Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (8) A1 marinád (4) A1 szósz (4) áfonya (3) Aji Crystal (7) Aji Mango (2) alaplé (74) alga (2) alma (33) almaecet (19) almalé (7) almaszósz (4) amarillisz (2) Anaheim (3) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (3) arborio rizs (10) árpagyöngy (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (8) ázsiai bolt (2) bab (14) babér (41) babérlevél (51) bableves (3) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (13) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (8) bárány (6) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (26) barnasör (2) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (4) bazsalika (4) bazsalikom (57) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (12) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (11) Bird Eye (3) birka (3) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bor (21) bőr (2) borecet (10) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (35) bőrősháj (2) bors (326) borsikafü (4) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (8) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) cajun (3) Cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (5) cayenne bors (7) cékla (16) cérnametélt (2) chedar (2) cheddar (12) Chérie (3) Cherie (3) chili (7) chipotle (7) churut (3) citrom (71) citromfű (13) citromhéj (34) citromlé (43) citromnád (16) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (2) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (62) csiliolaj (2) csilipaprika (51) csilipaszta (28) csilipehely (5) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (6) csiperke (21) csipetke (15) csipsz (3) csirke (25) csirkealaplé (3) csirkeaprólék (2) csirkecomb (27) csirkecomb filé (9) csirkeláb (2) csirkemáj (12) csirkemell (23) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (6) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (10) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (6) csontvelő (2) csuka (3) csülök (29) csusza (2) cukkíni (25) cukkini (10) cukor (145) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (3) curry (19) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (7) dara (4) daragaluska (2) darálthús (36) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (2) degesz (2) dió (28) disznózsír (2) durbincs (2) durva só (2) ecet (21) édeskömény (16) édes chili (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (63) ementáli (6) eper (5) eperlekvár (3) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (43) fánk (3) farhát (4) Farkas András (29) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (2) fehérbor (28) fehérbors (54) fehérhagyma (9) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (100) fekete bors (2) feles borsó (3) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (3) fogpiszkáló (2) fokhagyma (451) fokhagymapor (5) fokhagyma granulátum (15) főtt tojás (2) füge (4) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (18) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (12) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (16) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (8) füstölt só (4) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (8) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (9) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (11) garnélarák (9) gépsonka (5) gersli (3) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (57) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (65) gombapor (4) gombóc (4) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (11) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (94) gyömbér (122) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) habanero (8) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (340) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (21) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (3) homár (3) húsgombóc (3) húslé (4) húsleves (15) húsos csont (4) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeno (23) jalapeño (24) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (4) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (25) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsacomb (10) kacsaháj (7) kacsamáj (6) kacsamell (10) kacsanyak (6) kacsaszárnytő (2) kacsazsír (53) kacsazsir (4) kacsazúza (6) kaffir lime levél (10) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfű (38) kakukkfü (93) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kápia (27) kapor (34) kapormag (7) káposzta (17) kapri (4) kapribogyó (19) karaj (11) karajcsont (2) karaláb (41) karalábé (13) karamell (3) kárász (6) kardamom (27) karfiol (23) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (9) kelkáposzta (18) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (10) kemény sajt (4) kenyér (29) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (11) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (3) kocsonya (3) kocsonyahús (6) koktélparadicsom (3) kókusz (2) kókuszkrém (4) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (28) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (18) kömény (82) köménymag (25) konyak (3) könyv (2) koriander (30) koriandermag (32) köröm (21) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (159) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (17) kukoricadara (10) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (24) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (15) lamb (2) Lampong bors (2) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (16) laskagomba (9) lazac (11) lecsó (29) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (11) lemezes túró (2) lencse (14) lenmag (4) lepcsánka (3) lestyán (13) leveles tészta (8) leves (6) leveskocka (6) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (20) lilahagyma (60) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (43) lime héj (2) lime levél (6) liszt (123) Lucullus (7) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (5) majonéz (25) majoranna (98) mák (13) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (5) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (5) marhalapocka (6) marhanyak (16) marhaoldalas (5) marhaszegy (6) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (9) még pálinka (2) metélt (2) méz (25) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (55) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (5) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (77) mustármag (22) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (13) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (3) napraforgómag (3) napraforgóolaj (2) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (6) olaj (18) olajbogyó (8) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (37) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olivaolaj (132) olívaolaj (9) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (61) oregánó (6) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt kömény (6) őszibarack (2) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (19) padlizsánkrém (2) palacsinta (7) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (35) paprikacsuma (30) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (129) paradicsomlé (27) paradicsompüré (36) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (33) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) passata (3) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (148) petrezselyemgyökér (23) petrezselyemlevél (6) petrezselyem levél (41) pirítós (3) pirított burgonya (2) pirospaprika (88) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (4) pite (8) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (10) porcukor (9) póréhagyma (29) pörkölt (10) portobello (4) prézli (37) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (6) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (6) réteslap (3) rétesliszt (13) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (44) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (6) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (51) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (14) rozmaring (79) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (2) rum (17) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (51) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (51) salsa (3) San Marzano (5) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgakrumpli (5) sárgarépa (171) sárga laska (3) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (13) serrano paprika (8) sertés (2) sertésborda (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (4) sertésköröm (3) sertésláb (3) sertéslapocka (2) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (21) shiitake (12) shimeii (2) shimeji (6) shitake (2) shrimp (4) SHU (2) sikér (16) snidling (22) (332) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (38) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spenót (47) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (11) sürített paradicsom (2) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (72) szalonnazsír (2) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (25) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfűbors (6) szegfübors (38) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (11) szejtán (4) szélesmetélt (6) szemesbors (5) szerecsendió (67) szerecsendióvirág (53) szezámmag (12) szezámolaj (12) szibériai saláta (3) szilva (9) szilvalekvár (8) szilva eltevés (2) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (10) szódavíz (2) szójaszósz (39) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (10) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (12) tarja (21) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (2) tej (92) tejfel (66) tejföl (85) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (3) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (218) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (8) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (9) tüdő (2) túró (32) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (7) tyúk (3) uborka (24) újhagyma (45) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (231) vákumzacskó (2) Váncsa (3) vanília (23) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (16) vargánya (17) Varga Zsuzsi (4) vegeta (2) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (7) víz (27) vörösbor (27) vöröshagyma (121) vöröshagymapor (2) vöröskáposzta (2) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (24) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (54) zellergumó (45) zellerlevél (38) zellerszár (29) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (41) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (77) zöldség (3) zöldségalaplé (8) zsálya (44) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (72) zsíroskenyér (2) zúza (7) Címkefelhő

Csörög-e a csőröge

2012.05.28. 07:00 Blogkocsma

Vendégposzt - Anica

A férjem csiszolt, glettelt, festett, én inaskodtam. Nem volt nagy meló, takarítottam a lecsöpögött festéket, úgyhogy közben simán belefért a főzés, tébláboltam kicsit, néha beleolvastam a kocsmablogba és azon filóztam, piskóta legyen-e vagy kelttészta, amivel megjutalmazom magunkat. Aztán eszembejutott.

14 lehettem, Viki húgom 10 múlt, készültünk nyaralni Földesre, a pár száz lelkes faluba, anyu nagybátyjáékhoz. Huszonpár kilométerre volt Ladánytól, kitaláltuk, hogy mi olyan nagylányok vagyunk, hogy ihaj, majd jól átmegyünk gyalog. Anyu valahogy megorrintotta a dolgot – mindig volt érzéke, hogy rájöjjön a sumákolásainkra – nem szólt egy szót sem, de kijött velünk a buszhoz és megvárta, míg felszállunk és megvesszük a buszjegyet. Meg is vettük, persze vissza is adtuk a sofőrnek, akkor még olyan jegy volt, amin nem látszott a vétel időpontja, lecuccoltuk a hátizsákot és bájosan integettünk anyánknak. Egészen Bárándig el is mentünk, ott leszálltunk, mert olyan még nem volt, hogy ha egy Karacs-lány a fejébe vesz valamit, az ne úgy legyen, hát még, ha kettő ugyanarra gondol.

