Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (8) A1 marinád (4) A1 szósz (4) áfonya (3) Aji Crystal (6) alaplé (67) alma (29) almaecet (16) almalé (3) almaszósz (4) ananász (2) Ancho Gigantea (8) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (9) aszkorbinsav (3) avokado (7) ázsiai bolt (2) bab (12) babér (36) babérlevél (35) bableves (3) bacon (35) Balaton (2) balzsamecet (13) bambuszrügy (2) banán (3) baracklekvár (6) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (21) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (4) bazsalikom (50) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (12) bbq oldalas (3) BBQ szósz (6) Bechamel (2) bélszín (9) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (11) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) bl112 (2) bor (21) bőr (2) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (5) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (25) bőrősháj (2) bors (252) borsikafü (4) brassói (2) brie (2) brindza (2) brokkoli (3) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (11) búzadara (5) búzafinomliszt (25) búzasikér (2) cajun (3) Cajun (3) cajun fűszerkeverék (16) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (3) cayenne bors (6) cékla (14) cérnametélt (2) chedar (2) cheddar (9) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (65) citromfű (12) citromhéj (29) citromlé (37) citromnád (12) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) Creole (2) creole (3) creole fűszerkeverék (5) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (6) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (50) csiliolaj (2) csilipaprika (44) csilipaszta (25) csilipehely (4) csilipor (4) csiliszósz (5) csili krém (11) csillagánizs (3) csiperke (21) csipetke (13) csipsz (3) csirke (24) csirkealaplé (3) csirkeaprólék (2) csirkecomb (23) csirkecomb filé (8) csirkeláb (2) csirkemáj (9) csirkemell (18) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (4) csirkeszárny (11) csodahüttő (10) csokoládé (8) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (4) csontvelő (2) csuka (3) csülök (28) csusza (2) cukkini (10) cukkíni (21) cukor (124) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (2) curry (19) currypaszta (10) C vitamin (3) dagadó (7) dara (4) daragaluska (2) darálthús (33) datolya (3) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (27) disznózsír (2) durbincs (2) ecet (20) édeskömény (16) édes chili (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (52) ementáli (4) eper (5) eperlekvár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (10) fahéj (34) fánk (3) farhát (4) Farkas András (21) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (21) fehérbors (46) fehérhagyma (8) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebors (93) feles borsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (2) fogpiszkáló (2) fokhagyma (376) fokhagymapor (3) fokhagyma granulátum (11) füge (4) füst (8) füstölény (4) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (17) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (8) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (2) füstölt kolbász (13) füstölt oldalas (5) füstölt paprika (2) füstölt sajt (5) füstölt só (3) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (7) galambbegy saláta (4) galangal (5) galuska (4) garam masala (5) garnéla (11) garnélarák (8) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghí (45) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (63) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (7) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (3) guajillo (4) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (76) gyömbér (104) gyöngytyúk (2) habanero (7) habarás (2) habcsók (2) hagyma (279) hagymakarika (2) hagymalevespor (6) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (16) halványító zeller (4) hamburger (4) harangpaprika (2) harcsa (6) Harissa (2) hátszín (14) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (3) homár (3) húsgombóc (3) húslé (3) húsleves (15) húsos csont (2) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeño (21) jalapeno (22) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (4) jégcsapretek (3) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (4) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (12) kacsacomb (7) kacsaháj (5) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (4) kacsaszárnytő (2) kacsazsír (40) kacsazsir (3) kacsazúza (3) kacsazuza (2) kaffir lime levél (5) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (76) kakukkfű (37) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (10) kápia (26) kapor (32) kapormag (7) káposzta (14) kapri (4) kapribogyó (14) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (25) karalábé (25) karamell (3) kárász (6) kardamom (21) karfiol (23) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (3) kecskesajt (2) kecskeszarv (3) kefir (3) keksz (2) kelbimbó (6) kelkáposzta (17) keményítő (9) kemény sajt (3) kenyér (24) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (9) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (2) kocsonya (3) kocsonyahús (3) koktélparadicsom (3) kókusz (2) kókuszkrém (3) kókuszreszelék (4) kókusztej (10) kolbász (24) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (15) kömény (70) köménymag (15) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (25) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (15) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (138) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (16) kukoricadara (7) kukoricakeményítő (4) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (18) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (14) lamb (2) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (13) laskagomba (9) lazac (10) lecsó (28) lecsókolbász (3) lecsópaprika (4) lekvár (11) lemezes túró (2) lencse (13) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (12) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (4) liba (2) libacomb (6) libaháj (5) libamáj (6) libaszárny (2) libazsír (17) lilahagyma (45) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (38) lime levél (6) liszt (98) lucullus (4) Lucullus (6) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (24) majoranna (78) mák (12) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (10) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (3) marhacsont (10) marhahús (8) marhalábszár (4) marhalapocka (3) marhanyak (12) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (22) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (48) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (63) mustármag (19) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (8) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (3) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (5) olaj (13) olajbogyó (7) oldalas (31) oliva (19) olívabogyó (3) olívaolaj (7) olivaolaj (115) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (49) oregánó (5) öregtészta (2) őrölt kömény (4) őszibarack (2) osztrigaszósz (8) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (18) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (30) paprikacsuma (26) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (118) paradicsomlé (25) paradicsompüré (29) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parmezán (31) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) passata (2) pástétom (3) paszternák (13) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (10) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (134) petrezselyemgyökér (17) petrezselyem levél (37) pirítós (3) pirospaprika (72) piros jalapeno (2) piskóta (8) pisztráng (4) pite (7) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (7) póréhagyma (24) pörkölt (10) portobello (4) prézli (32) pritamin (4) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (9) repceolaj (2) retek (5) réteslap (3) rétesliszt (12) ricotta (3) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (39) rizsbor (3) rizsecet (4) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (3) rókagomba (5) római kömény (40) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (63) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (48) sajtfonat (2) sajtok (2) sake (2) saláta (6) salátaöntet (6) salotta (44) salsa (3) San Marzano (4) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (140) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (11) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (4) sertésköröm (3) sertésláb (2) sertéslapocka (2) sertésnyelv (3) sertészsír (21) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (5) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (10) snidling (19) (246) sodó (3) sólet (2) sonka (17) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (35) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (17) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (28) spenót (41) Spicy Fiesta (8) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (11) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (10) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (57) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (3) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (22) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfűbors (5) szegfübors (31) szegfűgomba (4) szegfüszeg (9) szegfűszeg (6) szejtán (4) szélesmetélt (5) szemesbors (2) szerecsendió (55) szerecsendióvirág (42) szezámmag (10) szezámolaj (10) szibériai saláta (3) szilva (8) szilvalekvár (6) szilva eltevés (2) szinesbors (5) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szódavíz (2) szójaszósz (34) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (7) taco (2) tamarind (4) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (10) tarja (18) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (5) tartár (3) tbone (2) tej (80) tejfel (56) tejföl (78) tejszín (82) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (2) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tócsi (6) tócsni (3) tofu (2) tojás (189) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (8) tök (7) tokaszalonna (2) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (4) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (6) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (2) trappista (8) tüdő (2) túró (29) túrógombóc (4) TV paprika (6) tyúk (3) uborka (21) újhagyma (41) újkrumpli (14) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (199) Váncsa (2) vanília (23) vaníliakivonat (13) vaníliás cukor (15) vargánya (15) Varga Zsuzsi (4) vegeta (2) velő (5) velőscsont (8) vereshagyma (3) virsli (7) víz (15) vörösbor (18) vöröshagyma (110) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (22) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (48) zellergumó (35) zellerlevél (31) zellerszár (28) zöldbab (13) zöldbableves (2) zöldbors (3) zöldborsó (36) zöldpaprika (68) zöldség (3) zsálya (38) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (9) zserbó (2) zsír (54) zsíroskenyér (2) zuza (2) zúza (5) Címkefelhő

Ananász pite a vejemnek

2019.12.08. 07:00 Andrass9

A vejem már többször kérte a nagylyányt, hogy próbálja meg reprodukálni az édesanyja receptjét, ami írásban nem létezett, és csak emlékezetből tudja elmondani, milyen lehetett. A lényeg szerinte, hogy a tésztája omlós, de sok citromhéjat tartalmazott, míg a töltelék pudingszerű, szintén citromhéjat tartalmaz és nem volt savanykás.

38.jpg

A nagylyány nagyon jó sütésben, nem is értettem miért nem sikerült neki eddig elkészíteni. Nekem nincs egyáltalán pie készítési gyakorlatom, nem is eszem olyasmit, de azért gondoltam, hogy egy kisérletet megér a dolog.

Megnéztem persze pár receptet a neten, ami sokat segített. Viszont az volt az érzésem, hogy a trükk a tölteléknél az, hogy nem sima tejjel főzték (Libanonban nem sok friss tejet fogyasztanak - hamar romlik), hanem sürített tejjel, ami konzervben kapható.

Így hát a hozzávalókat összeszedtem.

A töltelékhez:

  • 0,5 pohár cukor
  • 0,25 pohár liszt
  • 5 dkg vaj fevágva kisebb darabokra
  • 2 ek kukoricakeményítő
  • 0,5 tk só
  • 1,5 pohár sürített tej (nem cukrozott)
  • 3 tojás sárgája
  • 2 tk vaníliakivonat
  • 1 citrom héja reszelve
  • 1 doboz karikára vágott ananászkonzerv

10.jpg

A tésztához:

  • 1,5 pohár liszt
  • 12 dkg hideg vaj
  • 0,5 citrom héja reszelve
  • 3-4 ek jeges víz
  • késes aprító

20.jpg

Először a tölteléket készítettem el, mert annak amúgy is le kell hűlnie a hűtőben felhasználás előtt. Egy magasfalú serpentőbe szórtam a száraz hozzávalókat. Ezt habverővel jól összekevertem. A tojást is felvertem a sürített tejjel és belereszeltem a citromhéjat. Végül belekevertem a vaníliakivonatot is (a vaníliarudakat nem tudom, hol tartja a nagylyány, pedig vettem 50 darabot tavaly ...)

11.jpg 12.jpg 13.jpg 14.jpg

A tojásos keveréket beleöntöttem a serpenyőbe, és alaposan összedolgoztam a szárazanyaggal. Feltettem a gázra közepes lángra és állandó keverés mellett felforraltam. Tovább kevergettem, amíg besűrűsödött, amikor a tüzet elzárva hozzákevertem a vajdarabkákat. Azért a biztonság kedvéért a végén is reszeltem bele citromhéjat - a vejem arra nagyon emlékszik, hogy sok citromhéj volt benne.

15.jpg 16.jpg 17.jpg 18.jpg

A sűrű pudingszerű keveréket egy tálba öntöttem, és lefedtem folpackkal, hogy ne bőrösödjön be, majd a hűtőbe tettem.

19.jpg

A tésztához kimért lisztet, sót, citromhéjat és apróra darabolt hideg vajat az aprítóba tettem. Addig futtattam a gépet, amíg egy morzsás liszt keletkezett. Ekkor kanalanként adagoltam a tetőn lévő lyukon át a jeges vizet addig, míg a tészta összeállt egybe és elkezdte rángatni az aprítót.

21.jpg 22.jpg 23.jpg 24.jpg

Ekkor kivettem a tésztát, gyorsan gombóccá formáltam, és folpackba csomagolva a hűtőbe tettem 30 percre. Így hozzájutottam egy eléggé kemény tésztához, amit kinyújtottam, hogy ellepje a pite formát.

