Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (2) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (9) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkini (11) cukkíni (27) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (40) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (510) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (384) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) jalapeno (25) Jalapeño (3) jalapeño (27) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsir (5) kacsazsír (62) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (113) kakukkfű (40) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (32) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (67) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) Lucullus (8) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olívaolaj (11) olivaolaj (148) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (8) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (108) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (7) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (395) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (42) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfüszeg (12) szegfűszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (237) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (254) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Az a bizonyos HALSALÁTA Süllőcskétől

2012.06.19. 07:00 Blogkocsma

Vendégposzt - Süllőcske

 Blogtalálkozóra  mit is vihetnék szűkebb hazámban kapott „halügyminiszter”  becenevem tudatában. Hal legyen, de ne nézzen félelmetesen  Remy szeme közé, ne legyen tűpárna, Főnököm nyugodtan falatozzon belőle.  Ne legyen kihűlt, olajban úszó panírja, nyúlós bőre, égett részei, zsíros hasaalja.  Szép legyen, vidám, és könnyű. Ízes, tartalmas, de nem kiütős. Blogtalira való névjegykártyám.
Ezt a kártyát kevertük PO barátommal, fotóhiány miatt otthon rekonstruáltam a debreceni készítést.
    Éjjel füstöltünk hordozható, német típusú, igen gazdaságos, kényelmes forrófüstölőmben.Denszeszes Bunsen-égőkkel megy, doboza aljába kerül a  fűszerekkel kevert faforgácskeverékem. Tölgy, bükk, éger van benne, ezenkívül boróka, szegfűbors, koriander.

fustolo1.jpg racsostepsi.jpg
faforgacs.jpg uzembenafustolo.jpg


Ezt igen jónak tapasztaltam halakhoz, különösen, ha kaporral esszük a halat. De lehet sokféle füstölőanyag, a puszta éger is kiváló.
 A váradi pisztrángokat, egy tengeri pisztrángfilét, egy királydurbincsot indulás előtt besóztam, mégpedig szárazon. Sokan ajánlják az 5-10 százalékos sólét de higgyétek el, jobb a száraz sózás. A vastaghúsra többet szórjunk.
A hűtőtáskában szépen elvoltak az úton, este bekerültek a csepegtető tálca fölé, a dupla rácsra.
Lángot alá,15-20 perc, kész.  Pihentetés, kihűtés, jöhet a bontás. A  háton bevágott kabát egy mozdulattal lejön, feltárul a gyönyörű pisztránghús.

fustolodtek.jpg pisztranghus.jpg


Tudjátok, mi a titka az ilyesféle ételnek?  Finoman kell csinálni, könnyű kézzel, borotvaéles késsel, mint egy japán szusiséf. A halat tisztelettel kezelve, nem törve, zúzva, különben fáradt ízű massza lesz belőle, nem szaftos halsali.
Szóval, bontjuk,”lapozzuk”, kikapkodjuk az izomlamellák közül a pisztráng egyszerű szálkáit, a tiszta húsgerezdeket  tálba tesszük.Egy kimagozott fürtös uborkát csíkokra, majd finom kockákra vágunk. Hámozott, jó ízű paradicsomot , egy kisebb, ifjú lilahagymát (legjobb a zsenge salotta), egy sült kaliforniait  szintén  összevágunk.

uborka.jpg esatobbiek.jpg
tanyerravele.jpg keveresutan.jpg


Na most a kapor. Az nemesít.  Nemes anyagot igazol, igen ez csucsu, mondja. De kaporral takarózni egy hamis ételnek se lehet, mert lelepleződik. A kapor, az minőségellenőr, turbó.
Tehát belevágjuk az illatos szálakat, keverünk. De nem ám bicepszből, sztárséf módra, hanem két evőpálcikával, szelíden, óvatosan. És kész.

talalva.jpg
Most már csak az a kérdés, hogyan lehet ezt megenni. 1Kutyánál  Imre remek tönkölykenyerére kentük, de jó fehérkenyéren, bagetten, ez esetben pirítjuk, vajazzuk az alátétet.

bagetten.jpg Ezután számításba jöhet az arab kenyérbe töltés,

pitaban.jpg még izgalmasabb a tépett kenyérdarabbal, tálból való kicsípés, én ez utóbbit díjazom. Ilyenkor középre tesszük a tálat, és mindenki  keze ügyébe 2-3 arab, vagy indiai kenyeret teszünk.

kezbol.jpg Így egész este elvan a társaság, jól is lakik, aki akar. Ízelítőnek is jó, de ha elkészül, inkább mennyiséget  készítsünk, meg nem fog maradni, nagyon kívánja az ember.
Végezetül: Ebben az ételben látszólag nincs semmi különleges, egyszerű tételekre épül, gerince a szaftos, forrón füstölt hal, a zöldségek frissítő szerepben vannak, el is hagyható némelyik. A paprika szerintem nagyon fontos, a kaprot  pedig könyörgöm, védjük meg, ne engedjük  el, az étel tetejére szórjunk még plusz szálakat is!

282 komment

Címkék: hal kapor füstölő halsaláta füstölthal halügyminiszter

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr824596998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.06.19. 07:32:27

Elvártam volna a kenyérrel evés helyett, a "halas bicskával csak úgy magában" fogyasztási módot. Ha nincs benne szálka, minek a kenyér? Mifelénk kenyér csak a keszeg szálkái miatt van. Szokott lenni elég hal, hogy ne a kenyérrel kelljen tölteni a böndőt. Valamelyik este lazactatár volt.

1kutya 2012.06.19. 07:33:01

@anica inkognitóban: kötelező neked mindig megkontrázni, amit mondok?:-DDD

(Ps: csütörtökön megyek arrafelétek, beadnám a tálat. leszel?)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.19. 07:38:26

@1kutya: nem kötelező, de tudod, hogy nem bírom megállni..:DD
értem, kávé, cigi rendel....hogy én mindig dolgozom??:P:DDD gyere.

Daró 2012.06.19. 08:21:34

Atyaúristen... ez egyszerűen szuper. Honnan veszel faforgácskeveréket? Mert bármilyen faforgácsot tudnék de nemeset...

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.06.19. 08:48:35

Nagyon csucsu (copyright by Süllőcske). Az a pita pedig nagy ötlet!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.19. 08:50:20

@skylla: de rég láttalak! kapsz egy soronkívüli nádudvari házszilvát :))
@Mitzi von Küche: :D de pogácsával sem volt rossz :)

1kutya 2012.06.19. 08:57:29

a pásztortűz megint felfalta a kommentemet! POOO!!!

BariKarika 2012.06.19. 08:57:35

huuuu, nem vagyok halas, de ezt ennem...tonkolykenyerrel :)
Mester, oszt a boti majonnnez hol maradt? ;)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.19. 09:03:17

@1kutya: várjál már, túl gyors vagy a rendszernek...:P
enyémet bevette..:D

1kutya 2012.06.19. 09:06:14

@anica inkognitóban: kb. egy fél órával előtted írtam...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.19. 09:08:41

@1kutya: majd csütörtökön megnézzük, mi a fenét babrálsz félre... nekem még sosem tűnt el, valami beállítást elvackeráltál szerintem...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.19. 09:21:01

@BariKarika: Vót vele majonézes torma is, de közfelkiáltással "nem passzol"-nak ítéltük!
Valószínű nekem jutott a legtöbb, mert a tál mellé ültem le. Bármikor bármennyit meg tudnék belőle enni.

skylla 2012.06.19. 09:31:04

@anica inkognitóban: hu, köszi, azt akarod, hogy felrobbanjon a fejem? :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.19. 09:33:23

@skylla: egy felestől? nem vagy te olyan puding! :))jól behűtve .. na? na? :))

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.06.19. 09:33:56

Jó reggelt!

@1kutya: pedig ímélben megkaptam, hogy milyen kommentet írtál. Előbb, mint az Anicáét.

@Andrass9: tejszínes torma volt, meg házi majonéz. A torma csak úgy simán nem ment hozzá, a majonéz meg brutális volt, mert finomítatlan napraforgó olajjal készült. Ha normál olajjal, vagy olívával készült volna, akkor sem hiányzott volna.

