A jalapeño nagyját már eltettem savanyúságnak, de a habanero szedésnél találtam még egy tövet 16 szép paprikával. A gyerekek már elkészítették az idei jalapeño poppert a receptem alapján, ezért ezt a pici adagot kicsit másképp akartam feldolgozni.
Mivel roppantul lusta vagyok alapjában, ezért azt találtam ki, hogy belecsavarom a paprikákat baconszeletbe, majd tepsiben kisütöm. Megúszom a panírozást!
Már csak a töltelékhez kellene valami orda vagy rikotta, de most persze még krémsajt sincs itthon :( Találtam valami kenõkrémet, meg gorgonzola krémsajtot a nagyhûtõben. Volt keménysajt is, valamint oliva és fetasajt olajban. Ez már jó kezdetnek!
- 16 jalapeño paprika
- 16 szelet bacon
- 10 dkg krémsajtféleség
- 5 dkg reszelt olvadós keménysajt
- 3 dkg feta sajt
- 4 szem fekete olivabogyó
- szerecsendió, fehérbors, só
- fogpiszkálók
Elõször is kihalásztam a fetakockákat és pár szem olivabogyót az olajból. Az olivát kicsire vagdostam, mert egyben nem is nagyon férne a paprikába :) Ezután megnéztem a gorgonzola krémsajtot, de az már májusban lejárt, szürke volt, ment a kukába. Megkóstoltam azt a kenõkrémet, az meg édes volt - hogy a fene essen belé. Itt álltam krémsajt nélkül! Ekkor jutott eszembe, hogy próbára vettem Lipóti pékségben lemezes túrót. Megkóstoltam, és eldöntöttem, hogy ezt fogom összetörni, és tejszínnel krémesíteni. Krésajtom hát lett is végül.
Reszeltem rá szerecsendiót, meg a keménysajtot. Szórtam kis fehérborsot meg sót is bele és jól összekevertem.
Kimagoztam a felezett jalapeñokat, hogy több hely jusson a tölteléknek, meg nem kell ennek annyira csípnie sem. Odakészítettem a bacont és a fogpiszkálót is, hogy lehet töltögetni.
Minden fél paprikát betöltöttem, picit púposra, majd összeillesztve jól összenyomtam, hogy a fölös levegõ kimenjen belõle. Körbetekertem baconnel és fogpiszkálóval rögzítettem. Persze csak 12 szelet volt a dobozban, ezért a kisebb paprikákhoz hosszában megfeleztem négyet, így mind a 16 paprikát be tudtam burkolni.
Egy tapadásmentes fóliával kibélelt tepsibe tettem a paprikákat, tekertem rá kis feketeborsot is, mert miért ne, és betoltam a 180C fokos sütőbe 25 percre, vagy amíg a bacon átsült.
Egyik-másikról megszökött a bacon, de ettõl még kettõ híján megettük mind.
A maradék kettõt elvitte feleségem a kicsilyánynak, hátha neki nem jutott a fiú által kirántottakból.