Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (2) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (9) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (3) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkíni (27) cukkini (11) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (39) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (509) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (18) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (383) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) Jalapeño (3) jalapeno (25) jalapeño (27) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsir (5) kacsazsír (62) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfű (40) kakukkfü (113) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (32) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (67) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) Lucullus (8) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olívaolaj (11) olivaolaj (148) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregánó (8) oregano (69) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (2) őrölt kömény (11) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (107) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (7) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (22) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (394) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (11) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (42) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (12) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (237) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (254) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Tejfeles fejtettbab főzelék liszt nélkül

2017.08.31. 07:00 Andrass9

Ha mi egyszer valamilyen nyersanyagba belekezdünk, akkor egy darabig csak azt eszünk ...

A minap vett a feleségem egy nagy kazalnyi fejteni való babot. Ebből már egy leves készült, de bőven maradt még.

21.jpg

Akkor most főzeléket főzök a maradékból. Tejfölöset, de liszt nélkül!

A hozzávalók:

  • 45 dkg kifejtett bab
  • 6 ek tejföl
  • 1 vereshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 kicsike krumpli
  • kis darab zöldpaprika
  • 1 ek almaecet
  • 4 babérlevél
  • feketebors, szerecsendió, só

10.jpg

A hagymát, paprikát, krumplit megaprítottam egészen kicsire, a fokhagymát csak megzúztam épphogy.

11.jpg

Ezt mind belelapátoltam a tottyos lábasomba. Adtam hozzá még egy marék kifejtett babot is, megsóztam, majd felöntöttem fél liter vízzel. Ezt feltettem az indukciósra csendesen főni. Amíg az rotyogott, a tejfelt elkevertem a frissen őrölt borssal és szerecsendióval. Mintegy másfél órás csendes főzés után hozzáadtam az ecetet, belenyomtam a botmixert, és krémmé kevertem a levet.

12.jpg 13.jpg 14.jpg 15.jpg

Szép selymes középsűrű levet kaptam. Ehhez hozzáöntöttem a maradék babot, beleszórtam a babérlevelet és szép csendesen (a rezsó minimumán) három órát főztem (lefedve). Az elkészült főzelékbe belekevertem a tejfelt is.

16.jpg 17.jpg 18.jpg 19.jpg

A liszt nélküliséget a krumpli és a maréknyi bab krémesítésével értem el. Szerintem sokkal jobb íze volt, mintha liszttel habartam volna malterosra.

Feleségem főzött csirkepaprikást, ahhoz ettük hát köretnek.

20.jpg

Vagy a paprikás volt a bab feltétje? Döntsétek el ti :)

88 komment

Címkék: krumpli hagyma fokhagyma tejföl bors szerecsendió zöldpaprika tejfel almaecet fejtett bab fejtettbab

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr312742900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dikusz 2017.08.31. 07:46:38

Finom volt biztos.
Nem pedálozásként írom, de mindig olyan jó ötleteitek (meg a klassz felvezetők) vannak. Ez a főzelék is. Remélem, nem értődik félre, egyszerű, és mégis különleges. Nekem sosem jutnak ilyenek eszembe, pedig a héten főztem fejtett babot, leves lett belőle csak.

2017.08.31. 09:24:15

Jó. Ezt elloptam.

medvedr 2017.08.31. 10:53:53

Ezt kipróbálom! Nagyon tetszik. Pont csirkepaprikást nem ennék hozzá- nem tudom miért. Babfőzelék inkább fasírtért sikolt az én lelkemben, de azért biztosan nagyon finom lehetett.

Kumari aki Nilüfer 2017.08.31. 11:32:01

Én ezt úgy csináltam volna, hogy a babot krumplit a hagymás alapon a fűszerekkel főztem volna, majd a főtt babból kivéve, azt tejfeles cucchoz rakva turmix, az ment volna a kész babhoz. Valamiért az a kényszerképzetem, a tejfölösnek nem használ a sok órás fővés, az ecet meg nehezíti a bab puhulását. Ezzel együtt kiváló ötlet, és bizonyára nekem van csak ilyen fejlövésem, a világért se vedd kötözködésnek!!!!!

Kumari aki Nilüfer 2017.08.31. 11:33:35

@medvedr: igen, nekem is a fasírozott(vagy stefánia), vagy nagy duzzogva egy jó fokhagymás sült oldalas....de azért ha valaki idetolna egy csirkepaprikásost, hát nem szaladnék el visítva:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.08.31. 12:08:35

@Kumari aki Nilüfer: Van egy olyan rossz szokásom, hogy azt is posztolom, amiért mások keresztre akarnak feszíteni. Pedig én megfőztem, és meg is ettem :) Persze azt is megeszem, amit elrontok (és posztolom is, hátha valaki tanul az én káromon). Így aztán meszoktam mások "fejlövését" is, és eszem ágában sincs kötözködésnek felfogni (na jó, volt azért olyan kommentelőnk, aki a kötözködést önmagáért művelte - dehát ő máshoz nemigen értett - szerencsére feladta :)
A tejfeles cuccot ugyanúgy szeretem megfőzni, mielőtt megeszem, mint a nem-tejfelest. Még nem tapasztaltam, hoy ártana neki. Különösen, hogy ebben a receptben attól szabadítottam meg magam, hogy szeparáljam a már mefőtt babot a megfőtt egyebektől. Ez speciel kisérlet volt, mert így még nem készítettem. Bevált. Az ecettel lehet, hogy igazad van, de mivel nagyon kevés került bele, nem hiszem, hogy változtatott a dolgokon. Legközelebb figyelni fogok rá.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.08.31. 12:09:29

@medvedr: Nekem is fasírt, de mit csináljak, ha van egy lábasnyi csirkepaprikás a tűzhelyen????

Kumari aki Nilüfer 2017.08.31. 12:21:57

@Andrass9: OK, én meg sehogy nem próbáltam ezt a fajta főzeléket, agyban gondoltam végig. Az ecettel még gyerekkoromban riogattak, hogy babhoz mindig a legvégén, mert kemény marad, ha főzés közben ecetezünk. DE sose mertem kipróbálni, hogy igaz-e:D

2017.08.31. 13:56:20

Én viszont kifejezetten pörkölttel tolnám ezt a babot.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.08.31. 14:01:43

@Kumari aki Nilüfer: Ezeket a riogatásokat már elfelejtettem. Gyakorlatilag majd mindet kipróbáltam, és csak pár dolog jött be, de az is módjával.
Pl. májat nem szabad sózni.
Gyakorlat: a négylábúak máját nem célszerű sózni, mert kemény lesz. A nyúlra nem emlékszem, mert az régen volt. Baromfimáj oa se bagózik a sónak.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.08.31. 14:07:00

@pizzaszeletvágó: Ott van az előző posztban, szolgáld ki magad :)

Dikusz 2017.08.31. 14:20:14

@Kumari aki Nilüfer: remélem te sem veszed tőlem kötözködésnek: ha a nagymamámnak áramszedője lett volna, ő lettvóna a trolibusz:)))
Nem kedvencem a csirkepaprikás, én a bármilyen főzelékhez feltétként adott fokhagymás, sült oldalastól szaladnék el egy kevéskét visítozva. Az is igaz viszont, ha főzeléket készítek, akkor nekem a feltét az tulajdonképpen mellétét, mert nálam a sor a főzelék az első, és a feltét a desszert, azt ha tehetem, külön tolom be az arcomba. Viszont a főzelékre öntött szafttól világgá szaladok.

látjátok feleim szümtükkel 2017.08.31. 14:20:38

Lótúrót!
Parasztisztánba csináltak egy nagy adag pirított vöröshagyamát a bab tetejére, oszt úgy ették.

