Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (2) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (9) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkíni (27) cukkini (11) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (40) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (510) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (384) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) jalapeno (25) Jalapeño (3) jalapeño (27) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsír (62) kacsazsir (5) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (113) kakukkfű (40) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (32) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (67) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) Lucullus (8) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olívaolaj (11) olivaolaj (148) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (8) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (108) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (7) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (395) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (42) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (12) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (237) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (254) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Tömött, de nem erszény

2012.06.24. 07:00 PO

Szeretem a körözöttet. Így előbb volt saját változatom, mint ősz hajszálam. Később szerettem paprikába tölteni. Akkor már ilyen lett:

CIMG7868r.jpg

Én körözött-ügyben a Kövi Pál-féle receptet követtem sokáig, kisebb módosításokkal. Az Erdélyi lakoma c. könyvben ezt így írja:

Hozzávalók: 25 dkg juhtúró, 25 dkg vaj, 25 dkg krémsajt, ¼ dl konyak, 1 dl sör, mustár, törött köménymag, pirospaprika, só.

A juhtúrót, vajat, krémsajtot jól elkeverjük. Köményt, mustárt, paprikát és sót is adunk hozzá, majd könnyedén belekeverjük a konyakot és a sört.  Formába rakjuk és a hűtőbe tesszük egy órára, ezalatt a sör könnyű erjedést indít el és a körözött megkeményszik.

Régen, egy időben én is hasonlóan csináltam, de konyak nélkül. Aztán rájöttem, hogy a sör csak akkor indítana el könnyű erjedést, ha szűretlen és pasztőrözetlen lenne. De ilyet meg nem lehet kapni. Nem baj, azért megmaradt nálam a szűretlen búzasör használata. Főleg, mert a körözötthöz csak egy kortynyi kell.

Ma így készítem:

Hozzávalók: 30-40 dkg juhtúró, 5 dkg vaj, 20 dkg túró, 10 dkg tejföl, 1 dl szűretlen búzasör, kömény, paprika, só, zöldhagyma. A töltéshez nagy, halványzöld, enyhén csípős paprika.

A vajat megolvasztom, majd a juhtúrót, túrót, tejfölt, vajat jól összekeverem. Megszórom köménnyel, paprikával, csipetnyi csípős paprikával, sóval és alaposan összekeverem. Ekkor a búzasört könnyedén (ezt a szót Karinthy is bravúrosan alkalmazta a Micimackóban) hozzákeverem.

A nagy paprikák csumáját kivágom, a csípős erek maradjanak. Beletöltöm a krémet, majd a paprikát fagylalttölcsér módra a kezembe veszem, az öklömet az  asztalhoz ütögetem, így a krém végig kitölti a paprikát. Beteszem a hűtőbe, ahol a töltelék megkeményedik és szépen szeletelhető lesz. Zöldhagymával, paradicsommal társítom.

A körözött ekképpen sajnos nyári étel, ízes paprika, zöldhagyma, zamatos paradicsom nélkül csak asztaldísz lenne. Úgyhogy készítsétek!

És elő azokkal a dédi megsárgult füzetéből lesett titkos családi receptekkel!

 

 

 

223 komment

Címkék: sör paprika konyak juhtúró körözött

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr484604015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Öreg Sam 2012.06.24. 07:38:35

Jó reggelt mindenki!
Az én titkos recipém:
1/3 juhturó
1/3 zsiros tehénturó
1/3 vaj
SOK köménymag,némi apritott lila hagyma,tejföl annyi,hogy kezelhető állagu legyen a cucc.
Paprikába töltés hasonlóan,ámde egyszercsak próbáljátok a "kosszarvu" paprikába tölteni!Macerásabb,de az ize felséges.
Én az alapreceptből a konyakot azért átmentettem,készités közben legalább két felest per os betolok.
Jóvanna,néha engedményt teszek,és vodka.
Csupa megalkuvás az élet...

Ugyandehogy (törölt) 2012.06.24. 08:04:16

nálam a hagyományos verzió nem játszik
inkább
túró
tejföl
sok hagyma
só, bors
rengeteg petrezselyem

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.24. 08:09:59

Jó reggelt!
Remek írás, PO mester! Az asztal ököllel verése pedig jó tanács a kezdőknek (amig az anyós be nem jön).
Az én receptem általában nélkülözi a juhtúrót annak hiánya miatt, nomeg nem is én csinálom, hanem feleségem. Sajnos ebből kifolyólag sem konyak, sem vodka nem kerül bele(m) a készítés folyamán. Viszont megspórolom a keverés munkáját, nekem csak kóstolgatni kell, mi hiányzik még. Kicsit közelebb áll @Öreg Sam: receptjéhez.
Poczok2 úr biztos a krémsajtos változatra szavazna :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.24. 08:12:08

Kicsit később olvasom a kommenteket, akkor hivatkozhattam volna @Babette_: receptjére, ami a legjobban hasonlít, de SOK köménnyel :)

Benikuty 2012.06.24. 08:19:43

Virágozzék száz virág,-fűszerezést tekintve. Egy valami, amiből ne engedjetek, megbaszta a kutya, ha tejföl, vaj kell hozzá. Mert az nem túró, hanem fűrészpor.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.24. 08:25:40

@Benikuty: És PO még azt hitte, a lecsóval indít majd heves vitát :)

Benikuty 2012.06.24. 08:35:50

@Andrass9: arra céloztam, hogy csak kiváló alapanyagból szabad kiindulni. Legyen az tehén, vagy juhtúró.

Öreg Sam 2012.06.24. 09:01:16

@Benikuty:
Szegény nagyanyám mondogatta mindig:körözött csak tiszta juhturóból van!Minden más mehet bele,de akkor az már nem körözött.Akkoriban még nem voltak ilyen konyhai elektromos kütyük,(sok helyütt még áram sem volt)müanyag tál meg végképp nem,csórikámnak egy egész délelőtt betartott,mig egy adag körözöttet villával kikavart a "kisvájlinban"Mondjuk voltak akkora villái,hogy az ma már mezőgazdasági eszköznek számit :)
Talán kettő még megvan nekem is :))

susztertangó 2012.06.24. 09:16:17

Van ahol szardiniát is törnek bele.

Ugyandehogy (törölt) 2012.06.24. 09:21:24

@Benikuty: nem "kell", hanem szeretem. ha kicsit lágyabb, meg az ízét is.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.24. 09:37:28

@Öreg Sam: Akkor te is kihagyhatnád a tehéntúrót, hiszen van szerszámod a kikeveréshez - meg ki se kapnál a nagyitól :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.24. 09:37:54

vajat én is teszek bele.mlért? női választ adok: csak.
anyám is így csinálja, én is, mert így szeretjük.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.24. 09:38:34

@Benikuty: Attól még, hogy jó a túró, vajat csak tennék bele, hogy szilárdabb legyen hidegen. Dehát Illések és pofonok ...

Hurri Kán 2012.06.24. 09:39:41

Jó reggelt!
Körözött nálam is kb. fele arányban sima túró-juhtúró, a lényeg köménymag és annyi paprika legyen benne, amitől kellemesen csípős lesz.

Öreg Sam 2012.06.24. 09:43:17

@Andrass9:
Sok évtizedek alatt én is elmentem a lájtos irányba.:D

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.06.24. 09:45:20

Jó reggelt!

Szerintem a körözöttekben egy közös dolog van: a keverő mozdulat. :D

Szerintem a régesrégi erdélyi receptben azért tettek bele mást is, mert gazdagítani szerették volna újabb ízekkel a krémet.
A létező szocializmusban pedig azért toltak a büfében elénk tehéntúrós-körözöttes zsemlét, mert ócsítani szerették volna, mármint az önköltséget (sikerült).

