Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (3) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (10) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkini (11) cukkíni (27) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (40) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (510) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (384) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) jalapeño (27) Jalapeño (3) jalapeno (25) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsír (62) kacsazsir (5) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (113) kakukkfű (40) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (33) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (68) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) lucullus (4) Lucullus (8) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mángold (7) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olívaolaj (11) olivaolaj (148) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (8) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (108) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (8) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (395) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfűbors (6) szegfübors (42) szegfűgomba (4) szegfüszeg (12) szegfűszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (238) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (255) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Nagy körút a Dunakanyarban

2012.07.15. 07:00 Blogkocsma

Vendégposzt - Anica

Végigtúráztuk és végigettük a Dunakanyart, így e kettősséggel megvolt az illúzió, hogy le is mozogjuk, amit befaltunk, hiába, az ember keresi az önigazoló önbecsapásokat.

Nos, a teljesség igénye nélkül néhány pillanatképet próbálok adni nektek, hátha valaki kedvet kap arra járván, hogy valamelyik helyre beüljön, vagy éppen elkerülje azt.

Reggeli kávé a Garázs nevű kis kávézó- és szendvicsbárban, ahol a teraszon, a hűvösben nemcsak isteni koffeinbombát, de akár padlizsánkrémes szendvicset is magadhoz vehetsz, hogy jól induljon a napod.1 fotó kávé, garázs.JPG

Ugyanebben a kategóriában teljesen elvarázsolt az az ici-pici szellemi szatócsbolt, ami Csobánkán véletlenszerűen csalt magához. A Könyv és Kávé egy remek reggeli indítólöket koffein mellé nyújt egy helyet, ahová beülhetsz olvasni, vagy csak összeszedni a gondolataidat a napi rutin megkezdése előtt.

2 fotó könyv és kávé.JPG

Könnyű séta felvezetésként, erőltetett menet később, hogy a sok-sok kilométerrel a lábadban egyenest a  párkányi hídhoz közeli, esztergomi Mediterraneo-ban pihend ki az egész heti pihenést. :)

link:       http://www.mediterraneo.hu

Egy thai-típusú leves, sok-sok répával, uborkával, csirkehússal és kókusztejjel, lime-mal, chilivel. Az ételes felszolgáló, a zsiványszemű fiú szól, hogy csípős, de kemény vagy mint a vídia- gondolod. Kint 38-39 fok, belül a Pokol tüze. De te akartad, úgyhogy élvezd! :)3 fotó leves mediterraneo.JPG

A diós bundás jércemell átlagos, de a joghurtos saláta kárpótol, a fagylaltkehely pedig a gyerek arcára varázsol mosolyt.

4 fotó jércemell saláta mediterraneo.JPG

5 fotó fagyikehely mediterraneo.JPG

A hét kellemes meglepetése – miután a Kastély Étterem ajtajában frusztrál, hogy csak szállóvendégek számára működik – a pomázi Viking Étterem, ahol délután 4-ig van menüztetés, ötféle levesből és hatféle második fogásból válogathat a vendég. A kínálat láttán úgy döntünk, hagyjuk az A’ la carte-ot, nem kergettek gyerekkorunkban az asztal körül, ha menüt ettünk. A decens gyümölcsleves görögösbehajló jellege és tejszínessége nagy elégtétel számomra és már nem is bosszankodom a Kastély miatt.

6 fotó gyümölcsleves viking.JPG

Nos, a Reneszánsz étteremről esett már szó, mindenki megköpködhette, de azért három óra hegymászás után inkább eszem ott, minthogy éhenhaljak. Ha gáz, akkor gáz, az én tízéves gyerekem viszont már nem bírt volna újabb X kilométert éhen, míg találunk valami olyan helyet, ami az úri közönség összes igényét kielégíti. De lapozzunk!

A szentendrei Rab Ráby a városközpontban található, berendezésére az eklektikus jelzőnél jobbat nem tudok. A termekben és az udvaron a hangszerektől a középkori lovagöltözetig, korabeli pénztárgéptől a kukoricacsőig minden, ami elképzelhető. Falon, levegőben, mindenhol valami újabb rácsodálkozni-, megmosolyognivaló, nem gyenge gyűjtőmunka lehetett, míg a berendezés összejött, végignézni is elég.

7 fotó rab ráby hangulat.JPG

Az étel várakozásainkhoz képest nem nagy szám. A kis üstben tálalt halászlé semmi különös, a zöldségköret nálam kedvenc szokott lenni, de ez most nem dobott fel és negyedórával később érezzük: annyira nem laktunk jól.

8 fotó hallé rab ráby.JPG

9 fotó kaja rab ráby1.JPG

10 fotó kaja rab ráby2.JPG

11 fotó kaja rab ráby 3.JPG

Este a Folt Cafe üde fiatalossága varázsolt el és persze az Angels’s Kiss, amely nevéhez hűen olyan mint egy forró csók. Megborzongat, lenyűgöz, rabulejt. Akarod a következőt, mint a veszedelem, még ha kicsit veszélyes is: megszédít és könnyelművé tehet. Presszókávé, 2 cl kávélikőr, 2 cl ír krémlikőr, tejhab – az élvezeti érték ellenére az este hétkor még perzselő nap óvatosságra int: a meleg szesz  szétáramlik az ereidben és fejbevág, csücsülj még kicsit és az ég szerelmére, bármennyire azt érzed, hogy jobb mint egy hideg koktél, ne kérj másodikat!

12 fotó folt.jpg

(Ezt a képet nem én készítettem, a Folt Cafe facebook oldaláról szedtem le!)

Ja, és el ne felejtsem: a szentendrei Korzó nevű hely volt az, ahol a gyerek megrendelt magának egy gyrost pitában, csak kelekótya volt és nem mondta, hogy zöldségek nélkül.  Mi már fáradtak voltunk, vagy csak nem figyeltünk, lényeg a lényeg: kihozták neki kompletten. Kétségbeesetten nézett, de mivel csurgott-szörcsögött mindenfelől a töltelék, szétszedni nem lehetett, úgyhogy életében először – szerencsére elég éhes volt hozzá – betömte paradicsomostól, savanyúságostól, mindenestől. És nem halt bele!!!!!

13 fotó korzó.JPG

Nos, már nem Dunakanyar, de kaja: hazafelé ismét megálltunk a monorierdei Rétescsárdánál. Eddig ott csak kávéztunk, de mindig terveztük, hogy valamikor megkóstoljuk, hogy főznek. Nagy forgalmú hely (eszembe is jutott kocsmai főnököm intelme: ne egyél ott, ahol te vagy az egyetlen vendég), így feltételeztük, hogy nem hetek óta ide-oda tologatott alapanyagok újrahasznosításából kerül a falat az asztalunkra.

