Hamár sütemények, álljon itt egy recept még anyósomtól, minek roppant nagy sikere van a vendégek között. Jó, jó, a család tagjai is előszeretettel lopkodják a tányérról!
Anyósom remek szakács volt és szerencsére nagyon jóban voltunk, így sokat tanultam tőle. A rétes készítés számára, mint másnak egy piskóta. Amiatt verem a fejem a falba azóta is, hogy azt nem tanultam el tőle.
Néha összekacsintottunk, és már főtt is a köményes rántott leves, amit csak mi ketten ettünk.
Ez itt most az ő eredeti receptje. Megjegyzéseket nem, de képeket fűzök hozzá.
- 25 dkg liszt
- 5 dkg zsír
- 5 dkg porcukor
- 1 tojás
- 1/2 cs. szalakáli
- 1 ek. kakaó
Annyi tejjel gyúrom, amit felvesz, hogy könnyen nyújtható legyen. Tepsi hátán sütjük, majd 4 tojásból piskótát sütünk. Ez lesz a közepe, 2 barna lap között.
Krém:
Fél liter tejben 3 ek. lisztet sürüre főzünk, 20 dkg cukrot, 20 dkg vajat kikeverünk, 1 cs. van. cukrot bele és a langyos masszával apránként, kevergetés közben vegyítjük. A három lap két helyen töltve. Tetejére tehetünk csokimázat.
És ha már vendégvárás, lássunk egy szép sütistálat is: