Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (2) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (9) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (3) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkíni (27) cukkini (11) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (39) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (509) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (18) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (383) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) Jalapeño (3) jalapeno (25) jalapeño (27) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsir (5) kacsazsír (62) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (113) kakukkfű (40) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (32) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (67) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) Lucullus (8) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olívaolaj (11) olivaolaj (148) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregánó (8) oregano (69) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (2) őrölt kömény (11) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (107) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (7) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (22) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (394) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (11) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (42) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (12) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (237) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (254) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Tojássaláta, ahogy az USA-ban ettük

2012.11.20. 07:00 Andrass9

Minden alkalommal, mikor kiérkezem, első dolgom egy alapos bevásárlás. Persze a gyerekek nem tartják a hűtőt üresen, csak éppen más van benne, mint amit szeretek. Három kötelező venni/tennivalóm van az első nap:

  1. Venni egy liter Heavy Cream-et (33%-os tejszín), amit reggelire szépen eliszogatom a kávéval.
  2. Főzni egy olyan igazi húslevest. Van velőscsont, jó csontos marha oldalasok, lábszár, lapocka meg rakat zöldség. Csak petrezselyemgyökér nincs. Nem ismerik. Ezt itthonról viszek leszárítva (ssshhh - ne szóljatok a határon, kaját tilos bevinni).
  3. Fél kiló tojássaláta valami bagett szerű kenyérrel.

Az első kettőt itthon is reprodukálom nemegyszer, de a tojássaláta az kihívás. Valahogy feleségemnek sohasem sikerül olyanra, mint amit kinn veszek a sarki szupermarketben. Hígabb, savanyúbb ... a fene tudja.

Adódott az alkalom: kaját kell gyártani a siserehadnak, akik festik a lányom lakását. Elkészült a házibuli pástétom, de van aki nem eszik sertést, hát megpróbálkozom a tojássalátával.

Feltettem közel egy tálcányi tojást főni keménytojásnak hideg vízben, ahol a víz ellepte a tojásokat. Szép lassan forrt meg a víz, kapott még 8 percet, majd lezártam és letakarva pár percig magárahagytam.

Miután leöntöttem róla a forró vizet, csapvízzel hűtöttem langyosra, hogy könnyen hámozható legyen. Meglepő gyorsan végeztem 24 tojás megtisztításával! Ebből persze a salátába csak kevesebbet használtam fel, a többi ment a pástétomba.

Hozzávalók:

  • 10 keménytojás
  • 1 kicsi fej hagyma fele
  • kis csokor petrezselyemzöldje
  • 1 szál zellerlevél a vastag szárával
  • 2 zsályalevél és egy csöppnyi oregano - mert csak.
  • 3 ek mustár
  • 2/3 pohárnyi majomméz
  • 1 kiskanál Worchestershire szósz
  • só, bors, szerecsendió

10.jpg

Amig tiszta volt a vágódeszka, megaprítottam a fűszernövényeket egész picire. A hagyma felét is nagyon pici kockákra vágtam - éppen csak, hogy jelen legyen a salátában. A tojásokat elfeleztem, és a sárgáját egy keverőtálba tettem.

11.jpg

A sárgája közé dobáltam az aprított zöldeket. Beletettem a mustárt és a majonéz felét.

12.jpg

Alaposan összedolgoztam a villával, de túl sűrűnek ítéltem, így belement a másik fele is a majonéznek.

13.jpg 14.jpg

Így már jobb! Jöhet a fehérje aprítás. Van, aki nagyon apróra szereti, de mi öregre vágva ismertük meg, hát most sem apróztam el. Az egészet beletettem a sárgájás masszába.

15.jpg 16.jpg

Összedolgoztam a keveréket, majd egy lezárható dobozba tettem.

17.jpg 18.jpg

Mi általában kanállal esszük kenyérrel, de így is fel lehet szolgálni:

19.jpg

Már azért megérte dolgozni vele, mert ez pontosan olyanra sikerült, mint amiről álmodtam!

57 komment

Címkék: tojás

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr424910178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pinka-Panka 2012.11.20. 07:48:32

Ragyogást nektek!

