleges füszerezését (sajnos erre nem kaptam választ).

Desszertnek Madártejet és Házi krémest gyümölcshabbal választottunk. Választásunk ismét a konyha profi voltát igazolta.

6hazikremes.jpg 7madartej.jpg

A krémes látványától hideglelést kaptam: mintha egy ócska cukrászdában készült sárga laticel lapok lennének. Ez a riadalom csak addig tartott, mig hozzá nem értünk és meg nem kóstoltuk. Fantasztikus selymes halmazállapot, mintha nagyanyáink készítették volna. Roppanós, nem elázott leveles tészta (vagy akár rétestészta is lehetett) koronázza a krémet. A legfelső réteg karamellel van áthúzva egy kis pofont adva a megszokott íznek. A gyümölcshab tényleg egy adag habos gyümölcs :)

A madártejet kicsi gyerek korom óta főzőm és nagyon kényes vagyok rá. Ebben a kreációban úgy érzem túlszárnyalták azokat az ízeket, amikkel az elmúlt 50 évben dolgoztam. Egyszerűen tökéletes. A karamell gyöngyökért a habcsúcsokon pedig köszönetem illeti az alkotóját.

Egyetlen fontos észrevételem az egész estéhez: Nem kerestem sehol sót, borsot vagy bármilyen füszert, ami hiányzott volna!

Összességében az elfogyasztott vacsora meleg fogadtatásra talált, az árakat a minőséggel arányosnak, esetleg kicsit alacsonyabbnak is éreztem. A kiszolgálás szinte tökéletes, a pincérek figyelme a vendégre irányult, annak minden óhaját lesik, talán cseppet túl erőszakosan is. Jó volt látni a szomszéd asztalnál két-három családot, ahol vagy 6 kisgyereket tanítottak szüleik a nem megszokott ízekre. Ez nyilván sokba kerülhetett, de nem lehet elég korán megtanítani gyermekeinket a kulinária csodáira!

Ha arra jártok és belefér a pénztárcába (a fenti vacsora kettőnknek mintegy 12000 Ft-ba került), javaslom a próbát.

152 komment · 1 trackback

Címkék: vaddisznó vargánya kapor kistücsök madártej malacfejhús grillsajt

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr384633106

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.07.14. 12:33:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.07.14. 17:02:48

@Babette_: ejj, te, honnan tudod, ha be se mehettél? :P

Ugyandehogy (törölt) 2012.07.14. 17:04:41

@PO: onnan, hogy voltunk már ott:P
a szombathelyi. bocs mindig elfelejtem, itt mindenki debreceni:PPPPP

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.14. 17:08:33

@Babette_: Én meg csak lesek ki a lyukon pesti lévén ...

Ugyandehogy (törölt) 2012.07.14. 17:10:32

@Andrass9: semmi gond, csak fricska volt, miután a szombathelyi gödörről beszélgettünk eleseddig...

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.07.14. 17:17:16

@Babette_: hallod-e, elég izé Szhelyen Szőlőskertnek nevezni egy éttermet, tekintve, h ott nincs is szőlő, legközelebb Sopronban. Mármint bortermő szőlő. Mi lehet ez, ha nem egyfajta péniszirigység a Savaria-béliek részéről...?

Felénk nincs szőlőskert, mert Db nem borvidék, senki nem merte felvállalni ezt a veretes, sokat ígérő nevet.
Mi debreceniek, ha Pestről hazafelé jöttünk, Gyöngyös környékén találtunk egy ilyen vendéglőt, ami az átkosban nagyon híres volt. Az össze borsodi, szabolcsi, hajdúsági pártcsinomnyik ott ebédelt/vacsorázott, úgyhogy.
A rántott velő pompás volt. De a gegngszterváltás után ramaty. És szerintem kutyát se engednek be.

És a Gödör? Az a gyógy?