1kutya 2012.06.19. 09:41:24

@PO: megírtam, kitette, kiléptem, visszaléptem, ott volt (bár a címlapon 0 kommentet mutatott). aztán fél óra mulva sehol semmi.
valami káoszt érzek az erőben:)

Daró 2012.06.19. 09:42:47

Csülköt sütök ebédre, alatta félbevágott fűszeres (na nem Eszter) krumpli van.
Mi legyen hozzá a leves? Ami gyors és meg tudom csinálni?
Szeretnék csinálni házi csülöksonkát (bóti csülökből, naná) valaki közelinek nincs cseletelőgépe amivel csinosan lehet szelni? Nincsenek túl jó késeim, a 3mm.es szelet meg nem jó vajas kenyérrel.

1kutya 2012.06.19. 09:43:26

@Andrass9: @PO: utólagos engedelmetekkel azt a tormát (és a maradék halsalit is) különböző sültekkel (egyszer oldalassal, egyszer pedig tarjával) befaltuk:-DDD

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.06.19. 09:44:00

@BariKarika: Megcsináltam a zabkását reggelire sós vízben egy pici vajjal - isteni lett.

1kutya 2012.06.19. 09:44:32

@Daró: köménymagleves pirított kenyérkockával passzol.

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.19. 09:47:06

Akarom ezt a halsalátát, rengeteget, itt, MOST, AZONNAL...!

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.19. 09:47:23

... és jó reggelt mindenkinek. :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.19. 09:56:16

@LepkeReloaded: úgy látom, gyógytea lesz...:P:DDD
@Daró: .:)nekem még mindig bejön.:) a zene is :)

Daró 2012.06.19. 09:59:35

@anica inkognitóban: nekem is. Nem holmi vadfruttik, komolyzenét kell hallgatni kérem! :-)
Csókolom Lepke néni.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.19. 10:03:22

@Daró: a kettő nem zárja ki egymást..:)
/CSAK magyarnóta, lakodalmas, operett, cüpp-cüppzene és modern talking-stílus az, amit NEEEEM!!! egyébként mindenevő vagyok :) Vivalditól Dire Straits-ig /

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.19. 10:07:47

@anica inkognitóban: Hááááá... valeriánatabletta, kamillateával leküldve! :) No de mutass nekem egy olyan halrajongót, aki elolvassa a leírást, aztán flegmán ken magának egy lekváros kenyeret, és nem követeli üveges szemekkel az egész bödön halsalit. :D
@Daró: Szervusz, kisfiam! *fejsimi*

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.19. 10:15:33

@skylla: :)) nehéz volt :P:DD
@LepkeReloaded: sajnálom, hogy szégyenlős voltam és csak egyszer szedtem..:)
@Daró: karmikus kapcsolat van közöttünk, előző életünkben tutira egy zenekarban játszottunk (te kannán, én kanálon..:D):)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.19. 10:16:01

na, meghúzatom a melót: írok mint az írógép...

Daró 2012.06.19. 10:16:57

@anica inkognitóban: na hogy megdöntsem az elméleted, itt a harmadik és mára befejeztem:
www.youtube.com/watch?v=r8HjBT5tGps&feature=fvwrel

Öreg Sam 2012.06.19. 10:24:05

@anica inkognitóban:
Nem is tudod,mekkora mákotok van,hogy végülis nem tudtam elmenni!Feltételezem,hogy Süllőcske nem raklapnyi méretben csinálta ezt a halsalit,nektek nemigen sok jutott volna.Én a 60-as évek végi Néphadseregben szocializálódtam kajailag,ahol a legjobb haverok gyalásóval mentek egymásnak egy szelet kincstári rántott husért! :DD

jadebulgari a.k.a. Simon's cat (törölt) 2012.06.19. 10:28:38

@Mitzi von Küche: Ha beleszólhatok, én tejben főzöm fel, édesítővel, amikor kész, kis étcsoki-, vagy gyümölcsdarabokat teszek rá, úgy is nagyon finom.

1kutya 2012.06.19. 10:36:58

@Öreg Sam: ez csak előétel volt, a gyalogsági ásós bulihoz ott volt a rettenetes mennyiségű slambuc:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.19. 11:21:42

@Öreg Sam: azért az nagy látvány lett volna, ahogy megmérkőzünk a kajáért a portán fellelhető szerszámokkal...:DDDD
@jadebulgari: kölesből sem rossz verzió
@LepkeReloaded: az alapvetően visszahúzódó természet átka ;) :DD
@Daró: simán :)

jadebulgari a.k.a. Simon's cat (törölt) 2012.06.19. 11:29:46

@anica inkognitóban: jó ötlet, még hajdinán gondolkodom ehető-e így is, v. csak sima köretként

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.19. 11:34:35

@anica inkognitóban: Tudom, drága... már az FBI-nál is "Ibolya" volt a fedőneved... :D :D Egyébként meg ideális helyzet lett volna, hogy Sam apóval kergetitek egymást az udvaron, én addig elsompolyogtam volna az ÖSSZES halackával egy titkos és sötét helyre, és békén falatoztam volna az idők (vagy legalábbis a halsaláta) végéig... szent ég, piszok meleg van, de most már muszáj valami halas dolgot készítenem ebédre. *nyel*

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.19. 11:39:27

@jadebulgari: én ebben a témában nem (sem) vagyok szakértő, kölest is csak azóta bírom, mióta tesómnál megkóstoltam, egyébként inkább a hedonista irányvonal vonz :)
@LepkeReloaded: addig is, míg elkészül, HALál a májra, elvégre ez mégiscsak egy kocsma.. valami hűsítőt töltök nektek, aztán majd érkezem..:)

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.19. 11:41:56

@anica inkognitóban: Egy bodzaszörp rendel! Hukk! *pultot csapkod*

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.19. 11:43:45

@anica inkognitóban: Már keresztbe állnak a csápjaim... de még egy kört ide, kocsmárosné, vagy mijaszössszzz... hukk!

BariKarika 2012.06.19. 12:01:20

@Mitzi von Küche: @jadebulgari: en ugy fozom ahogy a tejberizst szoktam, vizben kezdem, majd egy keves tejet lottyintek hozza, ha gyomorpoblemak vannak akkor csak vizben ( gabona es tej nem nagy baratok emesztesileg), isteni ha reszelt almat teszel hozza a vegen illetve fahejat...edesiteni nem nagyon szoktam, a zab eleve kicsit edes, a csipet so kotelezo bele. Ha elkap valami hapci baci akkor mezzel, citromhejjal fahejjal vizbenfozve :)

Daró 2012.06.19. 12:02:45

Csülök kész, finom lett. Asszem 2 nap egészségügyi zsírtábor tartok itthon.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.19. 12:48:46

@1kutya: Szerintem 110%-ban megérdemeltétek, egészségetekre váljon!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.19. 12:54:14

@Daró: Irígy vagyok! Milyen levest csináltál végül?
@LepkeReloaded: Áhhh .... hozzá se fértél volna tőlem :)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.06.19. 13:06:23

@jadebulgari: @BariKarika: Enném én úgy is, de most diéta :(
Nem tudom, miért, nekem nagyon ízlik.

BigBuffalo 2012.06.19. 13:07:21

@Andrass9:
"Áhhh .... hozzá se fértél volna tőlem :) "
Előttem lebeg egy kép, ahogy ülök egy asztal mellett, balom szeretően gyengéd ám birtoklóan határozott mozdulattal öleli a halsalátás tálat, körülöttem szúrós tekintetű emberek akik nem mernek közelíteni a jobbomban villogó, fenyegető küllemű és borotvaéles Spyderco Military miatt...

jadebulgari a.k.a. Simon's cat (törölt) 2012.06.19. 13:07:33

@BariKarika: @Mitzi von Küche: a sót néha kifelejtem, de én is nagyon szeretem, mézzel is nagyon jó ötlet

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.19. 13:25:40

@Andrass9: @BigBuffalo: Ámberek, láttatok már mindenre elszánt, halsalátára kiéhezett lepkét vérben forgó összetett szemekkel, karatepozícióba igazított szárnyakkal, hat láb közül legalább négyben fegyvernek látszó tárgyakat szorongatva...? Na ugye! Most reszkettek, mi?!? :D

BigBuffalo 2012.06.19. 13:27:51

@LepkeReloaded: "Ámberek, láttatok már mindenre elszánt,"
Én már ettem is... :-)

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.19. 13:33:19

@BigBuffalo: Felkerültél a halállistámra, barbár... ha legalább halféleség lennél... de egy ilyen kérődzőféle hagyja békén a lepidopterákat! *szúrós szemekkel bámul*

BigBuffalo 2012.06.19. 13:38:02

@LepkeReloaded:
Az eredeti nickem BOAR. Az meg mindenevő, úgyhogy a kérődzőt kikérem magamnak... :-)

Pinka-Panka 2012.06.19. 13:46:08

Klassz lehetett az a sali:) guszta és finom, megennék szívesen egy ilyet...
Szép napot mindenkinek:)

1kutya 2012.06.19. 13:46:44

@BigBuffalo: hát mit mondjak, néha elég nagy vaddisznó vagy:-DDD

@Andrass9: köszi:)

BOAR 2012.06.19. 13:49:11

@1kutya:
Nem véletlenül használom azt a nicket idestova tíz éve... Csak a rajba tömörült malacok közt nem fértem el oszt gondoltam, egy jámbor kérődzőt csak jobban megtűr az a sárban fetrengő, moslékzabáló banda... :-)

1kutya 2012.06.19. 14:05:21

@BOAR: nana, azért ne általánosítsunk, a kutya az nem egy sárban fetrengő állat és tudtommal kényes az étkezésre is:-DDD

BariKarika 2012.06.19. 14:05:43

@Mitzi von Küche: tudom, azert is irtam, hogy remek csak vizzel is ( en tobbszor eszem ugy mint tejjel) :)
@jadebulgari: mezzel, esetleg juharsziruppal, bar akkor sajnos pont a lenyege veszik el, ugye a lassan felszivodo szenhidratok miatt, mondjuk mezzel sussuk el mint desszert ;)

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.19. 14:32:41

@BOAR: Mégrosssszzaaabbb! Mindenevő agyaras lepkegyűjtő, aki még halsalátát is akar magának... főúr, egy cseresznyepálinkás borogatást a homlokomra, de izibe'! :)

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.19. 14:36:49

@BariKarika: Olyan lelkesen beszéltek a zabkásáról, hogy nekem is kedvem szottyant kísérletezni vele. :) Utoljára gyerekkoromban főzött anyukám valamilyen betegségemet követően, amikor diétáznom kellett... és nyilvánvalóan valamit elfuserálhatott szegény, mert gusztustalan, nyúlós, förtelmes ízű fehér trottyra emlékszem, ami olyan mély nyomot hagyott a lelkivilágomban, hogy Angliában is hatalmas ívben kerültem a porridge-et. Tán most itt az idő újból közeledni hozzá? :)

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.19. 14:39:42

@1kutya: A sárban nem fetrengés nagyon igaz, de most bevillantak emlékezetszilánkok boldogult Bogár kutyánk táplálkozási szokásairól... háááááát...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.19. 14:52:07

egy (igazi) ismerősöm receptje, most olvastam, használjuk, ha már közkinccsé tette:

a tuti recept:A cukorból és 1dl vízből sűrű szirupot főzök és kb 2-3 percig hagyom zubogva forrni, majd elzárom alatta a gázt. Ha langyosra hűlt beletépkedem a citromfű leveleket, egy citrom héját belereszelem. Egy éjszakát állni hagyom.
Egy citromot belekarikázok, a másik kettő levét belecsavarom és annyi vízzel felengedem, hogy kellemes íze legyen (kb 3-4liter), jégkockával megpakolt poharakba töltöm.

3db citrom

10dkg cukor

1 marék citromfű

víz

susztertangó 2012.06.19. 14:52:42

@BOAR: Még hogy jámbor kérődző? Az a nagy tulok? Fejjel ront mindennek.Vigyázni kell a nickekkel.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.19. 14:53:44

@LepkeReloaded: az enyém meg nem bírja ki, hogy ne nyalja a lábszáramat.. mondjuk, ezt még eddig Robi nem csinálta, elég furcsán néznének rá itt a melóhelyen, ha üdvözlésképpen legközelebb így kezdené...:DDDD

1kutya 2012.06.19. 14:58:17

@anica inkognitóban: ... és feltalálta a limonádét...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.19. 15:08:04

@1kutya: felforgató elemeknek tökéletes. szeretem. :DDD

1kutya 2012.06.19. 15:17:44

@anica inkognitóban: egy baja van, nincs benne alkohol:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.19. 15:19:05

@1kutya: öntsél bele! :DD én gondolkodjak helyetted?:P:DD

spájdernecc 2012.06.19. 15:38:23

Főűr!
A hal úszni akar!
Jó napot és kellemes nyálcsorgatást kívánok!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.19. 15:42:52

@anica inkognitóban: Ez jó recipe! A citromfü és a belereszelt citromhéj sokat emel az illatvilágán.

spájdernecc 2012.06.19. 15:50:05

@Andrass9:
köszönöm :)
-
gint mentával
citromfüvet vodkával
/ de meggyőzhető vagyok, bizonyos keretek között /

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.19. 15:51:19

@spájdernecc: citromfű vodkával szimpibb.... :)
@Andrass9: ugyehogyugye ?:))

spájdernecc 2012.06.19. 15:53:05

@anica inkognitóban:
látom igazi szakértőhöz van szerencsém :)

spájdernecc 2012.06.19. 15:57:58

nos, Hölgyek, Urak és vaskohászok!
Köszönöm a vendéglátást!

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.19. 16:01:16

@anica inkognitóban: Kééééész... :D Bár ki tudja, lehet, hogy néhány látványosan megbotránkozó munkatársad titokban irigyelne az ilyen totális odaadásért... de tényleg jobb nem kísérletezni. :D A citromfüves limonádé pedig isteni frissítő.
@Andrass9: Gyönyörű. :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.19. 16:04:30

@spájdernecc: nem iszom gint, elfogult vagyok..
na, a te fogyasztásodbó és a tőled kapott borravalóból se lesz sarokházam! :P:D
@LepkeReloaded: möglepődnék, szó ami szó :DD

BariKarika 2012.06.19. 16:10:15

@LepkeReloaded: mas a kinti, mas az otthoni zabpehely amibol fozik, ne kerdezd mi a kulonbseg( mashogy pelyhesitik???) , nem tudom, itt kulonbozo meretezesek vannak ( jumbo meg egeszen apro) zabdarat is lehet kapni az teljesen mas, az is finom. De a porridge-ot nem veri semmi! Szerintem fuss neki megegyszer :)

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.19. 16:28:27

@BariKarika: Meghoztad a kedvemet, elkezdek nyersanyag után kutatni. :)

Daró 2012.06.19. 16:40:17

A citromfüves cigi, na az lehet még egy ütős cucc... :-)
Gin-toniccal vodka-toniccal vagy citrommal
Sör hidegen.
Egyébiránt csak kapkodom a fejem, itt mindenki olyan világlátott, én meg repülőt is csak fényképen láttam. Kozmopolita egy csapat ez, na.

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.19. 17:03:47

@Daró: Én akkor pislogtam, mint a vett malac, amikor egyszer szegfűszeges cigiről olvastam valahol.. tán Indonéziában népszerű. Nem vagyok dohányos, elképzeltem, milyen lehet a füstje... nyiff. :-( A kocsma világlátott tagjaiban meg az a jó, hogy gazdagítják a többi tag itthoni konyhaművészetét, a világnemlátott tagok pedig olyan jól ismerik a helyi étkeket, hogy emiatt gazdagítják a többiek konyhaművészetét. :D

Daró 2012.06.19. 17:09:10

@LepkeReloaded: Kreteknek hívják
pipadohany.com/?djarum-kretek,122

Szar az íze, szar a füstje. Aki dohányzik, az nem ilyet szív, aki nem az meg minek szív bármit? Bár én a gyenge cigiket sem értem. Ha szívok, öljön hamar.
Mondom ezt úgy, hogy két éve nem dohányzom.
Viszont a nejem a legerősebb ciginek is letépi a füstszűrőjét, hogy ne legyen olyan gyengus :-D

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.19. 17:14:42

@Daró: Anyám, nagybátyám, nagynéném erős dohányos volt, mindhárom tüdőrákban halt meg. Nem szép halál. Tudom, hogy NEM az én dolgom belepofázni bárki életébe, de most legszívesebben ugrálva kérnélek, hogy szedd ki a feleséged szájából a cigit. :-(((

Daró 2012.06.19. 17:21:46

@LepkeReloaded: Érdekes dolog ez, nem dohányzik sokat igazából, de azt a 7-8 szálat muszáj elszívja, másképp-nem tudok rá jobb szót- boldogtalan lesz.
Nem hiszem hogy lenne olyan ok ami miatt abbahagyná.
Persze míg terhes volt meg szoptatott nem cigizett, de az nem abbahagyás volt, csak egy három éves szünet.

