Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (8) A1 marinád (4) A1 szósz (4) áfonya (3) Aji Crystal (7) Aji Mango (2) alaplé (74) alga (2) alma (33) almaecet (19) almalé (7) almaszósz (4) amarillisz (2) Anaheim (3) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (3) arborio rizs (10) árpagyöngy (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (8) avokado (8) ázsiai bolt (2) bab (14) babér (41) babérlevél (48) bableves (3) babos káposzta (2) bacon (38) Balaton (2) balzsamecet (13) bambuszrügy (3) banán (3) baracklekvár (8) bárány (6) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (25) barnasör (2) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (4) bazsalika (4) bazsalikom (56) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) Bechamel (2) befőzés (2) bélszín (11) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (11) Bird Eye (3) birka (2) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (2) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bor (21) bőr (2) borecet (10) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (6) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (33) bőrősháj (2) bors (311) borsikafü (4) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (7) búzafinomliszt (26) búzasikér (3) Cajun (3) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (5) cayenne bors (7) cékla (16) cérnametélt (2) chedar (2) cheddar (11) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (4) Chipotle (2) churut (3) citrom (70) citromfű (13) citromhéj (33) citromlé (41) citromnád (15) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (5) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (62) csiliolaj (2) csilipaprika (47) csilipaszta (28) csilipehely (5) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (5) csiperke (21) csipetke (14) csipsz (3) csirke (24) csirkealaplé (3) csirkeaprólék (2) csirkecomb (27) csirkecomb filé (9) csirkeláb (2) csirkemáj (11) csirkemell (23) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (5) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (10) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (5) csontvelő (2) csuka (3) csülök (29) csusza (2) cukkini (10) cukkíni (24) cukor (140) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (3) curry (19) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (5) dagadó (7) dara (4) daragaluska (2) darálthús (35) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (2) degesz (2) dió (28) disznózsír (2) durbincs (2) durva só (2) ecet (21) édeskömény (16) édes chili (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (61) ementáli (5) eper (5) eperlekvár (3) erdélyi mustár (3) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (40) fánk (3) farhát (4) Farkas András (27) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (2) fehérbor (27) fehérbors (51) fehérhagyma (9) fehér hagyma (2) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (99) fekete bors (2) feles borsó (3) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (3) fogpiszkáló (2) fokhagyma (437) fokhagymapor (5) fokhagyma granulátum (14) füge (4) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (17) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (11) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (15) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (8) füstölt só (4) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (8) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (2) galangal (9) galuska (4) garam masala (5) garnéla (11) garnélarák (9) gépsonka (4) gersli (3) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (56) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (65) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (10) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (92) gyömbér (118) gyömbérpor (2) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) habanero (8) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (329) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (20) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (15) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (3) homár (3) húsgombóc (3) húslé (4) húsleves (15) húsos csont (3) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeno (23) jalapeño (24) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (5) jégcsapretek (4) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (23) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsacomb (10) kacsaháj (7) kacsamáj (6) kacsamell (9) kacsanyak (6) kacsaszárnytő (2) kacsazsir (4) kacsazsír (50) kacsazúza (3) kacsazuza (4) kaffir lime levél (8) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (88) kakukkfű (38) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kápia (26) kapor (32) kapormag (7) káposzta (17) kapri (4) kapribogyó (17) karaj (11) karajcsont (2) karaláb (39) karalábé (13) karamell (3) kárász (6) kardamom (24) karfiol (23) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefir (3) kefír (2) keksz (2) kelbimbó (9) kelkáposzta (18) kelt tészta (2) keményítő (10) kemény sajt (3) kenyér (27) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (11) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (3) kocsonya (3) kocsonyahús (6) koktélparadicsom (3) kókusz (2) kókuszkrém (3) kókuszreszelék (4) kókusztej (11) kolbász (27) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (18) kömény (79) köménymag (24) konyak (3) könyv (2) koriander (30) koriandermag (30) köröm (21) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (17) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (154) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (17) kukoricadara (9) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (22) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (15) lamb (2) Lampong bors (2) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (16) laskagomba (9) lazac (11) lecsó (29) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (11) lemezes túró (2) lencse (14) lenmag (4) lepcsánka (3) lestyán (13) leveles tészta (8) leves (6) leveskocka (6) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (20) lilahagyma (56) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (42) lime héj (2) lime levél (6) liszt (119) lucullus (4) Lucullus (7) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (5) majonéz (24) majoranna (95) mák (13) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (5) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (5) marhalapocka (6) marhanyak (15) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marha kivonat (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (9) még pálinka (2) metélt (2) méz (25) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (55) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (74) mustármag (22) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (13) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (3) napraforgómag (3) napraforgóolaj (2) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (6) olaj (17) olajbogyó (7) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (36) oliva (22) olívabogyó (3) olivaolaj (129) olívaolaj (7) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (56) oregánó (6) öregtészta (2) őrölt kömény (6) őszibarack (2) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (19) padlizsánkrém (2) palacsinta (7) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (32) paprikacsuma (29) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (126) paradicsomlé (27) paradicsompüré (36) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parmezán (33) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) passata (3) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (11) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (144) petrezselyemgyökér (22) petrezselyemlevél (2) petrezselyem levél (40) pirítós (3) pirított burgonya (2) pirospaprika (85) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (4) pite (8) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (9) porcukor (9) póréhagyma (29) pörkölt (10) portobello (4) prézli (35) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (6) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (5) réteslap (3) rétesliszt (13) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (44) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (5) rizstészta lap (3) RL190 (2) RL90 (3) rókagomba (6) római kömény (49) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (14) rozmaring (77) rozskovász (3) rozsliszt (9) rub (2) rum (16) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (51) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (51) salsa (3) San Marzano (5) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgakrumpli (5) sárgarépa (167) sárga laska (3) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (13) serrano paprika (8) sertés (2) sertésborda (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (4) sertésköröm (3) sertésláb (3) sertéslapocka (2) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (21) shiitake (11) shimeii (2) shimeji (5) shitake (2) shrimp (4) SHU (2) sikér (15) snidling (20) (316) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (37) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (18) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (29) spenót (47) Spicy Fiesta (8) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (11) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (68) szalonnazsír (2) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (23) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (36) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfüszeg (10) szegfűszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (6) szemesbors (5) szerecsendió (63) szerecsendióvirág (50) szezámmag (12) szezámolaj (12) szibériai saláta (3) szilva (9) szilvalekvár (8) szilva eltevés (2) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (10) szódavíz (2) szójaszósz (38) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (8) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (11) tarja (21) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (2) tej (89) tejfel (62) tejföl (85) tejszín (88) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (3) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (211) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (10) tök (7) tokaszalonna (3) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (7) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (6) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (9) tüdő (2) túró (32) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (6) tyúk (3) uborka (23) újhagyma (43) újkrumpli (14) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (223) vákumzacskó (2) Váncsa (3) vanília (23) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (16) vargánya (17) Varga Zsuzsi (4) vegeta (2) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (7) víz (26) vörösbor (27) vöröshagyma (121) vöröskáposzta (2) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (23) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (54) zellergumó (42) zellerlevél (36) zellerszár (28) Zhoug (2) zöldbab (15) zöldbableves (2) zöldbors (4) zöldborsó (39) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (75) zöldség (3) zöldségalaplé (4) zsálya (42) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (10) zserbó (2) zsír (68) zsíroskenyér (2) zúza (7) Címkefelhő