Ugyandehogy (törölt) 2012.07.14. 17:20:32

@PO: egyrészt a szőllősi utcában van (volt), másrészt meg vannak szőlők, nem is kevés, az összeset nem ismerem, de pl. ott van Sárvár Hegyközség (hegyközséggé 50ha szőlő felett kell válni)

a gödör meg ez:
www.nyugat.hu/tartalom/cikk/16_ev_utan_bezar_a_godor_etterem

váj mí 2012.07.14. 17:20:40

Huhh! A debreceni lélek felhorgadása. Huhh!
Babette, egy mini-forrongást indítottál most itt el ;)
Mondjuk, én Magyarországon mindig is a fővárosban éltem, úgyhogy megvetett pestiként inkább nem szólok bele ;)

Boar. 2012.07.14. 17:43:01

@PO:
A rézüstöt ilyesmi áron vettem én is ha jól emlékszem, űrtartalomra is ennyi.
Meg kell nézni, nincs-e kikopva valahol? Tartsd a nap felé és nézz bele, tűhegynyi lyukat máshogy nem veszel észre.

Öreg Sam 2012.07.14. 17:51:02

@Boar.:
@PO:
Nem kekeckedni akarok,csak a kiváncsiság.
Miért vesztek rézfazekat/bográcsot?
Hátránya rengeteg,mi az előnye??
Süllőcske előkerül,ő a tudósa ezeknek az ötvözeteknek,és majd jól megmondja...

Ugyandehogy (törölt) 2012.07.14. 17:55:32

@Öreg Sam: a réz jó gomba ellen. hogy belsőleg is-e, azt nem tudom.

Öreg Sam 2012.07.14. 17:58:26

@Babette_:
Hüvelygomba ellen biztosan jó,nomeg permetezőszerként is használjuk,de megenni??? :DD

Ugyandehogy (törölt) 2012.07.14. 18:00:52

@Öreg Sam: meg a víz is abban szeret menni...

Ugyandehogy (törölt) 2012.07.14. 18:01:12

@Öreg Sam: nem hüvelygomba, hanem gyerek ellen, te!

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.07.14. 18:05:27

@PO: Hol van helyileg, Alsó- vagy Felső? És jobb-e, mint a Nagypiac (a Malomparkinál biztosan, ott kartellban vannak az árusok) ?

Boar. 2012.07.14. 18:05:48

@Öreg Sam:
A legjobb hővezető...
Ígyaztán szabadtűzi sütés-főzésnél kisimítja azokat a ráncokat, amiket a balfax tűzrakás v. szél okoz.
Sokkal kevésbé ég le benne az étel mint pl. egy zománcos bográcsban, én azt tapasztaltam, hogy ha meg is jelenik a "kozmaring" fűszerezés, nem sül hozzá az üst falához hanem afféle pirított daraqbkák úsznak tova amiket el is lehet távolítani.
Emelett szép.
Persze gondozást igényel, sérülékeny, az ételt nem szabad bennehagyni...dehát b.szni is meg szűznek is maradni nem lehet...
(Egyébként ritkán használom, ha halat főzök és sok kell, akkor inkább két bogrács, ha 70-80 főre főzök, akkor zománcozott üst, de néha azért kisúrolom a rézüstöt is.)

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.07.14. 18:10:40

@Boar.: 2007ben is kisúroltad, hogy abban főzzem a csodaboga áldost [kalap megemelve, levéve, integetve].

váj mí 2012.07.14. 18:19:20

@Babette_: Á,dehogy. Székelyföld szívében, de az szerencsére csak véletlen volt. Felnőni már nem ott nőttem fel.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.07.14. 18:25:35

@Mitzi von Küche: mivel Alsójózsa a Tócó jobb partján terül el, Szentgyörgyfalva a bal parton, Alsójózsa pedig keletre, benn az erdőben, ezért: Felsőjózsa. A Józsapark (ahogy felénk mondják: Józsapláza) fedett része alatt.

Ugyandehogy (törölt) 2012.07.14. 18:30:23

@PO: gondolom, úgy értette, hogy nem túl startpont egy szegény vidéken felnőni...

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.07.14. 18:40:32

@PO: Van némi fogalmam róla (vő odavaló), szóval a plázán. Kösz, megszemlézem.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.07.14. 18:50:29

@Babette_: 600 kilométerről te sem tud6od, mire gondolt. Én csak 250re, de én sem.

