Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (2) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (9) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Chérie (3) Cherie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkíni (27) cukkini (11) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (40) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (510) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (384) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) Jalapeño (3) jalapeno (25) jalapeño (27) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsír (62) kacsazsir (5) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfű (40) kakukkfü (113) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefir (3) kefír (2) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (32) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (67) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) lucullus (4) Lucullus (8) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olívaolaj (11) olivaolaj (148) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregánó (8) oregano (69) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (108) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (7) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (395) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfűbors (6) szegfübors (42) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (12) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (237) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (254) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Káposztás mindenféle (kocka, hasé, pogácsa)

2013.04.16. 07:00 Andrass9

Olvasom a lyányom listáját, mit kell még főzni neki, amit hiányol hazulról. Találtam 3 bejegyzést is, amit egy füst alatt el tudok készíteni: káposztás cvekkedli, káposztás pogácsa és káposztás hasé. Ezen finomságoknak közös eleme a cukron lepirított és párolt káposzta. Iszonyúan erős a szaga, csak akkor fogok bele, ha garantáltan folyamatos szellőztetést tudok biztosítani. Utolsó előtti nap a gyerekeknél, ők munkában, feleségem a boltokat járja a maradék ajándékok beszerzésére - ki tudom nyitni az összes ablakot!!!

Első feladat, magának a káposztának az elkészítése. Vettem két, tömör 2 kilós fehérkáposztát, hagyma, olaj, só és cukor van itthon.

10.jpg

A káposztát apróra reszeltem - beletelt egy teljes óra, mire kész lett. Reszelés közben rétegenként enyhén megsóztam. Egyrészt kell bele a só. másrészt egy csomó elpárolágtatandó létől megszabadít.

11.jpg

Elővettem a legnagyobb lábasukat (6 literes), amibe beleszórtam 8 ek kristálycukrot és barnára karamellizáltam.

12.jpg

Ezidő alatt megaprítottam a vereshagymát. Én mindig teszek egy keveset a káposztához - szerintem jó ízkiegészítő hozzá. Mire a cukor megbarnult, a hagyma kész is lett. A cukorba öntöttem kb 2 dl olajat (ez nem sok, ha belegondolsz, hogy 4 kiló káposztáról indultam), majd a hagymát szinte azonnal utánadobtam.

13.jpg

Kicsit megpirítottam, majd elkezdtem a káposztát kifacsarni és a hagymás olajra pakolni.

14.jpg

Persze ezt keverni is kellett közben, de a végén az összes káposzta a lábasban végezte (a torzsáját meg elmajszoltam).

15.jpg

Kíváncsiságból lemértem a só által kicsalogatott levet, ami 7.5 dl lett a 4 kg káposztából. Kb. 1 órát spóroltam vele a párolásnál, mert ezt mind el kellett volna gőzölögtetnem.

16.jpg

Szép aranybarnára párolódott az egész. Jobb szerettem volna zsíron készíteni, mert szerintem úgy finomabb - de hát nem magamnak főztem...

17.jpg

Előkészítettem a pogácsa tészta alapanyagát:

  • 70 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 2 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 kk cukor
  • 1 pohár tejfel
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg olaj


18.jpg

A tejben a cukorral felfuttattam a 7g száraz élesztőt (még nem találtam friss élesztőt a boltokban).

19.jpg

Beleszitáltam a lisztet a keverőtálba, utána tettem egy egész tojást és egy sárgáját.

20.jpg

A szuperduper Kitchenaid robotgépbe beillesztettem a keverőtálat, beletettem az élesztős tejet, kis sót és a tejfelt, majd elkezdtem keverni.

22.jpg

Világéletemben ilyen gépet szerettem volna venni. Most már nem .... Képtelen egy sűrűbb tésztát rendesen kikeverni, a keverőtál alján hagyja a lisztet, nem egyenletes. Szóval semmi pénzért nem cserélem le a Braun KM32 gépemmel, amit az 1960-as években terveztek és gyártottak!!! Kézzel kellett befejeznem a dagasztást, amit itthon a Braun megcsinál helyettem.

21.jpg

A pogácsatésztát betettem a hűtőbe pihenni, viszont elővettem egy doboz fagyasztott leveles tésztát. Valahogy olyan jók a fagyasztott leveles tészták, hogy nem szégyen őket használni. Hajtogattam már magam is nemegyszer, de egyszerűen csak speciális esetekben éri meg házilag előállítani.

A haséhoz a káposztás töltelék minden kiegészítőjét összeszedtem.

  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 2 pici tojás
  • 2 dl tej

23.jpg

A vajjal, liszttel és a tejjel egy besamel szószt főztem

24.jpg

Belekevertem kb 30 dkg párolt káposztát és a két tojást. Később adtam még vagy 20 dekányi káposztát hozzá.

