Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (8) A1 marinád (4) A1 szósz (4) áfonya (3) Aji Crystal (7) Aji Mango (2) alaplé (74) alga (2) alma (33) almaecet (19) almalé (7) almaszósz (4) amarillisz (2) Anaheim (3) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (3) arborio rizs (10) árpagyöngy (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (8) avokado (8) ázsiai bolt (2) bab (14) babér (41) babérlevél (48) bableves (3) babos káposzta (2) bacon (38) Balaton (2) balzsamecet (13) bambuszrügy (3) banán (3) baracklekvár (8) bárány (6) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (25) barnasör (2) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (4) bazsalika (4) bazsalikom (56) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) Bechamel (2) befőzés (2) bélszín (11) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (11) Bird Eye (3) birka (2) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (2) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bor (21) bőr (2) borecet (10) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (6) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (33) bőrősháj (2) bors (311) borsikafü (4) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (7) búzafinomliszt (26) búzasikér (3) cajun (3) Cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (5) cayenne bors (7) cékla (16) cérnametélt (2) chedar (2) cheddar (11) Chérie (3) Cherie (3) chili (7) chipotle (4) Chipotle (2) churut (3) citrom (70) citromfű (13) citromhéj (33) citromlé (41) citromnád (15) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (5) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (62) csiliolaj (2) csilipaprika (47) csilipaszta (28) csilipehely (5) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (5) csiperke (21) csipetke (14) csipsz (3) csirke (24) csirkealaplé (3) csirkeaprólék (2) csirkecomb (27) csirkecomb filé (9) csirkeláb (2) csirkemáj (11) csirkemell (23) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (5) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (10) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (5) csontvelő (2) csuka (3) csülök (29) csusza (2) cukkíni (24) cukkini (10) cukor (140) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (3) curry (19) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (5) dagadó (7) dara (4) daragaluska (2) darálthús (35) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (2) degesz (2) dió (28) disznózsír (2) durbincs (2) durva só (2) ecet (21) édeskömény (16) édes chili (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (61) ementáli (5) eper (5) eperlekvár (3) erdélyi mustár (3) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (40) fánk (3) farhát (4) Farkas András (27) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (2) fehérbor (27) fehérbors (51) fehérhagyma (9) fehér hagyma (2) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (99) fekete bors (2) feles borsó (3) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (3) fogpiszkáló (2) fokhagyma (437) fokhagymapor (5) fokhagyma granulátum (14) füge (4) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (17) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (11) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (15) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (8) füstölt só (4) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (8) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (2) galangal (9) galuska (4) garam masala (5) garnéla (11) garnélarák (9) gépsonka (4) gersli (3) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (56) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (65) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (10) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (92) gyömbér (118) gyömbérpor (2) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) habanero (8) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (329) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (20) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (15) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (3) homár (3) húsgombóc (3) húslé (4) húsleves (15) húsos csont (3) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeno (23) jalapeño (24) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (5) jégcsapretek (4) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (23) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsacomb (10) kacsaháj (7) kacsamáj (6) kacsamell (9) kacsanyak (6) kacsaszárnytő (2) kacsazsír (50) kacsazsir (4) kacsazúza (3) kacsazuza (4) kaffir lime levél (8) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (88) kakukkfű (38) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kápia (26) kapor (32) kapormag (7) káposzta (17) kapri (4) kapribogyó (17) karaj (11) karajcsont (2) karaláb (39) karalábé (13) karamell (3) kárász (6) kardamom (24) karfiol (23) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefir (3) kefír (2) keksz (2) kelbimbó (9) kelkáposzta (18) kelt tészta (2) keményítő (10) kemény sajt (3) kenyér (27) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (11) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (3) kocsonya (3) kocsonyahús (6) koktélparadicsom (3) kókusz (2) kókuszkrém (3) kókuszreszelék (4) kókusztej (11) kolbász (27) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (18) kömény (79) köménymag (24) konyak (3) könyv (2) koriander (30) koriandermag (30) köröm (21) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (17) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (154) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (17) kukoricadara (9) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (22) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (15) lamb (2) Lampong bors (2) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (16) laskagomba (9) lazac (11) lecsó (29) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (11) lemezes túró (2) lencse (14) lenmag (4) lepcsánka (3) lestyán (13) leveles tészta (8) leves (6) leveskocka (6) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (20) lilahagyma (56) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (42) lime héj (2) lime levél (6) liszt (119) Lucullus (7) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (5) majonéz (24) majoranna (95) mák (13) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (5) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (5) marhalapocka (6) marhanyak (15) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marha kivonat (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (9) még pálinka (2) metélt (2) méz (25) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (55) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (74) mustármag (22) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (13) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (3) napraforgómag (3) napraforgóolaj (2) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (6) olaj (17) olajbogyó (7) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (36) oliva (22) olívabogyó (3) olívaolaj (7) olivaolaj (129) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (56) oregánó (6) öregtészta (2) őrölt kömény (6) őszibarack (2) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (19) padlizsánkrém (2) palacsinta (7) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (32) paprikacsuma (29) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (126) paradicsomlé (27) paradicsompüré (36) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parmezán (33) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) passata (3) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (11) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (144) petrezselyemgyökér (22) petrezselyemlevél (2) petrezselyem levél (40) pirítós (3) pirított burgonya (2) pirospaprika (85) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (4) pite (8) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (9) porcukor (9) póréhagyma (29) pörkölt (10) portobello (4) prézli (35) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (6) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (5) réteslap (3) rétesliszt (13) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (44) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (5) rizstészta lap (3) RL190 (2) RL90 (3) rókagomba (6) római kömény (49) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (14) rozmaring (77) rozskovász (3) rozsliszt (9) rub (2) rum (16) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (51) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (51) salsa (3) San Marzano (5) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgakrumpli (5) sárgarépa (167) sárga laska (3) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (13) serrano paprika (8) sertés (2) sertésborda (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (4) sertésköröm (3) sertésláb (3) sertéslapocka (2) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (21) shiitake (11) shimeii (2) shimeji (5) shitake (2) shrimp (4) SHU (2) sikér (15) snidling (20) (316) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (37) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (18) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (29) spenót (47) Spicy Fiesta (8) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (11) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (68) szalonnazsír (2) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (23) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (36) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (10) szejtán (4) szélesmetélt (6) szemesbors (5) szerecsendió (63) szerecsendióvirág (50) szezámmag (12) szezámolaj (12) szibériai saláta (3) szilva (9) szilvalekvár (8) szilva eltevés (2) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (10) szódavíz (2) szójaszósz (38) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (8) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (11) tarja (21) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (2) tej (89) tejfel (62) tejföl (85) tejszín (88) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (3) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (211) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (10) tök (7) tokaszalonna (3) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (7) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (6) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (9) tüdő (2) túró (32) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (6) tyúk (3) uborka (23) újhagyma (43) újkrumpli (14) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (223) vákumzacskó (2) Váncsa (3) vanília (23) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (16) vargánya (17) Varga Zsuzsi (4) vegeta (2) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (7) víz (26) vörösbor (27) vöröshagyma (121) vöröskáposzta (2) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (23) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (54) zellergumó (42) zellerlevél (36) zellerszár (28) Zhoug (2) zöldbab (15) zöldbableves (2) zöldbors (4) zöldborsó (39) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (75) zöldség (3) zöldségalaplé (4) zsálya (42) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (10) zserbó (2) zsír (68) zsíroskenyér (2) zúza (7) Címkefelhő

