Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (3) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (10) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (64) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) bl112 (2) BL112 (3) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bor (21) bőr (3) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (378) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) cajun (3) Cajun (4) cajun fűszerkeverék (18) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csécsi szalonna (2) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkíni (27) cukkini (11) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (42) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (60) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (511) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (5) füstölt kolbász (23) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (61) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (385) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) jalapeno (25) jalapeño (27) Jalapeño (3) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (8) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsír (62) kacsazsir (5) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (114) kakukkfű (41) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (37) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (14) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (33) kenyérlepény (2) kenyérliszt (22) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (177) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (14) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (7) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (8) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (25) lilahagyma (70) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (141) lucullus (4) Lucullus (8) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (21) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olivabogyó (2) olívabogyó (3) olivaolaj (148) olívaolaj (11) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (9) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) őzláb (2) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (158) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (110) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (43) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (8) réteslap (3) rétesliszt (16) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (7) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (24) (402) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (42) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfüszeg (12) szegfűszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (74) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (3) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (98) tejfel (72) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (242) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (12) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (258) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yoghurt (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (45) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (87) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (86) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Vörös curry csirkével vagy garnélával

2013.04.06. 07:00 Andrass9

Curry volt már sok, de mindegyik más. Tegnap elmentünk egy ázsiai boltba. Mit boltba, áruházba, vagy éppen csarnokba! A bolt nagyobb volt mint a nagycsarnok mindenestül. A vevőközönség főleg ázsiai - csupán néhány fehér ember kóválygott a kibogozhatatlan árcédulákat silabizálva (nagyon apró betűvel volt valami angol felirat is). Fantasztikus választék, szín- és illatorgia. A gyümölcsök tizedét se ismertük, de gyorsan vettünk cukorborsót meg héjborsót (snow pea és sugar snap pea), valamint zöld csili paprikát, meg kimcsit. Ez utóbbi csalódás volt, mert savanyú ízre számítottunk, ehelyett erősen csípős, osztrigaszósszal fűszerezett valamit vettünk egy koreai vevő tanácsára, hogy az a legfinomabb. Ez amúgy általában is jellemző volt a vevőkre - nagy lelkesedéssel mutogatták milyen szép valami, vagy hogy miért épp azt vegyük meg. Csak kimcsiből volt két Auchanfolyosó méretű polc! Találtam persze miszo pasztát, fehéret és dashit is (japán instant hallevespor). Az árak nagyjából megfelelnek az otthoni ázsia boltok árainak, így nem kellett túl sok csomagot bepakolnom. A hús pulton volt olyan Kobe marhaszelet hogy az leírhatatlan. Az ára is. A pho leveshez például papír vékonyra szeletelt marha is volt. A halaspult leírhatatlan. Ez sajnos nálunk nincs, viszont érdekes, hogy a pontyból teljesen kifogytak (itt az állam fizet, ha kifogod a pontyot, mert szeméthalnak tekintik, mivel nem őshonos. Olcsó is, $4 egy kiló belőle. Volt helyette viszont Barramundi - amit már otthon is tenyésztenek - ugyanúgy akváriumban, mint nálunk a ponty. A rengeteg hal közül a "nadrágszíjhal" tetszett a legjobban. kb egy méter hosszú, de csak 8-10 cm széles. Tényleg egy övhöz hasonlít.

Szóval alaposan bevásároltunk a gyerekeknek.

Ma délben meg itthon maradtam magnak. Meg is éheztem, meg dolgom se volt, gondoltam van garnéla befagyasztva, valamit főzök belőle. Azután eszembe jutott a rengeteg zöldség, amit az ázsiai boltban vettünk, így curry felé fordult a főzőcskézés.

Gyorsan összeszedtem a hozzávalókat, hogy ebből fogok főzni:

10.jpgElkezdtem feldarabolni a zöldségeket. A 4 szál spárgát egész rövid karikákra szeltem és egy kanálnyi forró vajban kicsit megpároltam és egy tálba tettem. A zöldborsófélékről leszedtem a sarkait és szintén felaprítottam.

11.jpg

Ezt is megpároltam kis vajon, majd a spárga után öntöttem a tálba.

12.jpg

Találtam egy darab cukkínit is és minden további zöldséget összekaszaboltam.

13.jpg

Újabb kanál vajra szórtam a petrezselyem kivételével.

14.jpg

Ezt is csak annyira pirítottam, hogy fényes legyen, de továbbra is ropogjon. Mind beletettem a tálba, megkavartam, és a zöldségrésze kész is lett a dolognak. A serpenyőbe most ujabb adag vajat tettem, amibe a kimagozott, apróra vágott zöld csilit és ugyanennyi zöldpaprikát szórtam. Nagy lángon pirítgattam, majd két evőkanálnyi piros curry pasztát adtam hozzá. Ezt is lepirítottam, amíg a pasztában lévő csili színe megjelent a vajban.

