Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (2) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (9) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (3) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkíni (27) cukkini (11) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (39) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (509) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (18) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (383) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) jalapeno (25) jalapeño (27) Jalapeño (3) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsir (5) kacsazsír (62) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfű (40) kakukkfü (113) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (32) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (67) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) lucullus (4) Lucullus (8) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olivabogyó (2) olívabogyó (3) olivaolaj (148) olívaolaj (11) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (8) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (2) őrölt kömény (11) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (107) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (7) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (22) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (394) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (11) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfűbors (6) szegfübors (42) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (12) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (237) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (254) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Rakott kelkáposzta

2012.12.05. 07:00 Andrass9

Feleségem készített darált disznóból pörköltet. A koncepció jó - hortobágyi palacsintát kellene belőle készíteni! Megjött a kisleányom is, aki pukkadásig ette magát a friss édes palacsintával, valamint gyomorrontása is volt, így a hortobágyira nemmel szavazott :(

Most akkor mit főzzek? Eszembe jutott a rakott kel, ami rég volt, kértem hát feleségemet, hogy hozzon egy szép kelkáposztát, majd abból sütök.

Már éppen elkezdtem összeszedni a hozzávalókat, amikor leánykám közli:

- Nem emlékszel, hogy nem szeretem a kelkáposztát????

Nem emlékeztem ...

Sőt! Úgy rémlik, hogy ette ő azt régen. Sajnos a memóriám már nem a régi, sőt: már a memóriám sem a régi!

Viszont a fafejűségem nem változott: ha eltökéltem magam a rakott kel mellett, akkor az lesz. Punktum. Majd eszik töltött paprikát, mert az is van a hűtőben!

Összeszedtem hozzá:

  • 75 dkg-os (kicsi) fej kelkáposzta
  • 2 zacskó zacskós rizs (lehet köpködni!)
  • 1 pohár tejfel
  • 1 tojás
  • 750 gramm darált sertés pörkölt (ekkora volt az üveg)
  • Szerecsendió, bors, só

10.jpg

Kicsit bevágtam a torzsája körül a káposztát, majd nagy lendülettel az asztalra csaptam torzsával lefelé. Ettől a levelek leszakadtak a torzsáról, és egyszerűen kiforgattam a káposztából.

11.jpg

Lebontottam az összes levelet a fejről és folyó víz alatt leöblítettem. Valami tripsz szállongott körülötte, ezért forró vízzel mostam le.

12.jpg

A főzővízbe tettem egy kávéskanál szódabikarbónát, mert úgy tanultam, hogy a zöld leveleket mindig bikarbónás vízben főzzük - akkor megtartja a színét. Ez persze lehet urban legend is. Beletettem a leveleket, felforraltam és kb 10 percig főztem - vagy amíg a vastag szár éppen kezd megpuhulni.

13.jpg

Ezzel egyidőben feltettem két liter vizet sóval forrni a rizsnek. Amikor zubogott, a zacskókat egy fakanál nyelére húztam, majkd belesűlyesztettem a zubogó sós vízbe. Amikor újra felforrt, elvettem alatta a lángot kicsire, és 15 percig főztem.

14.jpg

Kicsit beolajoztam a tepsit és elkezdtem belepakolni a káposztát. Itt lehet először egy kis prézlit is szórni a tepsibe, de ami itthon volt, az avas volt - tehát prézli kimarad!

15.jpg

A majdnem megfőtt rizst összekevertem a darálthúspörkölttel, amiről kiderült, hogy hús csak elvétve van benne, viszont leve annál több - de most már késő. Ellenőriztem volna még az elején! Meg is sóztam, mert sótlannak ítéltem és daráltam rá borsot, meg szórtam egy kiskanálnyi majorannát.

16.jpg

Összekutyultam a tejfölt a tojással és jó adag frissen reszelt szerecsendióval. Megsóztam és borsoztam is kicsit.

A letett káposztalevelekre rétegeztem a rizses keverékből, majd meglocsoltam kis tejfölös öntettel.

17.jpg

A rizses húsos réteget betakartam káposztalevelekkel, amit szintén meglocsoltam kis tejföllel.

18.jpg

Ezt addig folytattam, míg elfogyott a rizses pörkölt keverék (most 4 réteg lett). Erre rálocsoltam a maradék tejföl felét és betakartam a maradék káposzta levelekkel. Szűken, de lefedte a tepsit!

Van egy olyan dilim, hogy a kelkáposztának legjobban a sötétzöld külső leveleit szeretem, hát ilyenkor azt tartogatom a végére.

19.jpg

A teli tepsire rákentem a maradék tejfelt, ezt is megsóztam és durvára darált borsot szórtam még reá. A kelkáposzta imádja a borsot (szerintem). Ment a sütőbe 180 fokra 50 percre.

20.jpg

Megsült, kivettem.

21.jpg

Persze a család többi tagja sehol, így a kóstolásra várni kellett kicsit.

23.jpg

Egy kupac tejföllel tálaltam:

22.jpg

Leányom becsületére mondjam: megkóstolta, majd betolt egy teljes tányérral, csak a tetejéről vette le a káposztát!

43 komment

Címkék: pörkölt kelkáposzta tejfel

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr804941664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Topy 2012.12.05. 07:09:45

pörkölt jöhet, csak kelkáposzta ne legyen hozzá semmiképp! :D

Pinka-Panka 2012.12.05. 09:08:03

Sziasztok! szép havas reggelre ébredtünk ma:)

szerintem nagyon finom a rakott kelkáposzta, s ez a pörköltes verzió mégis más ízt ad, mint ha a darált húst készítem pörköltnek. Mindkettőt próbáltam, nekem ez még finomabbnak tűnt.
Nagyon guszta András!

Isley 2012.12.05. 09:34:18

Sziasztok!
Jól néz ki, a recept is jól hangzik, mégis a rakott kel is azok közé az ételek közé tartozik, amiket megeszek ha elém teszik, de én magam nem készítem.

Pinka-Panka 2012.12.05. 10:13:28

Valaki már emlegette, hogy kínai kelből finomabb. Az is finom szerintem. Egy hétköznapi kaja, ami jó esetben 2 napra elég. Finom ez, bármilyen zödség jó csőben sütve, így húsosan lerakva. Nálunk legalább is.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.12.05. 10:49:47

@Pinka-Panka: Jó reggelt! Szép fehér a világ:)
A rakott zöldség csőben nálunk is kedvenc kaja. Szeretjük azt hidegen/melegen egyaránt!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.12.05. 10:50:17

@Topy: Hát .. pedig nekem ezt kell ma ebédelnek ismét :)

Topy 2012.12.05. 10:57:48

@Andrass9: lélekben veled vagyok, majd sajnállak ebédidőben! :)

szeretem a zöldségeket, de van pár, ami nem és nem... ilyen a kelkáposzta is... kovászolva megeszem, de mihelyst hőkezelik, kiráz tőle a hideg
egyszer gyerekkoromban megpróbálták rám erőltetni a kelkáposztalevest, fél órán belül lázam volt :D

süllőcske 2012.12.05. 12:37:57

Szerintem a kel jó alapanyag, de nem szabad lenézni, mostohán kezelni. Különböző készülési fázisokban folyamatosan változik az íze.
A túlkészülés nagyon rosszat tesz neki. Számomra rossz példa a hajdani, agyonfőtt, berántott kelkáposztafőzelék, fáradt, émelyítő ízeivel, csúnya állagával.
Rövid készítéssel, legyen kis abálás, gőzölés,vajon párolás, sőt, pirítás!, ínycsiklandozó ízeket lehet kinyerni belőle. A levelek tök jók a betöltésre, mindenféle szömörcsögök gyengéd párolására.
Aztán ott vannak a nagy erek, a torzsa. Na hát abból jó alapfőzeléket lehet, vajjal, hagymával, fokhagymával. Mixer neki, és máris folytatható roppanósra főzve zöldeket, vihető húsos irányba.

susztertangó 2012.12.05. 14:39:58

@Andrass9: Amikor a cipőmet cipőkrémmel kenem, akkor bizony köpködöm, hogy fényes legye. A zacskós rizst miért?

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.12.05. 16:29:29

Azt hiszem holnap kínai keles tésztát főzök. Hétvégén pörköl lesz nokedlivel.
Ha jól meggondolom az is egy rakott kel. Bár az anyagcsere annál gyorsabb.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.12.05. 18:31:03

@susztertangó: Valamiért a gasztroblogger társadalom lenézi a zacskós rizst. Tény, hogy egyszer nekem is sikerült belefutnom egy rosszul elkészítettbe, de nagy általánosságban egyszerű és gyors módszer pergős rizst főzni. Talán ezért?

Pinka-Panka 2012.12.05. 18:46:57

@hajdulaszlo (volt hajdul): a blogodon jó recepteket raktál fel, a kelből, a holnapi receptre is kíváncsi volnék!

Pinka-Panka 2012.12.05. 18:48:19

Szép estét nektek!

Ma itt teázom, miután a bentrekedtem a munkahelyemen. tejel szeretném, s melegen:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.12.05. 18:50:46

@hajdulaszlo (volt hajdul): Rakott kel tésztával párosítva? A végén még káposztás cvekedlivel eszed majd ...

Pinka-Panka 2012.12.05. 18:53:02

@süllőcske: jókat írsz nagyon. én is viszolygok az agyonfőtt és berántott főzeléktől. Én is csak roppanósra párolom, főzöm meg. Levesnek is, főzeléknek is, rakva és töltve is mindenhogyan jöhet. Most a férjemnek tiltás, így nincs.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.12.05. 18:53:30

@Pinka-Panka: Jó estéket neked is!
Én meg visszavittem az üvegeket, mert mindig akkor dugul el a lefolyó, amikor tele a pince üres üvegekkel. Gyorsan vettem Mikulás ajándékot a kislánynak és karácsonyit a fiúnak. Amilyen szerencsém volt, ma (és még holnap is) a Praktikerben +15% kedvezmény volt mindenre, még az akciós árakra is!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.12.05. 18:55:18

@süllőcske: Kelkáposztafőzelék kedvenc! Rövid ideig főzve: csak krumplival, köménnyel és fokhagymával, hogy még roppanós maradjon a levél és kemény az ere. Ja és sok frissen őrölt borssal tálalva!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.12.05. 18:58:00

@Pinka-Panka: Én meg elvesztettem Laci blog címét :(

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.12.05. 19:01:11

Szép estét! Tea van? Kutya fáradt vagyok.
Szeretem a rakott kelt, csak sajnos...
Egyszer nekibuzdultam, és úgy készítettem el, hogy töltött káposzta módjára beletöltögettem a nagyobb levelekbe. A kisebbeket meg felaprítva alá meg rászórtam. Egy kevés káposzta főzőlével felöntve pároltam puhára.

Pinka-Panka 2012.12.05. 19:03:07

@Andrass9: olvastam én nála ilyen párolt valamiket vele, azt hiszem köretként, nagyon jól nézett ki. ügyes nagyon!

Pinka-Panka 2012.12.05. 19:05:16

@Andrass9: nekem mondod? - már gondoltam megkérdem én is hogy miért nincs. Ha bejön a kocsmába, hátha elmondja mi van? Majd egy sört adjunk neki:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.12.05. 19:05:49

@Waka: Töltögetve eheted? nem teljesen értem. Maga a kel a tilos, vagy a töltelék?
Csipketea van csak ...

