Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (3) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (10) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (64) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (378) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) cajun (3) Cajun (4) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Chérie (3) Cherie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csécsi szalonna (2) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkíni (27) cukkini (11) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (42) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (60) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (511) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (5) füstölt kolbász (23) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (61) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (385) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) jalapeno (25) jalapeño (27) Jalapeño (3) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (8) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsir (5) kacsazsír (62) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (114) kakukkfű (41) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (37) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (14) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (33) kenyérlepény (2) kenyérliszt (22) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (177) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (14) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (7) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (8) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (25) lilahagyma (70) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (141) Lucullus (8) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (21) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olivaolaj (148) olívaolaj (11) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregánó (9) oregano (69) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) őzláb (2) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (158) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (110) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (43) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (8) réteslap (3) rétesliszt (16) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (7) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (24) (402) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (42) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfüszeg (12) szegfűszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (74) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (3) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (98) tejfel (72) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (242) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (12) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (258) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yoghurt (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (45) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (87) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (86) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Sült disznó oldalas melegen, hidegen

2015.02.13. 07:00 Andrass9

Találkoztam még októberben egy jóravaló teljes oldalassal, amin annyira alig volt zsír, hogy meg mertem venni :) Feleségem nem szereti a zsíros húst (, viszont ha leszen jó pecsenyezsír belõle, az valahogy kézen-közön elfogy ) ...

21.jpg

Az ilyen szép darab húsok ritkán kerülnek azonnali fogyasztásra, legtöbbjük a csodahüttõt gazdagítja, boldogan álmodozva egy késõbbi menüről. Ez az oldalas is így kezdte pályafutását.

Néhány fûszert előkészítettem:

  • fokhagymás bors
  • majoranna
  • õrölt kömény

10.jpg

Ezek az oldalas tipikus fûszerei. A húst négy darabba vágtam, hogy könnyebben tudjam kezelni (egyben nem is tudnám a fagyasztóhoz csomagolni). Megszórtam mindkét oldalukat a fûszerekkel, amiben nincs só, mert az kiszívná a levét a húsnak.

11.jpg

Ezután feltornyozom és megcsodálom a vágási felületeket.

12.jpg

Persze ezeket az oldalakat is fûszereztem, beledögönyöztem a húsba a fűszereket, és ment az egész egy jól záró dobozban a hûtõ hideg sarkába (+1 +2C), ahol két napig pihent. Harmadnap kettészedtem és lefagyasztottam.

Most ebbõl vettem elõ egy csomagot. Gondoltam, hogy hagyományos zsírban sült oldalas lesz, de végül egy doboz sör, meg némi hagyma is beóvatoskodott a listára.

  • 1/2 kg sovány, fûszeres oldalas
  • 1 vereshagyma
  • 4 ek disznózsír
  • 2 girizd fokhagyma
  • 2 dl sör
  • 1 dl házi paradicsomlé

13.jpg

A húst összemértem a serpenyõmmel, és látám, hogy nem fér bele így egyben. Felszeltem hát a nagyobbikat csontonként, míg a kisebbet csak kettõbe.

14.jpg

Így ugyan nincs fûszer a vágási felületeken, de azt majd pórolja a forró zsír :) Pirosra körbesütöttem a szeleteket, feldaraboltam a hagymát nagy kockákra és elfeleztem a fokhagymagirizdeket is. A hagymák mentek a serpenyõbe a húsok köré. Felöntöttem kb 2 deci sörrel, és felforraltam. Ekkor hirtelen felindulásból hozzáöntöttem a paradicsomlébõl egy decinyit, mondván, hogy az csak javítja a szaftját - ártani meg nem árthat. Kivittem az indukciósra, amit másfél órára és 350W-ra (2-es fokozat) állítottam és lefedtem a serpenyőt.

15.jpg 16.jpg 17.jpg 18.jpg

Két óra múltán puhára párolódott oldalas szeletek és bõ levû szaft fogadott. (Elfelejtettem munka közben, hogy megy a rezsó, de az szerencsére kikapcsolt.)