Vacsora: grillezett csirkecomb farrésszel

2015.01.04. 07:00 Andrass9

Egyesek felzúdultak, amikor néhány boltban megjelent a "csirkecomb farrésszel" nevezetû darabja a baromfinak, hogy olyan nincs, meg az vacak, meg egyéb jelzõk.

15.jpg

Nohát én nagyon szeretem a farhátat is, meg a csirkecombot is. Ez a "szörnyedvény" egyesíti a kettõt, és kiadós adagot is nyújt. Vendégeket vártunk estére, vettem hát egy tálcányit belõle, meg egy tálcányi szimpla csirkecombot is, hátha nem lesz elég a faroscomb.

Kész szerencse, mert a farosból csak hármat találtam a hungarocell tálcán, így a szimpla csirkecombból is elemeltem hármat. Négyünknek csak elegendõ lesz ...

A vacsorához a továbbiak kellettek:

  • 3 csirkecomb farrésszel
  • 3 csirkecomb
  • 1 római saláta
  • 2 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 10 cm kígyóuborka
  • 1 db kicsi fehérhagyma
  • 2 ek kapribogyó
  • 2 ek extra szûz olivaolaj
  • 1/2 citrom leve
  • 2 ek szinesborskeverék
  • 2 ek só
  • 2 ek morzsolt majoranna
  • 2 csõ kukorica (ennyi volt itthon)
  • 1 birskörte
  • 6 alma kikaparva
  • 6 kk lekvár
  • 6 kk dió

Kép nincs az összetevőkről, mert többen és több fázisban készítettük.

Mintegy három órával a sütés elõtt a megtisztított csirkedarabokat kicsit beirdaltam, majd sok sót és megzúzott szinesborsot dörzsöltem a résekbe, a bõr alá, meg mindenhova, ahol értem.

10.jpg

Amíg ebben a pácban álltak a combok, elkészült a saláta. A római salátát mosás, centrifugálás után összetépkedtük, a zöldpaprikákat félkarikákra vágtuk, a paradicsomot meg megkockáztuk. A hagymát is megkarikáztuk, az uborka sem maradt ki a szórásból. Mindezt egy nagy edényben elkevertük a kapribogyóval, olivával és a fél citrom levével. A kapri elég sós volt, nem kellett megsózni. Ez volt a saláta/körítés az ételhez.

A kukoricákat tíz percre beáztattam vízbe, majd úgy ahogy volt, hajastul alufóliába csavartam. Így sütve a grillen nagyon szaftos és édes lesz. A birskörtét is lesikáltam, hogy kisütöm majd a csirkével.

Megraktam a grillt faszénnel, begyújtottam és szétterítettem a parazsat. Adtam hozzá három sárgabarackág darabot, hogy füstöljön. A csirkérõl leöblítettem a sót, borsot és megtörölgettem papírtörlõvel. Megszórtam a majorannával és reménykedtem, hogy elég sót felvett a pácolás alatt a hús. Feltettem a rácsra a kukoricákat, birset és a csirkecombokat.

11.jpg

A levegõzõnyílásokat majdnem teljesen bezártam, így alacsony hõfokon parázslott a szén, viszont szépen füstölt a barackág.

12.jpg

Eközben az almák magházát kikapartuk, de úgy, hogy nem lyukasztottuk át az almát. Belekanalaztunk darált diót és egy kanálnyi lekvárt is, majd tepsiben a sütõbe ment 180 fokra. Egy teljes óráig füstölõdött/sült a combok serege, amit néha megforgattam, amikor ellenõriztem. Végre a faros részt is késznek itéltem, bár a füsttől nem sokat láttam.

13.jpg

Innen már csak a tálalás maradt hátra. Ketten ettek kukoricát is, a sült-füstölt birset pedig felkínáltam körítésként a vendégekenek - olyat még úgysem ettek.

14.jpg

A combok egy híján elfogytak, amikorra az alma is elkészült desszertnek. Kicsit furcsán néz ki, de finom pikáns volt.

16.jpg

Nem volt azzal a farrészes combbal semmi probléma! A hátarésze is izletes, füstös lett, sóhiányban sem szenvedett.