25.jpg 26.jpg 27.jpg 28.jpg

Beleigazgattam a formába, leszedtem a felesleget, amivel kitöltöttem a hiányokat (nem az erősségem a pontos kör nyújtása). Ráfektettem egy alufóliát, majd megszurkáltam villával. Ment is a 220C fokos előmelegített sütőbe 15 percre. Ekkor levettem az alufóliát, és még 5 percig sütöttem, hogy színe legyen (kicsit talán túl is sült).

29.jpg 30.jpg 31.jpg 32.jpg

Kivettem a hűtőből a tölteléket, kicsit vártam, hogy a tészta is meghüljön, ezalatt leöntöttem az ananászkarikákról a levet.

33.jpg

Belekanalaztam a tésztába a tölteléket, és egyenletesen elsimítottam. Ráhalmoztam az ananászkarikákat (még a lyukakat is kitöltöttem).

34.jpg 35.jpg 36.jpg

Átnyújtottam a vejemnek.37.jpgNagy örömmel fogadta, és azonnal vágott is egy szeletet magának (nyitókép). Meg is ette az adagot ...39.jpgAzt mondta: majdnem ...Még egy adag elfogyott aznap, a többit szétvágva lefagyasztottam neki.

 

Nem tudom, milyen lett. Nem szeretem a pie-t semmilyen formában.

 

29 komment

Címkék: tej tojás víz vaj cukor ananász liszt keményítő citromhéj vaníliakivonat sürített tej

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr7415333376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2019.12.08. 12:04:10

Én szeretem az ilyen krémes süteményeket, szerintem biztosan finom volt.

MadMary 2019.12.08. 18:47:43

Nagy kihívás egy másik nemzet ételét más országban rekonstruálni, de nagy öröm is, ha jól sikerül... én most a hét végén örvendeztem felettébb, mert sikerült egy holland karácsonyi-mikulási sütit pont úgy elkészítenem, mint ahogyan annak - a holland "minőségellenőr" véleménye szerint - lennie kell. :-) Igaz, nekem könnyített volt a pálya, mert megvolt a recept... az anyukák sütijét emlékek alapján elkészíteni ennél sokkal, de sokkal nehezebb feladat. Az ananászos pitédből én is kértem volna egy szeletet!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.12.08. 21:02:27

@MadMary: Sajnos csak a fagyasztottból tudnék most küldeni :( Bár a vejem, amikor meglátta a posztot, komolyan elgondolkodott, hogy kiolvasszak-e neki egy darabot :)

kobold63 2019.12.08. 23:02:35

@1kutya:

Bombadil Tomát értetted ? Milyen blogon lehet megtalálni?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.12.08. 23:10:42

@1kutya: Kicsit más fogás, de nem rossz :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.12.09. 02:32:48

@kobold63: @MadMary: Sajnos 2017 óta nem frissíti a blogot, pedig remek szakács és csodás ételeket készít. Valószínű elege lett a blogspotból, és átment a YouTube-ra. Nagyon kedveltem, még a malackaraj időkből!
Aggódni nem kell, én nem szándékozom video bloggerként folytatni :))

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.12.09. 02:34:21

Apropos - holnap indulok haza, egy napig biztos nem kommentelek, hogy nektek is nyugtotok legyen :)

MadMary 2019.12.09. 11:04:10

@Andrass9: Ó jaj... pedig kerestem a dátumot a posztjainál, hogy frissülnek-e a dolgai, de furamód nem találtam semmiféle időmegjelölést, így elkönyveltem azzal, hogy "hátha" él még a blog. Eszerint tévedtem. :-/

MadMary 2019.12.09. 11:07:28

@Andrass9: A youtube-on milyen művésznéven fut Toma? Ami meg a videobloggerséget illeti, alkalomadtán elnézném pl. a füstölő mozdonykádat, hogy fűtöd fel, miféle titkos zugai vannak, milyen étek kerül ki belőle. :-)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.12.09. 14:34:36

@MadMary: Az egyes blogbejegyzések URL-jében ott van az év és a hónap. Ha csak ráviszed az egeret, a browser alján láthatod a linket. A megnyitott bejegyzésben a kommentek legalján van baloldalt "újabb bejegyzás", középen "Főoldal", jobboldalt pedig "Régebbi bejegyzés".
A tomakonyha.blogspot.com/2017/12/sajttal-toltott-husgomboc-barbecueban.html alján nincs újabb bejegyzésre mutató link, vagyis az az utolsó.

