Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (3) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (10) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkini (11) cukkíni (27) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (40) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (510) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (384) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) Jalapeño (3) jalapeno (25) jalapeño (27) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsír (62) kacsazsir (5) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (113) kakukkfű (40) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (33) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (68) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) Lucullus (8) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olívaolaj (11) olivaolaj (148) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (8) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (108) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (8) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (395) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (42) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (12) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (238) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (255) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Zöldséges lasagne, vegyesházasságból

2012.09.13. 07:00 Blogkocsma

Vendégposzt - Anica inkognitóban

A rakottas olyan nekem, mint Andrássnak a paradicsom és a cukkini, Mitzinek a tengeri herkentyű, Süllőcskének a hal, Robinak a slambuc. Magától értetődően imádnivaló, szent és sérthetetlen, bárhol, bármikor, (de nem bárkivel) megfőzőcskézhető, elfogyasztható. Teret ad a kísérletezésre, hangulattól függően variálható n+1-féleképpen, ahol n a természetes egész számok halmaza.

Az olivabogyóval kezdődött. Nem kellett volna füstöltlazacosat vennem, akkor nem tévedek oda a polchoz, amin a lasagnetészta van, nem teszem a kosárba a parmezánt, és még az is meglehet, hogy nem megyek át a szembenlévő üzletbe, ahol a rózsaszín macskás fülbevalómat vettem anno. Mondjuk, most meg két tollasat meg egy tarkát. Fene egye meg, ha valamibe belekezdek, akkor ezerrel!

lasagnetészta.JPG

oliva.JPG

Mindezek hiányában nem születik meg az alábbi étel, ami felmenői között mexikói zöldségkeverékkel, mediterrán olivával, kínai eredetű szójaszósszal, indiai curryvel, talján parmezánnal és franciás besamel-alapú mártással büszkélkedhet. Az eredmény: egyik íz sem diadalmaskodik a többi fölött, keveredésük eredménye szemet és ínyt gyönyörködtető. Családtagjaim e mondatra rábólintottak. Még a gyerek is.

Pármai sonka nem volt a boltban (vihogtak is a lányok a pult mögött, velem együtt, hogy pedig most éppen vittem volna tíz kilót), úgyhogy maradt a Pápai (nyelvtannácik kedvéért: nagybötű, mert márkanév), felkockáztam, megpirítottam, a megmaradt zsírján vékonyra szeletelt császárszalonnát átforgattam. Amíg hűlt, vajon lisztet pirítottam, főzőtejszínnel felengedtem, só, bors, szerecsendió, curry és egy kortynyi szójaszósz adta a fűszerezést, tejszínnel és tejjel felengedtem, jó sok sajt (reszelt trappista és morzsolt parmezán keveréke) és egy tojássárgája került a mártásba.

aranyszínű besamel.JPG

Sütőtálat kiolajoztam, és leraktam váltogatva a tésztát és a sonka-szalonna-zöldség-olivabogyó tölteléket, a lapokat jó bőségesen megöntözve a szósszal. Én nem főztem elő a tésztalapokat, úgyhogy lealufóliázva toltam be a sütőbe az ételt, egy bő órára. Ja, a tetejét is megszórtam, de azt már csak parmezánnal, oda is ragadt az alufóliára a fele. Úgyhogy a maradék sajttal azt pótoltam, és fólia nélkül sütöttem még rajta pár percet, aztán nekiugrottunk és kétpofára…

P1110327.jpg

P1110337.jpg

kész.JPG

Ui.1: Egyre inkább úgy érzem, mutasd a tányérod, megmondom, ki vagy. Lehet poszttéma?

ui.2: Kicsit sótlan lett, borsot is tettünk rá utólag. De beletenni könnyebb, mint kivenni, visszafelé a legritkábban működnek a dolgok.

92 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr904767174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pinka-Panka 2012.09.13. 07:34:01

Jó reggelt kívánok, ebben a borongós őszi napon!
Még így nem csináltam, bár nálunk a cannelonit kérik ha felvetem a lasagnet.

