Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

  • kocsmagomba: @gigabursch: "Még nem ajánlottam fel semmit." Én is úgy értettem, hogy megoldjuk itt a problémán... (2024.10.28. 19:51) Rakott krumpli újra
  • Andrass9: @Andrass9: Reggeltől látható a rakottkrumpli! (Mintha már valaki nem látott volna ...) (2024.10.22. 20:14) Pirított vargánya reggelire kétféleképpen is
  • Andrass9: @kocsmagomba: Most délután, ahogy jövök haza, az uszoda melletti parkban legalább 30 őzláb gombát ... (2024.10.07. 18:41) Vadmalac raguleves
  • Andrass9: @Kumari aki Nilüfer: Nekem nagyon jól esett a hurka és a kolbász is. Sajnos ez édeskevés a hűtő ür... (2024.08.28. 20:57) Karaj Rossíni a'la Széll Tamás
  • Kumari aki Nilüfer: @látjátok feleim szümtükkel: Na látod, ez tényleg egy elfogadható érv. (2024.08.11. 15:51) Kolbászos, kacsamájas tükörtojás
  • látjátok feleim szümtükkel: Vajon mit jelez a természet? A kertünkben 2023-ban kikelt egy tő bögrevirág, ami szépen áttelelt,... (2024.08.08. 11:24) Rókagombapaprikás puliszkával

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (3) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (10) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (64) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (378) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) cajun (3) Cajun (4) cajun fűszerkeverék (18) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Chérie (3) Cherie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csécsi szalonna (2) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkini (11) cukkíni (27) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (42) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (60) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (511) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (5) füstölt kolbász (23) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (61) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (385) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) jalapeño (27) Jalapeño (3) jalapeno (25) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (8) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsír (62) kacsazsir (5) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfű (41) kakukkfü (114) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (37) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (14) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (33) kenyérlepény (2) kenyérliszt (22) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (177) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (14) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (7) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (8) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (25) lilahagyma (70) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (140) Lucullus (8) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mángold (7) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olivaolaj (148) olívaolaj (11) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (9) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (158) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (110) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (8) réteslap (3) rétesliszt (16) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (7) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (24) (401) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfűbors (6) szegfübors (42) szegfűgomba (4) szegfüszeg (12) szegfűszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (74) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (3) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (98) tejfel (72) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (241) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (12) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (258) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yoghurt (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (45) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (87) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (86) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Bánki ebéd

2012.06.16. 07:00 Andrass9

Ezzel a poszttal még adós vagyok Mitzinek, bár útleírásokban nem vagyok jártas:

Munka ügyben Rétságon jártam a közelmúltban. Évekig abban a hiszemben éltem, hogy a Rétság egy tájegység, de kiderült, hogy egy kis város Váctól északra.
A városkából gyakorlatilag semmit sem láttam - munkám a városok kívülre vitt, viszont enni mindíg kell.
Barátom szerint van itt a közelben egy Art étterem, próbáljuk meg azt (nem, ez itt nem a reklám helye!).
A hely Bánk, a bánki tó partján a Tó Hotel és Étteremben van .

Ez egy jónevű wellness hotel, amely egy roppant elegáns és modern éttermet is üzemeltet. Kicsit meglepő a domborított vakolat, de az első benyomás kellemes.
DSC05709.JPG
A terítés elegáns, nem kevésbé a terem hangulata.
DSC05710.JPG
Persze Május még nem igazán a nyaralás ideje, talán ennek tudható be, hogy egyetlen vendég sincs egy hétfő déli 12 órakor.
Az étlap ennek ellenére gazdag, de semmi olyan nincs, ami kulináris kiváncsiságunkat felcsigázná, így a választás egy mátrai borzas szeletre
DSC05712.JPG
és egy sztrapacskára korlátozódott.
DSC05713.JPG
Az ételekről jót vagy semmit, vagyis most nem írok róla.

UPDATE (2012.07.19):

Adtunk egy második esélyt is az étteremnek. Ez alkalommal a parkoló dugig volt, a medence és a tó szintúgy. Sajnos képet nem készítettem, de ketten is "Harcsatekecs gombapaprikás csuszával"-t választottunk.

Amikor kihozták, kicsit meglepődtem, mert valamiért rókagomba paprikásra emlékeztem, és semmi rókagomba illatot nem éreztem. Alaposabban megnézve az ételt gombát sem nagyon találtam a tömbbé összefőtt csuszatésztára kent paprikás szaftban, ami viszont jó ízű volt. A "harcsatekercs" három feltekert harcsaszeletet nyárson grillezve jelentette. Sajnos ez is túl kis láng felett készült, így teljesen kiszáradt.

Hamár ott voltunk, egy kicsit körülnéztem a belső oldalán is a szállónak. Első tekintetem egy ismerős figurára esett:
DSC05715.JPG
Louis Armstrong személyesen fújta a kertben.
A faluban minden évben jazz fesztivált rendeznek valamikor nyár közepén ( idén junius 20-22  ), és a szobor is ennek jegyében került elhelyezésre a belső kertben (gondolom).
A hátsó kert a bánki tóhoz vezet, ahol a kép tanúsága szerint halak is akadnak.
DSC05716.JPG
A tó túloldalán egy színpad van a víz felett, és a nézőtér a domboldal! Persze a hotel kerttervezője nem hagyta ki a kerti tó beépítését sem, ami a 20 méterre lévő nagy tó mellett elég indokolatlannak tűnik.
DSC05717.JPG
........ A kis képgaléria ismét a nagyszerű trombitással búcsúzik.

DSC05718.JPG

A falu elég gazdagnak tűnik, a házak szépen rendbehozva, kipucolva vigyázzák a virágos utcát.

Élmény volt látni ezt a kis gyöngyszemet a tó mellett.

229 komment

Címkék: jazz

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr534589837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Daró 2012.06.16. 08:08:47

Jó reggelt. Az étellel kapcsolatos rész elég kurta lett. Vajh mi a garancia, ha szezonon kívül nem jót főznek, akkor szezonban ez másképp van?

Hurri Kán 2012.06.16. 08:29:50

Jó reggelt!
Bánk és a Bánki-tó tényleg szép hely.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.06.16. 08:30:16

Nem tudom, hol rontották el azt a sztrapacskát, de ma én is teszek egy próbát.

Nesztek, egy 5húros bass virtuóz:

youtu.be/o021pie-PC0

...ja, és nagyon szereti a gulyáslevest! :))

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.06.16. 08:31:03

@gyvy: ott nem hagynak aludni? ;-) Vagy most kimenőn vagy?

Hurri Kán 2012.06.16. 08:32:42

@PO:
Kimenőn. :)
Ha bent lennék, ott már órák óta fent lennék. Fogalmuk sincs, hogy a délután is létezik. :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.16. 08:35:02

Jó reggelt! :)
@PO: de nem arra, hogy elrontsd....?:D
@gyvy: azért nehogy azt mondd odabent hétfőn, hogy egész kimenő alatt a kocsmapultot támasztottad! :D

majd jövök.. valamikor..

