Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (2) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (9) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (3) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkíni (27) cukkini (11) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (39) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (509) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (18) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (383) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) jalapeno (25) Jalapeño (3) jalapeño (27) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsír (62) kacsazsir (5) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (113) kakukkfű (40) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (32) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (67) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) Lucullus (8) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olívaolaj (11) olivaolaj (148) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (8) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (2) őrölt kömény (11) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (107) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (7) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (22) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (394) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (11) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (42) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (12) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (237) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (254) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Variációk eperre

2012.05.12. 07:00 Blogkocsma

Vendégposzt - smithgerda

A földiepret mindenki szereti (legalábbis én nem ismerek senkit, aki nem). Én is imádom, de nem gyalázom meg azzal, hogy idényen kívül eszem az import, íztelen árut. Olyankor csakis fagyasztottat. Idényben viszont töménytelen mennyiségben fogyasztom, és azok közé tartozom, akik szeretnek is különböző dolgokat készíteni belőle.

Néhány receptet szeretnék megosztani Veletek, mennyiségeket nem mindig fogok írni, mert nem tudok :D

eper8.jpg

Egyik kedvencem az epres túrógombóc. 250 g sovány túrót elkeverek 6 evőkanál apró szemű zabpehellyel, 2 tojással. Csipet sóval, édesítővel, vanília aromával és reszelt citromhéjjal ízesítem.  20 perc pihentetés után vizes kézzel gombócokat formázok, közepükbe 1-1 darabka epret helyezek, és már lehet is kifőzni, a szokásos módon. Amikor kifőtt, vajban pirított teljes kiőrlésű zsemlemorzsába forgatom. Ha valaki komolyan diétázik, a zsemlemorzsa elmaradhat. Az öntet pedig édesítővel és eperrel összeturmixolt sovány tejföl vagy joghurt, ha nagyon epresre szeretnénk, és sima citromos-édesítős, ha nem annyira.

eper1.jpg

Eperhabot is szoktam készíteni, ez egy gyors és finom édesség. Ehhez 2 személyre kell 2 tojásfehérje és 30-40 dkg eper. Az epret kevés rumaromával leturmixolom. A két tojásfehérjét csipet sóval, némi xilittel és vanília aromával kemény habbá verem, majd óvatosan beleforgatom az eperpürét. Azonnal fogyasztható, ha elég hideg volt a tojás és az eper, de be is lehet hűteni, akkor kicsi levet ereszt, de attól még jó J Ugyanezt természetesen tejszínhabbal is el lehet így készíteni, persze, akkor jobban hizlal…

eper2.jpg

És íme egy epres pohárkrém, ha valami gyümölcsrizs-szerűségre vágyunk: tejbezabkorpát főzök sovány tejből, xilittel, vaníliával. Friss epret részben leturmixolok, részben apróra vágok, a kettőt összekeverem. Amikor langyosra hűlt a tejbezab, desszertes pohárba rétegezem a tejes és az epres cuccot felváltva. Barátnőim abszolút kedvence.

eper4.jpg

A franciák sütőben sült „palacsintája”, a clafoutis is nagyon finom eperrel. A hagyományos recepttől én abban térek el, hogy zabpehelylisztet, sovány tejet és édesítőt használok hozzá, és a tészta/eper arány kb 60-40%, úgyhogy csúnya és szottyos lesz, viszont nagyon finom.

eper5.jpg

Az angolszászok crumble-jét is el szoktam készíteni eperből, ehhez teljes kiőrlésű tönkölylisztet, zabpelyhet, kevéske vajat és xilitet vagy édesítőt használok, plusz a tetejére még szórok egy kis pirított diót, úgy sütöm meg.

eper7.jpg

A hagymás, mustáros pirított csirkemáj az egyik kedvenc kajám. Ehhez mindig salátát eszem, és néhány éve rukkolás-epreset, amikor idény van. Nagyon egyszerű, kell bele eper és rukkola, az öntet pedig balzsamecet, méz, olivaolaj, só, bors és kevés citromlé. Hedonisták megkoronázhatják némi grillezett kecskesajttal. Ízorgia!! Száraz rozé megy hozzá.

Na és jöjjön a végére három, egyáltalán nem diétás recept, hiszen amikor családi összejövetel van nálunk, akkor mindenkit megkímélek a diétás hülyeségeimtől, és valami „normálisat” készítek.

eper3.jpg

 Az egyik az epres gyümölcstorta. Piskótát sütök a megszokott módon, a liszt egy részét darált mandulával helyettesítve. 2 féle krémet készítek, az egyik főzött vaníliakrém, lehet a hagyományos, macerás tojásosat, vagy pedig vaníliás pudingporból (a Dr. Oetkerben csak kukoricakeményítő van, az szerintem jó minőségű), 2 dl tejszínhabbal lazítva. A másik kence leturmixolt eperből készül (jó sokból, kb 70-80 dkg), ezt cukorral és 1 csomag vaníliás pudingporral szintén felfőzöm. A piskótakarikát kettévágom, pici rummal meglocsolom mindkét felét, majd először az epres, majd a vaníliás krémet kenem rá (miután nagyjából kihűltek, de még kenhetőek). Ez mondjuk nem lesz egyszerű, javaslom, hogy igyatok valamit közben feszültségoldás céljából.  A másik fél ráhelyezése után pedig a vaníliás krém maradékával vonom be, és eperrel rakom ki a tetejét.

eper9.jpg

A másik az epres tiramisu, biztos mindenki ismeri amúgy. Amiben az enyém talán más, hogy tojás nincsen benne, amaretto viszont van. A mascarponét vaníliával és porcukorral habosra keverem, tejszínhabbal összeforgatom. Ezt rétegezem Amaretto-s tejben megforgatott babapiskótával és sok-sok eperrel. Kell neki 1 éjszaka, hogy összeérjen-puhuljon.

eper6.jpg

A harmadik nagyon-nagyon egyszerű, csak azért írok róla, mert meglepő módon nagyon kevesen szokták ezt elkészíteni: a csokis eper. Én ezt is bulikra szoktam. Összeolvasztok tejcsokit és étcsokit, illetve felolvasztok még fehércsokit is, ebbe mártom félig az epreket. Készül ilyen is, olyan is, és felemás is. Egy tálcára szoktam őket tenni, szerencsésen rá is szilárdulnak az eprek a csokival együtt és nem egyszerű leszedni őket róla, de ez az élvezeti értékén mit sem változtat. Száraz pezsgővel romantikus estére is nagyon alkalmas ;)

Nektek van valami jó receptetek azon kívül, hogy megmosva simán felfaljátok az epret?

