Vendégposzt: Babette_
Életemben sokfelé azt tanultam, hogy álmodni csak úgy érdemes, ha az álmot vizualizáljuk.
Nem elemzem, hogyan mûködik, de mûködik.
Sok álmom volt, sok teljesült is.
Vagy egy új álmom.
Kinéztem egy házat, nem messze innen, ott akarok egy fogadót nyitni.
Kritikus szemmel vagyok a vendéglátás iránt (is), határozott elképzelésem van, milyet szeretnék.
Nem lesz paleo, nem lesz benne salátabár, nem lesznek benne legolcsóbb alapanyagok, csakis olyan, ami átment a „tesztemen”. Minõségi (jelentsen ez bármit), házi készítésû dolgok (és ezalatt nem a manapság divatos paraszti mûromantikát értem). Leginkább a természetesen, szívbõl jövõ, valóban házi készítésû ételek, amikre gondolok.
Aki füvet és szénát akar szálazni, ne jöjjön be, a szálazást hagyjuk meg a kecskéknek és a nyulaknak.
Hogy hogyan lesz ebbõl sikeres üzlet?
Hiszem, hogy rajtunk kívül is vannak sokan, akik nem a legolcsóbbat, legspórolósabbat keresik, hanem azt, ami tényleg olyan, amit mintha otthon csinálnának, de hozzáértéssel.
Egyik kedvenc mûsorunk a Fald fel Amerikát sorozat, az emberemnek ebbõl a hatalmas adagok tetszenek, nekem az a lelkesedés, amivel esznek. Amivel az emberem is eszik itthon.
Az az õszinte, semmihez nem fogható odaadás, ahogy a fejüket fúrják egy hamburgerbe, mint egy kisgyermek az anyja kebelébe, mint egy férfi a nõk ölébe. Az.
Ezért tegnap egy olyan hamburgert csináltam.
Az eredmény magáért beszélt. Illetve csámcsogott.
Ha meglesz a fogadó, ilyen hamburger is lesz benne.
Lássuk hát.
Hamburgerzsömle
- 60 dkg liszt
- 1 tojás
- 1 fürjtojás a kenéshez (a mérete miatt, a tyúktojásból sok megy veszendõbe)
- 2-3 dl tej
- 4-5 evõkanál olaj
- 1 teáskanál só
- 1 evõkanál cukor
- 4 dkg élesztõ (fele ennyivel csináltam, de túl tömött lett a tészta és kicsi a zsemle)
Összegyúrjuk, megkelesztjük, 8 zsemlét formálunk belõle, és a tepsiben kelni hagyjuk megfelelõ méretre.
Amikor megkelt megkenjük a tojással és megsütjük.
Húspogácsa
- 60 dkg darált kecskehús
- csipet só
- csipet bors
Lapos pogácsákra formázzuk, serpenyõben (vagy grillen még jobb) megsütögetjük. Az utolsó fordítás után teszünk a tetejére elmorzsolt kékpenészes sajtot és beborítjuk egy szelet cheddar sajttal, míg kicsit meg nem olvad.
- Baconszalonna megpirítva
- 2 fej hagyma szálakra vágva és megpirítva
- Saláta, majonéz, ketchup, mustár
Amit nem szabad: más szalonna, trappista sajt, egyéb fûszerek a húspogácsába, csalamádé, bármilyen alapanyag helyettesítése valami hozzá hasonlóval.
Szóval kecskeburger.
Aki ételt, italt adott, annak neve legyen áldott.