Hurri Kán 2012.09.13. 07:43:02

Huhh... olívabogyesz nélkül falnám. :)

"Egyre inkább úgy érzem, mutasd a tányérod, megmondom, ki vagy. Lehet poszttéma?" Mi van azzal, aki lábosból eszik? :D

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.09.13. 08:12:51

Fúziós a konyhád, Anica.
A lasagne-lapokat nem főzzük elő. Sonkából a serranoit ajánlom hozzá (jóval intenzívebb ízhatás a pápainál), szokott lenni a C.-, akarom mondani, az A.-ban.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.13. 08:29:53

@Pinka-Panka: nálunk 17 fok, napközben 29 várható :)
@gyvy: arra kegyelmesék főznek :D
@Mitzi von Küche: mentségemre legyen mondva, abból gazdálkodtam, amit a közeli boltban találtam, de nyitott szemmel fogok közlekedni az exC-ben :)

látjátok feleim szümtükkel 2012.09.13. 08:33:16

@gyvy: "Mi van azzal, aki lábosból eszik?"

Mi lenne? Jó az étvágya. Remélem evés után üvegből iszik, mert jó a huzata is.

Mitzi-ke! Én a kukoricát kihagynám belőle ( egyébként nagyon szeretem, de nem megy ), az olivát meg megenném rakosgatás közben, egyébként nagyon jó a recept.

tartetatin 2012.09.13. 09:36:51

@anica inkognitóban: hát nem hagytál ki semmit sem :DDD

tartetatin 2012.09.13. 09:38:39

@látjátok feleim szümtükkel: Anno gyerekemből teljesen egyben jött ki, ott voltak szépen egészben a kukoricaszemek a pelusban. Nálad is ez a gond ? :))

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.13. 09:48:45

@tartetatin: szeretek kísérletezgetni :)
@látjátok feleim szümtükkel: a kukorica elég intenzív ízű is, a férjem is azt mondta, hogy finom volt (egyébként másnap jobban bejött mint frissen, melegen), de legközelebb csináljam kukorica nélkül:)

BariKarika 2012.09.13. 09:53:40

hubasszus! Besamelbe tejszin? tudtok elni :DDD

@tartetatin: hello, ezer eve nem lattalak :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.13. 10:07:07

Nem is tudom mi lenne, ha holnap nem rostélyost olvasnánk. Már megint nyúlnak érzem magam ... (tudom, tudom - én kezdtem :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.13. 10:07:46

@BariKarika: Welcome back! Merre jártál, hogy nem láttunk?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.13. 10:11:18

@Mitzi von Küche: Serranói helyett (6-7000 kilója) nagyon sok esetben megfelel a Zimbo feketeerdei sonkája papírvékonyra szelve (3000/kg) például sárgadinnye kockákat belecsavarni. Persze kicsit más, mert füstölt áru. (az árak a 3 betűs hálózat árai)

BariKarika 2012.09.13. 10:12:02

@tartetatin: hu, a tortak mit mondanak??? jaaa, Nyammmmm!!! :P
@Andrass9: el voltam veszve...nem volt kedvem kommentelni...ennyi...noiesen bevallom, hogy nem is olvastam a blogot ugyhogy lovesem sincs ki veszett ossze kivel, ki szolt be kinek...

Hurri Kán 2012.09.13. 10:18:43

@anica inkognitóban:
Jut eszembe, mag még nem ettem le magam pecsenyezsírral. :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.13. 10:19:48

@gyvy: még..:D:P
én nem eszem le a ruhám sosem..megakad a cucc dekoltázson :DDD

medvedr 2012.09.13. 10:52:53

Klassz! Lasagnát gyúrom. lehetőleg fele durum liszttel. Nálunk paradicsomos változat megy, de nagyon finomnak látszik ez a változat is.

medvedr 2012.09.13. 10:54:20

@BariKarika: Natürlich mindenki mindenkivel és mindenki mindenkinek-ez egy ilyen hely.:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.13. 11:02:17

@medvedr: mint egy igazi kocsma :D néha mint egy késdobáló..:D
megkeresnélek privátban egy kéréssel, kérdéssel, oké?

