Rövid és egyszerű, ám hiánypótló poszt következik:
Mindig szeretnék zöldségalaplevet, de soha nincs a csodahüttőbe - vajh miért? Most viszont rájöttem, hogy a világ legegyszerűbb dolga készíteni, most már lesz rendszeresen!
Csak arra kell figyelni, hogy amikor hús- vagy zöldséglevest, eszterházi módra húst vagy vadast készítünk (vagyis sok különféle zöldséget használunk fel), mossuk meg a zöldséget hámozás előtt, és a hámozékot egy kisebb lábasba tegyük.
Öntsük fel egy-másfél liter vízzel, forraljuk fel, majd főzzük pici lángon egy órát. NE sózzuk, ne fűszerezzük!
Én még egy darab póréhagymát és kis zellerszárat is dobtam most bele. Ha van helyünk, akkor ezt a leszűrt levet lefagyaszthatjuk.
Nekem nincs ennyi helyem, ezért a leszűrt alaplevet közepes lángon besürítem egy tizedére, vagy méginkább, és csak azt fagyasztom le kisdobozban. Vizet tudok adni hozzá, amikor használom ...