202 komment

Címkék: eper túrógombóc

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr654491888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Daró 2012.05.12. 07:20:21

Első lennék? Senki nincs még? Milyen alkeszek ezek?
Azt hittem xilitmérgezést kapunk a végére, de hála istennek lazítottál a gyeplőn :-)
Egyébiránt a zabkorpa jó kaja, de a tejbezabkorpa hogy készül? én eddig sütéshez csak chocolatechips-hez használtam, egyébként meg natúr joghurt-zabkorpa-gyümölcs.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.05.12. 07:31:30

Jó reggelt! Egy kávét lesz szíves, két cukor, tejszín, tojáslikőr.
Eper pépesítve, száraz pezsgővel. Joghurttal összeturmixolva, két ropogós kiflivel.
A slambucra sajna nem tudok menni, összejött nagyon a meló, minden nap utazom. Debrecenbe megyek ugyan valamikor 30-adika fele, de reggel nyolcra ott kell lennem, elintézni az elintéznivalót, utána nyomás Miskolc.

1kutya 2012.05.12. 08:43:47

@Waka: affenébe is!

@Daró: munkás alkeszek (én már túl vagyok a kertlocsoláson, terasztakarításon etc.)

epret csakis közvetlenül a tőről szedve, magában (igen! mosatlanul!)

Ps: nem jön valaki a Mihály napi vásárba? 1 óra múlva indulunk.

Öreg Sam 2012.05.12. 08:53:56

Jóóó reggelt(pálinkásat) mindenkinek!
@1kutya:
Pocsékolsz a locsolással?
Hihetetlen felhőszakadásokat igértek az időjósok! :))
Epret meg csak a tövéről!Én mindig szalmával "ágyaztam" meg az epersoroknak,nem volt sár felverődve.

Daró 2012.05.12. 08:54:06

zene reggelre

www.youtube.com/watch?v=ElOXKt0v7-A

én gyerekre vigyázok és vukkot nézek, meg kakaót készítek amíg a nejem alszik :-D

Daró 2012.05.12. 09:02:27

@1kutya: szerintem kimegyünk mert a nejem imádja. Egy idegbeteg apuka középen sok szatyorral, egy anyuka lázas tekintettel derékig a járókában amiben minden szar fel van halmozva ami eladó, meg két rohangáló gyerek. Ezek leszünk mi.

1kutya 2012.05.12. 09:02:32

@Öreg Sam: ingyen van (mármint a víz a kútból), az eső meg bizonytalan, mint a kutya (sic!) vacsorája.
szalma helyett meg feketefólia...

1kutya 2012.05.12. 09:03:56

@Daró: kábé 100 ilyen család lesz, de majd mindegyiknek illedelmesen köszönök:-DDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.12. 09:05:02

@1kutya: igen, ahogy a béka lepisilte..:D ahogy illik...:D
@Daró: tök rendes vagy :)

Gerda, nagyon guszták az édességek.:)
/az más kérdés, hogy ez a "bekapom, de csak a végét" nekem nem.. ha édesség, akkor édesség...de tagadhatatlan, hogy a te verzióid az egészségesebbek :) /

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.05.12. 09:06:20

@Öreg Sam: Nekem is fekete fólia, bár már viharvert, de úgyis újra kell már telepíteni. Főzök egy kis Barit ebédre, délután meg gardenparty, gyaníthatóan házban befejezve. Lencsegulyás.

Daró 2012.05.12. 09:08:33

Aki bekapja, kapja be rendesen, ebben egyetértünk.

1kutya 2012.05.12. 09:11:39

@Waka: lencsegulyásból küldhetnél fénypost:)

@anica inkognitóban: jaja!

_nyuszi_ 2012.05.12. 09:18:50

namost az van, hogy én nem szeretem a zepret.
de szépek a képek...

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.05.12. 09:26:19

@1kutya: Ha fény nem is, post lehet, hogy lesz.

Pinka-Panka 2012.05.12. 09:26:27

gerda kedves, mint mindig, most is nagyon remekeltél. Nagyon tetszenek a receptek, pláne, hogy imádom az epret és sajna - még mindig 1500 és 2200 Ft-on volt kapható a piacon.
különösen jó, diétásabb, könnyebb édességet varázsoltál ide.
Köszi mindent:)

Pinka-Panka 2012.05.12. 09:27:26

Bocsánat!!!!
GERDA
/javitva, nem jó a billentyűzetem, elnézést/

1kutya 2012.05.12. 09:31:15

@Waka: úgy tökéletes:)

na koccanok nagyvásárba, majd hozok vásárfiát (kakasos nyalóka?:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.12. 09:39:26

kieg.: viszont maximális tiszteletem a Gerdáé, amiért a családtagjai számára megcsinálja a hízlaló változatot is!!!! :)

Daró 2012.05.12. 09:46:53

@1kutya: Hát ha az illető hölgy artista és kardnyelő....
na megyünk a vásárba, de előtte tesco (örök kedvenceim)
www.youtube.com/watch?v=0spnt6zFxEY

Öreg Sam 2012.05.12. 09:47:31

@Waka:
@1kutya:
És a környezettudatos termesztés???
Pár év mulva bánni fogjátok a fóliát,mint a kutya,amelyik kilencet kölykezett!:))

Pinka-Panka 2012.05.12. 09:50:08

@anica inkognitóban: ebben Te sem vagy lemaradva, mert ha gyümölécsnapot tartasz - mégis főzöl nekik:)
ezért is nehéz diétáni, mert az ember még magának is külön kutyuljon - nem mindig van kedv ahhoz mán:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.12. 09:50:16

csak átvitt értelemben beszéltem, nem akartam az elcsépelt guminő-alkoholmentes sör-játékpénz szentháromságot ismételni.:)
hülyék :)

Daró 2012.05.12. 09:51:03

utolsó de ez a kedvencem, Karafiáth Orsikát szeretjük.
www.youtube.com/watch?v=YOSKeeYQ9D0

Ugyandehogy (törölt) 2012.05.12. 10:04:30

nekem már a zabkorpa említésétől is elfogy a nyál a számból...

Hurri Kán 2012.05.12. 10:15:33

Húúúú... az az epres gombóc az nagyon jól néz ki. :)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.05.12. 10:21:53

Remek összeállítás, Gerda! A rukola/eper/grillezett kecskesajt hamarosan ki lesz próbálva!
@Daró: Hol az avatarod? Azért nem kellett volna kidobni.