MadMary 2019.12.09. 16:10:33

@Andrass9: Ellenőriztem. Igazad van. :-(

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.12.09. 16:25:56

@MadMary: Azért nem kell szomorúnak lenni :)

látjátok feleim szümtükkel 2019.12.09. 16:35:19

Visszatérve a pitére. Én a krémet nem szeretem rajta, de almás és meggyes pite jöhet tál számra.
Ettől függtlenül ez a pite nagyon jól néz ki, az ananászt is megenném róla.

Érdekes, hogy gyerekkoromban nagyon szerettem a krémest, most meg nem szeretem, sem ezeket a pudingporos krémes kencéket. Igaz gyerekkoromban nem kukorica liszttel sűrítette a cukrász a krémet, hanem liszttel. Talán ez lehet az oka?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.12.09. 16:51:16

@látjátok feleim szümtükkel: Az igazán jó krémbe nem is kell keményítő, a tojások sárgája szépen összefogja.

MadMary 2019.12.09. 17:48:36

@Andrass9: Áááááá... az a szomorú, hogy a napi történések elhussannak, én meg nem követem őket.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2019.12.09. 20:12:11

@1kutya: Hát nem gatyázik. Az a smoker testvérek közt is 2k. Bár 3:35-nél úgy tűnik, volt már valami barkácsolás. Érdekes volna tudni, hogy a húsos felére szórt rub mit tartalmaz. Amúgy rulez!

MadMary 2019.12.09. 23:09:49

@Waka: Én is vadul elkezdtem guglizni... íme megosztom véled az európai (holland) eredményeket.
www.rookovens-online.nl/c-2995963/classic-joe/
Summa summarum, ezeröccáz ejró körül indulnak az árak.

kobold63 2019.12.10. 07:34:19

@MadMary: köszönöm a tippet, megkerestem a youtube-on, megtalálod "minden ami kamado"

T0bb videóját megnéztem, van amelyiken kettő kamado áll egymás mellett.
Régebben láttam két vele készült riportot amiben bemutatta a fantasztikusan megszervezett konyháját, kerekesszékből elérhatő minden, kert hozzáférhető.

@Waka: errefelé kis, asztali változatot lehet kapni kb 120K HUF, a leírt méret 50cm x 50cm. A felnőtt változat kb. 250-300K HUF. Jó kis játékszer.

kobold63 2019.12.10. 12:12:45

@T.S.
Az általad emlitett videoblogger műsorát ismerem, alapfokon oktat a főzni nemtudóknak. A stilusa nagyon idegesítő. Toma művész a konyhában is, kreatív, elegáns. Én így látom.

látjátok feleim szümtükkel 2019.12.10. 14:52:11

Kár, hogy szegény pitéről nem akar senki beszélgetni.:(

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.12.10. 19:08:38

@látjátok feleim szümtükkel: Az utóbbi időben ez a sorsa egy receptnek, ami nem mindennnapi, de ne aggódj, lesz még barnacukor pite is :))

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.12.10. 19:10:05

@kobold63: Ki az a T.S., ha nem vagyok indiszkrét?

kobold63 2019.12.10. 19:40:03

@Andrass9:
Az illető itteni témához illő segitő szándékú üzenetet küldött nekem, de én nem akarom a személyes email címemet használni a válaszhoz.

Úgyis kitalálod.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.12.10. 23:29:57

@kobold63: Bocs, akkor mégis indiszkrét voltam :)