Férjem marhapörköltöt kért (40 fokban???), pár perc múlva a felszolgáló hölgy sajnálkozva szólt, hogy még nem főtt meg, a szakács üzeni, hogy puhulnia kell. Sebaj, helyette jó lesz borjúpaprikás. Miután újabb két perc múlva kiderült, hogy itt annyira friss az étel, hogy még a borjúpaprikásnak is híja van, nevetve egyeztek ki - férjem és a jókedélyű pincérnő - egy tejfölös-gombás szeletben. Én valami galuskával, vagy ahhoz hasonló körettel kértem volna, de szegény férjem már nem mert variálni - félve, hogy még most kezdik el hajkurászni a tyúkot, ami a tojást tojja- maradt a vegyesköret.

14 fotó rétescsárda tejfölös-gombás sz..JPG

 

És ami végigkísért a hét során a jegeskávé mellett: a limonádé mindenféle verziója. Itt már beszéljenek a képek:

limonádé1.JPG

limonádé2.JPG

limonádé3.JPG

limonádé4.JPG

limonádé5.JPG

limonádé6.JPG

206 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr194650528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.15. 08:15:51

Robikám, a gyros-os bekezdést elfelejtettük kivenni! úgyhogy elnézést mindenkitől, aki már olvasta (elfelejtettem, hogy az előző posztba már beleírtam, nem szoktam a sajátomat olvasgatni, ha már kiment)!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.15. 08:28:36

@Vaczak2: a másét (tiédet is)én is, a sajátommal vagyok így, kész, onnantól nem gondozom :))

Vaczak2 2012.07.15. 08:37:22

@anica inkognitóban: én a magamét is át-átolvasom néha és tűnődök, hogy mit lehetett volna jobban-szebben.
de hozzá már nem nyúlok az itthoni verzióihoz sem!
A fene érti ezt, olyan mint a körömpörkölt: ha odakap úgy is jó ha nem kap oda, úgy is jó. csak legyen (sok).

Pinka-Panka 2012.07.15. 08:40:43

@anica inkognitóban: nagyon jó cikk én élvezetel olvastam végig. A gyros dologhoz annyit, hogy ezek a kis srácok mind ilyenek, húzzák a szájukat, hogy azt nem szeretem - de végül megeszi, csak megkóstolni kell. Tanulság jól kiéheztetni őket, megeszik még a vasszöget is (tapasztalat)...
Kalauzolás jó nagyon, a Rab Ráby-hoz annyit, hogy jól jellemezted, sok hűhó, oszt a kaja meg semmi - mi ne ismernénk? A sok kőkori tárgy jajj Istenem, de mennyi közünk van..

Viszont a tejfeles, gombás husi a kedvencem, azt hiszem ott jártatok a legjobban, elhagyva ezt a Dunakanyar gyöngyszemének kikiáltott várost - ami már messze nem az:(
Köszi klassz voltál most is:))

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.15. 09:07:27

@Vaczak2: életfilozófia?:))
@Pinka-Panka: ez kicsit muszáj-poszt volt, de kösz, Panka :)
hétvége: házimunka..Isaura besurran a konyhába..:)

Pinka-Panka 2012.07.15. 09:09:00

@anica inkognitóban: én is takaritok egyedül vagyok a család elhagyott:))
főzés is csak mindent egyszerre, mert light menü lesz...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.15. 09:09:59

@Pinka-Panka: dettó.férj oda, gyerek oda, én ide :D üvölt a zene és ráérek gondolkodni :)

Pinka-Panka 2012.07.15. 09:11:21

@anica inkognitóban: akkor hajrá, éljenek a házi urak és háziasszonyok:):PP

Pinka-Panka 2012.07.15. 09:15:50

@anica inkognitóban: tudod nem akartam semmi rosszat írni:P na, írány a harctér, mert kb úgy néz ki minden:))

Benikuty 2012.07.15. 09:44:14

Rozéfröccsös jó reggelt!
Olvastam:), megfőztem (lecsós karaj tarhonyával), ma nem akarok kolbászt látni.
@Pinka-Panka: a Rab-Ráby leragadt a múlt században, "városunk" pedig egy gasztrotragédia. Meg más értelemben is...

Pinka-Panka 2012.07.15. 09:49:44

@Benikuty: szia kedves, rég láttalak, ahogy mondod és akkor még úriember vagy...:)
Én meg szívesen láttam a kolbászt, mert azt reggeliztem:)

Benikuty 2012.07.15. 10:11:09

@Pinka-Panka: egészségedre!
Itt pecsenyezsíros kenyér paprikával, paradicsommal.
Akkor is a mi városunk, a Dumtsa-korzó pedig jó, csak fárasztó. Végre valami üdítő ebben a sárfészekben, legközelebb nézd meg!

Hurri Kán 2012.07.15. 10:12:45

Jó reggelt!
Marhapörkölttel mi a baj 40 fokban? :)

Pinka-Panka 2012.07.15. 10:22:39

@Benikuty: persze, hogy a mienk:) szeretem is, csak mérgelődőm néha a lábam miatt és az nekem fontos...
neked is jó étvágyat!
Készülök hidd el, tegnap is készültem:O

Hurri Kán 2012.07.15. 10:38:12

@anica inkognitóban:
Attól, hogy nem marhapörköltet eszel, nem lesz hidegebb. :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.15. 10:40:23

@gyvy: én ilyenkor, kánikulában csak könnyű krémlevesekre, joghurtos és zöldsalátákra, lecsóra és kínaikajára vágyom..ezzel ellennék egész nyáron.:) átadom neked a marhapörkölt adagomat :)

_Remy_ 2012.07.15. 10:40:25

@Pinka-Panka: @anica inkognitóban: De jó nektek! Nekem meg itt lábatlankodnak. A zenét se hallgathatom hangosan. :DD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.15. 10:41:02

@"Remy": küldd el őket játszótérre! :D aztán tombolj!!!!!! :DDDDD

Benikuty 2012.07.15. 10:50:42

@"Remy": tedd amit én:D Elkészítettem a lecsós karajt tarhonyával, Márti megsütötte az almás bögrést, bepakoltunk mindent, lányom megy ezekkel Szásánkhoz, aztán itthon csend, rozéval:)

Hurri Kán 2012.07.15. 10:52:18

@anica inkognitóban:
Amikor ilyeneket eszem, mindig űrt érzek utána a gyomrom felett. :)

Pinka-Panka 2012.07.15. 10:55:34

@gyvy: örülj, hogy megteheted:)

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.07.15. 11:04:54

Jó kis poszt. Egy gyömbéres limonádét iszok rá. :))

Különben én nem fikáztam a Reneszánsz éttermet, sőt, a koronám is megvan még! :D

Hurri Kán 2012.07.15. 11:10:46

@Pinka-Panka:
0-ás a vércsoportom, sok húst kell ennem. :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.15. 11:20:16

@gyvy: jó, hát te a tápláléklánc csúcsán állsz, én meg kicsit lentebb..:D ősszel már nálam sincs gond a pörkölttel,addigra biztos fejlődni szktam :D
@PO: király :DDD

Öreg Sam 2012.07.15. 11:21:23

@gyvy:
Az én vércsoportom AB,tehát CSAK husokat ehetek!:DD

Hurri Kán 2012.07.15. 11:25:58

@Öreg Sam:
Meg lehet változtatni az ember vércsoportját? :D

Öreg Sam 2012.07.15. 11:27:21

@gyvy:
Meg lehet,a proszekturán :D

Öreg Sam 2012.07.15. 11:29:19

@Öreg Sam:
ami még véletlenül sem tévesztendő össze egy kalandturával a Dunakanyarban .D

1kutya 2012.07.15. 11:31:32

@anica inkognitóban: mindegy, ez már így maradt. majd legközelebb...

