Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (3) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (10) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) cajun (3) Cajun (4) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkíni (27) cukkini (11) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (40) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (510) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (384) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) jalapeno (25) Jalapeño (3) jalapeño (27) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsir (5) kacsazsír (62) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfű (40) kakukkfü (113) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (33) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (68) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) Lucullus (8) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olivabogyó (2) olívabogyó (3) olívaolaj (11) olivaolaj (148) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (8) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (108) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (8) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (395) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (42) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfüszeg (12) szegfűszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (238) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (255) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Érik a paradicsom! Paradicsomsaláta

2012.08.28. 07:00 Andrass9

Rossz napok várnak reátok, mert megindult a paradicsom/paprika érés a kertben, és mindenféle feneségeket fogok belőlük/velük csinálni. Mivel igencsak nagy a termés, nem fogok unatkozni.

Első nekifutás vegyes paradicsomból készült egyszerű paradicsomsaláta. Alapanyagnak:

  • 1 bikaszíve paradicsom (kb 45 dkg)
  • 1 fekete paradicsom (kb 25 dkg)
  • 1 lucullus paradicsom (nem mértem :)
  • 0 koktél, mert még csak egyetlen szem érett be.
  • 1/2 nagy lila hagyma
  • 2 ek capribogyó (sóban eltett fajta)
  • 3 ek extra szűz szuper duper olivaolaj (egyenesen Olaszországból kaptuk, és csak salátához használjuk)
  • 1/4 lime leve
  • 1 spriccelés balzsamecet
  • snidling, petrezselyem, oregano és bazsalikom levelek
  • só, darált feketebors

A paradicsomokat kisebb darabokra vagdostam. A lila hagymát apró kockákra, míg a zöldfűszereket durvára vágtam. A kaprit is megvagdostam kicsit, de nem vágtam pépesre.

10.jpg 12.jpg 11.jpg

Az egészet összekevertem, majd meglocsoltam az olivával és rácsavartam a kis lime szelet levét. megsóztam egy kevés sóval (a kapri sós!), és daráltam rá kis borsot is. A végleges ízt egy spriccentés balzsamecettel adtam meg.

13.jpg 15.jpg

Elfogyott így magában seperc alatt.

140 komment

Címkék: saláta paradicsom

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr804726397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.28. 07:31:44

fincsi!
a férjem családja sosem ette, mi gyakran, bár a lebutított verziót:)

susztertangó 2012.08.28. 07:42:35

Nálunk a proli változat ment, pff oliva, kapri, lime, balzsam ecet, még mit nem, :-)) csak ecet, só, pici cukor, fokhagyma és van egy dájrekt paradicsom szeletelő kézi készülék. De majd teszek rá mágocsi napra forgó olajat.. Mekkora durranás lehetne ez Bergengóciában:"képzeld, szereztem echte 'mágocsi' olajat..".A paprika saláta is nagy kedvenc, hát még a kettő egy tálban, hű.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.08.28. 07:52:06

Érik a paradicsom? Hol élsz te? Már lassan meg is lehet unni.
A proli változat sem rossz, csak az arányokkal kell vigyázni, s maximálisan egyetértve Beikuty-tyal, ne ecetesszencia.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.08.28. 08:02:46

Hali!
Nálunk csak paradicsom, hagyma, petrezselyem levél, rengeteg citromlével, pici sóval. Ez van a tortilla mellé.
@anica inkognitóban: Az meg milyen?

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.08.28. 08:29:23

Nálunk csak paradicsom-, hagymakarikák, balzsamecet, olivaolaj, ,bors. Én, ugye, csak gyártom, nem eszem, de a turbo változat nagyon guszta.
@dömbi: Tortilla de patata vagy wrap?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.28. 08:42:38

@hajdulaszlo (volt hajdul): Lehet nálad már régebben érik, én csak most kezdtem szüretelni. Vasárnap a vihar elől 13 kiló jött le. Most megy a befőzés százzal.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.28. 08:44:02

@dömbi: cukor, ecet, víz, olaj, pici só és paradicsom, hagyma.

@susztertangó: paprikasalátát is :)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.08.28. 08:45:22

@Mitzi von Küche: Erre nyilvánosan nem merek válaszolni. hihi
Ha van masa harina lisztem, akkor a hagyományos, ha nincs akkor csak látszólag autentikus.
Majd egyszer lefotózom, ha a fiam nincs itthon.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.08.28. 08:46:42

@Andrass9: Jó munkát! Legközelebb kérek fotót az egész paradicsomról, ökörszívről meg a feketéről is .

