Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (3) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (10) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (64) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (378) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) cajun (3) Cajun (4) cajun fűszerkeverék (18) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Chérie (3) Cherie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csécsi szalonna (2) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkíni (27) cukkini (11) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (42) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (60) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (511) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (5) füstölt kolbász (23) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (61) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (385) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) jalapeño (27) Jalapeño (3) jalapeno (25) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (8) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsír (62) kacsazsir (5) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (114) kakukkfű (41) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (37) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (14) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (33) kenyérlepény (2) kenyérliszt (22) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (177) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (14) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (7) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (8) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (25) lilahagyma (70) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (141) Lucullus (8) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mángold (7) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (21) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olivaolaj (148) olívaolaj (11) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregánó (9) oregano (69) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) őzláb (2) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (158) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (110) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (43) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (8) réteslap (3) rétesliszt (16) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (7) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (24) (402) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfűbors (6) szegfübors (42) szegfűgomba (4) szegfüszeg (12) szegfűszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (74) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (3) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (98) tejfel (72) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (242) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (12) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (258) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yoghurt (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (45) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (87) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (86) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Spárgával töltött csirkemell zöldfüszeres sajtmártással

2013.09.21. 07:00 Andrass9

Spárgával töltött csirkemell zöldfüszeres sajtmártással

Feleségem könnyû ebédet kért. Úgy gondolta, legyen csirkemell - azt csak nem rontom el. Azért ilyen egyszerûen nem megy, mit lehetne azzal a csirkemellel csinálni? Kis felfedezõkörút a csodahüttõbe remek anyagokat hozott a felszínre:

Elõször is magát a csirkemellet, ami kapirgálós csirkébõl lett elmentve, amikor még volt. Találtam ezen kívül spárgát - már nyerõ a dolog.

További nyereménynek tudok be nagy mennyiségû sajtmaradványokat - bursain, parmezán, ementáli, brie, trappista, füstölt karaván. Ez utóbbiak akkor kerülnek be, ha már csak egy pici darab van belõlük. Ki nem dobjuk, vagy sajtos pogácsába használjuk fel, vagy reszelt sajtként melegszendvicsre kerül.

25.jpg

Ebbõl jött az ötlet: legyen spárgával töltött csirke. Elég kevés alkatrészt használtam hozzá.

A csirkéhez:

  • 3 fél csirkemell
  • 1/2 kg lefagyasztott spárga
  • 1 csokor petrezselyem
  • oliva olaj
  • vaj
  • õrölt fehérbors
  • fogpiszkálók
  • 1 nagy fej hagyma

10.jpg

A csirkemelleket keresztben behasítottam, hogy szét tudjam nyitni. Enyhén megklopfoltam a klopfoló oldalával - csak, hogy éppen kisimuljon, majd megsóztam. Tettem rá petrezselyem leveleket és annyi spárgát, amennyi elfért.

12.jpg

A jénait megvajaztam és a nagymával vékonyan betakartam (nem szeretek odaégett húsokat felvakarni az üvegrõl).

13.jpg

A csirkét körbetekertem a spárgán és megtûzködtem fogpiszkálóval, hogy valamennyire egyben maradjon sütéskor. Megszórtam a felvágott maradék petrezselyemmel, sóval és kis fehérborssal is.

14.jpg

A jénaiba pont elfértek egymás mellett. Maradt a hagymából kevés, azt is rászórtam és vajat daraboltam a tetejére. A csirkemell önmagában nagyon száraz, a sütésnél jónéven vesz egy kis kenést.

15.jpg

A tepsit bebújtattam a sütõbe kb 180 fokra egy órára.

Amig a csirke sült, volt idõm a sajtmártás elkészítésére, ami egy roppant egyszerû feladatnak bizonyult, csak nem szabad megijedni!

Kellett hozzá:

  • egy újabb csukor petrezselyem
  • két bazsalikomcsúcs
  • kismarék snidling
  • maradéksajtok
  • 2 dkg vaj
  • tejszín
  • 1 kávéskanál liszt
  • õrölt feketebors (ezt végül nem használtam)

16.jpg

Elõször is az összes sajtot lereszeltem/összemorzsoltam - sajtja válogatja.