@Mitzi von Küche: holnap én is kinézek 9 tájban. Gyertek! :)

susztertangó 2012.07.14. 18:56:00

@Pinka-Panka: Te is lányom, Brutella? Ő, akarom mondani Panka. Mondta az Eladó Úr, hogy azért István gazdi kolbász, mert ő István.(azaz nem Gábor) Egyébként szép árak vannak 10 tojás 600ért is volt.Onnan helyiérdekű vasúttal a Szentlélek tér- Kórház utcai piac a 300as pulyka nyakért, most 1 dbt vettem gorombán befűszerezem, füstölt szalonnába göngyölve tepsiben alufólia alatt párolom, majd sütöm.Mindenféle paprikákat uborkákat vettem, kössz, @Öreg Sam: kemény, de kifejezetten duci uborkák, majd figyelek az alacsony hőfokú kovászolásra, egyik üveg kenyérrel, másik szeletelt krumplival fog készülni. Vettem sört is egyet még a Bükkös patak partján, házi, egyet a másik piacon, literes mindkettő, majd felhívtam az osztálytársam feleségét, hogy rég ittunk sört, vigyek-e 2 palackkal? Á, elég egy. Ezért vettem eleve literest. Őnagysága gépésztechnikus és hegedűtanárnő- de tényleg és jó dumás, a férével szemben . Jót dumcsiztunk a hegedűssel, az ifiasszony lányával és az Urával, a pasi tényleg az, legalábbis szive szerint.

Pinka-Panka 2012.07.14. 18:57:00

@PO: az őstermelőket ismered? Nálunk már sajnos ők is zsiványkodnak, tudom ki az, s van olyan áru amit a Nagybaniról hoz...nekem nem mindegy milyen az az uborka, látom, ha este szedte le...

Pinka-Panka 2012.07.14. 18:59:28

@susztertangó: oszt mikor voltál erre?? ma tényleg nem volt a Beni:( aZ István volt, én is tőle vettem, aki majdnem a szomszédom...

Öreg Sam 2012.07.14. 19:10:45

@susztertangó:
Ez a gépész-hegedás kombó olyasmi lehet,mint a fiuknál a kazánkovács-ékszerész-nőgyógyász :DD

susztertangó 2012.07.14. 19:12:16

@Öreg Sam: Á, csak a szülei azt akarták, hogy legyen valami "rendes" szakmája, utána mehetett Debrecenbe.:-))

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.07.14. 19:19:06

@PO: Majd jövő szombaton, az ócskapiac kevésbé érdekel, mint a termelői (pláne, ha füstölt paprika is van, amit a spanyoloknál már 2x hiába kerestem)...

susztertangó 2012.07.14. 19:21:42

@Babette_: A Gödör ürügyén elkövetett hszekben a csúcs, amikor valami ilyesmin horgadnak fel a Gödör hívei, hogy "az egyház INGYEN VISSZAKAPTA az épületet és van képe a sajátjára formálni. Mondják ezt azok akik a sajátjuknak ÉRZIK a helyet és mérgelődnek, hogy az akié tényleg, az nem az ő szempontjukat veszi figyelembe, és kívánnak minden kellemetlent.Aki leírta ezt,hogy "ingyen visszakapta" az egyház az vajon érti-e mit jelent?Horribile dictu visszakapta és ráadásul ingyen!!! A bérlő neheztelését értem,de kár a gőzért, mutassa meg, hogy az új hely sokkal jobb lesz, mint amilyen volt a régi.

Ugyandehogy (törölt) 2012.07.14. 19:26:15

@susztertangó: hát még ha tudnák, hogy ki kicsoda mennyi mindent kapott ingyen a rendszerváltáskor....

Ugyandehogy (törölt) 2012.07.14. 19:28:07

@susztertangó: a kovászos uborka egy kényes pont volt számomra, nagyanyámtól tanultam (ezt is), ő belerakta, só, fokhagyma, kapor, víz, helló.
így csináltam hosszú évekig a vidéki panelban, a pesti albérletben, aztán amikor ideköltöztünk, egyszer sem sikerült.
akkor azt mondta az emberem anyukája, hogy de hát a vizet fel kell forralni, lehűteni és úgy. úgy is szar lett.

a múltkor ráborítottam a lobogó vizet, és láss csodát. tökéletes lett két nap alatt.