19.jpg

Ezt még besûrítettem, de nem sütöttem zsírjára.

Kitálaltam egy bõ kanál hagymás szafttal és római (kötözõ) salátát zöldpaprika karikákkal adtam hozzá körítésnek. (Ugyanez a beállítás, de a szalvéta nélkül rendesen más színvilágot eredményezett a fényképezõgépben.)

20.jpg

Megebédeltünk, finom volt. 2 szelet megmarad, azt kitettem a kamrába éjszakára. Reggel azután eszembe jutott, hogy kéne pecsenyezsíros kenyeret enni a bordákkal.

23.jpg

Egy kenyeret megkentem, a húst lefaragtam a csontról és fejedelmi szeleteket reggeliztem.

22.jpg

24.jpg

Hiába, a sült oldalas a legfinomabb ételek egyike!

76 komment

Címkék: sör hagyma zsír bors paradicsomlé majoranna oldalas zöldpaprika kömény római saláta kötözősaláta

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr47161165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fenchurch68 2015.02.13. 08:49:56

Ohhh.
Ha túl vagyok a hétvégén idelátogató négy huszonéves fiatalember etetésén, látom már, mi a következő projekt. Éppen érik egy nagy üveg kimcsi, jó lesz hozzá.
(A fiúknak nem sütök oldalast, ezek annyit esznek, hogy az felháborító. Kapnak carbonarát, holnap meg gulyáslevest túrós palacsintával, reggelire sütök nekik kakaós csigát oszt jó napot. Így is kiköltözöm a konyhába a hétvégére :) Jobb is így, legalább nem vagyok a tanúja, mikor a kedvesem visszatér középső csoportos ovis szintre a wow-os kispajtikkal.)

Isley 2015.02.13. 09:36:23

megyek oldalasért a henteshez

Topy 2015.02.13. 10:03:38

rápillantok a feedreader-re: "sündisznó oldalas melegen, hidegen" :)
kész, itt a vég, hétvégén mókuspörkölt lesz :D

azt hiszem megártott a fél ötös kelés, negyed hatkor már Békáson voltam, nagyobbik lányomék a Lego gyárba kirándulnak, az első BKV busz csak 5:25-kor indul, át kellett vigyem

nagyon jó kaját csináltál!
ritka az ilyen jó húsos oldalas, meg kell becsülni :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.02.13. 10:33:08

@Topy: Van még egy kétszemélyes adagom a csodahüttőben :)
A szürkemókuson meg eltűnődöm, bár lehet, hogy szarkaleves lesz, mert azokat jobban utálom...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.02.13. 10:36:03

@Kató néni: Az a kimcsi jó lesz az oldalashoz! Én nagyon szeretem ...

Fenchurch68 2015.02.13. 11:44:16

@Andrass9: Tudod, megkértem embert, hogy hozzon egy közepes fej kelkáposztát főzeléknek, és hazajött egy akkorával, hogy nem fért be a zöldséges fiókba. A jégcsapretek meg le volt olcsózva a zöldségesnél, mert nem kell senkinek. Hát de.

Topy 2015.02.13. 12:58:50

@Andrass9: be van riasztózva a hűtő? ;)

Topy 2015.02.13. 12:59:29

@Andrass9: Ramsay már mókussal próbálkozott, szarkáról nem tudok :)
www.youtube.com/watch?v=qBu4OqXG1tk

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.02.13. 13:23:00

@Topy: Most, hogy mondod, eltűnődtem rajta ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.02.13. 13:24:10

@Topy: Én Hestonra emlékszem, aki pelét vadászott valahol a környező országokban, de nem emlékszem pontosan.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.02.13. 13:25:58

@Kató néni: Kár, hogy a feleségemnek nem izlett. Van itthon még kimcsi paszta is, amivel az ízét tudnám feldobni.
A jégcsapretek meg remek wokban vagy csak kicsit megpirítani a julienre vágottat, és valami curry szószban tálalni. Kéne már valami Thai ételt készítenem ...