Itt, a demokráciában az a legfőbb gond, hogy a juhtúró legfeljebb 2/3 rész juhtejből készül. Tegyünk egy próbát! Egy piaci árusnál a kis késhegynyi kóstoló ízlelése közben vágjunk megdöbbent arcot, fagyjon az arcunkra a fület nyálazó mosoly, majd átható tekintettel kérdezzük meg: ebbe mennyi tehéntúró van??? A reakció az lesz, hogy az árus a válasz előtt jobbra, vagy balra elkapja a tekintetét és olyan kitérő választ ad, hogy "dehát az ilyet igénylik". Mármint azok a nagyvárosi emberek, akik talán az életben nem ettek tiszta, csípős, fűszeres ízű juhtúrót...

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.06.24. 09:47:14

Mikor jön már Süllőcske és ajánlja, hogy a köményt előtte kicsit pattogtassuk ki vasserpenyőben? :)) (én legközelebb ki fogom, majd mozsár.)

Imre apó 2012.06.24. 09:55:17

@PO: Pontosabban a körített túró és a belevalók körkörös összekeverésének tulajdonítható a "körözött" szavunk. Finom is az. Jó kis recept, így még nem ismertem, kösz PO:):)

Irány a strand este bekukk:):)

Szasztok, de a napra azért menjetek ki, ha akartok:):)

medvedr 2012.06.24. 10:04:35

@susztertangó: Ínyesmester receptjében (is). Ez ilyen budai polgári huncutság, kiskocsmákból csemeeboltokból -az ántivilágbeliekből. Alapvetően sztem nem sok különbség van nélküle.

medvedr 2012.06.24. 10:06:07

@PO: Láttad már hogy fejik a birkát? :)

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.06.24. 10:14:32

@medvedr: igen. A műveletet elég nehéz beilleszteni a HACCP keretei közé :))

Öreg Sam 2012.06.24. 10:18:56

@PO:
Hjaaa kérem,akinek ilyen mozsara van...
Aszondják a régiek,hogy akinek Isten a barátja,az könnyedén üdvözül :))
Én a nagypiac bal hátsó sarkában a nádudvari tejesnél szoktam venni,de hát természetes,hogy igazit nem adhatnak 2000HUF-ért.

Benikuty 2012.06.24. 10:20:58

@Andrass9: majd adok sk. túróból, aztán elfelejted a vaj dolgot:)

Benikuty 2012.06.24. 10:27:01

@Öreg Sam: tehén-juhtúró szétszakítja a tábort. Engem nem, mert mind a kettőből szeretem. Én itthon sk. tehénből, otthon nővérem juhból. Csak azt nem értem, otthon miért imádják a lányok, itthon meg nem ennék.
(talán valami olyan effektus, hogy kisfiúként iszonyat finnyás voltam, de nagyapánál a szikkadt vacak bolti töpörtyűt két pofára nyomtam a nyulaknak eltett száraz kenyérrel. Azok a szép hatvanas évek, hiába, akkor még a szar is rózsaillatú volt)

Benikuty 2012.06.24. 10:28:06

@PO: pattogtassa a radai:) Pont az illóolajakat kergeted ki belőle...

Benikuty 2012.06.24. 10:31:52

@PO: utóbbit fokoznám azzal, hogy nem is olyan rég még pálmazsírt adtunk el egy cégnek, akik juhtúrót gyártanak, nem is beszélve egy igen neves "sajtmanufaktúráról" :(

Hurri Kán 2012.06.24. 10:32:10

Ma is nagy meleg lesz... Kiszáradás elleni védekezést máris megkezdem. :)

Hurri Kán 2012.06.24. 10:37:14

@Benikuty:
Azt júniusban nem ihatok. Megfájdul tőle a térdem. ;-)

Benikuty 2012.06.24. 10:39:12

@gyvy: egészségedre a proseccot, amit kortyolok. Egy pohárral esetleg?:)

Hurri Kán 2012.06.24. 10:40:48

@Benikuty:
Ahh, köszönöm. Addig félreteszem a rozémat. ;-)

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.06.24. 10:41:31

A Gyimesbe így fejik a juhot, meg a kecskét:
youtu.be/R64Jlt5Lpvo

Rájöttetek, miért borították a fejőállást deszkával?

Így meg a lovat, 3:50-től. Amikor a kanca még nem állja ilyen jól, fel szokták kötni az egyik első lábát.
youtu.be/Kdc1b7b2OsQ

@Benikuty: ha csak egy bevásárló háziasszony kosarában láttad volna... De ez így vaskos csalás!

skylla 2012.06.24. 10:43:04

körözöttbe konyak? erdekes

Benikuty 2012.06.24. 10:47:44

@PO: nem sokat tökölnek a higiéniával:)

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.06.24. 10:55:09

@Benikuty: hát, nem.

Itt meg egy sajtkészítés:

youtu.be/I4LNS7F_-DM

Azért szívesebben ennék ebből, mint abból a kókuszzsírosból :-/

Pinka-Panka 2012.06.24. 11:17:53

A körözött a nagy kedvencem. Én nem raktam még bele alkoholt, de miért ne tennék ezután?
Csak jó lehet. Hagyma és köménymag nálunk van benne, meg pirospaprika is.

De a legjobb a Benikuzy kolbászával enni, mióta veszem tőle, a körözöttes zsemle csakis ezzel jó:)
Meg sok paradicsom, csípős paprikával...

Megfőztem már, szép az idő:)
Egyetek, igyatok:)

Eszembe jutott, hogy az eddigi recepteket egy asztalra tennénk, ami a kocsmablogon íródott - egy hadsereget ellátnánk vele, nem is akármilyen ízekkel:) és mi sem fogynánk le sosem:)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.06.24. 11:31:01

Szép poszt. Nagyon örülök, hogy nem került bele a pesties "kőrözött", hosszú ő-vel, amibel ki lehet kergetni a világból!
Én bizony teszek bele egy kis fokhagymát is. Szentségtörés lenne?
@Benikuty: Juj, de szeretem a proseccot! Egségedre!

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.06.24. 11:31:06

Szép poszt. Nagyon örülök, hogy nem került bele a pesties "kőrözött", hosszú ő-vel, amibel ki lehet kergetni a világból!
Én bizony teszek bele egy kis fokhagymát is. Szentségtörés lenne?
@Benikuty: Juj, de szeretem a proseccot! Egségedre!

váj mí 2012.06.24. 11:38:32

Szépjóreggelt.
Nagyim az ősrégi Erdélyi lakomás recept szerint készítette. Nekem az a körözött. De persze, ez is olyan mindent-bele kaja. De könyörgöm, szardellát azt ne, instállom alássan.

Pinka-Panka 2012.06.24. 11:38:38

@Mitzi von Küche: nem, csak finomabb:) a fokhagymát némi túlzással a gyümölcs levesen kívül mindenbe tehetünk:)
már aki szereti...

Benikuty 2012.06.24. 11:55:42

@susztertangó: szardiniát, vagy szardellát? Valszeg utóbbit, lévén csodás ízfokozó, unami. Halíze nincs.

Benikuty 2012.06.24. 11:57:36

@Pinka-Panka: néha én is teszek, de alapból nem.
Fokhagymáról jut eszembe, még mindig használható a maroslelei őszi beszerzés, persze most már rohamosan fittyed:(

Benikuty 2012.06.24. 11:59:38

@Mitzi von Küche: úszhat benne némi friss eper? Szerintem fokozottan (majdnem azt írtam, kibaszottul) erotikus élmény:)

süllőcske 2012.06.24. 12:07:29

Hahó! Érdekes kocsmarészleteket fotóztam Mártélyon, ezt látnotok kell. Kocsmában lehet kocsmatéma, ugye?
Az erdélyi körözött stabil. A nagyjából kétféle alföldi is helyénvaló dolog.
Ebben a kérdésben Benikutyhoz csatlakozom, remélem nem túl kényelmetlen neki. Vagyis jó tehén-és juhtúróból is, fúziósan is, csak jó alapanyag, helyes arány köll.
Hamvas Béla a szentgyörgyhegyi és a badacsonyi közt kimutatható különbségről az egyetem bortudományi tanszékén egy fél évet adna elő.
Az olympiai magasság és a tao mélység közt választani nem tudó öreg raktáros végül is úgy dönt, lehet ő egyszerre görög és kínai.
Éppen így rejti a hallékérdés is azt az ambivalenciát, ami tulajdonképpen nem is létezik, vagyis: hen panta einai!
Különben ez idő tájt a mozaikos, alig körözött a kedves módom. Szeretem, ha van benne egy szardellafilé, kis vaj. A mozaikos tehenesben akár mini kockákra nyesett savanyúság, kisdinnye, uborka.
Kömény nagyon kell. Főleg, ha száraz serpenyőben kipattogtatjuk, fa, vagy kőmozsárban feltárjuk.
Különös figyelmet érdemelnek a finom hagymafélék.
Metélő nagyon jó,virágja mehet bele, fiatalkák,
akár fok is, salotta.
Betöltve a pritaminban szeretem üdvözölni.

Benikuty 2012.06.24. 12:11:10

@süllőcske: úgy ám, a paradicsom paprika édessége méltó korona a remekművön:)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.06.24. 12:14:20

@süllőcske: Most már nagyon kívánkozna ezekből a míves kommentekből egy könyv, saját illusztrációkkal!
@Benikuty: Miazhogynagyonis!

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.06.24. 12:18:02

A paprika csumát nem kell kivágni. Merg kell fogni bal kézzel a paprikát, jobb kézzel a szárát. Egy határozott mozdulattal be kell nyomni. Utána kihúzható szárastól, magostól. Bede Róberttől láttam.

váj mí 2012.06.24. 12:18:30

@süllőcske: Igazad lehet, de a halnak a szagától is rosszul vagyok, mindenféle haltól. Az a "csodás" unami meg percek alatt visszaköszön. Könyörgöm, legalább a körözöttet ne nyomjuk tele divatos szardellapasztával meg unami-micsodával.

váj mí 2012.06.24. 12:19:36

@hajdulaszlo (volt hajdul): Én meg a nagyimtól :). Mindkettőnek igaza van.

BOAR 2012.06.24. 12:21:48

Én nem rakok bele köményt...
És a juhtúrót sem szeretem...

Benikuty 2012.06.24. 12:27:40

Unami témához. Nem használok semmihez ízfokozót. Bele kell tenni mindenbe a belevalót, a nem odavalót kihagyni. A jó, és természetes ízeken felesleges fokozni. Bombadil Tomával ezen párszor összekaptunk, szerintem ez olyan, mint az egyszeri ember, aki f*ngani akart, aztán besz*rt. Bocs, nem tudom szebben...

Benikuty 2012.06.24. 12:28:27

@Mitzi von Küche: na, észrevett szépséged?:D

váj mí 2012.06.24. 12:32:18

@Benikuty: Ebben veled egyetértek. Ritka pillanat ;)
Nem vagyok egy kifejezetten kifinomult érzékelésű gasztroizé, de ha néha ízfokozós kajákra kényszerülök, még másnap is érzem a műanyagot. Szar érzés. Pláne, amikor visszajön néha.

Benikuty 2012.06.24. 12:35:45

@váj mí: azért a természetes ízfokozókat (pl a nátrium-klorid is az) ne keverjük a szintetikusokkal(pl. nátrium-glutamát) amik csúnya allergiás rohamokat képesek okozni.
Válaszomat ne értékeld a békülékenység legapróbb jelének sem.

skylla 2012.06.24. 12:37:32

pedig kömeny nelkül eleg sapadt.

váj mí 2012.06.24. 12:39:51

@Benikuty: Mondom, nem vagyok gasztroguru, de ha valamin megérzem az 'unamit', akkor az nekem lenni nem jó. Allergiás sose voltam, így tökmindegy, hogy természetes vagy mesterséges az ízfokozó. Nekem, műveletlen gasztroparasztnak, mindkettő ugyanazt jelenti.
Nyugi nem értékelem, mert nekem kellene békülnöm, ha akarnék. Csak dumálunk egy feles mellett.

Benikuty 2012.06.24. 12:44:10

@váj mí: dumáljon veled a harapós kutya, vagy a rugós ló. Idd meg az én felesemet is, hátha megjön tőle az eszed.:D

váj mí 2012.06.24. 12:49:12

@Benikuty: Mindkettőt átengedem neked, sok szeretettel. A felesed kösz, de inkább nem, ahogy elnézem, valami undorító löttyöt iszol. Maradok a viszkinél :P

Benikuty 2012.06.24. 12:53:14

@váj mí: Sauska tokaji traminit iszom. 2008-s. Bár nyilván fingod nincs, miről beszélek, mert ahhoz ízlés is kellene:) De, hát mit várjon az ember attól, aki ilyen tájékozott unami ügyben?

Pinka-Panka 2012.06.24. 12:58:16

A paprika csumát én is így húzom ki, egy mozdulattal:)
ez a paprikába töltött sajtkrémről jut eszembe, hogy néha veszek a boltba, a pepperoniba töltött sajtkrémet...ha nagyon elfajulok, rákattanok:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.24. 12:59:16

az ántivilágban, amikor tényleg pultoztam fősuli mellett egy nyíregyi kocsmában, egyszer beült két ukrán faszi. egy darabig ittak mint a teve, aztán felugrottak és a kicsi, aki a hónaljáig sem ért a másiknak, olyat ütött a debellára, hogy az tarkóval megfejelte a falon lévő gázórát..:D csak szólok, hogy nyugi, itt "akadálymentesítve" vannak a krimó falai...:DDDDD
majd a poharak árát tegyétek a pultra távozás előtt...

váj mí 2012.06.24. 12:59:22

@Benikuty: Japersze, ízlés. Inkább borsznobizmus, de lehet éppen ízlésnek is nevezni. Van egy hozzád hasonló ismerősöm irl is. Vicces figura. Bár néha idegesítő. Pont, mint te. Az fel sem merült benned, hogy nem mindenki van oda a borért olyan mértékben, mint te? Nem, persze, hogy nem.
Bocsi, hogy nem szeretem az egyenízt, akár nátrium-klorid, akár glutamát. Nem, a házi vegetát sem szeretem, meg a sóban tartósított cuccokat. Számomra megöli az ízéket.