Hurri Kán 2012.07.15. 11:49:49

@Öreg Sam:
Dunakanyarban régebben másféle turákon vettem részt. :D

1kutya 2012.07.15. 11:57:05

@gyvy: tippelhetek? kocsma...:-DDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.15. 12:11:56

@1kutya: semmi baj vele:) nekem kellett volna észbentartanom, csak máson járt..:)

Hurri Kán 2012.07.15. 12:21:24

@1kutya:
Ott is voltunk. ;-)
Meg Dömösön barátomnál disznóvágáson. Engem életben hagytak. :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.15. 12:22:26

@anica inkognitóban: @gyvy: bár úgy meg nem hallottad, ha pálinkával kínáltak:D

Hurri Kán 2012.07.15. 12:28:06

@anica inkognitóban:
Nem az én oldalam volt megkrétázva. :D
Kínálni meg nem kellett, megoldottam magam is. :D

Pinka-Panka 2012.07.15. 12:33:47

@anica inkognitóban: nekem is tölts valami melegítót, kész lettem a házzal és a főzéssel is...meg jókedvű szeretnék lenni:)

Pinka-Panka 2012.07.15. 12:35:10

@anica inkognitóban: hékás fizetek, csak töltsd tele a korsómat legyél szíves:))

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.07.15. 12:36:12

Már reggel olvastam, élvezettel, de kommentelni csak most tudok - bevásárlás, anyalátogatás, főzés, mosás négyszög után (welcome home!).
Anica, egyre jobbak a posztjaid, hiába, a gyakorlat...:))

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.15. 12:38:00

@Pinka-Panka: oké, oké, a vendégnek szívesen, barátnak örömmel :))
@Mitzi von Küche: kösz Mitzi, bár nekem ez a stílus nem kedvencem.. ez csak puszta út- és ételleírás, az én lelkem nem ebben van..:)

Ugyandehogy (törölt) 2012.07.15. 12:39:24

@Vaczak2: én már jártam úgy, hogy "hű, milyen jó írás, ki írta? ja, én" :OOO
:D

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.07.15. 12:40:07

@anica inkognitóban: Hát miben van a lelked, ha nem ebben? (Nekem, tudod, ez az igazi...)

Ugyandehogy (törölt) 2012.07.15. 12:43:21

szeret engem az élet: lekvárt főzök, kinn 15 fok van, itt benn meg sparhelt.
tökéletes kombináció.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.15. 12:43:35

@Mitzi von Küche: inkább két korábbiban..meg ami a fiókban marad, mert túl sok..

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.07.15. 12:52:58

@Mitzi von Küche: @anica inkognitóban: Világevők egymás közt... :))

@Babette_: és milyen poszt, vagyis előbb: milyen lekvár? :D

1kutya 2012.07.15. 12:56:29

@gyvy: én ODK túrékra jártam arrafelé. egyszer elis tévedtünk, de szerencsére meglettünk:-DDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.15. 12:57:06

@1kutya: azért nagy szerencse, hogy nem elvesztetek ;) :DD

Pinka-Panka 2012.07.15. 12:58:55

Sajnos a Dunakanyarban véleményem szerint az a nem jó, mint minden turisták által sűrűn látogatott várossal, hogy az étlapon lévő dolog messze nem a valóság. Itt Szentendrén olyan lelkinyugalommal kiírják, hogy fácán leves - aztán az életében az étterem fácánt talán a könyvben látott.
És így van sok minden más étellel is, beleláttam, ismerem és a külföldinek el tudják adni, a helyiek nem mennek sajnos fácánlevest enni a belvárosban. Ha magyar jön enni, az meg egyszer megfordul és legfeljebb többet nem megy oda....
Jelenleg én a Parolát, a Dézsma utcai borozóban is elfogadható az étel, vagy talán az El Mariachi és az Adria (itt remek mediterrán ízek vannak)...
Ahhoz a sok étteremhez képest ez nem sok:...

Ugyandehogy (törölt) 2012.07.15. 13:00:08

@PO: most épp a málnát őrzöm, az áfonya tegnap elkészült.
ha kimertem a málnát, akkor jön a sárgabarack.

1kutya 2012.07.15. 13:02:46

@Pinka-Panka: én anno, mikor Pilisszentkereszten nyaraltunk, akkor Szentendrén a duna parti korzón ettünk valamelyik étteremben finom halakat (ki ezt, ki azt). nem tudom hogy hívták,de a kaja az árának megfelelő színvonalú volt (finom vs. drága:)

1kutya 2012.07.15. 13:03:51

@gyvy: Országjáró Diákkör

Imre apó 2012.07.15. 13:04:53

Jó napot:)
Szép kis képes beszámolót kanyarintottál:):)
@gyvy: SZerintünk valmi Országos Diák K:):)

Pinka-Panka 2012.07.15. 13:05:45

@1kutya: igen, azt csak azért nem írtam, mert én nem voltam, de a lányom igen és említette is. Mikor Anicaék itt voltak, akkor mondta valóban, hogy ott a Gomba mellett van egy jó kis étterem...
El kell már mennem oda:(

Hurri Kán 2012.07.15. 13:21:56

Fejtettbableves is kész, ebéd. Jó étvágyat, aki még előtte van!

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.07.15. 13:24:40

@Pinka-Panka: nekem a Dunakanyar annyi élményt adott, hogy ez a néhány igénytelen rabló (vendéglős álruhában) el sem tudja rontani a jó képet.
'75 nyarán a Szentendrei-sziget északi csücskében táboroztunk, jött az árvíz, evakuáltuk azt a száznyolcvan úttörőt, majd a kisoroszi óvoda udvarán vertünk tábort. Onnan kirándultunk, hajóztunk-kompoztunk, kisvasutaztunk, Nagy-Hideghegyen életem legfinomabb vadkörte-szörpje...
Fürödtünk az árvíz által elárasztott kisoroszi libalegelőn (hö!!!), legyőztük a helyi keménycsávók focicsapatát, fantasztikus nyár volt, én voltam a világ legboldogabb kamasza.
Később az egyetemen egy kutató mellett dolgoztam, aki a Sz-sziget vízháztartását és a parti szűrésű vízbázist modellezte. Jól kerestem, nem panaszkodom ;-)
Harmadév végén hidrológiai mérőgyakorlat Nagymarosom (Beni, emlékszel még a redukáló tahiméterre?), víz, záporok, vidámság.
Voltam szakmai konferencián Szentendrén, remek társaság, hangulat, az egyik esti sörözésen kaptam kedvet a rácpontyhoz.
...
Vagy 6 éve párommal Visegrád, újra barangolni a környéken, vár, történelmi, meg retró hangulat. Meg Skanzen. Egyszer a párommal+helyi barátnőjével átmentünk Esztergomba valami hajnalban nyitó turkálóba, na, ott majdnem sokkot kaptam a sok tangabugyis picsától (nem cicóztak a ruhák felpróbálásával), tán észre se vették az egyszem férfiembert :-O

És a Dunával való találkozás nekem mindig nagy élmény, de erről már írtam valahol. A Nagy Víz...

Tudom, hogy más a turista nézőpontja, más a tiétek.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.07.15. 13:26:08

@Babette_: gyerekkorom egyik maradandó íze a málnaszörpé (ide jöhetne néhány szódás történet). Na de lekvár?

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.07.15. 13:31:13

@Babette_: Honnan van neked annyi áfonyád, hogy még lekvár is készül belőle ?!
@Pinka-Panka: A Rose panzió és étterem megvan még (a városba bejövet a Duna-part felé vivő kanyarban jobbra)?

Pinka-Panka 2012.07.15. 13:35:28

@PO: teljesen megértelek:) ez az ország egyik legszebb része és én azért vagyok vele elégedtlen, mert szeretném ha jobb lenne...: nem azért mert nekem semmi sem jó. Itt élek tudom mi folyik itt, nem tudták a macskaköveket normálisan lerakni, közé ékeltek a sétáló utcában ilyen gránit utánzatú csúszós lapokat - ember nem érti miért. Februárban lezárták a turisták elől, mert életveszélyessé vált a rajta közlekedők számára.
Azt nem értjük mi itt, ha valamit csinálnak miért nem teszik azt jól??? Képzeld a híd alá raktak sima sétáló köveket, ahol a kutyások sétálnak, ha jön az árvíz elviszi - nem értei az ember, mert a híd alá nem megy le a turista. Ez csak egy része a dolognak. Én hidd el hajnalban szoktam sétálni a városban, mert imádom a hangulatát, de csak hajnalban, lemegyek a Dunához, amikor még tükör a vízfelszín és sírok, mert szeretem és fáj is szívem érte, Itt nőttem fel és látom mivé lett. Ez egy ambivalens érzés sírok mert szeretem, de sírok azért is mert szerethetőbb lehetne....

Pinka-Panka 2012.07.15. 13:37:23

@Mitzi von Küche: meg, korábban sokat ettünk ott, jó volt mára nem tudom milyen lett. Ha jól tudom magyaros ételeket főznek most.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.15. 13:38:33

@Pinka-Panka: 1 kivétel van, mert én mindenhová lemegyek! :) én a pléhkrisztust is lefotóztam a lakótelepnél :)
de egyébként igazad van, Panniék is panaszkodtak sok mindenre. de az idegen szem máshogy látja:)
pár éve egy lengyel fotós csinált képeket a városunkról, akkor csodálkoztam rá, mennyire mást lát az, aki vendég :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.15. 13:41:08

@PO: csak jelzem, szerintem itt kezdődik az írás, amit most kommenteltél. :)az élményszerűségnél, annál, hogy érzelmeket közvetít. csak mondom.

Pinka-Panka 2012.07.15. 13:42:51

@anica inkognitóban: igen:) A templomok gyönyörűek, a kilátás a Szamár-hegyről a Dunára éa a Templom dombról - ez mind nagyon jó. Amellett szeretem, hogy van kezdeményezés az éjjel is nyitvatartó múzeum napokra, vagy a karácsonyi vásárra és gyetyagyújtás .. ez mind jó.

Pinka-Panka 2012.07.15. 13:44:10

@anica inkognitóban: én azért téged is megdícsérlek Mitzivel egyetértve, hogy jó és egyre jobbakat írsz:)
csak így tovább, majd a főnök úr is méltatja, hamár fizuemelést nem kaptál:PP

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.15. 13:45:48

@Pinka-Panka: én nem vagyok anyagias, mindig annyiból jövök ki, amennyi van :D de azért lottózom!!! :D

Pinka-Panka 2012.07.15. 13:47:17

@anica inkognitóban: hát azt tudom, hogy ezt szívvel-lélekkel csinálod:)
Én is lottózóm, tudod ígértem, hogy ha nyerek vendégem mindenki egy kolbászra és jó még egy ki-ki mit szeret italra:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.15. 13:48:32

@Pinka-Panka: amíg úgy érzem, hogy érdemes...
jó hogy szólsz, feltöltjük a készletet..:DD
na, lépegetek....

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.07.15. 14:00:39

@anica inkognitóban: Figyu, mindenkinek más a stílusa. Én azt szeretem itt, h annyiféle ember és még többfajta írásmód fordul elő, különböző ízlésű dolgokkal ismerkedhetünk meg.
(Miközben ezt bepötyögtem a mobilon, megjelent a dolmányos és károgott egy sort. Süt a nap az esőfelhők között - igen, jó újra itthon...)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.15. 14:08:17

@Mitzi von Küche: PO-t próbáltam dícsérni...:D
spanyoloknál kicsit forrong a levegő...

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.07.15. 14:45:50

@anica inkognitóban: Nagyvárosokban minden szombaton tüntetés van már vagy két éve (hozzátartozik a hétvégéhez). Aztán hazamennek vagy az éttermekbe és egy jót vacsoráznak... Valahogy nem bírom sajnàlni őket.
@Pinka-Panka: Hentes volt a tulaj (nem tudom, most is az övé-e), nagyon értett a bélszínhez, szűzpecsenyéhez. Sokszor laktunk, ettünk náluk.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.15. 15:37:10

@Mitzi von Küche: ja, hát úgy látszik, más demonstráció-/tüntetéskultúra mint a miénk...

1kutya 2012.07.15. 15:51:23

@PO: ezen én is csodálkoztam még régen, mert nálunk otthon is szörp, meg süti (pölö szülinapomon málnatorta. 2 nap mulva egyébként is esedékes:).
aztán idekerültem, itt meg szinte kizárólag lekvár/dzsem. fene se érti...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.15. 15:58:11

@1kutya: 3 napja sütöttem málnásjoghurt-töltelékeset :) "tudtam, tudtam, csak nem sejtettem" :)))

Pinka-Panka 2012.07.15. 16:01:44

@Mitzi von Küche: sajnos nem tudom mi van vele, a férjem csak a feleségét szokta látni...Varga s nevük, ha jól tudom.
Életemben ott ettem a legfinomabb gombás szűzérmét -finom füvekkel...mi is gyakran ettünk náluk, nagyon jó volt a konyhájuk, azóta sem tudom, hogy azt a szószt mivel csinálták...

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.07.15. 16:07:44

Szép napot!
Egy olaszrizling kisfröccsöt, ha kaphatnék.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.15. 16:09:21

@Waka: az a szerencséd, hogy pont, mielőtt elindultam volna a barátnőmhöz, elkezdett esni némi kis jegeseső, úgyhogy maradtam, ittértél..:)
egészségedre! :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.15. 16:10:50

@"Remy": konkrétan EDDIG nem erre gondoltam....:DDD hangosan, röfögve -kevéssé nőiesen - röhögök! :DDDDDDDDDDDDD

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.07.15. 16:12:55

Az írás megint jó. Lassan kedvet kapok ellátogatni arrafelé.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.07.15. 16:14:10

@anica inkognitóban: Itt is esett egy kis eső, tegnap este óta már vagy negyedszer, de már nagyon hiányzott, és a kert is frissen kapálva várta az áldást.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.15. 16:16:44

@Waka: nálunk úgy megy most, hogy 5 perc eső, negyedóra szünet..újabb 5 perc zuhé..
a következő szünetben biciklire ugrom és megpróbálok eljutni 5 utcával arrébb...:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.15. 16:17:17

@"Remy": te Remy, én követelni fogom, hogy a mi jogainkért is ezek a fiúk tüntessenek! :DD

Ugyandehogy (törölt) 2012.07.15. 16:27:19

@PO: nem szeretem a házi málnaszőrt, nem is csinálok.

Ugyandehogy (törölt) 2012.07.15. 16:28:40

@Mitzi von Küche: vettem a szomszéd hűtőházban, oda meg Lengyelországból hozták.
(ezek szerint nem olvastad, egy szál gyümölcsünk sem lett idén, ezért mentem el. a málnát is ott vettem, az meg Amerikából jött oda)

Benikuty 2012.07.15. 16:31:24

Na, üvegben nyolc liter málnaszörp, és tizenkilenc kicsi üveg dzsem. Augusztus elejére várom a húsz kiló vad áfonyát Erdélyből. Arccal a flavonoidok felé, ja, és tökmagolaj...

Benikuty 2012.07.15. 16:32:37

málna Nagyrédéről, vagyis majdnem földi:)

Benikuty 2012.07.15. 16:35:21

@Waka: rozéból jó lesz?:)

Benikuty 2012.07.15. 16:36:24

@Mitzi von Küche: meg, de évek óta árulják.

Pinka-Panka 2012.07.15. 16:43:31

@anica inkognitóban: itt most kezdi a vihar a munkáját...

Pinka-Panka 2012.07.15. 16:44:10

@Waka: csak gyere, nézd meg te is...

Pinka-Panka 2012.07.15. 16:44:57

@Benikuty: ügyesek vagytok...én szeretem a málna lekvárt, különleges íz, kalács, vaj, dzsem-isteni

Öreg Sam 2012.07.15. 16:46:15

@Benikuty:
Szeegény,ilyen fiatalon prosztatagondok? :DDDD
Sose értettem ezta málnaszörp/jam/lekvár/hab/stb mániát,nekem a málna tipikusan az a gyümölcs,amit a tövéről kell hajnalonta lelegelni,frissen,harmatosan.Hanem a záfonya!
Az jöhet minden mennyiségben!Áfonyailag szerencsétlen helyen éltem Debrecenben,meg Kecskeméten is,lugos(szerencsés esetben semleges pH-ju a talaj,az áfonyákok meg kimondottan a savas talajokat szeretik :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.07.15. 16:46:37

@Benikuty: Jó lesz, ha nincs más, bár kissé buzog a savam mostanában.
@Pinka-Panka: Teleport bekurbliz.

Pinka-Panka 2012.07.15. 16:49:06

@Waka: hú ezt most nem annyira értem...

Pinka-Panka 2012.07.15. 16:53:03

@Öreg Sam: mindenki máshogyan szereti:))
sok málna van akkor van szörp is lekvár is, nekünk sok volt régen és a Nagyi elrakta, mondván télen is kell az ilyen íz - áldás volt az a nagy hidegben.
Én most puceváltam meg egy csomó gyümölcsöt, nekem a férjem így eszi meg konyhakészen, egyik tálban dinnye mag nélkül, a másiokban barack szeletek és ha hazajön leül és csemegézik a hűtttőből - mindenki máshogy csináljam, van aki inkább köpköd:)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.07.15. 16:54:40

@Waka: csak gyere, nézd meg te is...
Azt hittem a vihart kell megnézni, ekkora távolságot ilyen rövid idő alatt csak teleportálással vagyok képes leküzdeni.

Pinka-Panka 2012.07.15. 16:57:07

@Waka: jajj dehogy:))
a Telepotmég ment, de bekurbliz az:))) nem...
Gyere csak a Dunakanyarba Te is és nézd meg és aztán írj nekünk valamit róla:)

Pinka-Panka 2012.07.15. 16:59:15

@Waka: dinnyemagot?? hát nem szoktuk mi lenyelni azért hámozom, szedem ki belőle és így élvezhetőbb....de a szomszédom úgy eszi, hogy ül a lépcsőn és köpködi kifeleé...

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.07.15. 17:02:23

@Pinka-Panka: Hajdanában voltak olyan autók, amiket egy tekerővel (kurbli) el lehetett indítani, ha lemerült az akksi. A T4K traktor is ilyen volt anno a pisztrángtelepen.
Én simán lenyelem a dinnyemagot, vakbelem már nincs, nagy baj nem lehet, legfeljebb kicsit karmol kifelé...

Pinka-Panka 2012.07.15. 17:04:28

@Waka: értettem:) görög dinnyét nem eszem sajnos, a sárgát is kimagvalom. Epéseknek nem jó még, ezért én inkább kiszedem.
A nagyim kenyérrel ette a dinnyét, az is muris volt nekünk:)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.07.15. 17:07:03

Ha valaki tudna Debrecenben vagy a környéken eladó áfonyát, legyen szíves értesíteni! Fontos (anyámnak ajándék lenne).
@Pinka-Panka: Még Szoboszlóról ismertük őket.

Hurri Kán 2012.07.15. 17:08:37

Nem értem ezt a málnamizériát... Elvégre pálinkát is lehet belőle főzni. :)

Öreg Sam 2012.07.15. 17:16:47

@Pinka-Panka:
Jó lehet a te férjednek lenni :))
Amugy meg,ha szentévben egyszer dinnyét eszem,akkor kanállal,szőröstül-bőröstül-magostul.
Ami nem az ember belébe való,az ugyis kijön a másik végén :))

Benikuty 2012.07.15. 17:28:04

@Waka: nyugi, nem savas, és az alkoholja is olyan 10,5, ötszörösére spriccelem szódával. Egészségedre!