Öreg Sam 2012.06.16. 08:44:07

@gyvy:
Ami késik,az előbb-utóbb bekövetkezik... :D

Hurri Kán 2012.06.16. 08:47:27

@Öreg Sam:
Vagy szóljak, hogy egy kosszal intézzék el azt is? :)

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.06.16. 08:49:48

@Öreg Sam: szóval farmeringből varrott tarisznya, szakáll, kopaszra nyírott haj, bézbólsapka. Figyellek! :))
(a nyugdíjasok vajon mennyire lesznek velem toleránsak, ha leveszem a bézbólsapkájukat?)

Öreg Sam 2012.06.16. 08:59:59

@gyvy:
Hjaaa kérlek egy kocsmatölteléknél kötelező a májvizsgálat!Ki az igazi alkesz?Aki kioperáltatja a jobb alsó tüdőlebenyét,hogy jobban elférjen a mája :D
@PO:
Az enyémet leveheted,ugyanolyan sima lesz sapi nélkül is :D Najó,egy kicsit szőrösebb.
Látom,megragadt ez a farmeringből varrott tarisznya,szabadalmaztatni fogom!(most fedeztem fel egy önmagától nem elszállt varrónőt,legalább 4 ingem van,amit megvarratok) :D
Küdök egyet,a piacra jobb,mint a banyatank.

1kutya 2012.06.16. 09:09:28

'stét! Bánk jóhejj!!!:)

skylla 2012.06.16. 09:15:25

alt. isk.-ban (meg a teremre is emlekszem) magyaroran a terkepröl -sagra vegzödö helysegneveket kellett felfedezni.
en: retsag
tanar: olyan nincs

egy kis elegtetel most :)

Imre apó 2012.06.16. 09:24:27

Jó reggelt:)

Az biztos ritka jelenség, mikor minden jó és szép. Ha valami kívülről szépnek látszik, belül pedig romlott. Emberekben is van hasonló, úgy mint az építményekben is, sajna. Sajnos ezt kell néha elviselni.

Nekem is volt 1974-ben farmertarisznyám, mert az volt a menő, meg a szűk csőnadrág a trapézzal majdnem egy időben. Tiki-taki megvan?? Pest zúgott a hangjától, tikitakitikitaki:D:D

Öreg Sam 2012.06.16. 09:37:08

@Imre apó:
Ez a tarisznya nem az a tarisznya!(anno nekem is volt)
A fiam pl.1974-ben született,tehát az akkori generációnak mindenképpen ujdonság :D
Holnap lesz a D-Day,előszedem az évek óta nem hordott farmeringeimet,a legközelebbi blogtalálkozón mindenki kap egyet!(hölgyek természetesen virágot) :D

Ugyandehogy (törölt) 2012.06.16. 09:38:25

@Imre apó: a farmertarisznyát teli kellett írni golyóstollal együttesnevekkel:)

Imre apó 2012.06.16. 09:42:01

@Öreg Sam: Na várjál, a D-Day az nem 6.-án volt? vagy van másik értelmezés? A farmeringhez a méretet kűldeném: 50es nyak, vagy xxl:):) előre is kösz:):)

Imre apó 2012.06.16. 09:43:20

@Babette_: Megvolt:)

@Öreg Sam: Értem tarisznyát hozol:):)

Imre apó 2012.06.16. 09:44:09

Szimatszatyrom is volt, teleírva:)

Imre apó 2012.06.16. 09:45:00

Na megyünk családi napra, este jövünk...Csőváz:):)

Öreg Sam 2012.06.16. 09:45:54

@Imre apó:
A D-Day akkor van,amikor rászánom magam :)))
Láttalak a fotókon,nekem kissé vérszegénynek tünsz.
Iszol te eleget? :)
Semmi pánik,én 3-4XL+57-es nyak :DD

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.16. 09:48:25

@Öreg Sam: Jó reggelt! Én, ha kérhetem, farmeringet szeretnék, van gyakorlatom a kopott famerizék újrahasznosításában, anno még cipőt is varrtam farmernadrág ép szárából. :D

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.16. 09:49:28

A mátrai borzas szeletet pedig hogyan kell (jól) elkészíteni?

Imre apó 2012.06.16. 09:51:09

@Öreg Sam: Nem vagyok vérszegény, nem vagyok ivós, de fogytam az utóbbi időben, 57-es nyaka Mike Tysonnak van,............... ember nehézsúlyú vagy:):)

Öreg Sam 2012.06.16. 09:52:39

@LepkeReloaded:
Várjál,mert neked nő létedre virág jár!
A tarisznyákat fiuk kapják!
Ha gondolod,a tarisznyaként nem hasznositható alkatrészeket bebálázom neked! :D

Öreg Sam 2012.06.16. 09:55:26

@Imre apó:
110-ről fogytam le 73-78-ra,de valahogy a nyakam nem fogyott :)))
Eppen ezért van egy raklapnyi "kinőtt" farmeringem,meg nadrágom.:)

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.16. 09:56:55

@Öreg Sam: Lehetne farmerből hajtogatott virág? :D

Öreg Sam 2012.06.16. 09:57:17

@Imre apó:
Bocsi,elnéztem.
47 az 57!
Hiába, a kor,meg a rengeteg alkohol...

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.16. 09:58:13

@Öreg Sam: Egyébként jópofa női táskát is varrtam farmerből, fel kéne eleveníteni a tudásomat... nem is rossz ötlet az a nyersanyagbálázás!

Benikuty 2012.06.16. 09:58:30

Sose egyél ott, ahol te vagy az egyetlen vendég.

Benikuty 2012.06.16. 10:00:17

@PO: a szrapacskát elég nehéz elrontani. Van még öreg krumplid?

...és ismét jó reggelt, kilencre eladtam a teljes készletet.

Imre apó 2012.06.16. 10:06:41

@Öreg Sam: Nem baj nekem is csak 42-es a nyakam, tehát nem vagyok nyakas, én meg 97kg lettem, vagyok:):) a mi korunkban megengedhető a tévedés, de nem mindenben persze:):)

@Benikuty: A kolbászkirály:D:D:D:):)

Öreg Sam 2012.06.16. 10:07:26

@Benikuty:
Anno-még csikókoromban-mondták a céges sofőrök:mindig ott állj meg kajálni,ahol sok autó áll a parkolóban!
Bazz, a szemünk láttára körözöd le Csányit,holnap arra ébredünk,hogy megvetted a Pick márkanevet! :D

Pinka-Panka 2012.06.16. 10:09:21

Szép napot mindenkinek: kedves helynek tűnik Rétság és itt van a közelünkben...
Szép ez az ország:)

Imre apó 2012.06.16. 10:11:06

@Pinka-Panka: A szép kűlsőről fent írtam, na az országunkra illik jelen pár éve, kifelé szép, befelé gané.

