Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (3) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (10) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (64) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (378) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Chérie (3) Cherie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csécsi szalonna (2) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkini (11) cukkíni (27) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (42) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (60) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (511) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (5) füstölt kolbász (23) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (61) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (385) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) jalapeno (25) jalapeño (27) Jalapeño (3) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (8) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsir (5) kacsazsír (62) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (114) kakukkfű (41) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (37) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (14) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (33) kenyérlepény (2) kenyérliszt (22) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (177) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (14) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (7) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (8) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (25) lilahagyma (70) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (141) lucullus (4) Lucullus (8) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (21) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olivabogyó (2) olívabogyó (3) olívaolaj (11) olivaolaj (148) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (9) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) őzláb (2) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (158) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (110) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (43) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (8) réteslap (3) rétesliszt (16) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (7) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (24) (402) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (42) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (12) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (74) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (3) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (98) tejfel (72) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (242) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (12) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (258) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yoghurt (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (45) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (87) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (86) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Töltött káposzta III

2014.12.29. 07:00 Waka

Bő fél év telt el azóta, hogy utoljára töltött káposzta jelent meg a blogon, itt volt hát az ideje neki. Az általam készített változat sokban hasonlít az András által készítettre.

Írhattam volna, hogy töltött káposzta, ahogy én szoktam, de az nem lenne igaz, mert nem így szoktam, de eztán így fogom.

Édesanyám hajdan édeskáposzta levélbe töltötte a húst, de ahogy lassan rám maradt a „munkásabb” ételek elkészítése, a velem született lustaság miatt csak sima gombócot főztem bele. Mármint „csak” a többi mellett. Benne volt abban a gombóc mellett a sertés alfája és omegája, azaz orr és farok, egy kabátra való bőrke no meg legalább egy füstölt fej is. Szerencsére edény tekintetében egészen húsz literig jó vagyok.

Ilyen merészen most már nem merem adagolni a koleszterintet, de azért belecsempésztem pár jobb falatot.

 

17.jpg

 

Hozzávalók:

- 1 kg darált hús

- 30 dkg rizs

- 3 fej hagyma

- fokhagyma

- őrölt fekete bors

- só

- 0,5 kg füstölt csülök

- 1 kg szálas savanyú káposzta

- 1 fej savanyú káposzta

- pirospaprika

- édes paprikakrém

- 25 dkg lecsó

- sertészsír

- 1 egész tojás

 

A füstölt csülköt előző nap megfőztem és a levében hagytam kihűlni.

 

4.jpg

 

Míg a csülök főtt, a káposztát is előkészítettem, leválasztottam róla 15 levelet, kivágtam belőlük az eret és félbevágtam őket. Úgy becsültem, elég nagyok a levelek, hogy két töltelék legyen egy-egyből. Hozzá kell tennem, hogy eleddig soha nem tapasztalt, jóízű káposztát kaptam, az egyben savanyított meg egyenesen mennyei volt, az erekből el ropogtattam párat. A szálas éppen elég savanyú volt, nem kellett átmosni, bár magam miatt nem is szoktam.

 

1.jpg2.jpg

 

Másnap a csülköt kihalásztam és felaprítottam, a levét félretettem.

 

5.jpg

 

Kiolvasztottam fél kiló kolbászhúst, amit a múltkoriban tettem félre. Ledaráltam hozzá fél kiló sertéscombot.

 

3.jpg

 

A hagymát apróra vágtam és kevés zsíron megpirítottam. A megpirult hagyma egyharmadát a töltelékhez adtam, a maradékot megpaprintottam és egy fél doboz lecsóval, egy kanál házi paprikakrémmel (édes) és egy gondolatnyi, szintén házi paradicsomlével pörköltalapot főztem belőle.

A töltelékbe beleütöttem egy egész tojást, sóztam, borsoztam. A kolbászhús elég fűszeres volt, ezért fokhagymát és pirospaprikát nem tettem bele, a só és bors elég volt fűszerezésnek. Összedolgoztam majd hozzáadtam a nyers rizst is, és azzal is alaposan összekevertem.