Pinka-Panka 2012.06.24. 13:00:25

@Benikuty: én meg most ittam meg - egy ismerősömtől kapott, hozott kávé csodát...állítólag a világ legdrágább kávéja, de sajnos engem nem dobott fel, igaz nem vagyok sznob, de a mezei kávé íz nekem jobban bejön...

váj mí 2012.06.24. 13:00:49

@anica inkognitóban: Hm, nem ér egy viszklispoharat. De neki is jó ;)

Ugyandehogy (törölt) 2012.06.24. 13:12:16

@PO: na, ezek nem szaroznak annyit, mint én:)

Daró 2012.06.24. 13:16:03

Jó napot.
A körözött nálunk is tehéntúrós, pedig mindenki szereti a juhtúrót. Egyszer kipróbáljuk.
Mint említettem sört jövő héten vagy utána tervezem főzni. Ha a porter is jó a recepthez, vihetsz egy üveggel (szeptemberben, addig érik).Nem felejtkeztem meg a hölgyekről sem!
Jelentem csatlakozom a gyengálkedőhöz, tegnap az éjszakát az ügyeleten/sürgősségin töltöttem. Szúrtak, néztek, hallgattak és fényképeztek minden (és ez sajnos nem csak képletes) irányból, majd hazaküldtek hogy semmi bajom.
Ehhez képest a hasam továbbra is fáj. Most agonizálok és várom mi lesz.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.24. 13:25:44

@skylla: fú, a név igen, de hogy melyik volt, már meg nem mondom..:D de a Posta, meg a Bakosi (ott melóztam), meg a III. Félidő az igeeeeen!!! :DDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.24. 13:26:22

@Daró: legalább a terhesség kizárható..:)
(jobbulást!)

Öreg Sam 2012.06.24. 13:27:19

@Daró:
Primszámoknak megfelelő számu páleszt kell innod!
A harmadiknál minden bajodat elfelejted! :))

Daró 2012.06.24. 13:27:35

@skylla: Négcsöcsű van pladányban is. Vajh honnan kapta a nevét?

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.24. 13:28:03

@skylla: de négycsöcsű Ladányban is volt..:D a pultos hölgyeknek igen tekintélyes mellbősége volt, a férfivendégek nagy örömére...DDDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.24. 13:28:26

@Daró: tesó, adj egy ötöst! szinte egyszerre! :D

Daró 2012.06.24. 13:29:21

@Öreg Sam: Tudod hogy bizonyítja be egy vegyász hogy minden szám prím?
1,2,3 rendben. 4 mérési hiba!
Nincs itthon tömény (sem) és nem is nagyon kívánom.

skylla 2012.06.24. 13:31:05

veszpremben a buszallomassal szemben volt egy bisztro, nagyon kis hely, es ket csaj szolgalt ki. ezert volt negycsöcsü.

süllőcske 2012.06.24. 13:34:56

Ti vagytok a Föld sója. Ha pedig a Föld megízetlenül, mivel sózzák meg?
Úgy szeretlek, mint levesben..
Aki nem kedveli az umamit, az természetesen más, akkor ne egyen parmezános tésztát, szárított sonkát kerülje. Véletlenül se próbálkozzon thai levesekkel, reszkessen a ramentől, olasz csizmán fogja be orrocskáját, ha érett paradicsomot illatozott.
Mereven zárkózzon el japán alaplevektől, marinádoktól, szószoktól, essen kétségbe, ha dalmát halász a tenger sós vizével öntözi a parázson piruló halat.

skylla 2012.06.24. 13:35:52

@anica inkognitóban: viszont amikor azt mondtuk, elmegyünk sportolni, az a sport kocsmat jelentette velöspiritossal ;)

skylla 2012.06.24. 13:39:09

@süllőcske: miert izetlenülnenk meg?

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.24. 13:46:04

@skylla: velőspirítós..hmmmm....:))
végülis a kocsmázás is egyfajta sport :D
@süllőcske: muszáj kínoznod??:P:DD

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.06.24. 13:57:14

@váj mí: Mert a viszki nem undorító lötty? Rothasztott árpa pfejj.

váj mí 2012.06.24. 14:04:29

@hajdulaszlo (volt hajdul): De van nekije aromája, ami nem az unami vagy a nátrium-klord :P

@süllőcske: Nem reszketek, nem zárkózom el, nem próbálkozom ázsiai konyhával. Halat pedig még véletlenül sem eszem, és a szószos kajákért sem vagyok oda.
De ha itt csak egyetérteni lehet, és bólogatni mindenre, hogy 'hú-de-fasza', különben jön a diszkrét, vagy kevésbé diszkrét bicsak, akkor ez a csehó nem sokban a különbözik a szőke malacos játszóterétől.

medvedr 2012.06.24. 14:17:57

@Benikuty: Hátulról. A két lába között előrenyúlva a csecseket húzogatva, maszírozva. Ez eddig nem sokat mond, de a sajtár is ott van az érkezési oldalon, és ha a belső combok ingerlésétől vagy csak úgy a birka elvizeli elbogyózza magát könnyedén beletalál a sajtárba.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.24. 14:18:30

@váj mí: Itt van egy kis különbség: Nem akarjuk egymásra ráerőltetni a saját izlésünket. És legkevésbé sem erőszakosan, vagy udvariatlanul. Persze ezt is tanulni kell valamikor...

medvedr 2012.06.24. 14:19:21

@Daró: Poszt lesz a serfőzésből?

Daró 2012.06.24. 14:21:13

@hajdulaszlo (volt hajdul): ezzel azért vitatkoznék. Az árpa nem rothasztva hanem csiráztatva-szárítva majd törve, esetleg tőzegen füstölve lesz maláta...
A viszki az egy szar pálinka. Hisz nem gyümölcsből van, de a technológia figyelemre méltó :-D
(ha kis hazánkban félannyi odafigyeléssel készítenék a pálinka legalább felét, a maradékot meg többel, nem futnánk bele ilyen-olyan vacakokba úton útfélen. Meg ha persze lenne rá igény, de a tömegnek általában a szar a megfelelő minőség)

Daró 2012.06.24. 14:22:14

@medvedr: még nem gondoltam rá, de most hogy mondod... de csak miután fogyasztható a lé :-D

váj mí 2012.06.24. 14:26:49

@Andrass9: Akkor csak rám vagytok allergiások. Emlékszem, egyszer pont medvedokival beszéltünk bizonyos mainstrímnek tartott gasztrosznob-bloggerekről. Akkor senki sem kötött belém a véleményem miatt. Amikor más alkalommal is felmerült a téma, rögtön lettem minden (egyedül), csak tisztességes ember nem.
Vagy te úgy érzed, azzal, hogy azt mondom, lehetőleg a körözöttet ne csesszük el unami-ízzel ráerőltetek valamit valakire?
De persze majd tanulom ... hogyne. Akolban még nem sikerült eddig gondolkoznom. Értelmes ember az ilyet nem szereti.

medvedr 2012.06.24. 14:27:35

@váj mí: Megbocsáss kérlek alássan, felesleges közütnk ez az instállom, hiszen félszavakból értjük egymást. A nagyanyám boltjához közeli Liliom kocsmában a csaposok a kŐ!rözöttes kenyér gyártási alapanyagaként előállított kŐ!rözöttbe tettek -innen a recipe. Ez kérlek olyan hely volt, hogy a csendőrök! csak alakzatban mentek be. Van kérdés?

medvedr 2012.06.24. 14:29:03

@Daró: Az is hordoz tanulságot, ha utána le kell menni a kocsmába!:)

medvedr 2012.06.24. 14:33:42

@váj mí: Én nem éreztem úgy, csak viccelni próbálok azon az alapon, hogy mindenkinek mások a hagyományai. Nekem ezek. Sajnos ilyen az amit én a saját humoromnak tartok.

váj mí 2012.06.24. 14:34:40

@medvedr: A helyről rengeteg, a szardellás izéről viszont tudni sem akarok. Instállom ;)

süllőcske 2012.06.24. 14:35:54

@anica inkognitóban: Miért tenném azt? Pont veled.
@váj mí: Sajnálom, hogy magadra vetted. És ilyen értelemben. A kerek egész mellett vagyok, nem a Te véleményed rekesztettem ki, hanem magát a kirekesztést.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.24. 14:36:13

@váj mí: Valahogy úgy, ahogy mondád:

"lehetőleg a körözöttet ne csesszük el unami-ízzel" bizony valakire rá akarod erőltetni a véleményedet.