BariKarika 2012.09.13. 11:13:07

@medvedr: Doki!!! :) szia! :)
kizart dolognak tartom, hogy te barkivel osszerugd a port, vagy barkinek beszolj :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.13. 11:19:14

@BariKarika: nekem is ez a bajom, jelzem neked is: ez a francos konfliktuskerülés ;) :D:P

BariKarika 2012.09.13. 11:22:55

@anica inkognitóban: hehe, igen, edzem magam kemenyen, hogy ezen valtoztassak :P

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.09.13. 11:26:19

@medvedr: Megemelem a kalapom előtted a lasagne-gyúrásért.
@Andrass9: A Schwarzwälder sonka nagyon jó, de erősen füstölt - én a levegőn szárítottak pártján állok (pármai, serranoi) és idehaza akkor veszek, ha le van értékelve :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.13. 13:06:21

@Mitzi von Küche: Kiment a fejemből, hogy te sokat utazol! Tényleg más íz, de van amikor megfelelő helyettesíteni.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.13. 13:11:18

@gyvy: Zöldséges lasagneből pecsenyezsír?
@anica inkognitóban: Tekintgetek a plafon felé, szakad-e már ...
@BariKarika: A jó recepteken kívül nem sokat vesztettél. Már François I de Valois is mondá: "Csak a becsületünket nem veszítettük el" blogkocsma.blog.hu/2012/09/10/zuppa_pavese_leves_paviabol_1525-bol.

Hurri Kán 2012.09.13. 13:11:59

@Andrass9:
Nálam nem zöldséges lasagne a menü. :)

látjátok feleim szümtükkel 2012.09.13. 13:39:17

@tartetatin: @anica inkognitóban:
Én mindig nagyon szerettem a kukoricát, sütve, főzve valósággal faltam. A csúcs az volt gyerek koromban, amikor egymás után tíz csővet zabáltam be, de nem ezt a csemege fajtát, hanem a takarmány kukoricából főzöttet, és semmi gondot nem okozott. Sajnos néhány éve ha kukoricát eszem, megáll az emésztésem, fájdalmat okoz, ezért kénytelen vagyon mellőzni, néha olyat eszek meg, amelyik megfőve kinyomható a héjból ( nagyon zsenge ), de úgy nem az igazi az élvezete.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.09.13. 14:24:54

@tartetatin: Kukoricát pelenkás gyereknek? Attól elég komoly hasfájása is lehet.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.09.13. 14:30:28

@látjátok feleim szümtükkel: No bizony. Magam is hetekig azt gondoltam hogy a túlzott sport, meg kényelmetlen szék, meg a fene tudja mi okoz elviselhetetlen derékfájást. Aztán egy hozzáértő amikor látta, hogy számolatlanul nyomom be a főtt kukorica csöveket kérdezte meg, hogy nem fáj-e itt s ott.
Aki elmondja az utcán, hogy nem a sporttól, hanem a zabálástól fájt a derekam, megvárom az ajtó előtt a hóban.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.13. 16:48:05

@hajdulaszlo (volt hajdul): Szerintem ezért kezdett a fogsorom első része kihullani - így védekezett a szervezetem a kukorica ellen - pedig nagyon szeretem!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.13. 18:16:33

szerintem meg a malac is a kukoricától hízik, csínján a "csűvel"...!:D

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.09.13. 18:49:04

@Andrass9: A gyerekek kiskorukban a fogukra húzták a főtt kukoricaszemeket, azzal riogattak.
@anica inkognitóban: A vacsorám is csak egy sajtos szendvics lett. Minek olvasok(és írok)én gasztroblogot?

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.13. 18:54:37

@Mitzi von Küche: na, ugye??! egy kis időre Gyvyhez kéne költöznöd, ne félj, minden reggel, délben és este húsosételt ennél :D

tartetatin 2012.09.13. 18:55:49

@hajdulaszlo (volt hajdul): nem fájt neki :) 3 éves koráig pelus volt és ebbe a kukorica már bőven belefért :)

tartetatin 2012.09.13. 18:57:40

@látjátok feleim szümtükkel: a fehér szemű takarmány (?) kukoricát én is imádtam! Lehet még kapni vajon? Ezzel a csemegével az a bajom, hogy gyakran olyan, mintha cukorral injektálnák :(

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.13. 19:01:26

@Mitzi von Küche: Sajnos olyat még nem láttam :)
Az én vacsorám meg egy köménymagleves 1 tojással. Nem mondanám, hogy elkényeztetem magam ...

tartetatin 2012.09.13. 19:01:40

@Andrass9: Már múltkor nyelvtannácizni akartam, de akkor most :)
-ha fransziául, akkor François Ier
-ha meg magyarul, akkor I. Ferenc (és a pont is kötelező! )

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.09.13. 19:10:39

@Andrass9: Nagyon szeretem a köménymaglevest és nagyon régen ettem sajnos (szégyen, de nem tudok csinálni). Meg kéne próbálni!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.13. 19:15:33

@tartetatin: Mivel francia nyelvtudásom a nullával határos, minden beavatkozást szívesen látok. Most akkor legyen szegény éhező király I. Ferenc a posztban? (A kommentet nem tudom javítani)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.13. 19:20:39

@Mitzi von Küche: Roppant egyszerű!!!! Kis egyliteres fazekamba beleszórtam egy kk köménymagot, és felforrósítottam, amig pattogzani kezdett. Utána ment egy tk zsír - olaj - vaj (nem kivánt rész törlendő) és egy csapott ek liszt, amiből világosbarna rántás készült. Kapott még egy késhegynyi pirospaprikát és felöntöttem kb 7 deci vízzel. Megsóztam, felforraltam, beleütöttem egy tojást (opcionális), amit jól elkevertem benne és már kész is volt.
Én is nagyon szeretem. Anyósommal ettük kettesben, mert senki más nem szerette. (Lehet, hogy ő se, csak kedves akart hozzám lenni?)

susztertangó 2012.09.13. 19:33:18

@Andrass9: Ebbe is jó a pirított kenyérkocka!

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.09.13. 20:00:24

Na, kérem. Megérkeztem. Húskedvelők: szevasztok! Vega harcosok: szevasztok! Székely deszkások, vajdasági falfirkászok, csongrádi sznobvadászok, zselici boarhunterek: szevasztok! :DDD

Jó ez a recept, meg aztán Anicát mindig élmény olvasni, én még a piskótáit, tísztáit is mindig elolvasom, pedig már idejét se tudom, mikor ettem :-O

A kukoricáról eszembe jutott, h pénteken hallottam egy érdekes konstellációt: húshoz olyan köret, h vaníliás ízesítésű kukorica. Mivel ez a Ricsi nevű fiatal séf nem árulja el a titkait (a vargányás burgonyapiskótát firtató levelemre annyit válaszolt, h burgonyalisztből és tojásból készül), kénytelen leszek magam megfejteni a titkot!

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.09.13. 20:13:55

@Andrass9: Akkor meg is csinálom a recepted alapján a hétvégén, feltétlenül pirított kenyérkockákkal.

Pinka-Panka 2012.09.13. 20:15:36

@Mitzi von Küche: András megelőzött, a ránott leves annyi, én még kevés vegetát teszek bele, ha tojást teszek, akkor még egy babérlevél is, mert az már tojásleves...
Ma amúgy azt főztem, mi szeretjük, piritott zsemlekockával, de ha nincs akkor natúr.

BariKarika 2012.09.13. 20:16:14

@Andrass9: mai vacsoram megerne egy postot :S
Hogyan keszitsunk enyhen lejart szavideju husbol ( jelzem 15. van rairva, szeptember, marpedig ha jol jar az oram akkor ma meg csak 13a van!) otvarszar paradicsomszoszbol ( uveges, learazott, veszhelyzet esetere) enyhen fonnyadtkas cukkinibol es ugyancsak szavido-labilis dietas reszeltsajtbol olaszos rakottcukkinit...hat mit mondjak, vastagon fogott a fuszerszoro kezem illetve eroteljesen probaltam hinni a magas homersekleten megdoglendenek a bacik tezisben...nem lett rossz :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.13. 20:20:36

@BariKarika: A szavidők arra vannak, hogy olcsón hozzájuss azonnal elkészítendő vagy lefagyasztandó ételekhez! Most majd kapok Medvedokitól :)

BariKarika 2012.09.13. 20:21:25

@Mitzi von Küche: @Andrass9: @Pinka-Panka: nalunk biciklilevesnek hivjak es piritott kenyerkockakkal esszuk, tojas nelkul...tojasos verziot ugy hivjak mifelenk, hogy tojasleves :)

BariKarika 2012.09.13. 20:22:17

@Andrass9: aha, azert zsüsztinkész letoltam ket palinkat utana...jobb felni...:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.13. 20:23:16

@PO: Örömmel látjuk, befutottál! Ami a krumplitekercset illeti, az az elméletem, hogy készíts egy rendes piskóta alapot, de cukor nélkül és liszt helyett használj burgonyalisztet (gy.k. burgonyapehely). Ebből süss egy lapos piskótát, mit csavarj fel konyharuhával. Ezután töltheted egy vargányakrémmel. Remélem nem állok messze a valóságtól.

BariKarika 2012.09.13. 20:23:23

@Andrass9: ok, a cukkinit alairom, hogy picinyt tulerleltem a hutoben, de a tobbi meg szavidon belul volt :S

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.13. 20:25:38

@BariKarika: A pálinka az előírás ilyen kaja előtt, közben és utána!
A köményleves persze, hogy jó tojás nélkül. Akkor viszont zsíron pirított kenyérkockákkal szoktam felszolgálni, amik sisteregnek a lében. Lehet vajon is :)
Én most éhes voltam, ezért ütöttem bele a tojást.

BariKarika 2012.09.13. 20:27:23

@Andrass9: ok, palinka volt elotte es utana, maris iszom a "kozbenit", kossz a tippet :D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.13. 20:27:34

@Mitzi von Küche: Ahogy @Pinka-Panka: is mondja, de vegeta helyett alaplével vagy leveskockával is főzhető. Én szeretem a saját "rántásízt" a köménnyel csak sóval.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.13. 20:28:08

@PO: jó a hangod, tudom, de azért ha nem haragszol, az eredetinél maradunk:D
www.youtube.com/watch?v=jS-jSTVt670&feature=fvst

amúgy kösz :*

Pinka-Panka 2012.09.13. 20:34:55

@Andrass9: ne gondold, hogy sokat teszek bele, csak kicsit, nálunk is kiérezhető a piritott kömény íze...:) Amikor szoptattam, sokat főztünk, most meg ha nehezebb második van, ahhoz elég egy laza leves, pl ez:)

1kutya 2012.09.13. 20:41:36

@BariKarika: cső Bari:)

@Andrass9: köményleves csakis zsíron pirított kockával (asszem a te mennyiséged, nekem egyedül sem lenne elég, én annyit magam megeszek belőle:)

BariKarika 2012.09.13. 20:43:16

@1kutya: hello blöki, hogy ityeg? :)

1kutya 2012.09.13. 20:50:04

@BariKarika: szarul. most értem haza pestről, hulla vagyok:(

Hurri Kán 2012.09.13. 20:53:02

'estét! :)

@1kutya:
Lassan kapol egy fegyelmit, sose szólsz, mikor jársz erre. :)
Szombaton Velodrom.

BariKarika 2012.09.13. 20:53:32

@1kutya: na akkor fultovakargatas aztan irany az agy :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.13. 20:59:36

@gyvy: hagyjad már, ne baszlasd még te is :P:)
@1kutya: aludj egy jót, holnap meg csak feltöltődsz :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.13. 21:02:31

@1kutya: Ez a mennyiség csak magamnak volt - éppen elverte az éhségemet.
@Pinka-Panka: Nem reklamáltam miatta :) Sajna tényleg csak anyósommal ettük, ezért nincs igazán felhasználási területe. Amikor eszembe jut nagynéha, akkor főzök.

1kutya 2012.09.13. 21:11:35

@gyvy: 10-re éppen befutottam és 3 helyett fél ötre végeztem. szerinted? (szakadna meg az összes multi, aki kitalálta azt a szót, hogy projekt!!!)

szombaton meg megyek kutyáért (SIC!).

@BariKarika: @anica inkognitóban: inkább iszom még egy pohár sert:)

Hurri Kán 2012.09.13. 21:15:32

@1kutya:
Bocs, nem tudtam, hogy ennyire feszes volt a program. Azért legközelebb, ha lazábbnak tűnik, szóljál, ha egy bambi belefér. :)
Ja, és határidők is monnyanak le. :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.13. 21:18:19

@1kutya: nekem az egyik a héten halt meg :( az, akit Lepkének ajánlgattam..
@gyvy: mindig rohan... azért gyártottak neki olyan hosszú lábakat, hogy energiatakarékosan tudjon cikázni :D

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.09.13. 21:22:51

@Andrass9: közben én is ezt derítettem ki. Mivel nem vagyok jártas a piskótában, meg ilyenekben, elég messziről kellett kezdeni a mélységi felderítést.

@1kutya: azér elég nehéz téged elképzelni, amint csendben(!), lógó fülekkel, farokkal kioldalogsz a fürdőszobából és ráállsz a hálószoba felé tartó ösvényre :D

@anica inkognitóban: köszönöm, Angyalka, már a komment megírásakor szerettem volna hallgatni, de közbejöttek dolgok :D

1kutya 2012.09.13. 21:26:12

@gyvy: azok is, amik már hétfőn lejártak (és holnap sem leszek kész a cuccal, már tudom).

@anica inkognitóban: az szomorú:( remélem ez a kis görcs ellesz itt pár évig.

Hurri Kán 2012.09.13. 21:40:21

@anica inkognitóban:
Szegény... Öreg kutty volt már?

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.13. 21:44:52

@gyvy: kölyök volt, valószínűleg megevett valamit..

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.13. 21:55:36

@gyvy: van még kettő:anya és fia, úgyhogy szerencsére elbolondozunk :)

Gyvykém, remélem, értékeled, hogy holnapra egy tisztességes húsételt "főztem" :D

Hurri Kán 2012.09.13. 21:59:52

@anica inkognitóban:
Az a baj, pénteken böjtölök, szóval most nem tudom értékelni. *fedezékbe vonul, asztalt maga elé fordít* :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.13. 22:02:38

@gyvy: elmész te a bús picsbe! :P:DDD te meg bármiféle önmegtartóztatás??:DDDDD

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.09.13. 22:03:36

@gyvy: a holnapi recipét amúgy is csak szombaton tudod abszolválni!

Hurri Kán 2012.09.13. 22:05:04

@anica inkognitóban:
Mióta magázódunk? :D

@PO:
Szombatra őzragu-levest ihlek, a második fogás valószínűleg lasagne lesz. :)

tartetatin 2012.09.13. 22:05:40

@Andrass9: Nekem aztán édesmindegy :))) magyarul Ferenc király.
Írhatod II. Kopasz Károlyt is meg II. Hebegő Lajost is fransziául :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.13. 22:10:07

@gyvy: mióta, mióta? mióta apád pilóta, na azóta! :DDDD
@PO: csak te meg egy kollegám szólítatok így :)
@tartetatin: fhanszia..ha már pontosak akarunk lenni ;) :DDDD

látjátok feleim szümtükkel 2012.09.13. 22:36:21

@tartetatin: A fehér szemű kukorica nem takarmány fajta. Ezt régen zsengén nem főzték, szárazon szedték le, elrakták, és télen megfőzték, majd cukorral vagy mézzel ették. A takarmány kukorica akkoriban zsengén édesebb volt, mint a mai csemege kukoricák egyike-másika.

látjátok feleim szümtükkel 2012.09.13. 22:43:59

@látjátok feleim szümtükkel: Ja, ez kimaradt, piacon még itt-ott lehet venni, én tavaly vettem és termett is, de amikor megfőztem, nem volt olyan az íze, mint amit gyerekkoromban ettem ( igaz, hogy elég apró lett a szeme, elég száraz volt neki a nyár,vagy már nem az eredeti a fajta, ki tudja, meg gyerekkoromban alig jutottunk édességhez ). Lehet, hogy az idő is javított az ízén?

tartetatin 2012.09.13. 22:45:45

@látjátok feleim szümtükkel: amire még vágynék, a spanyol gigaméretű sózott-piritott "kikones", a "Mogyi" aprószemű kőkemény kukoricája nyomába sem ér...

tartetatin 2012.09.13. 22:47:52

@tartetatin: jav: és ha halcsalival próbálkoznál?

tartetatin 2012.09.13. 22:49:26

@látjátok feleim szümtükkel: gyerekkoromban a burgonyacukorra voltam rákattanva. Pár hete vettem gyerekeknek. Ők is én is broaaa. Szóval az idő szépít.
süti beállítások módosítása