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.19. 17:32:07

@Daró: Amennyire tudhatom, a nikotin azért különösen aljas, mert növeli az adrenalintermelést, javítja a munkaképességet, tehát tényleg "jobban" érzi magát tőle az ember egy ideig ... és állítólag addiktívebb, mint az alkohol. :-( Drukkolok, hogy feleséged olyan legyen, mint a szomszédasszonyom anyósa, a mama 18 éves korától dohányzott, 96 évesen temettük el, és nem a cigibe halt bele.

Hurri Kán 2012.06.19. 17:38:47

Jó reggelt!
Csodás recept és képek... Még a végén megszeretem a halat :)

Daró 2012.06.19. 17:38:55

érdekes dolog ez a függőség. Én 14 éves korom óta, azaz 20 éve több kevesebb rendszerességgel dohányzom, de SOHA nem volt olyan hogy ne bírjam ki hogy ne gyújtsak rá.
A másik oldal: evezős túrán elfogyott a pénzünk, és volt még 1 nap hátra. Összevesztünk, hogy kenyeret vegyünk vagy cigarettát...
Nem tudom mitől függ a függés, de nálam nem alakult ki, valahogy nem vagyok fogékony a szenvedélyekre.

1kutya 2012.06.19. 17:45:51

@Daró: valahogy így vagyok én is. kibírok akár egy pesti utat is, hogy nem gyújtok rá (kocsiban soha nem dohányzom), de amikor sokat vonatoztam is mindig a nemdohányzó kocsiba ültem és inkább rápöffentettem átszálláskor. lakásban meg még soha nem dohányoztam...

süllőcskének meg a halsaliért öntöttem egy otelló phröccsöt, itt várja a tudjahol:)

Daró 2012.06.19. 17:49:48

@1kutya: Amúgy azt tudjátok hogy az othellóban sok a csúnya rossz metilalkohol?
Keresztapám termel minden évben vagy 500 liternyit, amikor kinn vagyunk nála, és lehív a pincébe, másnap mindíg érzem is hogy jájjj biztos az az oka a fő fájdalmának.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.19. 17:59:02

@Daró: az ütős cucc az lehetett, amikor K.Endrééknél (szerintem te tudod, ki az)egyszer egy házibuliban lefőztek egy adag kávét kotyogóban, víz helyett pálinkával...:DDD egy darabig másik csatornát néztek a fiúk..:D

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.19. 17:59:18

@Daró: Mázlista ember! Az aktuális orvosi nézőpont az, hogy függőség = genetikai hajlam + szociális környezet, tehát a függő ember agyában bizonyos receptorok nem szabványos módon működnek, plusz olyan közösségben él, ahol a függőséget kiváltó (és rendszering hangulatjavító, "problémamegoldó") cucc használata elfogadott. Adj egy képzelt puszit a csini agysejtjeidnek! :D

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.06.19. 18:03:07

@LepkeReloaded: Tegnap vettem az Aldiban: zabpehely, különlegesen finom, zabkásához (világoskék papírzacskóban).

1kutya 2012.06.19. 18:03:21

@Daró: 40 liter otellóbor tartalmaz annyi metilalkoholt, ami már veszélyes (12g). a normál vörösboroké 100-200mg/l, az otellóé úgy 300mg/l.
nem kell belőle egy hordóval meginni, aztán semmi bajod nem lesz tőle:) (egyébként meg amilyen száraz és karcos bor, szinte csak fröccsnek tudod meginni:)

1kutya 2012.06.19. 18:04:57

@Mitzi von Küche: csak mondom, hogy a C. (még, mert ugye nemsoká madaras lesz:) multiban csütörtöktől akcijós a pisztráng!

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.19. 18:05:46

@gyvy: Jó reggelt! :) A halacka finom, kérdezd Gollamot! :D
@1kutya: Kérlek, tegyél a pultra még egy phröccsöt a halügyminiszternek, hálám jeléül. :)
@anica inkognitóban: Assssssztakutya... eddig csak pálinkával "korrigált" kávéról, meg szódásüvegben felpezsgetett pálinkáról hallottam, no de ez...! :D

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.19. 18:07:23

@Mitzi von Küche: Köszönöm szépen! :D Legkésőbb csütörtökön megyek bevásárolni, szerzek egy zacskóval. Ha Neked ízlett, valóban minőségi lehet, és kikúrálja a gyermekkorban szerzett zabkásaundoromat. :D

Daró 2012.06.19. 18:09:20

@Mitzi von Küche: a lidlben is az a fajta van. Én kefírbe szoktam keverni, kockázok bele 1 db piros almát, isteni tízórai.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.06.19. 18:15:08

@1kutya: Köszi, de péntektől lesz. Fenem is rá a fogam: talán mandulás pisztráng lesz belőle.

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.19. 18:15:50

@Daró: Megint csak olvastam valahol ("Jeeenő, azt írja az újsááááág..."), hogy a színes (vörös) borokban található színanyagok fokozzák a másnaposságot-fejfájást, ezért javasolják, hogy ha valaki mindenáron be akar rúgni, inkább vodkát igyon. :)

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.19. 18:17:17

@anica inkognitóban: Jaj Te, nem tudod, hogy kell fogadni az imádatot... kár is volna beléd, Te antikirálynő, te! :D :D

1kutya 2012.06.19. 18:17:44

@Mitzi von Küche: akkor elnéztem a dátumot:) mindegy, én megyek veszek. lehet összefutunk?

nah mentem füvetöntözni (a fene ezt a hőséget).

1kutya 2012.06.19. 18:18:56

@LepkeReloaded: vagy szilvát/almát/barackot/körtét. házit...

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.19. 18:19:58

@1kutya: Pontosan! Csak sápadt legyen! :)

Daró 2012.06.19. 18:22:54

@LepkeReloaded: @1kutya: @anica inkognitóban:

"Leültem mellé az asztalhoz végül és
Vártam hogy mit szól hozzá
Jött a pincér ő kérdezte én mondtam
Valami erőset hozzál
Legyen sok legyen nagyon durva és
Hideg mint a jég
Meg ne öljön és szólj hogy az utcán
A taxis várjon még"

1kutya 2012.06.19. 18:23:42

@LepkeReloaded: egyébként a kezeletlen házi otellótól sem lesz másnap semmi bajod. a fejfájás elsődleges okozója a kénezés.

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.19. 18:27:39

@anica inkognitóban: *helytelenítően cöccög a pult szélébe kapaszkodva*

_Remy_ 2012.06.19. 18:30:10

Először is, hallal nem félek farkasszemet nézni:D(képzavar) nem sok értelmet látok bennük, kivéve a Süllőcskéét:) Halsali nagyon csucsu, most csak azért nem csorog a nyálam mert az előbb toltam be egy tányér káposztáskockát, amit elémtettek. Legközelebb ha lesz blogtali halsalival, ketrecharccal az biztos, hogy legalább Raid-et viszek magammal bizonyos lepkék ellen:D

_Remy_ 2012.06.19. 18:32:41

Még soha nem ettem zabkását. Lehet, hogy finom?