Benikuty 2012.07.15. 17:30:27

@Öreg Sam: a tökmagolaj prevenciósan.

Pinka-Panka 2012.07.15. 17:34:53

@Öreg Sam: ááá dehogy, ha megkérdezed őt, nem ezt fogod hallani, 26 év után már mindegy:)

Benikuty 2012.07.15. 17:35:44

@Waka: a dinnyemag garantálja a laza, könnyű végterméket:D

Öreg Sam 2012.07.15. 17:40:51

@Benikuty:
Annyira azért nem vagyok elvetemült,de ami benne van,az belevaló.
Egyébként meg a multkorában olvastam valami recipét,a dinnyehéjat lehet hasznositani kandirozva,vagy befőttként..Broáá :D

Pinka-Panka 2012.07.15. 17:41:19

@Waka: már kezdenek nőni a paprikák, és neked?

Öreg Sam 2012.07.15. 17:43:10

@Pinka-Panka:
26 év???
Kezdők vagytok!
Nekem 32 volt,igaz 3 részletben :DDD

Pinka-Panka 2012.07.15. 17:45:12

@Öreg Sam: ugye-ugye:) milyen sok is ez, de ez így van jól, nem csinálnám máshogy:)
Te meg jól beosztottad, mindenből kevés és nem untátok meg egymást talán:)

Pinka-Panka 2012.07.15. 17:48:46

@Öreg Sam: 3x vetted el ugyanazt a hölgyet?:)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.07.15. 17:49:09

@Pinka-Panka: A lépcsőházban lévő két tő majd' egy méteres, és semmi nincs rajta, már nem is virágzik. A kertben alig fél méteresek, és mindegyiken van 2-3. Jövő héten leviszem a kertbe a másik kettőt is, talán helyrejön.

Pinka-Panka 2012.07.15. 17:50:33

@Waka: szenvednek nagyon és ami eddig termett kicsit kemény a héja, pedig öntözöm rendesen...most is akkora felhők voltak itt, azt hittem ránk esik az égbolt, lepermetezett az eső minket és már tova is ment...

Öreg Sam 2012.07.15. 17:57:12

@Pinka-Panka:
Van valami mondás
Az első házasság a hormonok diadala
A második a józan ész diadala
A harmadik házasség a hülyeség diadala :D
Aki poénosbbat tud ne titkolja,ma mazochista napom van...:)

Hurri Kán 2012.07.15. 18:00:08

@Öreg Sam:
Az első házasság:a szerelem diadala a józan ész felett
A második házasság: a remény diadala a tapasztalat felett
A harmadik házasság: a hülyeség diadala mindenek felett.

Benikuty 2012.07.15. 18:04:29

@Öreg Sam:@gyvy: csahos, baszod, ezt nem nekem mondták:D

Pinka-Panka 2012.07.15. 18:05:36

@Öreg Sam: @gyvy:

Ez de jó:DD Már nem tudom kipróbálni, de elgondolkodtató:)

Daró 2012.07.15. 18:08:21

@Mitzi von Küche: Ma a nagypiacon (fórum mellett) volt, e valami horror áron... 1500/kg vagy valami ilyesmi.

Benikuty 2012.07.15. 18:13:51

@Daró: az termesztett, nem vad. Szerintem lehet ismeretségi körben Erdély-járó megszállottat találni, aki hoz néhány kilót, és a különbség leírhatatlan.

Pinka-Panka 2012.07.15. 18:14:21

Van valakinek egy jól bevált túrókrém receptje tortaalapra, amire gyümölcs kerül??

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.07.15. 18:18:37

@gyvy: így jó! 26 év 2 részletben, meg is álltam itt ;-)

A görögöt csakis kanállal. Nincs köpködés, ilyen viselkedéssel kinéznének a windsori herceg garden partyjáról. Mindent megevés van: finom belét, meg a magját is. Hiába: könnyű nekem, 30 éve nincs vakbelem :D

@Pinka-Panka: az én nagyanyám, meg dédnagyanyám a sárgadinnyét, meg a görögöt is kenyérrel ette. A dédim (aki 101 évig élt) még a szőlőt is, de még a friss szeptemberi diót is - miután komótosan lehúzta az akkor még nyers belső héját. Én is ismerem ezeket az ízkombinációkat és kész vagyok kipróbálni újra, mióta van erre méltó kenyerem.

Daró 2012.07.15. 18:21:55

@Benikuty: Ez való igaz.

Én is mondom, amit itt valaki már jegyzett, látszik, gyakorlat teszi a mestert, a sokat posztolók írásai egyre jobbak. (nem mintha az eleje nem lett volna jó, de haladtok a tökéletesség felé :-))
Andráson felbuzdulva vettem ma 2 kiló kápiát, ebből ajvár lesz, lesz ami lesz, ám előrelátó emberként az épeket válogattam, annyira lusta vagyok nekifogni hogy azt el sem mondhatom... sejtem megint éjjeli főzés lesz, nálunk ez szokás. Aztán holnap a melóhelyen meg majd kornyadozhatok...

Pinka-Panka 2012.07.15. 18:22:04

@PO: én is kész vagyok kipróbálni az ilyen ízeket miután dédi leszek:PP tényleg ahogy fogok öregedni, úgy eszem meg majd a mézes kenyeret is:) Emlékszem a nagyim is így csinálta:)

Hurri Kán 2012.07.15. 18:22:25

@PO:
Az nem is egy jó hely. Fogadjunk, ott nem lehet baltával felbontani a dinnyét. :D

Ugyandehogy (törölt) 2012.07.15. 18:37:51

dinnyéből kés hegyével az összes kis rohadék magját!

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.07.15. 18:45:53

@Daró: Andráson felbuzdulva én is vettem egy szakajtó paprikát, de már meg vagyon pirítva, most puhítom egy lefedett *****ban. Már volt próbahámozás, attól félek, felfalom az egészet, oda az ajvár! :DD
Tanácsom: a szenesre pirított héj szinte magától leugrik, a sült meg csak kínlódik. Úgyhogy ügyejjé' oda.

@Pinka-Panka: az én dédanyám sokszor kent nekem mézes kenyeret (édsapám méhészkedett), egyszer a kenyér majszolása közben a méhkaptárok felé csívelyegtem el. Amikor a dungók megrohamoztak, 94 évesen odarohanva mentett ki a veszedelemből. A méhek meg utánunk! "Felvont sárkányt vesz kezébe..." mondtam. "Kisfijam, Arany János ezt már megírta, ugyanígy."