Szóval leszálltunk és elindultunk. Szerencsére annyi eszünk volt, hogy ne a 4. főúton gyalog-galoppozzunk, mert már akkor is elég nagy kamionforgalom volt, úgyhogy az út szélétől kellő távolságban, majdnem a földúton bandukoltunk. Jó idő volt, kellemes nyári koradélután, elvihorásztunk menetelés közben, de azért egy idő után elkezdtük unni, ráadásul a megtett távolság és az eltelt idő alapján hamar rájöttünk, hogy bizony este lesz, mire Földesre érünk. Nagy szerencse, hogy mobiltelefonnak híre-hamva sem volt még, azóta már a rendőrök kerestek volna bennünket, ha anyánk le tudja csekkolni, hogy még nem értünk oda Lajos bácsiékhoz.

Szóval mentünk-mendegéltünk, mint a mesebeliek, amikor megállt egy motoros, aki úgy látszott, ismert bennünket, mert kérdezte, Lajos bácsiékhoz igyekszünk-e. Miután tisztáztuk, hogy ő kicsoda is, felajánlotta, elvisz bennünket, úgyhogy felpattantunk mögé mind a ketten. Nagy naivitásunkban meg sem fordult a fejünkben, hogy bármi baj érhet bennünket, speciel én azon imádkoztam, el ne hagyjon útközben leghátulról.

Emberi időben megérkeztünk, persze a két öregnek azt mondtuk, egy busszal később indultunk, mint terveztük, nekik meg eszükbe sem jutott, hogy esetleg nem úgy van a dolog.

Lajos bácsi és Zsófi néni már akkor hatvan körül jártak, gyerektelen parasztemberek voltak, úgyhogy minket mindig nagyon vártak. Volt, hogy csak úgy egy normál szombat délután átszaladtunk, de anyu sokszor akár hétköznap is elment hozzájuk, sütött-főzött nekik valamit, kiporszívózott (Lajos bácsi annyira utálta a masinát, hogy Zsófi néninek nem is engedte használni), beszélgetett velük.  Anyu testvérei évente-kétévente egyszer elmentek, körbeugráltatták magukat, felpakoltak jóféle gyümölcsből, házikosztból, disznóhúsból és hazamentek. Amikor Lajos bácsi haldoklott, anyám minden nap elment Újfaluba a kórházba és felrázta a párnákat, beadta a gyógyszert és tréfálkozott, mesélt. A kórterem előtt zokogott. De ez egy jóval későbbi történet.

A mi kis túrázásunk végén Zsófi néni csőrögéje volt az emlékezetes pont az I-n. Miután lepakoltunk, körbeadtak bennünket a szomszédok, Lajos bácsi megmutatta a Kincses Kalendáriumban a cikket, amit legutóbb olvasott, majd látszatra összevitatkoztak, Zsófi néni nekiállt csőrögét sütni.

Közben az öreg persze még motyogott, de ez nem volt komoly. Már gyerekként is tudtuk, hogy a „Basszon meg az .. , Zsófi, hülye vagy te Zsófi” valahogy a tartalma ellenére olyan szeretetteli, ahogyan kevesen tudják a másiknak még a legszebb szavakat is kimondani. Zsófi néni kárált mint egy tyúk, mondta a magáét mint a pereces, Lajos bácsi pedig a ház uraként eligazítást tartott neki. Egészen a csőröge kisüléséig. Akkor csend lett, mind a négyen majszoltuk a porcukros csőrögét, Lajos bácsi megtörölte a száját és csak annyit mondott: ez jó lett, Zsófi!

P1090435k_1.JPG

Az én csőrögém ha jó, ettől az emléktől lehet az, nem tudom úgy elkészíteni, hogy ne gondoljak rájuk, mélységes szeretettel.

 

A csőröge egyszerű édesség, szinte bármikor elkészíthető. 40 deka lisztbe 10 deka cukor, 1 vaníliáscukor, 1 csipetnyi só kell, én reszeltem bele egy kis fahéjat is, mert szeretem az ízét és az illatát. 10 deka olvasztott vajat, 5 tojássárgáját és 2 evőkanál tejfölt, meg egy evőkanál rumot tettem bele. A rumaroma nem ugyanaz, kell abba a rum.

Összegyúrtam, fél órát pihentettem hideg helyen (ez nálam a hűtő, más hideg hely nincs  lakásban), majd elnyújtottam vékonyra, derelyemetszővel rombuszokat, azok közepébe nyílást vágtam, amin az egyik sarkukat átfordítottam, aztán forró olajban kisütöttem.

Porcukorral megszórva az igazi, de csináltam egy kis sűrű csokiöntetet is, a gyerek kedvéért. Na jó, a magaméért is, imádom mártogatni a meleg csőrögét.

P1090440k_1.JPG

Süssetek csőrögét, fánkot, fonott kalácsot, kinek mi juttatja eszébe rég elment szeretteit, és süssétek a saját sütijeiteket, hogy valakinek egyszer ti jussatok eszébe egy finom pitéről vagy rácsos almásról.

252 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr884548071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.05.28. 07:17:48

Drágajó nagyanyám is így csinálta, a csücsköt mindig áthúzta, olyan kolumbiai nyakkendő stílusban. Mondtam neki mindig, az én részemet ne porcukrozza, én baracklekvárral szeretem.

Biztos, hogy akkoriban Lajos bácsi a "hülye" szót használta? Szerintem inkább azt mondta, hogy tökíletlen :DD

A szép posztért:
youtu.be/UZQaCL3udyY

Pinka-Panka 2012.05.28. 07:40:48

Anica, nagyon szépet írtál, köszönöm és sírok (tudod miért)...
Tele van szeretettel és tisztelettel az írásod.Erről a zsörtölödös életről jut eszembe, hogy nekem is van egy olyan vendégem, aki mindig pörölt a férjével, mindig azt hallgattuk , hogy a Jancsi ilyen-olyan, aztán egy szép napon Jancsi elunván ezt, eltávozott a minden élők útján. Ekkor jöttem rá, hogy ez a feleség valóban, igazán szerette azt a Jancsit. Azóta is csak a Jancsi a téma...ennek pedig 10 éve van...
Anica köszi és megfogadom a tanácsod sütni fogok ha mást nem de egy darázsfészket, amihez nem is érzékeny szálak kötnek....

Pinka-Panka 2012.05.28. 07:41:57

@Pinka-Panka: engem is érzékeny szálak
javitás, bocs

Imre apó 2012.05.28. 09:30:00

Jó reggelt

Anica ez megen jó lett, aranyos.

Nagy a pangás! hol vannak a mókamesterek????

_Remy_ 2012.05.28. 10:10:52

Szép reggelt
Nálunk is festés volt a múlt héten, fordított felállásban.
A csőröge azon kevesek egyike, amit nem szeretek:(
Az én drága nagyim is így csinálta. Na, mi meg őt becéztük őrmesternek:)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.05.28. 10:11:57

Gyakorlat teszi a mestert! Anica, ez már irodalmi szintű! Te Karacs-leszármazott vagy (akiről a múzeum van elnevezve)?
Nagymamám csodálatos csörögét sütött, pedig nem otthon tanulta,hanem itthon,Debrecenben. (A palacsintát meg nemigen tudta egyben kimondani, helyette csintának hívta.)

Daró 2012.05.28. 10:29:20

Jó reggelt kívánok Hölgyek-Urak.
Nagyon jó kis czikk ez, tetszik a stílus és telitalálat az öregek leírása.
Pont az fogalmazódott meg bennem amit Mitzi írt, látványosan emelkedik a minőség a megírt tartalmakkal arányban.
A földesi útról és az elvitelről, meg az ott élő emberekről van egy jó sztorim, ha szünetet tartok leírom, kinek kell elküldeni áttekintésre-osztályozásra-közzétételre?

süllőcske 2012.05.28. 10:38:25

Csöröge jó. Írás jó. Anica, köszi!

Hurri Kán 2012.05.28. 11:05:54

Jó reggelt!

Ismét egy remek írás. Csöröge zsírban sütve sem rossz, úgy még diétásabb. Igazából mindenhogy jó :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.28. 11:06:32

kösz szépen, drágáim, ajtó-ablak, falfestés utáni őrület-határa állapotban vagyok, por mindenütt, pakolászás ezerrel..
@Mitzi von Küche:Mitzie-kém, a válasz igen, múzeum, meg gimi.. oldalág..
@"Remy": hát, szeon van.. lassan alakíthatnánk egy festő-mázoló céget :)
@Daró: írd!!!! :)

szép napot mindenkinek!

Hurri Kán 2012.05.28. 11:20:32

@Imre apó:
Még pihenem kifelé az alvás fáradalmait :)

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.05.28. 11:21:00

@Imre apó: eeejnye, fél 10kor reggel? Bezzeg, ha fél hatkor a paplanodra sütne a nap! :))

@Mitzi von Küche: Ladányban minden második ember Karacs, vagy Csontos, vagy Keserű :))

@Daró: szerintem Andrassnak most inkább ne, mert elfoglalt, inkább 1kutyának. Ők szoktak szerkeszteni. Én csak czikkelyt írok, meg moderálok, ha túl sok a komment ;-)

Benikuty 2012.05.28. 11:26:07

Szerettem a csőrögét. Amit Nagyanyám sütött, lassan ötven éve elment.
Köszönöm, Anica ;)

süllőcske 2012.05.28. 11:29:20

@PO: Reggelink: Sóskapestó pirított lepénykenyérrel, negyedelt miniparadicsomok, újhagymakarikák, rukkola, tahinis, fokhagymás, vörösboros dresszinggel, bodzatea.

Benikuty 2012.05.28. 11:29:42

@PO: nem vettem észre, hogy moderálnál:) Igény pedig mutatkozna rá...

Daró 2012.05.28. 11:34:29

@PO: Vagy Kis, vagy Nagy, vagy Daróczi, de mindenképpen Sanyi!

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.05.28. 11:36:36

@süllőcske: ez a sóskapestó mit kíván?

@Benikuty: nem vok én baltás, nem a mennyiségre megyek. Nekem kérem egy kis huncut Benchmade bicskám van, de szükség esetén egy törzsi háború megvívására elegendő konyhakés - meg egy egyedi készítésű machete. De kezem csak kettő ;-)

süllőcske 2012.05.28. 11:39:57

@Benikuty: Nálunk alig van, mert anyám készít ünnepekre, szakasztott úgyanúgy mint régen nagyanyó.
Viszont nem mindig fűzte vissza, hanem a paralelogramma közepén ejtett 2-3 vágást, sülésnél átment propellerbe a csöröge.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.05.28. 11:40:10

@Daró: érdekes, hogy a Daróczi névvel eddig legfőképpen Nánáson találkoztam. Szted hol van az ősi fészkük?
Vannak nevek, amik kimondottan egy-egy városhoz köthetők. A Sőrés, Zolnay felmenőméké kimondottan Böszörményhez.

süllőcske 2012.05.28. 11:42:28

@PO: Szerecsendiót, aludttejet, kis föl is mehet belé.

Daró 2012.05.28. 11:56:31

@PO: Nekem kettő machetém van, az egyik már inkább kard :-D még soha nem használtam semmire, de tetszik.
Sőrést én csak Józsán ismerek, Zolnait sehol, Daróczi meg itt a faluban nagyon sok van, de nekünk valahogy egyik sem rokonunk. Ráadásul az apák szerint annak idején a Daróczihoz az Imre keresztnév a tökéletes...egyszer utánanézek a név pontos eredetének, és tudatom veled az eredményt okés?
Egyébként: Daróczi elég sok cigány (Choli-família pl.) de helységnéhez, vagy uradalomhoz is köthető (Királydaróc)
Aki látott már engem nyáron kalapban, az bármely variációt elhiszi. Fejedelmi termet, szurtos-barna bőrben :-)

medvedr 2012.05.28. 11:58:28

Ez nagyon jó írás volt, köszönöm! Nekem az apai nagymamaám sparhelten sült csörögéi a nagy emlékek, lekvárral és porcukorral. A felnőttek egy két gyűszűnyi kis pálinkát is ittak hozzá, mindig jó hangulat kerekedett, vasárnap késő du. (Nem a pálesztről a közös csörögézéstől.)

Benikuty 2012.05.28. 12:08:46

@medvedr: "(Nem a pálesztről a közös csörögézéstől.) "
:D

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.05.28. 12:12:50

@PO: Bizony, Daróczi = Nánás (nem kisebbségiek).
@Benikuty: Egyetértek!
És mifelénk mindig rövid ö-vel: csöröge.

Benikuty 2012.05.28. 12:21:50

@Mitzi von Küche: csöröge Egerben is, de hosszú ő-vel olyan ízes:), ahogy Anica írta:D
Moderálás? Inkább bodzavirágot szedek, palacsinta tésztába mártom. Sütöm...:)

süllőcske 2012.05.28. 12:23:50

@Benikuty: Baranyában csőrege volt.

Vándorpatkány 2012.05.28. 12:26:05

Ezt nem kellett volna, Anica, most kénytelen voltam nekilátni dobostortát sütni, ahogy a nagymama csinálta, minimum 8 vékony piskótalap (tepsi hátán elkenve sütni...), picit kávés csokikrém, és a "dobjából" külön még egy adag csak egy piskótalapon, ami annak idején mindig csak az enyém lett, most van rá három jelentkező. Csörögét is sütött, de az nem annyira ő. Ha a másik nagymamát szeretném felidézni, akkor összeütök egy sótlan "valamit visz a víz" jellegű csirkeapróléklevest, levesbetétként főtt rizzsel (brrrrr...). De azért őt is nagyon szerettem, csak ne kellett volna néha ott ebédelni.

süllőcske 2012.05.28. 12:26:29

@Benikuty: Bodza jó. A hárs meg szedhető. El ne feledje, aki tud jó helyen lévő fát.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.05.28. 12:48:41

@Mitzi von Küche: @süllőcske: Nánási nagyanyám mindig csőregének mondta. Sose járt Baranyában, csak egyszer Cseszlovákiában.

@Daró: ha legközelebb jársz felém, ne fekete Merdzsóval...! :DD A kalap marad6 :))

Pinka-Panka 2012.05.28. 13:01:59

Itt meg mindenki Kovács, Kiss, Nagy...

bélabácsi2 2012.05.28. 13:06:47

Ej, de megkívántam. Nagymamám szintén gyakran készítette nekem. Őszibarack lekvárral toltam befelé. Az az igazi, ha tényleg csörög.

Hurri Kán 2012.05.28. 13:52:09

Na kérem... Fő a bakonyi, főzőfröccs megvolt, és a nap is kisütött.

bélabácsi2 2012.05.28. 14:02:36

@Vándorpatkány: boldog lesz az a 3 jelentkező! :)))

Vándorpatkány 2012.05.28. 14:14:53

@bélabácsi2: automatikusan leírtam a hármat, aztán rádöbbentem, hogy a legnagyobbik már küldött egy sms-t délelőtt, hogy megérkeztek Szovátára. Most még marhára nem hiányzik, mert iszonyúan felbosszantott az utazás előtt néhány dolgával, de nem adok magamnak sok időt... A dobos-tetőből meg több marad nekünk :)

bélabácsi2 2012.05.28. 14:17:27

@PO: Böszörményben Szekeres a Szekeressel házasodik. Tudok rá példát.
Kisebb falvakban meg hihetetlen néha mi van.
"Főd a főddel házasodik"!
Egyben kell tartani a vagyont.
Ennek következtében születik a sok sérült, nyomorult.
És akkor még csak a jobbkézről való gyerekekről beszélünk. :)))

smithgerda 2012.05.28. 14:18:09

Nekem az egyik nagymamám még él, ő szokott ilyet sütni. A másik nagymamám jellegzetessége volt az olajban sült krumplipogácsa. Kis korongok serpenyőben, olajban pirosra sütve, hű, de imádtam. Azóta sem ettem :(

Vándorpatkány 2012.05.28. 14:18:19

Akik ott voltak eddig, mind szép karcsúan jöttek haza :) nem mintha fogynia kéne. Alapvetően kevesebbet esznek ott, nem csak amiatt, hogy nincs mit.
Tegnap este még pizzát süttetett magának, elvitt az útra egy tepsivel, biztos ami biztos.

smithgerda 2012.05.28. 14:19:06

@bélabácsi2: ez komoly? A 21. században??

Hurri Kán 2012.05.28. 14:20:59

@bélabácsi2:
Ugyan ez a helyzet egy-két Pest melletti faluban, Pilisszentlélek pl. Nagyrészt tótok lakják, ölég sok az egymásra nagyon hasonlító ember.

@smithgerda:
Igen. Vannak még települések, ahol ez van.

bélabácsi2 2012.05.28. 14:26:17

@smithgerda: Komoly! A föld privatizáció, a kárpótlással szerzett vagyon óta ismét ez a szisztéma! Sajnos érthető is!
Legfeljebb annyi engedhető meg, hogy az egyik család a földet lopta ki a téeszből, másik a traktorokat, harmadik a teheneket, na ezek házasodhatnak egymás közt. Szegénylegény ebbe a körbe nem kerülhet be. Most lesz éppen egy tehenészlány traktoros fiú lakodalom.

smithgerda 2012.05.28. 14:45:54

@bélabácsi2: Azt a mindenit! Ez durva, nem is gondoltam volna. Pedig nekem is vannak olyan rokonaim, akik falun laknak, de ott nem tudok róla, hogy lenne ilyen.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.05.28. 14:52:58

@gyvy: ne hülyítsed már :)) Ez inkább a II. háború előtt volt szempont.

@bélabácsi2: különben az én felmenőim között is volt beltenyésztés, vagy miafene.
Kiszámoltam, hogy a hajdútelepítéskor 32768 felmenőm volt épp ivarérett. Holott Bocskai apánk 9000 hajdút telepített, ha ezek raboltak maguknak valahonnan nőt, az még mindig csak 18000.
Ezt hagyjuk is, mert ezt még spekulatív érvekkel meg lehet dönteni.
De a honfoglalás 3. hullámakor nekem 17500 Milliárd ősöm kellett volna, hogy legyen. Árpád magyarjai kb. fél-háromnegyed millióan jöttek. Itt volt vagy félmillió avar, vagy félmillió hun leszármazott, meg ugyanennyi szláv. Na, ez még mindig elég kevés ahhoz, hogy én egy vegytiszta hibrid legyek. Tehát: összevissza kavartak itt az ősök a főd, meg a legelők miatt :-/
És a tieid? ;-)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.05.28. 14:56:34

@Pinka-Panka: Hol van az az itt?
Ebéd: Szentjakab-kagyló morzsával sütve (nem saját, de nem rossz), tengeri süllő zöldfűszeres vajjal, spárga, kapros újkrumpli (jó volt a hal).

Hurri Kán 2012.05.28. 14:56:42

@PO:
Hidd el, nem hülyítés. Menj be a helyi kocsmába, és kb. 26 egyforma arcot látsz. Tényleg nem vicc.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.05.28. 15:05:37

Vége a szép időnek, beborult, esik, már dörög is. Mindig számolok a villámláskor, hány másodperc múlva jön a dörgés.

Benikuty 2012.05.28. 15:06:21

@Benikuty: Szentendrén ragyogó napsütés, leszárította a virágokat, lehet sütni (Kőhegy alatt szedtem)

medvedr 2012.05.28. 15:10:32

@gyvy: Még a borsodi túlnyomórészt cigányok lakta aprófalvakban mi van, azt jobb nem tudni.

Pinka-Panka 2012.05.28. 15:12:05

@Mitzi von Küche: Szentendrén:) és környékén

bélabácsi2 2012.05.28. 15:12:58

@PO: nekünk sose volt semmink, a családi emlékezet zsellérekre, gyári munkásokra, állami tisztségviselőre /szó szerint bakterre :) / emlékszik. Nagyon visszafelé számolni nem érdemes, a nemzedékek során hatványozottan tűnnek el a genetikai hasonlóságok, viszont könnyen visszaütnek, miután feledésbe merült a rokonság és megtörténik a dolog. Ez pedig évszázada együtt élő pár ezres körben névazonosság esetén valószínű is.
Különben meg mind Ádámtól és Évától származunk :) és többnyire ezzel nincs is gond.
Közelebbi rokonsággal igen.

bélabácsi2 2012.05.28. 15:18:21

@Mitzi von Küche: pedig szerintem a hang gyorsabb, mint a fény!

Pinka-Panka 2012.05.28. 15:21:11

@Benikuty: de jó neked, hogy kirándultál:) én is mennék nagyon...

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.05.28. 15:26:33

@Pinka-Panka: De szeretem! Régen többször jártunk ott barátoknál.

bélabácsi2 2012.05.28. 15:28:32

@medvedr: ismered a viccet

(modernizálom)

Önkormányzattól kimennek a cigányhoz környezet tanulmányra:
-Bátyám, egy a sok gyerek mind a magáé?
-Hát, a nagyja...
-És az apraja?
-A nagyjáé...

váj mí 2012.05.28. 15:30:31

Az írás tecc, a fánk nem igazán. Szeretem, nagyon. De bár nem vagyok egy gerda, a zsíros tészta megevése után kábé 20 perccel ... budi. A fene a finnyás gyomromat, tudom ....

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.05.28. 15:30:34

@Mitzi von Küche: kiültem a teraszra és a zuhogó esőnek elénekeltem ezt a dalt:

youtu.be/Q1qGB4d-7nw

Ezt a dalt lusta voltam megtanulni a rendes dalszöveggel, ezért azon a halandzsa, falusi-tánczenekar nyelven szeretem énekelni. Van ilyen :-/

Szeretem a napfényt. De szeretem az esőt is. Szakmailag.

süllőcske 2012.05.28. 15:33:48

@Mitzi von Küche: Tengeri süllő igen jó.Szt Jakab kagyló alig sütve, csemege.

bélabácsi2 2012.05.28. 15:37:39

@bélabácsi2: "egy"="ez" nyilván, csak megzavartak közben, 3-szor futottam neki leírni...

Hurri Kán 2012.05.28. 15:37:42

@medvedr:
Öööö... igen. :)

Na kérem... mai ebédet sem rontottam el. Most pedig leülök egy kicsit a hátamra.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.05.28. 15:38:30

@PO: Ez olyan, mintha én azt mondanám, szeretem a klímát, szakmailag:)
(Nem jön be a mobilon a dal, majd este a laptopon megnézem).

süllőcske 2012.05.28. 15:41:41

@PO: Én a "Krisztus vállára veszi a keresztet" stációt mintázom.
Ebédke gyanánt üde zöldborsólevest költöttünk el,grízgaluskával, szegfűgombával megijesztve. A minapi ágyúgolyó fajsúlyú vásári főzetek után ilyenek ajánlatosak.

Benikuty 2012.05.28. 15:42:24

@Pinka-Panka: nem rándultam,csak bodzavirágot szedtem:)

Pinka-Panka 2012.05.28. 15:46:32

@Benikuty: nekem még az is annak számít...:)

Pinka-Panka 2012.05.28. 15:47:59

@Mitzi von Küche: érdekes, hogy turista szemmel szerethető hely, csak mi őslakosok bánjuk az átmenő forgalmat és azzal együtt járó kellemetlenséget és akkor még a macskakőröl nem szóltam:(

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.05.28. 15:48:10

@Mitzi von Küche: nem Mitzi, az én példázatom olyanabb. Mert én azzal foglalkozom az esetek jelentős részében, hogy a víz mindig lefelé folyik ;-) Úgyhogy az eső nekem olyan, mint Süllőcskének egy séta a Húsvét-szigeteken, holmi nagydarab, alig faragott kövek között.

Benikuty 2012.05.28. 15:50:05

@Pinka-Panka: legközelebb szólok:) Elengednek;)?

hajdul (törölt) · http://hajdulaszlo.wordpress.com/ 2012.05.28. 16:06:24

Így négy óra körül már megenném a csörögét is,mert ma még nem sikerült ennem. (mert hülye vagyok) Közgyülésen voltam, s szóltam, hogy ne várjanak itthon kajával. Amikor a közgyülésen után már majdnem ettünk, szóltam egy barátomnak, akinek leégett a háza, hogy nekem van egy vasajtóm a kazánházára. Elmentünk megnézni. Ha már hazamentünk a nejemet el kellet vinnem valahova. Mire visszaértem elfogyott kaja. Lúzer vagyok-e.

