Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (2) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (9) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkini (11) cukkíni (27) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (40) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (510) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (384) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) jalapeno (25) Jalapeño (3) jalapeño (27) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsir (5) kacsazsír (62) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (113) kakukkfű (40) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (32) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (67) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) Lucullus (8) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olívaolaj (11) olivaolaj (148) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (8) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (108) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (7) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (395) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (42) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfüszeg (12) szegfűszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (237) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (254) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Vendégváró

2013.02.11. 07:00 Andrass9

Hamár sütemények, álljon itt egy recept még anyósomtól, minek roppant nagy sikere van a vendégek között. Jó, jó, a család tagjai is előszeretettel lopkodják a tányérról!

Anyósom remek szakács volt és szerencsére nagyon jóban voltunk, így sokat tanultam tőle. A rétes készítés számára, mint másnak egy piskóta. Amiatt verem a fejem a falba azóta is, hogy azt nem tanultam el tőle.

Néha összekacsintottunk, és már főtt is a köményes rántott leves, amit csak mi ketten ettünk.

Ez itt most az ő eredeti receptje. Megjegyzéseket nem, de képeket fűzök hozzá.

1.jpg

  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg zsír
  • 5 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 1/2 cs. szalakáli
  • 1 ek. kakaó

Annyi tejjel gyúrom, amit felvesz, hogy könnyen nyújtható legyen. Tepsi hátán sütjük, majd 4 tojásból piskótát sütünk. Ez lesz a közepe, 2 barna lap között.

Krém:

Fél liter tejben 3 ek. lisztet sürüre főzünk, 20 dkg cukrot, 20 dkg vajat kikeverünk, 1 cs. van. cukrot bele és a langyos masszával apránként, kevergetés közben vegyítjük. A három lap két helyen töltve. Tetejére tehetünk csokimázat.

10.jpg 11.jpg
12.jpg 13.jpg

És ha már vendégvárás, lássunk egy szép sütistálat is:

14.jpg

74 komment

Címkék: süti

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr385042936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pinka-Panka 2013.02.11. 12:41:27

Szép jó napot kívánok!

Hova lettetek?

András ez egy nagyon finom sütemény, könnyen és gyorsan elkészíthető, ünnepre sokszor csinálunk, mert nem véletlen vendégváró a neve. Szeretik is.
Az ünnepi táladon a sütik is guszták nagyon.
Ügyesek vagytok!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.02.11. 13:04:18

@Pinka-Panka: Jó napokat! Én például havat lapátoltam.
Ezek a sütik mind a feleségem kezét dicsérik - Ő sütötte őket.

susztertangó 2013.02.11. 18:32:47

A süti finom lehet-ha valaki megkínál.Egyébként az egész kertben a hó virág zik.

látjátok feleim szümtükkel 2013.02.11. 18:36:53

Jó estét!

Én örülnék, ha engem várnának vendégnek ezekkel a sütikkel. Ezek ízesek, és nem émelyítően édesek, krémesek.

Ugyandehogy (törölt) 2013.02.11. 19:28:13

a piskóta mellé vedd fel a listára a rétest is

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2013.02.11. 19:29:12

Szép estét!
Én ugyan még nem sütöttem ilyet, de igen tetszik.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.02.11. 19:54:53

@Babette_: Igazad van, már el is felejtettem :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.02.11. 19:58:37

@Andrass9: Amivel persze pont ellentmondtam a posztnak, de ezen senki ne akadjon fenn. A krémet majdnem vaj nélkül is el lehet készíteni például pudinggal.

Pinka-Panka 2013.02.11. 20:06:03

@Andrass9: hát ebbe a sütibe pedig kell vaj, ahogy írtad és ezekbe a lapokból álló sütibe is András. Csak pudinggal nem volna jó, szerintem.

Pinka-Panka 2013.02.11. 20:10:33

Én azon mosolygom, hogy itt a kocsmában nem sokan édesszájúak a kommenteket elnézve a sütis posztoknál:)
Megértem amúgy, én se vagyok, de sütni azért szeretek, s pedig azért mert az kikapcsol, akkor csak azt csinálom és semmi mást, zene szól és kész. Főzés mellett, minden mást is csinálok.