Benikuty 2012.06.16. 10:11:26

@Imre apó: demokrácia van;). Beérem a kolbászminiszter címmel:)

Benikuty 2012.06.16. 10:12:22

@Öreg Sam: Pick névvel nem járatnám le magam:D

Imre apó 2012.06.16. 10:12:52

@Benikuty: Akkor majd felveszel a logisztikai képviseletedbe?:):) mondjuk arra várhatnék:D:D

Öreg Sam 2012.06.16. 10:13:09

@Imre apó:
Hááát,ha ez kifelé szép...

Pinka-Panka 2012.06.16. 10:13:52

@Imre apó: csak megemlítettem, hogy nem kell messzire menni, látnivaló akad bőven itt is..
én szeretek itt lakni, nem a politikára gondoltam, kizárólag a földre, a tájakra és amúgy is:)
Én a Mátrában, a Balaton-felvidéken, leényfalun egyszerűen kicserélődőm:)

Benikuty 2012.06.16. 10:14:50

Azt hiszem be kéne vezetnem, aki egy kiló felett vesz, farmertatyót kap szuvenírnek:)

Benikuty 2012.06.16. 10:17:44

@Pinka-Panka: én néhányszor kicserélődtem Leányfalun a Gombánál. Józanul mentem, hazafelé fejre álltam a bringaúton. Le kellett selejtezni...a bicajt:)

Öreg Sam 2012.06.16. 10:18:01

@Benikuty:
Basszameg kiskegyed!
Lopja a zseniális ötletemet???

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.16. 10:18:17

@Benikuty: Két kiló felett, dógozzanak meg érte! A farmerszuvenírek előállításába meg bedolgoznék, szigorúan természetbeni ellenszolgáltatásért (mondjuk minden farmerbigyó = 5 deka kolbász?)

Pinka-Panka 2012.06.16. 10:18:31

@Benikuty: na, az egy jó hely, én is megfordultam többször, igaz úgy jöttem, ahogy mentem:)

BigBuffalo 2012.06.16. 10:19:22

Céges ügyekben megfordultam már pár "wellness" meg "konferencia" intézményben, tisztelet a kivételnek de a konyha általában a "középszerű" szintet is csak lábujjhegyen éri el...

Benikuty 2012.06.16. 10:20:43

Ki az a Lázár Katalin?

Pinka-Panka 2012.06.16. 10:23:32

@Benikuty: örülök a sikerhez, bár én ma nem járultam hozzá:(

Benikuty 2012.06.16. 10:23:55

@BigBuffalo: így megy ez. A résztvevőknek potya, döntéshozók érdekelté vannak téve. Mindenki kussol.

Benikuty 2012.06.16. 10:24:44

@Pinka-Panka: majd máskor, örülök, hogy láttalak:)

Öreg Sam 2012.06.16. 10:37:48

@Benikuty:
Barter no,aki a legközelebbin ott lesz,kap egy tatyót!(azért egy harapásnyit hozhatsz a csipős-füszeres változatból,nem fogom kiköpni! :D
Figyelmeztenélek,hogy nagy pofám van,nagyot tudok harapni! :DDD

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.16. 10:38:17

@Benikuty: Sajnos az orthorexia nervosa lényegileg önálló pszichiátriai kórképpé nőtte ki magát... ismerek néhány esetleírást, nem szép sztorik. :-(

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.06.16. 10:55:47

@Benikuty: Na, diszkrét ez a Beni, mondhatom. Ha összevetetted volna a képeket a blogtalis képekkel, talán rájönnél...

Öreg Sam 2012.06.16. 11:16:26

@Mitzi von Küche:
Nem akartam nyilvánosan pettingelni veled,de mi már találkoztunk egy másik életben.
Kutatok az emlékeimben:D
Fogdokim nem lehettél,istennek hála(vagy szégyen gyalázat fogorvos 4 éve nem látott)
Valahol a mult időkben...
Lehet udvaroltam neked??
A fotókat nézegetve kinézem magamból :DDD

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.06.16. 11:19:10

@Öreg Sam: Már kérdeztem, de nem válaszoltál: Csillaghoz volt közöd?

smithgerda 2012.06.16. 11:24:42

Szép hely. Mi volt a gond a kajával?

Öreg Sam 2012.06.16. 11:38:12

@Mitzi von Küche:
Én 66'-ban értem,ebből nagyjából be tudod határolni.
Nagy idők voltak...
Beatles,Szabad Európa,szomszéd iskola egyházi lánygimi,fiugimnázium a TÁG,első koedukált évfolyam akkor volt,mikor én negyedikes voltam,stb...
Az uj gimi avatására már el sem mentem,többekkel együtt.

susztertangó 2012.06.16. 11:51:07

@Imre apó: Abból az időből van a mondás: "tikitakizzanak a tökeiddel".

susztertangó 2012.06.16. 12:05:48

@Benikuty: Valószínű nem olvasol vissza felé posztot, ezért még egyszer leírom. Nagyanyám pécsváradi születésű, ő nem rakott fokhagymát a kolbászba, hanem a zúzott fokhagymára vizet és másnap ezt használták fel. Baranyai szokás? Mintha írtad volna nem helyes vizet tenni bele. Úgy látszik ez változó, mint az ízlés. Rétságtól egy köpésre voltam katona-á, én nem támadtam meg a baráti Csehszlovákiát, különben is internacionalista segítséget nyújtott aki átment,szóval nagy örömmel kóstoltam meg a helybéli srácok pakkban érkezett kolbászát. Szó bennszakad, hang fennakad (de inkább szem)lehellet megszegik...nagggggyon más volt.

1kutya 2012.06.16. 12:06:49

no, újra itt! 550 tőke otello megkacsolva, felkötve, ahogy elnéztem a fürtök tömegét lehet hozzá bízni. a jövő évi talira is lesz bor rogyásig:)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.06.16. 12:10:33

@Öreg Sam: Hát, van jópár év pluszod (más kérdés, hogy kedvelem azt a korosztályt...).

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.16. 12:16:44

@1kutya: Én enni szeretem az otellót, kisgyerekkori rémes szokás. Azt is lehetne? :)

Pinka-Panka 2012.06.16. 12:18:46

@Mitzi von Küche: finom lett a cukkini, annyit variáltam, hogy nem csináltam besamelt, hanem sovány tejölt kevertem ki fokhagymával és fűszerkeverékkel. Dobtam rá sajtot és friss rozmaring ágat.

1kutya 2012.06.16. 12:20:48

@LepkeReloaded: lehet, majd ősszel küldök fénypost (állószőlő megvan?)

BigBuffalo 2012.06.16. 12:23:28

@susztertangó:
Pécsvárad? Én a hegy túloldalán, Kismányokon szoktam disznóvágásos íjászversenyt rendezni, ott láttam ezt a megoldást a fokhagymalével. Hogy aztán ez helyi sváb vagy behozott székely szokás(egy székelyföldről származó srácnál láttam), azt nem tudom.

Öreg Sam 2012.06.16. 12:24:23

@Mitzi von Küche:
Ennyire ne légy udvarias,lankadt vén pöcsök lettünk mindannyian :D
26-an indultunk,(Polgár mester kisérleti osztályaként)maradtunk 4-5-en. :D

Hurri Kán 2012.06.16. 12:30:33

@LepkeReloaded:
Az nem megfelelő hasznosítás. ;-)

Pinka-Panka 2012.06.16. 12:30:48

@Öreg Sam: :DD szépen illeted magadat:)
és én ezt nem hiszem el:)

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.16. 12:31:00

@1kutya: Húha, az állószőlővel megfogtál...

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.16. 12:34:01

@gyvy: Azt nem mondtam, hogy _csak_ enni szeretem! :D Viszont rajongok a szagosotelló illatáért, meg a héjától gyönyörű lila lesz az ember nyelve. :)

Hurri Kán 2012.06.16. 12:35:15

@LepkeReloaded:
Mint az erdei szedertől, vagy vadmálnától. :)

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.16. 12:38:17

@gyvy: Pontosan! Erdei szederrel még lenvásznat is festettem boldogult ifjúkoromban. Gyönyörű lilásrózsaszín lett, de aztán rájöttem, hogy enni jobban szeretem. Mármint a szedret. :D

1kutya 2012.06.16. 12:42:21

@LepkeReloaded: akkor elárulom: mikor az otellót szüreteljük, az evésre szánt, szebb fürtöket kupacokba rakjuk a sorok között. na az az állószőlő.

@gyvy: csatlakozom:)

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.16. 12:46:26

@1kutya: Tökéletes megoldás, várom a szeptember-októbert és a fénypostát... nyáhámmmm! :D

süllőcske 2012.06.16. 12:54:38

@BigBuffalo: Székely módi. Különben Zilahy Ágnes is így ajánlja, fokhagymavízzel. Nem véletlenül, hiszen ő is erdélyi, ennek megfelelően a fehér kolbász mellett van, csak bors van még benne. Odaát kérdezősködtem, melyik a legeslegkedveltebb kolbászuk, erre kínáltak egy ilyen fokhagymavizes fehér kolbásszal. Kegyetlen finom volt, bárddal volt vágva, éppen úgy, ahogy Zilahy leírja.

BigBuffalo 2012.06.16. 13:06:06

@süllőcske:
Azt mondják, így nem beszél vissza a fokhagyma.

BigBuffalo 2012.06.16. 13:08:09

Egyébként én borban szoktam áztatni a lezúzott fokhagymát, de nem csak a bort öntöm a kolbászhúsba.
Ez az ótvar kínai vacak amit mindenfelé árulnak, ez mondjuk nem bírja a kiképzést, másnapra bekékül és ami a nagyobbik baj, meg is savanyodik.

Hurri Kán 2012.06.16. 13:10:31

@BigBuffalo:
Ne is mondd.. Pár hete vagy két fejet kidobtam, szó szerint rothadt, büdös szaga volt. Ilyet korábban fokhagymával nem tapasztaltam még.

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.16. 13:13:00

@BigBuffalo: Kovászoltam uborkát, nem akartam hinni a szememnek, a fokhagyma _tényleg_ kék lett a lében... mi a fekete fene okozza ezt az agyrémet? Egyébként próbálom kerülni a kínai fokhagymát, de nemigen találok magyart.

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.16. 13:14:34

@BigBuffalo: Egyáltalán hogy lehet megismerni a nemkínai fokhagymát? A felfújt puffancs szinte biztosan kínai, de ez garantálja-e, hogy az aprópici meg magyar?

BigBuffalo 2012.06.16. 13:16:55

@gyvy:
Ami kevés tavaly termett a kertemben(nem szereti nálunk a fokhagyma), abból még mindig lóg egy kevés a spájzban. Ami "makói" (vagy inkább macaui) fokhagyma kimaradt disznóölésről, az összeszáradt és megbüdösödött két hónap alatt.
A szomorú az egészben, hogy "Magyar termék"-ként árulják.

BigBuffalo 2012.06.16. 13:18:27

@LepkeReloaded:
Passz. Miután a piacos "őstermelők" is sok esetben a tescoból szerzik be az árut, marad a falusi cserekereskedelem.

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.16. 13:22:53

@BigBuffalo: Értem. :-( Nálam megél a fokhagyma, majd megpróbálok egy-két fejet venni a piaci kétcsomagkapor-húszdekafejtettbab-körömvirágcsokor stílusú néniktől, és elültetem.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.06.16. 13:28:35

@susztertangó: figyelek ám, pedig nem vok cseszlovák kém! :D

@Babette_: az én tarisznyámra (ami szimatszatyor volt, sokszor kimostunk, hogy világosabb legyen) az volt írva, hogy "Deep Purple", "Nazareth", "Uriah Heep", "LGT", meg ilyenek. Igan, LGT is volt :)) A tiedre?
Kihypózott (és így vajsárga színt nyert) katonai gyakorlóing megvolt? ;-) Mert ha nem...

@Benikuty: ez a kolbászminiszter jó duma. Majd az interjúdban alákérdezek úgy, hogy ott is helyezd el :))

@LepkeReloaded: nekem lenne igényem egy farmer telefontokra ;-)

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.06.16. 13:31:22

@LepkeReloaded: mosolygós öreg néniktől, meg bácsiktól. És beszélgess velük, legyen gyanús, ha a cs hangot hibásan ejtik :DD

süllőcske 2012.06.16. 13:33:49

@BigBuffalo: Anyám termeszti, picike, de ízes gerezdek, jól elálló. Sajnos nem szokott elég lenni mert rengeteget használunk. Akkor megyek ki a dorozsmai nagybanira és válogatok. Azt szeretem, ha lilás héjú, a külső köpenye nem burkolja teljesen. Valamiért ilyen kinézetű, ami nálam bevélt.

Hurri Kán 2012.06.16. 13:38:54

@LepkeReloaded:
Semmire nincsen sajnos garancia... "Egy igaz ember van a Földön, az pedig én vagyok, magam" by Bendegúz.
Hát így :)

@BigBuffalo:
Fűszerpaprikával is sajnos hasonló a helyzet.
Fokhagymára visszatérve: egyik barátom édesanyja is szokott ültetni, amit nyár végén-ősszel leszedett, abból még vígan főztünk január-februárban... El van ez kérem ba&@#va...

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.06.16. 13:40:17

@LepkeReloaded: gondolkodom. Kreatív vagyok. Lesz egy ajánlatom [húzentróger huzigálása], amit nem tudsz visszautasítani. [szivarfüst pöfetegen keresztül, résnyire húzott szemmel reakciókat figyel]

Pinka-Panka 2012.06.16. 13:40:52

@BigBuffalo: ebben hiszek én is, az ismerőstől vett áru - az a jó...

Pinka-Panka 2012.06.16. 13:42:12

@LepkeReloaded: a magyar fokhagymának van szakálla - én úgy tudom
a kínainak nincs az csupasz alul:)

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.16. 13:42:30

@gyvy: Lehet, hogy a bácskai rokonságtól fogok segítséget (és vetőhagymát) kérni, ők foglalkoznak pirospaprika-termeléssel is, tán ott még úgy köszön a hajma, hogy ping-pong-csing. ?-/

BigBuffalo 2012.06.16. 13:42:58

@gyvy:
Fűszerpaprikát Bogyiszlóról, termelőtől.