_Remy_ 2012.06.19. 18:35:52

@LepkeReloaded: Konkrétan itt jutott eszembe a Raid, Indiana Jones után szabadon:D

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.19. 18:35:52

@Daró: Tiszta Humphrey Bogart / Philip Marlowe... kinn 35 fok van, süt a nap, itt meg éjszakai hangulat és köd... huh.
@1kutya: Sose próbáltam kezeletlen otellót. :) A kénnel igazad lehet, nem véletlenül kénköves a pokol, meg az ördög szellentése. :D

Pinka-Panka 2012.06.19. 18:42:33

@"Remy": finom nagyon:)
Én csak sima tejbe áztatom bele és 1 kanál lekvárral keverem el...nagyon egészséges

_Remy_ 2012.06.19. 18:46:47

@Pinka-Panka: Finom, finom...de mihez hasonlít az íze?

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.19. 18:47:08

@"Remy": *döbbenten bámul* Egy kedves, finom hölgy... és képes volna bántalmazni egy lepidopterát... hová jutott a világ! Most már biztos, hogy szólnom kell a harcos rokonságnak, megrendezzük a "Madarak"-at lepkékkel! Reszkessetek!

Pinka-Panka 2012.06.19. 18:48:06

@"Remy": húú, nem tudom, nekem a müzli félékhez..de ez se igaz...

Daró 2012.06.19. 18:48:59

@LepkeReloaded: Nem vagyok otthon régi filmekben, meg kellett kérdezzem a csajomat WIKI-t, ki is az a Philip Marlowe...de megvan :-)

Daró 2012.06.19. 18:50:14

@Pinka-Panka: nekem kicsit dióra hajaz az íze... de én alapból szeretem az ilyesmit.

Pinka-Panka 2012.06.19. 18:56:40

@Daró: iiiiiggggeeeennnnn-eltaláltad:)
Én annyira nem tudtam volna megmondani, kevés diós dolgot eszem - de így van:)

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.19. 18:58:25

@Daró: Tudod, kisfiam, Lepke néni anyukája rajongott Humphrey Bogartért, aztán Lepke nénire is ráragadt a régi filmek szeretete. :)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.06.19. 19:02:23

@LepkeReloaded: Nem, a vörösbor nagyon egészséges a rezveratrol miatt! (szőlőmagban és -héjban van).
@"Remy": A zabkását én sósan ettem, a vízbegrízhez hasonlít, de jobb annál.
@Daró: Chandler-regények. Ha még nem olvastad: klasszikus krimik.

_Remy_ 2012.06.19. 19:04:06

@LepkeReloaded: Na, az lenne nekem igazán a horror!

1kutya 2012.06.19. 19:05:48

@"Remy": könnyű neked! Imre süt-főz rád, király(nő:) életed van:-DDD

_Remy_ 2012.06.19. 19:10:39

@1kutya: Nem is panaszkodok:DDD

_Remy_ 2012.06.19. 19:11:42

@1kutya: Azért Anahitának sem lehet rossz!:D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.19. 19:13:17

@"Remy": @1kutya: én meg biztos gonosz voltam az előző életemben....:)

1kutya 2012.06.19. 19:13:37

@"Remy": fú, neki meg... bár, ha süllőcske nem mosogat...

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.19. 19:14:16

@Mitzi von Küche: Az "igyáááá inkább vodkát!" "jótanácsot" Szilveszter környékén olvastam valahol, egy olyan cikkben, ami kb. azt tanácsolta, hogy ha az olvasónak mindenképp muszáj pocsolyarészegre innia magát "ünneplés" ürügyével, akkor inkább vodkát igyon, attól kevésbé fog fájni a feje. :-/ Mértékkel fogyasztva a vörösbor pedig tényleg egészséges. :)
@"Remy": *összedörzsöli csápjait és gonoszul pislog* Háááááát akkor... tárgyaljuk csak újra azt a bizonyos halsaláta körüli harcot? Meg azt a Raid-et...? Hmmmm? :D

1kutya 2012.06.19. 19:14:21

@anica inkognitóban: nem, te ringlispíl voltál:-DDD

1kutya 2012.06.19. 19:16:22

@anica inkognitóban: ...bögölynek: hülye bögöly dögölj meg!:-DDD

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.19. 19:17:32

@1kutya: Ember, én a női függetlenség hangos szószólója vagyok, de ha Süllőcske főzne rám, nyikk nélkül mosogatnék. Na jó, túl nagy rumli esetén néha nyikkannék, de akkor is. :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.19. 19:18:18

@1kutya: a farkas imája:
"Add meg nekem Sanda Sátán,
húson éljek, ne salátán!
Naagyot adj, ne picikét,
hadd növesszek pocakot!
Ámen! "
:D

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.06.19. 19:24:08

@BigBuffalo: láttam régebben egy természetfilmet. Az volt a lényege, hogy az oroszlán elcsípett egy fogára való kis patás jószágot, majd nekiállt falatozni, urasan. Aztán a bozótosból előkerültek olyan kis kutyaforma jószágok, a seggük lentebb volt mint a marjuk, olyan kis kormos pofájuk volt, nagyon viccesek voltak (bár cukinak nem mondanám). Aztán néhány perc múlva az oroszlán egy fa tetejéről nézte végig, hogy fogyasztja el a gazelláját az a sok kis nyifegő fíreg :-/

@1kutya: és ha nem kezeled, hogy fog elállni?

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.06.19. 19:25:44

@LepkeReloaded: mondjuk ez nem a női függőséget példázza ;-)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.19. 19:27:56

@PO: nos, logika (pedig, mint tudjuk, az nekünk nőknek nem nagyon): "DE" :P:))
@LepkeReloaded: rímhányó :)

1kutya 2012.06.19. 19:28:05

@LepkeReloaded: a rímhányó.

@PO: ne tessék engem lehiénázni, ha kérhetném!:-DDD

1kutya 2012.06.19. 19:28:57

@PO: annyi ideje nincs:-DDD

@anica inkognitóban: csak 10 másodperc! csak 10...

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.19. 19:34:20

@PO: Számomra a mennyországban úgy osztanák ki a házimunkát, hogy ha én főzök, akkor az általam megetetett férfiú mosogat, ha pedig ő főz rám, akkor én sikálok. :)

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.19. 19:36:14

@anica inkognitóban: @1kutya: Ismertem a lányát... szegényke amolyan szomorú kutyaarcú, lagymatag és savanykás teremtés volt. Igaz, ismertem Karinthy "Cini"-t is, hát neki sem tett igazán jót az apja humora. :-/

1kutya 2012.06.19. 19:36:35

@LepkeReloaded: vettem motyogatógépet (mellesleg én főzök) lúzer e vagyok?:-DDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.19. 19:37:03

@1kutya: neked is annyi időd volt...:DDD:P
@LepkeReloaded: nem lehet könnyű zseni gyerekének lenni...

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.19. 19:38:21

@1kutya: *fejsimi* Nem, egy jó motyogatógép rengeteg mindent elmotyogat kb. 15 liter vízből, nem vagy lúzer! :D A gépet igazán gazdaságosan megrakni viszont művészet!

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.19. 19:39:47

@anica inkognitóban: Pontosan. Sok híres művész gyerekét ismertem, kivétel nélkül agyonnyomta őket az apjuk tehetsége. :-(

Daró 2012.06.19. 19:47:10

@LepkeReloaded: Zsófi 3 éves, 16 kiló. Mellém feküdt reggel az ágyba, én is majdnem agyonnyomtam fordultomban :-)

Daró 2012.06.19. 19:49:15

@Daró: Kinek mihez van tehetsége, ugye.

Benikuty 2012.06.19. 19:50:21

@anica inkognitóban: nekem a limonádé alapja egy rész gin, két rész tonic, aztán lehet tupírozni:)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.06.19. 19:51:05

@LepkeReloaded: Hát én úgy tele tudom rakni a gépet, h a kerekei mindig kijönnek. Legmodernebb, 3 rekeszes Bosch, kis műanyag firlefáncokkal, amik mindig kiesnek a helyükről, brrr...