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.02.13. 15:46:15

Szép napot!
Nyami.
Elővettem egy komolyabb darab császárhúst. Lesz sült hús és pecsenyezsír, meg egy kis posztolnivaló köret.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.13. 16:28:50

jol nez ki de en sutoben sutve szeretem

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.13. 17:55:45

@Kató néni: pedig az oldalas nemm rossz megoldas, befuszerezel vagy negy kilot be a sdutobe, ehetik rogyasig kebyerrel
a gulyasleves se rossz
negy huszonevesre turospalacsintat sutni az mar melos, csaxolok

Fenchurch68 2015.02.13. 18:20:14

@hagyma: Már bevásároltam a mindenféle máshoz.
A palacsinta amúgy is napi rutin, hogy most két palacsintasütőben sütöm tíz percig, vagy négyben húszig, az csak logisztika kérdése.
(Meg hogy mindenki kitakarodjon a konyhából, és ne kérdezgessék, hogy "mit segíthetek? :) )
És persze fajlagosan a bekerülési költség, sajnos az se utolsó szempont.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.13. 18:27:46

@Kató néni: paprikaskrumpli oszt jo napot:)
sok kenyer
nyista palacsinta

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.02.13. 18:34:30

@Kató néni: Hát négyben bizony lesz az húsz is :)
Nekem a max, ahol még gyorsít a dolgon, a 3 palacsintasütő, de akkor már egy korty bort sem tudok közben inni... Így marad a kettő, amivel eljátszadozom.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.02.13. 18:35:27

@hagyma: Te is pizzát fogsz kapni mákostészta helyett ... Mennyivel egyszerűbb, nem?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.13. 18:47:38

@Andrass9: hat a spenotos papa johnsos pizzat jelentosen jobban kedvelem mint a makos tesztat
ez utobbi leginkabb Marynek keszulne, mert neki ismeretlen1
de egyelore tele vagyunk kajaval es meg itt az allergiam
avas less hat avas less....

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.13. 18:50:29

@Andrass9: ja egyebSt imadom a paprikaskrimplit
Mary is:)

the.man · http://rivercottagenyomaban.blogspot.com/ 2015.02.13. 18:57:29

majd ha jobb lesz a fényviszony a konyhában én is megmutatom mit szoktam csinálni az oldalassal. Nálam kicist más az eljárás.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.13. 19:00:48

@the.man: esetleg kapcsold fel a vilagitast es mar johet is

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.13. 19:08:57

mondjuk szeretem ugy is ha grillen keszul bbq szosszal
de az Mary reszortja, ha en csinalom, megy a sutobe

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.13. 19:13:27

@the.man: ha most azt mondod hogy tuzhelyed sincs, akkor sokaig varhatunk

the.man · http://rivercottagenyomaban.blogspot.com/ 2015.02.13. 19:30:24

@hagyma: akkor ez a mai a szerencse napod, mert rezsőm van

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.02.13. 19:42:03

@the.man: Van itt a blogon eddig 10 oldalas recept, legalább látunk egy tizenegyediket!!!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.13. 19:42:33

@the.man: rezson nem lehet oldalast sutni
slussz
oldalashoz suto kell vagy grill
es nem engedek a 48-bol
de most kurvara megkivantam az oldalast
ilyeten formaban
encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT6JxT6_vLCrhcsj09BInS-V9V4wxMK_QzUjelgSk7C-xRJflGTTg
szoval Mary fogja sutni:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.02.13. 19:44:00

@hagyma: Látom, tipikus lusta férfi vagy, egyáltalán nem jellemző az amerikai életmódra. Sütőben készül a lecsó, az oldalas, a mákostészta :) Egy amerikai nem is engedné az asszonyt a grillhez, még megégeti magát!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.02.13. 19:47:08