17.jpg

Megaprítottam a fûszereket is, hogy arra ne kelljen várnom, amikor az ételbe teszem. Felhevítettem a vajat egy kis fazékban és beleszórtam az összes reszelt sajtot, amit állandóan kevergettem egy fakanállal. Itt bizony megijedtem, hogy mi fog ezzel a rengeteg zsiradékkal történni, belekavartam hát a lisztecskét és a tejszínt és azzal is felforraltam. A világ visszatért rendes folyásába - újra sima emulzióba fordult a tejzsír :) Gondolom, a tejszínben még elõforduló fehérjék is segítettek, mert ily kevés liszt nem tudná azt a sok zsírt felvenni. Végül beletettem az összevagdosott fûszereket is.

18.jpg 19.jpg 20.jpg 21.jpg

Eközben a csirke is megsült, reszeltem a tetejére egy kis keménysajtot.

22.jpg

A sütõ grilljével 10 perc alatt szépen rápirítottam

23.jpg

A teraszon vacsoráztuk, és nem dekoráltam ki igazán a tálalást. A tepsibõl a hagymából tettem a tányérra a csirke mellé és meglocsoltam a sajtmártással. Feleségem egy kis friss salátát készített köretnek.

24.jpg

Nem tudom, feltünt-e de nagyon visszafogottan fűszereztem. Így elértem, hogy érezni lehetett a (sok) spárga ízét is, a sajtszósz pedig amúgy is egy ízbomba.

A kislyányom elvitte a harmadik darabot, amiről később megállapította: megettem, ez is hús ...

58 komment

Címkék: parmezán bazsalikom fehérbors snidling füstölt sajt brie ementáli bursain

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr135524681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ugyandehogy (törölt) 2013.09.21. 08:02:14

a spárga ízét? ÍZÉT?
mijét??

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.09.21. 11:01:10

@Babette_: Szerinted a spárgának nincs is íze?

Ugyandehogy (törölt) 2013.09.21. 11:08:20

@Andrass9: hát nem sok.

csirkével párosítva meg pláne.

amúgy szerinted milyen lett? de őszintén.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.09.21. 13:15:38

@Babette_: Utálom a csirkemellet, de imádom a spárgát (aminek szerintem van íze). A sajtszósz finom volt! Őszintén :)

2013.09.21. 16:12:19

@Babette_: @Andrass9:
Hm. Ahogy nézem minden adott az én fagyasztómban is. sajtszószhoz nincs minden, de nem ez a lényeg, csirkemell, fehér spárga van. Tehát: elkészítem és eldöntöm, van-e íze a spárgának és jó-e így. Elfogadjátok tőlem?
:)

Egyébként saját történet jutott eszembe.
Fiam egy időben, vagy két évig együtt volt egy lánnyal, aki semmit nem evett meg, csak ilyen sajtos csirke ciciket nálunk, vagy esetleg hamburgert. Sütit azt persze bármit. Rá mindig külön kellett főznöm, akkor kísérleteztem ilyenekkel, azóta se, de bevallom, nem éreztem rá, pocsékul sikerült mindig. Most gondolok rá, hogy talán én rontottam el a kapcsolatukat? :)))

Llychllyn 2013.09.21. 16:26:25

@pizzaszeletvágó: Na, ez a finnyásság ismerős, el is döntöttem anno, hogy olyan csajra rá se nézek, aki nem tud rendesen enni (ráadásul ez nagy valószínűséggel azt is jelenti, hogy főzni sem tud):)

Talán ezzel is összefügg, hogy annak idején egy jó darab házi füstölt sonka indított heves udvarlásra (nem a sonkának udvaroltam, hanem a gazdájának. Mármint nem a disznónak...:)).

Szerintem is van íze a spárgának. Pucolni meg homoktalanítani viszont nem nagyon szeretem.

2013.09.21. 16:46:55

@Llychllyn: haha, az én későbbi feleségeméknél is rendszeresen volt disznótor.
Még nem voltunk házasok, egyik alkalommal el lett számolva a dolog, azaz túl sok szabadsági tényezője maradt a disznónak, azaz minden férfi kénytelen volt fogni valahol, hogy el ne szaladjon. Így a lányt kértük meg, a patt helyzet feloldása céljából, hogy fogná a kést és szúrná le.
Prímán sikerült a dolog, el is dőlt, hogy nekem más nem kell. :)))
Ehhez képest a mostani finnyás csajok..., á!
(bármennyire fantázia szülte történetnek tűnik, igaz)

Ugyandehogy (törölt) 2013.09.21. 18:07:54

@pizzaszeletvágó: nemtom, rakosgatom én azt a múltkori spárgát, de minek...

Ugyandehogy (törölt) 2013.09.21. 18:08:21

@Babette_: hát ezen a teszten én elbuknék, pedig ismertek...