Pinka-Panka 2012.06.19. 19:51:29

@1kutya: könnyű neked! Imre süt-főz rád, király(nő:) életed van:"""

Akkor én meg királlyal élek:PP

Pinka-Panka 2012.06.19. 19:57:50

@1kutya: szerintem a királynak jobb:))

1kutya 2012.06.19. 19:58:41

@Pinka-Panka: jajj! elfelejtettem: akkor miért is nem ő kommentel ide?:-DDD

Pinka-Panka 2012.06.19. 20:00:06

@1kutya: hehe:) én ügyesebb vagyok, még erre is van időm, ő meg eszegeti a finomságokat:)

Imre apó 2012.06.19. 20:04:41

Jó estét Nektek:)

A halsaláta csucsu volt:):)

Locsolás után gőzöl az udvar, nem érezhető nagy lehűlés az udvarban, mind1, nedves.

@1kutya: Könnyű hát, jól van ez így:):)

Benikuty 2012.06.19. 20:06:54

Szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, aki a kocsmából írtak ma nekem. Kedvesek vagytok!:)

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.19. 20:07:14

@Daró: !!!!!
@Mitzi von Küche: Nekem is Bosch, a firlefáncok nem a felső kosárban vannak? Gyanítom, hogy igen, valami pohártámasztó izék, én egyszerűsítettem a munkafolyamatot, lekaptam őket a helyükről... azóta pohár még nem tört össze a gépben, az igazán kényes talpas poharakat (amiknek a megtámasztására azokat a cikkcakkos bigyókat kitalálták) meg úgy is csak kézzel lehet mosogatni. Egyébként csodás gép, néha meg is dicsérem. :D

1kutya 2012.06.19. 20:08:45

@Imre apó: én nem mondtam, hogy nem:-DDD

@Pinka-Panka: nem akarsz hozzám jönni feleségül?:-DDD

Benikuty 2012.06.19. 20:08:53

@Imre apó: erről az a vicc jut eszembe, ami így kezdődik: -Mi a különbség a monszun, és a nő között?

1kutya 2012.06.19. 20:10:18

@Imre apó: én is locsolok, de néha kénytelen vagyok kibaxni a csövet a fűre, mert megesznek a hangyák! nálatok nincsenek?

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.19. 20:10:47

@Mitzi von Küche: Rakodóművészeted előtt pedig meghajlok! Ha buli van nálam, utána egy kedves barátnőm mindig segít pakolni, én a magam sztenderdje szerint megrakom a mosogatógépet, utána rendszerint jön ő, "Ááááá, ez még üres!" ...és belepakol még egy csomó mindent. A vicc az, hogy így is szépen elmosogatódik a holmi. :D

Daró 2012.06.19. 20:11:26

@LepkeReloaded: Az én hugom rettenetesen környezettudatos, ő megvette a legdrágább szintén bosch-t (nekünk is az van) ami nem is használ szinte vizet.
Cserébe nem is mosogat el rendesen :-)
Hja kérem, a mosogatáshoz akkor is víz kell...

1kutya 2012.06.19. 20:11:33

@Benikuty: mindkettő nedves, mikor jön, de mikor megy visz házat, kocsit, bútort...

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.19. 20:13:01

@Daró: Nekem 10 éves Bosch, 15 liter víz egy mosás, de tiszta is minden.

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.19. 20:14:30

@Daró: Mondjuk az odakapott rántottát előtte felsikálom az acélserpenyő fenekéről. :)

1kutya 2012.06.19. 20:14:50

@Benikuty: láttam én már hideg nedveset is (bocsánat hölgyeim:), nem volt az sem rosszabb:-DDD

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.19. 20:15:48

@1kutya: A hideg és nedves, az a kutyaorr. :D :D :D

1kutya 2012.06.19. 20:16:31

@Benikuty: legjobb:
- hogy sikerült a válásod?
- a szokásos!
- hogyhogy?
- enyém lett a kocsi, asszonyé a ház meg a gyerek, az ügyvédeké meg a vagyon.

1kutya 2012.06.19. 20:17:07

@LepkeReloaded: nahe!? nézd már meg a nickem!:-DDD

Pinka-Panka 2012.06.19. 20:17:30

@1kutya: már nem királylány vagyok te:) meg ilyen dolgom sosem volt:PP

Benikuty 2012.06.19. 20:18:24

@1kutya: ezt most nem vágom. Hideg és nedves a jégeső:)

Pinka-Panka 2012.06.19. 20:20:03

@Benikuty: ezt most nem vágom. Hideg és nedves a jégeső:)

én amire gondolok, nem merem leírni:)

Benikuty 2012.06.19. 20:21:12

@Pinka-Panka: ahhoz még nem volt szerencsém. Úgy. Pedig hétpróbás vagyok:D

1kutya 2012.06.19. 20:21:13

@Pinka-Panka: akkor légy boldog!

@LepkeReloaded: pont azé':-DDD

@Benikuty: nono! a "tapas"talat az tapasztalat...

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.19. 20:22:27

@Pinka-Panka: Hát azé' inkább legyen kutyaorr! :)

1kutya 2012.06.19. 20:22:28

@Pinka-Panka: én meg nem merem a hölgy fácse oldalát belinkelni:-DDD

Pinka-Panka 2012.06.19. 20:23:27

@LepkeReloaded: igen, maradjunk inkább annál:)

susztertangó 2012.06.19. 20:23:34

@PO: A fa teteje oroszlán-páholy.

Daró 2012.06.19. 20:23:51

@LepkeReloaded: te odakapatod a rántottát? Kiszerettem belőled.

Pinka-Panka 2012.06.19. 20:24:02

@1kutya: ne is, elég ha gondoljuk:) érdekes lehet:)

Benikuty 2012.06.19. 20:24:30

@Pinka-Panka: ...hát, ki nem ebben a korban?

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.19. 20:25:02

@"Remy": Tudtam, hogy halálra ijesztelek! :D
@Pinka-Panka: Bizonybizony! *pislog*

Pinka-Panka 2012.06.19. 20:26:01

@Benikuty: na, ebben a korban, még meghúzhatom a füledet:)):P

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.19. 20:29:08

@susztertangó: Nekem a "sikálás" nem tésztanyújtás, hanem súrolás, az acéllábost egyébként Ciffel és műanyag dörzsiszivaccsal fegyelmezem, ha valami nagyon odakapott benne.

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.19. 20:29:50

@susztertangó: Izé... egyes tájakon a "sikálás" a sodrófával ("sikálófával") való tésztanyújtást jelenti.

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.19. 20:30:40

@Daró: Néha! Ha nagyon kapkodok! *remegő szájszéllel, nedves szemekkel bámul*

1kutya 2012.06.19. 20:33:44

@Pinka-Panka: pedig rendes "lány", de kihozza az embörből, amit lehet:-DDD

és még főz is! nem is akárhogy! (ha jól tudom még olvas is minket:)

Pinka-Panka 2012.06.19. 20:35:06

@1kutya: ha tudnám ki Ő??:)) fogalmam sincs:)

medvedr 2012.06.19. 20:35:35

Hú de klassz a halsaláta! Kaprot tűzön vízen át!

_Remy_ 2012.06.19. 20:35:43

@1kutya: Hát, látványnak nem:D

Imre apó 2012.06.19. 20:37:14

@1kutya: Hangya az van itt is, igaz én nem veszem észre őket. A víz elmossa.

@Benikuty: Nem ismertem, de Remy tudja, így ő elmondta:D:D:D és milyen igaz. de nekünk csak egy kis slagunk van, nem tud monszun hatást kelteni:D:D

BariKarika 2012.06.19. 20:45:56

@Daró: @LepkeReloaded: kis faziskeses...na kerlek, az a szegfuszeges cigi finom, kifejezetten, amennyiben dohanyos vagy termeszetesen, es szereted a szegfuszeges cigit :) Nekem eros, neha ha a kezem ugyebe kerul (kb 5 evente) akkor elszivok egy-egy szalat...viszont a vanilias cigiert megveszek, de nem tudom hol lehet kapni, sot a nevet is elfelejtettem :)

Benikuty 2012.06.19. 20:48:43

@Daró: ezért nem lehet telepíteni.

Daró 2012.06.19. 20:50:22

@BariKarika: Nos, ha nem vagy sznob, végy dohányt, vanília ízesítésűt és tekerd meg. Garantáltan jobb mint bármelyik bolti.
pipadohany.com/?187,domingo-vanilla-40-gr-cigarettadohany

Nekem az ízesítésektől mindíg hányingerem volt, era viszonz stigorúan cherry-t szív.

