Az első kapor megjelenésekor valamiért megbolondulok érte! Senki nem rajong érte a családban, de azért magamnak mindig készítek és akkor egy hétig kaprosvajas kenyeret reggelizem (pedig nem is ehetnék kenyeret).
A posztot még tavasszal írtam, de mit tesz a természet, idén a kaprom ismét kikelt és sokat is hozott, pedig már novembert írunk! Évekig róbálkoztam kapor termesztéssel, és valamiért soha nem lett belőle semmi. Azután két éve sikerült egy kis sort nevelni az uborka mellett. Az elhullajtott mag pedig idén kikelt. És újra kikelt szeptemberben is ...
Elkészítése egyszerű mint egy faék.
- 1 kis fiatal kaporcsokor
- 5 dkg vaj
- só
A kaprot frissen szedtem a kertben eső után, így meg sem mostam, csak lecsipkedtem a leveleit.
Apróra vágtam és jól megsóztam.
Hozzáadtam a szobahőmérsékletű vajhoz
Azon frissiben megkentem vele egy kis kenyeret.
A többit a hűtőben tartom, hogy a kapornak ne legyen baja. Általában 3-4 nap alatt el is fogy.
Ugyanezzel a módszerrel készítettem zsályás és tárkonyos vajat is. Sajnos a bazsalikomot elvitte a fagy. Nagyon jó húst megkenni vele sütés végén és sokáig eláll a hűtőben!