Később, amikor már nem ilyen kis pöcs homokvárépítő voltam, hanem birkózóbajnok (12 évesen, hö!), kérdezte, hogy mit kenjen nekem. Mondtam: mézes kenyeret, de a derekából! És ő vágott nekem egy szeletet, majd 50 centi hosszú volt, majd 20 centi magas. Megkente, én meg leültem a lépcsőre és elpusztítottam. Ő pedig ott ült mellettem és nézte, a mosolyát még mindig őrzöm.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.07.15. 18:46:51

@Babette_: lyalylylyly, de kínyes lyány vagy! :P

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.07.15. 18:48:00

@gyvy: erre a célra (meg másokra) nekem van egy machetém... kipróbálom. :))

Hurri Kán 2012.07.15. 18:52:35

@PO:
Nálunk is volt (bajonett), sajnos a spirituszfőzővel egyetemben beleugrott a Tiszába a Túr bukónál. :)

Pinka-Panka 2012.07.15. 19:01:15

@PO: de kedves történet, jó volt olvasni, köszi:)

Daró 2012.07.15. 19:10:09

@PO: Nem az első fogás, de úgy döntöttem, mégis lesz benne padlizsán, amit viszont nem vettem, így a sütés eztánra marad. Rémlik, egyszer már csináltam padlizsán nélkül pirítóssal sűrítve, de olyan sok vele a macera hogy egyszerűen nem merek kockáztatni...
Machetém nekem is van, kettő, még soha semmire nem használtam :-D pedig szép darabok, az egyik 80 cm hosszú, a másik 50.
Anica: a thai csípős leveshez: a kemény vagyok, szeget sz*rok mondást ismered? Itt talán még az is megállja a helyét... (élek-halok a csípősért, de két gyerek meg egy nő mellett nem sok esélyem van)
@Babette_: érdekes, engem soha nem zavart a mag, míg a nőmet meg nem ismertem. Aztán Ő rászoktatott hogy utáljuk, kipöcköljük :-D Nagyapám kenyérrel és pirospaprikával ette szegény, és olyan jóízűen, ahogy csak a hadifogságot megjártak tudnak enni bármit is. Víziciberét ismeritek ugye?

Ugyandehogy (törölt) 2012.07.15. 19:12:53

@Daró: nagyanyám is kenyérrel ette:)

---
kész vagyok, 33 üveg lett málnalekvár. holnap mehetek a sárgabaracknak üvegeket venni...

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.07.15. 19:45:30

@Daró: Na, azért nem minden áron vennék...
@PO: Dinnyét csakis kenyérrel. Emlékszem a nánási kemencében sütött hófehér belű, tömött,de rugalmas, isteni illatú kenyérre, a közepe tényleg megvolt fél méter hosszú (mi a pirospaprikával meghintett disznózsíros kenyeret szerettük tízórira).

Pinka-Panka 2012.07.15. 20:01:23

@Babette_: ez saját termésed volt?? mert ez szép kis adag...

Pinka-Panka 2012.07.15. 20:02:19

@Andrass9: éljetek is sokáig:) ez szép és megünnepeltétek??

Pinka-Panka 2012.07.15. 20:02:55

Nincs senkinek túrókrém receptje ezekszerint, böngészhetek tovább:(

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.07.15. 20:17:25

@Pinka-Panka: Az én receptemet nem ajánlom. Egyik évben a húsvéti túrótortám krémjét kehelyben kellett felszolgálnom, mellé a piskóta ízléses szeletkékben...

1kutya 2012.07.15. 20:22:01

@Pinka-Panka: kísérletezd ki! aztán természetesen várjuk a recepiét:)

esett itt is (berekböszörmény) egy jókis eső! úgy néz ki, amit a Jóatya az elmúlt három hétben meghagyott, az megmarad (kukorica, napra). felsóhajt...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.15. 20:31:29

@Pinka-Panka: Feleségemnek van receptje, de most éppen elrohant. Megpróbálom kihúzni belőle :)

Pinka-Panka 2012.07.15. 20:34:02

@Andrass9: de jó lenne
holnap készülünk a lányom barátjának sütni és ő ezt szereti
én hagyományos puding krémes gyümöllcstortát szoktam csak és a túró tejszínt, zselatint kíván és ahogy Mitz mondja könnyen kehelyben végezheti a szakszerűtlen hozzáállás.
A böngésző helyett a jó bevált recipére támaszkodnék:)
köszi

Pinka-Panka 2012.07.15. 20:57:09

@1kutya: természetesen közlöm, hogy sikerült..

Ugyandehogy (törölt) 2012.07.15. 20:57:19

@Pinka-Panka: semmi gond, elmondom nyolcadszor is:D
egy szomszéd hűtőházban vettem gyümölcsöt, mert idén semmi nem termett a gyümölcsfáinkon.

Pinka-Panka 2012.07.15. 20:59:46

@Babette_: bocs, nézd el nekem ezt figyelmetlenséget...
mennyi volt a málna kilója? nem semmi ennyi üveggel és átdaráltad?

Ugyandehogy (törölt) 2012.07.15. 21:02:00

@Pinka-Panka: a barack 300, málna 500, áfonya 500.
semmit sem darálok, nem passzírozok. énnekem legyen benne a gyümölcs, ne csak az árnyéka.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.07.15. 21:02:43

@Babette_: és az áfonya volt amerikai, a málna meg lengyel, vagy pont fordítva? :P

Na, ha kitalálod, hogy melyik nótában volt az, h "Indián egy medvetalpat rendelt áfonyával...", üstöllést szervírozom neked a nótát.

Pinka-Panka 2012.07.15. 21:04:11

@PO: jajj én tudom, pedig olyan tudatlan vagyok:D

Pinka-Panka 2012.07.15. 21:04:49

@Babette_: nem volt drága, sőt....szép munka

Hurri Kán 2012.07.15. 21:26:27

@1kutya:
Meddig kell még kibírja, vagyis kb. mikor aratjátok?

susztertangó 2012.07.15. 21:27:10

@Babette_: A kajszinak forró vízbe merítve könnyen lehúztuk a héjját és egyből ki is magvaltuk. Utána csak nagyjából, kézzel-ohne gumikesztyű- "murkszolva" és lecukrozva állt, időnként megkeverve.Aztán főztük. Anyám sincsen, lekvár sincs már.Néhány 30 éves még van-műemlék.

1kutya 2012.07.15. 21:35:31

@gyvy: még jó soká:)

OFF: hsz a táfelen:

"Szóval.
-P. Annát mindig csak piával a kézben lehet lefotózni?
-Igen.
-Köszönöm."

nemkicsit röhögtem:-DDD

ja: www.origo.hu/tafelspicc/kozelet/20120711-mi-az-a-porkolt-es-mi-nem-az.html

gondolom sikerült elolvasni a birkás posztomat végre:-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Hurri Kán 2012.07.15. 21:46:39

@1kutya:
Addig kibírják már nagyobb eső nélkül, vagy még mindig necces?

1kutya 2012.07.15. 21:51:03

@gyvy: kibírni kibírják. jelenleg ott tartunk, hogy kukoricában legalább 50%-os az aszálykár (napraforgóban úgy 30), ha az elkövetkezendő 1-2 hétben sem lesz eső és folytatódik a meleg, akkor ez a kis eső sem segít (szemtelítődés időszaka). 50-60q/ha-nál nagyobb termést már nem várunk, ha szerencsénk lesz, a magasabb ár kompenzál. ha nem...

