A napokban említette egy olvasónk, hogy ez milyen finom. Hát nem álltam meg, azonnal megkértem a feleségem egy piskótatészta sütésére (mert az nekem nem nagyon megy). Az édesség neve egy "epres apróság" lenne direkt fordításban, de én kicsit módosítottam a receptet.
Nem csak piskótát kaptam másnap reggelre, de egy adag tejszínes pudingot is, mert az is kell bele. A zsemlegombóc fõzés közben épp volt elég idõm az elkészítéséhez.
Összeszedtem hozzá:
- 1/2 tepsi piskótatészta
- 1/2 liter puding
- 2,5 dl habtejszín
- 1 kk vaníliás cukor
- 20 dkg eperlekvár
- 15 dkg szemes meggylekvár (lemaradt a képről)
- 10 dkg aszalt áfonya
2 nagyobb üvegtálat készítettem elõ, amibe ugyanazokat pakoltam. Az egyik itthonra, megenni, a másik a zsemlegombóccal a szomszédnak a vadasért :) A tálak aljára kanalaztam valamennyi eperlekvárt. Felkockáztam kb 2x2x2-es kockákra a piskóta rámesõ részét, amibõl megágyaztam az eperlekváron. Erre is csepegtettem kis lekvárt, hogy szaftos legyen.
![]() |
![]() |
![]() |
Az áfonyát belekevertem a pudingba, hátha kicsit felpuhul (nem puhult fel).
Belekanalaztam a piskótafészekbe a puding felét, megszórtam meggylekvárral (idén szép darabos lett a lekvárom), majd rápakoltam még egy réteg piskótát. Erre kanalaztam a maradék pudingot, amit további eperlekvárral locsolgattam.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Felvertem a hideg tejszínt a kis vaníliás cukorral keményre, és rátettem a pudingos lekvárra. A tetejét pár csepp eperlekvárlével és egy kis meggyel díszítettem.
Kivenni már nem sikerült ilyen szépen: túl kicsi kanállal szedtem.
Finom szaftos lett a piskóta, remek a pikáns megy, és még az áfonya is jó volt benne!
Elfogyott mind ...