Dikusz 2017.08.31. 14:22:31

@Andrass9: mitcsinálj,mitcsinálj... nokedlit hozzá:)
Ugye nem én vagyok az, aki a kötözködést önmagáért művelte? Nem a személye érdekel,csak nem én szeretnék az lenni.

Kumari aki Nilüfer 2017.08.31. 14:33:37

@látjátok feleim szümtükkel: igazságod vagyon:) vagy ahogy Rigó bácsi tolná: "mijenigaztölled":DDDDD

@Dikusz: Én azt szeretem ebben a világban, hogy aki világgá szalad a fokhagymás oldalastól, annak nem kötelező azt megenni:) Perverz egy állatfajta vagyok, mert a paradicsomos káposztát meg fokhagymás sült tarjával bírom a legjobban..de magában is:DDD

Kumari aki Nilüfer 2017.08.31. 14:39:08

@Dikusz: mondjuk, szerintem én sem kötözködtem, de borítsunk erre fátylat.
Ma megint grillezünk, sok egyetemista jön (kollégiumi búcsúbulik sorozata),tegnbap pácoltam pár kiló husit, ma meg mire hazaszambázok a dolgozóból, remélem, csak oda kell ülnöm a sültestálhoz.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.08.31. 15:02:36

@Kumari aki Nilüfer: A PK ezen a blogon szitokszó, mivel a bloggazda nem szereti :)

2017.08.31. 15:02:37

@látjátok feleim szümtükkel: a pirított hagymát sárgaborsóra szeretem nagyon, drága nagymamám így csinálta. És az megvan, hogy savanyú krumplifőzelékre füstölt vékonyoldalas? ;)

@Kumari aki Nilüfer: kimondtad. Jaj, jaj. András! Nem tudhatta, legyél elnéző! :D Amúgy igen, 'AZ' jó együtt fokhagymás tarjával.

Kumari aki Nilüfer 2017.08.31. 15:11:23

@Andrass9: Ezer bocs, meg egy anyamedve!! Én vagyok az újonnan jött csekély értelmű medvebocs.DD
Remélem, nem kell kivágnom az edőt ..egy kis heringgel:DDDDD NI!

Nem mellesleg azt egyik kollégám, aki a komám, azt terjeszti, hogy a sárgaborsófőzeléket betiltotta az ANTSZ:DD Szóval vannak ilyen izék, csak időben tudjak róla:)

Látjátok: és az megvan, hogy pirított hagyma és ropogós kakastaréj a cinkére?? Remélem, a cinkét ( ami nem madár) ismeritek, és nem szitokszó:)

Dikusz 2017.08.31. 15:11:44

@Kumari aki Nilüfer: szerintem se kötözködtél, azért tettem a mondat végére a szmájlikat. A "viccvót"-at már nem írtam utána:)

Kumari aki Nilüfer 2017.08.31. 15:13:56

@Dikusz: Jóvanna, ma tárgyalok..nem, nem mondom meg, hol dolgozom..és nem vagyok agyilag topon, leszíttak a zügyek.Nyugodtan írjad, hogy viccvót, a gyengébbek(lásd : ÉN ) kedvéért:D

2017.08.31. 15:24:47

@Kumari aki Nilüfer: csak nem büntető bíró vagy? nem, nem akarom tudni, nem illik ilyet kérdezni, fúj, utálom magam, viccvót!
Erre a 'viccvót'-ra ki kellene találni valami új házi-szmájlit, ide a blogkocsmába. :)
Na, erre kíváncsi vagyok, hányan és kik ismerik a cinkét, addig ne szóljunk, be lehet majd tájolni, ki honnan származik. :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.08.31. 15:27:55

@pizzaszeletvágó: Ismerős volt, de bevallom, hogy gugliztam :)