2013.09.21. 18:37:51

@Babette_: értem, még csak az kellene, hogy teszt legyen belőle :) egyébként én is elbuknék.

medvedr 2013.09.21. 18:55:29

@Llychllyn: Nálunk is nyomott a latban, amikor először láttam a kedvesemet töltött káposztát enni. Jövőre leszünk 25 éves házasok.

2013.09.21. 20:41:02

2:45 - től.... ameddig kedvetek van nézni...

www.youtube.com/watch?v=badzQNIwv8w

:))

"- A húst nem füstölik föl? Mind megfőzik?
- Amit a feleségem nem eszik meg..."

:)))

susztertangó 2013.09.21. 21:28:04

Valószínű kell is ennyi segítség szegény jellegtelen csirkemellnek.
---------------------------------------------------
Délelőtt a Lurdy házban jártam és láttam egy molinót:Nemzetközi Kés Kiállítás. Nosza meg is kerestem 500ftért be is engedtek ,volt vagy 20 asztal tele késekkel. Volt egy osztrák és talán egy cseh is.A belépő egyben tombola jegy volt, sajnos nem tudtam megvárni, de egyébként is vagy 20 éve már kihúzták a cetlimet-igaz, nem a fődíjat egy autót, hanem egy kompakt egygombos fénymérős vakus kis fotómasinát nyertem. Képzeljétek, a lakásra küldték, mert azt sem vártam meg, persze név lakcím fel volt írva.Másik mai megnézendő az OMÉK volt, vettem egy zacsek füstölt paprikát Farkas Andrástól. Szép derült novemberi nap volt :-)) , csak egy kicsit voltam csalódott, hogy traktorok vannak állatok meg nem. Aztán a különböző lacikonyhák füstje után megéreztem az istálló szagot :-))) Állatok is voltak, bár nem annyi mint emlékeimben a régi vásárokon, szürke és tarka marha, két bölény, lovak, pónik szamarak és cocák. Egy szakácskönyvet is láttam a szürke marha ételekről.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2013.09.22. 09:24:00

Kevésbé másnapos, szép napot mindenkinek!
Tegnap kicsit elanyátlanodtam, majd mesélek.
@Babette_: Jól beirdalva, tejfelesen, egyben sütve (ha nem túl nagy) isteni.

2013.09.22. 10:52:14

@Babette_: én egyszer csináltam életemben, jópár éve már, a fejét kidobtam, mert azt mondták nem jó ízű.
Én (kivételesen) patkóba vágtam, fűszeres (bors só paprika) vékony lisztben forgatva hirtelen jól átsütöttem olajban.
Nem lett jó. :)))
Nagyon rossz sem, bevállalható.
Jó nagy volt, alig bírtam a gerincet átvágni, arra emlékszem.
Sült krumplit és káposzta+répa+hagyma+majonéz salátát adtam mellé.
Mondom: nem lett nagy kaja, de a kukában sem végezte. :)

2013.09.22. 10:54:54

@Waka: járt-e feléd az emailem? Erről a címemről neked küldtem még először, azt sem tudom működik-e... Én láttam, amit küldtél.

(bocsánat az offért)

Ugyandehogy (törölt) 2013.09.22. 11:12:31

megszületett a döntés, kirántom, és a farok felőli végét megcsinálom ecetes halnak.

@pizzaszeletvágó: ja, alig bírtam bárddal szétcsapni a gerincét..

2013.09.22. 11:28:45

@susztertangó: kedvet csináltál, jövőre megnézem

a jellegtelen csirkemell: a csirkemellre úgy kellene gondolnunk, mint fehérje forrásra, és nem úgy, mint igazi alapanyagra. Ha így nézzük, jobb mint a szárított szójakocka, mindjárt értékessé válik. :)

Arra gondolok, hogy szoktam olyan kajákat csinálni, hétköznapi együnk valamit jelleggel, ahol felhasználom a csirkemellet, de nem főszereplő!
Például 1x1-es kockákra vagy 0,5x2-es csíkokra vágva, jól megsütve, de ugyanakkor szaftos belsővel (nem tévedés: 20-30 másodperc forró zsíros serpenyőben) és így kerül a többi jó alapanyag közé. Egy anyag, de nem meghatározó. Fehérjeforrás.

Ugyandehogy (törölt) 2013.09.22. 11:57:04

@pizzaszeletvágó: életemben ne jöjjön újra egy korszak, amikor szójakockából kell pörköltet csinálnom...:(

na ilyen csirkésre van egy jó kis wannabe indonéz receptem, majd megalkotom és elküldöm.