Pinka-Panka 2012.07.14. 19:45:27

@susztertangó: nem láttál véletlenül? én is akkor voltam:)

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.07.14. 19:47:34

@Babette_: Isten útjai kifürkészhetetlenek, leányom. Mai hozzászólásaiddal kiérdemelted nálam a Cachi-Bachi-Boogie fokozatot. De a tegnapi posztod is jó vót.
youtu.be/kbpu1v53lCQ

Daró 2012.07.14. 20:25:03

Nekem meg most ez:
www.youtube.com/watch?v=VuktJ8mppE0

Rézüstben mint BOAR barát mondá, kevéssé és meg az étel. Nagyanyámnak van sárgaréz habüstje, az meg gondolom a szintén emlytett jó hővezetés miatt gőzön habverésnél jó.

Ha a hordó méretéből indulok ki, lesz itt füstölt paprika rengeteg :-D

(PO hozzak egy 60 literest is? már ha van?)

Daró 2012.07.14. 20:29:33

@PO: Egy srófra jár az agyunk, úgy látom s az ízlésünk is hasonló.

Pinka-Panka 2012.07.14. 20:41:54

Hogy milyen bográcsot vegyünk? - ez a kérdés mindig foglalkoztatja az embert, aki társaságban és szabadon szeret főzni.
A vasbogrács arra jó, hogy csinálhatunk vele bármit,nehezen sérül meg, kint e réten is használhatjuk -.- viszont elmosás után be kell kenni zsírral szerintem.
Zománcos párja sérülékenyebb, lepattanhat a zománc, aztán be is rozsdásodik hamar.A rozsdamentes változata starpabíróbb de nem szép.
No, e a rézüst az csillog-villog, ha kisuvickoltuk.
Én emellett döntenék, hiába nehéz tisztitani, szemnek is szép és egy esztétikus darabja lehet a konyhának a szekrény tetején....

Pinka-Panka 2012.07.14. 20:42:52

@anica inkognitóban: most látlak? Isten hozott.
Csudaszépek a képek...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.14. 20:44:21

@Pinka-Panka: ez korrekt volt :)
Hellóbébi, ez bizony a Tisza-parton és hazafelé úton készült,meg a többi 140 kép is..:))

Pinka-Panka 2012.07.14. 20:48:27

Ja és a rézüst arra is jó, hogy az egész családot bevonhatjuk ilyen össznépi suvickra - ez mennyei dolog, egy kis bor társaságában...

Ugyandehogy (törölt) 2012.07.14. 20:51:36

@PO: ezt se értem, mint azt a krakenizé kést...

Pinka-Panka 2012.07.14. 20:51:55

@anica inkognitóban: rád fért:) örülök...
oszt arra is vihar van??
itt tépi a szél a fákat

1kutya 2012.07.14. 21:12:21

jónapokat (estéket?)! kirámoltuk sógorék házát (hétfőn festés). most már szinte biztos vagyok benne, hogy ha netántán meló nélkül maradok, bútorszállítónak nem megyek.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.14. 21:13:34

@1kutya: vagy betörőnek? (kirámoltuk..) :DDD
Tiszának örültél??:)))

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.14. 21:14:35

@1kutya: nem, nem. a Tiszától tartok.. mondjuk, úszni is, mint a nyeletlen fejsze..:D

1kutya 2012.07.14. 21:16:04

@anica inkognitóban: ja! az előbb felfedeztem a telefonon is (itthon maradt anyóséknál).

1kutya 2012.07.14. 21:21:56

@anica inkognitóban: mi? általában le nem teszem a kezemből. munkaeszköz...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.14. 21:25:41

@1kutya: tőlem a férj kérdezte hazafelé, eltettem-e a laptopot.. mondtam, hogy nagy szarban lennék jövő héten odabent gép nélkül..:D itthonról az asztalit csak nem vinném be..

LepkeReloaded (törölt) 2012.07.14. 21:27:26

@Mitzi von Küche: Isten hozott. :)
@anica inkognitóban: Piszok szép képek... az a bizonyos "elkapott pillanat", mikor a fény pont ott, pont úgy... jaj...
@Pinka-Panka: Nálunk szigorúan a lefelé szélesedő, szoknya formájú, vörösrézből készült bogrács dívik. A hagyományos zománcosban egyszer készült étel, utána örökre száműzetett a padlás legsötétebb zugába.