Ha "én nem cseszem el a körözöttet az unami-ízzel" fogalmazásban használod, az PC.

Ettől még egyik akolba sem tartozol, csupán némi udvariasságot tanusítasz a többi olvasó iránt.

Erre mondtam, hogy tanulni kellene.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.06.24. 14:38:05

@Daró: Labort csináltak? Tudod a megoldást: fájdalomcsillapítás, 0 diéta minimum két napig (de azért ha holnap is fáj, mutasd meg).
A whisky-t nem szeretem: egyszer ittam finom sima single malt-ot Skóciában (a neve Oban).
Az umami igen régi dolog: bizony, már a régi rómaiak is... Ez volt a garum (manapság a szardellapaszta a kései utódja).

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.24. 14:39:11

@süllőcske: leírod a sok finomságot és nem kóstolhatom, ezért :)

Daró 2012.06.24. 14:40:00

@Mitzi von Küche: csináltak, semmi bajom. Én is így terveztem :-) de az elmúlt 2 napban nem is ettem semmi nehezet.

váj mí 2012.06.24. 14:44:48

@süllőcske: Hát nagyjából az van, hogy én szóltam ellene egyedül, így a 'válasz erre' nélkül sem kell látnoknak lenni. De mindegy. huszadrangú, csak feltűnt

@Andrass9: Most őszintén. Kivan a tököm a PC-vel. A cigány akkor is cigány, és nem roma. Persze, ez egy egészen más terület, de attól még érted. Ha nem mondunk ki valamit attól még az, ami. Ha egy ilyen blogban sem lehet felesleges finomkodások nélkül leírni valamiről az embernek a véleményét sokadrangú dolgokról, akkor megette a fene az egészet. És nem trágárkodásra vagy a másik szándékos sértegetésére gondolok.
Jézusom, egy beszélgetős blog lenne. Elméletileg. Ha itt is finomkodni kell, mint egy kortárs-szerző estjén a sajtó képviselőjeként a sok újgazdag, sznob paraszttal (tapasztalat), akkor minek ez az egész?

skylla 2012.06.24. 14:48:11

@váj mí: annyira azert nem kell komlyan venni itt semmit. em meg azé se teszek körözöttbe alkoholt. a viszkit utalom, konyakot 30 eve nem lattam, a palinka meg kapja be. a prosecco meg metroszexualisoknak valo :P
szerintem. na?

medvedr 2012.06.24. 14:49:02

@váj mí: Keveset tudok róla, mert ugye, amik ott voltak, és történetekként keringtek még a hetvenes években is, az nem volt kisgyereknek (nekem) való. Így nem mesélgettek sokat, olyan kissé alvilági hely lehetett, viszonylag közel a belvároshoz. A legenda szerint ott egyszer megvertek nagyon egy illegális kommunistát, nem a belügy és/vagy az elhárítás hanem a törzsvendégek, valami elszámolási vita okán. Szerintem fullra nem igaz, de az egész régi Franzstadt tudni vélte.

medvedr 2012.06.24. 14:51:56

@skylla: A prosecco és a habzóbor helyett fröccsöt kell inni, Közép- Kelet Európában

BariKarika 2012.06.24. 14:57:51

@Mitzi von Küche: epp lepenyhalat sutok, papirbugyogoban :) remelem nem kopom ki, marmint a halat :S vaj, citromhej, petrezselyem, egy gerezd fokhagyma, kapor, bors, so, karika citromok :)
@PO: en akartam a komenymag pattogtatast ajanlani :)
viszont eletemben nem hallottam meg szeszrol a korozottben :S

medvedr 2012.06.24. 14:58:53

@váj mí: Az a baj, hoy nem nagyon vigyázol a megfogalmazásokkal, ahoy Andrass9 is rámutatott, te viszont érzékenyen ugrasz mindenre.

váj mí 2012.06.24. 14:59:37

@skylla: Részemről tökéletesen rendben. Én ugyan rá vagyok kattanva a viszkikre, de még véletlenül sem tennék olyan kitételt, miszerint, ha lenne ízlésed, tudnád, miről beszélek, amikor pl. egy skóciai főzde párlatát dicsérem, hadd lássa mindenki, milyen májer vagyok ...

@medvedr: Huhh, na az érdekes hely lehetett. Még több sztorit, vagy sztori-töredéket, ha lehet.
Bár mondjuk, ha a csóka nem rendezte a kártyaadósságát, akár meg is agyalhatták, függetlenül bármitől ;)

medvedr 2012.06.24. 15:03:29

@váj mí: Nem tudom, ezek az emberek szerintem fanatikusak voltak, nem hiszem hogy kocsmáztak volna, vagy kártyáztak. Bár lehet hogy azt vitatta, hogy kis vagy nagyfröccsöt ivott- é. Sajnos nem tudok sztorikat.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.06.24. 15:04:03

@BariKarika: Juju, remélem, lefotózod és poszt lesz (meg postre:) belőle. Jó étvágyat hozzá!
@skylla: @medvedr: Na, most Ti is ex catedra nyilatkoztatok. A prosecco nagyon is jó, főleg forróságban és könnyű és vidám
leszel tőle (de azért egy metróval mèg akkor sem...).

skylla 2012.06.24. 15:04:11

@váj mí: igen, ebböl volt mar vita korabban is, szerintem hagyma elvtars ezert nem jar mar ide. eszem az erzekeny lelket :)

váj mí 2012.06.24. 15:04:19

@medvedr: Nézd, szerintem, nem voltam túlságosan kategorikus. Pláne, gasztrovonalon, mivel nem vagyok egy szakács-típus. Az, hogy "nem kellene elcseszni ezt vagy azt ezzel vagy azzal", szerintem nem egyenlő azzal, hogy "hülye, aki azt teszi".
Ugrani, itt meg egyetlen egyszer ugrottam. És az sem gasztro-vonalon volt.
De lehet én látom rosszul.

BariKarika 2012.06.24. 15:05:34

@Mitzi von Küche: nem fotozom, most eszem, basszus, en NEM szeretem a halat...de...de...jajjistenem, ez nagyon finom!!!!!!!!!!!! Koszi a receptet, zoldseg nelkul csinaltam most, ok, akkor folytatnam is az evest...:)

skylla 2012.06.24. 15:06:33

@Mitzi von Küche: a kell nem azt jelenti, h mindenkinek. egeszsgedre:)

váj mí 2012.06.24. 15:08:49

@skylla: Jah volt, emlékszem. És ládd, vannak, akik még nálam is sokkal érzékenyebbek ;)

süllőcske 2012.06.24. 15:09:05

Főzöm a tábor búcsúhalászlevét. Két hatkilós nyurgapomtyot, egy 50 kilós harcsa ötkilós darabját készítem el.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.06.24. 15:10:09

@skylla: Sajnos, most éhes disznó szindróma van.
Az ocsú a búzában már szúr is - Adieu egy időre...

medvedr 2012.06.24. 15:10:35

@Mitzi von Küche: Rosszul látod, illetve nem is annyira, szóval bocs! Na, én olyan mélységekig megyek sznobulásban, hogy proseccot csak Veneto, Umbria és Toscana tartományokban iszom. Itthon fröccsöt, esetleg freccset. Az a baj, ha körülnézek a pénztárcámban, akkor a sznobulási mélységeket olyan gyorsan kell elhagynom, hogy egyből keszonbeteg leszek.

medvedr 2012.06.24. 15:11:48

@süllőcske: Mondd, te fogtad az 50 kg-os harcsát?