Hurri Kán 2012.07.15. 21:55:32

@1kutya:
Hát drukkolok... Sajnos mást nem tudok csinálni.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.07.15. 21:56:21

@1kutya: üjjél le fijam, kettesalá :-/

A dal oké, de a link... ordító szarvashiba :-(

medvedr 2012.07.15. 22:01:20

Na ki vagyon festve. Vége az éttermi kajálásnak, már főzni is tudunk.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.15. 22:15:33

@Pinka-Panka: Megszereztem a recipét:
több lépést mondok el, magam még soha nem sütöttem, és sajnos pontos mértékek sincsenek, de te jó cukrász vagy, ráérzel a mennyiségekre!

Először is az alapot képező piskótát kend be valami pikáns, sűrű lekvárral pár milliméter vastagon. Ha nincs, akkor akár kőkeményre vert citromos,cukros tojásfehérjével is próbálkozhatsz. Ennek a szerepe, hogy a túrókrém ne áztassa fel az alaplapot.
A túrókrémet 3 lépésben kell elkészíteni:
1, Túró, vaniliás cukor, tojás sárgája és tejföl keverékét krémesre elkeversz (adhatsz citromlevet is hozzá egy felet). Az sem baj, ha kicsit darabos marad. Ez egy olyan krém, mint amit a túrós rétesbe tennél.
2, Főzz egy sűrű vanilia vagy gyümölcs puddingot (én a vaníliát javaslom), és hagyd kihülni, megmerevedni.
3, A díszítésre szolgáló gyümölcs levében (kb 1 dl) főzz fel egy zacskó zselatint.
Ezt a hármat keverd jól össze, tedd a piskóta tetejére, és be a hűtőbe, hogy megmerevedjen.
Később kidekorálhatod a tetejét.

1kutya 2012.07.15. 22:23:51

@PO: kattintottam az elsőre, ami kezem üyébe került. gyors válasz félválasz:)

1kutya 2012.07.15. 22:24:25

@Andrass9: ez jól hangzik, plagizálom...

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.07.15. 22:27:27

@1kutya: és azt érted, hogy miért tartom rossznak a linket?

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.15. 22:27:34

@Andrass9: nem jól kezdted, helyesbítek: "Életem kockáztatásával megszereztem a recipét.." :DDD
@medvedr: akkor újra köztünk?:)
@PO: ugyanezt a klipet akartam linkelni, ezt dobja ki elsőnek a jutyub.

Daró 2012.07.15. 22:28:28

@medvedr: A lakás vagy a nő? Mindkettő hosszú procedúra...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.15. 22:30:22

@anica inkognitóban: I'm between a rock and a hard place - most akkor hogyan fogalmazzam????
A receptet Mari elmesélte, én kondenzáltam, és kivontam belőle a felesleges töltőanyagot, majd közreadtam. Láttam már sokszor készíteni - soha nem ettem belőle....

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.15. 22:34:12

@1kutya: igen, egész biztosan..:DDD
@Andrass9: jól van Főnök, nyugigumi :D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.15. 22:39:43

@1kutya: Az eredetidet mos tnem találom, de a táfeles poszt korrekt - ami a pörköltet illeti. Ha te inspiráltad, akkor gratulálok, de félek minket nem olvasnak (bát a Mandiner trackbackelte a Kistücsköt :)
Birkát még nem ettem (itthon), igy nem tudom milyen.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.15. 22:44:36

@1kutya: szerinted ez PO szemében szentségtörés volt?:D

Ugyandehogy (törölt) 2012.07.15. 22:45:21

@PO: ehem:)

LGT. sokat énekeltük egy időben.

1kutya 2012.07.15. 22:45:44

@Andrass9: láttam. bár ugye a Mandíner...

Ugyandehogy (törölt) 2012.07.15. 22:46:47

@Pinka-Panka: 10 kg áfonyát szemenként válogattam át...

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.07.15. 23:08:49

@1kutya: amikor ez a dal ment, a dobos még Laux volt. "Józsi tegezett egy bölcs fakírt."
Solti János csak egy évvel később, Laux távozása után került a zenekarba.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.15. 23:40:42

@1kutya: Köszi! A címben kerestem a beeeeerkát :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.15. 23:41:44

@1kutya: Én is csak a trackback miatt fedeztem fel. Mandiner nem az én műfajom.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.15. 23:45:40

@anica inkognitóban: Látod milyen vagyok, meg sem dicsertem a posztodat a kanyarrol, pedig jó lett!
Magam is kanyaros vagyok nyaranta már vagy 45 éve (konkrétan Dömösi).

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.15. 23:46:11

Megírtam 2 posztot, megyek szunyálni!!

Boar. 2012.07.15. 23:51:04

@PO:
Biztos hallottad(Süllőcske, lapozd át) a szögedieket csúfoló versikét:
-Öttem könyeret möggyel...
régen nem volt ritka a gyümölcs-kenyér párosítás. Valakinek a novellájában(de ha megfeszítesz sem emlékszem, kiében) szerepelt a cseresznye-pogácsa verzió is.
Én a paradicsomot szeretem friss fehér kenyérrel- de csak a napérlelte egyedeket a kertből.
Pedig amúgy nem vagyok kenyeres, havi fogyasztásom alatta marad az egy kilónak.

Boar. 2012.07.15. 23:55:20

@1kutya:
60 ezer fölött van a kukorica már most.
Ez valamit visszahoz. Persze ha valaki rosszul kötötte és a mennyiség sem lesz meg, az bajba kerül. Ha pedig megint beavatkozik az állam, akkor a kereskedők szívják meg mert az is kihátrál a szerződések mögül az aszályra hivatkozva akinek lesz termése. Nálunk még nincs nagy baj de a szomszédos megyékben csúnya dolgokat láttam.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.15. 23:58:54

@Andrass9: hát, a világot azért nem váltom meg vele ;):D
jóccak..
@Boar.: meg jó nagy fene köd van! :D

jó8, megint mindjárt holnap..

Boar. 2012.07.16. 00:04:47

@anica inkognitóban:
Ezt én szoktam volt a lányoknak mondani... :-)

Pinka-Panka 2012.07.16. 06:43:28

Szép és vidám reggelt mindenkinek!!

@Andrass9:
Nagyon szépen köszönöm a fáradtságot és a receptet. Kedves vagy, további jó blogolást:)

Pinka-Panka 2012.07.16. 06:54:18

@anica inkognitóban:
Neked még egyszer köszi a posztot, szívemhez közel is van és tényleg ügyes vagy! Jutalmul küldök az eper dzsemből, amit elpakoltam.
Ha gondolod és legközelebb erre jössz - ketten elmegyünk még egy pár helyre, amit említettem és arról is írsz egy klasszat:)
süti beállítások módosítása