Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (2) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (9) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bor (21) bőr (3) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) cajun (3) Cajun (4) cajun fűszerkeverék (18) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkíni (27) cukkini (11) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (40) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (510) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (384) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) Jalapeño (3) jalapeño (27) jalapeno (25) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsír (62) kacsazsir (5) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (113) kakukkfű (40) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (32) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (67) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) Lucullus (8) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mángold (7) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olívaolaj (11) olivaolaj (148) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregánó (8) oregano (69) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (108) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (7) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (395) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (42) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (12) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (237) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (254) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Halsütő

2012.08.15. 07:00 Waka

Zed délelőtt jön be az irodába.
  • Hallottál a tíz legjobb halsütőről?

  • Olvastam valamit róluk.

  • Az egyik itt van Almádiban, van kedved lejönni valamelyik este?

  • Naná!

Kedden aztán szól:

  • Holnap, fél hat?

  • Rendicsek.

Fél hat fele érkeznek az ábéce előtti parkolóba, addigra bevettem egy kis Unicumot meg egy pohár barnát a biztonság kedvéért.

Hála Szent GPS-nek, csont nélkül odatalálunk a Budatavai Strand bejárata mellett elhelyezkedő Jóbarátok Halsütödéhez. A többféle fórumon zajló népszerűsítés ellenére találunk szabad asztalt, később kiderül, egyszerűen szerencsénk volt.

Felmérjük a kínálatot: keszeg, hekk, süllő.

  • Milyen keszeg? Kötekszem kicsit.

  • Bodorka.

  • Szilvaorrú nincs?

  • Sajna elfogyott.

  • Mekkorák a keszegek?

  • 10 deka.

  • Akkor hármat kérek.

Némi hezitálást követően a többiek is választanak, pár keszeget, egy süllőt, meg két hekket. No meg pár korsó barna sört.

sör.jpg

A korábban elfogyasztott levek hatására ellátogatok a mellékhelyiségbe, a kulcsot a pultnál kell elkérni, a címkén felirat: A világ legjobb pasija. Akik ismernek, biztosan nem értenének egyet, de a muszáj az muszáj. A WC tiszta és illatos (!), nem túl tolakodó vaníliaillat, a világítást mozgásérzékelő kapcsolja, folyékony szappan mondjuk éppen nem volt az adagolóban.

budi.jpg

Kiabálnak:

  • Három keszeg!

keszeg.jpg

Elhozom, friss, forró, guszta, a tíz deka nálunk azért ettől kisebb. A többiek is megkapják a jelet, hozzák a halaikat.



hekk.jpg

süllő.jpg

Letöröm a jobb sorsra érdemes bodorka fejét, a kopoltyú benne. Mindegy, úgysem akartam a fejét megenni. A hal hastól-hátig végig van irdalva, és zörgősre van sütve. Az uszonyokat sietve elropogtatom, aztán elkezdem lefejteni a húst. Vagyis elkezdeném, a hátáról lejön, de az oldala csak bordástul fogyasztható. Elsőre úgy érzem, nagyon sós, később rájövök, ez csak előjáték volt, rohadt sós. Megkóstolom a többi halfélét is, azok is elég ízesek, de nem olyan sósak, mint a keszeg. Nem kérdeztem rá, de gyanítom, hogy ugyanabba a sós panírfélébe hempergetik az összes halat, és míg vastag húsú halaknál ez nem okoz gondot, a nyeszlett keszeg elsózódik.

A második korsó barnával leöblítem szegény párákat, a pultnál kérek még egy hekket elvitelre. Fizetek. (Az ételt ki-ki maga fizette, a piát a soron következő.) Három keszeg, egy hekk, két szelet kenyér, 3300 HUF. A többieket nem interjúvoltam meg, öten kábé húszezret hagytunk ott.

Balatonalmádi bornapok, végigjárjuk a vásárt, suba, fehér rackából 60K, kucsma 18K. A színpadon valami mozgásművészeti stúdió növendékei lejtenek. Gáspár Sándor is arrafelé nézelődik, kapacitálom a népeket, gyertek vazze, leszólítom, csinálunk közös fotót (mondja a barna sör), jajj, olyan ciki. Ennyiben maradunk. Igyunk netán valamit.

bornap.jpg

Jónevű szekszárdi pince standja.

  • Uh – mondom – az Ujpeti egyszer azt írta, ha valaki jót enni, meg nagyokat inni akar, menjen W-hez.

  • Okés – így M – mit igyunk?

Egy deci olaszrizlingre szavazok, ő is, Zed rozét kér. Egy deci bor 600 HUF, a pohár 450, de bármelyik pultnál visszaváltják.

Iszogatunk

  • Ejj – mondom Zed-nek – érdekes ez az olaszrizling, az illat a fajtára jellemző, de az íze egészen másra emlékeztet.

Megkóstolja

  • Ez édes baszdki!