Pinka-Panka 2012.12.05. 19:06:39

Amúgy ez a rakott káposzta, savanyú káposztával is jó, sőt...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.12.05. 19:06:54

@Pinka-Panka: Jó - sert megérdemli, mert jókat ír. Amúgy azért nincs, mert elege lett a trollokból, ha jól emlékszem.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.12.05. 19:07:22

@Pinka-Panka: Sima káposztával més nem ettem ilyent

Pinka-Panka 2012.12.05. 19:09:08

@Andrass9: jó, de még kocsmázni se jár...majd a sörre hátha beugrik:)

Savanyú káposztásat nem ettél?

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.12.05. 19:10:42

@Andrass9: A csipke jó lesz. Ehettem én akárhogy, míg ehettem. Az az egyszer nem mostanság volt.

Pinka-Panka 2012.12.05. 19:14:31

@Waka: a férjem se eheti, átérzem! Persze mi sem, mert nem ennék előtte olyat amit Ő nem ehet.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.12.05. 19:26:18

@Pinka-Panka: Soha nem ettem savanyúkáposztás rakottat sem. Abból töltött vagy székelykáposzta lett mindég.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.12.05. 19:27:41

Most megyek, navigálok a lábamon.

Pinka-Panka 2012.12.05. 19:32:25

@Andrass9: akkor tessék kipróbálni, mert az is nagyon finom!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.12.05. 20:23:51

@Pinka-Panka: Valahogy nem vonz igazán. nekem a savanyúkáposztához a lé kapcsolódik. Rakottan meg száraz lesz (viszonylag).

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.12.05. 20:55:26

@Andrass9: @Pinka-Panka: Szóval, ha a nevem melletti linket kinyitjátok, s ott a nagy kék W betűre, hát ott van.
A neve PO-nak köszönhető.
Tapasztalat, viszont, ha nem akarod, hogy trollok megtaláljanak, nem szabad olyan blogon kommentelni, ahol ők is nagy számban előfordulnak. Majd szépen lassan az értelmes írások, újraszerkesztve visszakerülnek.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.12.05. 21:01:24

@hajdulaszlo (volt hajdul): Persze a moderáció is működik, csak túl körülményes.

Pinka-Panka 2012.12.06. 08:25:46

@hajdulaszlo (volt hajdul): köszönjük szépen és továbbra is olvasunk, s várjuk milyen különleges finomságot varázsolsz a tányérotokra. Mi meg eltanuljuk, meg irigykedünk kicsit...

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.12.06. 08:35:16

@Pinka-Panka: Aranyos vagy, csak azt nem veszed észre, hogy mi meg itt bombázunk, hegy legalább kommentben oszd meg, a receptjét annak amit főzöl. Láttam a másik posztban már írod, mit főzöl, de recipe az nincs.
Én már mióta várom annak a k.va tárkonyos krumplilevesnek a receptjét :-) A mai kínai keles tészta előtt jó is lenne.

Ugyandehogy (törölt) 2012.12.06. 09:06:21

@hajdulaszlo (volt hajdul): ez így nekem körülményes. felugró ablakban jelenik meg, csak becsukni lehet, és nem lehet legörgetni.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.12.06. 09:12:06

@Babette_: A Hajdú László's wordpress blog címre (linkre) kattintva a felugró ablak fejrészében kinyílik a hajdurivorkatidzslaci.wordpress.com/ oldal

Ugyandehogy (törölt) 2012.12.06. 09:40:32

@hajdulaszlo (volt hajdul): ez így jó link, köszi.
csak nem értem, miért nem jössz blogspotra...

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.12.06. 13:23:26

@Babette_: Volt ott is blogom, egy régi felhasználói nevemmel, de miután naponta jött az üzenet, hogy innen-onnan próbáltak hozzáférni a címlistámhoz, generálisan töröltem.
Egyébként a virtuális baráti körömben, ahová remélem titeket is sorolhatnak, mindenki pontosan tudja ki vagyok.
Pontosítok, ott volt a blogom eredetileg
süti beállítások módosítása