2017.08.31. 15:31:04

@Andrass9: hohó, igaz, már kitárgyaltuk ott és akkor

Vaczak2 2017.08.31. 20:05:28

Jóestét mindenkinek!
Ezt a főzeléket így kell csinálni, nem máshogy. Lisztfronton egyszer még egymásnak ugrunk a kedves feleségemmel, bár most tűzszünet van.
A csirkepaprikás mint feltét erre kissé viccesnek hangzik, de ha az van azt kell tolni. Áldd az istent, hogy nem tejbegríz.
A főzelékre a tökéletes feltét pedig az akkora fokhagymás sült tarja, ami alatt csak később derül ki, hogy milyen főzeléket eszünk.

she_wolf 2017.08.31. 20:18:12

@látjátok feleim szümtükkel:
Meg a sárgaborsó főzeléket is. Hogy én azt hogy utáltam a menzán!

A fickó 2017.08.31. 20:44:03

Érdekes, hogy egy finom sült kolbász senkinek sem jutott eszébe a babfőzelék mellé. Lencse és bab mellé (hozzá) is kiváló.

Értem én, hogy nem kell liszt, de minek a krumpli. 5 órát kell rááldozni.?! A fejtettbab erénye, hogy gyorsan puhul, 40-50 perc alatt össze lehet dobni egy ilyen friss főzeléket- liszt és krumpli nélkül. :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.08.31. 20:50:59

@Vaczak2: Jó estét néked is!
A tejbegrízt ugyan szeretem, de nehezen tudom elképzelni erre a főzelékre. Esetleg pirított polenta? Végülis az is gríz, csak kukorica :)
Egy nagy tarja is jöhetett volna, de addigra elfogyott a bab ...

látjátok feleim szümtükkel 2017.08.31. 20:54:29

@A fickó:

Eszembe jutott a kolbász, de az csak télen volt, nyáron nem, addigra elfogyott. A hagyma nem. A fejtettbab főzelék meg ugyé nyári étel.

Szerinted lett baja ennek a babfőzeléknek attól, hogy sokáig főtt? Lehet Andrass szuvidálta, csak nem meri bevallani.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.08.31. 20:55:03

@A fickó: Nekem ehhez volt kedvem, meg időm is:) A túl jó bab-hüvely aránynak azért volt hátulütője is a szárazabb babban. Kolbász nálam ritkán játszik, de igazad van, ha nem lenne a csirke, lehetne kolbász is rajta.

látjátok feleim szümtükkel 2017.08.31. 20:57:39

Mijazalisztfont?

A lisztről jutott eszembe, hogy jó-jó a saját anyagával sűrített étel, de a szárazon pirított, majd zsiradékkal elkevert és ebből készült rántással sűrített étel íze egyedi. Én ezzel a rántással jobban szeretem a főzelékeket, mint a magukkal sűrítetteket.

látjátok feleim szümtükkel 2017.08.31. 20:58:52

@Andrass9:

Hát...
Egy jó tápláló vacsora után az embernek még a kolbász is eszébe juthat. A szuvidálásról nem is beszélve.

A fickó 2017.08.31. 21:06:17

@látjátok feleim szümtükkel: Karakteres alapanyag, (pl. bab, lencse, kelkáposzta) esetében egy jól kiforralt vékonyabb rántás működhet jól. Nem a rántással van a baj, hanem a túlzott és helytelen használatával. Túlzott alatt nem csak azt értem, hogy 3 babszem úszik a csirizben. :D

Vaczak2 2017.08.31. 21:10:53

@látjátok feleim szümtükkel: Asszony lisztezi a főzelékeket, én nem. (Kollégistaként megtanultam saját magával sűríteni a főzeléket. Jobb az íze és egyszerűbb.) Na ez a lisztfront.

2017.08.31. 21:14:58

@A fickó: a finom sült kolbászt leginkább főzelék nélkül képzelem el :)))

látjátok feleim szümtükkel 2017.08.31. 21:50:21

@Vaczak2:

A frontot sejtettem, csak azt nem ki a lisztpárti.