Egyébként paellasütőben sütötték a húst. Szabadtériben.

bélabácsi2 2012.05.28. 16:09:51

@hajdul: Szabadtériben? Akkor lúzer! ;)

hajdul (törölt) · http://hajdulaszlo.wordpress.com/ 2012.05.28. 16:15:18

@bélabácsi2: Az egyik képen éppen mossák a srácok a serpenyőt. Akkor még nem tudtam, milyen pöpec cucc is ez. Hozzá tartozik ugyanis egy gázzsámoly is, amiben a gázégő spirális. Arról sajnos nincs képem:
csongradikajak.wordpress.com/2012/05/28/eves-kozgyules/

Daró 2012.05.28. 16:21:58

"Suba a subához, guba a gubához, Imikém, tudod, ez itt a nagy probléma"...fejtette ki nekem egy kedves ismerős, aki az ezt megelőző mondatában még azt ecsetelte, nem nagyon szereti a fia barátnőjét, "tudod olyan jöttment, fődjük sincsen"
A föld bizony föld marad, örökké és a nagygazda a kicsivel vagy a nincstelennel nem szívesen áll össze. Legalább szántani tudna az a menyecske rendesen, 12 tagos géppel :-D

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.05.28. 16:22:24

@hajdul: Nekem egy nagy paellesütőm van (kb. 8-10 személyes), paellát szoktam Sütni benne.
. @PO: értem, kihívás (én is úgy értettem).

bélabácsi2 2012.05.28. 16:22:54

@hajdul: a mindenit, jó cuccnak néz ki!

smithgerda 2012.05.28. 16:54:44

@Daró: Ez szörnyű.
Nem az a fontos, hogy az ember gyereke azzal álljon össze, aki őt a legjobban szereti, tiszteli, becsüli? Föld ide vagy oda.

váj mí 2012.05.28. 17:02:24

@smithgerda: Nem, a főd, az a fontos.

Benikuty 2012.05.28. 17:03:28

@Daró: ez így elég rosszul hangzik, de tényleg:( sötét agyra vall.

Pinka-Panka 2012.05.28. 17:15:19

Kedves túloldaliak jól átfújtátok a felhőt nekünk - nem baj, mert már nincs kedvem sepregetni az udvaron:D

Benikuty 2012.05.28. 17:23:35

@Pinka-Panka: hozzánk Nyugat felől érkezett, remélem csak ijesztget. Már a viharra gondolok, nem kegyedre:D
Ezt akár versbe is rendezhettem volna...;)

süllőcske 2012.05.28. 17:24:31

@smithgerda: A XV. századi Firenzében ha a fiú elhagyta az apja szakmáját, fizetnie kellett a Signoriának (önkormányzat), nem keveset. A nőtlen fiú keresete az apját illette meg.
Egy adott térség belátható dazdasági jövőképét igyekezett fenntartani a vének tanácsa akkor, és a házasulás szempontjai is kellett ezt szolgálják. Nem csak szerelmesek kerültek egy házba, hanem vagyoni, gazdasági erők. Hozzáteszem, a demokrata Athént igyekeztek rekonstruálni(ott még keményebb szabályok voltak). Így lett Firenze erős és irigyelt köztársaság.
Ha a mi időnkben vannak nyomai a belterjességnek, az védekezés a kistérségeknek előnytelen globál gazdasági rendszer ellen.

Benikuty 2012.05.28. 17:28:57

@süllőcske: Te ezt példa értékűnek gondolod a XXI. században? Eszem megáll..., remélem félreértelek!

Pinka-Panka 2012.05.28. 17:33:06

@Benikuty: nem tudom honnan jött, de itt van és hideg is lett:(

Benikuty 2012.05.28. 17:38:48

@Pinka-Panka: ...és rossz lett a kedved tőle, ne hagyd!
Visszaolvastam a karaj kimúlását, na elég érdekes, és nem tudom, miért emlegetem. Asszem, iszom egy pohár kövidinkát, és becsukom az ablakot.

Pinka-Panka 2012.05.28. 17:39:38

Anica jól mondja, hogy rumot tezs bele, az az igazi, mert az aroma az lufi csak...én sose szerettem, rum és kész. Mikor kicsik voltak a gyerekek akkor is rummal csináltam a sütit, had szokják:D

Pinka-Panka 2012.05.28. 17:41:07

@Benikuty: sajnos ma nincs jókedvem, nincs jól senki:( Nem hagyom magam, de nem örülök..
Egészségedre:)

Benikuty 2012.05.28. 17:41:59

@Benikuty: a kukát is vidd ki, mert le leszel cseszve:)

medvedr 2012.05.28. 17:48:40

@váj mí: Kb. így vagyok vele én is, de megéri!:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.28. 17:56:18

@smithgerda: Látogass ki Nagykovácsiba - csakhogy egy közeli helyet mondjak. Az onnan iskolába jövő gyerekek enyhén szólva alacson IQ-val rendelkeznek ....

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.28. 18:00:43

@hajdul: Már bedőltem, hogy a csónakot hívod paellasütőnek :)

Imre apó 2012.05.28. 18:09:18

Jó napot gyerekek:)

1Kutya mere csavarog és Anica lyány?

Pinka-Panka 2012.05.28. 18:11:56

@Imre apó: Anica tatarozza a lakást, ahogy írta - nem kis munka az:)

Imre apó 2012.05.28. 18:12:52

@Pinka-Panka: Azt gondolom, de 1 kutya is?

_Remy_ 2012.05.28. 18:13:10

@PO: A nagymamám Sári-lány volt. A szülei az árvíz után kerültek Józsára. Azt mesélte, hogy addig itt nem volt ilyen név, ezért a Sárik valahol mind rokonok.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.28. 18:15:01

@Imre apó: 1kutya hogy merre van. Amúgy valahol mulatozik már napok óta.

Pinka-Panka 2012.05.28. 18:15:20

@Imre apó: szerintem a Gyógygödörből jön kifele talán - ahogy itt hallottam a szóbeszédből:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.28. 18:15:57

Üls az egybe fasírt. Poszt lesz belőle, akár sikerül akár nem! Ha már annyi képet készítettem róla ..

Benikuty 2012.05.28. 18:18:55

@Andrass9: az "üls" valami általam nem ismert konyhatechnikai eljárás?

Pinka-Panka 2012.05.28. 18:19:39

@Andrass9: de finom az, biztos sikerül, nem lehet azt elrontani..

Imre apó 2012.05.28. 18:20:45

@Andrass9: Hehe jó válasz, nem mond sokat:D:D:D

@Pinka-Panka: Gyógygödör az mi a frász? A bírtok neve Sopron környékén?:):)

Benikuty 2012.05.28. 18:21:10

@Pinka-Panka: nekem sikerült párszor:)

Pinka-Panka 2012.05.28. 18:23:46

@Imre apó: Ó, Apó az egy gyógyhely, lenn a pincében Sopron belvárosában, odamennek gyógyulgatni a szomjasok - finom soproni kékfrankossal...

bélabácsi2 2012.05.28. 18:23:50

@Imre apó: borkóstoló Sopron főterén, lépcsőn kell lemenni, ezért gödör, a gyógy...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.28. 18:24:28

@Benikuty: Szerintem az a recepthez tartozó bor hatása.

Pinka-Panka 2012.05.28. 18:24:52

@Benikuty: én jobb ha csendben maradok azzal tojásos nokedlimmal:)

bélabácsi2 2012.05.28. 18:27:45

@Andrass9: először "ülsz"-nek olvastam, mondom magamban furcsa arrafelé a kutya neve: "egybe fasírt" tehát mintha azt mondtad volna a kutyának:
Ülsz, Egybefasírt!

Hurri Kán 2012.05.28. 18:30:55

Itt is nekibúsult az idő...

Imre apó 2012.05.28. 18:31:24

@Pinka-Panka: AHA elég műveletlen vagyok tájjelleg terén, az én bajom.

@bélabácsi2: A borkóstoló most nekem is jól jönne, de asszem szarrá innám magam, hogy csak na:)

Pinka-Panka 2012.05.28. 18:33:16

@Imre apó: mindent nem ismerhet az ember, legalább most már tudod hol van az 1kutya:)

Benikuty 2012.05.28. 18:33:48

@Pinka-Panka: hidd el, a liszt a hibás, nem te...Amikor elbaltáztam a fasírtot, akkor se én voltam a hunyó:)

bélabácsi2 2012.05.28. 18:34:14

@Imre apó: nekem már sikerült az nevezett helyen vagy 3-szor. :)

Imre apó 2012.05.28. 18:38:02

@bélabácsi2: A borkóstolón illik berugni?

@Pinka-Panka: oda már útlevél kell, nem gondolom, hogy hamarosan eljutok oda vagy máshova.

Pinka-Panka 2012.05.28. 18:39:11

@Benikuty: a hús nem volt jó, vagy a tojás :PP azért én tudok alkotni, ha nem akarok valamit, meg akkor is ha nagyon..:)emlékezetes a sárgaborsó főzelékem ifiasszony koromból, még akkor nagyon szerelmes lehettem, mert meg is sóztam, meg is vegetáztam, jól be is rántottam, és mire hazajöttek, egybeállott az egész, késsel vágott az uram ki belőle és még a kutya se ette meg, talán lábassal együtt dobtam ki:)
És ma tepsiben sült az újkrumpli és remek lett:)

Pinka-Panka 2012.05.28. 18:39:58

@Imre apó: rá se ránts, én még ide a hegy alá se tudok elmenni:)

Benikuty 2012.05.28. 18:41:34

@Imre apó: ha nem is engem kérdeztél, borkóstolón nagyon kulturáltan be lehet baszikálni, egész a sárga földig:) empirikusan mondom...

Imre apó 2012.05.28. 18:42:49

@Benikuty: De akkor az már jókedvű ivás, vagy mi:-)

Pinka-Panka 2012.05.28. 18:42:57

@Imre apó: mondanám, hogy igen, de olyan közel van hozzánk, hogy nem tudom jó lenne-e:) állítólag még ki nem aludt vulkán, így nem hívogatom:)

Benikuty 2012.05.28. 18:46:37

@Pinka-Panka: a mai edény árak mellett kirobbantanád a felesborsót, a krumplihoz meg gratula:)

Ugyandehogy (törölt) 2012.05.28. 18:47:09

@Mitzi von Küche: olyan szerencsénk volt, hogy az érkező eső még megverte a hátunkat, de épp befejeztük a palánták kiültetését.

Benikuty 2012.05.28. 18:47:44

@Imre apó: olyan visszafogott, ötkor kelek:(

Imre apó 2012.05.28. 18:48:15

@Pinka-Panka: Aztán ott Szentendre környékén millen vulkán él?:D:D

Pinka-Panka 2012.05.28. 18:48:50

@Benikuty: valószínűleg:) de nem nagyon kérik,hogy főzzek:)

Imre apó 2012.05.28. 18:50:09

@Benikuty: Az korán lesz, de én is ottantájt leszek előbújós:)

Pinka-Panka 2012.05.28. 18:50:12

@Imre apó: nekem is csak mondták, hogy a Kőhegy és a Nagy-kevély, ami még moroghat...

süllőcske 2012.05.28. 18:50:56

@Benikuty: Nem ebben a században, hanem akkori viszonyok szerint volt érthető a firenzei dolog.
Hogy most mi a követendő példa, azt nem csak én nem mondtam el. Az nem elég, hogy a mítikus "a XXI. század" kifejezés elhangzik.Hogy a földművesek megnézik-e fiuk jövendőbelijének képességeit a családi foglalkozás feladatai miatt, az ő dolguk, nem szólok bele.Nem mondom követendőnek ,de el sem ítélem őket kapásból. Csak ennyi volt, többre nem is akarok vállalkozni.

bélabácsi2 2012.05.28. 18:51:14

@Imre apó: illik. :) Én ha számba veszem a jó bort, ki nem köpöm :) Azt nem illik :)

Benikuty 2012.05.28. 18:52:29

@Pinka-Panka: erre a Beni morog hajnalban, amikor odébb rugdalom. Akkor ő is vulkán?:)

Benikuty 2012.05.28. 18:54:27

@Imre apó: el teszem magam hamarost:)

Pinka-Panka 2012.05.28. 18:55:51

@Benikuty: csak nem rugdalod meg:) nem hiszem:)

bélabácsi2 2012.05.28. 18:59:41

@süllőcske: olvassátok vissza, én úgy fogalmaztam: sajnos érthető. Azaz, megértem bizonyos szempontból, de nem szeretem!
Mondjam, hogy feleségemnek is más volt kinézve annak idején, csak mi ezt áttörtük, nem könnyen, de nem is jártunk úgy, mint rómeó és júlia. (Tudjátok, az a kettő a mounika sóból :) )

Hurri Kán 2012.05.28. 19:03:33

@Pinka-Panka:
A Pilisnek ez az oldala mészkő, nem véletlen, hogy annyi benne a barlang. A másik oldal, kb. Kétbükkfanyereg-Dobogókő vonaltól északra, a Dunáig, ami vulkanikus eredetű. Max. az moroghat. :)

Benikuty 2012.05.28. 19:03:56

@Pinka-Panka: ráfekszik a lábamra, aztán odébb tessékelem, gyengéden. Akkor morgolódik a kis lüke. Amúgy mindent szabad neki, márciusban múlt 14...:)

Benikuty 2012.05.28. 19:05:51

@süllőcske: finom. Palacsinta tésztába mártva, kisütve, fahéjas-vaniliás porcukorral meghintve:)

Pinka-Panka 2012.05.28. 19:06:27

@gyvy: megnyugtattál, mert én féltem is:DD

Benikuty 2012.05.28. 19:09:24

@gyvy: hogy elviszem bodzát szedni;D

Pinka-Panka 2012.05.28. 19:09:55

@gyvy: képzeld, ha lávakő omlás lesz és zarándokhely leszünk, mint Pompei-ben:D

bélabácsi2 2012.05.28. 19:10:38

@Babette_: figyelj, tapasztalat, bekapcsolod a TV-t, előbb jön a hang, mint a kép! Na, ugye.

:)))

Hurri Kán 2012.05.28. 19:11:35

@Benikuty:
De hát a bodza nem morog :)

@Pinka-Panka:
Jó az. Majd télen mérjük a forralt bort, nyáron meg a fröccsöt a sok turistának. Ha nincs lávakő, az sem baj. Majd viszünk. :)

Pinka-Panka 2012.05.28. 19:13:24

@gyvy: komolyra fordítva, tényleg aszonták az öregek akkor még mikor falu volt ez a Szentendre...Mert páran laktunk itt mi akkor csak, nem úgy, mint most:)

Benikuty 2012.05.28. 19:16:20

@gyvy: azt nem lehet tudni:D

Hurri Kán 2012.05.28. 19:19:29

@Benikuty:
Legfeljebb valaki a bokorban. ;-)

Imre apó 2012.05.28. 19:33:24

@bélabácsi2: Én is azt tenném:)
@Benikuty: Asszem ma én is korábban megyek:)

Imre apó 2012.05.28. 19:35:27

@gyvy: Szerintem is. Nincs ott élő vulkán, csak a kiskölyköket ijjesztették az öregek:):)

váj mí 2012.05.28. 19:37:31

@medvedr: Meg, meg persze ... és úgy is fel lehet fogni, hogy így tuti nem hizlal ;)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.05.28. 19:37:53

@Benikuty: Ő az, a képen?
@Babette_: Szerencsétek volt.
@PO: Creedence nagy kedvenc volt (a jó öreg kredenc)!

Hurri Kán 2012.05.28. 19:39:42

@Imre apó:
Nagyszüleimnek volt anno Szentendrén telke. Na jó, a szomszéd néni ott néha kitört :)

Pinka-Panka 2012.05.28. 19:46:56

@gyvy: kicsi a világ:)
lehet, hogy ismertük is:)
Köszi a felvilágositást, látod a Gyógygödröt tudtam, de ezt a hegyi kacsát simán bekaptam - bár a Kő-hegy alatt barlangot nem tudok:) De attól még lehet...

Benikuty 2012.05.28. 19:54:10

@Imre apó: az "is" kimaradt, így jártam, bocs tesó:)
Jó éjt, ha elhúzol buvikálni:D

bélabácsi2 2012.05.28. 19:58:53

Mit akarok én gombászni! Most mutatták a Híradóban, hogy kiszáradt a patak pisztrángostól együtt a Bükkben.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.05.28. 19:58:56

Jó estét! Ma kivételesen nem olvasom végig az összes kommentet. Csőröge, házi vaníliás cukorral, legalább két naposan.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.05.28. 20:01:05

Holnapra azért összeütöttem nektek valamit, mert úgy láttam, üresedés van. :)

süllőcske 2012.05.28. 20:05:39

@bélabácsi2: Az lesz az érdekes, amikor a Gangesz szárad ki, rövidesen.

Imre apó 2012.05.28. 20:06:28

@Benikuty: Viszont neked és mindenkinek:):):)

süllőcske 2012.05.28. 20:06:42

@Waka: 1kutya nem teszi ki a tinórumat?

süllőcske 2012.05.28. 20:10:13

Mán pálinkázok. Mert borecetben párolt egész potykát fogok készíteni. Reneszánsz kori készítés, Beni, ez a követendő!

süllőcske 2012.05.28. 20:13:11

@Waka: Ja, bocs, azt gondoltam, hogy láttad a soros posztokat, és azt nem, amit 1kutyának küldeményeztem.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.05.28. 20:15:36

Most már azt hiszem értem. Az előbbig nem volt holnapra tervezve semmilyen poszt. Ha megígérte neked, én szívesen átrakom bármikorra.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.05.28. 20:17:49

@süllőcske: Látom a soros posztokat, a holnapi üres volt.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.05.28. 20:19:26

Nem akartam poszttalanul hagyni a kocsmát, ezért tettem be egyet.

Hurri Kán 2012.05.28. 20:20:49

@Pinka-Panka:
Pismány-hegy oldalában volt a telek.
Pont a Kő-hegy alatt én sem tudok barlangot, a Kevélyek, a Hosszú-hegy viszont tele van velük.

smithgerda 2012.05.28. 20:20:55

@Andrass9: ők is egymás között házasodnak? Miért?

Pinka-Panka 2012.05.28. 20:22:31

@gyvy: a Pismány-hegyen meg ott a Saskövi-barlang viszont...

süllőcske 2012.05.28. 20:22:48

@Waka: Nemnem, nem ígért semmit, napok óta nem láttuk.
Gyere csak holnap, ahogy a legjobb.

Hurri Kán 2012.05.28. 20:23:30

@Pinka-Panka:
Tessék. Most nézhetek utána ennek is. :)

Pinka-Panka 2012.05.28. 20:29:18

@gyvy: ez tuti..
Igaz, ha a Kőhegyen valék, ott is látszódik igencsak a mészkő, ha belegondolok:)
de a legenda, az legenda, ami elkísért, mert elhittem, holott téves volt:)

bélabácsi2 2012.05.28. 20:29:31

@süllőcske: kint voltam ma reggel már 6-kor a hegyen, egy anti-gombász posztot tudnék írni.
Lehet meg is írom...

smithgerda 2012.05.28. 20:31:38

@süllőcske: igen, de ez a különböző érdekek szerinti házasodás jelen volt sok helyen, sok időben a múltban, nemcsak Firenzében akkor. Ez nem újdonság számomra, tudom, hogy így volt. És tudom, hogy így van ma is pl. Indiában és egyéb helyeken. Viszont erről, hogy nálunk bizonyos vidékeken manapság mezőgazdasági érdekek miatt így házasodnak, nem tudtam. És igenis számít az, hogy milyen korban élünk. Te például szoktál minden nap fürödni? Mert a középkorban ez nem volt divat, volt olyan király, aki évente 1x fürdött...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.28. 20:33:51

@bélabácsi2: Sül akart az lenni. Amúgy a szomszéd kaukázusija a Cékla névre hallgatott :)

Hurri Kán 2012.05.28. 20:33:54

@Pinka-Panka:
Elhiszem, a Pilisnek ezen az oldalán bárhol lehet barlang.

süllőcske 2012.05.28. 20:38:27

@bélabácsi2: Hapcedli, akinek a GastroJazz blogja van (és amolyan étteremkalandor tudósításai, amúgy jók is), pergető pecás. Na, ő szokott olyan horgászatról szóló posztokat írni, amiben rendre nem fog halat. Ami okés is, mert tényleg nem fogunk mindig, sok minden együttállás kell ahhoz, pont mint a gombászatnál.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.05.28. 20:39:08

@smithgerda: Izabella sárga. Honnan lett a szín? :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.28. 20:40:30

@smithgerda: A föld miatt. Az egy zsákfalu amúgy, szóval kevés friss vér jut el odáig.

bélabácsi2 2012.05.28. 20:42:15

@süllőcske: a mai "gombászatom" művészi megformálására a képzőművészet nem alkalmas, csak az irodalom jöhet szóba, ugyanis nehezen lehetne materializálni az eredményét, esetleg egy üres vászon bekeretezve tükrözné hűen az eseményt. :)))

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.28. 20:42:46

@Waka: Nagyon köszönöm az odafigyelést! Én csak most kezdem el megírni a holnaputánit. 1kutya meg gondolom nem jutott hozzá, hogy süllőcske posztját kitegye. Én is eleg elfoglalt vagyok a napokban - nem is kommentelgetek - szerencsétekre :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.05.28. 20:45:34

@Andrass9: Mondtad már korábban, ezért is tüsténkedtem ennyire.

bélabácsi2 2012.05.28. 20:45:59

@Andrass9: van itt egy csávó, az ő macskája Kuplung névre hallgat, persze, hogy hallgat-e, nem tudom. :) Az emberi hülyeség határtalan, ez emel ki minket az állatvilágból...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.28. 20:46:06

A csőrögét pedig IMÁDOM! Én is csak rummal és tejföllel vagyok hajlandó sütni (természetesen zsírban!) Kicsi koromban tanultam meg apai nagyanyámtól. Anyám nem tudott sütni, igy apámmal mi voltunk az otthoni cukrászok. Apám híres volt a liszt nélküli Sacher tortájáról. A receptjét elvitte magával. Anyám főzni viszont nagyon jól főzött ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.28. 20:48:31

@bélabácsi2: Nem véletlenül hívják a mostani kutyánkat Bonbon-nak :)

süllőcske 2012.05.28. 20:50:09

@smithgerda: Persze,nem is mondanék olyan sületlenséget, hogy nem számít a jelen. Csak azt mondám, hogy változatos az ember szokásrendje, időben és térben. Ez számomra érdekes, nem háborít fel.
Különben, sokat lehetne arról mondani, hogy kik tisztálkodtak,hogyan, miért és milyen szinten a történet során.

Hurri Kán 2012.05.28. 20:51:51

@süllőcske:
Annak idején Viktória királynőn is szörnyülködtek, mely szerint kéthetente fürdik, ha kell, ha nem. :)

smithgerda 2012.05.28. 21:01:05

@süllőcske: igen, ez egy nagyon érdekes téma, sokat olvastam ilyesmiről :)
Felháborítani egyébként engem sem igazán, inkább megdöbbent.
@Waka: pfujjj :D

smithgerda 2012.05.28. 21:03:25

Egyébként pont a múltkor jutott eszembe, hogy az Amish-ok milyen elfajzott társaság lehet már??

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.05.28. 21:07:06

@smithgerda: És akkor még nem beszéltem az elvetemült spanyol uralkodók nagylábujj-körméről, amit tudvalevőleg évente egyszer nyiszáltak le, és kifényesítve, ékszerbe foglalva adták át valamelyik különösen kedves főúrnak ajándék gyanánt.

smithgerda 2012.05.28. 21:11:14

@Waka: jááájjj :D
és aki megőrzi a körülmetélés "végtermékét"?

bélabácsi2 2012.05.28. 21:15:05

@smithgerda: és a placenta evés? csak, hogy gasztrotéma legyen

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.05.28. 21:17:07

@smithgerda: A gyermek tejfogát is eltesszük, nem?

bélabácsi2 2012.05.28. 21:21:08

@Waka: a szentek alkatrészeiről nem is beszélve, azokat is eltette valaki.

süllőcske 2012.05.28. 21:22:48

@bélabácsi2: Csak nehogy "üres sorozat"legyen belőle.

süllőcske 2012.05.28. 21:25:47

A rituális főnökevés(Akela) nem merülhet fel, posztképes olvasók jelenlétében.