LepkeReloaded (törölt) 2012.07.14. 21:44:25

@anica inkognitóban: Szerencse, hogy egy lepidoptera hat lábbal tud toporzékolni irigységében amiatt, hogy nem ő készítette a képeket... *toporzékol*

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.14. 21:49:48

@LepkeReloaded: sajnos, ezek a képek csak a szerencse ajándékai. nagyon vágyom egy igazán jó gépre, csak egyelőre nincs hozzá "kedvem"..:( viszont imádok a magam amatőr módján fotózni, korhadt fát, mállott vakolatú házat, trágyadombot a napraforgótábla mellett..:) kinek mi a perverzitása..:D nekem ez is...:DDDDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.14. 21:53:56

na, nekifeszülök az ágyamnak, mindenkinek jó éjszakát! :)

váj mí 2012.07.14. 22:12:06

@PO: Azért nem, szerencsére, mert anyám 20 évesen igencsak szarul válogatott bele. Képzeld el a tipikus bányászcsaládot, ahol hirtelen megjelenik a polgári úrilányka. És képzeld el a brassói polgári családot, ahol hirtelen megjelenik a "bányászfiú". Rögtön kölyökkel. Nasöööön .... Hát így. Bár azért a születésem helyét szívesen megváltoztatnám, ha lehetne, mert semmi közöm hozzájuk. Vagy 2,5 éve megtalált valami féltestvérem iwiwen. Na, azóta sem néztem rá az iwiwre. Face-n meg kamu reggel vagyok ...

1kutya 2012.07.14. 22:28:25

@LepkeReloaded: tipikus halászléfőző bogrács. másra nem nagyon jó. öntöttvas, vagy sima lemezbogrács kell. csúnya, nehezen használható, rozsdásodik, kezelni kell, szóval macerás. elméletileg a zománcos lenne a legkönnyebben használható, de ha egyszer lepattan...

váj mí 2012.07.14. 22:30:24

Különben, én most paprikás krumplit gyártottam a lányoknak. Murokkal, egy zöldpaprikával, egy félig csípős paprikával, fél tényleg csípős paprikával, némi barna-cukorral (itt értetlenkedtek, de elzavartam a bandát a csába), és a megszokott alapanyagokkal. Csiliszerűség már nem kellett bele. Most éppen kétpofára megy, joghurtos-tejfölös-fokhagymás ubisalival. És lengyel barnakenyérrel ;)

váj mí 2012.07.14. 22:47:01

@susztertangó: Kolozsvár, Agapé... megvan? És az is,ami előtte volt? Hogyne, az egyházé volt, akkor is, amikor nem ezen a néven működött. De aztán ... áááá! Az a vonzerő, hogy közel a Matyi-szobor?

Daró 2012.07.14. 22:58:08

Ezek a mai kommentek nem tudom honnan jöttek ,de jó volt ma veletek. Mindenkiből előjött a jobbik énje. Bár a jobbikot nehezen és félve írom, nehogy valaki azt gondolja ami nem is... jó éjjelt. Szívok még egy cigarettát ( a hónapban a hatodik) majd el.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.14. 23:15:10

@Babette_: Én mindíg forrón öntöm a levet az uborkára. Mégha ÖregSam neheztelne is érte :)