Nem tudom figyeltél-e rá, én a szárazon pirított lisztről beszélek, nem a zsiradékban megsütöttről. Más az íze mind a kettőnek. A szárazon pirított kiérzik az ételből különösen a nem karakteres zöldségek esetében, a másik bele símul. Persze egyikből sem csirízes főzeléket kell készíteni.

Kedvencem a spenót amit készítek mindkét változatú rántással.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.09.01. 06:09:25

@látjátok feleim szümtükkel: Spenótot pl. még nem készítettem liszt nélkül :)

Dikusz 2017.09.01. 06:44:54

@látjátok feleim szümtükkel: én is csatlakozom az előttem szólókhoz:)
A spenóthoz -mindennap meg tudnám enni, nagyon szeretem- én eléggé el nem ítélhető módon a rántás mellé még tejben áztatott zsemlét is teszek, viszont borsot nem.

2017.09.01. 09:50:54

@látjátok feleim szümtükkel: @Dikusz:

Ugye? Ahogy a bölcs közmondás is tartja: Több főzelékes nap, mint kolbász! :)

látjátok feleim szümtükkel 2017.09.01. 10:26:30

@Dikusz:

Szüleim emberemlékezet óta termelték a spenótót, és ezért nekünk még decemberben is volt friss a kertből ( szeptemberben vetették, még a hó előtt kikelt, és ha jó volt az idő szedhetőre is nőt ). Azonban nem mindig tudott anyám tejet szerezni, és előfordult, hogy tej nélkül főzte meg a főzeléket. Ilyenkor a kész főzelékbe belehabart egy-két tojást, ezzel pótolta a tejfehérjét. Nem volt rossz úgy sem.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.09.01. 10:37:06

@látjátok feleim szümtükkel: Még nem találkoztam nem ehető verzióval :) Én csak októberben vetem, de abból is tudok még szedni a tél beállta előtt.

látjátok feleim szümtükkel 2017.09.01. 10:59:36

@Andrass9:

Amikor gyerek voltam, az volt a szokás, hogy november közepén már leesett a hó. Most meg nem esik még januárban sem. No ezért lehet októberben is vetni, de akkor muszáj volt már szeptemberben.

she_wolf 2017.09.01. 18:39:49

@vörösbor(de)minőségi:
Ott leszel? Jók az ilyen hendikeppek, érdekeseket lehet tapasztalni.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.09.01. 19:05:45

@she_wolf: Ez nem hendikepp - tényleg rendes csili esemény! Már vagy négyszer kimentem!!!

she_wolf 2017.09.01. 19:09:55

@Andrass9:
Neked tanulmányút, értékes eszmecsere a hozzáértők/szakmabeliek/haladó amatőrök között, nekem bámészkodós hendikepp, ahol rá lehet csodálkozni a mindenféle jóságokra.
Már ha ez egy bárki számára nyitott rendezvény.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.09.01. 19:10:03

@látjátok feleim szümtükkel: Nézegettem a hosszútávú előrejelzést: Tán a hét végén elvetem a spenótot :)))

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.09.01. 19:10:51

@she_wolf: Ez egy nyitott rendezvény! Örülnék, ha kijönnél!!!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.09.01. 19:11:47

@vörösbor(de)minőségi: köszi, hogy szóltál! Már azt hittem, idén elmarad :(((

she_wolf 2017.09.01. 20:13:21

@Andrass9:
Nem valószínű hogy ott leszek, több okból is:(
Nem tudom, hogy mi lelhető ott még fel a csilis cuccokon kívül, én pedig nem eszem csípőset. Indoklás helyett csak utalnék a korábban írt eszement kalandomra:)
Hétfőtől indul a nagyüzem, sikerült összefésülnöm a dátumokat, embereket, tennivalókat költözködés és lomolás okán. Úgyhogy ez nekem most kieseik, de annak örülnék, ha megírnád/megírnátok majd, hogy milyen volt:)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2017.09.01. 20:50:15