91 komment

Címkék: alma dió csirkecomb majoranna lekvár kapribogyó kukorica citromlé olivaolaj zöldpaprika római saláta birskörte kapri farrész szinesbors

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr376914105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.01.04. 10:05:52

Szép napot!
Igazi könnyű, őszi étel, bármikor jöhet. Nekem is nagy kedvenc a faros, a farrészből levest szoktam főzni - most is az van - csak a hájat kell leszedni róla. Egy időben, mikor házhoz hozták a frissen vágott csirkéket, szétporciózva fagyasztottuk le, a fara a rántani valóhoz került. Az alma meg tulajdonképpen csökkentett szénhidráttartalmú máglyarakás. :D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.04. 11:23:05

nagyon jol nez ki
ennem
kell minden husnak zsirja is lenni
/magybatyam Tatray Feri bacsi negorlut a marha hus zsiros reszeert/
agyonsozta
I;yen lila tanyerunk nekunk is van, te is garage salen vetted, mint Mary?
a salata nagyon OK
valami sidefodot azert tettem volna a csirke melle

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.04. 11:36:40

@hagyma: A side dish az saláta volt. Romain lettuce meg paradicsom, uborka és paprika egy kis öntettel. Fogyókúrás vendégek jöttek :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.04. 11:39:02

@hagyma: A marha cupákos része a legfinomabb alaposan sózva és csípőssel megdolgozva. Én ráadásul egres, meggy vagy kaporszószt ennék hozzá leginkább. El is tettem télire 5 üvegecske egrest, mert annyi termett :)
A lila garnitúrát (ami kék) anyámtól kaptuk nászajándékba sokszáz évvel ezelőtt. Ez az ünnepi tálalás készlete.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.04. 11:40:22

@Waka: Még soha nem próbáltam a farhátat kirántani, pedig a csirkéből az az első, amit megeszem. Legközelebb, ha jó házi csirkét lövök, kipróbálom.
Most gyöngyösből rotyog a leves.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.04. 12:21:44

@Andrass9: szinvakkal nem vitatkozom:)
az egyik garmiturank tok ugyanilyen, szinben meretben,, aszittem innen szarmazik

megorultem hogy lehet azt a kovert enni
ma meg imadom
steaken is!!!!!

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.01.04. 12:55:33

@Andrass9: Egy kis levesben főtt szegy vagy borda. Jaj de jó tud lenni. Táfelspicc elbújhat mellette.
Maradékmentő akció folyik, összeszedtem mindet, most sül belőle a reggel hétfő-keddre.

medvedr 2015.01.04. 13:03:43

Miért zúdultak fel? Az első iparszerű vágásoknál, akarom mondani szalagon történő bontásnál csak ilyen volt, ha jól emlékszem. Nem megmondtam, hogy bontott csirkét.... ha még emlékszik valaki a reklámra.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.04. 13:08:43

@medvedr: itt is, most is bontjak igy is
legjobb
a talcasoknal mar a dobveroket is kulon teszik

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.01.04. 13:49:13

@Babette .: A blogra gondolsz, vagy konkrétan valamelyik bejegyzésre? Én már jó ideje olvasgatom őket, jómódú, ráérő emberek lehetnek, ahogy néha elnézem mit és miben készítenek.
@susztertangó: Szép kezdeményezés, szomorú, hogy szükség van rá.

Ugyandehogy (törölt) 2015.01.04. 14:25:35

@Waka: a blogot még nem értem rá megnézni

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.04. 16:08:09

@Topy: Mindkettő!!!! Mondtam, hogy bontott csirkét hozzál, nem (az meg legalább kettő:)?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.04. 16:09:33

@susztertangó: Érdekes koncepció, de mi van, ha romlott a kaja? Akkor ki a felelős?
Merugye ha mínusz sok van kinn, akkor még elmegy, de ma példul a nap sütötte dobozban volt vagy 15.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.04. 16:11:32

@hagyma: Akkor is kék az az étkészlet. Sötétkék! :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.04. 16:12:26

@Waka: A karácsonyi levesben volt sok szép marha oldalas ... de jó napjaim voltak, míg elfogyott!

turósmácsik 2015.01.04. 19:25:18

Én gyakran veszek faros combokat. Rántani, sütni, pörköltnek, levesnek mindegy. Családnak lefeszegetem a combról a fart, és én jól megeszem. Ropogósra panírozva, rántva. Sütve. Hm.
Szerintem gazdaságos.

turósmácsik 2015.01.04. 19:27:44

Nyakat, oldalast, szegyet szoktam megfőzni levesnek, és tormával rogyásig esszük. Ritkán.
Meg tudom érteni, hogy mit éreztél pár napig!!!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.04. 19:32:09

@turósmácsik: A karácsonyiban is ilyen sorrendben főztem a húst :)

turósmácsik 2015.01.04. 19:34:35

Megállapodtunk emberrel, hogy böjtig eszünk húst, akkortól nem, de addig is csak csirke-halfélét. Vajon a marha még belefér??? Szombat-vasárnap...
Böjtig.

