Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (3) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (10) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkíni (27) cukkini (11) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (40) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (510) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (384) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) jalapeño (27) jalapeno (25) Jalapeño (3) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsír (62) kacsazsir (5) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (113) kakukkfű (40) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (33) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (68) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) Lucullus (8) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olivabogyó (2) olívabogyó (3) olivaolaj (148) olívaolaj (11) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregánó (8) oregano (69) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (108) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (8) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (395) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfűbors (6) szegfübors (42) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (12) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (238) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (255) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Édes szívem!

2013.03.03. 07:00 Andrass9

A piacon jártam a minap és bámészkodtam a csirkésnél. A farhát ára már megint felment. A végén még a kutyát kell levágni, ha enni akarok neki adni ...

Megszólít az eladó:

Édes szívem, mit vinne? 

Hát íly szépen rég szólítottak meg! Akkor legyen szív. Libaszív. Alig kétszer annyi, mint a farhát és tiszta hús (persze nem a kutyának, még véletlenül sem).

Vettem is egy kilót, amivel hazaindultam, amikor az eladó kisasszony utánam szólt: Nagyon fínom kirántva is!

Remek ötlet - soha nem ettem még rántott szívet.

Megtisztítottam az egészet: leszedtem róla az összes zsírt és lefaragtam az ereket a bejáratról kb így:

10.jpg

11.jpg

Jól járt a macska, ő kapta a nyesedéket azon frissiben. Egy tucatnyit ketté vágtam és kimostam belőle a megalvadt vért.

12.jpg

Leszárítottam papírtörlővel és egy pirinyó kakukkfű társaságában ziplock zacskóban a hűtőbe tettem. A maradék szívet felvágtam kisebbekre, hogy abból majd ragut vagy perkeltet készítek. Megszórtam egy kis olaszos fűszerkeverékkel:

13.jpg

Ez az adag is zacskóban végezte.

Másnap szerencsémre feleségem cukkínit rántott, megkértem hát, hogy az előkészített szívet sózza és panírozza be nekem, én meg kisütök mindent a teraszon. Az apróra vágott részt pedig lefagyasztom ínségesebb időkre.

A szíveket lassan (140 fokon) sütöttem fedő alatt, hogy megpuhuljanak, majd a végén pirítottam meg a kérget.

14.jpg

Majonézzel, kechupal és salátaszívvel ettük meg egy könnyű ebédre.

16.jpg

29 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr815111321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

látjátok feleim szümtükkel 2013.03.03. 07:03:47

Irány Horány! Ezer ágra süt a nap, vár a kert!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.03.03. 08:14:37

@Babette_: Jó reggelt!
@látjátok feleim szümtükkel: Horányba nem, de bevásárolni kell menni.
Szalagos fánk, zöldborsóleves sok csirkeaprólékkal a mai terv.

Ugyandehogy (törölt) 2013.03.03. 08:26:16

nálunk tegnapi "maradék" lesz. isteni fűszeres nyulat sütöttem két napra, csak a köretet és salátát kell hozzá újraalkotni.
egyébiránt villanypásztor telepítés a napsütésben:)

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2013.03.03. 08:56:17

Miért a teraszon kell sütni? Szívat az "amerikai" konyha? :-)

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2013.03.03. 08:56:55

És jó reggelt. Majd később angol jellegű reggeli. Késői ebédre tegnapi maradék+spenótos tészta.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.03.03. 09:59:50

@Babette_: Meg a nap is süt !
A villanypásztorom néhány éve már telepítve van. A kutyát beszéli le arról, hogy a veteménybe, virágoskertbe vagy a tóba menjen. Elég jól működik.

Ugyandehogy (törölt) 2013.03.03. 10:03:53

@Andrass9: hát igen, a kutya nemigen szereti.
mi áttelepítjük, hogy a kecskék kitisztítsák a kerítés környékét, hogy ki lehessen cserélni. meg kiszedtük a szomszéd telekjéről, mert most már nem akarja annyira:)

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2013.03.03. 11:29:45

@Andrass9: Próbálnád meg komondorok ellen. Esélytelen. Odamennének a villanyórához lekapcsolni az áramot.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.03.03. 12:27:14

@hajdulaszlo (volt hajdul): Ez a fajta "villanypásztor" működik gyakorlatilag minden kutyánál. Talán csak a legmakacsabb egyedeket nem lehet vele nevelni. Itt az érzékelő a nyakörvében van, és onnan jelez neki, ha túl közel ment a virtuális kerítéshez (földbe betett egy szál drót, amiben megy a jel.)

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2013.03.03. 14:29:01

@Andrass9: Én valamiért nem merem a kutyán hagyni a nyakörvet. Tartanék attól, hogy felakad valamin a nyakörvénél fogva.

süllőcske 2013.03.03. 18:02:50

Sziasztok!
Jó a rántott szív. Én se ettem még így, bár már sokféleképp próbáltam.
Annyira szép idő volt ma.
Horgászni voltam, félkilós kárászokat fogtam, két frankó pontyot is. A héten többször volt hal, ezek a friss fogások nagyon finomak, és nagyon jó vízből fogtam.
A kerti dolgok most már tényleg elindultak, végre.
A napokban nem jártam erre, mert felvételi volt, és az igen kemény dolog. Megrendelések is vannak, úgyhogy igencsak el vagyok foglalva.
Mondom ezt azért, mert esetleg azt gondoljátok, hogy nem szívesen járok a kocsmába.

medvedr 2013.03.03. 18:08:21

Na még így nem ettem. Ma marhafarok leves és mákos-dióstészta házi gyúrásból akácmézzel. Annyit ettünk, hogy mindenki kidőlt.

látjátok feleim szümtükkel 2013.03.03. 19:08:41

Na, megjöttünk a kertből, jól kidolgoztam magam, megint metszettem, már nem sok maradt.
Két borok tulipánfán ( magnólián ) szépen duzzadnak a bimbók, Szeged felé már aranyesőt is láttam virágozni.

Van két sárgabarack bokrom, nem metszettem tőrzsre, kb. 2,5 méter magas bokor lett belőlük, dugig vannak bimbóval. Eddig még nem termett, tavaly elfagyott az összes virág, ha érjük a termést, az eredményről hírt adok.

A csirke májat ugyebár szívvel adják - általában -de én amikor májkrémet bűvölök, akkor mit is kezdjek a kevéske szívvel? Nos egyszer kitaláltam, hogy négybe vágom, majd hagymákat párolok, és rádobva a hust, fedő alatt, viszonylag rövid időn belül megpárolom, majd lepirítás után megeszem. Azon frissiben.

süllőcske 2013.03.03. 19:26:27

@látjátok feleim szümtükkel: Jó munkát a kertecskédben!A krókuszok rányíltak a napsütésre.
A szívet félbevágom, fűszerezem, és vokban, kicsi vajon egy perc alatt megpirítom. Ez az első puhulás tökéletesen elég neki. Mellette pirul még ez-az.Pl gomba, fokhagyma.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.03.03. 21:40:02

@süllőcske: Szív nagyon hálás tud lenni. Levesbe például a gyekeke kedvence!
Vokot ritkán használok, túl nagy füsttel jár, de el tudom képzelni ott pirítani.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.03.03. 21:41:01

@látjátok feleim szümtükkel: hagymán nagyon finom csöpp majorannával. Hát ha még ráütsz pár tikmonyt!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.03.03. 21:43:18

@süllőcske: Mi is dolgoztunk, de csak a kertben (én meg a teraszon lévő rezsóval) . Szép volt a napsütés, kikelt az első krókusz. Már régóta virágzik a hunyor és a téltemető, de már látszanak a hérics bimbók is!

látjátok feleim szümtükkel 2013.03.04. 06:37:15

@Andrass9:
Nálunk még csak "hunyorognak" de az sok van, és szépen nyílak, van fehér, fekete és a kettő keveréke. Viszont már látszik a nárcisz bimbója.
A kertünben lévő őszibarackokon már a rügy végén látszik a virág színe, ha jó marad az idő, nagyon gyorsan ki fog nyílni, megelőzik még a mandultá is, annak nagy a rügye, de még nem utatja a színét.

látjátok feleim szümtükkel 2013.03.04. 06:38:52

@Andrass9:
A majorannát szeretem, de nekem a szíven már sok lenne a tikmony, egyébként sem nem egészséges a túlzott fehérje fogyasztás, ezért a tojást megesszük máskor.

Fenchurch68 2013.03.04. 08:35:18

Tavaly őszi kökénnyel megágyazott pálinkás jó reggelt.
Ez most előhozta a kisgyerekkori falusi nyaralásokat, mikor az unokatesókkal összevesztünk a szívért, zúzáért, nyakért a tyúklevesből. A lábát szerencsére csak én szerettem.
Fejtett bablevest főzök ma, anyukám akart küldeni, de mondtam neki, hogy inkább a hozzávalókat cipelném el csak, a vizet otthon is bele tudom rakni :)lehetne utána csöröge, tényleg.

látjátok feleim szümtükkel 2013.03.04. 09:13:12

@Kató néni:
Nos ehhez a leveshez jól menne egy adag kökényízes palacsinta.:)

Fenchurch68 2013.03.04. 13:21:18

@látjátok feleim szümtükkel: palacsinta oké, kökény nem jutott lekvárnak, csak a pálinkába. Viszont van japánbirs és narancs, az se rossz. Vagy amit a szomszéd rettenet vízízű körtéjéből főztünk, negyedrész feketeribizlivel, rajtam kívül mindenkinek jobban ízlett, mint a tömény ribizli.
A palacsintával nyitott kapukat döngetsz :) már be van keverve, csúsztatott lesz.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.03.04. 14:54:38

@Kató néni: Most ettem apróléklevest sok zöldborsóval. Mi nem volt benne? Szív ...

Benikuty 2013.03.04. 16:52:03

András, ezt a fos konzerv majonézt és kecsapot komolyan gondoltad? Ne már...:)

Pinka-Panka 2013.03.04. 19:07:05

@Benikuty: már rég láttalak:)
Beni, olyan jó néha ilyen rosszaságokat is enni, kinek van ideje, mindenből a kósert előáálítani...- Jó rosszalkodni:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.03.04. 19:25:39

@Benikuty: Szívesen látlak otthonomban az adott alkalmakkor majonéz és kechup készítésére. Persze nincs reá több időd, mint 10 perc attól a pillanattól kezdve, amikor rájövök, hogy az kell, mert azt akarok enni és rögtön :) Szerencséd van, ez ritka alkalom.

Komolyra fordítva a szót. Ha egy evőkanál mayo kell, akkor nem állok neki kikeverni, mert oly keveset nem lehet csinálni. Ha többet készítek, akkor fennáll a veszélye a fertőzésnek (Waka vagy medvedoki tudna róla regélni)- a következő alkalom, amikor eszünk belőle akár két hét is lehet. A kechup pedig nem kechup volt, hanem kiprobáltam egy mexikói szószt, ami a képre került. Pocsék volt, dehát ez van. Évente kb 1 bögre kechupot és ugyanennyi majonézt eszem - azt is főleg az USA-ban.
süti beállítások módosítása