Hurri Kán 2012.08.28. 08:53:35

Az egyes paradicsomfajták között mi a különbség? Amúgy nagyon ínycsiklandó, én egyedül a kapribogyót hagynám ki belőle, azt nem szeressem. :)

látjátok feleim szümtükkel 2012.08.28. 09:23:57

@gyvy:
Az ökörszívet csak sejtem, a piacon vettem, szív alakú, és kb fél kiló volt, de azt mondta az eladó, hogy a szezon elején voltak kilós példányok is. Nagyon finom húsos, nem savanyú paradicsom. az eladó szerint kacsozni kell.
A fekete nekem a legfinomabb paradicsom, lédús, édeskés, kisebb savtartalmú, de nagyon gomba és víz érzékeny. Talán azért, mert a húsa eléggé nagy nedvesség tartalmú. Idén sokat ültettünk, kb. 5 vödörrel szedtünk, csak az volt a baja, hogy amikor érni kezdett, akkor jöttek az esők, és még a zöld is kirepedezett. Viszont a repedés beszáradt, és a paradicsom beért, csak nem volt gusztusos. Kacsozni érdemes, mert őserdővé képes dúsulni.
A feketéhez hasonlóan jártam a tigriscsíkossal is, ami eléggé apró fajta, bár ezt nem kacsoztam, lehet, hoyg akkro nagyobbra nőnének a bogyók. Ezen még most is sok van, de egy kevéske esőtől rögtön kirepedeznek. Ez a feketétől savanykásabb.
Volt olyan paradicsomom, aminek a magját télen vett paradicsomból szedtem. Későn ültettem ki ( május végén), ennek ellenére nagyon szépen termett, kemény a húsa, gombára és esőre nem volt érzékeny, eléggé savanykás, és a fürt egyszerre érett be rajta.
Van sárga, körte alakú szendvicsparadicsomom, 12-14 bogyó volt egy-egy fürtben, még most is hozza a virágot, és folyamatosan érik. Eléggé savanykás, ezt főleg friss ivóléhez fogyasztottuk. Nagyon jól eláll, néhány tálcán kiterítve 2-3 hétig tárolható ( muslincától mentes helyen ).

Van még sárga kerek koktél, és piros szilva alakú paradicsomunk is, de ezeket annyira későn ültettük, hogy csak most kezd érni, és sajnos nagyon ( a legjobban ) bántotta a gomba, permetezés ellenére is ( bordói lével szokunk permetezni ).

Tanácsolom, hogy tavasszal a piacon venni kell erős paradicsomtöveket, és kiültetés után, ahogy növekszik, a kacsokat ( amit a túl lombosodás miatt levágunk ) vízben, vagy földben meg kell gyökereztetni, és amikor elindul a növekedése, ki lehet azt is ültetni. A túl magas palántát pl. felezve vissza lehet vágni, és abból is lehet dugványt készíteni. Ezt a szaporítást már április elején el lehet kezdeni. Én most készítek télikerti neveléshez dugványokat.

Mi a paradicsom érésének kezdetétől az éppen érő gyümölccsel vegyes turmixot szoktunk készíteni, így a hullott gyümölcs nem csak a cefrébe hasznosul.

látjátok feleim szümtükkel 2012.08.28. 09:27:59

@anica inkognitóban:
Gyerekkorom "lebutított" verziója a darabolt paradicsomra kevés cukor, vagy kevés cukor, só, és ecet.

Topy 2012.08.28. 09:57:15

@hajdulaszlo (volt hajdul): igazán jó(!) paradicsomot csak kb. két-három hete lehet kapni a piacon

Topy 2012.08.28. 10:03:55

zöldfűszerek kb. stimmelnek (néha egy kis kakukkfüvet is dobok bele), olyan úri huncutságokat, mint lime, meg kapribogyó még nem tettem bele
majd kirpóbálom velük is :)
én szoktam úgy is, hogy a félbevágott lilahagyma vékony csíkokra szelve, a paradicsom karikázva, sok fokhagyma, zöldfűszerek és hosszú salátalében - ez mondjuk szereti, ha áll a hűtőben, szvsz másnapra a legjobb :D

1kutya 2012.08.28. 11:14:12

nem tudom megenni a "nyers" paradicsomot...

Hurri Kán 2012.08.28. 11:19:34

@látjátok feleim szümtükkel:
Ahh, köszönöm, most már mindent tudok eme növényről. :)

@1kutya:
Pacal közé rejtve? ;-)

1kutya 2012.08.28. 11:23:40

@gyvy: a nyers pacalt sem tudom megenni.

_Remy_ 2012.08.28. 11:54:19

A paradicsom nekem gyümölcs! De mindenhogy szeretem. De már nem találok olyan paradicsomot, mint régen, aminek zöld a belseje.:(

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.08.28. 12:27:23

@1kutya: Több marad nekünk. "nyers paradicsom"

@"Remy": Olyat még régen se találtam.

Pinka-Panka 2012.08.28. 12:47:20

@"Remy": ha jól tudom a K+-as volt ilyen, még van a ki termel, sajnos keveset termő fajta,az egyik kedvencem nekem is. Még a piacon elvétve találni, olykor 3 kg-t megveszek belőle...

_Remy_ 2012.08.28. 12:48:26

" Zöld paradicsom, liliom, liliom,
megcsalt a szívem, jól tudom" énekelte a lányom óvodásként.

Pinka-Panka 2012.08.28. 12:51:08

@Andrass9: a salátád jól néz ki nagyon, mi rengeteg paradicsomot eszünk mindenhogyan, a legkedvesebb zöldségem.Nálam karikára vágva, hagymaflékkel (fok is) készül, oliva olaj, bors , citrom, bazsalikom levél, szurokfű...

1kutya 2012.08.28. 13:00:58

@dömbi: nyugi, ha paradicsom kerül a konyhába, akkor feldolgozom és megeszem:-DDD

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.28. 13:13:53

@látjátok feleim szümtükkel: Nagyon klassz leírás! Nekem is kb ezek a fajták vannak (idén a sárga körteforma nem kelt ki).

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.08.28. 13:14:15

@Pinka-Panka: Nekünk csak K2-es van, az ér?

@1kutya: Tudtam, h valamit csak kitalálsz.

1kutya 2012.08.28. 13:23:11

@dömbi: ilyen válságidőszakban semmi nem mehet veszendőbe!:)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.08.28. 13:40:00

@1kutya: Én sem bírom nyersen.
Debrecenieknek (és -környékieknek)! Metro büféjében perzsa kajákat árul egy fejkendős kreol hölgy. Finom kebabot (bárány+marha) és egy solezard nevű rizspudingot hoztam. Ajánlom kipróbálásra - frissen készül a kaja.

Pinka-Panka 2012.08.28. 15:42:24

Mindenkinek szép napot, gyönyörű az idő:)
A fekete paradicsom is nagyon finom, a lucullus nekem túl húsos, a gömbölyded formájút választom, ha nincs a kecskeméti.
A férjem főzte lecsó volt ma ebéd, jó csípősen saját macskapöcsével.

susztertangó 2012.08.28. 16:00:53

Mindent elfecsegek magamról."A" vércsoportba tartozom és a vércsoport diéta szerint többek között paprikát sem ehetnék és HÚST sem.Nooooooooooooooooooormális??? Ez a diéta nem létezik, punktum!

Hurri Kán 2012.08.28. 17:19:42

@susztertangó:
Vércsoportot kell cserélni, mese nincsen. :)

látjátok feleim szümtükkel 2012.08.28. 17:28:36

@"Remy": A tigriscsíkosnak amíg teljesen pirosra nem érik, zöld a belseje.

látjátok feleim szümtükkel 2012.08.28. 17:41:30

@Andrass9: Trükk a vetéshez:

A tesco-s tortásdoboz keskenyebb részébe rakok földet, jól belenyomkodom, majd arra szórom a magot, belocsolom, és a tetejét ráborítom. Ragyogó "fóliaház" a magoknak, nem szárad ki a föld. A boltokban vásárolható palántaföld nekem nem jó, gyorsan kiélik a növénykék, ezért én némi kerti földet rakok hozzá. Amikor a növényke két levelű, és elég nagy ( kb. 3 cm ), akkor pikirozom, vagyis átültetem palántás ládába, egy kissé vastagabb, kb. 5-6 centi ( vastagságú földbe ), de 8-10 magot a tortatartóban is meg lehet nevelni a kiültetési nagyságra, csak figyelni kell a föld minőségét, és ha szükséges, tápoldatozni kell a növényt. Persze ekkor már felnyitva tartom a dobozt. Elmúlt télen ilyen dobozban a télikertemben paradicsomot neveltem, polcon volt, és kb. 60 centisre nőve lógott lefelé. Mellete virított a bohócsipka paprika.

susztertangó 2012.08.28. 18:08:22

Valahol lappang a lakásban lugasparadicsom mag, valaha a TVben szerepelt még a szociálizmusban a "papája", egy siket pasas, nagyon kuszó fajta mármint a pari.. Persze nem ő nemesítette, de ő hírelete el, na meg a tivi.Be fogom keretezni és felteszem a falra.Ha előkerül.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.08.28. 19:07:41

@Mitzi von Küche: Na, ez is miattad van!
Addig addig bajor kifliztél, míg csak megsütöttem.
@susztertangó: Vércsoport diéta életellenes bűntény.

Pinka-Panka 2012.08.28. 19:15:37

Hahó:) van itt valaki??

_Remy_ 2012.08.28. 19:22:33

Nekem mondhatjátok a paradicsom fajtáit. Én nem ismerem. Csak azt keresném ami szép piros és kicsit pöttyös zöldes. Na, olyat nem találok.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.28. 19:25:06

@Pinka-Panka: Valahol erre bújkálok én is, de most kivételesen melózom.
Fínom sült oldalast főztem és megettem paradicsomsalátával - pont ilyennel :)

Pinka-Panka 2012.08.28. 19:26:28

@"Remy": nehéz is kifogni, én is csak fiatal koromból ismerem, a szomszéd néni termelte és mondta milyen fajta - aztán ma már rákérdezek a piacon mindig...
baracknál, szilvánál, körténél, szőlőnél is megkérdem, ha nem ismerem...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.28. 19:28:44

@látjátok feleim szümtükkel: Sem nem Tecsóban nem járok, sem nem tortásdobozt nem vásárolok. Ha az utóbbi egy rendes műanyag tortásdoboz, akkor azzal meg az a gond, hogy a családok agyoncsap, ha kivonom a forgalomból vagy két hónapra :)
Van egy rakat üres akváriumom, azt használom üvegháznak. A palántaföld tréfált meg az idén. Egyetlen szem paradicsom nem maradt meg, pedig volt vagy 36 elvetve, ami kikelt sziklevél szintig, ahol azután megállt.
Legalább felfrissítettem a paradicsomaim DNS állományát :)

Pinka-Panka 2012.08.28. 19:29:01

@Andrass9: én se voltam ma hál Istennek, csak most látom, milyen punnyadt nap volt ma:)
Oldalast? hmm-ez jó ötlet nagyon...na, erre is kiíváncsi lennék, ki hogy süti meg...:)
Jó munkát András:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.28. 19:30:05

@Pinka-Panka: Jó neked! Én ugyan megkérdem, de öt perc múlva el is felejtem :(

Pinka-Panka 2012.08.28. 19:32:14

@Andrass9: dehogy felejted, meglátod milyen és olyat veszel a legközelebb is:)
tényleg ilyen praktikás levelet lehet még küldeni, vagy lemaradtam ? (mint mindenről):...)

1kutya 2012.08.28. 19:33:14

@Pinka-Panka: most molyolok egy káposztás kockát - ez a kurva bóti tészta nem akar az istennek se megfőni - közben locsoltam, meg tervezem az új kutyaólat:)

Pinka-Panka 2012.08.28. 19:36:05

@1kutya: nahát, nem jót vettél? engem a káposzta reszelés akaszt ki jobban:( nagy kutya van??:)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.08.28. 19:44:17

@dömbi: Megemelem a kalapom előtted, Dömbi! Mélyhűtött bajor stanglit sütni nem nagy dolog, de ha magad készíted, az igen!

Daró 2012.08.28. 19:55:39

@Pinka-Panka: oldalast mázas cseréptálban, alá egészben krumpli, hagyma, meg vastag karikára vágott sárgarépa. Lassú tűzön (150fok) lefedve, 3 órahossza után ilyen lesz (érdekes, pirul lefedve is a cseréptálban)

picasaweb.google.com/102626907016939479357/DropBox?authkey=Gv1sRgCPbF9eqxnvPSCg#5781782947685038482

s egy paradicsomos zene estére (az egyetlen értékelhető Hooligans-szám)

www.youtube.com/watch?v=FiuDL41QOHQ&feature=related

LepkeReloaded (törölt) 2012.08.28. 20:00:25

Utálom az étel pazarlását, de a paradicsom kapcsán ezt érzem:
www.latomatina.org/
Borítsatok be vele, hogy az orrom hegye se látsszon ki. PA-RA-DI-CSOM salátában, bárhogy, bármikor. :D

1kutya 2012.08.28. 20:05:01

@Pinka-Panka: azt szerencsére lereszelte Edit:)

@Andrass9: kéne...

@"Remy": vicces teccik lenni Bereczkiné:-DDD

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.08.28. 20:05:51

@Pinka-Panka: Mert nem voltál, azért volt punnyadt nap. A káposzta reszelést meg hagyd másra, mert könnyen kikerülsz a Lottyadt Hónaljú Némberek Társaságából! hihihi!!! Oldalast meg ne is említsd, akkora sokk ért miatta korán hajnalban...
@Mitzi von Küche: Köszönöm, Tőled ez nagyon jól esik, pedig nem is láttad kóstoltad.
1 kiló lisztből lett 16 db., maradt 2 db., még jó hogy a gyerek a héten fogyni akar.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.08.28. 20:11:20

@Daró: Jaj, nagyon jó - meg is írhattad volna posztban (pl. mennyi folyadék /víz?/ megy alá, szóval a részleteket).
@LepkeReloaded: Paradicsom-pazarlás a köbön: holnap lesz a La Tomatina - a paradicsomdobálós fesztivál La Bunol-ban (Valencia tartomány)./n=ny/

Hurri Kán 2012.08.28. 20:12:22

@Daró:
Ez nagyon jól néz ki.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.08.28. 20:14:02

@LepkeReloaded: Bocs, nem láttam, h pont erre utaltál.
@dömbi: Azért a spätzle még a spájzomban vár felhasználásra, pedig arról is beszéltünk valamikor...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.28. 20:14:34

@Daró: Boruzs Ancsa hogy kerül oda???:DDD üzenem neki, hogy örülök, hogy újra látom az okos Barbie-t :DDDDD

1kutya 2012.08.28. 20:14:45

@Daró: átsétálnék, ha megengeded (kocsival, vagy motorral már nem megyek, mert van bennem egy pofa ser:)

_Remy_ 2012.08.28. 20:15:57

@1kutya: Mert, milyen kutyának?:D

LepkeReloaded (törölt) 2012.08.28. 20:18:06

@Mitzi von Küche: Biztos voltam benne, hogy hispanofilként számon tartod! :D Nagy szellemek, ha találkoznak... :D :D

1kutya 2012.08.28. 20:20:59

@"Remy": ami jövő hétvégén érkezik (goldi).

LepkeReloaded (törölt) 2012.08.28. 20:24:13

@látjátok feleim szümtükkel: ... egyébként örökbefogadnátok, káposztalepke helyett paradicsomlepkének? Hozományként felajánlanék némi ökörszív (cuor di bue) magot... öröm volt olvasni a leírást. :D

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.08.28. 20:27:53

@Mitzi von Küche: Azt nem a diétád miatt halasztottuk el? Sajnos már nem emlékszem.

Tudni se akarok az ilyen étel megalázásról, elmondhatatlanul bosszant! Pl. Pestre felhozták a tejet, hogy a csatornába borogassák, mázsaszámra törték dobálták a dinnyét...stb.
@anica inkognitóban: Én meg neked örülök, h újra itt vagy. Mit kujtorogsz egész nap máshol?!
@Daró: Tényleg guszta!

Daró 2012.08.28. 20:36:00

@anica inkognitóban: Osztálytársak voltunk, meg jó barátok. Sok közös buli, emlékezetkiesések, röhögés és zsír kovácsolta eggyé kis csapatunkat. Hétvégén BULI ladányban, de csak tartózkodva, mértékkel. ( mármint asztal alatt tartózkodva, literes mértékkel)

@1kutya: Gyere, de hozz sportcipőt, épp futni indulok :-D

@Mitzi von Küche: másik, talán még kedvencebb elkészítési mód: savanyúkáposzta alá, a tál egyik oldalára, a másikra a már említett krumplee, hagyma, satöbbi. Víz egyáltalán nem kell, a mázas tálban nem ég le és nem engedi ki a gőzt sem nagyon így szaftos marad a cucc.

T.képpen erős húsokhoz ideális (oldalas, csülök) de sült már benne hal is. Szeretjük, csak idióta alakja miatt nehéz elpakolni :-D

Daró 2012.08.28. 20:37:24

@LepkeReloaded: nagyfejűek ha találkoznak, hogy pontosak legyünk :-)

LepkeReloaded (törölt) 2012.08.28. 20:42:38

@Daró: Engem is meglepett a múltkori kalapméret-egyeztetés eredménye... rendben van, rendben van, nagyfejű szellemek találkozása...
rufiojones.files.wordpress.com/2011/08/casper.jpg

LepkeReloaded (törölt) 2012.08.28. 20:44:38

@Daró: A "krumplee" helyes írásmódja "croumplee"... ejnye, gyermekem, ejnye, Lepke néninek megint javítania kell a füzetedet...? :D :D :D

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.08.28. 20:45:16

Ma estére röhögni való!
Kaptam 1 mailt Dr. Bende Ágoston professzor úrtól, hogy szívesen meghosszabítja 7,5 cm-rel a péniszemet. Noooooormááááális??????????????
Hogy mik történnek tisztességben megőszült nagymamákkal? Mármint velem...!!!

Daró 2012.08.28. 20:55:24

@dömbi: Mi ezen a kacagni való? Kis színt vinne a házaséletbe (Vicc volt)

LepkeReloaded (törölt) 2012.08.28. 20:56:40

@dömbi: @"Remy": Legszívesebben súlyos tárgyakkal ütlegelném az ilyen idióták fejét, éveken át csak külföldi barmok szemetelték tele a postaládámat hasonló baromságokkal (99%-ban hamisított viagra + kedvezményes pénisznagyobbítás), azonban az utóbbi időkben rafináltabbak lettek, magyar feladótól kapsz olyan levelet, amiről a cím alapján nem tudhatod teljes biztonsággal, hogy hogy kamu-e az üzenet, vagy sem. Én emiatt hagytam oda egy hosszú évek óta megbízhatóan működő szolgáltatót... elegem lett a levélszemétből. :-(((

LepkeReloaded (törölt) 2012.08.28. 20:59:10

@Daró: Izé... legalább klitorisznagyobbítást kínálnának a női nevű postafióktulajdonosoknak... bocsánat és elnézést kérek, leragasztom a számat leukoplaszttal és egy ideig hallgatok. :)

Hurri Kán 2012.08.28. 20:59:52

@LepkeReloaded:
Rém egyszerű a dolog: (privát)postaládámba aki ír, annak tudom a nevét, ismeretlen feladó/reklám, stb. azt olvasatlanul törlöm. Sajnos a cégest is teleszemetelik állandóan viagra, abesszín lottójáték és hasonló hirdetésekkel.

Daró 2012.08.28. 21:02:09

@gyvy: kb uganez. Gyanús kapásból megy a szemétbe, az átbaszarintósat meg (ami pl. hugomtól jön látszólag) jelentem.
@LepkeReloaded: mellnagyobbítás létezőbb alternatíva :-D

LepkeReloaded (törölt) 2012.08.28. 21:04:18

@gyvy: Elvi alapon tökéletes megoldás... viszont nekem tanítványok/hallgatók írtak tökéletesen hülye privát címekről levelet, mint például "zizicici89", "Érdeklődés" tárgykörben, reflexszerűen töröltem, utána pedig jött a feljelentés és a vezetői megtorlás, miszerint zizicici89 levelében az aktuális vizsgaidőszak követelményrendszeréről érdeklődött volna, mocsok szemét oktatója (=én) viszont nem válaszolt eme fontos üzenetre... mjost pedig kérek szépen egy baseball-ütőt, valamit feltétlenül ütlegelnem kell.

Hurri Kán 2012.08.28. 21:04:36

@Daró:
Hátizé... Tavaly írtunk üzleti tervet egy nőgyógyászati magánklinikának, megdöbbentő, miféle plasztikai beavatkozások léteznek ma már...

LepkeReloaded (törölt) 2012.08.28. 21:05:42

@Daró: No, ilyen levelet sose kaptam! Mindig csak a nem létező péniszemet pumpálták volna... lehet, hogy a kebelméretem rendben van...? *nagyon-nagyon röhög*

Hurri Kán 2012.08.28. 21:07:07

@LepkeReloaded:
Kedves hallgató tiszteljen meg annyival, hogy megad egy mélcímet, amit ha a címlistában szerepel, akkor beazonosítható, ilyen egyszerű.

www.free3dmodelz.com/wp-content/uploads/baseball-bat1-490x367.jpg
Jó lesz? :)

LepkeReloaded (törölt) 2012.08.28. 21:14:12

@gyvy: Drága muszmusz... szeretlek. :D :D :D

Pinka-Panka 2012.08.28. 21:21:26

@dömbi: én meg valószinűleg (nem nyitottam meg), egy ismerkedős oldalról kaptam méleket. Szerencsére abbahagyták, töröltem és nem nyitottam meg...

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.08.28. 21:30:56

@Daró: Biztos is! Lilából áthajló égszínkék bordó lenne azonnal minden porcikám. DDD
@LepkeReloaded: Igazad van. Napi 30-50 spam jön, amit a rendszer annak tekint, ezt se nyitottam meg, ez volt a tárgyhoz írva. olyan helyekről, dolgokról kapom, ahol a büdös életemben sem jártam, még véletlenül sem! Megjön a pasim, megkérdezem ő milyet kapott, hátha cserélne velem...

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.08.28. 21:35:45

@Pinka-Panka: Ha-ha-ha, nálunk a férjem járt így. Megnyitni se kellett, egyszer csak ott villogott a monitor kellős közepén az üzenet, ki hol mikor akarna vele randizni. A pasim dühöngött, a fiammal mi meg vihogtunk, mondtam is neki, viselkedjen, mert válaszolok az egyiknek aztán nézegetheti az új asszonyt.

Pinka-Panka 2012.08.28. 21:37:46

@dömbi: erről jut eszembe, nálunk az egyik nő, kicsit horpadt mellkasára nagyobb csecseket óhajtott - kifizette a család neki, szegényt, jól elcseszeritették, az egyik melle feljebb van vagy 5 cm-el és lerí, hogy mű...sajnálom, mert mell nélkül se volt szép, de ezzel aztán ...hátnem is tudom..
mondjuk egy pénisz nagyobbitást nem tudom, hogy lehetséges, de már nekem ez is gyanús, hogy 7,5 cm-el, én ilyenkor azt mondom miért pont ennyivel???

1kutya 2012.08.28. 21:44:46

@Pinka-Panka:

Férj feszít meztelenül a tükör előtt:
- Nézd drágám: ha 10 centivel nagyobb lenne, én lennék a király!
Feleség lehangolóan:
- Ha meg 10 centivel rövidebb, akkor a királynő...

Daró 2012.08.28. 21:51:31

@LepkeReloaded: lassan csak összeáll a kép. Lepke, kis túlsúllyal, rendben levő kebelmérettel egy katedrán biztos nem sok van az országban.

@Pinka-Panka: egyébként is, honnan tudja dr XY hogy nekem kicsi a cerkám?
A mellnagyobbítással pedig egyetértek, van annyi depis nő, ha ettől jobban érzik magukat... csak hadd foghatnék meg egyszer egyet, tisztán empirikus alapon!

Pinka-Panka 2012.08.28. 21:54:55

@Daró: nehogy azt hidd, hogy a depit ezzel gyógyitani lehet, ha kicsi még megérte, de sok olyan akinek nem kéne az is betölteti...)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.08.28. 22:01:05

@Daró: Onnan, hogy ismeri a fokozatokat.
Kicsi, kisebb, hát ez meg miiii?
Nagy, nagyobb, éppen jó.
Na most ezt váltsd át centire.
Mennyi depis pasi van, ha a hosszabbítástól jobban érzik magukat..., hát én nem leszek a jó kedvük elrontója

LepkeReloaded (törölt) 2012.08.28. 22:03:34

@Daró: Hát megint folynak (foLLYYYnak :):) a könnyeim a röhögéstől... önjelölt lepidoptera, 5 g + legalább 10 kiló túlsúllyal, saját maga (+ egy darab, elfogult, de etalonnak tekintett hím homo sapiens értékítélete) szerint arányos kebelmérettel ágál Magyarország valamely katedráján... GPS kéne a fejbúbomra ahhoz, hogy rám találj. :D A mű-testrészek kapcsán pedig nagyon fontos és érdekes kérdést vetettél fel. Aki műcicit/műakármit hord a bőre alatt, mennyire érzi sajátjának a pótalkatrészt? Aki pedig "élvezi" a pótalkatrészes másik felet, mennyire érzi úgy, hogy egy valódi emberi lénnyel és nem egy droiddal/eleven kirakatbábuval tölti ágybéli idejét?