@hagyma: Szép baby back rib. Azt most én is megenném!
Itthon nem nagyon van az a hasítás, ami a borda vékony felét tartalmazza csak. Amit még nagyon szeretek, az az Applebee's riblets-e, ami a borda ellaposodó végecskéi sok finom hússal és JackDaniels BBQ szósszal készül. Persze rendesen füstölve, lassú tűzön.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.13. 19:50:39

@Andrass9: nem is jol fogalmaztam a bbq-sat a sutoben suti
a grill az enyem
es nem vagyok lusta , tevekeny dolgos ferfi vagyok es az atlagamerikainal tobbet fozok itthon
a bbq-s az Marynek jobban megy
sot sajnos a steak is
hiaba, amerikai
de azt is sutoben suti
van benti grill is kinti grill is sosem hasznalja
a bentit mar en sem /elektromos/ sokkal job ha O suti sutoben, a kintinek most nincs ideje
de az oldalas kerdest felvetem neki 7vegere

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.13. 19:52:39

@Andrass9: na ez less a kaja 7 vegere:)
cask az a kerdes keszen vesszuk, vagy O suti?
a green worldben nagyon jo sutott van, igaz nem olcso

Topy 2015.02.13. 20:15:38

@Andrass9: legyen mákospizza! :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.13. 20:28:32

@Topy: pizzabol cask spenotos
tesztabol cask kaposztas/borssal/
a makos Marynek keszul/ne/ mert meg sosem evett:)
de hala a posztnak 7vegen oldalas less:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.02.13. 20:53:50

@Andrass9:
meg am
nincs hozzaallasom fozni
az allergiam legyengitett

the.man · http://rivercottagenyomaban.blogspot.com/ 2015.02.13. 21:06:40

@hagyma: pedig nem árt hozzá
@Andrass9: nem szoktam vissza olvasni bevallom öszíntén

Fenchurch68 2015.02.13. 21:31:18

Csak Hagyma kedvéért sütök holnap mákos csigát is a kakaós mellé. (Igazából inkább azért, mert kicsi a mélyhűtő, és meg akarok szabadulni a zacskó máktól, de el ne mondjátok neki :), meg azért is, mert rögtön ki fog derülni, hogy melyik fiú nem mosott fogat reggel.)
Addig izélgetitek szegényt, míg végül teljesen feladja a mákos tészta projektet!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.02.13. 21:46:54

@Kató néni: Ne aggódj, már feladta. Nem azért, de egy mákostészta elkészítése kb 1ö perc, amig felforr a víz és megfő a tészta. A mákot megdarálhatja a kávédarálóban, és cukorral keverje. Ha 15 percnél több, akkor ott valaki hunyó!!!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.02.13. 21:54:42

@the.man: Semmi gond :) A blog keresőfunkciója többé-kevésbé használható.

Fenchurch68 2015.02.14. 08:42:23

@Andrass9: Tudom, én mindig akkor főztem mákos tésztát, ha nem volt kedvem vagy időm bonyolultabbat csinálni (mondjuk káposztás cvekkedlit :)
Viszont a mákos csiga nagyon jó lett, jobb, mint a kakaós, pedig én nem is szeretem a mákot. Olyan bejglitöltelék-szerű izét kentem rá, kis citromhéjjal benne.
Limara kelt csigájának a tésztáját csináltam meg, annyi lett, hogy még sütés előtt a felét lefagyasztottam. Sütikben nem vagyok valami jó, mert nem szeretem.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.02.14. 08:43:35

@susztertangó: Jó hajnali kelést, rád mindig lehet számítani :)
Ezekkel a Delimano cuccokkal az a baj, hogy nagyon gagyik. Ugyanezt árulja a madaras Sencor márkanév alatt, és volt alkalmam párat egy bemutatójukon kipróbálni. Háááttt...
A kerámiabevonat a harmadik használat után már leragad. tizedik után kezd elszineződni. A mini aprítógép csak hangos, de nem igazán aprít. A botmixerük nem egyenletesen pürésít. Indukciós tűzhelyen nem használható, valamint kis hőkapacitásu, mert vékony aluminiumból készült.
De azért köszi a linket :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.02.14. 08:45:53

@Kató néni: Jól hangzik! Kár, hogy én ritkén eszem édeset, feleségemet meg nem akarom hizlalni :)
Amúgy kelttésztában, hajtogatottban (és mostmár pogácsában is, hála Babette-nek) büfé vagyok...

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.02.14. 10:49:48

Szép napot!
Fő az ebéd, a királyi kettesen meg a két duci hölgy főz.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.02.14. 10:52:47

@susztertangó: Egy Tefal kerámiabevonatost vettem pár éve az Intersparban 30% kedvezménnyel, de alig használom. Amúgy nem rossz.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.02.14. 11:34:34

@Waka: @Andrass9: A kerámiabevonatrol, hogy azokat még csak alumínium edényeken láttam. Az enyémet épp most dobtam ki, már egy tojásrántotta is belesült, hiába a zsír vagy vaj alatta ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.02.14. 11:40:23

@Waka: Te milyen királyi kettest nézel? Mert nalam nincs rajta a két duci hölgy. Opp - ez az M1-en volt :(

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.02.14. 11:56:06

@Andrass9: Igaz. Olyan ritkán nézem, összekevertem.

susztertangó 2015.02.14. 12:45:20

@Andrass9: Linkség volt a linkben ezek szerint.

Fenchurch68 2015.02.14. 12:52:56

Nemrég örököltem egy kerámiabevonatos wok-szerű mély serpenyőt, valami svájci holmi, azt szeretem. Kövezzetek meg, de nekem a legjobban az Ikejás 800,- Ft-os eldobhatós serpenyő jön be, fél évig használom, aztán jöhet a következő.
(Gyógyszervegyész barátném mondta, mikor paramamik voltunk, és felmerült, hogy hát a teflon, mikor esetleg bekerül a kajába, az mennyire egészségtelen: Hülyék vagytok, annak pont az a lényege, hogy nagyon csúszós :D )

Ugyandehogy (törölt) 2015.02.14. 13:27:35

Jol megjartam veletek, elmentem oldalasert,
majd hazatertem paf kilo csaszarral, boros karajjal, daralnivalo combbal meg szalonnaval.

Ugyandehogy (törölt) 2015.02.14. 13:30:24

@Andrass9: a délimanó ahhoz kepest draga, h szerintem nem tud tobbet a nonameknel. Egy harmas csomagot vettem, a legnagyobb mar leragad sajnos. De bundaskenyerhez igy is jo:-)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.02.14. 16:11:28

@Kató néni: Mi a madarasban vesszük az eldobhatót, ami ráadásul működik indukcióson is, valamint a peremének kiképzése tökéletes az ételek rázva/feldobva való keveréséhez. Csak egy picit rántod magad felé, és a kaja majdnem teljesen megfordul!

A fickó 2015.02.14. 17:10:19

@Andrass9: Sajnos még a márkás gyártók kerámia bevonatos cuccai is ilyenek, rövid használat (kopás) után sima "zománcozott" minőség lesz. Nézzük a jó oldalát, legalább kapunk pörzsanyagot a szószhoz. :) Szvsz, a kiváló minőségű strukturált felületű teflon bevonat még mindig a legjobb, ha a jó tapadásmentességre utazunk.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.02.14. 17:16:35

@A fickó: Kb nekem is ez a véleményem, bár én sokszor előtérbe helyezem a jól előkészített öntöttvas serpenyőt. Arra is lehet "tapadásmentes" réteget csinálni, akárcsak a palacsintasütőre.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.02.14. 17:20:37

@susztertangó: Lebuktál!!!! Ez egy TV-shop!! Nézd meg a lap tetejen az első menülinket: As seen on TV :)
Nezd meg ezt a lapot is: www.topshop.hu/
Pont ugyanaz :)

susztertangó 2015.02.14. 18:26:19

@Andrass9: Annyi mindent nem tudok elolvasni :-).Látom, hogy jópofa edények és leárazás. Hátha valakinek ez kell és az majd lecsekkolja, hogy kalapos inas-e.
.....................................................
Rákattintok a blogkocsma.blog.hu-ra és napok óta ez jön:No site configured at this adress. Úgy tudok a Kocsmába jönni, hogy Google...Blogkocsma...alatta valami régebbi poszt cím...rákatt..bent vagyok, már csak az aktuális posztra kell kattintani.
.....................................................Tegnaptól a vasárnapi menü 1 x Ű : Nekem pálinka sült copákák, pölö oldalas, macska pöcse sav. paprika.Icának keksz és Falmelléki. Utolérte a Nemezis epekő roham formájában.Péntek délután az ügyeletes Szent Imre kórház emlékeztetett a Vészhelyzet c. filmben látottakra. Bekötött infúziót tartó hozzátartozó, nyögdécselő-jajgató beteg, napi 130 paci.Minket fél óra várakozás után azzal ültettek le, hogy majd 3 hónap múlva bicska, de várjuk meg a papírt, amit majd megír. Na hiszen!!! 22 órakor beláttuk, hogy ennyi folyamatosan érkező beteg miatt a dokitól nem lehet elvárni a gyors adminisztrációt, de azt is lássák be, hogy LFS (NEM Látjátok Feleim Szümtükkel hihi) nem fogunk ott aludni a váróban.Hazavittem Iluskát átadtam a fiának-tőle vettem át a Kóterban-és haza.Azok a kövek legalább 40 évesek!Most jól van aztán meglátjuk.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.02.14. 19:23:14

@susztertangó: Nagyon sajnálom szegény!
Különösen, hogyha tudnád: a nagylyányt is a sürgősségi osztályra (ER) vitte a férje meg a kisbabája csütörtök éjjel szintúgy eperohammal, millió régi kő. Benn ültek 5 órán át. Bicska március elején.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.02.14. 19:24:19

@Andrass9: Ő még szoptat, tehát a gyógyszerekkel is csínján kell bánni.

Fenchurch68 2015.02.14. 20:36:42

Minden epésnek részvétem. Én kimaradtam eddig ebből a buliból, de négy gyerekes barátnőmet egyszer én vittem be eperohammal éjjel a kórházba, mondta, hogy inkább szülne még négyet.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.02.14. 21:19:49

@Kató néni: Lányom is ezt mondta, pedig ő 28 órát vajúdott a gyerekkel, mire kivágták belőle :(

Topy 2015.02.14. 22:05:48

@Andrass9: abban a hóban? nem irigylem, egyébként sem leányálom, na de pont ilyenkor! :(

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.02.14. 22:13:37

@Topy: Nem hiszem, hogy az epe nézi az időjárásjelentést ...

susztertangó 2015.02.14. 22:36:27

@Kató néni: Csak mesés vesést, akarom mondani veserohamot láttam, kb huszonéves korunkban. A barátom a földön fetrengett, ha az epe is ilyen...

vörösbor(de)minőségi 2015.02.15. 17:49:51

ez valami csodálatos.a képek.a poszt.ha én nyálat csorgatok húsételre?az már kisebb csoda.ez most megtörtént,sőt nagyon ajánlom,hogy holnap tudjak oldalast venni!!

élmény volt olvasni.
pár éven belül mellékletként letölthető lesz az illat-applikáció is..na majd akkor mi lesz :)))

Benikuty 2015.02.17. 13:38:08

@vörösbor(de)minőségi: akkor az a gyönyörteli állapot áll elő, hogy szagolhatod is azt, amiben most a nyelved tövig ficánkol :D
süti beállítások módosítása