 

6.jpg7.jpg

 

A fél káposztaleveleket úgy vettem kézbe, hogy az ere felé eső, vastagabb része nézett felém. Beletettem egy kanálnyi tölteléket (csak az első néhánynál használtam kanalat, hogy ne maszatoljam össze a kezem, és tudjak fotózni), felhajtottam az alját aztán felgöngyöltem.

 

8.jpg

 

A másik végén a levél vékonyabb volt, ezért könnyebb volt az ujjammal benyomkodni.

 

9.jpg

 

Harminc töltelék lett, nem túl formásak, nem is egyformák, de azért nagy bajuk nem volt.

 

10.jpg

 

Kinyomkodtam a szálas káposzta levét – szintén félretettem –, aztán nekiláttam az összeállításnak. A lábas (8 l) aljába mertem a pörköltalap felét.

 

11.jpg

 

Erre került egy réteg káposzta és a csülök fele.

 

12.jpg

 

Sorban rápakoltam a töltelékek felét, viszonylag lazán, hiszen a rizst nyersen tettem a töltelékbe, ezért az még dagadni fog!

 

13.jpg

 

Erre jött megint egy réteg káposzta, a maradék csülök, és a maradék pörköltalap fele, majd a többi „gombóc”. A tetejére káposzta és pörköltalap került zárásként.

 

14.jpg

 

Felöntöttem egy kevés vízzel valamint 2-2 deci savanyúkáposzta- és csülök lével. Egy órán keresztül főztem mérsékelt lángon, majd, mikor felforrt, megkóstoltam. Savanyúság tekintetében már jó volt, de egy kis sót még kívánt, ezért a csülökléből öntöttem még rá, és a továbbiakban is azt használtam.

 

15.jpg

 

Ezután a legkisebb gázrózsa legkisebb állásán rotyogtattam vagy három órát, ha kellett, feltöltöttem.

 

16.jpg

 

Egy jó kanál tejföllel tálaltam. Elégedett voltam vele, minden puha, ízes volt, hat evésre éppen elfogyott. Azért egy kis malacfarok kellett volna még bele...

94 komment

Címkék: vöröshagyma fokhagyma tejföl savanyú káposzta lecsó töltött káposzta kolbászhús feketebors egészben savanyított káposzta

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr47014095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Topy 2014.12.29. 07:56:05

Pálinkás jóreggelt, csak hogy meg ne ártson ez a jó kis töltöttkáposzta! :)

Fenchurch68 2014.12.29. 07:59:19

Most éppen töltöttkáposzta-mérgezésem van, de azért megkóstolnám. A kedves akkora töltelékeket csinált, mint kétszer az öklöm, jobban szeretem a picikéket, de panaszra azért nincs okom :)Viszont ő nem tett bele füstölt húst :( Na sebaj, a következő kör az enyém.

Isley 2014.12.29. 08:32:07

idén feleztem :-), azaz a fele káposztát fazékban főztem ahogy szoktam, a másik felét öntöttvas lábasban a sütőben sütöttem.
A tesztalanyok egyértelműen a második verzióra szavaztak, ezután így kell majd készítenem....

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.29. 08:43:24

@Isley: Jó reggelt! Jó az a lábas is, nem kell mindig lábos :) A sütőben készítettet én is preferálom, valahogy jobban átérik, mintha csak alulról kapná a hőt.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.29. 08:53:59

Szép ez a káposzta, kedvet is kaptam hozzá. Én sokkal több aprókáposztával készítem, de én azt is nagyon szeretem.
Feleségemet éppen most rá is beszéltem, hogy gyorsan vegyen káposztát hozzá :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.12.29. 09:48:21

Szép napot!
@Andrass9: Én is kipróbálom sütőben, azt hiszem, valamikor jövő Karácsonykor. :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.29. 10:49:19

@Waka: :) Én is csak egyszer készítek évente, max kétszer, de az ritkaság.
Már kiolvasztottam a darálthúst, meg egy adag lapockát. Rövidesen felteszem főni!