Menü: spárgaleves, marhapörkölt tarhonyával és kovászos uborkával

2015.07.05. 07:00 Andrass9

Ezt fõztük ebédre. A spárgalevest legalább tízszer posztoltam, de a szezonjában spárgát eszünk spárgával.

23.jpg

Viszont marhapörköltet - olyan jó sûrû, ragadósat még nemigen írtam. Olyat, hogy csak az alapdolgok vannak benne. Semmi újragondolás, szuvidálás, vagy hasonló úri huncutságok.

25.jpg

Persze nem csak tarhonya van a világon, másnapra krumplit fõztem hozzá: az is remekül felszívja a szaftot!

28.jpg

Lehet ezen kívül tejfeles is, de most anélkül jobban izlett.

Mivel tényleg klasszikus pörkölt készült, alig van hozzávalója:

  • 1,5 kg darabolt marhalábszár (ezt találtam a csodahüttõben)
  • 4 vereshagyma
  • 2 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 5 girizd fokhagyma
  • 1 csapott evõkanál pirospaprika
  • 4 dkg szalonna
  • kacsazsír
  • 25 dkg 8 tojásos tarhonya (úttörõgombóc)

10.jpg

A képen található egyéb üvegcsékből végül nem használtam. Kisütöttem a szalonna zsírját egy kanálnyi kacsazsíron, majd beleaprítottam a hagyma egy részét. Felkockáztam a zöldpaprikákat, és összekevertem a maradék hagymával. Rákupacoltam a piruló hagymára a hús felét, megint hagyma, megint hús és végül hagyma. Rápasszíroztam a fokhagymát is.

11.jpg 12.jpg 13.jpg 14.jpg

A húst kivittem az indukciósra, ahol maximális teljesítményen megpirítottam a zsíron a hagymával. Addig fortyogtattam, mig saját levét kieresztette, és azt is elfõtte. Ekkor hozzáadtam a pirospaprikát, a paradicsomot, és felötöttem vízzel. Kapott egy kanálnyi sót is. Így mocorgott csendesen 90 percet.