25.jpg

A leveles tészta még nem olvadt ki teljesen, nomeg a hasé tölteléknek is hülnie kell, így elővettem a hűtőből a pogácsatésztát, kinyújtottam akkorára, amekko a szilikonlapra kifért és megkentem fél centi vastagon káposztával.

26.jpg

Háromba hajtottam.

27.jpg

És ismét kinyújtottam, mint egy rendes leveles pogácsát.

28.jpg

Ezt is megkentem káposztával.

29.jpg

Majd összehajtva visszatettem a hűtőbe.

30.jpg

A levelestésztát kicsit megnyújtottam (csak éppenhogy), majd 3 részre vágtam. Megkentem az egyik szélét tojás fehérjével, megpakoltam az időközben kihűlt besameles masszával.

31.jpg

Felcsavartam őket, megkentem tojással a tetejüket, és 4-5 cm-es darabokra vágtam. Volt, ami egyben maradt, volt ami még sütés előtt szétment, de nem nagyon foglalkoztam vele.

32.jpg

220 fokon sütöttem, míg szép pirosbarna lett.

33.jpg

A maradék káposztatölteléket kis zacskókban lefagyasztottam egy-egy adagra.

34.jpg

A pogácsatésztát kinyújtottam úgy kisujjnyi vastagra.

35.jpg

Nagy pogácsaszaggatóval kiszaggattam, tojással megkentem és cseppnyi parmezánt szórtam rá, mielőtt a sütőbe tettem. 200 fokon piros-barnára sütöttem.

36.jpg

A káposztás cvekkedlit már nem készítettem el, de a hozzávaló káposztát szintén lefagyasztottam. Majd megfőzi a tésztát hozzá a lyány, amikor enne belőle.

33 komment

Címkék: pogácsa káposzta besamel hasé cvekkedli

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr935228289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.04.16. 09:36:39

@susztertangó: Köszönöm, jó is itthon!
Külön posztot nem írtam csak azért, hogy visszatérésemet bejelentsem :)

süllőcske 2013.04.16. 10:19:22

Üdvözlünk itthon!
Profi a káposztás poszt.

medvedr 2013.04.16. 11:45:44

Nekem is reszelhetnél!:)

Topy 2013.04.16. 12:28:09

@medvedr: öööö... azért ennek van némi erotikus felhangja! :D:D:D

látjátok feleim szümtükkel 2013.04.16. 12:38:02

@Topy:
Te ugye káposztát még nem reszeltél?:)

Topy 2013.04.16. 13:58:40

@Topy: meg mondjuk nem ÚGY! :D:D:D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.04.16. 15:09:17

@medvedr: Sokat segített a munkában a foodprocessor ...
Amúgy, mivel imádom ezt a káosztaízt, mindig nagy mennyiségben készítem. Remekül lehet fagyasztani és egy cvekkedli elkészül forrástól számított 8 perc alatt!

medvedr 2013.04.16. 15:47:33

@Andrass9: Tudom, de utálom a reszelést, illetve az összetakarítását a szétrepkedett daraboknak

Ugyandehogy (törölt) 2013.04.16. 17:58:51

hát nekem is nagy vágyam egy szupadupa kitchenaid, de tényleg nem jó? de őszintén? mert most egy clatronics van tésztákhoz, de asse százas.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.04.16. 18:18:50

@Babette_: Őszintén - tényleg nem olyan jó és tényleg ez volt az álmom, de sokszáz zöldhasút nem adtam érte. Volt egy Oster, az mindent tudott tizedéért. A lyány kicsit sznob, meg sokat is süt (főleg makaront - de azt RG25-el készíti) és még ő is bevallotta, hogy tészta készítéséhez nem jó a gép, pedig a nagyot vette meg, amivel minden kéne, hogy menjen.
A konstrukció hibás. A keverőszár nem ér le a fenekére, sem nem az oldalára. Nem is értem, hogy lehet ilyet tervezni!!!

Pinka-Panka 2013.04.16. 19:38:26

@Andrass9:

Üdvözöllek és örülünk, hogy megjöttél.

Nagyon jó ez a káposztás sokféleség. A káposztás pogácsára még most így hat után is falatoznék.
Azt hiszem az egészben csak a reszelés a nehéz, a többi már csak lazaság, de megéri.

Köszi szépen!

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2013.04.16. 20:44:18

Szép jó estét!
Welcome home! Do you speak hungarian yet?
Ezek a káposztások nálam valahogy eddig a cvekedlinél értek véget, mostanában meg nem lenne szabad. Azért bűnözök rendesen, próbálgatom a határokat, talán szerencsével.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.04.16. 21:25:22

@Waka: Köszi, nekem már csak törni magyar ...