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2014.12.29. 11:14:41

Most már csak azt kell eldöntenem, kitolás-e Annával, ha holnap veszek húst és káposztát? Szerintem nem.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.29. 12:44:19

@hajdulaszlo (volt hajdul): Szerintem nem. Ha pedig szereti, akkor kész siker :)
Én is most vetettem a feleségemmel káposztát, oszt már éppen feltettem rotyogni.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.12.29. 12:45:25

@hajdulaszlo (volt hajdul): Ha szép a hús és jó a káposzta, akkor éppen, hogy nem az. :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.29. 13:09:12

@Waka: Ott a pont!
A káposzta egy részét ki kellett dobnom. Úgy tűnik, a boltban összekevertek egy régebbi löttyös puha aprókáposztát a friss ropogóssal. Szerencsére a színe elárulta, de akkor is pipa vagyok. NNnnnnnaaaaaa.
Meg magamra is, mert míg itt csacsogok, kifutott a káposztalé. Be is pakoltam a sütőbe minimum lángra (az valahol 140C körül van), és az ajtaját is résre nyitottam. Most mehetek egyet aludni ...

susztertangó 2014.12.29. 14:43:20

No végre egyszer gasztro vonalon tudok hozzászólni, még ha nem is a káposztához. A FrédiBéni koszttal nálam sok szalonna fogy és felgyűlt egy halom szalonna bőr a fagyiban. Jó ötletnek tűnt, hogy a másfél kiló csirkeszárny alá a tepsiben ezt pakoljak, szalonnás részével lefelé. Rá a csirke, kacsa szárnytő, mikor mi, és alufóliával lefedni. A szárnyak alá ment egy deci víz. Nem tud leégni a hús és a bőrke sem, viszont finom füstös íze lett. S látám, hogy jó.A bőrke amelyik puha lett az megevődött, a többit valószínű belefőzöm valamibe.Kidobás általában nincs.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.12.29. 14:49:01

@Andrass9: Jó szundikálást!
@susztertangó: Nálam belefő egy csomó dologba: lecsó. paprikás krumpli, stb.
Két kiló törökmogyoró megpucolva, két és fél óra, 70 mogyoróbél a produktum.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.12.29. 17:02:48

@Waka: a kaposztalevelet tessek a neven hivni
haraszt!
rizs helyett gersli, kicsit nagyobb toltelekek
minden mas izlesem szerinti
sutoben tenyleg mas a karaktere, nem mondanam jobbnak cask masnak, mikor hogy kivanja az ember

tesdsek mar egy normalis daralot venni:)
@Andrass9: azert 1 kilo kaposzta az elegnek tunik:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.12.29. 17:12:12

ja, es en mindig dobok bele haraszt nelkuli gombocokat is

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.12.29. 17:17:26

@hagyma: Ezen a néven még sohasem hallottam emlegetni. A gerslivel egyszer megjártuk, megforrt másnapra az egész, azóta maradok a rizsánál. Az ki van zárva, hogy másik darálót vegyek, ennél jobbat háztartási célra nem kapok. Annyi hús meg nem volt, hogy külön gombóc is legyen, így is maradt egy fél fej levél, még töröm a fejem, mi legyék belőle.

Fenchurch68 2014.12.29. 17:26:13

@Waka: @hagyma: De, de, végre valaki a nevén hívja :)
Az ember beletörte az utolsó adag húsba a daráló egy műanyag alkatrészét, úgyhogy kénytelen leszek a késsel aprított változatot kipróbálni.
Maradék harasztból rakott káposzta.

Fenchurch68 2014.12.29. 17:27:09

@susztertangó: Nálunk ami nem fogy el, megy ki a madáretetőbe.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.29. 17:27:36

@Waka: Átlökhetted vóna, mert ami nekem volt, az nem takarta be az összes húst ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.29. 17:29:39

@Kató néni: Az lesz a legfinomabb kaja életedben főztél!!!
Ne hallgass a lustákra: a késsel vágott hús a legjobb :) Tapasztalat ...
A műanyagot ne egyétek meg :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.29. 17:30:28

@hagyma: Azért érdekelne, hogy mikor főztél utoljára Marynek töltött káposztát :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.29. 17:33:59