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.19. 20:52:39

@Daró: Odakozmált pillangó... Te drága! :D
@BariKarika: Vaníliás pipadohányt már szagoltam, de vaníliás cigi...? Nahát... ami meg a zabkását illeti, Mitzitől kaptam egy tuti tippet, hogy hol lehet finom nyersanyagot lelni, beszerzem, megfőzöm, tájékoztatlak!

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.19. 20:54:56

Hát tudjátok... a szegfűszeg nekem meggybefőttbe való, a vanília meg madártejbe. Reménytelen eset vagyok...

BariKarika 2012.06.19. 20:57:10

@Daró: nem vagyok sznob, de nem szeretem a sodort cigit, mar nem...tizegynehany evesen meg volt valami varazsa, mara az elkopott, eros is, meg nem is gyenge :)
@LepkeReloaded: abba is valo, abba is :)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.06.19. 21:01:18

@LepkeReloaded: @Daró: Ez Bosch Silence, tényleg semmi hangja működés közben, de az alsó fiókból kis szürke műanyag alkatrészek jönnek ki, időnként kerekek is. Ha nagyon összedőlnek a tartói, lego-módszerrel próbálom összerakni. Ahhoz képest, milyen drága volt, valamivel tartósabb megoldást is alkalmazhatnának. (Igazából azért vettük, mert legfelül külön eszcájg-mosó fiókja is van.)

Daró 2012.06.19. 21:01:30

@LepkeReloaded: Csináltam a gyerekeknek madártejet. Kiábrándító volt, nem ették. Ellenben a Nesquiknél jobban szeretik a rendes nem zsírszegény holland kakaóból főtt kakaót.
Csinálok is magamnak egy kakaót most. Cukor nélkül, hogy érezzem a chili ízét. Vízzel.

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.19. 21:15:25

@BariKarika: Bizonybizony! :)
@Mitzi von Küche: Húha... hát erre nincsen ötletem, sokkal komplexebb az ügy, mint az én vacak kis leugró pohártámaszaim. Gügye kérdés, nyilván utánakérdeztetek, de azért felteszem: a szerviz mit mondott? Egy Bosch-cuccnak nagyon tartósnak kell lennie, nem potyoghatnak belőle csak úgy darabkák! Nekem minden nagygépem Bosch-holmi, és egy évtizede nyikk nélkül szolgálnak.
@Daró: Madártejet hogy főzted? A klasszikus, porból főzött kakaó a vasárnap reggelek itala volt nálunk, istenem, hogy még ismeri-csinálja valaki... *szipog* A chilis fekete csokoládéért pedig képes vagyok a pucér hasamat vakargatásra felkínálva kuncsorogni... nagyon-nagyon finom!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.19. 21:19:24

@Benikuty: na, itt kezdődnek a bajok: a tonic sem nyert..a férjem szereti, belém nem lehetne egy kortyot belémerőltetni..
@Pinka-Panka: ez nagyon jó volt! :D

Daró 2012.06.19. 21:26:22

@LepkeReloaded: vanília, sok tojássárga, a fehérjéből galuschka. Gőz fölött kellene sűríteni, de én k*rvagyors vagyok, gázon főztem

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.19. 21:29:17

@Daró: a krémeskeksz megvan napköziből?? nyammmmmm....:)))) ölni tudnék érte..:)

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.19. 21:38:15

@Daró: Én is gázon szoktam, finom selymes krémes vaníliás gyönyörűség lesz belőle, felhőszerű habgaluschkákkal. Mi nem tetszett a törpenépnek? Túl édes volt?
@anica inkognitóban: Mesélj... én csak zsíroskenyér uzsonnákra emlékszem. :)

Pinka-Panka 2012.06.19. 21:39:31

@anica inkognitóban: mi az a krémeskekesz?
nem voltam napközis

Daró 2012.06.19. 21:42:22

@Babette_: nem érteni. Mi jó csemegének? Az othelló szőlő?

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.19. 21:42:39

@LepkeReloaded: @Pinka-Panka: hú, az egy jó sűrű, tojássárgájából készült valami, amibe amikor forró, háztartási kekszet áztatnak...

Daró 2012.06.19. 21:43:04

@Pinka-Panka: Krémeskekszet kizárólag Püspökladányban ismerik és készítik. Titok a metódus.

Pinka-Panka 2012.06.19. 21:45:18

@anica inkognitóban: nem ismerem..

ámbár, van egy recept, hogy 4szögletes kekszekkel kell kirakni a tepsit, erre jön a tojássárgás krém, mint a krémesnek és kesz a tetejére és erre csokimáz
ez lenne?

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.19. 21:46:11

@Pinka-Panka: nem, de majd megbeszéljük Daróval, hogy mit kérünk cserébe a titkos recipéért..:DDDD

Pinka-Panka 2012.06.19. 21:47:17

@anica inkognitóban: majd rittyentek egy sérót nektek:) vagy mit szeretnétek??
főzök nektek, vagy sütök???:))

Daró 2012.06.19. 21:52:19

Kettő fajta van, az egyik a vaníliakrémes amit Ani is ismer, gyerekek kedvence, gyors, laktató, lehet főzni jól is meg rosszul is, általában rosszul szokták, (liszttel sűrítve nyilván olcsóbb mint tojással) Erről van egy jó sztorim csak hosszú, lehet eccer leírom.
A másik fajtát az én nagyanyám készítette, és nem hajlandó elárulni a receptet. Az kávés, és valami mennyei.
A keksz mindkét esetben háztartási.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.19. 21:55:26

@LepkeReloaded: Én is sokat ismertem, és nem tapasztaltam ezt a jelenséget. Nagyon sokukból lett szintén művész, vagy belevágtak valami "értelmes" dologba, és ott lettek nagyok :)
Igazi művészek soha nem pusholták a gyerekeiket. Szerintem.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.19. 21:57:03

@Mitzi von Küche: Azok a műanyag francok! Nekem is volt Bosch, most Whirlpool - nincs különbség :(

BOAR 2012.06.19. 22:01:14

@PO:
Konkrétan én a libákokkal vagyok így...ha sokan vannak, disznót győznek...de néha egyedül is...
Az megvan, hogy mi módon lehet megtanítani egy libát ugatni?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.19. 22:02:08

@1kutya: poligámia tiltott majdnem mindenütt!
@LepkeReloaded: Jaja - nekem a feleségem keres még egy gombostűnyi helyet. Azután meg reklamál, hogy nem mosogattot el a gép ... jakérem, ha a fakanalat is az evőeszközök közé tesszük, akkor nem forog ám az a spricni középen!
Ezt viszont nem képes figyelembe venni :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.19. 22:02:33

@BOAR: az nem, de a két táska nálunk van :P:DD

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.19. 22:04:12

@susztertangó: Nem, hanem csak így finoman. A Cifben finom szemcsék vannak, a mosogatószivacsnak meg a szőrös-durva bevonatú felével szoktam dörgölni... van, amikor pár percnyi győzködés is kell az odakapott valaminek, de eddig még mindig lejött. Szerencsére ritkán égetek oda valamit nagyonnagyon. :)

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.19. 22:13:20

@Andrass9: Akkor vagy Te találkoztál kivételesen szerencsés művészgyerekekkel, vagy az én mintám volt reprezentatívan neurotikus. :-/ Én azt láttam, hogy a szerencsétlen leszármazottakat megőrjítette az "Ugye te XY gyereke vagy?" litánia, és próbáltak ugyan valami nagyon más mesterséget űzni, de sokan így is csak a hírneves apucin keresztül definiálták őket (nem ZX kiváló esztéta, hanem ZX, XY híresség fia, aki mellesleg egész jó esztéta is). Fura a világ, na...
A gombostűnyi izék elkerülése érdekében ne viseljünk szemüveget (bocs...) A hülyeséget félretéve, a legkoszosabb edényeket mindig megszabadítom a dzsuva nagyjától, a spricninek _mindig_ forognia kell, hosszabb jószágok helye a "kalaptartón" van a felső fiókban. Mosogatásszakértőjüket hallották, viszonthallásra a jövő héten. :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.19. 22:16:20

@Andrass9: @LepkeReloaded: és a művészek sem egyformák. és a szülők sem egyformák.és a gyerekek sem egyformán élik meg, dolgozzák fel a dolgot.
nem lehet, hogy igazságotok vagyon mindkettőtöknek??:)

BOAR 2012.06.19. 22:22:56

@LepkeReloaded:
Elég, ha elveszi az ember feleségül... :-(

BOAR 2012.06.19. 22:23:19

Halügyminiszterünk merre kódorog?

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.19. 22:29:45

@LepkeReloaded: ez a specialitásom: túl sok eszem lehet, mert másnak tudom osztani.. magamnak nem megy annyira:S

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.19. 22:38:50

@anica inkognitóban: Biztos, hogy mindkettőnknek igaza van. Én csak a kontraszt kedvéért említettem a saját tapasztalatomat.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.19. 22:40:53

@Andrass9: én lazíthatok..:DD addig megreszelgetem a körmeimet itt a sarokban...:D (és hülyeségeket beszélek, mint a viccbeli nyuszika..:D)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.19. 22:47:48

no, én megejtek egy biomechanikus ráncvasalást, jó éjszakát, szép álmokat, estébé...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.19. 22:54:59

Kommentem a pásztortűzön:
Ez annyira izlett a blogtalin, hogy eldöntöttem: reprodukálom.
Nekem nincs ilyen fancy füstölőm, viszont van egy jó nagy faszenes grillem, amire tölgyet, kajszibarackot, almát és akácot találtam. Kis parázsra sok forgács hasonló eredményt hozhat. A grillnek mindig csak az egyik oldalára teszek parazsat, így lehet vele a másik felén füstölni is.
Ha sikerül, akkor ebből is duplaposztot csinálunk :)
Halügyben pisztráng és talán barramundi lesz a boltban.

süllőcske 2012.06.19. 23:00:30

@BOAR: Mártélyon. Alkotótábor a tanítványokkal. Piszkosul kell figyelnem a csibészekre. Az internetkütyüm meg otthon maradt, most kaptam meg.
Ez érdekes hely, egy alvó falu.
Régi halásztelepülés, attribútumai a hírös holtág, a ladikok seregével, a gólamadarak, a hal, a bicilis embör.
A valóságban inkább a kerót(női, a búzászsák miatt) bizonytalanul támasztó nagybajuszú figura az ikon. A kormányon demizson, vagy gázpalack himbálózik.
A gázpalack kora reggel indult el a töltőállomásra,
egész nap a Horgászbolt című egység előtt várakozott. Ez a hely, ahol nemzetiszínű úszókat, csontit és más hasznos dolgokat vásárolhat az ember, egyébként kocsma, az idő itt megállni látszik. A törzsközönség fél óráig azon vitázik, hogy a palackos alak hazamegy-e? Nem, nem megy ez haza, de, ez hazamegy. A csávó mégis elindul, nagy palackkolompolással, rendkívül lassan biciklizik át a falun, muskátlival beültetett rossz ladikok között. Alig két sörnyi idő után megint itt van, kiderült, csak az üres gázpalackot tette le a melléképületben, a tartalék telit meg fölvitte a házba. Megyek a dolgomra, mondja az asszonynak, aki évtizedekkel ezelőtt beszüntette a hiábavaló kísérletezést.
Van itt egy karakter, aki mindig kaszát hord a kerón, de sose veszi le, csak télen, amikor baltára cseréli.
A kocsmaiak szövege élményszámba megy, gyűjtöm a dumáikat, majd máskor leírom.
De azért jó itt, szép, meg minden. Na, itt kódórgok én.

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.19. 23:21:03

@Andrass9: Mi a szösz az a barramundi?
@süllőcske: ... és mesélj a napjaidról minél többet, ha kérhetjük. :)

susztertangó 2012.06.19. 23:24:12

@LepkeReloaded: Tulajdonkép a 19 34 20 -as hszed miatt kérdezem: mivel sikálsz..

susztertangó 2012.06.19. 23:28:15

Megyek, mert záróra lesz, pápá.

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.19. 23:29:02

@susztertangó: Visszakerestem... háááááááá.. :D Csakazértse nyilatkozom!

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.19. 23:29:34

@susztertangó: Jó éjt, én is szárnyat hajtogatok éjjelre. :)

süllőcske 2012.06.19. 23:31:47

@Andrass9: @LepkeReloaded: Köszönöm, írok majd. És főzök is, a kísérő kollégákra. Meg kutatok is, bár ez itt nem egyszerű. A hal, gomba témákat homályos, bonyolult titkolózás fedi, a halász mindig úgy csinál, mintha nem értené, amit mondok, de azért halsütödéje van az országút mellett.
De már megvan a csávó neve, akinek ajánlása mindenkinél nyitja a zárat.

smithgerda 2012.06.19. 23:57:44

Igencsak kedvemre való recept. Frissen sült, házi, fűszeres tönkölyzsömlémmel tudom elképzelni, aminek durvára vágott diót szokok szórni a tetejére.
Vagy szintén tk. tönkölylisztből készült, fokhagymás-vajas naan kenyér. Asszem ezt hétvégén el is készítem, úgyis házi zsömlét, tonhalkrémet és diós gorgonzolakrémet körtével terveztem főzés helyett :)

Pinka-Panka 2012.06.20. 04:55:46

@süllőcske: Nagyon jókat írsz:) még, még, még...:)

BOAR 2012.06.20. 10:13:26

@süllőcske:
Jó lehet. Ha van az embernek ideje, jólesik egy kicsit elmerülni egy ilyen közegben.
Amúgy a halfüstölővel kapcsolatban lett volna két kérdésem, az egyik az, hogy a tetején lévő szellőztetőt nyitva tartod-e, illetve hogy mekkora lángon füstölsz. Nekem sajnos valami gond van az égőkkel mert ha teljesen zárt állapotra tekerem, akkor is fullon ég.
Ha nem elég száraz a hal, akkor sok lesz a gőz, méghozzá a füsttel keveredett kátrányos gőz, ez kicsapódik a tetőre majd visszacsepeg a halra és megkeseríti azt.

süllőcske 2012.06.20. 12:02:22

@BOAR: El kell mondanom, hogy ennél a füstölőnél jobbakat építettem, de azok nem hordozhatók. Vízparti körülmények között is össze tudok ütni nagyon jól használhatót, majd arról is írok.
Ez a játékfüstölő is jó, az első generációját 15 évig használtam, amíg ki nem lyukadt. A hibáit ki kellett korrigálni. Az égők bemelegedés után ordítva lángoltak, ezért ha beindult(3-4 perc),egyiket kivettem, a dobozt vinklibe fordítva folytattam a füstölést, 160-180 fokon. A szellőzőt 10 perc után nyitottam ki, teljesen, hadd húzza ki a gőzt. Az aprócska csöpögtető fölé alufóliából hajtottam egy nagyobbat.
Ez a második generációs darab javít ezeken a hibákon. Az égők, a hőmérséklet jó, a csöpögtető az egész aljat befedi, a folyadék nem gátolja a füstképződést.12 ropi az ára a horgászboltban.
A száraz sózást azért is tartom jobbnak, mert a halat elég áttörölni, nem kell fél napig szikkasztgatni, mint a sóléből kivettet, kisebb a gőze, szebb a hús állaga. A száraz sózást a halat hanyatt, rostra fektetve végzem, így nem sózódik túl a hasi lebeny, mint a sólé használatakor.
Különben már vártam ezeket a kérdéseket, amelyek igencsak jogosak.
Azt szeretném még elmondani, hogy az otthon rekonstruált, a képeken látható halsali még jobb lett. Érdemes kattintással kinagyítani mondjuk, a pitás képet, milyen jól sikerültek az állagok, ragyog az élettől, saját nedveitől, mégsem engedett
később sem levet.

nety 2013.02.24. 18:36:25

Kerlek arudl el hol vasaroltad a csepegteto talcadat mar olyan sok helyen kerestem es nem talalok.Irj nekem priviben a nety@freemail.hu cimre...Koszonom

Topy 2013.02.25. 09:23:16

@nety: csepegtető tálca??? véletlenül nem a halfüstőlöre gondolsz?
süti beállítások módosítása