Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (3) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (10) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (64) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) bl112 (2) BL112 (3) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (378) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) cajun (3) Cajun (4) cajun fűszerkeverék (18) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csécsi szalonna (2) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkíni (27) cukkini (11) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (42) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (60) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (511) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (5) füstölt kolbász (23) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (61) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (385) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) jalapeno (25) jalapeño (27) Jalapeño (3) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (8) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsir (5) kacsazsír (62) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (114) kakukkfű (41) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (37) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (14) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (33) kenyérlepény (2) kenyérliszt (22) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (177) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (14) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (7) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (8) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (25) lilahagyma (70) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (141) lucullus (4) Lucullus (8) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (21) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olivabogyó (2) olívabogyó (3) olivaolaj (148) olívaolaj (11) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (9) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) őzláb (2) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (158) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (110) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (43) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (8) réteslap (3) rétesliszt (16) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (7) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (24) (402) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (42) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfüszeg (12) szegfűszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (74) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (3) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (98) tejfel (72) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (242) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (12) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (258) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yoghurt (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (45) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (87) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (86) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

A klasszikus cigánypecsenye

2015.11.18. 07:00 Andrass9

Hagyma reklamált a napokban, hogy nem posztoltunk még cigánypecsenyét. És való igaz, nemcsak, hogy nem posztoltunk, de én még életemben nem is sütöttem ... Ráadásul épp tegnap hozott a feleségem két szép szelet tarját!

28.jpg

Vannak ételek, amik nekem csak az éttermekhez kötõdnek, és nem is tudom, hogy miért. Jó cigánypecsenyét nagyon keveset láttam étteremben. Keresgéltem a weben, hogy mitõl extra, de csak egy alapfogalmat kaptam: NEM KLOPFOLUNK! Mondjuk nem is szerettem a kártyavékonyságú száraz cipõtalpakat, hát ezt a hibát nem fogom elkövetni.

Aztán ismerõs URL-re akadtam: Motoros konyhája  . Õ jól fõz, receptjeiben még nem csalódtam. Legyen az õ receptje az alapgondolat.

A hozzávalók 2 szelethez:

  • 2 szelet ujjnyi vastag tisztességes tarja, de csont nélkül
  • 2 ek olivaolaj
  • 4 közepes girizd fokhagyma
  • 3 féle mustár, 1-1 teáskanálnyi
  • 1 tk pirospaprika
  • 1 mk bors
  • 1 mk só

A köret:

  • 7 szem közepes sárgakrumpli (reggel hoztam a piacról)
  • 1 ek olivaolaj
  • 1 tk pirospaprika
  • 1 tk oregano
  • 1 tk majoranna
  • 1 tk frissen õrölt bors

A kakastaréj:

  • 2 szelet füstölt szalonna 0,5 cm vastagok
  • 1 mokkáskanál őrölt csilipaprika

10.jpg

Elõször is a tarját fûszerezem. Semmi klopfolás vagy vagdosás. Szaftos hús a finom. A felsorolt fûszereket jól összekeverem, majd egy ecsettel szépen bekenem a húsok mindkét oldalát. Azután eszembe jut, hogy a fokhagymát kifelejtettem, hát belenyomok 2 nagyobb girizdet, hogy majd a kicsiket teszem rá a sütéskor. Ezzel a kencével is bekentem a húsokat - pont el is fogyott.

11.jpg 12.jpg 13.jpg 14.jpg

Az utolsó kép már a pácos tálban készült egy szelet húsról, de kiraktam inkább folpackra egymásra a szeleteket.

15.jpg

Jó szorosan bebugyoláltam, és egy félórára a hûtõbe tettem (feleslegesen).

16.jpg

A krumplikat hámoztam (feleségem nem szereti a héjas krumplit), nyolcba vágtam és megszórtam a száraz fûszerekkel. Jól összeráztam egy tálban, hogy mindenhova jusson a fûszerbõl. Rálocsoltam a pici olivát is, és azzal is megráztam. Végül kibéleltem egy kis jénai tepsit nemtapadós alufóliával (lehetett volna sütõpapír), és ment a sütõbe maximumra.

17.jpg 18.jpg 19.jpg 20.jpg

A szalonna szeleteket beirdaltam, és teflonban a teraszon kiolvasztottam zsírját.

23.jpg

Elkövettem azt a hibát, hogy levettem a teljesítményt a szalonna alatt, amivel ugyan elértem, hogy nem füstölt már, viszont a szép taréjból szomorú zebra lett.

24.jpg

A krumplit negyedóránként megforgattam szívlapáttal, hogy mindenütt piruljon.

22.jpg

A húst fél óra múlva kivettem a hûtõbõl (tulajdonképpen nem is kellett volna betennem, csak a szokás hatalma dolgozott), hogy szobahõmérsékletre visszamelegedjen. Amikor a krumpli már majdnem elkészült (1 teljes óra kellett neki), a szalonnazsíros serpenyõbe tettem a húst, és közepes teljesítményen sütni kezdtem az egyik hússzeletet (ugyanis feleségem mégsem kért a húsból).

25.jpg

Három perc múlva megforgattam, de az már eléggé megpirult. Persze, ha a közepe szaftos, akkor lehet kérge a húsnak :)

26.jpg

Újabb 3 perc, és a krumplira fektettem. Tetejére a szomorú zebrataréj került saját darált csilipaprikába mártva, mellé viszont ecetes jalapeno paprika!

27.jpg

Most is összeszalad a számban a nyál a szaftos hús láttán!

29.jpg

A krumpli is remek volt, csak egy kis problémával szembesültünk: egy szem valamiért nagyon édes volt, és nem sült át (olyan harsogósan kellett harapni). Ez érthetõ lenne, ha a krumpli megfagyott, de most még nincs olyan hideg ...

52 komment

Címkék: krumpli oliva mustár fokhagyma bors majoranna szalonna tarja oregano csilipaprika

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr658084896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

©________ 2015.11.18. 07:47:45

Medium diszno?
Minden falatnal valahol felsir egy allatorvos.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.11.18. 08:22:50

@Jekatyerina Belohabadorova: Nem volt az médium, csak szaftos maradt! Legfeljebb a sarki csücsök lehetett az, mert ott sokkal vastagabb volt a hús. Nem szeretem, ha rózsaszín a disznó.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.11.18. 08:25:22

@Jekatyerina Belohabadorova: A hentes nem volt képes egyenletesen vastag szeletet vágni, a zsírosabb, tompább vége 3 cm vastag volt, másutt csak 1,5. Én meg nem klopfolom a pecsenyét :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.11.18. 12:08:47

@Jekatyerina Belohabadorova: nem medium az, megfelelo hofokon nekem semm volt a zsirban 2x4 percnnel tovabb es faxa let
csirke diszni nem maradhat kicsit sem veres /rozsaszim sem/

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.11.18. 14:54:20

en tettem feluton egy kis zsirt a szalonna ala, igy nem fustolt / bar a teraszon az mit szamit:)/
igy azutan jol megsulva tarajos formajaban vettem ki
a te husodnak a kulso szine szebb let, enyem kicsit hoka maradt
a krumplit mar irtam, hogyan csinaltam, gyorsabb es majdnem ugyanez a vegeredmeny
/ezt a fajta krumplit ritkan hasznalom, de ha igen en cask dorzsivel megmosom /
igen olvastam, a nejed miatt kellett, aki vegul nem is evett, mert biztos a teraszon talaltad hoviharban

Az amatőr hagyományörző · http://gasztropusztitas.blogspot.com/ 2015.11.18. 16:23:18

Azt a leborult szivarvégit , de összefutott a nyál a számba , muszály , leöblitenem valamivel , hová is dugtam azt a jófajta kisüsstit ?

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.11.18. 17:36:59

Köszönök szépen!
Nekem is összefutott... Éhes is vagyok nagyon.
@Az amatőr hagyományörző: Diópálinka van, saját vegyítés, ha érdekel.

Az amatőr hagyományörző · http://gasztropusztitas.blogspot.com/ 2015.11.18. 19:12:17

@Waka: Hát már hogyne érdekelne , az ígazi gyomorerősítő !

turósmácsik 2015.11.18. 19:33:44

@Waka: Diópálinkát én is kérek. Sokat. Szar napom van.
Aztán András meghempergethet egy szelet kenyeret a maradék szalonnazsírban, és elharapdálom mellé a maradék kakastaréjt. A lilahagymát vékonyra szelve, enyhén megpöccintve sóval, két csepp citrommal kérem. Rázva, nem keverve.
Köszi!

motoroskonyhaja 2015.11.18. 20:08:21

@hagyma: Dehogynem maradhat :) A szűzérme pl. úgy az igazi, hogy csodás rózsaszín marad, akkor a legfinomabb és legszaftosabb.

Topy 2015.11.18. 20:10:48

@turósmácsik: a teraszon, hófúvásban...

motoroskonyhaja 2015.11.18. 20:14:31

A hűtő jót tesz neki, kb 1 óra alatt a savak megdolgozzák a húst. A fólia viszont felesleges, mert így nem kap levegőt.
A szalonnán látszik, hogy normális házi. Ahogy írtad is nem szabadott volna visszavenni a hőt, mert így nem tudott rendesen kunkorodni.
A hús alatt viszont nem tűnik elég melegnek a zsiradék. Saját chili? Nyami! Pláne az ecetes jalapeno: imádom, és nagyszerű kísérő a cigánypecsenye mellé!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.11.18. 20:26:29

@motoroskonyhaja: hat nekem marad szaftos es nem marad rozsaszin
nem kedvelem sertesnel
meg ha mondjuk brassoit csinalok a szuzpecsenyet kifejezetten forrn sutom sokaig es kevergetve
egyben karaj is megsul a sutoben, szaftossagban segit a kolbasz ami bele van furva
rantotthusban sem kell rozsaszin
szoval sertesben nem celom ez
mondjuk mi marhaban is az eppen a medium es a medium well kozott mozgunk
de!!!
ettem mar nagyon jo well donet
/igaz nagy rosszat is, szinte azt a legnehezebb jol megcsinalni/

Topy 2015.11.18. 20:47:59

@turósmácsik: hagymánál, András teraszán :D
de ha az elmúlt napokban nem követted az eseményeket, akkor ezt most nagyon nem fogod érteni :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.11.18. 20:56:38

@Topy: nekem nincs andras teraszom:)
egesz egyszeru kis prch van meg kint ilyen faszenes ize
de vegulis ha megvesszuk a hazat elnevezhetem valahogy a kulonbozo helyeket
ha less indukcios rezsom, az less az andras sarok

turósmácsik 2015.11.18. 21:02:35

Köszi, a kommenteket tényleg nem.

A posztokat viszont olvasgattam,
Csak épp hangomat nem hallattam,
De most itt a fűzfapoét,
Követelve dió levét,
Melléje zsíroskenyeret harapdálna,
Lelkét így nyugtatva,
Elméjét homályosítva,
Szívét világnak kitárva,
Kocsmában gasztrotársakkal diskurálna,
de a helyiség zárva,
azinternet meg egy nagy, ostoba, szürke massza.

turósmácsik 2015.11.18. 21:33:33

@Topy: ...Sánta Pegasusom hegyre akart vinni,
Vinne bár Neszmélyre, hol bort lehet inni...

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.11.18. 22:04:56

@Az amatőr hagyományörző: Töltök.
@turósmácsik: Azonnal hozom...
Bár, kicsit csorba a tányérom,
Piros, igaz, ahogy dukál,
De mellette pohár áll,
Piciny, stampedli,
Szélén kis csili.
Kicsi? Rengeteg!
Hadd jöjjön a fergeteg.
Hordja csak a temérdek havat,
Majd főzök valamit szejtánból.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.11.19. 00:07:13

Érdemes volt belépnem, bár most értem haza a kontrolról. Nagyon jók a limerikek :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.11.19. 00:08:46

@turósmácsik: Van még egy szelet hús bepácolva. Igaz, be is fagyasztottam már, mert csak nem megyek orvoshoz egy fokhagymás pecsenye után ...
Ha kéred, gyorsan kisütöm, oszt mehet is teleporttal (csak az ablakot nyisd ki).

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.11.19. 00:11:42

@motoroskonyhaja: A fólia szükséges, mert belengi a hűtőt a szaga, valamint kicsorog a pác (tányér nem volt alatta, mert már nem fér be). Amúgy rég járhattál erre, mert a törzsolvasóknak már a könyökén jön ki a sok különféle csilikrém :) És még legalább egy hátravan a huszonnyolcból ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.11.19. 00:15:42

@hagyma: Természetesen a teraszon tálaltam volna, ha lenne hófúvás, de cserébe 20C van odakinn (68F) árnyékban!
A szalonna alá valóban mehetett volna zsír, de eresztett annyit, amennyi kellett a húshoz. Ahogy @motoroskonyhaja:
is mondja, a hő visszavétele a bűnös. Ennek ellenére omlós volt.

turósmácsik 2015.11.19. 08:24:28

@Waka: Hihihi:))
Hiheg, nyihog, nyafog,
hűtőjében rengeteg kacsacomb.
Vacsorára leszen megpirkítva
fokhagymával, paprikával, kakukkfűvel.
Ja, meg csilivel, a Fergeteggel!

turósmácsik 2015.11.19. 08:27:50

@Andrass9: Későn olvastam, most csak pirítóst kérek velemi vadgesztenyemézzel, teával. De ezt most elkészítem magamnak.

Viszont vettem akciós kacsacombot, amik nem egész, formás darabok, hanem félbevágott, formátlan, de jó állapotú szecskák, és abból akarok valamit sütni. Nem tudok vele foglalkozni, ha nyers krumpliágyra fektetem, az is jó, nem?
A fűszer a lényeg, azzal nem fogok spórolni, és kb. egy időben megsülhetnek.

turósmácsik 2015.11.19. 08:29:02

Nem vadgesztenyemézzel. Gesztenyemézzel.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.11.19. 09:09:31

@turósmácsik: Látom, már javítottad. Úgy tudom, gesztenyemézet csak szelidgesztenyeméz néven árulnak. Persze tévedhetek is, de nekem csak olyan van itthon (mert az a kedvenc mézem!)
A kacsacombot a krumplira téve (, a krumplit alaposan fűszerezve, ám a combot csak mérsékelten, mert jó annak a saját íze is) remekül el lehet készíteni. Javaslom, az első félórában egy alufóliás takarással lásd el, akkor szaftosabb lesz. Ja, és semmiképpen se tűzforró sütőben - azt ráér a végén felcsavarni, amikor megpirítod a bőrt. Én így csinálnám. Lásd még a Kacsa Pékné receptet :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.11.19. 09:10:16

@látjátok feleim szümtükkel: Megpróbálják belőlem is előhozni a teljesen elveszett rímhányót, de nem megy :)

motoroskonyhaja 2015.11.19. 15:27:05

@hagyma: Irgum-burgum: szűzpecsenyéből nem készül brassói ;) (az malacfarokból a legjobb). A szűzpecsenye egyébként az egyetlen olyan sertés "alkatrész" ami akkor a legjobb, ha rózsaszín. Rántott hús, egyben sült karaj (de bármi más is!) nem jó, ha rózsaszín marad.
Marhában kizárólag bleu (rare-nek is hívják)a jó (persze szubjektív, azaz szerintem). Rengeteg embert "térítettem meg" akik mind azt mondták: undorodnak a véres hústól, és a medium, vagy well done sültet szeretik marhából. Eléjük tettem egy rare-t (bleu-t) és egy médium vagy well done húst, mindegyiket megkóstolhatták (bekötött szemmel). Egytől-egyig mindenki a bleura szavazott a vakteszt alapján. Szóval csak bátran! ;)

motoroskonyhaja 2015.11.19. 15:33:38

@Andrass9: Nekem nagyon is jó illat egy pácolódó hús :) Persze lehet azt letakarni vagy dobozba téve érlelni, de a fólia nem szükséges (túl szoros, túl levegőtlen).
Igen -sajnos be kell vallanom- régen jártam erre, pedig szívesen időzök itt.
Egy csilikrém, szósz vagy mártás mindig izgalmas, úgyhogy ne fukarkodj a receptekkel, várom a továbbiakat! :) 10 éve foglalkozok csilikkel, és sosem tartottam unalmasnak, szóval csak bátran ;)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.11.19. 16:16:41

@motoroskonyhaja: csak négy szám az idei évről: 48 kg csili 28 fajtából és 24 féle krém, paszta, örlemény, stb. lett belőle 305 üvegben.
Nem panaszkodom - dicsekszem! :)

látjátok feleim szümtükkel 2015.11.19. 16:42:42

@Andrass9:

Ki mondta, hogy vizet igyál? Milyen korcsmáros vagy a víz ivással?

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.11.19. 17:25:53

Köszönök szépen!
Ma végre volt egy kis időm, megírtam pár poszt. Most már van tartalék.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.11.19. 20:40:24

@Waka: Szuper munkát végeztél. Bőven el vagyunk látva, míg visszajövök. Bár gondolom, ott is fogok főzni, meg tán posztolni is.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.11.19. 20:41:26

@látjátok feleim szümtükkel: Ez címlapos volt az Indexen? Másként hogy a szöszben gyűjtött be 8000+ oldalletöltést két nap alatt.

Topy 2015.11.19. 21:03:55

@Andrass9: hogyan, hogyan... hát ilyen sokan kattintottak át innen oda! :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.11.19. 21:50:43

@Topy: Mer nektek is mindig a más füve zöldebb :(((((

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.11.19. 21:54:52

@Andrass9: Remélem is. :)
@Topy: Az jó. Ha innen kattint, itt már járt.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.11.19. 23:00:30

@Waka: Én is szoktam más receptjét kiindulásként használni :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.11.19. 23:01:27

@Waka: Fogytán a szederszörp, pont ideje átváltanom a paradicsomlére! Odakinn azt iszom literszám :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.11.19. 23:08:30

@Andrass9: Akkor nyakalod rendesen, majd viszek még. :)

látjátok feleim szümtükkel 2015.11.20. 07:27:30

@Andrass9:

Nem a zőccségről van szó, hanem a jó sült után kell egy kis lazítás is. Ez itt elmaradt.
Ráadásul gluténmentes.:D

Topy 2015.11.20. 21:23:20

@Andrass9: Andrásnak nem csak csodahüttője hanem csodakamrája is van ám! :)
mondjuk láttam ott egy-két üvegcsét amit minimum jól zárható fegyverszekrényben kellene tartani...
ha tudomásukra jutna, hogy mik vannak ott, a TEK emberei talpig vegyvédelmiben rúgnák be a kamraajtót biológiai fegyverek utén kutatva :D

motoroskonyhaja 2015.11.22. 13:30:22

@Andrass9: Nnnnnna, most rendesen bekattantottál engem :) Megyek és végigolvasom miket is alkottál a chilis alapjaidból ;)
süti beállítások módosítása