@susztertangó: Nagyon jó amit írsz! A szalonna és a bűrke nagyon fontos alapanyag!
Most olvastam egy régi káposzta receptet, ahol a vasedényt kibélelték a disznóról lenyúzott bőrrel, és abba tették a belevalókat!!! Istenem, ha én ezt egyszer megcsinálhatnám ...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.12.29. 17:37:27

@Waka: hat ja, a haraszat volt sok, nem a hus keves
mi sosem vettunk egesz fejet
"aggyon mar aranyoskam 1 kg savanyukaposztat, meg tegyen melle 6-8 harasztot"
pedig az elektronyos daralo parktikusabb
@Andrass9: pont egy eve karacsony korul, de evett juniusban is, ecsanyam csinalt azt is otthon
mondta is Mary,, hogy Tivadar, amit foztel decemberben az ilyesmi volt, de valahogy ez mas dimenzio:)

susztertangó 2014.12.29. 17:42:10

@Andrass9: Kocsonya szezonban kapsz bőrt. Azért meg kell beszélni a hentessel, hogy ne büdöset adjon, feltekert állapotban volt és kidobtam, ami nálam ritkaság, az ecetes áztatás sem segített.Pár éve.@Kató néni: Ma voltam épp a Fressnapba cinkéknek faggyúgolyót venni 400ft/6 golyó a legóccóbb. Volt tányérszerű 1800 ftért. Igaz kutyuknak jutalom falat 20 dkg 2000......

susztertangó 2014.12.29. 17:44:16

Meg kutya kanapé 29000.......

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.12.29. 18:55:27

@Andrass9: :)
@hagyma: Nem vágtak el, csak egyben adtak, ez volt a legkisebb. Nem baj, összeütök belőle valamit.
A daráló milyen kaliber, 9X19 Para, vagy 45 ACP?
@Kató néni: Az rakott sem rossz ötlet.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.12.29. 20:00:29

@Waka: ezt mondom
az en idomben a harasztot mar eleve harasszt formajaban tettek a koanyagedenybe
tehat legyalultak a kaposztat
megtapostak stb.

látjátok feleim szümtükkel 2014.12.29. 20:46:34

@susztertangó:

Amelyik börke nem főtt meg, az még jó lehet cipőtalpnak is.:D

vörösbor(de)minőségi 2014.12.29. 21:40:09

szakmai segitséget kérnék a kocsma tisztelt látogatóitól.
kaptam nem kevés tőtikét azt a bizonyos alföldi paradicsomos édeskáposztás fajtát.de csak azt mert vagy elfogyott a sallang,vagy nem is volt.
kérdésem az lenne,milyen lenne ha savanyából megágyaznék neki?
abból egy kellemes alapot, és a végén összebarátkoztatnám őket?
vagy?
ugyanezt de édesből?
igy ezt most csak az élvezné aki nagyon nagyon szereti a húst.nekem hiányzik a többi része.
arra gondoltam ha savanyúból késziteném,akkor egy érdekes valami jönne létre.
no de ezért is fordultam ide-segitségért.
ja és egy fröccsöt kérek.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.29. 21:41:55

@vörösbor(de)minőségi: Fröccsöt kitöltöttem.
A tőtikét egy kapros tejfeles édeskáposzta ágyba is elrejtheted

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.12.30. 02:06:21

@vörösbor(de)minőségi: nem tudom, mi az a totike, de en megennem kenyerrel, oszt jonapoot

vörösbor(de)minőségi 2014.12.30. 07:39:57

@Andrass9: szépjóreggelt és brrrrr.
kutyahideg van.mondta a kutyám.
elszoktunk ettől mi "tápos"városiak:))

fröccs kedves egészségedre!
javaslat elfogadva-ötlet kiváló-mai nap realizálva!.
de előtte egy 55fokos kamillába elszaladok,és adunk a hardvernek.finom termálvizet is!
utána elkészítem a javasolt ágyat kapros huzatban.
amennyiben nem tolakodó-akkor a konyhaszolgálatkor ismételném a fröccsöt.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.12.30. 07:56:53

Szép reggelt!
Hozzákezdek a kocsonyához.
@vörösbor(de)minőségi: A kapros-tejfölös valóban jó ötlet.
@hagyma: A töltike szőlő- vagy tormalevélbe csavart töltelék - hasonlóan a káposztához -, amit sóskával vagy egressel készítenek el, kicsit savanykásra.

