Bár sokan idegenkednek tõle, nekem nagyon izlik. Már gyerekkoromban is szerettem, pedig nem is volt Popeye mesénk diafilmen. Tényleg, vajon mi lett a régi diafilmekkel ...
Nem az elsõ alkalom, hogy posztolom, de ez már annyira egyszerû, hogy seperc alatt elkészíthetõ (köszönhetõen a csodahüttõnek, ahova még szezonjában betettem egy nagyobb adagot telelni).
A hozzávalókat tán egy kézen is meg tudom számlálni:
- 90 dkg mirelit spenót (nem okvetlenül kell saját, de az mindig finomabb egy irinyó-pirinyót)
- 1 ek zsír
- 1 púpos ek liszt (nem a Babette_ féle, csak olyan 2 dkg-nyi)
- 3-5 girizd fokhagyma izlés szerint
- 1,5 liter tej
- 10 dkg jobbfajta prézli, vagy 2 szárított zsemle összetörve
- só, bors
Na jó, ennyi ujj már csak egy génmódosított kézen fér el ...
A zsírbõl és lisztbõl világos rántást készítek (ezt a fázist szerintem nem jó kihagyni a receptbõl - kell a rántás íze!). A fokhagymát megzúzom és felaprítom, majd a rántásba szórom. Kis keverés után beleborítom a kiolvasztott vágott parajt, aminek a levét félreteszem.
Jól összekeverem a rántással, így nem lesz csomós, majd beleöntöm a félretett levét is. Felöntom a tejjel és felforralom. Ekkor kóstolással sózom és borsozom. Mivel a kanálka liszttõl nem lesz igazán sûrû, beleszórok annyi prézlit, amitõl kedvemre való állaga lesz. Összerottyantom.
A gyerekek szeretik kicsit krémesen, ezért beledugom a botmixert 10 másodpercre, majd ki is tálalom azon frissibe.
Teljes elkészítési idõ fotózással együtt 22 perc volt ...