BigBuffalo 2012.06.16. 13:44:24

@süllőcske:
Nekem is az a bajom, hogy nem elég a saját. Ezért vettem boltit a disznóölésre, az a mennyiség, ami ott egyszerre elfogy, normál főzéshez hónapokig kitart.

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.16. 13:45:50

@PO: *kisimítja szeméből a végzetasszonya-hajfürtöket* You know you don't have to act with me, Steve. You don't have to say anything, and you don't have to do anything. Not a thing. Oh, maybe just whistle. You know how to whistle, don't you, Steve? You just put your lips together and... blow.

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.16. 13:47:11

@Pinka-Panka: Erre nem gondoltam, a puffancs fokhagymának tényleg pucér a feneke, figyelni fogom! Közben meg a biztonság kedvéért azért szólok a bácskaiaknak is. :)

Pinka-Panka 2012.06.16. 13:50:07

@LepkeReloaded: én csak ezt hallottam az üzletben, de biztos érzed, hogy a pufinak nincs valódi fokhagyma íze, a szőrösnek meg igen...:)

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.16. 14:00:18

@Pinka-Panka: Iszonyú régen nem találkoztam szőrös fokhagymával... :-(

Pinka-Panka 2012.06.16. 14:02:25

@LepkeReloaded: az, hogy lehet? valahol csak lehet kapni, amerre laksz...

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.16. 14:09:21

@Pinka-Panka: Én is ludas vagyok a dologban, alaposan végig kellene vizslatnom az árusokat a piacon... de legtöbbször úgy vagyok vele, hogy ittisahófehérpufi, itt is, itt is, itt is, aztán feladom és veszek egy-két fejet. Legközelebb nagyon odafigyelek majd a hagymaszőrökre, talán találok borotválatlant. :)

Ugyandehogy (törölt) 2012.06.16. 14:36:02

@PO: nem tudom már, teli volt írva, ami eszembe jutott.
de arra emlékszem, hogy a Kex-et kiröhögték a fiúk, hogy olyan nincs is.

Ugyandehogy (törölt) 2012.06.16. 14:37:17

@Pinka-Panka: ez csak technológiai kérdés, ugyanis az a gyökér, és eredetileg mindnek kell lennie

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.16. 14:50:44

@Babette_: Csak úgy tűnik, hogy a kínai fokhagymáról leborotválják a gyökér minden nyomát, a hagymafej alján szinte csak egy recés kör emlékeztet arra, hogy itt kéne lenni a gyökérrojtnak.

Ugyandehogy (törölt) 2012.06.16. 15:04:35

@LepkeReloaded: mondom, hogy technológiai kérdés:)
ergo: változhat.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.06.16. 15:06:05

@LepkeReloaded: mivel ezt a blogot több ezer kínai kém olvassa, hétfőtől ez sem lesz igaz. Nemcsak piros-fehér-zöldben pompáznak, hanem szőrösek is lesznek a kínai fokhagymák.

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.16. 15:16:59

@Babette_: @PO: *sóhajt* És tudjátok, a legszomorúbb az, hogy mindez nem vicc... ha az autentikus magyar fokhagyma ismérve a gyökérszőr, a páratlan számú gerezd vagy az UV-fény alatti csillagszórás, akkor a kínai fokhagymák is tudni fogják mindezt, egy pillanat alatt. Kicit óccóbban, kicit rosszabbul, de tudni fogják. :-(

Benikuty 2012.06.16. 15:23:23

@susztertangó: arra úgy szokás, más filozófia mentén készül. Én a csabai vonalat viszem, de természetesen ez nem azt jelenti, hogy pl. a Zilahy vagy az erdélyi féléről bármennyire is rossz véleménnyel lennék. Szépek azok is, mint száz virág:)

Hurri Kán 2012.06.16. 15:27:52

@LepkeReloaded:
Mindez azért szomorít el, pár hete volt tán a Duna TV-n egy riport. Arról szólt, hogy Bécs saját magának megtermeli azokat az alapvető zöldségféléket, amikre szüksége van a városnak, és az adottságok megvannak hozzá. Van egy csomó földje a városnak is, illetve van valami megállapodás magán termelőkkel / gazdálkodókkal is, hogy a város tőlük is átveszi amit termesztenek, segítenek nekik a szállításban, stb. Mindezt az egészet városházán egy külön ember koordinálja. Na most ha nekik megéri ezzel foglalkozni (pedig állítólag kicsit gazdagabb ország / város mint mi vagyunk), nekünk miért is kell az alapvető, itthon is megtermelhető zöldségeket importálni?
(A kérdés költői...)

Benikuty 2012.06.16. 15:36:08

@LepkeReloaded: a büdös életben nem fogják azt tudni, amit Maroslelén:)

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.16. 15:41:11

@gyvy: Józan ész kellene ide... mert olyan, hogy "fenntartható fejlődés", olyan nincsen. Összébb kellene húzni magunkat, helyi erőforrásokat kihasználni, tudatosabban fogyasztani... bele sem kezdek, mindannyian ismeritek a témát. Néhány éve még jókat vihogtam egy ismerősön, aki azt fejtegette, hogy egy-két évtizeden belül az lesz a király, akinek van egy zsebkendőnyi konyhakertje meg egy kecskéje. Ma már nem vihogok rajta, inkább a kert jobb kihasználásán töprengek... és nem, nem vizionálok világvégét, de az is biztos, hogy korlátlanul nem tartható fenn a "hawaii ananászt és ausztrál kengurufarkat az őrbottyáni ABC-be is!" fogyasztási filozófia. Abbafejeztem, bocs az agyrohamért. :)

Hurri Kán 2012.06.16. 15:47:15

@LepkeReloaded:
Nem agymenés, kb. én is így gondolom... És télleg csak még egy gondolat a témához, oSztán inkább igyunk meg zenéjjünk, abba senki nem gondol bele, hogy micsoda tök fölösleges környezetszennyezést okoznak azzal, ami simán elkerülhető lenne, hogy a világ túlvégéből szállítanak ide olyan dolgokat, amiket a szomszéd falu határában is meg lehetne termelni?