LepkeReloaded (törölt) 2012.05.28. 21:41:40

@süllőcske: Pedig de megennénk egy zaftos, fokhagymás főnökoldalast! :D
@smithgerda: Nem elfajzottak, csak más a világlátásuk, és egyébként sem egységes csoportról van szó. Vannak szigorúbb és világiasabb Ordnung-ot követők közöttük. Off: nemrég néztem végig egy nagyon érdekes BBC-dokumentumfilm-sorozatot, hat angol tinédzsert láttak vendégül hat hétig különböző amish családok. A slusszpoén az volt, hogy egy évvel az út után újból meginterjúvolták a hat angol gyereket arról, hogy milyen változást okozott a világlátásukban az amerikai út - és nagyon-nagyon érdekes volt látni pl. azt, hogy a korábban piercinges, világgyűlölő és nihilista angol prolifiúból időközben egyetemista lett, mert látta, hogy az amish kortársai hogyan élnek. Szóval nem olyan egyszerű ez az egész, mint a rántottleves. :D Off vége, mi van ehető?

1kutya 2012.05.28. 21:45:52

@süllőcske: kiteszem, most! eddig vagy nem voltam netközelben, vagy ha igen, nem értem rá (a nagyszámú érdeklődőnek: igen, voltam a gyógygödörben is:).
most posztszerkesztés, majd még benézek.

1kutya 2012.05.28. 21:46:34

@LepkeReloaded: hát te? hol voltál eleddig?

süllőcske 2012.05.28. 21:46:47

@LepkeReloaded: A rántottleves, az nem is olyan egyszerű. Nem a csinálása.

süllőcske 2012.05.28. 21:50:26

Mindent visz a ponty, zsálya, alma, hagyma, bor illata!

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.05.28. 21:50:28

@1kutya: Ez estben pakold át az enyémet későbbre.

1kutya 2012.05.28. 21:50:34

@süllőcske: nézem, de továbbra sincs meg a szöveg, nem tudod elküldeni külön?

LepkeReloaded (törölt) 2012.05.28. 21:52:39

@1kutya: Bábozódtam, drága! :D A hajdani disznóoldalason olyan lett a légkör, hogy két lehetőséget láttam magam előtt: vagy lemachetézem a blogtulajdonosokat, vagy veszek egy nagy lélegzetet, és Zen-lepke módjára várok. A második módszer tűnik kifizetődőbbnek. :D Vuff!
@süllőcske: A rántottleves szimbólum és életfilozófia is... nagyon-nagyon tisztában vagyok vele.

1kutya 2012.05.28. 21:55:04

@1kutya: bocs megleltem:)

@Waka: áhhh... utána bebököm.

süllőcske 2012.05.28. 21:57:03

@LepkeReloaded: Nü, valami ilyesmire gondoláztam. Csíplek.

LepkeReloaded (törölt) 2012.05.28. 22:02:29

@süllőcske: Tudod, a valódi, legtitkosabb indián nevem "Viharvert Okos Tyúk". :D Egyébként meg szintén rokonszenves vagy, halféle.

süllőcske 2012.05.28. 22:13:53

@LepkeReloaded:Igyekszem nemhiába hullatgatni ezüstszürke, vörösarany, acélkék, aprócska pikkelyeimet.

smithgerda 2012.05.28. 22:17:59

@bélabácsi2: jajj, tényleg :D :D
@Waka: hát, gondolom, van, aki igen, sztem semmi értelme.
@LepkeReloaded: mielőtt ezt leírtad, talán végig kellett volna olvasnod, hogy miért írtam azt, hogy valószínűleg elfajzottak. Nem az életmódjukra, világlátásukra céloztam, hanem arra, hogy többnyire nyilván egymás között szaporodnak.

LepkeReloaded (törölt) 2012.05.28. 22:25:52

@süllőcske: *odaadóan pislog*
@smithgerda: A fenti dokumentumsorozat az amish népesség "szaporodási" szokásaira vonatkozó infót is tartalmaz. Aki nem hiszi, járjon utána!

1kutya 2012.05.28. 22:28:03

@süllőcske: keddre élesítve (bocs a késésért:)

smithgerda 2012.05.28. 22:29:45

@LepkeReloaded: mármint a pozitúrákra gondolsz? ;)

LepkeReloaded (törölt) 2012.05.28. 22:29:52

@smithgerda: Amennyire tudhatom, próbálnak a saját legszűkebb közösségükön kívül házasodni, de mivel a "gene pool" szükségszerűen zárt, tagadhatatlanul mutatkoznak bizonyos genetikai mutációk.

LepkeReloaded (törölt) 2012.05.28. 22:39:28

@1kutya: Ahhh, köszönöm, ismét fiatalnak, démoninak és szekszualizáltnak érzem magam! :D
@smithgerda: Guglizd meg továbbá a "Rumspringa" kifejezés jelentését!
@süllőcske: Az eredeti kifejezés nem tőlem származik, az idézőjel több, mint szándékos. Ha visszaolvasol egy picit, megtalálod a forráskommentet... ühüm. :)

smithgerda 2012.05.28. 22:40:42

@LepkeReloaded: Nem kell megguglizni, ismerem :)

smithgerda 2012.05.28. 22:43:10

@smithgerda: de aki nem tér vissza, az már nem is Amish többé, aki meg igen, az Amish-al fog szaporodni.
Pár százezren vannak mindössze, ráadásul itt-ott, akár több ezer km-re egymástól, úgyhogy elkerülhetetlen az "elfajzás", ld. a cikk, amit belinkeltem.

süllőcske 2012.05.28. 22:44:59

@LepkeReloaded: No hát, pont ezt érzékeltem az oldalvonalammal. Helyeslően forgatja szemeit...

LepkeReloaded (törölt) 2012.05.28. 22:56:37

@smithgerda: "Elfajzás" = bizonyos fokig elkerülhetetlen a genetikai rendellenességek manifesztálódása. :D
@süllőcske: Lepkecsáp érzékenységi szint ~ süllő oldalvonal érzékenységi szint. Csak tudnám, hogy egy lepidoptera és egy sander lucioperca hogyan tud "high five"-olni....
Mielőtt bárki szólna, tudom-tudom, ágyérett vagyok, mindjárt kotródom. :D

süllőcske 2012.05.28. 23:12:39

@LepkeReloaded: Majdcsak kisilabizáljuk a fajok kommunikációját. Zander vótam.

bélabácsi2 2012.05.29. 07:27:18

@Andrass9: van úgy, hogy kiesik egy nap az ember életéből a Gyógygödör miatt... :)

1kutya 2012.05.29. 07:49:52

@Andrass9: mármint igen (mindig megkavarodok ezeken a csonka heteken:)

@bélabácsi2: ott konkrétan 1, azaz egy fröccsöt ittam az ebédhez:-DDD

BariKarika 2012.05.29. 12:28:21

Anicam, nem olvasnam vissza az osszes kommentet, de a masodik kepen mik azok a nagyon guszta duci csokicsillagok? ( vagy viragok? ) hmmmmmmmmm....

smithgerda 2012.05.29. 15:24:07

@BariKarika: azt én is kiszúrtam :) (meg valszeg anica is kiszúrta, szó szerint)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.29. 20:37:28

@BariKarika: @smithgerda: mézes, bolti.. csak a fotó kedvéért tettem a csőröge mellé :)

BariKarika 2012.05.30. 11:48:40

@anica inkognitóban: megbocsatva, bolti, nem bolti, jol mutat es guszta ;)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.30. 11:50:06

@BariKarika: az az igazság, nekem oly mindegy, mert nem szeretem a mézest..:( a gyerek kapta a múltkori grillezéskor-bográcsoláskor valakitől, ez akadt a kezembe díszítésképpen :)

BariKarika 2012.05.30. 12:17:31

@anica inkognitóban: akkor is jol mutat es punktum! Ne vitatkozz!!! :DDD ( viszont le a kalappal, nekem sosem sikerult igazan a csoroge... :( )

BariKarika 2012.05.30. 15:48:45

@anica inkognitóban: ah, nem vagyok egy turelmes fajta, a harmadik kozepesen sikerult adag utan feladtam...elfogyott ugyan, de en nem voltam elegedett vele...:)

susztertangó 2012.06.05. 22:46:02

@"Remy": csöröge=farsangi fánk, talán.
süti beállítások módosítása