Ugyandehogy (törölt) 2013.09.22. 12:42:12

amur sorsa:
felszeleteltem, 1 órát áztattam jó fokhagymás tejben.
lesóztam, majd áthúztam jó sűrű palacsintatésztán és kisütöttem
rizs, tartármártás.

most egy jóllakott óvodás vagyok.
ez egy jófajta hal.

Ugyandehogy (törölt) 2013.09.22. 12:42:45

@pizzaszeletvágó: igyekszem, van esély, van néhány itthoni csirke melle, ami másra nem jó.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2013.09.22. 12:47:06

@pizzaszeletvágó: Megkaptam, de jelenleg használhatatlan vagyok. Délután kiszellőztetem a fejem a réten, aztán majd előveszem.

medvedr 2013.09.22. 14:23:01

@Babette_: Dobd ki a francba! Aztán vegyél valami ehetőt.

2013.09.22. 14:56:36

@Babette_:

Azt viszont meg kell írnom a spárga védelmében, hogy a minőségében teljesen más zöld spárgát igencsak szeretem, ahhoz, hogy neki van íze, ahhoz nem férhet kétség.
Szezonjában kedvelt hétvégi reggeli: pár percig párolt zöld spárga lágy tükörtojás sárgájába mártogatva, esetleg egy szelet sült bacon vagy szelet sült füstölt izé-bármi mellé, de ez utóbbi opcionális, zöld spárga+tükörtojás, ez a lényeg.

Ugyandehogy (törölt) 2013.09.22. 15:31:58

@medvedr: bocs, de ezt nem bírom kihagyni: mi nem vesszük a halat:D

miért dobnám ki? nagyon finom volt.

medvedr 2013.09.22. 17:21:40

@Babette_: Akkor még inkább megéri kidobni, és valami jó alapanyagot szerezni. Ha finom volt az természetesen más, magam részéről mind a busát mind az amúrt útálom mint a szart,.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2013.09.22. 18:43:24

Szép estét!
Az étel igen szépen mutat, én azért egy kis baconnel még betekertem volna.

Ágnes.V 2013.09.22. 19:20:17

Szép estét! Én nagyon megenném ezt, így ahogy van. Nekem bejön a csirkemell is, a spárga is, a sajtszósz is ami sajtos, ami szószos, ami ilyen, az mind-mind:) Hasonlót én lerakva csináltam, a szósszal együtt sült a végén.

András nekem ez bejött!

Ágnes.V 2013.09.22. 19:22:28

Én csak mezei egyszerűt főztem, pedig annyira jó lenne már valami más is, csak lenne kedvem is hozzám, meg főleg időm. Olyan valami finomság...

Ágnes.V 2013.09.22. 19:25:00

Amúgy a kamra majdnem tele majdnem!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.09.22. 19:29:28

@Ágnes.V: Könnyű feladat volt, mindent találtam a csodahüttőben hozzá :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.09.22. 19:30:46

@Babette_: Hú, ez jól hangzik. Se busát, se amúrt nem ettem még. Bizisten ki kéne próbálnom!
Mindaddig, míg nincs iszapíze, rossz nem lehet :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.09.22. 19:31:26

@Ágnes.V: Gratula! Nekem még ott mosolyog a paradicsomtöveken vagy 60 kiló, ami még zöld ...

Ágnes.V 2013.09.22. 19:32:18

Az én csodahűttőm szerencsére nem volt teli, a múlt héten az egyik szépen beadta a kulcsot, volt ami menthető volt, ami nem azt kidobtam.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.09.22. 19:32:36

@Waka: Jó estét! Kipihented?
Bacont direkt nem tettem rá, azért volt a vaj. Feleségem kért, hogy ne füstözzem össze ...

Ágnes.V 2013.09.22. 19:35:37

@Andrass9: Te jó ég! És az beérik? Én raktam el zöld paradicsomot is, de vegyesen raktam több mindennel együtt 5 üveg 5 literessel. Érett paradicsomot 50 kilót raktam el. Már csak elég lesz...