Ugyandehogy (törölt) 2013.04.16. 21:30:26

@Andrass9: hát nem is érhet le, nem is láttam olyat, ami leér. kikarcolgatná, vagy mittomén.
és milyen erős? bírja a nehéz tésztákat?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.04.16. 22:19:59

@Babette_: I beg your pardon - talán több robotgéppel találkoztam már életemben és bizony a jó gépek miliméter távolságra vezetik a keverőtálban a fejeket. Műanyag tál esetén pedig hozzá is érnek.
Persze mindez lényegtelen. A fontos, hogy rendesen megkeverje a tésztát. A fenti darab a 7 literes tál és az 500 W-os motor, ami valahol 300000 Ft körül mozog. Ez a profi legnagyobb gép. 4 kiló liszttel szépen elbánik (csak 10 deka marad az alján, ha keményebb a tészta). A képen kevert tésztát végül a dagasztószárral kezdtem, majd a krémkeverő lapáttal fejeztem be, ami teljesen kiemelte a tálból a tésztát és így sikerült valamennyire összedolgozni a nyersanyagot.

Ugyandehogy (törölt) 2013.04.16. 22:26:28

@Andrass9: 500w?
az akkor semmi.
ki is ábrándultam.
a clatronicsom 1000w, a moulinexem 800.
a clatrnicsot azért nemigen kedvelem, mert a látszat ellenére műanyag a háza (felépítése hasonlít a KA-re), és dagasztás közben mozog, mintha nyeklene, és ez zavar engem.
500w nekem kevés.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.04.16. 23:08:23

@Babette_: Amiatt én is csalódtam. A jó öreg Braun KM32-esem 400 W-os, pedig csak 1,5 kilós a dagasztótálja.
A nyeklő-nyakló megoldást a Bosh is kedveli. Először féltem, hogy szétesik, de valójában így sokkal tovább tart a termék :)
Ezzel a két géppel dolgozunk. Van, amire az egyik a jó (KM32 a keményebb tésztákhoz, krémekhez, míg a Bosh 4550(?) a habokhoz, piskótákhoz), van amire a másik.
A KitchenAid ipari változata 7 literes tartállyal már 956W-os, de 1000 dollár körül van az ára.
www.kitchenaidgepek.hu/kitchenaid-termekek/profi-robotgep-7-literes
Javasolják 4 kiló tésztához
Viszont érdemes volt beleásni magam a specifikációkba, mert megtaláltam, hogy van egy finomállító csavar, amivel a keverőszár és a tál távolságát állítani lehet!!!
www.kitchenaid.com/assets/pdfs/product/ZUSECARE/KSM7990WH_Use%20and%20Care_EN.pdf

Ugyandehogy (törölt) 2013.04.17. 05:49:11

@Andrass9: úgy tűnik, most úsztam meg egy 120ezres kiadást:)

medvedr 2013.04.17. 09:41:52

@Vaczak2: Káposztát reszelni? Jó a faszt!
@Andrass9: 3-4 kg lisztig szerintem kézzel a legjobb gyúrni, nem is kell annyit mosogatni kipakolni elrakni nálunk konyha vagyon nem gépterem. . Mondjuk nem árt, ha gyúrt már az ember életében-érted hogy mondom. :)

Fenchurch68 2013.04.17. 10:38:58

@medvedr: Maximálisan egyetértek, én a kis ötven alatti kilómmal is simán bedagasztok 3-4 kiló lisztből tésztát kézzel, legfeljebb "csöpög az eresz", de nem is szükséges külön gyúrni járnom :)
Tricepszre különösen jó hatású egy gimis osztálynyi pizzatészta.
A másik állításoddal is egyetértek, valóban, a f****t jobb reszelni, mint a káposztát, de valakinek azért azt is kell :D (Elnézést, elhagytam az úrinői modorom valahol, mindjárt meglesz...)

Blogkocsma 2013.04.17. 13:41:21

@medvedr: Ha emlékszel, jónéhányszor posztoltam gyúrt tésztát (a szó szoros értelmében) ...
Dagasztani viszont ritkábban dagasztok kézzel, azt a munkát nyugodtan a robotgépre bízom.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.04.17. 13:42:51

@Blogkocsma: Bocs - ez is én voltam, csak próbálom kideríteni miért nem sikerült Anicának kommentelnie.

medvedr 2013.04.17. 14:09:30

@Kató néni: Igen tricepszre megy a gyúrás és vállra. Neked (is) elhiszem, hogy mit jobb reszelni:)

Az osztály sütögetésről nekem egy horror élményem van: Amikor a kisebbik fiamék adták az ált. iskola valamelyik rendezvényén a büfét nekünk kellet goffrit sütni. Nem a bekverés, hanem a sütögetés volt a gond. Azt hittem belepistulok, annyit kellett sütnöm, két rossz kis háztartási goffri sütővel.

medvedr 2013.04.17. 14:11:34

@Blogkocsma: Megengedhetelen elpuhultság! Szittya-az kézzel dagaszt, nohát! (Kazár is):)

susztertangó 2013.04.17. 14:29:58

@medvedr: :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
süti beállítások módosítása