17.jpg 18.jpg 19.jpg 20.jpg

Ezalatt egy fél fej hagymát apróra kockáztam, 2 ek zsíron picit pirítottam, majd ráöntöttem a tarhonyát is pirulni. Amikor szinesedett, megsóztam és hozzáöntöttem 5 dl forró vizet. Felforraltam, elzártam a gázt alatta és becsomagoltam konyharuhába. Húsz perc múltán villával fellazítottam.

15.jpg 16.jpg

A pörkölt szépen besûrûsödött:

21.jpg

Máris terítettünk. Elõször a levest, mert mi úgy szoktuk ...

22.jpg

Utána a pörköltet a tarhonyával. Meg egy adag kovászos uborkát is, mert arról tudjuk, hogy jó.

24.jpg

Másnap megfõztem pár szem krumplit sóba-vízbe és azzal ettem a pörköltet. Próbáltam JingJang mintát tálalni, de nem igazán sikerült.

27.jpg

Ez persze az új macskánkat a legkevésbé sem érdekelte - azzal volt elfoglalva, hogy a lehetõ legtöbb rosszalkodást a legrövidebb idõ alatt elõadja.

26.jpg

20 komment

Címkék: hagyma paradicsom fokhagyma spárga tarhonya szalonna kacsazsír lábszár pirospaprika zöldpaprika

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr667594158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

látjátok feleim szümtükkel 2015.07.05. 08:06:41

Szép napot!

Nálunk hasonló a mai ebéd, spárga leves, szarvas pörkölt sós burgonyával.:D

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.07.05. 12:46:56

Köszönök szépen!
Én írtam már marhapörköltet, de azt mondták, inkább főzzem, úgy jobb. :) Mindenesetre jöhet egy falat, több nem.
Fél 12-kor szólt Józsi bácsi, hogy kéne neki kapor, de azonnal, mert nála mind egy szemig ellopták, viszont ott áll a kosár uborka, amit a kertből hozott. Ha valaki úgy gondolná, hogy nem lehet 20 perc alatt leégni, szólok, le lehet. Szóval délután négyig mindenkinek befelé az árnyékba. Uff!

Fenchurch68 2015.07.05. 14:08:12

@Waka: Jó, akkor még hagyom wow-ozni az embert másfél óra hosszat. Utána melegítek neki töltött paprikát, és irány a tó.

turósmácsik 2015.07.05. 15:57:09

@Fenchurch68: Melegíteni? Nálunk hidegen fogy most.:))
Aki elmegy mellette, kimer magának és felszippantja.
Nagyon jól sikerült, nem hagyományos fűszerezésű, van benne füstölt hűs felcsíkozva, és babérlevél, oregano, nem édeskés, nem sűrű.
Nagyon etetős.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.07.05. 16:46:22

@Fenchurch68: hat ilyen melegben irany a legkondis szoba, nem a to
de kolbaszt ott egeyetek:)
@Andrass9: marhaporkoltet inkabb krumplival szeretem /a sertest tarhonyaval vagy teszta-nokedli/
es a fott krumplit fozes utan kedvelem kis zsirban olajban megfuttatni, cask kicsit
es tudom nem borsos tokanyrol van szo de nekem ebbe ment volna meg egy evokanal bors is

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.07.05. 21:21:50

@hagyma: Én nem teszek bele borsot, de ettől még borssal is jó az a marha! A főtt krumplihoz nem adnék még zsírt - az a dolga, hogy felszívja a szaftot, ami zsíros- Persze ez nem zárja ki, hogy te megpirítsd :)
Errefelé nem divat a légkondis szoba. Azon szerencsések közé tartozom, akinek van nagy pincéje a föld alatt. Az jó hűvös!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.07.05. 21:23:06

@Fenchurch68: @turósmácsik: Töltött paprika hidegen/melegen jöhet! Fogok is főzni, ha megjön a feleségem, mert mindketten imádjuk + a kislyány.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.07.05. 23:19:32

@Andrass9: bors nalam elengedhetetlen
mondjuk a porkolt nalam eleve kevesbe szaftos, az meg tunkolva van kenyerrel
es a krumplit, ha fozom, cask roviden futtatom meg, nekem jobban bejon, de teny a marhaporihez nem szukseges
jut eszembe Mary fozott egnap olyan amerikai krumplilevesbe oltott paprikaskrumplit, hogy megszolal
azert van mar ottho n is legkondi
en mar abba a korba ertem, ha forrosag van nem vizpartra vagyom, hanem a husibe
horgaszni sem jarok nyaron
az en evszakaim az osz es a tavasz, de meg a tel is inkabb mint a nyar