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2013.09.22. 19:44:51

@Andrass9: Nagyjából, egy kis diót azért szedtem még ma. Paradicsom nálam is temérdek van, meg csili. Talán még beérik. A paradicsomot nem szeretem savanyítva, de a paprikából biztosan lesz pár üveg ecetes irgum-burgum.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.09.22. 20:29:01

@Ágnes.V: Az nem jó! Nálam olyankor örül a kutya :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.09.22. 20:31:38

@Waka: Dió szerencsére terem (viszont a levelét el kell iminálnom, mert nem komposztálható). Már 35 kiló lejött, de még van bőven. Pakoltunk a gyerekeknek, akik valami magos diétán vannak éppen.
Tavaly sok savanyított pepperoni (kecskeszarv) paprikát és rengeteg káposztával töltöttet tettem el. Idén meghagyom a kecskeszarvat fűszerpaprikának.

susztertangó 2013.09.22. 20:34:22

Néztem, hogy mit egyek vacsorára, elég üres volt a hűtő.A felvágott és a traszzsírmentes margarin nem győzött meg, volt még egy hatalmas TV paprika és néhány darab ványadt bogyiszlói és egészséges bikaszív paradicsom. A spejzban volt hagyma és zsír-olyan, ami kissé barnára sült, így árulták a piacon- innen egyenes út vezetett egyadagos lecsóhoz. Az őrölt paprika vegyes volt, a fele Farkas féle füstölt. Hümmmmmmmmmmm

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.09.22. 20:41:04

@susztertangó: Farkas féle paprika rulez!!! Kell is rendelnem, fogytán van.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2013.09.22. 21:36:03

@Andrass9: Egyre több helyen olvasok róla, hogy megfelelően komposztálva elbomlik a növekedést gátló anyag.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.09.22. 23:52:07

@Waka: Amit olvastam, aszerint 3 év kell hozzá. Akkora kertem meg nincs :)

Ugyandehogy (törölt) 2013.09.23. 05:43:50

@medvedr: a busát én is.

@Andrass9: nekem is ez volt az első amur. meg sok más hal is, pedig nekem apám is horgászember volt.

Fenchurch68 2013.09.23. 14:53:29

@Andrass9: most szárítom csokrokban a sok-sok diólevelet, mindenféle gyulladásra fürdőnek vagy lemosásnak, belsőleg meg teának nagyon hatásos. Elég keserű, gyerekeimet torokfájás esetén csak gargalizálásra tudom rábeszélni, viszont nagypapi gyomorfekélyét belsőleg, lábszárfekélyét külsőleg nálunk nagyon szépen rendbe rakta (kiegészítő kezelésként természetesen). Nem csak a levele jó erre a célra, hanem a zöld burok is.
Ezen kívül kiváló festőnövény, ha valakinek ilyen ambíciói vannak.
Rendszeresen járom a környéket, az utcán álló diófák alól a kutya se szedi fel a rengeteg diót, csak én. Tegnap a fenti sajtszószhoz megszólalásig hasonlót ettünk tésztaszósznak, csak bele volt keverve egy csomó szárazon pirított tört dióbél.
Mondjuk ez a komolyabb mennyiség megsemmisítését nem oldja meg.
Spárgának meg igenis van íze, a zöldnek azért tényleg erősebb.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.09.23. 16:38:42

@Kató néni: Szívesen felajánlok néhány köbméter diólevelet :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.09.24. 19:13:02

@Babette_: Nekem nem volt se horgász, se halász egyik rokonom se. Viszont elolvastam, hogy hogyan készítetted, és megcsináltam :) Lesz belőle mindjárt poszt!

Ugyandehogy (törölt) 2013.09.24. 20:01:07

@Andrass9: milyen halból csináltad?

süllőcskével mi van??

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.09.25. 01:23:44

@Babette_: Amúrból, természetesen :)
Süllőcske igencsak elfoglalt lehet, megkezdődött a tanév a számára is!

2013.09.25. 09:40:26

@Babette_: @Andrass9: süllőcske nekem is hiányzik, biztos minden maradék idejét horgászattal és gombászattal tölti.

süllőcske 2013.09.25. 12:08:16

@pizzaszeletvágó: @Babette_: @Andrass9:
Sajnálom, kb. elfoglalt vagyok. Két óriásmunka kezdete, egy nagy pályázat elkészítése, egy mellszobor még pihentetésképpen, tiszta hülye vagyok , hogy ennyire odatartom a fejem.
A gimnáziumba szinte pihenni járok.

Ágnes.V 2013.09.25. 18:27:05

@süllőcske: nem vagy ezzel egyedül sajnos. Az jó ha van munka, ha van és nagyon sok az nem a legjobb azoknak akik szeretnek. Csak tolerálni kéne tudni, én bánom ha nekem ez nem megy!

látjátok feleim szümtükkel 2013.09.25. 18:37:47

@süllőcske:

Azért én szívesen üldögélnék ( álldogálnék? ) az óráidon. A kalapálást nem vállalnám.:)
süti beállítások módosítása