Öreg Sam 2012.05.12. 10:25:36

Ha szeretném az édességeket,némelyiket biztosan megkóstolnám :)
Ami nekem felfoghatatlan,az a zab őrület!
Epret meg csak hajnalban,a tövéről!
Néhanapján,ha vendég jött és porcukrot kért a tányér eperre,örökre tiltólistára került :))
Volt idő,mikor átcsapott a fejemen az epertermés,akkor befőztem,de az eper nem főzhető,mert megbarnul,meg gyenge csecsemőszar állagu lesz.Éppen csak átmelegitve,zselatin hozzáadásával csúcsokat verdestek a lekvárjaim.
Ugyanez a módi málnával is müködik.

smithgerda 2012.05.12. 10:29:09

@Daró: pont ugyanúgy, mint a tejbegríz, de szerintem finomabb :)Én megpróbálok minden desszertet édesítővel készíteni, de tekintve, hogy ilyesmit max hetente 1x készítek, belefér ;)
@anica inkognitóban: khm khm, a bekapom a végét nálam sem dívik :D egyébként mindenki szerint ugyanolyan finomak, mint a cukros, fehér lisztes dolgok. Családi bulikon mindig nagy és teljesen normális főzést csapok.
Babette: én ódzkodom pl. a szalontüdőtől, marhanyelvtől, abált szalonnától, de mindet megkóstoltam, mielőtt ...
@Mitzi von Küche: köszönöm. Tudtam, hogy a salátára rá fogsz harapni :)

smithgerda 2012.05.12. 10:29:52

@Öreg Sam: akko rakinek nincsen a kertjében eper, az ne is egyen? :(

Hurri Kán 2012.05.12. 10:32:16

@smithgerda:
Hozd az ellenőrződet, a csokiba mártogatott eperért jár egy nagy pirospont! :)

smithgerda 2012.05.12. 10:32:52

@Pinka-Panka: szívesen ♥ Én tegnap Sparban 399-ért vettem 0.5 kg-t!! Fény utcai piacon, ha esetleg erre jársz (én megyek nemsokára,) múlt szombaton 700-ért volt.

Öreg Sam 2012.05.12. 10:39:33

@smithgerda:
Hátmár dehogyne egyen!
Viszont akinek van kis kertje,az igenis ültessen!:))

Bajkál 2012.05.12. 10:40:12

Gerda, éreztem én, hogy rokonlányok vagyunk, ezek szerint eperimádatban is..Az Oetker puding tényleg jó, én minden összevariált gyümölcslevest azzal sűrítek, na meg persze vanília, fahéj, szegfűszeg, azelőtt még tejszín is.. Fiúk nem dobódnak föl, gondolom:D

@Daró: A Rolling szám bizony marha jó, jócskán ellentmond azoknak, akik szerint Jaggernek nincs hangja, itt még volt neki:)))

Ja, és minden szabadtéri programosnak jó élvezkedést!

(Pesten még ezerágú a napsütés, Bosnyákon egymást tapossa a nép, az eper 800-1.300 között, mit mondjak, nagy tülekedés nem volt érte azért.
Ja, és Zuglóban lomtalanítás, sok helyen napok óta a zöldön, kocsiban-sátorban(!) gyökeret vert kincsvadászokkal.
Egy réteges csoport szalonnát süt, még nem jöttünk rá, ebéd, vagy még reggeli, faszenes sütőt gyűjtöttek be, hát kipróbálják:))) Az illatok szálldosnak, én meg megkapargatom a spárgáimat szomorúan, ilyenkor nem lehet azért már zárt ablaknál diétásat főzni:( )

váj mí 2012.05.12. 10:45:14

Jók ezek a receptek, mondjuk nem éppen diétás változatban enném. Leginkább a saláta tecc, a rukolát ki lehet váltani esetleg más salátafélével?

smithgerda 2012.05.12. 10:49:16

@váj mí: biztosan, próbáld ki, és azután mondd el, milyen volt!
@Bajkál: ;)

skylla 2012.05.12. 10:57:34

imadom az epret, de nalam minden gyümölcsnek ugyanaz az receptje: nyersen, jeghidegen.

váj mí 2012.05.12. 10:58:33

@smithgerda: Ki fogom, biztosan. Csak kicsit hülye vagyok a salátákhoz. Milyen illene hozzá? Galambbegy, esetleg?

skylla 2012.05.12. 11:14:03

@váj mí: madarsalata is megteszi:)

Pinka-Panka 2012.05.12. 11:15:36

@Öreg Sam: húú, én akkor nagyon tiltott listán vagyok, de én szeretem az epret porcukorral, pedig nem vagyok édesszájú, nyalakodni viszont szeretek...:)
És én az epret is befőzöm lekvárnak és főzöm, isteni finom és nincs benne zselatin ... hidd el főzve is jó és a család csak azt eszi meg már a palacsintába...

Öreg Sam 2012.05.12. 11:36:44

@Pinka-Panka:
Én elhiszem,ha te mondod,és igazat mondsz! :)
Te cserébe meg azt hidd el,hogy én a legvárokat ugy szeretem,ha megmarad darabosnak,és többé-kevésbé megörzi a szinét.
Valamit nagyon tudhatsz,ami én nem,mert ezidáig nekem csak zselatinnal sikerült.
Nem kellene ódzkodni a zselatintól,az egy természetes anyag :))

skylla 2012.05.12. 11:38:26

@Öreg Sam: ez az avatarod rombolja a vilagkepemet :P

Pinka-Panka 2012.05.12. 11:41:41

@Öreg Sam: nekem is megmarad darabosnak.mert nem főzöm túl, ha sok a leve, szörpnek leöntöm és tuti jó íz keletkezik...
Elhiszem, ezer féle képen lehet megcsinálni mindent, így miért ne?:)Én így tanultam:)
Az eper charlottnál is a piskótát is ezzel kenem, jól mutat és passzol is hozzá.

Öreg Sam 2012.05.12. 11:47:12

@skylla:
Hej,ha tudnád,hogy az én énképemet mennyire zavarja ez a kigyurt fazon!:)
Csupán arról van szó,hogy Bélabá segitségével,meg saját kutfőből rájöttem,hogy lehet avatart váltani.Nekem ez egyfajta sikerélmény,az elmult 24 órában élvezkedtem :))
Csend,béke,nyugalom,visszatérek a megszokotthoz :DD

skylla 2012.05.12. 11:49:04

@Öreg Sam: elvan a gyerek, ha... ;)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.05.12. 12:00:58

Ebéd: rengeteg spárga hollandi mártással (sütőben átpirítva), egészben sült karaj zsenge fokhagymával és EPER (csöpp tejszínnel, mint az angolok Wimbledonban).

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.05.12. 12:03:23

@váj mí: pitypanglevél is megy hozzá. De a rukkola lenne a legjobb választás. Hacsak nem vagy vele nagyon haragban.