Maradék volt ma nálunk.

Pinka-Panka 2013.02.11. 20:13:54

Hajajj, most néztem meg a holnapi posztot, kíváncsi vagyok, s leellenőrzöm, hogy a férjem jól csinálja-e, eddig úgy tudtam igen, de majd holnap megmondom.

Ugyandehogy (törölt) 2013.02.11. 20:25:18

@Pinka-Panka:
én ezt semmilyen néven nem ismerem, csak akiől kaptam, arról neveztem el Éva néni-féle sütinek.
de én a közepébe rumba áztatott babapsikótát teszek

ma lasagna volt, csak a darálthús származott boltból.

Ugyandehogy (törölt) 2013.02.11. 20:26:30

én nagy sütis vagyok. ha válaztanom kell, sütit választok.

najó, egy jóféle medium rare steak határeset, de olyat utoljára 2008ban ettem Veszprémben a híd alatti étteremben

Ugyandehogy (törölt) 2013.02.11. 20:27:11

írni meg ma nem tudok, idegállapotba' vagyok a kecskék miatt:(

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2013.02.11. 20:28:46

@Pinka-Panka: Én édesszájú vagyok, csak nem mindegy hogy kerül számba az édes.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2013.02.11. 20:30:49

@Pinka-Panka: A ponty téma engem is érdekel. Ma magint hal volt a könnyű vacsora.

látjátok feleim szümtükkel 2013.02.11. 20:41:14

@Andrass9:
Én speciel arra gondoltam, hogy valamikor az őskorban a vajas krém habosra kikevert vajból ( margarinból ) és porcukorból, meg valami ízesítő folyadékból állt. Nos az nagyon geil volt, a mostanság divatos főzött krémek nem olyan zsírosak. Nekünk van egy főzött csokoládés krém receptünk ( Horváth Ilona könyvéből ), amibe liszt nem kell, és margarinnal készül. Mivel eléggé zsírosnak találtatott, a krémhez gesztenye masszát szoktunk tenni, és így egy finom csokis-gesztenyés torta a végeredmény, amiben szinte alig érezni a zsiradékot.

Egyébként ha van kedved kipróbálni, szívesen megírom az anyám által lejegyzett, francia rumos kuglóf receptjét, emlékeim szerint nagyon jó volt. Állítólag híres francia édesség.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.02.11. 20:43:32

@Babette_: Mi van a kecskékkel? Csak nem betegek, mint az emberek? (értsd influenza)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.02.11. 20:44:16

@Babette_: Akkor te jó puncstortát is tudnál csinálni, mert nem sajnálod belőle a belevalót!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.02.11. 20:46:25

@Pinka-Panka: Ha én csinálnám, valószínűleg valamilyen főtt krémmel készíteném, ami be tud szívódni kicsit a piskótába is.
Dehát, mit mondám, ez a feleségem alkotása ... és amúgy is csak egyetlen kockát ettem belőle, annak is csak a felét. A kiflicskéből azért többet fogyasztottam :)

látjátok feleim szümtükkel 2013.02.11. 20:46:36

@Babette_:
Az idegállapot nem jó, de a húsuk az finom.
Szoktál gödölyét főzni?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.02.11. 20:48:57

@látjátok feleim szümtükkel: Istenem! Ha lenne, aki megeheti!!
Mi ugyebár diétán vagyunk. A fiunk fogyókúrázik a barátnéjával. Kisleányunk detto (minusz barátné). Nagylányunk meg messze van (10.000 km).
Azért légyszíves küldjed el, lehet, hogy találok rá áldozatot.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.02.11. 20:51:30

@látjátok feleim szümtükkel: Épp ma láttam a paprikán Gordon Ramsey-t, aki kecskét sütött Indiában kenyérbe, majd muszlimba csomagolva (sok fűszerrel) egy gödörben rakott tűzön-parázson. A húst egy szaftos fűszerkeverékkel kente meg, amit ő állított össze.
Szívesen ettem volna belőle!