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.16. 15:56:16

@LepkeReloaded: @gyvy: szerdán 78 kiló borót szállíttatott a kollegám az óvodába a három tagintézménynek, a közfoglalkoztatottak termelték önkoris földön. Tegnap este beszélgettünk, azt mondja az egyik óvodavezető, érezték is a különbséget, hogy nem mirelitből készült a kaja:)

jó kis ebéd utáni szunyókálást rendeztem, most megyünk rablóhúst sütni, isten belétek, majd gondolok rátok, míg eszegetünk :))

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.16. 16:13:31

@gyvy: Ha Mari nénihez mész három kiló krumpliért, akkor ketten jártok jól, neki lesz pénze varrócérnára, neked van ennivalód. Ha a krumpli Argentínából jön, akkor keres a bizniszen az üzletkötő, a fuvarozó, az üzemanyagcég, a nagykereskedő, a kiskereskedő... és mindegyik azt hiszi, hogy ha egyszer nagy baj lesz a környezetszennyezésből, akkor majd ő pont megússza, lesz egy atombiztos bunkere, magán-űrállomása, saját bolygója - holott egy frászt. Tényleg abbafejezem, ez egy végtelen téma, és mindig felbosszantom magam az emberi önzésen és vakságon.
@anica inkognitóban: Na, ez viszont szívmelengető, egészségedre váljék az alvás, a rablóhúst meg lengessétek meg a számítógép előtt, hadd jöjjön át az illata. :D

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.06.16. 16:29:58

Lányunk szülinapi ebédet rendezett: friss garnélarák, tengeri süllő zöldfűszerekkel sütve, vajas-petrezselymes újkrumpli, saláta. Desszert: s.k. sütött brownie, vaniliafagyival, málnával. Most pihegek utána (diéta...).

1kutya 2012.06.16. 16:48:38

@anica inkognitóban: itt meg készül a kapros-túrós lepény:)

Benikuty 2012.06.16. 16:55:27

@LepkeReloaded: prémium minőségű fokhagyma. Annyira jó a z ottani fajta, hogy még mindig a tavaly ősszel vásároltat használom, igaz, már csak olyan 50%-s a kihozatal.
Múltkor említettem, és Süllőcske szesztesó fokozottan egyetértett velem:)

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.06.16. 16:56:12

Szervusztok! Ügyes voltam! Régi fiókommal valamit elkövettem(k). Ha szóba kerül Rétság, akkor eszembe jut ez az ember is:
hu.wikipedia.org/wiki/P%C3%A1link%C3%A1s-Pallavicini_Antal

Öreg Sam 2012.06.16. 16:56:55

@1kutya:
Bővebben,ha kifejtenéd!
Igazi lepény kenyértésztából,sook kapros turó,rajta szalonnapörc?(ha nem utálnám a nevet jófajta pizzának is mondhatnám) ???

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.16. 17:01:46

@Benikuty: Húha... jövő héten megyek Szabadkára, nem tudom, lesz-e módom eljutni Maroslelére, de felírom valahová, nagyon biztatóan hangzik, köszönöm! :)
@1kutya: Kelt tésztára? :) Pont ma gondoltam, hogy kéne csinálni, csak még nagyon zsenge a kaprom. Fénypostával egy icipici daraboooot... naaaaaa? :D

Benikuty 2012.06.16. 17:02:59

@1kutya: nálunk meggyes piskóta, s ami kardinális, vajjal:)

Benikuty 2012.06.16. 17:04:14

@LepkeReloaded: ősszel kell oda menni, ilyenkor már nincs:)

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.16. 17:05:59

@Öreg Sam: Itt szalonnapörc nélküli, de a kelt alap és a sooook kapros túró stimmöl!

Hurri Kán 2012.06.16. 17:07:21

Közben megfőtt életem gulyáslevese :)

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.16. 17:08:50

@gyvy: Az első? Az utolsó? o.O Életed igazi párja? O.o

Hurri Kán 2012.06.16. 17:14:25

@LepkeReloaded:
Felettébb jól sikerült, ezért az elnevezés. Annyira, azon gondolkozom, elveszem magam feleségül. :D

1kutya 2012.06.16. 17:14:58

@Öreg Sam: ilyesmi.

@LepkeReloaded: pont a zsenge kapor a legjobb hozzá.

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.16. 17:15:27

@gyvy: Höhö... jó ötlet, de ha nem jössz ki magaddal, hogy válsz el?

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.16. 17:17:11

@1kutya: De ezek még csak öt centisek... nagyon elkéstem a vetéssel, aztán rájuk jött a hideg eső, az egész zöldtömeg nincs egy fél maréknyi. :-/

Hurri Kán 2012.06.16. 17:24:49

@LepkeReloaded:
A folyót akkor kell átúszni, ha majd odaérünk. :)

@Benikuty:
Nem, én vótam, eská :)

Öreg Sam 2012.06.16. 17:26:30

@LepkeReloaded:
A kaporot sosem vetettem magról,nőtt magától,mint bármelyik gaz :D

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.16. 17:33:39

@gyvy: Bölcs ember! :)
@Öreg Sam: Megnő nálam a levendula, a cékla, az eper, a futórózsa, a borneói háromlevelű pitypalatty, de a kapor, az nem. Évekig szórtam szét nagy zacskó kapor-vetőmagot minden tavasszal, kértem magot barátnőm anyukájától, ahol szintén burjánzik, mint a gaz... eredmény semmi. Maradt a nagy virágcserép.

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.16. 17:35:09

@LepkeReloaded: Viszont minden tavasszal térdig ér a medvehagyma, bibibíííí! :D

Benikuty 2012.06.16. 17:36:51

@gyvy: akkor az életed te vagy. Értem én;)

BigBuffalo 2012.06.16. 17:38:42

@LepkeReloaded:
Én ki sem tudom irtani.
A kert első ajándéka minden tavasszal a kapor...bár rendszerint a fagyasztóban is van még, de akkor is kell csinálni egy kapormártást az újból...

Öreg Sam 2012.06.16. 17:44:10

@BigBuffalo:
Hehe...
Lassan nekem is üriteni kell a fagyót kaporilag.
Én meg szokom öbliteni,összecsavarom,fóliában elteszem.
Felhasználáskor fagyosan,ugy csomóban apritom,nagyon apróra lehet igy.

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.16. 17:44:50

@BigBuffalo: Lövésem nincs, hogy mit utál nálam a kapor... tényleg az az igazi, ha csak kiugrik érte az ember a kertbe, meg gyomlálás közben is érzi az illatát. Hát nálam ez nem működik. :-(

Hurri Kán 2012.06.16. 17:45:00

@Benikuty:
Ez a jelző adja vissza leginkább az elkészült leves milyenségét anélkül, hogy a túlzott szerénytelenség hibájába esnék. :D

1kutya 2012.06.16. 17:46:40

@LepkeReloaded: tudnád milyen illat van most a konyhában:)

Benikuty 2012.06.16. 17:48:20

@gyvy: csúnya is az álszerénység:D

1kutya 2012.06.16. 17:49:57

@Benikuty: kedvenc mondásom: "Szépségemnél és okosságomnál már csak a szerénységem nagyobb!":)

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.16. 17:50:45

@1kutya: Szadista kutyaááááállat... legalább egy kicsit legyezz bele a számítógépbe! :D

Hurri Kán 2012.06.16. 17:52:55

@1kutya:
Egyetlen hibám túlzott és indokolatlan szerénységem. :)

1kutya 2012.06.16. 17:55:56

@LepkeReloaded: inkább nem, közben dunsztolódik a cseresnyebefőtt is:)

nagyüzem van most, én pölö indulok szert keverni és permetezem meg az otellót.