@Bajkál: Jagger egyik legromantikusabb melódiája. Talán nem véletlen, h ez a szólólemezén volt fellelhető. (Sztem erre is azt mondaná Hobo, h olyan, mintha egy fiúruhába öltözött Ulmannmónika énekelné a san remói dalfesztiválon :)))
youtu.be/ZX6ZKfVyGAQ

skylla 2012.05.12. 12:03:41

@Öreg Sam: te a jobb vagy a bal vagy? :D

medvedr 2012.05.12. 12:15:14

Kurva jó receptek, ezért nyafogtam köszi! Egy dolgot mint ex-élelmiszerhigénikus. Ha volt már akkor bocs, nem olvastam még az összes kommentet:Az eper plusz cukros nem hőkezelt tejtermékek pld tiramisu, epres joghurtos öntet, illetve nyers tojásfehérjés recept: szeretném javasolni az eper mosás utáni blansírozását. Ez annyit tesz, hogy egy fémszűrőben 20 mp.re lobogó vízbe mártjuk. Ettől nem fő meg, de jelentősen csökken a felületi csíraszám. Ez fontos mert a cukros tejterméket símán be lehet oltani, az eper mindig földszennyezettnek tekintendő. Ez nem azt jelenti, hogy nem lehetne megenni, de cukros fehérje tartalmú közegben tartani nem jó. Ez különösen igaz, ha pld az epres tiramisura kisgyermeket- fiatalabb mint 5 év- akarunk vendégül látni. Mielőtt valaki hörögne, hogy dehát mi is felnőttünk vadkörtén meg pálinkás kenyéren, szeretném leszögezni, hogy ez urban legend statisztikailag messze nem igaz.

medvedr 2012.05.12. 12:22:18

Ja a recepttányérra eper balzsamecet krém mézzel bolondítva mellé rakva egy kis édesített vaniliaromával bolondított tejszínhab és abba mártogatva.

smithgerda 2012.05.12. 12:26:23

@Mitzi von Küche: Nálunk citromos-fokhagymás afrikai harcsa, kéksajtos-diós jégsalátával, férjnek sütök még hozzá házi zsömlét, éppen kel.
desszert eperhab, mert van 2 tojásfehérje, és okés, @medvedr: blansírozni fogom ;)

Pinka-Panka 2012.05.12. 12:32:18

@medvedr: megfontolandó...
Én is így teszem eztán.

medvedr 2012.05.12. 12:43:57

@smithgerda: @Pinka-Panka: A blansírozás arra az esetre kell, ha huzamosabb időt együtt tölt a tejes/tojásos hab meg az eper. pld tiramisu, vagy pld. az összeturmixolt joghurtos-epres öntetet elrakjuk másnapra is.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.05.12. 12:47:27

@smithgerda: Juj, de finom! Ma csőben sül az ebéd, hogy végre kicsit napozhassak. Majd holnap, a rossz időben valami hasonló elképzelhető.

Ugyandehogy (törölt) 2012.05.12. 12:57:06

@smithgerda: elhiheted , hogy én is. a zabot kedvelem kekszekbe.
de a zabkorpa...nu nem.

Ugyandehogy (törölt) 2012.05.12. 13:02:01

a mai ebéd:
szárított paradicsom olívaolajban (én tettem el tavaly),1 tejszín, 2 csilipaprika apróra vágva, ezt összeforralva
1 tejszín kikeverve 3 tojással
és a főtt tésztával hirtelen összekeverve.
a rebarbarás piskóta meg most sül.

Öreg Sam 2012.05.12. 13:11:54

@Babette_:
Hogyan kell száritani??
Pls..
Nekem csak rohad.

Ugyandehogy (törölt) 2012.05.12. 13:14:44

@Öreg Sam: nekem az emberem épített egy sörkollektoros szárítót.
annak a tálcáira teszem, sok sóval megszórom, tűző(!) napra teszem és amikor kicsorgott a leve, beteszem a szárítóba. kb 2 nap, ha jó meleg és tűző nap van.
amikor száraz, belenyomkodom üvegbe és felöntöm olívaolajjal, és kikocogtatom belőle a levegőt.
ennyi

Öreg Sam 2012.05.12. 13:24:11

@Babette_:
Hááát,ja.
Itten Debrecenfalvában van egy ATOMKI, (MTA Atommagkutató Intézet)annak anyagvizsgáló főakárkije,meg a részecskegyorsulásért felelős másik főakárki osztálytársaim/tettestársaim voltak a gimiben.Majd konzultálok velük,nekem ez igy tul bonyolult :DD
Sörkollektoros száritó???
Eszem áll. :DDD

Ugyandehogy (törölt) 2012.05.12. 13:35:50

@Öreg Sam:
mondd el, mi a bonyolult.

sörkollektoros szárító:
egy szekrényféle, több fiók kialakítva. a fiókok keretek, amikre szúnyogháló van feszítve.
sörösdobozok alsó és felső karikája kivágva, a maradék feketére festve. kb 100 db egy keretre kirakva, hogy a levegő tudjon benne áramlani, és lefedve nejlonnal (vagy plikarbonáttal), ferdén a szekrénykéhez állítva, hogy a keletkező meleg levegő alulról felfelé tudjon áramlani a polcokban.
felül egy "kémény", egy páralecsapódó karimával.

aeco.hu/sorkollektor-keszitese-hazilag/

koos.hu/2011/03/10/biosolar-sorkollektor-teszt/

www.zoldbolt.hu/cikkek.php?cikk_id=38

szóval rengeteg forrást olvashatsz:
www.google.hu/search?hl=hu&newwindow=1&biw=1138&bih=555&q=s%C3%B6rkollektor+%C3%A9p%C3%ADt%C3%A9s&oq=s%C3%B6rkollektor+%C3%A9p%C3%ADt%C3%A9s&aq=f&aqi=&aql=&gs_l=serp.3...0.0.0.27117.0.0.0.0.0.0.0.0..0.0...0.0.3sqzb2W7Uqw

Benikuty 2012.05.12. 13:48:42

gyönyörű! A képeket is te csináltad?

Benikuty 2012.05.12. 13:50:25

@medvedr: off
megtalált a Gedeon-birtokra vonatkozó válaszom? Csak mert nem reagáltál.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.05.12. 14:14:43

@Babette_: Szédületesek vagytok! A rebarbarás piskótát posztolhatnád. Itt nálunk még nem láttam idén (pedig istókuccse megsütném).

medvedr 2012.05.12. 15:16:45

@Benikuty: Elnézést, nem találtam meg.

medvedr 2012.05.12. 15:18:44

Na, nem fogjátok kitalálni mi volt a desszert, epres piskóta pudingos. Sajnos most diétázok, és még nem ettem, majd 7 ó fele egy nagyon kicsit.

Daró 2012.05.12. 15:43:31

@Mitzi von Küche: Igen, tettem fel másikat, de nem volt az igazi, így arctalan maradtam. Majd előszedek régi képeket, az a baj hogy általában én vagyok a fotós, így rólam kevéske készül.
Mai este programja ketrecharc? Eszem megáll micsoda fikázások/beszólogatások mennek, de követni nem tudom (889357193 komment/nap, ugye)
Álljunk már le, gyerekek, a tulaj nehogy kihívja a biztonsági szolgálatot, na.
@Babette_: konkrétan a te szárítódról nem tudnál feltenni egy képet vagy egy rajzot? A sörkollektort mint fűtőt értem, mint szárítót nem annyira. kinn áll az udvar közepén egy szekrény, melynek egy oldala a kollektor? nem-fér-a-fejembe!