Ugyandehogy (törölt) 2013.02.11. 20:59:13

@Andrass9: egy meghalt ma reggelre, hiába ugráltam éjjel nappal érte.
három kicsi volt benne.
egy másik meg délutánra feküdt el, állatorvos lekezlte, reggelig reménykedünk. ő is vemhes.
mindenki vemhes.
a gyerekem meg karambolozott.
kész vagyok...

Ugyandehogy (törölt) 2013.02.11. 21:00:46

@látjátok feleim szümtükkel: tavaly nyáron lecsaptunk kettőt, akik rosszul viselkedtek, de alapvetően nem gödölyét nem ölünk, abból lesz az anya...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.02.11. 21:06:05

@Babette_: Gondolatban melletted állunk, tarts ki!

látjátok feleim szümtükkel 2013.02.11. 21:39:45

@Babette_:
Részvétem.
Az állatorvos veszélyes jószág.

Valamikor az őskorban nyulat tartottunk, volt, hogy közel 200 is ette egyidőben a szénát. Általában kevert "fajták" voltak, de nekem nagyon tetszett a kosórrú, ezért beszereztünk egy szép, fajtiszta fehér kant. A nyuszkó jól elvolt, majd egy idő után szomorú lett, ezért elhívtunk az állatorvos barátunkat, aki meglátván a nyulat, kezdte mondani a diagnózist: lóg a füle. Erre
elh(r)ör(h)ögtem magam, hogy ez ilyen fajta. Rácsodálkozott, majd azt válaszolta, na akkor innen magamban mondom tovább.

Lényeg, hogy én ez után ( a mixomatózis oltás beadásán kívül ) magam kezeltem ki minden betegségből a nyulaimat, és igen szép, egészséges állományom volt. Még a mixós nyulak sem pusztultak el soha, azokat is sikerült kikezelni.
Az volt az elvem, ha az oroszlán megeszi az embert, az ember megeszi a gyógyszert, és az oroszlán ettől nem pusztul el, akkor az ember ki is maradhat, a gyógyszer közvetlenül mehet az oroszlánba. Mindössze a mértéket kell óvatosan meghatározni.

látjátok feleim szümtükkel 2013.02.11. 21:43:35

@Andrass9:
Holnap fogom prezentálni, mert ceruzával íródott, és már a szümtük nem eléggé jó a mai másoláshoz.

Pinka-Panka 2013.02.12. 06:01:02

@Babette_: Veled érzek és reméljük a gyermekednek nincs nagy baja. Nagyon gondolok Rád!

Pinka-Panka 2013.02.12. 06:04:04

@hajdulaszlo (volt hajdul): olvastam valahol, ha jól emlékszem a mézest szereted...a halat meg már tudjuk:)

Pinka-Panka 2013.02.12. 06:05:48

@Andrass9: a fülem ketté áll?:) na olyat látni szeretek!

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2013.02.12. 06:09:20

@Pinka-Panka: Most éppen mézes kávé, hogy igazoljam a jó memóriádat. Igen a halat. Úgyhogy itt várom, hogy Andráss kimásszon végre az ágyból és tolja azt a pon(y)os posztot. Olyan vagyok mint a hülyegyerek aki a tv előtt folyamatosan az órát lesi hátha hamarabb kezdődik a covbojos film.

susztertangó 2013.02.12. 06:34:55

@Andrass9: Ezt azért nem gondoltam volna Gordonról!(Bár egy névrokona...)Vallási alapon emberevő?! Igaz valszeg keresztény és minkkk megesszük az Istent is.

susztertangó 2013.02.12. 06:44:07

@hajdulaszlo (volt hajdul): Hehe, cowboy. Valaha volt a csőnaci, a trapéz gátyó meg a fari.De nekem ezek előtt volt cowboy nadrágom is 11 évesen. Friss disszidens rokonok küldték az USÁból. Emlékszik valaki azoknak a csomagoknak a szagára? A "tovább is van" illata volt.Apropó! A disszidens szó ismerős?:-)))

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2013.02.12. 07:18:36

@susztertangó: Hogyne lenne ismerős. Kovboy nadrágot a szerencsétlen sorsú gyereknek a nagyanyja vart. Volt kisvárosunkban egy cipőkellék bolt. Na abban micsoda bőrcuccok voltak.

látjátok feleim szümtükkel 2013.02.12. 07:59:50

@susztertangó:

Azt úgy is nevezték, hogy "idegenbe szakadt hazánkfia".

Ugyandehogy (törölt) 2013.02.12. 08:08:22

@Andrass9: élő muszlimba csomagolta? szerinted kereszténnyel is jó?

Ugyandehogy (törölt) 2013.02.12. 08:09:34

@hajdulaszlo (volt hajdul): hálistennek nincs. a kocsi totálkáros.
rosszul lett. úgy ment át a városon, hogy nem tudja, hogyan került oda, és amikor eszmélt, akkor ment bele egy másikba:(

Ugyandehogy (törölt) 2013.02.12. 08:11:19

@látjátok feleim szümtükkel:
cuki az állatorvosunk. ráadásul ért a kecskékhez, nemcsak az ilyen városi pittyputty macskákhoz.

szerintem mondjuk ez a minimum vidéken, de sokan panaszkodnak, hogy nem találnak ilyet, pl az alföldön.
meg vasárnap is felhívhatom nyugodtan, szóval jó fej. (azt nem is említem, hogy a legtöbbször nem vagy alig kér pénzt, nem is értem)

Ugyandehogy (törölt) 2013.02.12. 08:12:12

@látjátok feleim szümtükkel:
a nyulak meg...sokan panaszkodnak a mixóra, mi valahogy eddig megúsztuk eddig, még jó, mert imádom a nyúlmájat.

Ugyandehogy (törölt) 2013.02.12. 08:13:10

@Pinka-Panka: köszönöm. nincs, csak lelkileg. a sokk elmúlt, de a barátnőjét csak a kocsi érdekelte, és ez nem esett túl jól neki...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.02.12. 08:25:48

@Babette_: Szerintem megpróbálható, bár veszít a bukéjából kicsinyt.

látjátok feleim szümtükkel 2013.02.12. 08:25:51

@Andrass9:
Nekem muszlimom ( miafeneez? ) nincs, csak nyáridőben hatalmas banánlevekkel, de még nem mertem benne sütni.

Íme a francia rumos kugloooóf:

25 dkg lisztet eldolgozunk 2 deciliter langyos, egy evőkanál cukorral édesített tejben megfuttatott, 2 dkg élesztővel, csipet sóval, 2 dkg porcukorral, 3 egész tojással, fél citrom reszelt héjával, és 5 dkg olvasztott margarinnal vagy vajjal. A masszát kizsírozott, zsemlemorzsával meghintett kuglófformába öntjük, és langyos helyen addig pihentetjük, míg a tészta kétszeresére nő. Forró sütőbe toljuk, és közepes tűznél sütjük, úgy mint a hagyományos kuglófot ( tűpróba ).
Ha kisült, tálcára tesszük, és megöntözzük másfél deciliter víz, citromhéj, 15 dkg cukor és kevés rum keverékével ( a cukrot a vízben felolvasztjuk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a citrom reszelt héját, és a rumot ).
Ha a tészta már teljesen megszívta magát az ízes sziruppal, vékonyan megkenjük kb. 3 evőkanálnyi, felolvasztott sárgabarack lekvárral, végül a tetejét megöntözzük keserű csokoládé öntettel. Ehhez 1 púpos evőkanálnyi kakaót és ugyan ennyi cukrot pár csepp vízzel felforralunk, és a tűzről levéve 3 dkg vajjal simára keverjük.
A kuglófot hagyjuk kihűlni, majd tejszínhabbal körberakva tálaljuk. ( Szerintem flakonos tejszínnel nem finom, frissen készült hab az igazi hozzá. )