  • Ez az!

Elkortyoljuk, elég volt mára, irány haza. M viszi a poharakat visszaváltani.

  • Ó, nem ti voltatok, akinek ingyen adtam a poharat?

  • Hát nem.

  • Akkor adjá' má' százötven forintot, mert nincs apróm.

Elsétálunk még a buszpályaudvarral szembeni parkolóba, lehet kígyóval fényképezkedni, van világítós szökőkút, és az elmaradhatatlan perui muzsikusok. Nézem őket, keresem a csalást, de csak a dob megy playbackről, a meglepően jó hangú énekes saját torokból nyomja, néha közbevisít a pánsíppal, melyekből egy arzenál van előtte, a legnagyobb akkora, mint egy orgonasíp.

Hazafuvaroznak, elköszönök, leülök a kedvenc kocsmárosom kislányának összeszedni a kötelező irodalmat. Egy óra alatt elkortyolok másfél liter vizet, de nem javul a helyzet, végül két pohár Salvus segíti át a másvilágra nyomorult halakat.

Említenem sem kell, egyetlen helyen nem kaptunk számlát az este folyamán.

Megkeresem a halsütőkről szóló cikket. A listán szereplők közül egy másik itt van Balatonfűzfőn, talán a jövő héten meg kellene vizitálni.

132 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr284706194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süllőcske 2012.08.15. 12:00:08

@Andrass9: Az így irdalt pontyfiléből vágott szeletek következésképpen rendkívül guszta téridomok, amelyeknek az oldalai paralelogrammák. Az ilyet nem belevágja az ember az edénybe, hanem, hogy megtartja a formáját, szép sorba rakva sózza le, csinosan rétegezve. Na, erre aztán mindegy, hogy alaplevet, vagy vizet töltünk.

BariKarika 2012.08.15. 12:15:32

@Pinka-Panka: bundazd zabkorpaba...az sem feherje de eheto...

Hurri Kán 2012.08.15. 12:40:42

Budatavai strand... Oda jártunk gyerekkoromban.
Az pedig elég szomorú, hogy a Balaton mellett nem tudnak normálisan halat sütni.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.08.15. 12:42:24

Meglátogattam a Nagypiacot, a szombati nagy családi banzáj előkészülete gyanánt. A gombarészlegen volt szegfűgomba, 5000.-ért (hááát...).
Debreceniek figyelmébe: a malomparki halbolt szeptemberre ígért keszeget.
És én bizony jól megsütve szerettem - nem kellett a szálkát keresgélni. A ropogós uszonya volt a legfinomabb.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.08.15. 12:52:44

Akkora nagy a képernyőm, hogy a Pásztortűz blog vendégművészei micsoda zajos sikereket érnek el a Kocsmában. Waka és Süllőcske tapasztalatokon nyugvó tudása lefedi a hazai halfajok 98,5 %-át, én meg az afrikai harcsáról, a pangáziuszról és a füstölt sprotni konzervről tudok mindent, amit érdemes. :P

@Mitzi von Küche: oda én is gyakran! Szokott ott lenni törpeharcsa, meg csuka is, főleg novemberben.

susztertangó 2012.08.15. 12:59:28

Az előző posztban akartam írni, de jobbnak láttam mégse. Erre tessék, itt van egy halas. Legfeljebb meglátogatom levint kis betűvel. Szóval nem tudom ismert-e, hogy a Remény hal elpusztult. Helyette csak rája van. ajáR korazS.....

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.08.15. 12:59:36

@süllőcske: remélem, tananyag a birodalomban annak a német úrnak az esete, aki jó 20 éve néhány vödör lesőharcsát telepített az Ebro folyóba. Nagyon jó dokumentumfilm készült arról, h a folyó ökológiai rendszerét hogy átalakította ennek a halfajnak a behurcolása. Csodálkoztam, h ez a horgász még él és vidáman nyilatkozgat példátlan tettéről. Azt hiszem, azért járhatott spanyolba horgászni, mert otthon nemigen tudta megszerezni a horgászengedélyt... :-/

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.15. 13:28:45

@susztertangó: na, majd én kimondom, úgysem tiltanak ki, mert szomjanHALtok (mondjuk,amennyit újabban vagyok, így is): Szarok rája??:DDDDDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.15. 13:40:32

@susztertangó: egyébként egy vaskosabb kifejezés még nem minősül trágárságnak, szerintem.:)tánc nélkül meg nem kocsma a kocsma éjfél után hárommal, úgyhogy te tutira maradsz...:DD

susztertangó 2012.08.15. 13:45:26

@anica inkognitóban: Örömmel hallom, de hát én már csak ien dececs vok :-))

süllőcske 2012.08.15. 13:48:42

@PO: A Rio Ebro halbősége egy ökológiai katasztrófán alapul, ahogy mondod. Most a sörözős német vendéghorgászok bójához gumírozott kilós csalihalakkal, cápára tervezett szerkókkal termelik ki a vedérfejű retteneteket, tökig vízben állva fényképezkednek ezekkel a behemót temérdekekkel.
Sir Isaak Walton gyorsabban pörög a sírjában, mint legfürgébb Mepps villantó.

süllőcske 2012.08.15. 13:51:37

@Mitzi von Küche: Nos, annál különb halropogóst mutatok Neked, egyetlen darab szálka nélkül.