Daró 2012.05.12. 15:44:58

Ja, voltunk a vásárban. Pazar. Menjen ki mindenki az asszonyával, ne csak én szívjak.
Egy pozitívum, kaptunk háziszappan-mintát, én is épp gyártani akarok. Ja, meg vettünk finom medvecukkerót. És annyi kinn a medvehagyma mint a nyű, de nem trendizek.

Ugyandehogy (törölt) 2012.05.12. 16:30:40

@Mitzi von Küche: nincs mit posztolni rajta: piskóta, megszórva rebarbarával, meg barna cukorral és jégcukorral.

Ugyandehogy (törölt) 2012.05.12. 16:31:55

@Daró: konkrétan egyet sem találok róla:)
a cucc meg el van rakva még az istálló mélyére. de majd igyekszem vakuval megpróbálni egy képet.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.05.12. 16:33:21

@Daró: Fotókkal én is így vagyok. Vásárral vigyázni kell (egyszer régen a dél-amerikai zenészeket figyelve úgy kivették a tárcámat, hogy csak na ).
Ocsút meg ki kell válogatni a tiszta búza közül (a szóhasználat, a stílus árulkodó).

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.12. 16:33:46

@Daró: Nem tűnik bonyolultnak. Csinálj egy sokpolcos szekrényt, annak a napos oldalára tedd fel a sörkollektort, aminek a hideglevegő bejárata a szekrényen kívül van. A szekrény alján vezesd be a meleg levegőt a kollektorból, a szekrény tetejéről meg engedd a szabadba. Így mindig sokkal melegebb levegő megy át a szekrényen, mint a környezeti hőmérséklet, és remekül szárít. Valamikor őseink hasonló szilva aszaló szekrényt csináltak, csak nem sörösdobozból. Ha lesz időm, megkeresem a referenciát.

skylla 2012.05.12. 16:57:36

@smithgerda: eddig kedveltelek, de ettöl a menütöl lehaltam, hazizsömle???
hat kb olyan elmenyem lett, mint mikor megtudtam, h ezek nemetek;)
www.youtube.com/watch?v=KE9dxWvTfc0&ob=av2n

Pinka-Panka 2012.05.12. 17:02:01

A fogyózóknak jó hír, hogy az eper a jó íze mellett, alacsony kalóriatartalommal bír - gazdag vitaminokban és flavonidokban is.
Érdemes a héten egy napot csak epret fogyasztani..

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.12. 17:04:08

mi ma norbisan nyomjuk a bogrács és a grill mellett: ég a zsír, de rendesen, konkrétan ömlik rólunk a víz :))
az őzpöri jó lett, bár még csak belekóstoltunk, egyelőre várjuk, hogy a rablóhús és a csirke is elkészüljön..:)

skylla 2012.05.12. 17:08:40

@Pinka-Panka: te meg rendesen fogyokuras temaban nyomod. mit szolsz ahhoz, h vannak emberek, akik nemcsak egyszer 1 heten esznek epret, csak mert szeretik?

Pinka-Panka 2012.05.12. 17:09:07

@anica inkognitóban: jó étvágyat hozzá...hmmmm klassz menü

Pinka-Panka 2012.05.12. 17:13:14

@skylla: én ezt sosem vontam kétségbe, sőt mi is többször esszük, ha tehetjük és másért is...:)
Ha visszaolvasol én asszem ÖregSam-nek árultam el, hogy porcukorral szeretem - de, a poszthoz szólva, Gerdát ismerve ezt leírtam. És aki fogyózik, annak ez jó, mert az eper finom és ki lehet vele bírni, ha csak azt esszük egy nap csak...:)jobb gyümölcs szerintem, mint a banán - erre szerettem volna utalni...érted?:))

Bajkál 2012.05.12. 18:49:10

Az már biztos, hogy Mitzinél, Anicánál és Gerdánál is nagyon-nagyon szívesen ebédeltem volna ma. Többiek menüit még nem vettem sorra, lehet, hogy nyugodtan körbeadogathatnátok vetésforgóban ebédre, mint afféle szegény rokont. (Persze, csak ha visszafogytam a ruhatáramba és útra kelhetek körebédekre, mindenkiről áradozó ebédbeszámolót írnék cserébe:))))

Helyzetjelentés:Pesten erősödő felhősödés, szél egyelőre még csak élénkülőben, kincskereső kisebbségiek csörömpöléssel vegyített éjszakai vackolódási előkészületei még a vihar előtt előttünk a zöldön, hozzá valami Bunyós nevezetű ürge mulatósát élvezzük a nyitott kocsijukból, tehát dafke: késői kedvencem, Nick Cave 20 évvel ezelőtti számai, még a romantikus korszakból

file:///C:/Documents%20and%20Settings/User/Dokumentumok/Nick%20Cave%20&%20P.J%20Harvey%20-Henry%20Lee%20-%20YouTube.htm

file:///C:/Documents%20and%20Settings/User/Dokumentumok/Nick%20Cave%20&%20the%20Bad%20Seeds%20-%20The%20Weeping%20Song%20HQ%20(1990)%20-%20YouTube.htm

/Új böngészőm van, egyelőre meghaladja a kvalitásaimat a nemhogy zökkenőmentes, de bármilyen boldogulás vele: tehát, ha nem működik a két link, kérném szépen, hogy valamelyik nálam ügyesebb blogtag linkelje be helyettem a Weeping Songot és a Henry Lee-t, köszi és sorry, de én tényleg ekkora balfék vagyok :D/

smithgerda 2012.05.12. 19:07:40

@skylla: mi a gond a menüvel, és a házi zsömlével?

Bajkál 2012.05.12. 19:17:18

@PO: kösz a Jagger számot, tényleg romantikus. Kár, hogy mire fölfedeztem, hogy van neki hangja, addigra már nem volt csak a régebbi számoknál és én meg addig is naná, hogy a még vadabb Keith Richardsot bírtam közülük:)))
(És megkísérlem a két nyomorult linket betenni újra, nehogy már szívességet kérjek itt nagyjából tegnapelőtti idecsapódóként tőletek, elég ciki, ha jobban belegondolok)

www.youtube.com/watch?v=thHx7cdoaAc
www.youtube.com/watch?v=uHdNCHomHlU

Pinka-Panka 2012.05.12. 19:25:09

@Bajkál: na, hozzám nem jöttél volna:))
Miután nálam csibe leves volt, és zöldborső főzelék, virslivel...
ez amolyan szegényes szombati menü...

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.05.12. 19:29:01

@Bajkál: Jaj, ne szerénykedj, Te passolsz ide és jó az írókád is!

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.05.12. 19:29:56

@Mitzi von Küche: Passolsz=passzolsz. A szél az oka, most támadt fel.