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.16. 17:59:16

@1kutya: Fáj, hogy nem osztozol a kaporillaton... *szipp* Nekem meg gyomlálni kellene még, csak nehezen indulok el.

skylla 2012.06.16. 18:03:55

@gyvy: meg egy ilyen mondat, es elasom magam :)

skylla 2012.06.16. 18:13:42

@LepkeReloaded: gyomlalas közben megnyil(hat)nak a titkok ;)

Öreg Sam 2012.06.16. 18:17:47

@1kutya: Xar meló a permetezés ilyenkor délután.

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.16. 18:17:49

@skylla: Nekem főleg a derekam szokott tőle nyil-allni, de ki tudja, mi lesz most. :) Röppentem!

1kutya 2012.06.16. 18:26:23

@Öreg Sam: szar meló az mindig:(

@Benikuty: 2 bolond egy pár:-DDD

skylla 2012.06.16. 18:41:38

valaki posztolhatna egy muszajlevest :)

Hurri Kán 2012.06.16. 18:46:55

@skylla:
Azmijaza muszájleves? :)

skylla 2012.06.16. 18:54:26

@gyvy: szerintem nem leves az :)

Öreg Sam 2012.06.16. 18:58:11

@gyvy:
Felénk a sima rántottlevest hivták igy.
Máig szeretem.

Pinka-Panka 2012.06.16. 19:02:13

annyira jól sikerült a meggy befőtt, hogy laza tejbegrízre csorgattam belőle, mert szirupos lett és azt vacsoráltam:)

Pinka-Panka 2012.06.16. 19:03:34

@Öreg Sam: jó is az, én minden héten főzök:)
A vendégeim szörnyűlködnek is, mert ők nem szoktak, meg tarhonya levest sem. Nálunk meg az is megy:)

Hurri Kán 2012.06.16. 19:05:12

@Öreg Sam:
Megenni éppen megeszem, de nem rajongok érte. Nem jó emlékek kötnek hozzá :)

skylla 2012.06.16. 19:06:21

@Öreg Sam: na ez az. csak mi benne a jo?

Imre apó 2012.06.16. 19:36:57

@Öreg Sam: Mi abban a jó, rántott leves, nosztalgia??:)

Öreg Sam 2012.06.16. 19:46:41

@Imre apó:
Nosztalgiának is lehet nevezni,nem tudom.
Ha már ráuntam a rákfarokra,meg a lazactörzsre,meg a bélszinre(nem mindegy milyen tehéné)akkor bizony szivesen bekanalazok egy köménylevest,akár kétszer is :)
Szálljunk le a földre,mert ugy járunk,mint Anna!
Nem kell mindig kaviár!
Én már csak ilyen parasztbélü városi maradok .))

Imre apó 2012.06.16. 19:55:56

@Öreg Sam: Én se ettem ám sűrűn a jódolgokból, de azt a levest sűrűn, és nem lett a kedvencem, apám lebbencsét viszont szerettem:)

Imre apó 2012.06.16. 20:12:49

Megyünk a múzeumok éjszakájába, csőváz:):)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.16. 20:28:32

@Mitzi von Küche: :D jó kis diéta..:DD
@1kutya: neb.. azt akartam következő posztnak...:O:D
@Imre apó: de jó nektek..

mi rá akartunk menni sógoréknál a rablóhúsra, erre kiderült, sógor szerint az nem kaja (szerintem meg ő nem normális), úgyhogy marhapöri főtt bográcsban.. isteni volt, de én nem arra készítettem a lelkem...most pedig indulás egy órán belül: Hajdúszoboszlón Vad Fruttik koncert :)
mondom, @skylla: , VF!!!!! :))) te szereted az ilyen zenét, 1/2 11-kor koncentrálj, majd küldök neked telepatikus információt, hogy olyan legyen, mintha ott lennél :)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.06.16. 20:48:31

@Imre apó: De jó maguknak...
@anica inkognitóban: gyorsan tettünk is egy sétát.
Magácskának is jó...

1kutya 2012.06.16. 21:03:17

@anica inkognitóban: lehet, küldöd és én mellé rakom a mienket (úgy sincs 2 egyforma:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.16. 21:04:26

@Öreg Sam: Köményleves finom! Anyósommal eszegettük, mert a család többi tagja ki nem álhatta. Ha jó napunk volt, egy felvert tojást is belecsurgattunk bélésnek.
Te szárazon pattogtatod ki a kömény, vagy a rántás zsírjában?

1kutya 2012.06.16. 21:18:20

@Andrass9: köménymagleves pirított kenyérkockával. minden nap meg tudnám enni:)

BOAR 2012.06.16. 21:27:02

Miután BigBuffalo nickemet kitiltottátok, nem kívánom más néven sem rontani itt a levegőt, szevasztok.

BOAR 2012.06.16. 21:44:42

@1kutya:
Honnan tudjam?
A szomszéd topicon akartam válaszolni PO-nak és nem tudtam, az az üzenet jött,hogy "BigBuffalo, jelenleg ezen a blogon nem kommentezhetsz"
Ha ez így működik, nem is nagyon akarok.

1kutya 2012.06.16. 21:45:30

@BOAR: nem lehet, hogy web-es prücök van? engem pl most a gmail nem enged be.

1kutya 2012.06.16. 21:46:43

@BOAR: gmail egyértelműen xaraxik! itt használhatatlan:(

1kutya 2012.06.16. 21:47:12

@BOAR: itt nem tilt ki senki senkit!!!

BOAR 2012.06.16. 21:48:12

@1kutya:
Nincs gmailem és ezzel a nickel probléma nélkül tudok kommentelni, ugyanarról a gépről, ugyanarról az ip-ről.

1kutya 2012.06.16. 21:56:28

@BOAR: akkor passz! de nyugodj le, kapcsold be a tévét, nézzél meccset, vagy le mans-t, senki nem tiltott ki, valszeg tekknikai problem!

BOAR 2012.06.16. 22:01:39

@1kutya:
Azt a focimeccset még nem találták fel, amit végignéznék(na jó, feltalálták, de azt a közvetítést este tizenegy után adnák a Hustleren)...
Megyek fórumozni, szét kell csapnom a moderátoraink között mert nagyon elszemtelenedtek. :-)

1kutya 2012.06.16. 22:03:48

@BOAR: pedig most a görögök verik az oroszokat:)

na mindegy, megyek megnézem a csülköt a sütőben, lehet le kell venni már róla a fóliát:)

BOAR 2012.06.16. 22:09:57

@1kutya:
amúgy is aludnom kellene, holnap reggel ha lesz erőm felkelni, újrajátszom a mai meccset:
forum.index.hu/Article/viewArticle?a=118674395&t=9019811

susztertangó 2012.06.16. 22:18:53

@hajdulaszlo (volt hajdul): Délután meg akartam írni, de a szomorúsága miatt inkább nem. Inkább sütöttem 50 palacsintát...Sicccc transit gloria Bundi...Vegyük át zsidó embertársaink gyakorlatát:"mondd el fiaidnak".