Köszönök szépen!
Nekem szokatlan ez a sűrítési eljárás, de nem lehet rossz. Nekem jöhet. A csirkepaprikás sem az a szokványos feltét lenne ehhez a fogáshoz, de hiszen nem az volt, tekintve, hogy a főzelék köretként szerepelt.
Bizony van, ki addig főzi az ételét, amíg megpuhul. Akinek ez nem jön be, egyék nyers kosztot.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.09.01. 20:54:26

@she_wolf: Semmi gond - tényleg nem neked való. Vörösbornak viszont tudom, hogy nagyon bejön a csípős :)))

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.09.01. 20:56:05

@Waka: Valahogy úgy ...
Szerencsére már immunis vagyok az ilyen "én megmondom a tutit" álszakácsokra :)))

látjátok feleim szümtükkel 2017.09.02. 11:14:04

@Andrass9:

Ma is nézted a felhőjárást? Lehet mégsem kell azt a spenótvetést elkapkodnod.:(

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.09.02. 11:42:07

@látjátok feleim szümtükkel: Reméltem egy kis esőt, de szokás szerint elkerült minket :(

vörösbor(de)minőségi 2017.09.02. 17:25:22

@Andrass9: sajnálom nagyon,hogy későn olvastalak...:(((

vörösbor(de)minőségi 2017.09.02. 17:28:46

@she_wolf: jó alkalom lett volna,de mint Andrásnak is jeleztem-reggel kellett volna összebeszélnünk ez ügyben...

(mérges vagyok magamra)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2017.09.02. 18:27:30

@látjátok feleim szümtükkel: Az ördög vigye, minket is nagy ívben elkerül, pedig készen van az eper helye, tegnap belekapáltam a műtrágyát.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.09.02. 18:52:01

@vörösbor(de)minőségi: Most értünk haza a fiamékkal. Azt mondta a fiam: ilyen jó "fesztiválon" soha nem volt még!!!
A kaja super volt, jó sör is (nem kellett vezetnem :), csilis bundában sült dévérkeszeg volt a legjobb!!! De volt rengeteg csilis étel, meg kóstoltam csípős pasztákat. Volt egy pár, ami jobban izlett, mint a sajátom :))) Láttunk gyönyörű paprikanövényeket is.
Mindent összevéve tényleg az egyik legjobb buli volt évek óta. Sajnálom, hoy nem jött össze :(

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.09.02. 18:53:04

@Waka: Elkezdte az eső errefelé (meg Békésben is, mert leállt az egyik masinánk beázás miatt). Tán mégis ki kellett volna szórni a magokat?

2017.09.02. 21:12:36

@Andrass9: Jó lehetett.
Én most mégis kipróbáltam a sütőben sült velőscsontot. Nem is fogom másképp ezután. Pirított kenyérrel, mert 'a zsemlye ilyesmihez nem nagyon alkalmas'. ;)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2017.09.02. 21:36:06

@Andrass9: Itt is megeredt, hála Gaiának.
Holnap délelőtt érkezik az új mixerem, új szintre lép a paprikafeldogozás. Remélem, hatékony lesz a masina.
www.hausmeister.hu/haztartasi-kisgepek/hm-5223.html

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2017.09.02. 21:37:23

@Andrass9: Azt a halat megkóstoltam volna magam is.

látjátok feleim szümtükkel 2017.09.02. 22:31:04

@Andrass9:

Hát ha felétek is annyi eső esett, mint nálunk, akkor nem nagyon fog kikelni a spenótod. Mondjuk az jó, hogy a port leverte, de a boldogsághoz ez nagyon kevéske.:(

she_wolf 2017.09.02. 22:31:42

Láttam csilit. Vetőmag formájában, kis tasakokban a nagybót kertészeti részlegében. Úgyhogy a csili - mint látványosság, és az általam kihagyott fesztiválra gondolás- kipipálva:)
Merthogy bejárás volt, kazal csekk befizetése, mustra a zőccségek között, szekrények feltöltögetése, ecetetrá...
Találtam szép ződ karalábét, meg csülköt. Olyan gyönyörű vót mindenik, hogy nem hagyhattam ott őket.
Kérdem az uramtól (viharveszélyes kérdés!), mit főzzek?
Válasz: Valami nyerset.
Na erre köss csomót, asszony:(
Elkezdtem neki sorolni a lehetőségeket: karalábéfőzelék fasírttal... töltött karalábé.... rakott karalábé... karabábófőzelék csülökpörkölttel?
Ez utolsóra jött válasz, egy hangos nyelés, meg valami olyan hang, amit az ember lánya általában nem egy élelmiszerboltban szokott hallani:)

Mire kijöttünk usque 3 óra múlva a boltból (csak mert nem egyedül voltam!), addigra az eső szemerkélt.
Se égzengés, se vihar, se semmi, igazából félkomoly eső sem.

látjátok feleim szümtükkel 2017.09.02. 22:35:45

@Andrass9:

A legújabb Magyar Konyhában van egy jó riport egy nagymarosi csilitermelővel ( gabko chili ), ő emlegette, hogy nálunk szokik lenni csilifesztivál.

Egyébként most nagyon jó, érdekes a lap.

she_wolf 2017.09.02. 22:55:49

@Waka:
Akkor hajrá!:)
Most keresgéltem a gugliban a sajátom után, engem egy ilyen szolgál már 28 éve:
www.kenwoodchefrestore.co.uk/Kenwood%20Chef%20Models1_files/A901x.jpg

Csak a képen lévővel ellentétben egy ilyen tál van alatta:
i.ebayimg.com/thumbs/images/g/ys8AAOSwCGVX7WIM/s-l225.jpg
Habverő, keverő, és dagasztó tartozékai vannak.

A végére egy böhöm nehéz turmixoló rakható, az elejére pedig húsdaráló feltét. Ugyanígy az elejére rakható egy gyümölcsprés is, amit nem igazán szoktam használni, körülményes a tisztítása.
Ami hatalmas előnye, hogy folyamatos sebességszabályzó van rajta, nem szakaszos.
Imádom, és ha az egyszer még az én életemben végérvényesen és javíthatatlanra megpusztul, szabályos temetést rendezek neki:(
Remélem, túlél.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.09.03. 09:22:27

@Waka: Jó gép! Már csak egy pici kő kell hozzá az élesítéshez. Sajna a kés gyorsan kopik.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.09.03. 09:25:09

@látjátok feleim szümtükkel: 36 mm. Azt hiszem, ez mindennek elegendő:) Sajna nem szórtam ki a spenótot, se a fümagot, mert inkább fesztiváloztam :)

vörösbor(de)minőségi 2017.09.03. 11:45:30

@Andrass9: Na, vajon kié lett az Év chiliszósza 2017-ben? :)
3 kategóriában indultunk, 32 termelővel versengve.
Az extra erős kategóriában a Vérszomj nevű szószunk 1. helyezett lett :)
A gyümölcsös chili szószok kategóriában Maci a málnásban málnalekvárunk 2. helyezett lett.
Továbbá a harmadik kategóriából is hoztunk egy ezüst érmet, a Predátor BBQ szószunk is ezüst érmes lett.
És most alszok :D A Solymári Chili Fesztivál nagyon jól sikerült, de nagyon fárasztó volt...

ezek a "fenevad chili"-ék voltak
:DDD
akár ebből is kóstolhattál esetleg.

Benikuty 2017.09.03. 12:49:22

@A fickó: "Érdekes, hogy egy finom sült kolbász senkinek sem jutott eszébe a babfőzelék mellé. Lencse és bab mellé (hozzá) is kiváló."
Ha adódik kis juhbélbe töltött grillkolbász, az bizony kiváló a főzelékhez. Feltéve, ha utóbbi vékony rántással készül...

látjátok feleim szümtükkel 2017.09.03. 13:06:30

@Benikuty:

Persze a legjobb az, ha a főzelék magában is eteti magát.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.09.03. 13:22:14

@vörösbor(de)minőségi: A "vér" jelzőként sok csilin szerepelt. Azt nem kóstoltam, mert nem éreztem logikusnak az elnevezést :) Egy érdekes gyümölcsöst kóstoltam, meg egy nagyon csípőset, de leginkább a főzőversenyt értékeltem.

she_wolf 2017.09.03. 18:32:11

@Andrass9:
Valahogy úgy. Értem én, hogy tervezett avulás, meg a gyártónak, kereskedőnek is meg kell élniük valamiből, és akkor arccal a fogyasztói társadalom felé, de az azért mégiscsak röhej, hogy újabban max. 5 évre gyártanak konyhai kisgépeket!:(
Persze, lehet arra vigyázni, nem kell használni,oszt jóvan.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.09.03. 18:58:30

@she_wolf: Nekem Braun KM32 van, valamikor 1970-es évekből. Garázsvásáron vettem, meg azóta eBay-en egy tartalékot is, mert az ördög nem alszik. Használjuk is pl. a kenyeret is szépen kidagasztja 25 perc alatt, és nem füstöl el. Az eredetite 1964-ből származik, és ki van állítva egy példány NY-ban a Modern Művészetek Múzeumában! Ez is kiszolgál már minket, amíg még kell ...

she_wolf 2017.09.03. 20:15:56

@Andrass9:
Anyósomék 1984-ben szerelték fel a férjem akkori háztartását ilyesmikkel, még az őskövület Hoover takarítógép is működik:)
Nekik is volt egy Kenwood masinájuk, a főbb alkatrészek, tartozékok csereszabatosak, a design némileg különböző. A lényeg, hogy a csatlakozások stimmelnek, úgyhogy ez megvan alkatrész tartaléknak:)

Az uram rácuppant valami Smoothie Maker nevű izére, megrendeltük, oszt úgy volt kuka, ahogy megkaptuk. Volt egy izgis csörtém ezzel a cuccal, mert majdnem özvegy lettem miatta. Férjem hívta őket, mondta, hogy sztrájkol a gép.
Ilyet szólnak neki, hogy ugyan csináljon már egy pár perces videót, hogy hogyan NEM működik:O
Hát megaqanyád!
Uram felszívta magát, atomjaira szedte a cuccot, megtalálta a hibát, kipofozta, műxik a cucc. Utálom, mint a cart!:( Mármint a gépet.
Félreértések elkerülése végett: szoktam rendelni neten dolgokat, eddig még nem volt soha, senkivel és semmivel gond, tehát várható volt, hogy beleszaladok egy ilyenbe is. Bukta nem volt rajta, de tudom, hogy kik hirdetéseit, ajánlásait kell olvasatlanul kukáznom:P

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.09.03. 20:40:36

@she_wolf: Visszaküldeni 14 napon belül. Soha nem venni olyan masinát, amit legfeljebb tízszer fogsz életedben használni ...
Bocs.

she_wolf 2017.09.03. 21:27:14

@Andrass9:
Nem az én biznicem vót, hanem az uramé.
Érdekes, hogy bár ő a műszakis, de általában én szoktam a jó vételekre rátenyerelni.
Mesélhetnék:)))
Legutóbbi szerzeményem egy kávéfőzőgép volt. Jó, nem a nyócezres kategória, de már nagyon régóta ácsingóztam valami ilyesmi után.
Láttam a mégyamárkban, ahhoz képest megvettük Pesten egy olyan üzletben közel 20-szal olcsóbban, ahol újracsomagoltakat árulnak. Garancia, alkatrész, szervíz biztosítva.
(Mert hülye azért nem vagyok:P)
süti beállítások módosítása