BariKarika 2012.06.24. 15:12:19

@medvedr: mostansag nem iszom...:)

van olyan, hogy gasztro-orgazmus? vagy talaljunk mar egy szot arra, amikor ilyennel talalkozik az ember mint most en...a lepenyhallal, pedig en nem eszem halat!
@Mitzi von Küche: azt hiszem az a kis gerezd fokhagyma ami segitett, elvette a nagyon halas, nagyon tengerizt...a szosz enyhen barnas aranysarga lett, kremes, eltalaltam a fuszerek aranyat is, jajj, nagyon finom! :)

váj mí 2012.06.24. 15:12:31

@medvedr: Na ez viszont félelmetes. Mármint a fanatizmus, minden fajtája. Egyszerűen embertelen.

Pinka-Panka 2012.06.24. 15:16:21

Ha innék alkoholt, csakis jó minőségű italt fogyasztanék, vagy tuti házi valamit. Isten mentsen minden pacsmagtól:)

Pinka-Panka 2012.06.24. 15:27:43

@BariKarika:
ne csináld már Barika!:))
gasztro - orgazmus?? az meg micsoda?
ilyen nem fogalmazodótt még meg idehaza..,
az ízek és a finom falatok élvezete az más:)
meg az is más, ha már nevén nevezünk valamit...

skylla 2012.06.24. 15:28:25

de reg ettem rac pontyot :( miert csak a fiuk nyavalyognak a szalka miatt?

BOAR 2012.06.24. 15:32:24

@süllőcske:
"nem a Te véleményed rekesztettem ki, hanem magát a kirekesztést."

"A pofonokat végleg eltiltom. Aki vét a törvény ellen, azt fölpofoztatom a bakterral. "

Daró 2012.06.24. 15:33:05

@Babette_: hasam fáj vese tájékon, lázam van. De a vérem, ultrahhang rendben.

BariKarika 2012.06.24. 15:34:06

@Pinka-Panka: ok, passz, nem tudom megfogalmazni, szeretem a jo kajat, de nagyon ritkan fordul elo, hogy valami igazan-igazan-igazan olyan, hogy szinte konnybe labad a szemem...talan a legjobban a kek patkanyos-fozos rajzfilmben erzekeltettek, amikor a vegen felszolgaljak a ratatouille-t :) ez most ilyen volt :)

BOAR 2012.06.24. 15:37:51

@süllőcske:
"Főzöm a tábor búcsúhalászlevét. Két hatkilós nyurgapomtyot, egy 50 kilós harcsa ötkilós darabját készítem el. "
Hűbazdmeg...
(Tudom, tárgár vagyok meg így akarok nagyfiúnak látszani de erre akkor sem tudok így hirtelent márt mondani. Irigyellek azéért az alapanyagért, a táborlakókat meg a halászléért)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.24. 15:39:16

@skylla: Nyavalyoghatok én is, ha gondolod. hihi

Tényleg, ma sem jó semmi?
Ettetek már lekváros gyümölcslevest? Vagy nem!
Lekvárleves! Ez a pontos megnevezés.

@Benikuty: Arról a pálmazsírról kérdeznék, ha nem gond.

Pinka-Panka 2012.06.24. 15:40:19

@Daró: valami vírust bekaphattál, de figyelni kell...
epehólyag is tud ilyeneket:(
én tudom:)
meg a vese is, felfázás, huzat -

skylla 2012.06.24. 15:41:15

@dömbi: danke schön fürs nyavalygas.
mi az a lekvarleves? jaj!

Ugyandehogy (törölt) 2012.06.24. 15:43:41

@Pinka-Panka: nekem hasonlóra anno vesehomokot mondtak ultrahang után. de nemtudom, tipp volt-e, avgy az látszik is.

Pinka-Panka 2012.06.24. 15:45:02

@Babette_: nem minen látszik sajnos
így nem lehet tudni

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.06.24. 15:56:24

Szép napot!
Megvolt az első forduló a kertben, most pihegek, és megyek a másikba. Hazajött az októberi fokhagyma, félig kínai, de ez nálunk családi vonás. :D Leszedtem az összes sárgabarackot, vacsorára talán elég lesz. Egy nagy bögre jéghideg meggylevest ebédeltem.
Úgy látom körözött vonalon mindenkinek van saját receptje, az enyémmel nem is borzasztanék senkit, de van egy isteni, könnyű, nyári mártogatósom: Orda vagy ricotta, natúr joghurt, snidling, új fokhagyma, ízlés szerint friss zöldfűszerek, kevés só. A mártogatáshoz hasábokra vagdalt sárgarépa, uborka, paprikák, esetleg patisszon vagy cékla.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.06.24. 16:01:11

@skylla: Veszprémben a buszpályaudvarral szemben a Fatehén volt. Viszont volt a Haszkovó u. 18-ban egy hatcsöcsű, amit az oda járó katonatisztek kereszteltek el, később mindenféle tulajdonosa volt, jelenleg Fenyves söröző néven fut, a pult jobb oldalán van a fenntartott helyem.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.24. 16:02:35

@skylla: Gyümölcslevesre fájt a fogunk a pasimmal. Vettem gyümölcsöt, megfőztem, semmi íze nem lett, kínomban beletettem a barackbefőttet, semmi, szégyenszemre vaniliás pudingpor, semmi, 2 dl. vízben 1 marék egész hibiszkuszvirág, semmi. Mondom idáig ez már 1 vagyon, ki nem dobom, nincs más hátra mint előre, van lekvár, azt még bele, hátha ehető lesz. Még kellett bele alkohol is, jó illatos rum.
És itt még vitatkoztok, hogy mibe mi kell.

@Daró: "hasam fáj, vese tájékon", most miattad elő kell vennem az anatomiai atlaszt. Bélabá persze nincs itt.

skylla 2012.06.24. 16:11:01

@Waka: akkor engem valaki nagyon atvert

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.06.24. 16:27:00

@Daró: Te! És akkor, hogyan lesz benne alkohol? Az erjesztéstől. Ami azért távoli rokona a rothasztásnak, még ha szofisztikáltabban is mondjuk.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.06.24. 16:32:07

@BariKarika: "van olyan, hogy gasztro-orgazmus?" Van! Tegnap este és ma délben szarvaspörköltem kapcsán megéltem.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.06.24. 16:37:12

Na, menek, le kell kezelni kapazinnal a kertet.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.06.24. 16:37:14

@Waka: Hat vagy akárhány csecsűnek csakis az "ÁFÉSZ xx számú egysége" italboltjait illet az úri közönség.

BariKarika 2012.06.24. 16:40:17

@hajdulaszlo (volt hajdul): ok, akkor megnyugodtam, megsem lehet oralis-orgazmusnak hivni, habar az, csak ugye nem ugy...de nazalis is lehetne, ugye az illatok miatt....

süllőcske 2012.06.24. 17:05:30

@BOAR: Dunait főzök, a sonkavörös vadpontyszeletek, a lenyűgöző harcsadarabok már a bográcsban.
A halakat nem én fogtam, a mártélyi halász varsázta most, a repülés idején, ráadásul zavaros vízben.
A potyka, és a harcsa is tisztítva, egy árban ezerötért lett megmérve. Grátisz még megpakolt 5-6 kiló izmos harcsafejjel, másfél kiló ikrával, mondván, ne legyen már olyan gyöngécske az a hallé.
Ha kész, majd tudósítok.

susztertangó 2012.06.24. 17:32:22

@Pinka-Panka: Kopi Luwak? Az tényleg szar kávé!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.24. 18:22:33

@süllőcske: Abból szívesen ennék. Várjuk a tudósítást!