András, nagyon szeretem a tojássalátát. Jó fűszerezés. Magam annyiban csinálom másképp, hogy újhagymát szelek bele, a tartárt is magam kavarom össze.
Nagyon guszta képek, a szendvicset most betolnám!

van úgy, hogy a tojás mellé, még sajtokat és almát teszek, tudom az már katyvasz, de böjt idejében variálni kell.
Finom!

süllőcske 2012.11.20. 08:29:30

Ez a verzió is finom, kérek egy kicsit.
Pankának az új, esetleg metélőhagyma dolgában igaza van.
Saját módszerem:A tojásokat, vagy egy részüket úgy főzőm meg, hogy sárgájuk külseje éppen csak megszilárduljon. Ezeket kipiszkálom, majd keverem habverővel. Közben mehet az olaj, duzzad, duzzad, belenyomom a mustárt, só, bors, sz.dió, citromlé.
Egyszóval a majomnéz bőven adagolt, félig lágytojás sárgából készül, ez adja a sűrű testét a salátának.
És finom.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.20. 09:21:53

@süllőcske: A te módszered nagyon jó a majonézre - hátha még langyos is a tojás. Én is gondoltam a majonéz saját készítésére, de túl sok lett volna, és nem fogy el.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.20. 09:24:38

@Pinka-Panka: Jó reggelt! Errefelé nem ragyog.
A mindenféle adagolása teljesen normális. Ha elég almát teszel bele, akkor már majdnem franciasaláta :)
Elsődleges célom volt az amerikai íz és halmazállapot felidézése, ezért a zeller. Hagyma abban egyáltalán nincs.
Akartam snidlinget vágni bele, de már elfagyott :(

tartetatin 2012.11.20. 09:53:59

Finom! Londonban 3szög szendvicsben főleg :) Mivel nekem zsigeri averzóm van a bolti/ házi majonéztől, tejföl/citrom kombóval szoktam. Meg pici kurkumával, hogy sárguljon.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.20. 09:55:46

@tartetatin: Ha nincs benne fonnyadt salátalevél ...

tartetatin 2012.11.20. 10:08:01

Akkor rakjunk bele avokádót. Utána egy csoki brownie meg egy nagy latte sziruppal. Min. 2000 kcal :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.20. 10:20:35

@tartetatin: nekem a londoni 3szög szendvics mindig a lottyadt salátalevéllel kapcsolódik. Reptér és repülő, ahol ettem. A városban soha! Valamiért nem vagyok egy szendvicsevő. Az USA-ban sem szerettem meg, pedig a Subway és hasonlók egész ehetőket készítenek.

tartetatin 2012.11.20. 10:51:02

Jajte! Nem a röptéren kell szendvicselni, hanem pl. a Borough Marketen a www.cappacasein.com sajtosnál melted cheddar/onion szendsót, vagy az indoai Mooli's-nál a Sohoban.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.20. 10:59:52

@tartetatin: Nem hangzik rosszul!
Persze, ha csak átszállok Londonban, ritkán van alkalmam bemenni a városba. Néha úgy szerveztem, hogy legyen 5-6 óra az átszállásra, akkor jut idő bemenni a Covent Gardenbe egy ebédre és egy sörre.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.11.20. 11:07:06

Ez a saláta egy rendbe tartozik az én régebben posztolt telemea salátámmal. Ott a tojás mellett telemea/feta sajt van még, az öntet pedig krémmé passzírozott sárgája tejföllel, az egész sok petrezselyemzölddel vegyítve.

Legközelebb elmozdulok egy ilyen kézműves majonnaise irányába. De nem hidegen sajtolt napraforgó olajjal, mert az nagyon besenyő. Hanem például olívával. Vagy kukoricacsíra olajjal...

medvedr 2012.11.20. 11:10:43

Ez konkrétan most az USA ban készült vagy itthon? A tojáspástétomok közül a libazsírral készült zsidó tojást szeretjük nagyon. A házi majonézzel nem érdemes vesződni bár azért az jobb mint bármelyik bolti. Mondjuk 10-12 vendégnek jobb a bolti az ördög nem alszik. Szendvicseket lehetőleg sehol se.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.20. 11:11:18

@tartetatin: :) Nem semmi a Raclette mennyiség a kislány ráfarigcsál a szendvicsre !!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.20. 11:13:07

@PO: Besenyő helyett piréz módra készítsd kukoricacsíraolajjal :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.20. 11:15:09

@medvedr: Ez itthon készült a múlt hét végén. Zsidó tojást még nem készítettem, biztos érdemes lenne! Házi majonézt pont a vendégek miatt nem szívesen kavartam volna. Még ha magunkat ....