15.jpg

Csípős lehetett, mert a felcsapó gőz igencsak facsarta az orromat! Belekanalaztam a kókusztej tetejét. Azaz kanalaztam volna, de ez egy elég vacak kókusztej volt, mert mintha túrós lett volna. Mindegy, most már benne van.

16.jpg

Alapos kavarás után az egész konzervdoboz tartalmat beleöntöttem és lassú lángon forraltam.

17.jpg

Na, akkor jöhet a garnéla. Hopp - a feleségem nem eszik tengeri herkentyűt! Kis kutatás a mélyhűtőben, és teljesen tisztított csirkemell szeleteket találtam. Két vékony szeletet valamennyire kiolvasztottam, centis kockákra vágtam, tekertem rá borsot, sót. Találtam kis friss kakukkfüvet - az nem árthat felkiáltással abból is szórtam rá ás forró vajra dobtam.

20.jpg

A curry szósz nagyját ráborítottam a zöldségekre, de végül a csirkét egy másik serpenyőbe tettem, aminek teteje is van.

19.jpg

A csirkéhez adtam egy decinyi csirke alaplevet, és lefedve puhára főztem.

21.jpg

Így ahogy volt, levestől hozzáöntöttem a currys zöldségekhez. A garnéláról leszedtem a farkát, kockákra vágtam. A felszabaduló serpenyőbe ismét pirítottam egy evőkanálnyi vörös curry pasztát, majd egy másik (kisebb) kókusztejes konzervről ezúttal sikeresen lekanalaztam a sűrűjét, ami nagyon zsíros és remek oldószere a curryben bújkáló ízeknek és színeknek.

23.jpg

Rátettem a garnéladarabkákat a farokpáncélokkal, és 2 percig főztem.

24.jpg

Ekkor kidobáltam a pancélokat és a garnélát egy külön tálkába tettem. A másik serpenyőben megmaradt curry szósz pedig a csirkés-zöldséges currybe kevertem.

25.jpg

Ragadós rizst főztem hozzá.

Akkora sikere volt, hogy elfelejtettem a tálalásról képet készíteni, és mire rájöttem, el is fogyott az egész. Végül is csak én ettem a garnélából, a többiek boldogok voltak a csirkével.

26 komment

Címkék: csirke curry garnéla shrimp ázsiai bolt

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr895188127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

susztertangó 2013.04.06. 10:00:30

Finomnak néz ki. Kimcsit csináltam Malackareajos recept és lelkesedés alapján. BRRRRRR!Pedig kevés ételre mondom, hogy nemgyerebe.

váj mí 2013.04.06. 12:24:32

Húúú, olyan currys valami illat van most a környéken, hogy szabályosan nekiütközik az ember, és fennakad rajta. Szóval, valaki nagyon főz valamit, az tuti.
Én fenntartásokkal szoktam ezeket a zöldséges kajákat enni (tengeri herkentyűs alapból kilőve), mert mindegyikbe, de kivétel nélkül mindegyik, amelyik zöldséges alapú belevágják a képen is látható borsókat, plusz az a méregzöld ceruzabab. Mna, én meg egyiket sem szeretem.

Ugyandehogy (törölt) 2013.04.06. 13:35:03

szeretem az ilyet.

nálunk most párizsi rántott csirke, új kecskesajt rántva, majonézes kukorica, rizs, áfonyalekvár.

látjátok feleim szümtükkel 2013.04.06. 15:17:05

@Babette_:
Vendégnek is jutna( kukorica nem kell )?:)

susztertangó 2013.04.06. 15:32:33

Hogy ne csak nézzem-végül is nem múzeumi tárgy, anyám főzte valamilyen felére beszáradt lekvárt- öntöttem rá kb 2 dl vörösbort és betettem a mikróba. A fedelét is rátettem, lazán és kiváncsi voltam "képez-e hurkot" a tető?. De nem, a csinnbumm cirkusz elmaradt, a lekvárbeton felpuhult.Gondolom 12 éves lehet.Palacsintába épp jó.

Maya-- 2013.04.06. 17:37:58

@susztertangó: 12 éves? gondolom a borra gondoltál. ugye? :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2013.04.06. 18:00:57

Szép napot!
Egy ilyen áruházba, ha beszabadulhatnék egy kitömött bukszával... Az étel istenien néz ki, szeretem a currys dolgokat.
Megmetszettem a hegyen a fákat. Télen beszabadultak a szarvasok, a szüret egy része is megvolt. Megrágták az almát, körtét, szilvát, meghámozták a négy selyemfenyőmet, még a nárciszt meg a sarjadékhagymát is lelegelték. Amit nem ettek meg, beletaposták a földbe. Két almafám kiszáradt tavaly nyáron, remélem a maradékot elviszi az időjárás.

látjátok feleim szümtükkel 2013.04.06. 18:58:14

@Waka:
Aha! Az egyszeri ember is a hatalmas jégeső után fogott egy rudat, és elkezdte verni a maradék termést, közben azt mondta, no nézzük Uram, mire megyünk ketten.:)

látjátok feleim szümtükkel 2013.04.06. 19:01:28

@Babette_:
Gyors volt, mert a maradék gombapaprikás után gyorsan megpermetezte a virágokat, mivel a tulipán levelén megjelent a rothadást okozó gomba.

Valahogy mostanában a párizsi bundába rántás kiment a divatból, pedig annak idejében az anyán a csirkéből levest főzött, és a félig főtt húst párizsi bundába, vagy habarékban kisütötte. Nekem az jobb volt, mint a mostani rántott húsok.

látjátok feleim szümtükkel 2013.04.06. 19:04:10

@Waka:
Nekem van egy cserépben curry, legalább is annak vettem kiskorában a mulinál, és az illata is olyan, a levele hasonlít a levendulához, de attól hamvasabb. Sajnos virágot még nem hozott, így nem szaporodik. Volt már, hogy sülthús mellé dobtam belőle, elég kellemes illata, és aromája volt.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2013.04.06. 19:26:16

@látjátok feleim szümtükkel: A Tecsóban láttam szárítva olyat, meg főzős műsorban is, szokták használni curryhez, de az elnevezés európai.
"curries use daun salam koja or daun kari (translated as "curry leaves")"

Ugyandehogy (törölt) 2013.04.06. 19:33:41

@látjátok feleim szümtükkel: hát egyrészt az emberem epéje nemigen bírja a prézlit, másrészt elfogyott:))

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2013.04.06. 19:44:27

@Babette_: @látjátok feleim szümtükkel: Ezt a párizsi bundát kellene valamivel feldobni. Ötlet?

Ugyandehogy (törölt) 2013.04.06. 19:45:45

@Waka: én borssal és rozmaringgal szoktam, néha chilivel.

susztertangó 2013.04.06. 19:48:40

@Maya--: A lekvárra. Van még néhány üveg, műemlék felirattal. Tekintve, hogy már 10 éve odaát van anyám és előtte pár éve már nem főzött be. Fatertól is van tán egy üveg pezsgő, meg 2 palack bor-talán ecetnek jó lenne.Az még régebbi , 90 előttről van.De a cocalista Unikum golyvás üvegben, a Lánchíd konyak, meg még valami, biztosan nem romlottak meg.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2013.04.06. 20:20:20

@Babette_: Valami "illatos" kemény sajtra gondoltam.

látjátok feleim szümtükkel 2013.04.06. 20:40:01

@Waka:
Valamikor a húst pácoltam, vagy csak különféle fűszerekkel kentem be, és arra került a párizsi bunda.

látjátok feleim szümtükkel 2013.04.06. 20:48:15

@Waka:
Megnéztem, szalmagyopárom van, ami fűszer, de semmi köze a kari-hoz, meg az indiai fűszerezéshez. Délvidéki félcserje, és tényleg az, mert már öreg, és a törzse elég vastag. Szép sárga virágja van, de sajnos nem nálam.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2013.04.06. 21:06:00

@látjátok feleim szümtükkel: Úgy sem lehet rossz. Igazából magát az eljárást szeretném kicsit "megújítani".
Ha szalmagyopár, akkor rendesen átvertek.
@Babette_: Olyasmi, esetleg Grana padano.

süllőcske 2013.04.06. 21:20:41

@Waka: Liszt, tojás, reszelt sajti, én is erre gondoláztam. Vagy a másik, amit szoktam, a tojással felverni juhtúrót, esetleg tört csonthéjasokat. Na és ebbe sütni a halszeleteket. Az finom.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2013.04.06. 21:33:54

@süllőcske: Jól hangzik. Megáll rendesen a húson? Gondolom lisztezni kell, meg nyilván rövid sütési idejű alapanyaghoz célszerű használni.

süllőcske 2013.04.06. 22:06:42

Andrásék jót ehettek, finom.
@Waka: Lisztezve, megáll.Amint hő éri, a tojás tudja a dolgát.

Fenchurch68 2013.04.08. 13:23:31

@látjátok feleim szümtükkel: Ha hamvas, akkor nem lehet, hogy lestyán?

látjátok feleim szümtükkel 2013.04.08. 13:50:43

@Kató néni:
Van lestyánom is ( most kezdett hajtani ), ezért biztos, hogy szalmagyopár. A gugliban megnézett képen pont olyan, mint az én cserepemben. Egyébként nagyon jó illatú növény, ha megérintjük, akkor magától is beindul, és percekig érezni lehet.
süti beállítások módosítása