Benikuty 2012.06.24. 18:25:56

@dömbi: amit tudok, az publikus:)

Benikuty 2012.06.24. 18:29:00

@Pinka-Panka: nem értek a kévéhoz, de valszeg gép kérdése is a végeredmény.

Benikuty 2012.06.24. 18:39:52

@váj mí: ahonnan téged szalajtottak ott nem lehet borhoz szocializálódni, sem egyéb szeszesitalhoz, ezért iszol viszkit. Ahonnan engem, ott sok száz éve készítenek bort, ami nem az istenek ajándéka, pusztán arra van, hogy élvezettel fogyasszuk, mulattasson, kulturált módon része legyen az életünknek. Ez neked kimaradt, nem tehetsz róla, és amikor nincs érved, akkor jön a sznobizmussal való vagdalkozás.
Azon pedig csodálkozom, hogy nem használsz sót (NaCl), mint ízfokozót:D

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.06.24. 18:50:20

SUMMARY

A körözött sokszínű étel. Van, aki a juhtúrót hagyja el belőle, van, aki a köményt, mások a vajat, tejfölt. De közös jellemzője a körözöttnek az, hogy körítő mozdulatokkal kell összekeverni a hozzávalókat, illetve az, hogy az echte pestiek juszt is kőrözöttnek ejtik, de ezzel nem akarom a föváros*-vidék ellentétet szítani, mert megint szegény Dömbi csapdázódik be a poénba :))
Akad, aki ilyenkor nem köröz, hanem inkább mártogat. Kellő empátiával fogadjuk az ő hozzáállását is.

Pirított kömény mehet, progresszív, ezt a Délvidékről és a Smaragd szigetről is visszaigazolták.

Törésvonal a Kocsmában nem a körözött legtisztább lényege kapcsán jelentkezett, hanem a felett, hogy a viszki szar, vagy fenséges.

Konszenzus kezd kialakulni az ügyben, hogy Hagyma hiányában szegény váj mi a legérzékenyebb lelkületű kocsmalakónk. Sajnálom, mert így ki van téve mindenféle inzultusnak, pedig bírom, oszt nem szeretném, ha megsértődne és elvitorlázna.

Gasztroorgazmus (vagy miafene) létezik, uniszex jelenségként írhatjuk le.

Van, aki nagy ívben lesajnálja ezt a körözötten (hahaha!) rágódó társaságot - mikor sonkavörös ponty posztumuszokat, öklömnyi harcsa darabokat helyez a hagymával kibélelt nagy üstbe. Zárja a tábort, a fene a jódógát.

- - -
*bezzeg a fŐvárost fövárosnak ejtik! :-/

- - -

András posztjából úgy megkívántam azt a sajthámozót, hogy a most elkészült medeterrano ízesítésű salátám tetejére azzal a tökéletlen Zepter hámozóval szeleteltem érett, füstölt juhgomolyát, ami erre sokkal jobb, mint zöldség hámozásra. Olyan hártyavékony sajtszeleteket produkáltam, hogy egy TBC-s csecsemő átköpne rajtuk! :DD

Imre apó 2012.06.24. 18:53:26

@dömbi: Azért van, mert nem hidegen kóstolgattad:):)

A görög gyümileves, forraltbor ízesítővel, trópusi gyümölcsdarabkákkal (sokkal, nem szílva) tejszínesen vaníliaitallal jéghidegen elronthatatlan. Elkészítési idő félóra. A gyümileves titkait nem a kis mennyiségben kell keresni, minyimum 5 lityi:) Alkoholos cifrázást nem szoktam használni.

Imre apó 2012.06.24. 18:58:06

@PO: Azé élhetté vón egy kellemesebb hasonlattal is, mint pl: a sz..hártya vastagabb, vagy a kakaón a pille:D:D

BOAR 2012.06.24. 19:01:32

@süllőcske:
Ez még mindig "hűbazdmeg"...
Kár, hogy tisztítva adta a halat, azoknak a pontyoknak a vére, belsősége nagyszerű lett volna a lébe.
Egyszer főztem ilyen izmos tiszai nyurgákból halászlét egy fórumtalin, azok a pontyok olyan ízletesek voltak, olyan állaguk volt, hogy a halaspultok töttyedt tógazdasági harcsája a fasorban sincs hozzájuk képest. Mondjuk a kemping hollandus közönsége erősen megbotránkozva nézte ahogy a barbár magyar henteli a malacnyi pontyokat, vérüket csordítja bele a bográcsba.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.06.24. 19:02:45

@Imre apó: tod, milyen durva lelkületű vagyok, mint egy vasgyári takarítónő :-O

Benikuty 2012.06.24. 19:05:23

@PO: kedves szesztesó, ezen nem kicsit röhögtem mert én egy nem semmi klimaxos vén fasz vagyok:"szegény váj mi a legérzékenyebb lelkületű kocsmalakónk." Sérült szegény, de ki nem;)
Olyan sajt szeletelőt pedig egy ilyen jó baráttól lehet kapni, különleges dán sajtokkal, itt a blogja, de nem kommentelek oda. Nem virtuális a kapcsolat.
skandikamera.blog.hu/

medvedr 2012.06.24. 19:07:27

@PO: Ez jó összefoglaló volt, iszok az egészségedre egy irsai fröccsöt!

Benikuty 2012.06.24. 19:14:48

@medvedr: irsai női bor:) (de jó)

Benikuty 2012.06.24. 19:18:14

@BOAR: elgondolkoztam. Lehet, hogy te egy normális ember vagy?

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.06.24. 19:20:43

@Benikuty: te nyugodtan igyad az egségemre azt, amit délután említettél.

@medvedr: "...nemcsak az irsai jóóóóóó..." :))

@váj mí: te pedig whiskyt, vagy whiskeyt. Mindkettővel koccinthatsz velem ;)

Na, ettől kezdve csupa irreleváns dolgokat írjatok, különben ki kell egészítenem az összefoglalót. Bár, ha Lepke, 1kutya és Anica benéznek, nekik biztosan lesz olyan véleményük, ami miatt appgrédelni kell a szammerit. Úgyhogy megyek füvet nyírni, mivel itt még nincs olyan helyi rendelet, ami tiltaná (és a blogolást se). :-))

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.06.24. 19:23:58

@Benikuty: kolléga, ne izélj már! Az irsai, a cserszegi, a tramini, meg a muskotályok szárazon iskolázva...? A legszebb férfi mulatságok!

Benikuty 2012.06.24. 19:29:36

@PO: így van de nekem olaszrizling, rajnai, sárfehér, kövidinka, aztán sorban könnyű rozé, nem ütős veresek. Illatosak csak akkor, ha a depresszió támad:D

Ugyandehogy (törölt) 2012.06.24. 19:38:15

@Imre apó: mostolvastam c. hasonlat: "még egy oltandó tacskó is fellöki"
:)

1kutya 2012.06.24. 19:40:55

Stet:-) zoldbab leszedve, megyek furodni:-)

Imre apó 2012.06.24. 19:43:20

@PO: Aki a gitárját is...szereti, az rosszlelkű nem lehet:D:D

@Babette_: Az cuki kiskutyi:):)

Pinka-Panka 2012.06.24. 19:43:42

@susztertangó: az hát. Kaptam egy tasakkal ajándékba, megkóstoltuk, nem tudom, de én nem éreztem kirobbanó ízt. Csak a macskaürülékből nyert kávészem miatt ilyen drága. Aszem nálunk egy csésze 15000-től kezdődik. Nem ragadott el:)

Imre apó 2012.06.24. 19:49:37

@1kutya: Nem irígyellek cimbora.