tartetatin 2012.11.20. 11:16:58

@medvedr: akkor még kimaradt neked A Sandwich :)

tartetatin 2012.11.20. 11:37:37

Hotyhoty nincs fehérrépa? Root parsley nem kapható?
Vagy parnsnip? paszternák-pasztinák vitát most engedjük el :)

süllőcske 2012.11.20. 11:59:41

@medvedr: Ha figyelsz, olvashatod, hogy több mint lágytojásból készítést ajánlottam. A veszélyfaktor csökkentése miatt is, meg azért, mert így lehet jó testesre készíteni.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.20. 13:23:04

@tartetatin: Egyszerűen nem ismerik. Csak parsnip van, de annak nagyon más az íze. Próbáltunk a helyi farmokon venni, de csak néztek, mint borjú az újkapura.

süllőcske 2012.11.20. 14:44:41

@Andrass9: Ez nagyon érdekes, ez a fehérrépa dolog.
A pasztinák, persze, hogy teljesen más.
Különben, most fogok kimenni, a napokban, barabolyt szedni. Mert az kora tavasszal, és ilyenkor ízletes.

Maya-- 2012.11.20. 14:54:03

hú, én ezt nagyon szeretem :) pont így készítem, csak a fűszerek másak. amúgy még olyat is szoktunk, hogy a füstölt szalonnát összedaráljuk sok tojással meg hagymával és bőven megszórjuk pirospaprikával és borssal. imádjuk teával, s én speciel bodzaszörpös vízzel :)

susztertangó 2012.11.20. 15:33:02

@PO: Hát, ha mágocsi az a hidegen sajtolt napraforgó, akkor nicket váltok, Susztertangóról Besenyő Istvánra.:-)))

Isley 2012.11.20. 16:04:00

Sziasztok! Szeretem a majonézes tojássalátát, bár ritkán készítek. Karácsonykor mindig.

süllőcske 2012.11.20. 16:12:53

@Isley: Szia. És Te hogyan készítéd?

Isley 2012.11.20. 16:45:09

@süllőcske: Ahogy Pinka-Panka, és a majonézt egy kis
kefírrel/joghurttal hígitom.

tartetatin 2012.11.20. 17:28:23

Apropó! (pestiek)Menjetek vasárnap a Szimpla piacra !

Pinka-Panka 2012.11.20. 17:46:50

Szép estét nektek!

Most tértem vissza a szép napsütéses délutánból, igazi sétálni való idő volt ma!
Egy ilyen saláta, remek ötlet egy hústalan naphoz, abban a szendvics formában, zöldekkel és finom nedűvel.

Pinka-Panka 2012.11.20. 17:49:12

@Isley: üdvözlünk! Én is joghurttal csinálom, hogy könnyebb legyen!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.20. 17:50:28

@Pinka-Panka: Kellemes estét neked is!
Nekem amilyen szerencsém volt, nem is sikerült rendes mennyiséget enni ebből a salátából, csak kóstolni. Olyan sikere volt, hogy nem maradt :)
(Záli te dicsekszel!)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.20. 17:51:02

@tartetatin: Én még egyszer sem voltam. Miért is kellene menni? Lesz Benikolbász?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.20. 17:53:43

@Isley: Szia és üdvözlégy minálunk!
Kefír/joghurt higítás nem rossz, de én még tejfölt sem tettem ebbe az alapreceptbe - olyanra akartam, mint odakinn.
Amikor a feleségem készíti, az tejföltől híg.

Pinka-Panka 2012.11.20. 17:55:51

@Andrass9: el tudom képzelni, hogy elfogyott és éhen maradtál:) én is úgy szoktam, addig szolgálgatok fel, meg tálalgatok mindent jó szívvel, hogy mire ennék, addig nincs.
Ez jó dolog nagyon:)

Pinka-Panka 2012.11.20. 17:58:41

@Andrass9:igen, igazad van, az úgy jó az a recept, ahogy te készíted, mi csak belekotyogunk, hogy mi még mit tennénk bele..
ezért nincs 2 egyforma ugyanazon étel, se ízben, se elkészítésben.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.20. 18:14:13

@Pinka-Panka: Nem, nincs igazam!
A recept nagyon sokféleképpen jó!
Jelen esetben egy konkrét ízt szerettem volna megtalálni, és örültem, hogy sikerült :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.20. 18:16:57

@Maya--: Hát az nem egy fogyókúrás saláta :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.11.20. 18:29:49