Ugyandehogy (törölt) 2014.12.30. 12:27:44

Vettem kicsi kocsonyahusokat
valahogy megis annyi lett, h fele megy a fagyasztoba...
en nem ertem

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.30. 12:42:04

@Babette .: Milyen az a "kicsi" kocsonyahús? Én legutóbb egy 1,5kg-os csomagot vettem, meg volt 30 deka bőrke régebbről. Ebből is lett 10 adag :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.30. 12:43:03

@Waka: Nagyon jó lett a töltött káposztám! A kocsonya a feleségem szerint még ráér ...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.12.30. 12:51:07

@Andrass9: a kocsonyanak marpedig szilveszter ejjellere dermeten kell allnia

Ugyandehogy (törölt) 2014.12.30. 13:15:26

@Andrass9: kettenyernyi borke, ket ful, negy korom, egy fustolt csulok. Tok keves. Megse fer el egy szatyorban

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.30. 13:39:21

@Babette .: Ez tényleg nem sok. Nem a szatyrod volt kicsi??? :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.30. 13:40:03

@hagyma: Csak magamnak nem főzök kocsonyát, mert nem tudok annyit megenni, mielőtt megbuggyan.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.12.30. 13:51:29

@Andrass9: Remek! Én is csak azért főzök kocsonyát, mert ma elfogy a kacsa, kell valami étel. Egy zóna adag lesz. Két kis köröm, egy malacfej, 1/3 füstölt csülök, két fül, 40 deka bőrke.
@Babette .: Gravitációs kollapszus lehet.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.30. 13:56:14

@Waka: A káposzta nekem talán kitart jövőig, lett vagy 25 töltelék és 6 literes a teli fazék. Ez jó, mert szeretek rájárni :)
A kocsonyád tényleg zóna, kisebb, mint amit legutóbb főztem.
Én valamiért riadozom a malacfejtől. Félek, hogy visszabeszél :) Marhapofát is csak étteremben ettem eddig ...

Ugyandehogy (törölt) 2014.12.30. 14:00:42

@Andrass9: najo, uj hisztimvan. Foltettem foni, hat latom, a korom hosszaban kette van utve. Miert??? Ki kerte??
jomultkoraban keresztben vagdostak el, deazt legalabb lattam ezt benn csomagolta, eszembe sejutott, h el van vagva.
miert? Miert? MIÉRT????

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.12.30. 14:38:58

@Andrass9: Én azt csak vágni szoktam. :)
@Babette .: Nekem meg ökölbe szorult bennük a csont, és felhasadt az oldaluk.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.30. 15:33:16

@Babette .: @Waka: Hogy nektek mennyi raplitok van! :)

Keresztbe a körömpörkölthöz vágják. Hosszában a kocsonyához, mert az átlag háziasszony nem tudja kettévágni. Ha egyben kéred, szólni kell.
Sajnos viszont ezek a vágottak meg iszonyú szilánkosak, ezért én is jobb szeretem egyben, dehát a csomagban már darabolt van.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.30. 15:34:02

@Waka: Kész szerencse, mer megfőzve elég rémes lehetne :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.30. 15:34:48

@vörösbor(de)minőségi: A konyha most épp ráér egy Irsai Olivér fröccsöt kitölteni. Valaki még?

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.12.30. 16:05:47

@Andrass9: Egy óvatos hosszúlépést esetleg, dolgozik bennem a karácsonyi lidércnyomás.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.30. 16:07:31

@Waka: Az milyen? Mármint a lügérc? A hosszúlépés teleportálva.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.12.30. 18:29:42

@Andrass9: hat nalunk is az a problema,, hogy cask en ennem, viszont, nalam meg sosem buggyant meg kocsonya
@Waka: nem hiszem, hogy szeretem a totiket

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.12.30. 18:54:59

@Andrass9: Köszönöm! A lügérc olyan, mint a ludvérc, csak több keze van. :)
Kocsonya kész, most hűl a mínusz ötben, hamarosan hozom be a hűtőbe. A hús sok lett, a lé kevés, de most már így marad.

vörösbor(de)minőségi 2014.12.30. 19:32:05

@Andrass9: kedves egészségedre!
mindenki kedves egészségére!
csak megettük ezt az évet is....
maradjon a jókedv a zrika sokáig.

vörösbor(de)minőségi 2014.12.30. 19:35:14

@Andrass9: de jó,hogy elolvastam ezt az adagolást.ebből már tudom mennyivel induljak el,hogy ne legyen orbitális mennyiség.
amugy kiválóan lehet lefagyasztani-és micsoda meglepetés elővenni...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.30. 19:56:41

@Waka: Jó étvágyat hozzá! Én meg megyek, eszem egy harmadik adagot a töltött káposztából, hamár nincs kocsonyám :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.30. 19:57:47

@vörösbor(de)minőségi: Kocsonyát lefagyasztani? Soha nem próbáltam ...

susztertangó 2014.12.30. 20:31:39

@Andrass9: Oké, minden rendben van."...ha úgy akarunk enni mint az őseink, akkor a medvék és a disznók táplálkozási szokásait kell követni." Úgy eszem mint egy disznó és utána mint egy medve alszom :-))))))))))))) Egyébként valaki írta, hogy kitisztultak az agyi erei...nekem még sokáig kell disznólkodnom :-(

turósmácsik 2014.12.30. 21:00:29

Van még Irsai? Kérek egy pohárral, köszönöm:)))
Gondoltam üdvözlöm a csapatot még idén!!!

Waka, ha sok a hús, nem akarod megcsinálni rántott sertéslábnak tartárral?

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.12.30. 21:32:12

@Andrass9: Egészségünkre! Még van egy kacsacomb, az lesz a vacsora, reggel indul a kocsonyakúra. Közben elfogyott a maradék fejes savanyított káposzta, megettem a madár mellé. :)
@turósmácsik: Egészségedre! Megcsinálnám én, de a fej lett a sok, abból meg ugye...
@látjátok feleim szümtükkel: Az esély megvan rá, sajnos.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.30. 21:34:52

@susztertangó: És az illető honnan tudja, hogy kitisztultak az agyi erei? Beletolt egy kamerát, oszt megnézte??? :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.30. 21:39:12

@turósmácsik: Igenis, egy Irsai rendel tisztán!
A rántott lábat eddig még csak borjúból hallottam, de soha nem ettem. pedig nagyon vonzó gondolat!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.30. 21:40:43

@látjátok feleim szümtükkel: Ezt is rezsicsökkentették?
@turósmácsik: Boldog Új Évet, ha már nem látunk addig!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.30. 21:42:14

@Waka: Az a maradék fejes, az mindig remek köret! Én azokat ettem meg, amibe már nem fért töltelék.
A harmadik adag is jó volt :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.12.30. 22:03:56

@Andrass9: Bacher Iván írt egy ételről, ahol a főtt malaclábat ecetes-hagymás lében hűtötték, majd pácolták. Egy ideje birizgálja már a fantáziámat.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.12.31. 05:40:15

@Waka: hihhetetlen
nincs etel amibol kimaradnek

de szolok, kocsonyat fagyra tenni
merenylet
ha egy kocsonya megfagy az rosszabb a megfagyott sornel, pedig annall szarabb nincs

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.31. 08:03:26

@Waka: Azt hiszem, ez az amerikai Pickled Pig Feet. Még nem kóstoltam :)
A régi receptek nagy része a kocsonyát ecettel készíti ...
Bár citrommal vagy balzsamecettel eszem, nem tudom elképzelni a levében az ecetet beépítve. Egyszer azért meg kellene próbálni!

vörösbor(de)minőségi 2014.12.31. 10:37:43

@Andrass9: gondoltam.
én is véletlenül akadtam rá az ötletre és amióta megcsináltam,azóta nagyon kellemes elővenni bármikor a kocsonyát.
kiengeded-langyositod-kitöltöd-megdermed és husvétkos jóízüen megeszed.
asszem nekem egy nyári,nyárközepi fricskám volt valakinek-ámult bámult és örült :))