Topy 2015.01.04. 20:34:55

@Andrass9: majd legközelebb szürkelapra állítasz színhőmérsékletet és akkor hagyma egy kalibrált monitoron megnézheti, hogy az étkészlet kék és nem lila :D

Topy 2015.01.04. 20:35:37

@turósmácsik: az majdnem csirke-hal... ;)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.04. 20:41:24

@turósmácsik: Kérdezted te hogy hívják azt a csirkét?

susztertangó 2015.01.04. 20:45:22

@turósmácsik: Hát hogyne.Ha a barom-fit megeheted, apját miért nem?
........................................................
Mondtam már?
porckorong.hu/blog/gerincserv-gyogyitasa
Elég sokat ülünk a gép előtt hajlott gerinccel.

turósmácsik 2015.01.04. 21:15:37

Aha, a válaszaitok nagyon biztatóak:)))
A barom-fit és a baromfit egy piciny vonás választja el egymástól:)))
Érik ez a szombati táfelspicc (bár azt úgysem kapok).

turósmácsik 2015.01.04. 21:18:07

@susztertangó: Ez az ékpárna hasznosnak tűnik!

susztertangó 2015.01.05. 05:45:37

A képen a tányér-főleg az alsó- lila vagy liláskék nekem. Hajdanán sok ovódába jártunk kollégával fotózni volt módom látni a színes képek csalósságát.Például több háttér előtt készült a klapecről kép és azt láttam a párositásnál, hogy mi a fene, a gyerek azonos, de a pulcsi színe más, mintha hasonult volna a háttérhez. Ezért nem veszek mérget, hogy milyen színű is a tányér s ha Andrass9 nem lehet bíró ebben, de elhiszem, hogy a felesége tudja milyen kék az a lila.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.05. 11:49:18

@susztertangó: Köszönöm a "bizalmat" :) Igazad van benne, mert olyan szín, hogy lila nincs is ...
(A vörös érzékelő csapocskák vannak kisebbségben a szememben.)
Szerencsére anyám szerint is kék, meg a családom többi tagja, valamint a vendégeink is elismerik, hogy ez egy csodaszép mély kék szín.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.05. 13:01:25

@Andrass9: nekem nagyon tetszik ez a csirke
meg jobban a salata
a kukoricat nem latom, de tuti jo
orommel tolt el, hogy a borospohatban van bor
es feher bor

de ez melylila

Fenchurch68 2015.01.05. 13:44:01

Még egy szavazat a sötétkékre.
Én fehér tányér párti vagyok, inkább érvényesüljön a kaja, mint a tányér, de ez a kék/lila szép.

susztertangó 2015.01.05. 14:03:23

@Andrass9: A tányér tuti kék, a fotó lehet lila-kár, hogy nincs vállvonogatós szmájli. :-)Különben is, nem elég kéknek lenni, annak is kell látszani. Hehehe.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.05. 15:05:58

@Kató néni: nezz fel a egre
az kek
nezz a tengerre az kek
nezz a farmeromra
az kek
jo, arra ne nezz mert ki kene mosni

ez lila

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.05. 15:08:18

@susztertangó: lila
melylila de lila
de lehet kormos sanyi baratom nem tudta, hogy nem az ujpestnek henem az mtk-nak szurkolt 50 evig

látjátok feleim szümtükkel 2015.01.05. 19:18:24

Mik ki nem derülnek:D

index.hu/tudomany/2015/01/05/igazabol_nincs_is_feherbor/

Valóban történt már olyan hárslevelű borommal, hogy hosszab ideig ( vagy 2 évig ) állt és megszíneződőtt, enyhén rózsaszínű lett.