BariKarika 2012.08.15. 14:00:37

@susztertangó: ugyan mar, ne szarozz, karomkodj nyugodtan, nem te lennel az elso...levint vizitalni csak akkor fogsz ha szemelyesre veszed a figurat...tehat pl ha most en elkuldenelek a halal peniszere akkor en vizitalnam levint a dragat :)de ugye ez nem tortenik meg... viszont picsazni buntetlenul lehet, hajra!!! :)

medvedr 2012.08.15. 14:42:09

@süllőcske: Ezt nem tudtam, de ismerve a németeket számomra természetes.

susztertangó 2012.08.15. 16:18:29

@BariKarika: Hinoki faragó zsokénak?:-))

susztertangó 2012.08.15. 16:36:34

@BariKarika: levin helyett küldtem zserbobobó receptet az előző poszton.

BariKarika 2012.08.15. 17:43:56

@susztertangó: na az meg hatareset szerintem :)))

Megkaptam a receptet, namarmost, eltekintve attol, hogy balnatartalma csekelyke, nem stimmelnek a retegszamok...oreganyo is zsirral csinalta ( mivel massal??? venusz napolajjal???) nala a teszta 4 reteg volt, a toltelek 3, na itt szakadt anno a cerna, erre mondta, hogy ebbol kicsit tobbet, amabbol kevesebbet...de alapnak nem rossz, megcsinalom, majd, nem most, nem siettetem...de koszonom egyebkent :)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.08.15. 17:51:14

@anica inkognitóban: Kérek szépen 1 alkoholmentes koktélt. Nem inkább duplát. Rohadt meleg van, és nem esik, csoda történt.

BariKarika 2012.08.15. 18:38:20

@Andrass9: Kivaloan! Miert? nem ugy tunik? :) 2 nap mulva megyek haza :)

@dömbi: Ne panaszkodj, itt hurrikan tombol, a ceg elott kidontott egy fat ( nagyot) a szel, nem tudom kinyitni az erkelyajtot ezert sutyiban kell a budiban dohanyoznom, hogy a lakotarsam eszre ne vegye...utoljara tinikoromban kenyszerultem ilyeten dohanyzasra :S

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.15. 18:43:10

@BariKarika: egy nekem is van, bevált, kipróbált, világbajnok. ha gondolod, valamikor feltolom ide.

dióérzékeny tesóm miatt lekvár-mogyorókrém kombóval is oké, de azért úgy nem az igazi.

@dömbi: mindjárt kutyulok valami gránátalmásat. mit szólsz hozzá?:)

BariKarika 2012.08.15. 18:45:44

@anica inkognitóban: ok, de csakis akkor, ha 3 retegu a toltelek benne, koszi :) hu, mogyorokrem? fura, de ertheto allergia eseten, erdekes, hogy a mogyorora nem, nekem is van kolleganom aki diora igen, mogyira nem...daralt mandula-lekvar kombo?

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.15. 18:54:00

@BariKarika: persze, 4 lap, 3 réteg töltelék.
nem ígérem, hogy még ma, mert még vendégem lesz. de ha visszaértél Írországba, juttasd eszembe!

na, léptem, további jó szórakozást!

BariKarika 2012.08.15. 18:56:21

@anica inkognitóban: az a jo! Ok, koszi, majd akkor 26-a utan ( egy portot is csinalhatnal belole nem? :) )

Pinka-Panka 2012.08.15. 18:57:35

@BariKarika: édes lányom a hal maga a fehérje bomba, akármilyen bundázás nélkül is:)

BariKarika 2012.08.15. 19:03:22

@Pinka-Panka: a dietara irtam, hogy zabkorpaba lehet bundazni :) bundazassal egyebkent mar kevesbe feherjebomba...de igenis anyam, ertettem!

Pinka-Panka 2012.08.15. 19:46:34

@BariKarika: anélkül is az, itt érdekes, mert pont a fehér húsok a kevésbé fogyaszthatóak, szemben a vörössel - míg bármi másnál a fehér húsokat kell fogyasztani. Így bunda sincs, hal sincs, meg semmise...
Végleg hazaköltözöl?

Pinka-Panka 2012.08.15. 19:50:02

Ma vettem egy székely, tejfölös vajkrémet, ami tömlőben van - meglehetősen jó íze van, nem találkoztam még ezzel itt...
És az első sárgadinnye ami nem volt tök ízű - szerintem az idén az összed tökízűt én vettem meg, mert mások ettek jót:)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.08.15. 19:53:50

@anica inkognitóban: Azt megköszönném!