Pinka-Panka 2012.08.28. 22:05:27

@Andrass9: hűű micsoda orgia:) ez gyönyörű:)

LepkeReloaded (törölt) 2012.08.28. 22:06:33

@Andrass9: András, ez le-nyű-gö-ző! A kép bal oldalán lévő rücskös-szeldelt-szabálytalan paradicsomok pedig honnan jöttek? Nekem is van ilyen, csak azért kérdezem. :)

susztertangó 2012.08.28. 22:07:41

@LepkeReloaded:20:59:10 hez. Miért kellene a klematiszt megnagyobbítani?2 méterre is megnő.

Daró 2012.08.28. 22:08:49

@Andrass9: huhhhh
@LepkeReloaded: ez már a fogyasztók magatártás témaköre, kissé tudományos egy kocsmában :-D

LepkeReloaded (törölt) 2012.08.28. 22:11:44

@susztertangó: Hüüüülyeeee... nagyon-nagyon röhögök, tökéletes riposzt. :)
@Daró: Újabb adalék a profilomhoz, lepidoptera scientifica... egyébként meg igazad van, de ennek ellenére a kérdés, de főleg a rá adandó válaszok nagyon-nagyon érdekelnének.

LepkeReloaded (törölt) 2012.08.28. 22:14:10

@susztertangó: Meg nem merd kérdezni, hogy a klemátiszom mélybordó vagy rózsaszín-e, mert meghalsz. :D :D :D

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.08.28. 22:16:52

@Andrass9: Szép, gratula. Otthon megunnának, befogadlak, persze csak a termés erelyjélyig!
@LepkeReloaded: Engem is érdekel, engem is érdekel!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.28. 22:18:00

@dömbi: Nehezen költöző fajta vagyok....
Ez a kis kupac 14 kiló, és már üvegekben csücsül.

susztertangó 2012.08.28. 22:24:56

@LepkeReloaded: :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

susztertangó 2012.08.28. 22:25:28

A tetoválások is egyre szertelenebbek, nem elég egy, többet is varratnak és nem csak fiatalok.

LepkeReloaded (törölt) 2012.08.28. 22:25:29

@Andrass9: Ohhhh wow... az olasz ökörszív paradicsommag zacskóján hegyes, amolyan szívalakú a termés www.luigiimprota.it/pomodoro4.htm
www.viridea.it/it/argomenti_mese/dettaglio_argomenti_mese.asp?IDArea=2&IDCategory=26&IDTopicMonth=260
Nekem az ilyesmit termő palántát "óriás paradicsomfa"-ként adták el a derék magyar piacon. Jövőre, ha addig élek is, előkotrom az olasz magokat, utána referálok, hogy mit termettek (már ha egyáltalán.) :)
@dömbi: Szóhoz sem jutok, reeeeeettteneteeees nőszemély! O.O O.O

LepkeReloaded (törölt) 2012.08.28. 22:30:13

@susztertangó: Tetoválásügyben örök iránymutatóként marad meg az emlékezetemben egy karikatúra. Kórházi ágy szélén ül egy öreg, elszáradt mámika, karján tetkókkal, mellette ápolónő, szöveg: "A sárkányba vagy a vérző szívbe tetszik kérni a szurit, Manyika néni?"
Szerintem ez az, amit a mai erőtől duzzadó fiatalság elfelejt. Há-há. *sátáni lepkekacaj*

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.28. 22:40:11

@LepkeReloaded: Én sem tudtam, hogy ez az ökörszív, ennek adták el. Ilyen paradicsomom évek óta van, és csak óriásparadicsomnak hívom.
Van viszont egy újabb, szintén gigantikus fajtám, ami lehet, hogy tényleg ökörszív lesz, ha beérik.

LepkeReloaded (törölt) 2012.08.28. 22:43:23

@Andrass9: Az "óriásparadicsom" tökéletesen stimmelő elnevezés. :) Az ökörszívet pedig kíváncsian várom, alig egy évig kell reménykednünk, hogy termést hoz, de megéri... a tervek éltetik az embert. :D

susztertangó 2012.08.28. 22:50:35

@LepkeReloaded: Csak ez maradt meg a tudatukban"....Most,most,most, most élsz, most örúlj, hogy szép a nyár"

LepkeReloaded (törölt) 2012.08.28. 22:52:59

@susztertangó: *bölcsen mosolyog.* Mily igaz. Nagyon-nagyon igaz.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.28. 23:21:21

@LepkeReloaded: Mivel a második nagy paradicsomfajtámat is ökörszívnek adták el, és az nem ilyen barázdás - lehet, előbb is megismerjük?

susztertangó 2012.08.29. 05:35:19

Szerbusz Beni!Most mi van, hát nem forgatjuk meg holnapra az egész világot?!

Pinka-Panka 2012.08.29. 05:45:31

Szép reggelt mindenkinek:) Szép az idő nagyon:)

Pinka-Panka 2012.08.29. 05:45:42

Szép reggelt mindenkinek:) Szép az idő nagyon:)

susztertangó 2012.08.29. 05:58:19

@Pinka-Panka: Szép időből nem árt a sok!

susztertangó 2012.08.29. 05:59:13

@Pinka-Panka: Szép időből nem árt a sok!

Pinka-Panka 2012.08.29. 06:08:46

@susztertangó: nem hát, mondjuk az is relatív, hogy mi a szép, mert az aszály után megnézhetjük télen az árakat:( Most tényleg csak a kellemes hőmérsékletre utaltam, meg a napsütésre, nagyon szeretem a fényt, a sötétséget meg utálom...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.29. 07:53:20

@susztertangó: előítélet. vannak tudatos és mértéktartó tetováltatók.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.08.29. 07:53:39

@Benikuty: Te Beni, Te cukkolsz minket a kora hajnali beköszönéseddel! Aztán egész nap meg sem mukkansz...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.29. 08:33:14

@Mitzi von Küche: Aki ilyen korán kel, annak egész nap aludnia kell, hogy kibírja :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.29. 08:34:47

@anica inkognitóban: Ódivatú-e vagyok-e, de a tetoválás nekem nem tetszik. Semmilyen formájában.
Ettől persze mások még szerethetik.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.29. 08:44:12

@Andrass9: nem vagy ódivatú, csak neked nem tetszik, ennyi :)
/be kell valljam, én az enyémet -ha tehetném - azért áttetetném a karomról máshová. az esküvői ruha alatt le kellett ragasztanom, hogy anyám ne lássa meg..:) /

Vándorpatkány 2012.08.29. 11:36:09

Drága legnagyobbik kisleányom meglepte magát/minket egy köldökpírszinggel.
Hát, lehetett volna tetkó is, de éretlenségében is érettséget mutat, hogy nem az vót...

Vándorpatkány 2012.08.29. 11:37:15

Kivárta gondosan a nagykorúságot. Eddig mereven ellenálltunk minden ilyesminek. Hát izé.

Benikuty 2012.08.29. 12:22:32

@Mitzi von Küche: nappal dolgozom, épp csak benéztem mostan. Futok tovább...

Pinka-Panka 2012.08.29. 13:10:55

@Andrass9: én is aza vagyok:( én nagyon különben:( semmi piercinget, meg semmi ilyet nem raktam még magamra, nem ítélek el senkit, csak én maradok olyan amilyen vagyok, ezt már eldöntöttem:)

susztertangó 2012.08.29. 13:29:19

@anica inkognitóban: Amikor megfogalmaztam feljebb az erről szóló háeszt, figyelembe vettem, hogy Neked is van-óvatosan fogalmaztam. De ezt már a Karajon megbeszéltük: igen, ez ügyben előitéletes vagyok, "fiam, vigyázz a tetovált emberekkel, primitívek és sokuk börtöntöltelék." hangzott a tanács, úgy 1957 táján.Persze nem voltak értesülve vitéz nagybányai Horthy Miklós, valamint V. György angol király tetkójáról- ő mégse tartoztak az említett kategóriába.Az emberi test önmagában szép, csak nagyon kevéssé érdemes turbózni, az általában egy csalás. Amelyik meg nem, azon a kiegészítők csak rontanak.
Természetesen a mai tetkósok nem azok a tetkósok, akiktől óvtak.A képek gyönyörűek, de ambivalecss érzéseket keltenek bennem. Na bumm, a világ összes megvarrt és kisminkelt asszonya tesz rá.A sminkelés-ami nem bőrápolás-síma hazugság. Asszonyom, kő gazdag vagyok és nekem van a .....blabla. Ez is sminkelés.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.29. 13:47:13

@susztertangó: ahogy megláttam a válaszértesítőt, hogy youtube-linket küldtél, rögtön ez a szám ugrott be :D

egyébként nem akarlak benneteket elkeseríteni,de anyám is ugyanezeket a fenti érveket hozta annakidején, úgyhogy ez már valszeg generációs különbség közöttünk :)

susztertangó 2012.08.29. 14:35:13

@anica inkognitóban: Valószínű. Az utánzás fontos. Szerinted mikor fognak követelődzni a fiatal lányok, hogy nekik is olyan szájuk legyen, mint az "ajaknégereké"?:-)))

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.29. 14:40:13

@susztertangó: nem tudom, de érettségire már jópár éve simán kérnek mellplasztikát :S

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.29. 17:25:20

@Pinka-Panka: Praktikás ötlet sorozatom az érdektelenség sötét vermébe hullott :(

Pinka-Panka 2012.08.29. 19:34:41

@Andrass9: azt sajnálom, mert ahogy kezdek magamhoz térni, jut eszembe néhány...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.30. 17:21:20

@Pinka-Panka: Azért küldjed őket, hátha összejön egy újabb adag!
süti beállítások módosítása