Boar. 2012.07.15. 00:18:14

@1kutya:
Nono...
A "halfőző" bográcsban sokminden mást is meg lehet főzni, nem mondanám, hogy másra nem használható.
Ugyan megvan az ideológia, hogy a "halfőzőben" befelé, a "gulyásbográcsban" meg kifelé forog az étel és a halnak az első, a gulyásnak a második jobb, de szerintem ez már csak belemagyarázás. A felfelé szűkülő bográcsot más forrás szerint a dunai hajósok honosították meg, nekik a mozgó hajón ez volt a jó mert nehezebben lottyant ki belőle az étel.
Nekem van mindenféle bográcsom. A sima vasbográcsot nem szeretem, egyetlen előnye, hogy nem kell sajnálni. Ilyen célra viszont jobb a rozsdamentes, persze nem a tescoból hanem valami normális készítőtől aki rendes anyagból készíti. Ez egyébként a kedvencem. Az öntöttvas bográccsal az a bajom, hogy ugyanúgy kenegetni, súrolgatni kell mint a vas vagy rézbográcsot, cserébe viszont nagyon jó hőtartó, egyenletesen fő benne az étel. A 25 literes zománcost az ár/érték aránya miatt vettem egyszer amikor hirtelen sok emberre kellett halászlét főzni és egyik vendég épp egy bográcskészítő közeléből jött. Azóta már két helyen megsérült a zománca de nem rozsdásodik. A rézüstöt már említettem. A cserépbográcsot tűzre akasztva még nem próbáltam de eljön annak is az ideje, a teteje miatt kicsit kitágítja a határokat.
Ha csak egy lehetne, a rozsdamentes "halfőző"-t választanám.

susztertangó 2012.07.15. 00:43:20

@Pinka-Panka: Sajnos nem.:-(( De úgyse árultam el volna magam:-))

susztertangó 2012.07.15. 06:48:08

@Pinka-Panka:Á, dehogy! Soha ne mondd, hogy soha. De miért van nick nevem, álorcám, ha folyvást leveszem? :-D

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.07.15. 06:48:19

@váj mí: megértelek :-/

@1kutya: @LepkeReloaded: nekem is van sokféle. A vasbográcsban rendszerint slambuc készül. A zománcos bográcsban főzöm a pörköltféléket. A rozsdamentesben semmit nem szeretek főzni, mert valamiért ragad benne minden (csakúgy, mint a rozsdamentes tárcsalapon). Van zománcos halfőzőm is, de nem az a csinos, szépen szűkülő fajta, hanem az az ormótlan. Hiába, ajándékba kaptam.
Van egy öntött vas is, nagyon szeretem, de folyton elfelejtkezek róla (mert az a legújabb), pedig az étel olyan szépen fő benne.

Nagyon tetszik az a réz edény, már van is egy ötletem, hogyan kéne megvenni.

susztertangó 2012.07.15. 07:16:44

@anica inkognitóban: Láttad már Merci fotóit? Kicsit utána kell kattintgatni, írd a keresőbe, hogy : pranté
Onnan tovább küld, van fénykép egy csomó és blog is. Ha rászánnád magad, a régebbiek olvasására papírzsepi és valami tömény meg nem árt.Egyébként szuper gépem van FED 3, aztán egy 1 gombos Fuji beépített vakuval, de kifújt. Ja és örököltem egy Ágyút, klf ojjjektívvel, de a abban a fiókban van, ahonnan csak a feltámadáskor kerül elő. Filmes, lms,dög nehéz. Már csak egy digitális jöhet szóba- bár a FEDdel készülteket magam laboráltam a szép 70es években. Pá, megyek azExkaiser'sba, venni amit tegnap lehagytam.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.15. 08:12:32

@susztertangó: hergelj csak azzal a géppel, hergelj! :P
hogy ki Merci, lövésem sincs, de ha lesz időm, megkeresgélem, amit ajánlottál...sírásból meg egyrészt van elég egy pár hónapja, minden napra jut, másészt, amit eddig láttam, immunissá tett jópár dologra.sajnos.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.15. 08:38:52

@susztertangó: igen, valóban gyönyörű képek (bár még csak éppen belekattintgattam, de nagyon tetszenek), azt hiszem, nem amatőr :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.15. 08:42:36

@susztertangó: jó, eljutottam a blog szöveges részéhez.. MOST MÁR kapisgálom, miért írtad a papírzsepit...a képek alapján nem gondoltam....

susztertangó 2012.07.15. 09:22:03

@anica inkognitóban: Mikor olvastam, kimentem a spázjba némi rejtett lélek erősítőért.Van egy ilyen poszt cím, hogy :Füstbe ment tervek.Ha jól tévedek.@Pinka-Panka: Á, nem titok. A soha arra vonatkozik,hogy valószínű nem nő rám a Maszk, mint Mr. Careyre és leveszem.(gyanítom, amikor senkit se érdekel már, hehe :-D )

Pinka-Panka 2012.07.15. 09:23:49

@susztertangó: de érdekel...nem értem különben, csak merengek....