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.02.12. 08:43:42

@látjátok feleim szümtükkel: Atyaisten! Ez egy kalóriatemető :)
Köszönjük szépen, remekül hangzik a recept - bár ezt nehéz lenne cukrosoknak elkészíteni.
Az gondolom nem tudod, hogy a szirupot kell-e főzni, vagy csak felolvasztani a cukrot benne?
Flakonos tejszínt nagyon ritkán - max kávéba használunk. A multkoriban egy nénikének segítettem a CBA-ban, aki ott szerencsétlenkedett a habos flakonok előtt, kezében egy tiszta műanyag habbal, amit az eladó sózott rá. Lassan meggyőztem, hogy 10 Ft-tal többért már tejszínből készültet is vehet, csak az olyan magasan volt, hogy az eladó nem érte el, így lusta volt neki levenni. Felmásztam hát a polcrendszerre :)

látjátok feleim szümtükkel 2013.02.12. 09:22:32

@Andrass9:
Szerintem a szirupot ( keveset lehet rajta forralni ) a fele cukoradaggal adaggal is lehet készítheti, de pont az a jó ebben a sütiben, hogy az édes lé átjárja a tésztát, és meg lehet próbálni cukor helyett édesítőt használni ( már aki szereti ). Emlékeim szerint nem volt túl édes a kuglóf, de a tésztában nincs is sok cukor. Az megmaradt, hogy nagyon finom volt.

Ugyandehogy (törölt) 2013.02.12. 10:41:02

@Andrass9: gondolkodjál el rajta, hogy mindent beletettél-e. a minap sütöttem egy sütit, lapos lett mint az istennyila, na mondom, szar volt a sütőpor.
két napra rá az emberem megtalálta a kibontott sütőporos zacskót a turmix mellett. bele se tettem.
ilyen se volt még velem:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.02.12. 10:48:58

@Babette_: Csak türelmetlen voltam / kellett neki egy kis langyítás, mert hideg volt a liszt, de köszi!
Kíváncsi vagyok erre a kuglófra :)

látjátok feleim szümtükkel 2013.02.12. 11:29:11

@Andrass9:
Pont azt akartam ajánlani, hogy ha nem akar kelni a tészta, meleg helyre kell rakni. Anyám mindig betette az ágyba a dunyha közé. Én a lisztet is meg szoktam melegíteni, vagy már korábban beviszem a konyhába, hogy felmelegedjen, és amikor a Süllőcske féle kőtt pitét készítem, akkor az összes tejet enyhén meglangyosítom, úgy keverem a tésztát. Nem te írtad a múltkoriban, hogy az élesztő, meg a sütőpor milyen hőfokon kezd dolgozni?

látjátok feleim szümtükkel 2013.02.12. 11:32:14

@Babette_:
Remélem a szarvas állatok rendbe jönnek, és lesz sok kicsikekecske.:)

Amennyiben érdekel a mixo gyógyítása ( ha nincs felétek pocsolyás víz, akkor kicsi az esély, hogy felbukkan ), szívesen megírom én mit bűvöltem a nyuszkóknak.

Ugyandehogy (törölt) 2013.02.12. 12:06:50

@látjátok feleim szümtükkel: írd meg, az információ érték.

pocsolya nincs, csak egy naaagy folyó. de 2009 óta alig vannak szúnyogok.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.02.12. 12:15:55

@látjátok feleim szümtükkel: Pont - és ezért szégyen, hogy nem jutott időben eszembe.
Most már csak a kihűlést várom, és mehet köré a tejszínhab!!!
Lesz belőle poszt is.

látjátok feleim szümtükkel 2013.02.12. 14:26:32

@Babette_:
Szóval, nekem anno horganyzott rács ketreceim voltak, a szintek alatt tepsikkel. Amikor beütött a mixo, akkor a tepsiket hetente lemostam hypos vízzel, meg a nyúl alatti taposó rácsot, a pihenő deszkájukat, meg az etető vályukat és az itató üveget is.
Abban az időszakban bőségesen kaptak fonnyasztott zöldet enni a szokásos kajájukon túl ( táp, és lucerna széna ).
A mixós nyuszit lehetőleg olyan ketrecbe tettem, ahol mellette nem volt nyuszi.
A vizet 7 decis bolgár befőttes üvegben kapták, abba minden beteg nyuszi kapott egy negyed kalcium pezsgőtablettát, ez a víz kb. 2-3 napig volt előtte, napközben ráöntöve a friss, tehát 2-3 naponta kaptak friss vizet akik kalciumoztak ( így volt gazdaságos ). Amikor 4-5 kisnyuszi volt együtt, akkor egész tabletta ment az üvegbe.

A nyuszikon kijött dudorokat fenisztil kenőccsel naponta egyszer-kétszer bekenegettem, akinek kisebesedett, azt néha tetrán kenőccsel is.
ha a nyusszancs ormánya váladékozott, akkor kapott a vízbe napi fél szem szumetrolimot, ezt azonban naponta cseréltem.

Egyetlen egyszer akartam agyon csapni mixós kisnyulat, de szegény nem akarta magát kimúlni, ezért soha többet nyulat nem ütöttem agyon, még levágási céllal sem ( más vágta le ). Szóval a legjobb anyanyúl mixóból kigyógyulva kb. 7 éves koráig élt. Amelyik nyúl átesett a betegségen, soha többet nem kapta el.

Persze minden évben oltva is voltak, de ott közel volt a Berettyó, és arra sok volt a szúnyog.

Az ól szúnyoghálós ajtóval és ablakkal volt ellátva, rendszeresen használtuk a kemotoxot is.

Tudni való piacon vásárolt csirkékről, baromfikról:
az első vásárlásból kb. a fele elpusztult, miután duplára nőttek, és ekkor még nem tudtam mi volt az oka. A csirkék taraja megkékült, nem ettek, és lefogyva eldöltek. Az állatorvos közölte, hogy cérna féreg, adott rá gyógyszert, és a maradék rendbe jött. Azóta bármit is mond az eladó a beoltásukról, ha egyetlen egy vásárolt baromfi kerül az udvaromba, azonnal féregírtót kap az egész állomány. Így csak attól szoktak időként kipurcanni, hogy túl vannak etetve és hüvekújjnyi az epéjük.

Szerintem figyelj nagyon a kecskékre, és akkor észre fogod venni a legkisebbb változásokat is, amelyek előre jelelzik, hogy valami készülőben van. az állatok viselkedése a betegség kialakulásával pont úgy tud változni, mint a kisgyereké.

látjátok feleim szümtükkel 2013.02.12. 15:48:46

@Andrass9:
Egyébként meg amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.02.12. 16:29:56

@látjátok feleim szümtükkel: Ez az elv vezérelt. És pont ezért nem is sütök újabbat. Nagyon örült neki így is a feleségem :)

Pinka-Panka 2013.02.12. 20:40:46

Olyan jók ezek a kuglóf receptek, korábban sokat csináltam, de az egyszerű változatot, nem öntöttem le semmivel, mert magában is finom volt.
Valentin napot nem tartok, én mindennap szeretem azokat akik hozzám tartoznak, akik az enyimek, nem csak akkor mindig!:) És nagyon!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.02.12. 20:59:04

@Pinka-Panka: Mi sem tartunk - ez csak olyan amerikai beidegződés.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.02.12. 21:00:00

@Andrass9: Ha pedig tehetnem egy ünnepet sem tartanék, mert úgy érzek, mint te! Nincs értelme az "ünnep"-nek.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.02.14. 22:46:18

@látjátok feleim szümtükkel: Biztos.
Legalábbis nem a szó hagyományos értelmében.

látjátok feleim szümtükkel 2013.02.15. 08:47:36

@Andrass9:
Én a szó hagyományos értelmében nem a május elsejére és társaira gondoltam. Bár a majális az csudás is tud lenni.
süti beállítások módosítása