Fenchurch68 2015.07.06. 07:35:14

@turósmácsik: Én télen-nyáron hidegen eszem, csak neki kell melegíteni :)
@hagyma: Nincs légkondi, itt nem is nagyon van rá szükség, a hegyek közelsége miatt estétől reggelig hűvös van, úgyhogy napközben sem melegszik fel annyira. Anyukám Budán, a tetőtérben tavaly adta meg magát légkondi-ügyben, úgyhogy idén alszik nyáron is éjszakánként, nem hátrány. A kolbász kipipálva, tegnap hazafelé véletlenül szembejött egy kis grillezett tintahal citromos-fokhagymás spenóttal, az is jó volt ilyen melegben.
Én nagyon szeretem a vizet, a kedvesem meg elvisz, és elviselni a kedvemért :)

A mai menü málna, őszibarack és dinnye lesz, ahogy látom.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.07.06. 12:19:31

@Fenchurch68: hat hegyek itt is akadnak:)
eltem en floridaban is, tudom mi a meleg
a vizet mi is szeretjuk /en nem poharban/ de jul-aug ritkabb a kirandulas
attol meg kesz vagyok, mikor juliusban kifekszenek a heringek a tengerpartra 100 fokban
nem az en sportom

Ugyandehogy (törölt) 2015.07.06. 17:16:45

@hagyma: milyen az amerikai krumplileves?

1kutya 2015.07.06. 19:08:44

@~~Babette~~: készen veszik a walmartban :DDD

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.07.06. 21:01:53

@1kutya: Leköptem a képernyőt!!!! :)))
hagymából kinézem, bár amiket mesél, aszerint azért szereti a jó ételeket, ami nem a Walmartban kapható...
Én csak 1 kaját vettem készen: a NewEngland Clam chowdert a Hannafordban, amig meg nem tanultam magam is megfőzni.

Fenchurch68 2015.07.06. 21:34:46

A mai kellemes nyári idő miatt sütőben készült a rántott patisszon, ez valami királyság, ezentúl mindent így fogok csinálni, ami panírozott kaja! A maradék tojást és prézlit összekevertem parmezánnal, és belemorzsoltam azt is a tepsibe, az lett a salátára a kruton :)
Előtte persze lecsekkoltam, hogy itt a kocsmában volt-e már ilyen poszt, és volt, úgyhogy bele mertem vágni :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.07.06. 21:46:04

@~~Babette~~: hat leginkabb a majomfogora hajaz, de nem savanyu igazan, mikor meg egeyedul eltem es nem hotelben meloztam, akkor @Andrass9: vettem neha ilyet, de nem voltam elragadtatva tole
kajat csak rantottcsirket es pizzat veszunk keszen, egyiket sem a wal martbol
de most Mary keresztezte a paprikaskrumplimat az O krumplilevesevel es nagyon jo sult ki belole

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.07.06. 21:50:54

@Fenchurch68: mindennemu rantott zoldseg feketelistas es az elso helyen a rantott patiszon van:)
rantott hust egyszer kiprobaltam a sutoben "modra", nem volt rossz, de visszatertem az olajhoz, azaz igazi nekunk
maskeppen sul

Fenchurch68 2015.07.06. 22:08:20

@hagyma: Én is ellennék rántott zöldségek nélkül, de az ember már egy hete kéri :)
Azon lepődtem meg, hogy mennyire minimális olaj kell hozzá, tollal átkentem egy sütőpapírt, és annyi. Nyilván másképp sül, nekünk ízlett így. Ezzel a módszerrel bátrabban fogok panírt "izgalmasítani" szezámmaggal, parmezánnal, mittudoménmivel.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.07.06. 22:12:25

@hagyma: Pedig egy rántott karfiol a csudákat tud művelni.
A napokban sütöttem rántott cukkínit. Másnap meg kellett ismételnem, akkora sikere volt. Persze ehhez hozzá tartozik, hogy a saját - panko jellegű - prézlimben készült.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.07.06. 22:51:55

@Fenchurch68: vannak elonyei, azert is probaltam ki, de mar mondtam oreg hal vagyok , es bar barmit kiprobalok /kajaban/ az alap regi izek megkovesedtek:)
@Andrass9: nekem nem jon be
a karfiolt is inkabb rakottan vagy levesnek, siman parolva
amugy sem vagyok nagy prezli fan
csirkeben is szivesebben eszem a bbq-sat mint a rantottat
viszont serteskarajnal nincs gatya, az prezlivel megy
meg fasirthoz
süti beállítások módosítása