Benikuty 2012.06.24. 19:52:15

@Imre apó: dehonnem. Ide e zöldbabot, aztán amíg fürdik, én elrakom a hittőbe:)

Benikuty 2012.06.24. 19:55:27

még öt perc alvadásig...

Imre apó 2012.06.24. 20:03:05

@Benikuty: Azé dógzott az a szerencsés gyerek, ejnemán, nem is vagy ollan, boroskolbászkirály:):):):)

1kutya 2012.06.24. 20:11:30

@Imre apó: ahhh... teljesen jol vagyok:-)

1kutya 2012.06.24. 20:12:31

@1kutya: meg szexelni is tudnek:-)

Imre apó 2012.06.24. 20:15:52

@1kutya: Azért pihenni is szoktál?

Szerintem a kaja mennyisége rendben, de a meló leviszi, így csak a drótfonat marad, ami viszont a szívósság jelképe is lehet:):) A bankodban nyugizz kicsit:)

Imre apó 2012.06.24. 20:19:30

@1kutya: Akkor mit keresel itt:D:D

Hurri Kán 2012.06.24. 20:31:42

Jó reggelt.
Megszomjaztam erre a körözöttre. ;-)

1kutya 2012.06.24. 20:40:02

@Imre apó: nezem a huaszonharmadik anglia olaszorszag meccset:-)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.06.24. 20:40:49

Jó estét! Bontottam egy hideg sört, elnyúltam a gép előtt, és olyan Eric Cartmen-es nyögéseket hallatok.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.06.24. 20:41:41

Rohadt nyitófül meg beleesett a dobozba.

Hurri Kán 2012.06.24. 21:03:49

@Waka:
Igyál pálinkát, annak nincs nyitófüle.

Mindenki meccset néz?

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.24. 21:07:41

@gyvy: be is tenne, ha néznem kéne...:S
otthon vagy és holnap vissza? vagy már nem?

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.24. 21:16:15

@gyvy: basszus, olyan sovány leszel, hogy oldalról úgy fogsz kinézni mint egy plazmatévé..:DD

Hurri Kán 2012.06.24. 21:19:31

@anica inkognitóban:
És látszani fog a hasamban, ahogy emésztem a kincstári finomfőzeléket. :D

Pinka-Panka 2012.06.24. 21:20:42

@1kutya: @1kutya: meg szexelni is tudnek:-)

no, hát mi tart vissza??:PP

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.24. 21:21:15

@gyvy: vááááááá!! Gyvy, ne csináld! tudod, hogy lelki szemeimmel rögtön látom...:DDDDD

Hurri Kán 2012.06.24. 21:25:17

@anica inkognitóban:
És? Legfeljebb a hazaúton a villamoson én leszek az interaktív utastájékoztató rendszer. :)

susztertangó 2012.06.24. 21:26:32

Végül is ez nem az Arisztokrata/Konzervatív Klub hogy ne lehessen pengecsattogtatást hallani-bár remélem nem válik késdobálóvá.Állítólag a stílus az ember.
----------------------------------------------------
Körözöttbe csak liptói túrót, vajat,sót, apróra vágott hagymát, köménymagot piros paprikát teszek-esetleg kevés mustárt. A tehéntúróból tejfölös túró készül nálam.@Benikuty: Amit én ettem abban szardinia volt, kifejezetten nehéz kaja- a szardellától nem lett volna olyan.Toma oda van a szardelláért:-))

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.24. 21:27:00

@gyvy: a BKV nem érdemli meg a kreatív embereket: a vicces buszsofőr fiút is kirúgták a gyökerek..:D

Hurri Kán 2012.06.24. 21:27:44

@anica inkognitóban:
Tény, hogy vaskalapos egy banda... Engem is már többször le akartak szállítani különböző járműveikről. :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.24. 21:29:26

@gyvy: vársz egy kört, aztán visszaszállsz...:DDD

Hurri Kán 2012.06.24. 21:30:26

@anica inkognitóban:
Öööö... nem értettél meg. Ha leszállítottak volna, önerőből nem igen szállok már vissza. :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.24. 21:32:29

@gyvy: lehet, meggondolták volna..:DD figyelj, egy interaktív tájékoztatótáblát nem mindennap kapnak.. átlagutas van dögivel, de most más a szitu.. tulajdonképpen összetehetik a két kezüket, hogy utaztathatnak..:DDD

Hurri Kán 2012.06.24. 21:34:34

@anica inkognitóban:
Nem a lábam állapota miatt nem jutottam volna vissza önerőből. Vagyis igen, csak akkor más baj volt velük. :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.24. 21:36:39

@gyvy: á, te nem hiszel magadban...:DDDDD
(jóvanna, értem én.. olvasgattál ;) :DD )

Hurri Kán 2012.06.24. 21:37:23

@anica inkognitóban:
Mondjuk úgy kissé dekoncentrált voltam a sok kultúrától.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.24. 21:38:52

@gyvy: de sokat röhögtem ezen anno..:DD és emlékszel Beácskára? totál elhitte, hogy könyvekről beszélgettetek..:DD

Hurri Kán 2012.06.24. 21:42:48

@anica inkognitóban:
Amennyiben emlékeim nekem is pontosak, nem az eszéről volt híres közel, se távol. :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.24. 21:43:41

@gyvy: te viszont jó postás voltál ;) :)) észrevetted, mi??:D a közös pont...:D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.24. 21:44:40

na, jó, ne offoljuk szét a kocsmát..igyál inkább valamit! :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.24. 21:49:49

@gyvy: még..:D vagy már megint?:DD na, hagyjuk..:DDD

Pinka-Panka 2012.06.24. 21:54:48

mérges vagyok az olaszokra ma:(

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.24. 21:55:52

@Pinka-Panka: no..:)
ne mérgeskedj, holnapra már úgyis rájössz: fölösleges volt :))

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.06.24. 22:30:57

@hajdulaszlo (volt hajdul): Van bicskám, de meg kellett néznem, nyertem-e még egy dobozzal.

Pinka-Panka 2012.06.24. 22:39:47

@anica inkognitóban: ne is mondddd:)
hosszabbítás lesz:(

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.24. 22:47:32

@Pinka-Panka: addig kivasalom a gyerek holnapi évzárójára az ünneplő ancúgot..

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.06.24. 22:51:15

@anica inkognitóban: Mondom én, hogy gonoszok a tanarak. Miért nem lehet az utolsó tanítási napon tartani az évzárót? Gondolom mert írigylik a másnap kezdődő még alacsony áron megvehető üdülési lehetőségeket.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.24. 22:52:34

@hajdulaszlo (volt hajdul): ez a verzió még nem jutott eszembe, de lehet benne valami... na, vagy tíz percre lelépek, addig ossza be mindenki, ami a poharában van! :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.24. 23:11:56

@hajdulaszlo (volt hajdul): Nem kell annak a gyereknek évzáróra menni ....

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.24. 23:14:57

Nekem viszont aludnom kell - hajtós volt az esti grillparty. Sok jó kép lett, készítek belőle posztot is.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.24. 23:17:11

@Andrass9: dehogyisnem! és erről nem is nyitunk vitát, mert tudja: vannak kötelezettségek, amik alól nem lehet kibújni.
(és majd megtanulja azt is, mik azok az elvárások, amikre meg tojni kell.:) )

susztertangó 2012.06.25. 05:28:09

Jó reggelt, kellemes, hűvöskés szellő lengedez:-)).

váj mí 2012.06.29. 16:04:37

@Benikuty: Mondd pudli, te szerelmes vagy belém, hogy folyton baszogatsz?
süti beállítások módosítása