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.31. 11:04:08

@vörösbor(de)minőségi: Jaaaa! Hogy újramelegíted. Így már érthető, és teljesen jó is. Csak nagyon sok helyet foglal a fagyasztóban :)

vörösbor(de)minőségi 2014.12.31. 13:04:50

@Andrass9: annyira kézenfekvő volt és annyira nem gondoltam erre? hogy nagy öröm volt igy meghosszabbítani a kocsonya élvezetét.
nekem is za volt kicsit a bajom vele,hogy keveset ugye nem készítünk viszont nem lehet olyan tempóban enni,hogy elfogyjon időben.
és ez a módszer megoldott minden gondot.
hiába finom a kocsonya reggel-délben-este de azt vettem észre,hogy a harmadik nap táján.....lassul az iram:)))

susztertangó 2014.12.31. 14:05:15

@Andrass9: Nos utána néztem, a nyaki erei pucolódtak ki, ebből is látszik, hogy sokat kell még gyakorolnom :-). A pink ruhás nő fényképe alatt a második.
www.tenyek-tevhitek.hu/paleolit-gyogyulas.htm

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.31. 14:14:47

@susztertangó: Ezekkel csak az a baj, hogy nem a vizsgáló orvos írta a "tanúvallomást" :)
Ne feledj el napi 3 emeletet fel-le gyalog!!!

AnicasubRosa · www.lepcsankparty.blog.hu 2014.12.31. 14:27:30

Andráss9 kedves gesztusának viszonzásaként hadd kívánjak a Blogkocsma posztolóinak, kommentelőinek és olvasóinak boldog új évet!
Legyetek itt jövőre is!

Üdv

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.12.31. 16:29:13

@hagyma: Drasztikus megoldás, de ha ésszel csinálja az ember, nem lehet gond. Nem fagyott meg, idebenn viszont az életbe' nem hűlt volna ki. Tíz percenként megnéztem, s mikor jónak ítéltem, azonnal behoztam a hűtőbe.
@Andrass9: Szerintem a puha bőrös-inas lábhoz illik az ecetes-hagymás marinád.
@AnicasubRosa: Köszönöm, én is kívánok hasonló szépet jót nektek!

susztertangó 2014.12.31. 19:18:20

@Andrass9: a 21.egy háziorvos gyógyulása illetve jóval alatta:Egy orvos önkisérlete. Jó pár éve a Morinda Citrifóliáról hallgattam előadást. A főorvos aki a legérdekesebb részekről beszélt azt mondta, ha a kórházban ezért felkeressük LETAGADJA! Nincs mindig kéznél befőttes üveg széllel szemben pisilni.Még valami fontos: ezek a csoda dolgok általában alanya válogatja módon működnek. Nagynénémnek lábszár fekély miatt mégse vágták le a lábát az említett M. Citrifólia itatása után...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.31. 23:22:33

@susztertangó: Ne vitatkozz hívőkkel, mert lerántanak a szintjükre és legyőznek a ... (elfelejtettem :)

susztertangó 2015.01.01. 08:26:20

@Andrass9: ..a rutinjukkal, de ezt disznókkal ismertem, hogy mindketten sárosak lesztek, de a coca még élvezi is :-)

susztertangó 2015.01.01. 08:35:15

@susztertangó: Ámbár.Kommented lehet duplafenekű, lehetsz másodszándékú.Amennyiben hívőnek tekintesz. :-)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.01. 09:44:32

@susztertangó: Ismerhetsz, hogy állandóan szurkállak :)
Azért BÚÉK neked is meg Iluskának.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.01. 11:40:07

@Waka: nem tudom e mindig siman a kredencen tarolom
najo 3 tanyer bemegy a hutobe izibe

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.01. 13:14:53

@susztertangó: Idesanyám!!!!!! Strukturált víz, amit egy lapocska módosít!4! :)))))))

susztertangó 2015.01.03. 21:17:00

@Andrass9: 16:11:37hez
www.tenyek-tevhitek.hu/semmi-alapja-nincs-a-paleo-dietanak.htm
"...annyi mindent mondanak az ember már csak bólogat."

susztertangó 2015.01.04. 05:17:39

@Andrass9: Úí-úí, röf-röf! :-)))))))))))))))
süti beállítások módosítása