@BariKarika: Pont nem panasz volt, h végre nem esik.

@Pinka-Panka: Most hogy így anyja-lánya lettetek, túl nagy generációs ellentét nem lesz köztetek úgy nézem.

BariKarika 2012.08.15. 19:57:24

@Pinka-Panka: ah, igen, a feherjedieta erdekes...en is csinaltam, de aztan a bojtolos jobban bejott. Voros husok jok, egyebkent a feherek is, de ha a ketozisra hajtanal akkor el kell, hogy keseritselek, egyszeruen sima feherjeevessel nem indul be ( nalam legalabbis). Csak a nem evessel. A 36 oras bojt korrekt es kibirhato, sot, nagyon jo hatasu.
Nem, nem koltozok, csak hazalatogatok, eppen elkapott a panik, hogy 33 fok lesz, a szervezetem mar a 22 fokot is kanikulanak erzekeli, ciki ha izzadsagfoltos az ember poloja? :S

@dömbi: Ok, tudom, csak vicceltem :)

Pinka-Panka 2012.08.15. 20:00:09

@BariKarika: ok, a böjtről ennyit:))
csak kibírod már ewzt kis meleget, mi többet is kibírtunk:D
Sokáig leszel itthon amúgy?

BariKarika 2012.08.15. 20:01:39

@dömbi: ah, nem cserelem le az anyamat, fozni nem tud az igaz, de jo fej, egyre kevesbe idegesito es olyan hangja van mint senkinek, beszed is, enek is...:)gyonyoru! Meg o maga is eleg szep, en a nyomaba sem erek, sajna nem tole orokoltem a vonasaim, halistennek a fozotudomanyomat sem :D Panka majd a tiszteletbelim lesz :)

Pinka-Panka 2012.08.15. 20:02:22

@dömbi: :DD na, végre, hogy nem esik, itt mg azt várjuk...

Pinka-Panka 2012.08.15. 20:04:44

@BariKarika: ez becsülendő, hogy megtanultál főzni, baromi sok nő, a konyháról semmit se tud, ezt észrevettem a vendégeim közt is...nekem ez pedig nagyon fura, de én egy kőkorszaki vagyok:)

BariKarika 2012.08.15. 20:06:28

@Pinka-Panka: ne aggodj, csak egy bo hetet ;) szerintem hozom az atlagomat a 4-5 liter viz plusz negyed gorogdinnye, majd meg egy kis viz...olyan leszek mint a szahara :S Mondjuk az itteni idojarasnal barmi jobb, a mai mindent vitt...beszelgetes a dohanyzoban ma: szep nyarunk van...ja...mar varom a telet, hatha jobb lesz :)))

Pinka-Panka 2012.08.15. 20:08:40

@BariKarika: azé ennyire nincs meleg:) nem aggódom, kíváncsi vagyok csak:) ennyi időbe nem sok minden fér bele:(

BariKarika 2012.08.15. 20:09:29

@Pinka-Panka: szerintem irtam mar egyszer, a batyam is tud fozni, muszaj volt megtanulni ha enni akartunk :))) ( bocs anyu :D )

Pinka-Panka 2012.08.15. 20:11:05

@BariKarika: becsülöm na:) mert átmehetettek volna a szomszédba is enni:P

Pinka-Panka 2012.08.15. 20:11:54

@dömbi: küldd át ide, annyit locsoltam ma is, hogy az már elképesztő:(

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.08.15. 20:12:38

Nem tudom, miért, de a mobiltelefonon egész nap nem fogadja el a Blogkocsma az e-mail címet + jelszót, nem tudtam hozzászólni. (Az Indamail egyébként működött.) What to do?

BariKarika 2012.08.15. 20:13:57

@Pinka-Panka: ennyi idobe belefer az apam szulinapja, dinnye es barackzabalas, egy palinkas este...az aktualis temetesrol halistennek lemaradtam :( orvoslatogatas is lesz, meg csaladlatogatas, ismerosokkel talalkozas...
Jaaa, a szomszed...oda nem jartunk, egyutt fozes volt viszont...fozni jo, embereket etetni jo, megmutatn milyen a jo kaja, esetleg izlest alakitgatni...ezek jo dolgok, viszont nem tudok varrni, kotni, horgolni, vasalni csak ha nagyon muszaj ( ergo nem lesz manager ferjem csak akkor ha maganak vasalja az ingeket)

@dömbi: eskuszom nem en kuldtem!!!

