Merthogy az a gomba bizony 14 dkg-ot nyomott a mérlegen. A kispiacon vettem, szép barna csiperke. Jobb szeretem, mint a fehéret (hamár rendes gombát nem kapni), mert gombább íze van, tovább eláll, stb.
Azért ehhez az egy szem gombához kellett némi adalék, hogy reggeli értékkel bírjon.
Azt tudtam, hogy van újhagymám, de minden más improvizáció volt, viszont elõre megfontolt szándékkal:
- 14 dkg barna csiperke
- 1 bõ ek ghí
- 2 kávéskanálnyi Spicy Fiesta csilikrém (az elsõ idén)
- 4 szál újhagyma
- 1 girizd fokhagyma
- 1 TV paprika csumája nélkül (az belement a tökfõzelékbe)
- 2 frissen szedett koktélparadicsom.
Amit a lista, és a fotó is bizonyít.
A ghíben megpirítottam a csilikrémet, így az egész vaj átveszi az ízét.
Mindent feldaraboltam, kockáztam nyiszatoltam. Elõkerült még két zöld csilipaprika is, azt is megpirítottam a ghíben.
A hagymát, zöldpaprikát, fokhagymát beleszórtam a forró zsiradékba, hogy egy kicsit megpuhuljon, és átvegye a csilis ízt. Belevagdostam a gombát, megborsoztam, de azt már csak módjával sütögettem. Amikor kicsit színe lett a gombának, hozzáadtam a két kis paradicsomot, megráztam párszor, hogy az is melegedjen, majd nekikészültem a reggelinek.
Kistányérra öntöttem és két kis karéj kenyér társaságában azonmód be is falatoztam.
Ez utóbbi amúgy majd minden reggelire vonatkozik, mert örülünk, ha már elkészült :)