Benikuty 2012.05.12. 19:33:44

@Pinka-Panka: jójaz:)
Nálunk pásztortarhonya netudd kié kolbászsszal, hozzá ecetes-cukros jégsalátával. Nem kell mindig kaviár, meg ez se:)
www.youtube.com/watch?v=TnEn-P7z_3Y

Pinka-Panka 2012.05.12. 19:50:25

@Benikuty: az is finom:)
Valahogy mi megszoktuk, hogy szombaton könnyű ebéd van:)

Benikuty 2012.05.12. 20:02:11

basszus, itt valaki szőnyegbombázott napalmmal:(

fernel 2012.05.12. 20:08:57

Hmmm, ez a rukkolás- epres sali ez nagyon ott van, ha megérik az eper a kertben, remélem addig a rukkola is megnő, majd kipróbálom.

@Pinka-Panka:
Mostanában mi is inkább könnyű- egyszerű ebédet eszünk szombatonként.

Mai ebéd paprikás krumpli füstölt kolbásszal, benne sk lebbenccsel.
Akkor ez most mi?

skylla 2012.05.12. 20:18:49

@fernel: nekem is ez tetszik a leginkabb. irtam mar, h rukkolasalata granatalmaval is milyen mennyei?

Pinka-Panka 2012.05.12. 20:19:43

@fernel: az is könnyű:) legalábbis megcsinálni:)
Általában a gyorsan elkészíthető, vagy egytálétel, vagy tényleg egyszerűbb fogásra értem...
/tojásos nokedli, mártás+hirtelenszelet+krumpli, vagy paprikás krumpli, cukkinis rakott, főzelék, vagy még tócsni valamilyen levesel...stb
Én ezeket szoktam és persze lecsó zömmel nyáron...
Vasárnap mindig kétfogás...

skylla 2012.05.12. 20:22:21

mai ebedem 3 folyekony kenyer volt, dobozbol poharba.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.12. 20:23:41

na, délután befutott még 2+2 fő, aztán ahogy a gyerekek sorban kidőltek, meg feltámadt a szél, anyukák elindultak hazafelé, még 4 pasi ül kint a garázsban. Közülük csak egyet utálok a mai nap után, de az vigasztal, hogy két napig ordítva fogja hányni az epét. :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.12. 20:28:38

@Pinka-Panka: dehogyis..:D csak egyre kevésbé bírja a szeszt és nem hiszi el..:D főleg, hogy a nap nagy részét a forró üst mellett töltötte, megütötte a pálesz..azt hiszem, megkérdezem tőle reggel, kér-e kávét, meg rántottát reggelire...:DDDDDD

Benikuty 2012.05.12. 20:29:46

@fernel: jó ebéd(hez szól a nóta):)

Pinka-Panka 2012.05.12. 20:30:49

@anica inkognitóban: ajajjj:) ismerek ilyet én is:)
azért ne haragudj rá, mert télleg nehéz napok jönnek rá:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.12. 20:33:22

@Pinka-Panka: á, csak jó sok cukorral kapja a kávét.. fosson is, ne csak hányjon...:DDDDDDD
viszont finomat főzött, azt el kell ismerni. a savanyúság receptjét meg majd feldobom (de már nemigen ma ) próbáld ki, nálunk bejött.:)

Pinka-Panka 2012.05.12. 20:37:15

@anica inkognitóban: fosni is fog kávé nélkül is:) Ügyes ember na:) Asavanyúságra nagyon vevő vagyok, nálam nincs az a mennyiség, ami ne fogyna el... Majd figyelek, mikor írod, mert sajnos nem olvasok itt mindig:(

Pinka-Panka 2012.05.12. 20:41:04

@Benikuty: :D sajnos én se bírom nagyon az a baj, ezért nem sokat fogyasztok:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.12. 20:46:10

@Pinka-Panka: majd akkor, ha jössz..:)
@Benikuty: szoktál utána reggel kávét kapni??:DD:P

fernel 2012.05.12. 20:46:16

@skylla:
A tavaly a rukkola nem jött be.
Vagy csak túl erős volt. Az idén egy szem- egész pontosan egy szem kelt ki. Azt meghagytam, az már méretes, és azon kaptam magam, hogy ahányszor a kertben járok, arra kerülök, bele- bele csípek. A héten vettem egy zacskó magot, a hételeji eső után elszórtam, most már látszik, sziklevelesek.
Ennek örömére ma két egész levelet lekaptam a nagy tőről, és úgy ott a kertben el is rágtam. És ízlett :D
Gránátalma erre felé ritka- na meg jó drága- úgyhogy marad az epres rukkola.
Most bezsákmányoltam valami gourmet premium minőségű extra szűzet, majd azzal összehozom.

Pinka-Panka 2012.05.12. 20:48:31

@fernel: erre nekem is van egy jó receptem, csak nem éppen diétás...

Benikuty 2012.05.12. 20:52:01

@anica inkognitóban: nem:D
Én csinálom a reggelit neki;)

1kutya 2012.05.12. 20:52:07

pályinkás jóestét, úgy látom zajlik az élet:)

vásár megvolt, Darót nem láttam (vagy de, csak nem ismertem meg:)

vettem fakanalat...

fernel 2012.05.12. 20:53:24

Ja, szezonban epertortát szoktam csinálni, csak egyszerűbben.
Piskótát sütök, elvágom, az alsó részét visszateszem a kapcsos tortaformába, felverek sok- sok tejszínt, kis vaníliával, -én gyártottam kivonatot vodkával, vagy cukrot összeturmixolom az egész vanília rúddal- porcukorral, kenek valamennyi tejszínt a formában lévő piskótára, beleállítgatom jó sűrűn az egész eper szemeket, újra tejszínhab, piskóta másik fele, vékonyan tejszínhab, ezt kirakom csinosra vágott eper darabokkal, és zselével lezárom. Kell neki néhány óra a hűtőben, akkor lekapcsolom róla a formát, és ehető. Nagyon mutatós, ahogy felvágom benne az epret szeletelés közben.
Az igaz, nem egy diétás jószág, de egy szezonban kétszer készül. Az első pillanatok alatt elfogy, aztán még ennénk. Ezért készül még egy az eperszezon vége felé is :D

1kutya 2012.05.12. 20:54:51

@anica inkognitóban: ha valahol, akkor 32 fokban, a bogrács mellett lehet legjobban berúgni. annál nagyobb cselendzs, csak a béke seggáztatójába egész nap hordatott korsógösser! na azt ki kell minden férfiembernek próbálni:-DDD

Daró 2012.05.12. 20:54:54

Csajok mi bajotok a részeg férfiakkal? Részegnek lenni jó. Ismeritek az örök klasszikust : "nem érdekel már semmi...hagyjatok béken, Ennyi. Másnapos akarok lenni...és ennyi."
Ez rám is áll, de csak jövő héten lesz az osztálytalim (20 éves, általános isis) így ma csak szolid sörözés.
A f***ni az egyik legcsúnyább magyar szó, szerintem. Főleg ha mondjuk másnap hányás közben jön rá az emberre, és választani kell.
Nálunk az ebéd (vásárból hazavágtatva) karalábéleves, (Era főzte) gyorsrizs(enyém) és bélszínroló, gyorsfagyasztott (ez is az enyém)
Holnapra csilisbab lesz, ez is az enyém, de a receptet nem írom le mert több benne a bádog mint a csili. (sznoboknak chili)

medvedr 2012.05.12. 21:00:52

@1kutya: Ez a szoboszlói Béke Hotel mödansziéja, amire gondolsz?

fernel 2012.05.12. 21:00:53

@Daró:
Kedves voltkolléganő dumája:
"Amikor nem tudom eldönteni, üljek,vagy hajoljak"

Pinka-Panka 2012.05.12. 21:24:21

@Daró: Nincs velük semmi baj, illetve nekik van bajuk, főleg másnap...
Anyám, most ne bánts...tedd akezed a fejemre...húúúúsleveeeest kkéérek....vizesborogatást...jajj neee most semmmit seeeee:)))

Cirka, ennyi:)

1kutya 2012.05.12. 21:28:09

@Pinka-Panka: erre is megvan a gyógyszer: "soha ne légy másnapos, maradj mindig részeg!":-DDD

Pinka-Panka 2012.05.12. 21:30:34

@1kutya: :DD
Igen, de én ilyeneket is hallottam már: Anyám, soha többet nem iszom!!:))

medvedr 2012.05.12. 21:30:40

@1kutya: Az tényleg kihívás, de ahogy a tádzsikok mondják: mission completed.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.12. 21:30:52

@1kutya: de jó dolgod volt! :))
@Daró: jó, hát holnapra én is megenyhülök, csak kicsit eljátszom, hogy nem..:D
@fernel: plasztikus...:D

1kutya 2012.05.12. 21:42:22

@Pinka-Panka: volt ilyen is, de elmúlt:)

@medvedr: @anica inkognitóban: az még nem minden! másnap számot adni, hogy mi a faxért horkoltál 170 decibellel egész éjszaka:-DDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.12. 21:43:38

@1kutya: nálunk ebből azért nincs gond, mert
1: én pánikszerűen kicuccolok ilyenkor
2: mindenki horkol a családban..:DD innentől csak az a kérdés, kinek sikerül hamarabb elaludnia.:D

Daró 2012.05.12. 21:43:57

@Pinka-Panka: Ezt én is mondogattam már sokszor. Soha többet nem iszom...DE KEVESEBBET SEM!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.12. 21:44:06

@1kutya: amúgy mire tippel az asszony, hogy direkt????:DDDD

1kutya 2012.05.12. 21:44:50

@anica inkognitóban: az még azért eszembe jutott, hogy állítólag június 9-re is 32 fokos rekkenő hőséget jeleznek, úgyhogy csak reménykedni tudok, hogy a négysajtosból és süllőcske meglepetéséből jóllakik a csapat:-DDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.12. 21:46:36

@1kutya: ha ott is én pultozom, majd csak akkor iszol, ha kész a slambuc!!!!! :P:DDD

1kutya 2012.05.12. 21:46:40

@anica inkognitóban: meg ha elég nagy a ház, aztán mindenkinek jut külön szoba:)

ez a direkt mire is?

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.12. 21:47:59

@1kutya: hát hogy direkt horkolsz??:DD van olyan kolleganőm, aki képes éjszaka ötször is felébreszteni ezzel a kérdéssel a férjét.. mondtam, tiszta hülye, nem elég annak a szerencsétlennek, hogy nem kap levegőt alvás közben????:D

1kutya 2012.05.12. 21:48:17

@anica inkognitóban: ha nem haragszol nagyon meg, akkor te ott vendég leszel, tehát én leszek a szakács/pultos/házigizda.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.12. 21:50:35

@1kutya: megijedtél, hogy porzani fog a veséd, mi??:DDDD
(álláshalmozó...:D:P)

1kutya 2012.05.12. 22:00:43

@anica inkognitóban: ha feleségem alszik el először, 2-3 alkalommal felkeltem, mire el tudok aludni. mégis minden alkalommal, mikor feljön a horkolás téma, az jün ki a beszélgetésből, hogy én horkolok. what???:-DDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.12. 22:03:19

@1kutya: :DDD hát, nincs is egyenjogúság! :P:DDDDD

1kutya 2012.05.12. 22:05:26

@anica inkognitóban: nincs hát! elnyomottak vagyunk, mint Kintekunta:-DDD

süllőcske 2012.05.12. 22:08:06

@1kutya: Jóllakik a csapatka, és be is akaszt, egy picinyég. Vagy van ebben valami bizonytalanság? Szívesen átsegítlek a nehéz,ilyetén kételyekkel teli korszakodon.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.12. 22:08:16

@1kutya: ó, szegénykém! micsoda rabszolgasors..:DDDDDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.12. 22:09:23

@süllőcske: azért javaslom, fotó csak az elején készüljön..:D utána eldugjuk a fényképezőgépet..:D

Imre apó 2012.05.12. 22:13:08

@1kutya: Jó sokáig vásároztatok, tán megvetted a Mihálynapit??:D:D

süllőcske 2012.05.12. 22:13:37

@anica inkognitóban: Anica, ugye tudod, hogy Te vagy a Leggyorsabb? Még ilyet nem is láttam, hogy valaki ilyen sebesen ...

Imre apó 2012.05.12. 22:14:29

@süllőcske: Meglett a nagyhal? Aztán még piócázol is, vagy egérszőr?

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.12. 22:15:58

@süllőcske: azért, mert nekem egy fülön meg van nyitva a gmail, ahol az üzenetszámon rögtön látom, ha beérkezőm van, és ha ez blogkommentről, akkor frissítem a blogot..:) ennyi a titok.:)
(mondjuk, jobban hangzana, ha azt mondom, hogy telepatikusan hamar itt az infó, de az olyan nagyképű lenne..:DD)
@Imre apó: biztos lőtte a mézeskalács-szívet..:DDD vagy a bakot??:DDDD

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.12. 22:16:26

@skylla: Ezt a luxust!!! Én maradtam a direkt dobozból állapotnál ....

süllőcske 2012.05.12. 22:18:47

@Imre apó: Nadályoztam, hagyta, hogy a törpék odagyűljenek, aztán közülük szedte a vámot. Amikor megmozdult, kavargott a nád, s nagy tolóhullám lökte meg a ladikomat.