BariKarika 2012.08.15. 20:15:31

@Mitzi von Küche: valahol nagyon irigy vagyok, nekem csak mezei mobilom van :S kellene egy okostelo :S csak attol felek, hogy a fejemre no a kis einstein es okosabb lesz nalam :)))

Pinka-Panka 2012.08.15. 20:18:34

@BariKarika: ennyi program és kész is a heted, na jól van, de azért feltöltődsz itt legalább, hazai íz, pálesz...:)
Dehogynem fogod vasalni, majd beszélünk akkor, fogadunk?:))

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.08.15. 20:29:03

Jó estét! Unikum szilva, kisfröccs rendel.

BariKarika 2012.08.15. 20:35:55

@Pinka-Panka: ah, ne fogadjunk, elnyerem a penzed :) rettenetesen nem szeretek vasalni, hidd el nekem, elobb szokok le a cigirol :) konkretan a lakotarsam vasalta regen azt a par cuccomat ami vasalos, keptelen volt nezni ahogy csinalom :D ugy karomkodok kozben mint egy kocsis, es teljesen alkalmatlan vagyok ra...viszont ugy takaritok mint het ordog, egy furdoszoba kompletten ( ha nem uvegajtos zuhanyzos) kb 5-7 perc :) Konyhaban mindig patikatisztasag, arra nagyon adok. Nem vagyok en rossz party egyebkent, csak a hallgatas tudomanyat kellene elsajatitanom :)))

BariKarika 2012.08.15. 20:36:08

@Pinka-Panka: ah, ne fogadjunk, elnyerem a penzed :) rettenetesen nem szeretek vasalni, hidd el nekem, elobb szokok le a cigirol :) konkretan a lakotarsam vasalta regen azt a par cuccomat ami vasalos, keptelen volt nezni ahogy csinalom :D ugy karomkodok kozben mint egy kocsis, es teljesen alkalmatlan vagyok ra...viszont ugy takaritok mint het ordog, egy furdoszoba kompletten ( ha nem uvegajtos zuhanyzos) kb 5-7 perc :) Konyhaban mindig patikatisztasag, arra nagyon adok. Nem vagyok en rossz party egyebkent, csak a hallgatas tudomanyat kellene elsajatitanom :)))

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.08.15. 20:37:54

@Benikuty: Sütnék én, de nincs. Talán majd szeptemberben a Körösökön fogunk.
@anica inkognitóban: Köszönöm!
@PiperPerabo: Az volt az utolsó stáció, a francnak volt kedve tele hassal veszekedni, úgyis lett volna kész válasz.
@süllőcske: Szívemből szóltál. Nem mertem a borral növelni az amúgy is jelentős kockázatot. Bort csak kipróbált helyen, mondjuk a borkimérés is malőrnek bizonyult.
@hajdulaszlo (volt hajdul): Hiba volt, tény, de elmentem egyet a kollégáimmal, legfeljebb legközelebb máshova megyünk.

medvedr 2012.08.15. 20:38:29

@BariKarika: Nem akarlak elkeseríteni, de sárgabarack az nem lesz, úgy elfagyott Kecskemét környékén hogy na. legalábbis Kisfáiban biztosan, de máshol is ahogy hallottam. Szóval jó lesz a tavalyi barackdesztillátumra koncentrálni. Őszi az más tészta.

Pinka-Panka 2012.08.15. 20:47:23

@BariKarika: én meg simán fogadnék:DD annyi elvem volt fiatalon, aztán szépen leadtam...amúgy sokat beszélsz? vagy hangos vagy?

BariKarika 2012.08.15. 20:47:53

@medvedr: jajj, ne kesergess! Erre a rossz hirre most be is dobok egy felest a kedvesbol ( kajszi, kecskemeti, hazi fozes, isteni!):) Lesz mas is szerintem amit ehetek-ihatok, sajnos a 33 fokra tekintettel valoszinu a piaci hurka-kolbasz evest kihagyom...a libatepertot meg majd beteszem a fagyasztoba fogyasztas elott :)))

BariKarika 2012.08.15. 20:53:37

@Pinka-Panka: nem vagyok hangos, csak sokat beszelek, de nem mindig, neha csak hallgatok es figyelem az embereket...a melom miatt egyebkent muszaj sokat beszelnem...ja, ha zavarban vagyok akkor is beszelek, sokat, hulyesegeket...de masok titkait megtartom, ha megtiszteltek a bizalmukkal.
Elvek, ertem en, vannak nekem is, a legtobb marad is ( 34 evesen tul nagyot mar nem tudok valtozni), makacs is vagyok, de piszlicsare dolgokban inkabb engedek...tojok ra, hogy ratekeri e valaki a fogkremes tubusra a kupakot viszont gyulolom ha az en asztalomnal valaki elkezd enni mielott a tobbiek nekiallnanak...a leendo jovendobelim meg tuti vasalni fog, mert ahogy en vasalok az katasztrofa, szegyellem is magam ezert, de nincs hozza erzekem/turelmem...:)
majd kompenzalom jo kajakkal, ezzel-azzal :)

BariKarika 2012.08.15. 20:55:05

lattatok az orszag tortajat? azt a makosat? na azt tuti kiprobalom, a szatmari szilvasert odavagyok, a szilvasgombocos sem volt rossz, de ez a makos most nagyon felizgatott :)

Pinka-Panka 2012.08.15. 20:58:46

@BariKarika: jót derültem:) jóvanna, ezt csak azért mondtam, mert én SEM vasaltam, utáltam, ma sem szeretek, aztán a férjemnek mindennapra 2db ing kellett, s mikor babám lett, úgy vasaltam mint az angyal és örömmel:)Igaz, zene szól közben, valami szép, hogy ne az ingre gondoljak , viszont én meg nem tűrném ha abrosz, konyharuha, ágynemű vasalatlan legyen:)

Pinka-Panka 2012.08.15. 20:59:21

@BariKarika: hát a mák az fel is tud:)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.08.15. 21:00:34

@Benikuty: Köszönöm!
@BariKarika: Startpisztoly? És ha valaki beugrik, újra van rajt vagy kizárod?

Pinka-Panka 2012.08.15. 21:03:55

@Waka: jó kis élményeid vannak:)

BariKarika 2012.08.15. 21:04:40

@Pinka-Panka: ah, zsenialisan teregetek, agynemut is, olyan mintha vasalva lenne :))) ( barmire kepes vagyok, csak ne kelljen vasalnom :))) )
Ja, vasalos sztori, hoszzu parkapcsolatban eltem, 10 ev, a fiatalember a 8. ev korul kitalalta, hogy marpedig o most ingben fog jarni...eskuszom probalkoztam, majd kb a masodik vasalos kor utan megjegyezte, hogy hopp, itt az ujja gyurottkes maradt, csak erre vartam, angyali mosollyal a kezebe nyomtam a vasalot, hogy innentol akkor folytathatja is, en soha tobbe...ment a rinya...necsinaldmar...nem is csinaltam, soha tobbe...o egesz jol megtanulta :)))

BariKarika 2012.08.15. 21:07:34

@Waka: nem, nem startpisztoly...hanem a megtiszteljuk egymast azzal, hogy nem allunk neki kajazni amig a tobbiek pl nem ultek le az asztalhoz...persze nem masodpercre pontosan kezdunk kajazni, ez egyertelmu...es igen, regimodi vagyok, elobb a fiuknak szedek mindig ( apamnak, batyamnak), igy lattam a nagyanyamtol...

Pinka-Panka 2012.08.15. 21:10:07

@BariKarika: na ez is jó politika, nekem a szomszédnénim azt mondta 20 éve: Ágikám egy nőnek semmit nem kell tudnia és akkor aa férj megcsinálja!:)
én nem tudtam megfogadni, mert az én férjem nem vette be, az övé igen...így jártam:D

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.08.15. 21:12:09

@Pinka-Panka: A memóriám jó. Csak össze kell fűzni a morzsákat.
@BariKarika: Értem én. Egy kis kekec volt. :)

Pinka-Panka 2012.08.15. 21:15:11

@BariKarika: kint az indexen a világevőn: " a brit kaja iszonyúan jó" poszt...
már el se olvasom, mert vagy iszonyú, vagy jó...:)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.08.15. 21:18:30

@BariKarika anyja neve: Kőkorszaki Pinka-Panka!
Bocs, ezt nem tudtam kihagyni! DDD:)

Úgy látom az eső, meg a rossz idő nem megy nélkülem sehova .

BariKarika 2012.08.15. 21:25:15

@Waka: tudom :)egyebkent ez csak engem zavar? marmint a nekikezdunk enni mielott a tobbiek leulnenek?
@Pinka-Panka: hm, erdekes a cikk, en itt az ireknel is ezt latom, nyitottak mindenre ( ok a csoki-gyumolcs combora meg mindig furcsan neznek). Bar ezen a vonalon akkor elindithato lenne egy vita a brit e a brit konyha indiai es egyeb beszivargo szakacsokkal...
@dömbi: :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.08.15. 21:29:07

@BariKarika: Nem, igazad van, de az én köreimben ez annyira természetes, hogy soha nem tűnt fel az ellenkezője.

BariKarika 2012.08.15. 21:45:30

@Waka: az en koreimben is az...viszont az egyszervolt sogornomnek nem volt az...ebbol lett is k nagy balhe...de az mar a sokadik volt...az elejen meg elhittem neki, hogy mert leesett a vercukra es meg szoptat azert kell ennie...kesobb ezt nem vettem be, egyszer borult el az agyam, mikoron is azt talaltam mondani, hogy a sajat illetve anyad asztalanal azt csinalsz amit akarsz, de ha en fozok, vagy az en csaladom tagja, akkor az itteni szokasok vannak ervenyben es legyel kedves ezt tiszteletben tartani...hangsulyozom, hogy ez csaladi ebednel tortent...nem az allunk a pultnal, dumalunk, eszegetunk, kortyolgatunk, csipegetunk fele, anyam-batyam-en altal tokelyre fejlesztett kis szeanszokon tortent :) Akkor mehet a "labasbol esszuk a laskaporkoltet nagykannallal" is :D az esti szeanszok csucspontja amikor a batyam shrek-macska szemekkel keri, hogy huuuuugi, sussel mar sajtot, tudod, olyat amilyet csak te tudsz, siman serpenyoben szeletek megsutve, palacsinta modjara forditva...mondjuk szerintem mas is tud ilyet :) reggel, masnaposan meg jon a huuuuugi, olyan omlettet sussel, tudod, azt a sutobe betevoset :DDD kar, hogy most teso nem lesz otthon...:)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.08.15. 21:50:53

@BariKarika: Ez nálunk is természetes volt mindig, és megvárjuk, míg mindenki befejezi az evést. Kivételes ritka esetekben eltekintünk a dolgoktól.
Hogy ki szed/het először, engem nem érdekel, ebben alkalmazkodom, nálunk a gyerekek kapnak először.

@Waka: A mosómedvénket is Zednek hívták.

BariKarika 2012.08.15. 21:57:20

@dömbi: akkor megnyugodtam...jaaa, a gyerekek, tenyleg azt el is felejtettem, jelenleg a csaladban a legkisebb 6 eves, de o szolozik, mindenki felnott, vagy 10 even feluli...amikor kicsik voltunk a kolykok kulon asztalt kaptak ( nem fertunk el egyebkent egy asztalnal a nagy csaladi ebedeken) a nagyanyam meg a nagynenem is hozta nekunk kulon a jobbnal jobb falatokat, valogatas nem volt egyebkent, ketpofara tomtuk a levest zoldsegestol, mindenestol :) Jajj, de jo volt!!!
Erdekes viszont, hogy ugye van a mondas, magyar ember eves kozben nem beszel...na nalunk ilyen nincs, megy a dumalas, pofazas ezerrel ( harcok a csirkeszivert, majert)...ja es mindenki segit ( tanyerokat osszeszedni, elmosni, ujakat felrakni)...szuper csaladom van egyebkent :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.08.15. 22:13:54

@BariKarika: Gondolom, elég volt egyszer elmondani.
@dömbi: A kolléga neve Z-betűvel kezdődik, de a zi olyan snassz lett volna, a Zed meg egy kedves figura volt a Rendőrakadémiában. :D

BariKarika 2012.08.15. 22:18:27

@Waka: tudod mi a vicc? az, hogy nem...nem ertette...kb annyi jott le neki, hogy en most miert vagyok ilyen bunko :) a problema egyebkent azota megoldodott, valassal :)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.08.15. 22:24:00

Na hálisten, megoldottam a dolgot: sütik és előzmények törlésével. (De már el is felejtettem, melyik beállításnál találtam meg - fél órát kínlódtam vele.)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.08.15. 22:24:57

@BariKarika: Egy füst alatt egy anyóstól is megszabadultál...

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.08.15. 22:26:04

@Mitzi von Küche: A sütik törlésében én is nagy vagyok, nyomuk nem marad, még a tányért is kinyalom.

BariKarika 2012.08.15. 22:28:04

@Waka: nem, a tesom szabadult meg egy anyostol, en csak egy sogornotol :)))

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.08.15. 22:41:09

@BariKarika: Értem. Végül is a végeredmény a lényeg.

skylla 2012.08.15. 22:59:03

jo estet, most estem be dalmaciabol, ettem: aranydurbincs, capa, süger, egyeb felismerhetetlen halafelek, kagylo, kalamari, nyarson sült robbantott baranydarabok (gerinc). ezek közül az utolso szinte ehetetlen volt es szemtelenül draga, a halak viszont csodajok. ahhoz csak bort. kutyaval nem talalkoztam, bar ugy tudom, ö is arrafele garazdakodik.

skylla 2012.08.15. 23:26:09

@Waka: csak azert irtam, hogyha mar hal a tema. egyebkent hekket tavaly ettem valami szabadstrandon tihany mellett, az is csalodas volt

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.15. 23:50:25

@BariKarika: Na pont az utöbbi, ami megfontolás tárgyává tett :)

BariKarika 2012.08.15. 23:55:43

@Andrass9: ezt most nem teljesen ertem, arnyald kicsit...

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.08.16. 05:33:18

@BariKarika: igazad van. A vasalás egy rabszolgamunka. Én is tudok előrelátóan teregetni, de a kollégiumi múlt arra is jó, hogy gyorsan, ügyesen vasalok (ha kell). Én közben tévét nézek, teljesen eltereli a figyelmemet, ugyanis máskor nem szoktam :))
Az asztalnál legyen rend, én is nyakonvágnám azt, aki előresiet. Ez a "magyar ember nem beszél" valami ordenáré butaság. Szerintem nagyon régi lehet a gyökere, a hétköznapi létből eredhet, amikor puritán, egyszerű ételt kellett magukhoz venni. Amikor ünnepi alkalom volt, ittak is az emberek, sok fogást ettek, elképzelhetetlen, hogy ne legyen oldott társalgás. Esetleg a tele szájjal való beszéd tilalmára vonatkozott?