1kutya 2012.06.16. 22:26:25

@süllőcske: nem tudok belépni a gmailba, de holnap megnézem és kiteszem.

(most látom, hogy hajdul sem tud bejönni, valami központi hiba)

BOAR 2012.06.16. 22:30:40

@1kutya:
És finomak is. :-)
(Na jó, a másodikat és harmadikat nem hoztam el.)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.16. 22:30:40

@BOAR: Bár látnék színeket, akkor én is keresnék íly szépeket!

BOAR 2012.06.16. 22:36:24

@Andrass9:
Ehhez nem jó szem kell, ehhez gombász szem kell. Az meg gyakorlat kérdése.
Hajnalban-bár vannak színek-nem az alapján veszi észre az ember a gombát, pláne a barna avarban lapuló barna hátú tinórukat vagy sárgás rókagombát. a fotók becsapósak, a fényképezés előtt több képnél el kellett sepernem az avart. Alakokat, formákat keres az ember szeme, a szín be tud csapni. Egyszer szanaszét tépettem magam a bozótba egy vélt császárgalócáért( Bélabá' avatarján is azok vannak), aztán odérve döbbentem rá, hogy egy eldobott fantás palack narancssárgállott.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.16. 22:42:44

@BOAR: Ezt el tudom képzelni. Viszont vörösvakságom eleve gátol ebben a tevékenységben, mert nekem az alakfelismeréshez kapcsolódik szín is. Tökéletesen látok egy kétváltozós függvényt a térben, de egy mezei pereszke elbánik velem a kertben - szegény, megy a kukába.

BOAR 2012.06.16. 22:46:19

@Andrass9:
Pedig a roppanós húsú pereszke nagyon finom :-(

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.16. 22:47:56

@BOAR: Legközelebb, ha kibújik, lefotózok párat azonosításra :)

BariKarika 2012.06.16. 22:54:32

@BOAR: szerintem Belaba avatarjan lagytojasok vannak ( tudom, hogy nem, de kicsiben, kisebb kepernyon igenis lagytojasok!) :))) Majd iratok szemuveget :)))

BOAR 2012.06.16. 22:57:47

@BariKarika:
Ha ezt neki is elmondod, nem lesz a világnak olyan szeglete ahol bosszúja utol ne érne... :-)
Már persze ha előkerül...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.16. 22:59:36

@BOAR: Gyanúsan biztos vagy benne, hogy nem jön vissza. Elmondhatjuk a nyomozóknak is???
Amugy BélaBának ennél több humora van ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.16. 23:02:11

@BariKarika: BélaBácsi2 igencsak eltűnt. Juni 6. óta nem kommentelt a blog.hu-n.
Jó lenne, ha életjelet adna magáról!

Imre apó 2012.06.16. 23:02:36

ELégett a máglya, a sör és a kaja b@xott drága, a zene jó volt.
Most nekeünk is "gyikó" Benikutyt idézve:):)

Imre apó 2012.06.16. 23:04:34

Ja még annyit, hogy nebunyózzatokmánannyit. A békesség jobb:):):)

Bélabáááááááááááááááááááááááá!!!!!!!!!! hátha meghallja:):)

BariKarika 2012.06.16. 23:05:11

@BOAR: ah, tudja :) mar elarultam neki, meg regebben...eskuszom, hogy hosszu honapokig hittem lagytojasoknak :))) aztan egyszer kitett valami linket ahol nagyban is latszott a kep...nagyon sokaig rohogtem... :D
@Andrass9: remelem jol van...:(

BOAR 2012.06.16. 23:11:50

@Andrass9:
Nem olvastam gombamérgezéses esetet, a bloglakók közül pedig csak PO-nak adtam gombát de fene szívós egy hajdúsági bele van mert túlélte...
Amúgy lehet humora akármennyi, de a Császárgomba az egy olyan misztikus valami amit harmincéves koromig én is csak képen láttam meg szárított preparátumként az egyetemi gyűjteményben, szóval ez a gomba több tiszteletet érdemel minthogy "lelágytojásozzák". :-)
Nem véletlenül Császárgomba a neve.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.16. 23:24:14

Elhúzok az ágy felé. Hajnali 6-kor keltem, hogy a legjobb barátomat elvigyem egy délig tartó munkára, mert a családja méltóan akart felkészülni a 60-ik szülinapja ünneplésére. Voltak vagy 50-en a kiterjed családból, amikor a melóból visszajöttünk. Azért kaptam én hideget meg meleget is tőle, hogy beugrasztottam a melóval. Amúgy télleg dolgoztunk, és hol? Éppen Rétságon!!!

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.06.17. 14:03:29

@hajdulaszlo (volt hajdul): már azt hittem, olyan helyre költöztél, ahol nincs internet ;-)

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.06.17. 14:21:39

@PO: A legjobb, hogy kapok üzenetet, miszerint valaki válaszolt egy régi commentemre, s ha rákattintok, akkor a megfelelő kommentre navigál. Belépni viszont nem sikerül a régi névvel. Végül is mindegy, csak nehogy súlytalan puhapöcsnek merészelj nevezni az egy-két kommentem láttán :-)

BigBuffalo 2012.06.17. 14:46:15

@hajdulaszlo (volt hajdul):
Az "Elfelejtett jelszó" opció sem segít?

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.06.17. 15:08:59

@BigBuffalo: Nem szoktam elfelejteni a jelszavaimat. Ha megadtam a belépési emailomat, akkor azt írta, hogy nincs ilyen. Úgyhogy regisztráltam ugyanazzal az emaillal új néven.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.06.17. 15:20:17

@BigBuffalo: Nem zárom ki a lehetőségét, hogy én rontottam el valamit.

BigBuffalo 2012.06.17. 15:24:25

Én a saját fórumom admin menüjébe nem tudtam belépni a gép által elmentett jelszóval. Aztán rájöttem, hogy amikor gépeltem, picilányom itt garázdálkodott az ölemben és rányomott egy caps lockot, a gép persze elmentette a jelszóváltozást a fórum viszont nem enged be vele.
De ez fura. Ha küldesz egy üzenetet a régi énednek, azt megküldi egy olyan emailcímre ami szerinte nem is létezik?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.20. 12:47:51

Tegnap adtam egy második esélyt az étteremnek. A posztot update-eltem egy kicsit, de sajnos ettől még a konyha nem lett a kedvenc helyem.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.20. 13:01:50

@Andrass9: a jazz-fesztivál viszont jó lehet...
hallgass egy nőre: második esélyt csak akkor szabad adni, ha eleve látsz benne fantáziát..:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.20. 23:33:43

@anica inkognitóban: Ebben lehet valami. Csak én nem nőből vagyok, így akkor is adok második esélyt, ha az reménytelen... persze ez olyan férfi dolog. Mi feltételezzük, hogy nem volt igazunk, ti meg nem :)
süti beállítások módosítása