1kutya 2012.05.12. 22:21:27

@Imre apó: 11-kor elindultunk, 3-ig maradtunk, majd otthon összepakoltunk, hazajöttünk böszörménybe. itt kerteztünk (locsolás, gazolás), malacoketetése...
nem úgy van ám ez, mint a városi fjúcsöröknél:)

@süllőcske: ebben csak bizonyosság van! (most akkor PÓ, vagy te nem fogsz inni?:)

1kutya 2012.05.12. 22:24:51

@anica inkognitóban: (bazki, 4 órán át gyaloglottam a tyúkok után, közben megittam 2 vedér vizet. leégtem és még én lettem lebaszva, hogy nekem teher egy vásár)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.12. 22:26:31

@Andrass9: :)) én csak ilyen bolond vagyok, el szokom ismerni, ha valami nem az én érdemem :)
@1kutya: most erre mit mondjak? vicceset nem tudnék, komolyat meg na..

süllőcske 2012.05.12. 22:35:46

@1kutya: Bocsika, kérvényeznem kellene egy tűnékeny,illékony, aranyos nőci jelenlétét. A feleségem. Ő vezetne. Lehet-e?

1kutya 2012.05.12. 22:45:05

a végén nem kell megjavíttatnom a kirepedt medencét, mert annyian leszünk, mint az oroszok:-DDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.12. 22:47:46

@1kutya: spec én nem értem az összefüggést...mi???

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.12. 22:51:42

@1kutya: miért nem kell kijavíttatni a medencét, ha annyian leszünk mint az oroszok?

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.12. 22:57:01

@1kutya: ott rendezed be a tömegszállót, vagy mi?:DD

1kutya 2012.05.12. 22:58:48

@anica inkognitóban: jaja! kell a terület! nomeg abban lehet diszkót csinyálni iccaka:-DDD

1kutya 2012.05.12. 22:59:42

én el, reggel újra itt...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.12. 23:02:17

@1kutya: már aki..:D én holnap legalább 10-ig tervezem az alvást..aki felébreszt, halálfia, ezt idejében tudatosítottam családom tagjaiban..:D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.12. 23:03:25

@anica inkognitóban: Olvassátok a tegnapi poszthoz füzött utolsó kommentemet. Remélem megértésre talál.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.12. 23:04:12

@anica inkognitóban: Nekem hiába fenyegetődzöl! Akkor is felébresztelek a reggeli kommentel!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.12. 23:05:06

@1kutya: Szuper - akkor nem lesz a szegény feleségem egyedül a sok blogger között!!!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.12. 23:06:04

@Andrass9: igen.
na, ezért örülök, hogy nem ismeritek a telefonszámom :P:DDD

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.12. 23:06:36

Gerda: Az az epres túrógombóc abszolute nyerő nálam! Nagyon köszi a recipét. Rettenetesen szeretem a túrógombócot meg az epret is. Együtt meg még nem próbáltam.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.12. 23:07:36

@anica inkognitóban: Ezt kifejtenéd? mert nem értem, mi köze a telódnak a véleményemhez.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.12. 23:09:52

@anica inkognitóban: Akkor miért nem arra a kommentre válaszoltál????? Nők!!!!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.12. 23:11:03

@Andrass9: mert az előzőre írtam, hogy igen. és közvetlenül ezekután ugyanannak a személynek nem tudsz újabbra..:D:P

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.12. 23:18:44

@anica inkognitóban: mármint ugyanazon kommenten belül. na, mindegy, én is ágybarakom a férjemet (bár mint kiderült, csak volt annyi esze, hogy 9 óta ásványvizet ivott... szerinte..:DDD én mondjuk, pálinkának láttam..:DD)

Jó éjszakát mindenkinek...:)

Benikuty 2012.05.13. 05:37:59

@anica inkognitóban: nem kell hozzá alkalom, mindig így van:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.13. 12:11:08

@Benikuty: hozd ide az ellenőrződet, kapsz egy kisötöst..:DDD
(ne felejtsd el aláíratni!!! :DD)

Benikuty 2012.05.13. 12:45:04

@anica inkognitóban: kivel írassam alá? Ma lecseszés volt, mert a fagyasztó ajtaja valahogy résre maradt, úgy egy hete, amikor benne kotorásztam. Fél délelőtt ráment:(

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.13. 12:46:35

@Benikuty: hú, azt hiszem, akkor ez most tényleg nem a jópofáskodások napja nálatok...:S

Pinka-Panka 2012.05.13. 14:24:22

@Benikuty: de sajnálom, jártam már én is így, csak egy éjszakára:( Reméljük nem sok minden volt benne:(

BariKarika 2012.05.14. 09:44:28

@smithgerda: uh, remekul neznek ki! :)
Nem olvasnam at az osszes hozzaszolast, csak egy otlet ha meg nem irta valaki, ha sutopapirra teszed az epreket akkor nem ragadnak oda :)

smithgerda 2012.05.14. 20:43:12

@BariKarika: nem írta még senki, köszi :)
Vettem fehérjeport eper ízesítésben, épp most ittam egyet edzés után, hűha, nagyon finom!!

BariKarika 2012.05.15. 07:57:26

@smithgerda: uh, de remelem nem szojasat ;)

smithgerda 2012.05.15. 21:23:26

@BariKarika: Biotech Iso Whey Zero. Edzőm hozta nekem. Nem emlékszem, mit linkeltél nekem be egyszer, mert azt hittem, elmentettem a linket a kedvencek közé, de azután nem találtam.

BariKarika 2012.05.15. 22:17:34

@smithgerda: az tokeletes :) a lenyeg, hogy ne szoja legyen :) egeszsegedre, menjenek a sutireceptek is belole? :D majd kesobb kuldok, csak most koltozesben vagyok...jajj...5 ev alatt rohadt sok cucca felgyulik az embernek :( kell nekem 12 kabat meg 25 szoknya??? :S

smithgerda 2012.05.15. 22:42:31

@BariKarika: húú, vannak sütireceptek is? hogyne kellene, köszi előre is :)
Annyi nem kell. Én évente 2x selejtezek ;)

BariKarika 2012.05.15. 22:55:47

@smithgerda: ah, dehogynem kell, valogatottan gyonyoru szoknyakrol beszelunk, nemelyik arabol kabatot is vehettem volna, orokervenyu darabok...azokat nem selejtezzuk le ;)
Vannak vannak receptek, majd szolj ram, vagy irok egy dietas posztot es akkor jol megkoveznek a tobbiek :D

smithgerda 2012.05.15. 23:12:02

@BariKarika: Akkor viszont tedd el őket mindenképp :)
Majd emlékeztetlek, de először legyél túl a költözködésen :) Viszont egy olyan posztnak nagyon örülnék!!!! És engem sem kövezett meg senki ám, sőt!

BariKarika 2012.05.15. 23:26:43

@smithgerda: ok, de ahhoz a posthoz fel kell keszulnom ( ertsd minden legyen a helyen a konyhaban, szokjam meg mit hova tettem etc...) lehet egyszer megirom, ha kutyus felker ra :P

BariKarika 2012.05.16. 10:33:05

@1kutya: ok, amint tul vagyok a koltozesen ( illetve tulelem az ujra singleseget) akkor megirom oks? :) kosz
süti beállítások módosítása