@Waka: ...meg egy másik kedves figura a Pulp Fictionben :D

Pinka-Panka 2012.08.16. 06:35:37

@BariKarika: nálunk is egyszerre eszünk, sőt még egy ima is van előtte, de szedni senkinek se szedünk, ebben mindenki maga dönt. Mi is beszélgetünk kaja közben, ha nagy társaság van, akkor meg plábne, mert annál nincs jobb mikor jó dumálás mellett falatozgatsz, ízlelgetsz, nem karót nyelve zord csendben az etikettnek megfelelően, eszel.
A vidám és oldott hangulat csak dumálással együtt létezik...viszont a gyerek nálunk sosem mehetett a kezében kajával, hogy a szőnyegen ette volna a virslit vagy ilyenek. Asztalnál eszünk!

Pinka-Panka 2012.08.16. 06:36:15

Jó reggelt a betérőknek:) Kávé minden formában készen van:)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.08.16. 06:54:39

@anica inkognitóban: Köszi, kár, h elaludtam.
@Waka: A mi Zedünk csak ritkán volt kedves figura.
@skylla: Sziaaa! Végre előkerültél!
@BariKarika: Van ahol vérre menő, ki kap először enni. Velem nem volt gond, én semmit sem ettem meg szinte, ha mégis, akkor annyira keveset, h nem volt min veszekedni.
@PO: Tele szájjal nem beszélünk, ez természetes. Vasalni nem akar egyik sem.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.08.16. 09:09:37

@BariKarika: @Pinka-Panka: @PO: Kimaradt a lényeg!
Az étkezés befejeztével mindenki megköszöni a vacsorát, ebédet, reggelit.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.08.16. 09:39:08

@dömbi: persze, hogy nem beszélünk, de egy gyereknek ez még nem evidencia. Meg kell tanítani neki valahogy. Meg azt is, h nem kezdjük el előbb, nem megyünk el az asztaltól, ha nem szeretjük a másodikat. Nagy szívás cseperedő gyereknek lenni, tilalomfák mindenütt. Hosszú az út odáig, amíg a gyerek szeret az asztalnál maradni, csevegni, családi életet élni.

susztertangó 2012.08.16. 09:40:28

@dömbi: Igen azt hiszem ez a lényeg: tele szájjal nem beszélünk, legalább úgy, ahogy nem csámcsogunk.Más. Volt egy kedves barátom, ő néha(i) azt morogta a kajára, hogy :"Édes Jézus ide hallgass, éhes vagyok mint a farkas!" Azóta már személyesen tárgyalnak-legalább is szeretném.

LepkeReloaded (törölt) 2012.08.16. 09:48:47

@susztertangó: Ez tán "cserkész asztali ima"-ként fut a köztudatban, a végén pedig az dukál, hogy "Úgy jóllaktam, mint a duda, áldott legyél, Egek Ura." :)

susztertangó 2012.08.16. 10:11:43

@LepkeReloaded: Nóta benne, rencer változgatás után vezetett cserkész csapatot.

spájdernecc 2012.08.16. 15:42:36

szóval jobban járok, ha viszek magammal rendes bort, és én sütöm a halat...
jó ezt tudni
Jónapot!

BariKarika 2012.08.16. 16:42:34

@dömbi: igen, mindig megkoszonjuk, az alap :)
@PO: szerintem megeri a szivast, nem egy hatrany ha az ember felnottkorara tud kulturaltan etkezni...pl nem marokra fogja a kanalat, villat, nem harapja a kanalat ( en azt csinaltam amikor fogszabalyzom volt, mert apam/anyam arcan orom volt nezni ahogy rangtak az izmok, tikkeltek a szemek :P :D azota felnottem, nem ragok kanalat, protkokorrektor is a multe)
@susztertangó: tele szajjal mi sem beszelunk, eloszur ragunk es nyelunk, csak utana pofazunk :)

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.08.16. 18:28:21

@BariKarika: a gyermekkor egy hosszú út része, a tanulásé, a megtapasztalásoké. Tele van rögökkel, kátyúkkal, hátrabukfencekkel.

Te egy empatikus, de gonosz kislány lehettél :P
Tudtad, h a lányom osztályában a fiúk a fogszabályozós lányokat robotzsarunak hívták, he??? :DDD

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.08.16. 18:30:51

@BariKarika: rágunk, majd nyelünk és iszunk egy korty bort, ezt követően felitatjuk a bajszunkon maradt cseppeket (mindegyikért nagy kár!), majd hozzászólunk :P
süti beállítások módosítása