turósmácsik 2015.01.05. 19:26:10

KORCSMÁROS! EGY FELEST AZONNAL, DE DECIS POHÁRBA, TELE!!!

turósmácsik 2015.01.05. 19:27:15

Ez a tányér királykék.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.01.05. 19:48:59

Szép estét!
Nem szállok be a parttalan vitába. Egy részüket én sem látom, a többinek meg nem tudom a nevét (barack, mályva, borostyán).
@turósmácsik: Egy deci féldeci. Király. Kék.
@látjátok feleim szümtükkel: A tej az fehér. Ha már itt tartunk.

turósmácsik 2015.01.05. 19:56:10

Ha kék, akkor curacao, de azt inkább ne.

turósmácsik 2015.01.05. 21:05:02

@Andrass9: Köszi, már lenyugodtam, ezt lehúzom és megyek is mélyen aludni. Jóccakát!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.05. 21:26:03

@Waka: Az őszibarack meg nem szín, hanem egy gyümölcs!
Ez történik, ha az egyik nemnél nincs színvakság ...

Topy 2015.01.05. 21:41:57

@hagyma: @Andrass9: kék :)
www.topybear.hu/csirkecomb.jpg
semmi photoshop, csak Lightroom-ban megigazítottam a színhőmérsékletet

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.05. 22:28:29

@Topy: Pontosan ez az igazi színe!!!
Nem tudom, mit kéne állítanom a gépen, mert sajnos tényleg nem jól látom a színeket, viszont a fényképezőgép nagyon jó. Sony DSC F717 Carl Zeiss Vario Sonnar optikával (2-2.7/9.7-48.5 ami baromi jó arány! Modjuk több, mint fél kiló a masina). Igaz, csak 5 MP de szerintem annak elégnek kell lennie ételfotózáshoz. Mindent lehet manuálisan állítani, de ez már kínai nekem. Utoljára Zenith géppel készítettem profi portré képeket 40 ASA-s BW filmmel :) Abban még fénymérő sem volt, viszont jó volt a lencséje.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.05. 22:29:21

@Topy: Ott a pont! Mindig azon tököltem, miért nem pálinka inkább??? Idén lett 5 liter :)

Topy 2015.01.05. 22:45:30

@Andrass9: nagyjából semmit nem tudsz - a környezeti megvilágítás - ami napszaktól, felhőzettől függően eleve más színhőmérsékletű - ugyanúgy befolyásolja, mint a környező tárgyakról, falakról visszavert szín; ahol fontos a szíhnűség, ott referenciához szoktak igazodni; annyit lehet esetleg, hogy a gépek egy részén be lehet állítani manuális fehéregyensúlyt pl. egy fehér papírlapot használva referenciaként; precízebb megoldás dslr gépeknél, hogy egy három darabos, kalibrált színű kártyasorra lő az adott helyszínen egy képet az ember, aztán utána ez alapján beállíthatók az ott készült képek a feldolgozó programban - de ez már munkásabb;
egyébként rémlik még a nagy videokorszakból, hogy volt a legtöbb géphez egy áttetsző, matt fehér objektívsapka? ott azzal lehetett fehéregyensúlyt állítani :)

susztertangó 2015.01.05. 22:50:43

@Andrass9: ASA??? Hát nem DIN? :-)))))))))))) Csak fekete fehérre vagy ORWO diára Fed 3 assal, illetve a szakköri gépek Yashica és valami márkásabb német cucc volt. Ja és ott néha ha hozott-naná pénzért- valaki Eastman Kodak Color filmet. A filmgyárban dolgozott..akkor most kaphatok e vízumot, ez itt a kvescsön?

Topy 2015.01.05. 22:56:40

@Andrass9: sőt esetleg rémlik a színesfilm korszakból, hogy volt napfényfilm (általában ezt használta az "átlagfotós"), aztán műtermi portrékhoz volt műfényfilm, azt a műtermi lámpák színhőmérsékletéhez igazították

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.05. 23:00:31

@Topy: Én csak BW-ben dolgoztam, de azt elég jól.
Elsősorban az tartott vissza a szinestől, hogy nekem lila és rózsaszín sincs - azokkal hagyjanak békében :)
Ezen a kamerán van White Balance gomb, megpróbálom egy fehér lappal!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.05. 23:03:17

@susztertangó: Na jó, 9 DIN-es film volt, viszont eszméletlenül nagy felbontással. Viszont csak nasütés mellett működött. 27 DIN-nel persze buliban is lehetett fotózni, de az eléggé zajos kép lett.
Természetesen Forte filmeket használtunk, nem holmi ORWO-t ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.05. 23:04:36

@susztertangó: Ja, próbálj meg tolmáccsal vízumot kérni ...

süllőcske 2015.01.05. 23:42:16

Bocsi, okoskodni nem szeretnék, de a lányokra érdemes hallgatni, ha színekről van szó.
Lánykám jót derült a szóban forgó tányérka lila besorolásán.
Magam is egy ultramarin sötét kéket látok itt és nyugodtan maradhatunk ebben. Közületek többen tudják, hogy némi megalapozottságom akad ezen a téren.
Az ultramarint egyébként eredetileg lazuritból őrőlték, éspedig főként Egyiptomban. Innét a neve is: Ultramarino, vagyis "tengerentúli". Mármint az importőr itáliaiak szemszögéből.
Nem mellesleg az étel finom.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.06. 01:05:29

kedv remenyek lilak isten veletek

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.06. 01:06:53

sullocskenek nem akartam ketszer visszapofazni:)
/attol meg lila/

susztertangó 2015.01.06. 05:55:39

@Topy: @Andrass9: Ja és Lentz féle fotovegyszer gyátó kisiparostól vettem az előhívót, fixírt, stbt.

susztertangó 2015.01.06. 06:31:21

Egyébként a tányér színe: hagymalila.Ami mélykék/ultramarin stb. Ugyan mi a különbség az porosz/berlini/párizsi kék között,he?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.06. 07:42:57

@Topy: @hagyma: @susztertangó: Éppen esedékes cikk az időképen. Eléggé olvasmányos, de jól elmeséli miért szubjektív dolog a tárgyak színe. Még az is lehet, hogy hagymának kicsit több vörös csapocska van a szemében, csak nem vizsgálták soha.
A cikktől nem kell megijedni, nem a kvantumfizikai részt proponálom, csak az elejét - a kék citromot.
www.idokep.hu/hirek/kek-citrom-projekt-kvantum-radar-2014

Topy 2015.01.06. 08:46:39

@hagyma: Hajrá Úúúújpest, hajrá Úúúúújpest... :D:D:D

susztertangó 2015.01.06. 12:25:22

@Topy: 1970-73. Ahol én vettem a boltja az Budán valahol a Csalogány utca környékén volt, később, gondolom már az özvegye a családi házban árulta, a Vörösvári és Bécsi sztrít találkozásánál felfelé tán egy buszmegállóra volt.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.06. 20:15:44

@susztertangó: 60-as évek végén én még a Csalogányban vettem az ezüstnitrátot, meg a fixírt.
Természetesen saját sötétkamrában hívtam a filmeket, meg a képeket is. A filmekhez volt ilyen buborékos szélű szalag, amivel be lehetett húzni a filmet egy fekete bakelit hengerbe anélkül, hogy sötétben kéne lenni, majd hengerestül ment az előhívóba.

süllőcske 2015.01.06. 22:08:22

@susztertangó: Párizsi, berlini, porosz kék között semmi különbség nincsen.
De a pl mangánibolya és az ultramarin között olyan különbözés van, mintha a lilapereszkét az ég felé emelnéd.
Ne keverjük össze az optikai és a nyersanyagszíneket. Ez két csoport. A témát egyébként hosszan tárgyalhatnánk, ha elég fröccs és nyugi lenne hozzá. Érted-e he?