Szép estét! Van valami inni?
Így, ahogy van, nem hangzik rosszul. Egy korábbi malőr miatt én egy ideje bolti majonézt használok, kicsit dúsítom némi friss adalékkal. Kencének már készült hasonló, vaj és apróra reszelt csemegeuborka hozzáadásával. Salátának viszont kicsit öregebbre vágnám a fehérjét. Persze, értem én, ez egy máshol kóstolt étel hazai reprodukciója.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.20. 18:34:40

@Waka: Az eredeti valóban öregebbre van vágva, csak megszaladt a késem :)
Szép jó estét. Most Cabernet Savignon rozé-t tudok szolgálni. @Pinka-Panka: meg tán valami könnyebbet?

Pinka-Panka 2012.11.20. 19:00:35

@Waka: nekem is, kérek belőle:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.20. 19:08:19

@Waka: @Pinka-Panka: Akkor én is iszom veletek egyet. Egészségetekre!

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.11.20. 19:18:49

THX! Ma sokat írtam, de elég messze még a vége, sokat kell csiszolnom rajta, hosszú lesz, és elég nyögvenyelősen akar kibontakozni a történet, főleg, hogy folyton eszembe jut valami.

süllőcske 2012.11.20. 19:19:08

@Waka: @Andrass9: Én félkarikára vágva tanultam anyámtól.
A 17.sz-i Erdélyben volt egy ugyanilyen étel. Uggyanilyen.

süllőcske 2012.11.20. 19:22:17

@Waka: Hajrá, várjuk az újabb tefélédet!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.20. 19:31:10

@süllőcske: Akkor ez tök jó! Az USA-ba Erdélyből ment ki a recept!
A vágás odakinn inkább valamiféle kaszabolás. Teljesen összevissza formák vannak.
Dehát mit várhatunk egy olyan ország konyhájától, amely a meghámozatlan főttkrumpliból készült "koszos" krumplipürét HÁZIAS-nak hívja :)

süllőcske 2012.11.20. 20:31:05

@Andrass9: Micsudi? Hát csak ne híjja így! A püré hazája a franszia konyha.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.11.20. 21:03:10

@Pinka-Panka: csak nekem van megtiltva az ivás? Én egy deci szódát kérek két deci szódával.
Erről jut eszembe, hogy gyerekkorunkban bejártunk a kultúr presszóba, egy deci csapvizet, egy deci szódával inni.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.20. 21:15:28

@hajdulaszlo (volt hajdul): A rozé elfogyott, de nyitottam egy Villányi cuve-t. Az ugyan nem szóda, dehát ....

Maya-- 2012.11.20. 21:41:53

@Andrass9: bizony, hogy nem :) de kicsi szalonnát kell beletenni, ami tökéletesen helyettesíti a majonézet és sokkal finomabb. igaz, hogy picit keményebb lesz. na meg nem kell 10 tojásból csinálni. mi csak 4-ből szoktuk egy pár szelet szalonnával és nem kell mondanom ugye, hogy vékonyan kenjük a kenyérre. beccsszó :)

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.11.21. 06:40:26

@susztertangó: földesi az olaj. De azért így is módosíthatod :D

Azért írtam, hogy besenyő, mert a hidegen sajtolt naprafprgó olajjal készült majonéz nagyon arrogáns, erős ízű, szinte csípős. Nem sok minden viseli el a társaságát. Az olívával készült is lehet nagyon fűszeres, az olajtól függ.

tartetatin 2012.11.21. 08:37:34

@Pinka-Panka: mert klassz :) Üdítő folt ebben a randa-szürke városban. (Aztán át lehet menni a Lehelre bevásárolni is)

vörösbor(de)minőségi 2012.11.21. 16:19:54

@Andrass9: hmmmm mire rájöttünk,hogy lehet azt az utolérhetetlen istenkirályság füstölt kolbászt ajándékként vinni de úgy,hogy ne akadjon el ott ahol eddig sokszor:))))nna addig sok kiló ment a levesbe...és milyen 1ccerű apró kis dolog kellett hozzá,amire sandaság ide vagy oda sosem gondoltunk:)))pedig a szándék az komoly fejtörésre és konspirációra sarkallta a családot!

Pinka-Panka 2012.11.21. 16:47:51

@hajdulaszlo (volt hajdul): dehogy van! Sőt előírás napi két deci kitűnő minőségű bor, vagy háztól nagyon jó.Egészségedre!
süti beállítások módosítása