Benikuty 2012.07.15. 09:27:02

@Babette_: most beszéltem Csapody Balázzsal, a Kistücsök tulajdonosával. Azt mondta, soha nem használtak "habos hányást". Pont.

Benikuty 2012.07.15. 09:32:39

@Babette_: ínyenc, vagy bélgép az embered, nem kérdés:D
A két kocsma összehasonlítása valahogy olyan, mint ha a négy tojásos tésztát állítanánk szembe a tíz tojásossal;)

Pinka-Panka 2012.07.15. 10:07:13

@susztertangó: ne nevess ki, azt hiszem leesett a tantusz:)
Remélem nem gurult messzire, de vágom lassan:)

Boar. 2012.07.15. 10:36:23

@PO:
Te Imre, az a "rozsdamentes tárcsalap" az milyen állat? Mert csekély mezőgazdasági ismereteim alapján a boronatárcsa az nem készül méregdrága rozsdamentes anyagból...ellenben jó vastag és nehezen ég oda rá az étel. Nem lehet, hogy Te valami direkt sütögetésre gyártott ám papírvékonyságú cuccal szerezted a tapasztalataid?
Én az egyik tárcsámmal egyébként elkövettem azt a hibát, hogy felcsiszoltam...mert akkor mégjobb lesz...nem lett... Minden visszacsúszik középre a zsírba...

Boar. 2012.07.15. 10:41:18

@Benikuty:
Attól, hogy valaki szeret jóllakni, még lehet ínyenc.
A faszom tele van ezzel a kisujjeltartós műmájer baromkodással, hogy lassan szégyen lesz ha valaki egy normális adag kaját akar enni egy vendéglőben.
Talán a spektrumon volt egy film különféle nagyon puccos amerikai éttermekről és az egyiknél a celeb tulajdonos kijelentette, hogy ők szándékosan nem adnak akkora adagokat, hogy jóllakjon a vendég.
Anyukáját. Telibe...

Öreg Sam 2012.07.15. 10:54:46

@Boar.:
Hehe...
Nagy igazságokat mondtál ki helyettem is :DD
Eza tárcsás sütögetés onnan indult,hogy behegesztettük egy tárcsalevél alján lévő négyszögletes lukat.Aztán jöttek az"élelmesek",akik mindenféle elvarázsolt cuccokat adtak el jó pénzért.Tipikus "zsenik találták ki,hülyéknek" eset... :DDD

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.07.15. 10:55:46

@Boar.: direkt sütésre gyártott rozsdamentes fém lap. Mégcsak nem is olyan vékony, mint a kínai rozsdamentes bográcsok. Nem jó az semmire, még madáritatónak se, mert fényes és nem repülnek rá a madarak :-(

Azért mondom, h szar, mert van nekem rendes tárcsalapból készült is, de azt a fiam használja, nincs szívem visszakérni tőle. Szereztem régebben rögtörőt is (két egymásnak fordított tányér, sík fenékkel, kúpszelet oldallal), Józsinak az is bevált.

Benikuty 2012.07.15. 11:06:02

@Boar.: nem értem a kisujj eltartóst. Megmagyaráznád?
Ha Szemesen jársz, menj el Balázsékhoz, aztán megérted, amit én olyan nagyon nem is akarok másokkal megértetni. Nem vagyok én az ügynökük:)

Benikuty 2012.07.15. 11:07:35

@Boar.: kimaradt, hogy trágárság, és indulatok nélkül próbáltam...

Ugyandehogy (törölt) 2012.07.15. 12:36:03

@Benikuty: félreértés van. én nem hasonlítottam össze a két éttermet.

Ugyandehogy (törölt) 2012.07.15. 12:36:24

@Benikuty:
a kaporhab a szomszédból szökött át?:D

Benikuty 2012.07.15. 16:23:22

@Babette_: a hab az hányásból van?:D...mert nálunk ritkán...

Benikuty 2012.07.15. 16:24:13

@Benikuty: meg a tücsökben is a legritkábban:)

Benikuty 2012.07.15. 16:26:06

@Babette_: csak párhuzamot vontál, de lehet, hogy a jogászok ezt nem így nevezik:)
süti beállítások módosítása