susztertangó 2015.01.06. 22:32:40

@süllőcske: Remélem igen , azért írtam, hogy mi a fenén vitatkozunk, kék vagy lila az a tányér, lényeg, hogy megfogja az egeret...ő,izé, azt hiszem ezt más mondta másra, szóval, hogy legyen benne kaja. olyan mintha azon vitatkoznánk, hogy az berlini kék, nem, az párizsi.. Nagy KEKség.Egyébként örülök, hogy előjöttél:-)
........................................................
@Andrass9: Olyan nekem is volt, labor csak a szakkörben, illetve a haveréknál.De az igen csak messze a KISZ lakótelepen volt a spájzból kialakítva, tulajdonképpen egy deszkafal-gondolom amikor az épült gipszkarton se volt még-választotta el a klotyótól. A férj és a nej is laborált, fiatal házasok voltak és ha egyik használta a wct, a másiknak ki kellett menni a laborból, hogy az áthallatszó zajok ne rontsák a későbbi romantikát :-)))) Ma meg már....

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.07. 09:04:01

@susztertangó: Csak nem elmúlt a romantika? ...
Nálunk apámmal kezdtem a laborálást, azután már egyedül is csináltam. A fürdőszoba pici ablakát bedeszkáztuk, és volt valami furaszínű lámpa (nem kék :). A kádra tettünk két gyúródeszkát viaszosvászonnal letakarva, odamentek a vegyszeres tálak meg a nagyítógép. Ez utóbbi most is megvan a pincében, mert én is egy pack-rat vagyok :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.07. 09:08:35

@süllőcske: Ebben teljesen igazad van!
A lényeg viszont, hogy ez az étkészlet gyönyörű mély kék szinű még nekem is. Nagyon szerethük, próbáljuk kiegészíteni, de soha nem találunk hasonló kéket. Talán egy kávéscsésze sorozatot sikerült venni, de az meg més sötétebb - szinte már fekete volt.
Gyártó vagy jelzés nincs rajta, ezért nem tudunk onnan szerezni.

Topy 2015.01.07. 09:48:35

@Andrass9: pár éve filmet még hívtam, van is egy adag fixír bekeverve (enni nem kér, meg nem romlik)
nagyítógép meg dobozában lapul egy felső szekrény mélyén, néha elgondolkodom, hogy fogom-e még használni... van egy varázsa a dolognak, ahogy látja az ember előbukkanni a képet a semmiből
viszont a nyersanyagárak - mivel rétegigéyt elégítenek ki - előg csúnyán elszálltak, lassan igen drága hobbi lesz az analóg fotózás :(

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.07. 11:33:40

@Topy: Őszintén: nem néztem az árakat manapság, meg nem is gondolkodtam a saját laboron. Elsődleges gondom, hogy színesre nem vállalkozhatok, miután vörösvak vagyok. Meg az is, hogy az analóg gépem feladta (Minolta és van hozzá csomó optikám). Lehet-e még egyáltalán BW filmet venni valahol???

Topy 2015.01.07. 12:13:06

@Andrass9: lehet, pl. www.syrex.hu

a nagy digit átállás kapcsán külföldön sokan csináltak saját színeslabort; no nem a klasszikus megoldásban (nagyító, szűrőzgetés), hanem bagóért vették a leszerelt, komplett, automata analóg labort

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.07. 13:46:47

@Topy: Nagyon köszönöm, de azt hiszem, már nem fogok bele, ha eddig nem tettem :)

susztertangó 2015.01.07. 16:37:06

@Andrass9: 3 gyerek, 7 unoka...A laborlámpa piros fényű.:-( @Topy: Igen, az elősejlő képek izgalma klassz.VOLT!Sok régi OFOTÉRT boltban használt gépek voltak a kirakatban Ferenciek tere, Kálvin tér.Vajon lapáttal tették kukába?:-((

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.07. 17:04:39

@susztertangó: Azt hiszem, műszaki bizományiban adták el őket (Tanács körút/Dohány sarok). Akkoriban nem tellett rá, most meg már nincs (meg nem is használnám)
süti beállítások módosítása