Vendégposzt - Anica inkognitóban
És akkor a használati útmutató:
Végy egy kapcsos, kerek tortaformát. Amikor rájössz, hogy kedvesanyósodnak a legutóbbi sütiküldéskor rácsomagoltál az aljára, hogy ne csússzon szét az édesség, majd ő nem a megfelelő méretet postázta vissza, ezért ott állsz egy nagyobb karikával és egy kisebb aljjal, keresd elő a szívalakút és azt vajazd ki vékonyan.
30-40 dkg darált kekszhez (ez nálam Győri édes volt: támogassuk a hazai ipart!), adj hozzá 10-15 dkg vajat. Én szórtam a kekszbe kevés Forralt bor fűszerkeveréket, nagyon jó az illata.
Öntsd a morzsás keveréket a tortaformába, majd egy üvegpohár oldalával döngöld bele … na, nem a padlóba, hanem a forma aljába.
Tedd sütőbe 5 percre, közepes lángon süsd, majd tedd félre, míg a krémet összerakod. Sütőt ne zárd el!
70 dkg mascarponet (marha drága kis édesség lesz ez, de mint a férjem megemlítette, a nyáron abban az étteremben, ahol a gyerek rendelte készen, ott sem volt olcsó, csak most már tudjuk az okát is), kevés cukrot, reszelt citromhéjat és egy deci tejfelt keverj össze, majd 3 tojást még adj hozzá. Egy fél lime levét is, illetve édes anyanyelvünk ízes fordulatait cirkadalmas körmondatokba foglalva említsd meg a közeli boltot, ahol megint nem volt egy nyomorult lime, ezért helyette csavarj a masszába fél citrom levét.
A kekszes alapra öntsd rá a krémet és az egészet 45 percre (!) tedd be sülni.
Főzz egy kávét, menj ki, gyújts rá, utána nézd meg, kész-e a gyerek házifeladata, pakolj be a mosógépbe, írj egy kommentet a BK-ra, majd olvass pár oldalt a félbehagyott könyvből.
Zárd el a sütőt és hagyd azt szegény sütit, hadd fújja ki magát a kényszerű szauna után. Ha kihűlt, légmentesen csomagold be – hacsak nem szereted a szalámiillatú süteményt – és tedd hűtőbe saccperkábé 3 órára.
Az én sajttortám teteje egy picit megpirult, de hát azért mert csúnya, mi még szeretjük. Nekem egyébként is vannak ilyen perverzióim, ez van.:-)
…
Na, este 9 óra, most vettem ki a frigóból a sajttortát, egy-egy szeletet beburkoltunk, a férj adagjának a tetejére kicsi málnaszörpöt csurgattam, holnap fagylalttal, tejszínhabbal, csokival fogjuk felspirázni.
Ui: Még mindig várom Lepke receptjét, hogy legközelebb azt próbáljam ki, sajttorta-fronton tervezek sok-sok variánst elkészíteni, a gyümölcsöstől a kávésig bezárólag.
Az utolsó 100 komment: