Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (3) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (10) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Chérie (3) Cherie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkini (11) cukkíni (27) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (40) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (510) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (384) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) Jalapeño (3) jalapeño (27) jalapeno (25) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsír (62) kacsazsir (5) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfű (40) kakukkfü (113) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (33) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (68) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) lucullus (4) Lucullus (8) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olivabogyó (2) olívabogyó (3) olívaolaj (11) olivaolaj (148) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (8) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (108) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (8) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (395) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfűbors (6) szegfübors (42) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (12) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (238) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (255) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Szilvalekvár kavarás nélkül

2012.09.27. 07:00 Andrass9

Még éppen a szilvaszezon végén jött egy új olvasónk, Koronafürt, aki a sült paradicsom gondolatára megemlítette a szilva sütését. Volt oly kedves, hogy némi támpontott is nyújtott, ezért kipróbáltam.

Álljon itt elsőre az ő receptje, amihez néhány megjegyzést és tapasztalatot fogok fűzni a képekkel egyetemben.

Szép estét mindenkinek!
Apró szemű, mézédes, leves szilvából kb. 4 órán át sütöttem, talán 160-180°C-on. Az eredeti recept pici (1/2-1 deci) ecetet is írt, de nem vagyok róla meggyőződve, hogy mindig tettem alá. Nem fog köpködni. Akkor van kész, ha már az edény széle ijesztően csúnya a ráégett gyümölcstől. Ne ijedjetek meg tőle, rövid ideig tartó áztatással lejön, nem kíván az új adag új tepsit. Fél óránként érdemes ránézni, egyszer túlsütöttem, száraz lett. Ha nem tudod eldönteni, jó-e már, akkor a tetejéről egy tányérra szedj, forgasd kanállal, érezni fogod az állagán, ha kihűlt, az ízén is, ha kész. Héjas, de nem zavaró, szerintem nagyon finom, nem kívánja a plusz cukrot.

Ez teljesen egyértelmű recept - meg kell csinálni!
A helyi 3 betűsben még volt 180-ért szilva, gyorsan vettünk 6 kilót. Ezt két menetben sütöttem meg egy inox tepsiben. Az első az inkább szilva röszter állagú lett - feleségem nagy örömére, míg a második adag klasszikus szilvalekvár állapotot vett fel.

10.jpg 11.jpg
12.jpg 13.jpg
14.jpg 15.jpg
16.jpg 17.jpg


A sikeren felbuzdulva vettem 9 kilót a kispiacon. Ezúttal egy fantasztikusan érett szilvát kaptam. Előhorgásztam a pulykasütő lábasomat, amit még nagyanyámtól örököltem. Abba éppen befért az összes.

20.jpg 21.jpg
22.jpg 24.jpg



Tanulságok, tapasztalatok, tanácsok:

  • Nem tettem bele ecetet - mindkét adag kellően pikáns volt.
  • A fahéjat is kihagytam, mert igy sokoldalúbban tudom később felhasználni. Persze, ha kisebb adagot készítesz, ez nem lehet probléma.
  • A tepsit/lábast tényleg egy mozdulat kimosni kis áztatás után, és én sem mostam ki a két adag között a tepsit.
  • Ami a legfontosabb - én csak 140-150 fokon sütöttem.
  • Valóban 4 óra a röszter jelleghez, még 30 perc a lekvárhoz. A nagy lábasban mindez 6 óráig tartott.
  • Minden esetben kevesebb, mint a felére redukálódik - így kalkuláld az üvegeket.


Még egyszer köszönöm Koronafürtnek a receptet!

145 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr224798287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Benikuty 2012.09.27. 19:20:55

@Andrass9: azt akartad írni, hogy nehogy már a tökéletesség gyanújának árnyéka vetődjék rád?:D Szerintem szeretnéd;)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.27. 19:22:49

@Benikuty: Papnak nem lennék jó, de igyekszem mindenkitől tanulni. A helyreigazításokat soha sem vettem rossznéven.
Nekem más a szakmám, más életet éltem eddig. Itt és a kertemben próbálok megtanulni olyasmit, amit még nem csináltam. Sajna sertés- vagy marhatartást nem engedélyez a tanács, az (és a csatolt rengeteg tudás) bizony kimarad az életemből. A kecske is :(
Ezért próbálom legalább a legjobb forrásból beszerezni azt, amit nem tudok magam előállítani.
Kolbász forrást már találtam :) Kecskesajt forrásom még nem egyenletes, vajat és ghí-t már tudok magam is csinálni. A befőzés pedig a kerti munkám eredményének télire való tartósítása (és Hagymával ellentétben a gyerekeim téli ellátása is).
Elhiszem, kicsit sok az ilyen tartósító posztom, de bírjatok velem - jön itt még kutyára dér, amikor arról posztolok, milyen üveget vettem le a kamrapolcról :)

susztertangó 2012.09.27. 19:26:30

@dömbi: @Andrass9: A Gugli és Viagra az ember legjobb barátja. Az előbbi szerint azért kell,
1./hogy le ne égjen (?).
2./hogy zsírtalanítsd a lábost-ekkor csak ki kell vele öbliteni.
Azért volt aki 2 cm vastag szénkéreget is gyártott.:-((

Benikuty 2012.09.27. 19:26:58

@Andrass9: kecskesajtot tudok ajánlani, talán tökéletest, kolbászt viszont nem.
Kiló alatti kapirgáló csirkét, gyöngyöst szintén:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.27. 19:30:14

@Andrass9: egészséges személyiséghez hozzátartozik a tökéletlenség, gyengeségek, hibák.

süllőcske 2012.09.27. 19:32:47

@PO: Fekete haj híján szédületes látványt nyújt az égetett sienna pigmentjelölésű színben pompázó sörény, ezzel a kökényszemmel.
Vagyis rőtbe hajló barna, tompa rezes fénnyel. Nagyon finoman kreolos bőrrel, a nyakban lazurit kővel.

Benikuty 2012.09.27. 19:33:28

@anica inkognitóban: én ezekre büszke vagyok, nincs más választásom. Kérdés, mit szól ehhez a környezetünk:)

1kutya 2012.09.27. 19:39:28

@Andrass9: @Benikuty: 20-as lett a mustfoka, elméletileg 12-13 szeszfokos bornak kell belőle lenni (jelenleg egy 1000 literes kádban tanyázik:)

@Mitzi von Küche: nyugi, TE mindenképpen kapsz:-DDD

@anica inkognitóban: reménykedünk! dongó meg muslinca legalábbis millió benne:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.27. 19:41:20

@1kutya: hééééééééé, mi meg nem kapunk??:O:( :DDDD ne legyél már smucig, nem jellemző ez rád..:)

1kutya 2012.09.27. 19:46:39

@anica inkognitóban: nem mondtam egy szóval sem, hogy más nem! ő mindenképp! (te is wazze, ne parázzá':)

Benikuty 2012.09.27. 19:48:21

@1kutya: adnék érte tökéletlen kolbászt:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.27. 19:49:27

@1kutya: nem parázom...:D igazából nem szokásom..:D

1kutya 2012.09.27. 19:50:00

@Benikuty: te is kapsz, kolbász nélkül is:)

(ha kiforrt, leszűrtük, majd megbeszéljük, kihez hogyan jut el a "kóstoló")

Benikuty 2012.09.27. 19:52:00

@1kutya: mé' nem szereted a kolbászt?

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.09.27. 19:57:33

@anica inkognitóban: Nekem 1 jókiállású kubai szivar! DDD
@1kutya: Nnah, akkor a hús kérdés is megoldva!

Kökényszínű szemhez, csakis a fekete haj. Én már láttam ilyen egyedet, de hímnemű volt, szerencsére!
A kökénynél a dér szerintem nem az édességet befolyásolja, hanem elveszi azt a "kellemetlen" ízt, ami összehúzza az ember száját. Ezért van a régi receptekben, hogy felhasználás előtt 1 éjszakára tedd a mélyhűtőbe, majd másnap kiengedés nélkül folytasd a feldolgozást.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.27. 19:59:17

@dömbi: van ízlésed...:D bár azok már olyan cigányosan feketék...

süllőcske 2012.09.27. 20:00:43

@dömbi: Valami mégis történik a dércsípéssel, mert a csipkebogyó, a baraboly is akkor lényegül át.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.27. 20:01:15

@dömbi: nekem volt olyanom... világító kék szem, ébenfekete hajjal...

1kutya 2012.09.27. 20:02:39

@dömbi: szoktam is a maradóknak mondani, mikor belekerülnek a poharamba: "húzzátok be lábatokat, szárnyatokat!":-DDD

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.09.27. 20:03:10

@susztertangó: Én is ezekre gondoltam, nem hinném, hogy íz, vagy szín miatt lenne.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.27. 20:06:05

@1kutya: Én csak annyit mondok nekik: Köpöd ki, köpöd ki!!!

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.09.27. 20:06:45

@dömbi: Szegény szőkék, mit csináljanak?
Pedig Weöres szerint más a sorrend...
@1kutya: Asszem, kiváló év lesz az idei.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.09.27. 20:09:54

@anica inkognitóban: Az illető nem volt cigányosan fekete.
@süllőcske: Én a kökényről beszéltem. Nézd ezt itt tudom követni, mert itt a gáton van 2 kökény bokor a termésért versenyt futok a rohadék madarakkal! Naponta megyek megnézni kóstolni, hogy jó-e már, bizony jártam úgy, hogy este még rajt volt a termés, reggel 8-kor meg már kopasz volt, és az utolsó szemeket csipegették a madarak. Tudom, hogy nem hiszed, de így van!
@1kutya: Ugye tudod, hogy ezért újra születni fogsz!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.27. 20:10:00

@Mitzi von Küche: szőkék, mint tudjuk, legelébb :)
szegény Weöres, mit mondana az enyémről, miután szombaton hazajövök a fodrásztól?:DDDD

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.09.27. 20:11:52

@Mitzi von Küche: Azt még nem gondoltam ki. A kislányom is gyárilag szőke, kék szemű, de az a hideg kék szem, nem a kökényszínű. Ja, meg az unokáim is.

süllőcske 2012.09.27. 20:19:06

@dömbi: Mit nem hiszek én, a negyven éve természetet járó? És a madarak nem is annyira rohadékok, hogy finoman fejezzem ki magam.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.27. 20:20:38

@dömbi: Ilyen velünk is megesett. Új meggyfa, vártuk az első termést, hogy milyen lesz. Feleségem valahol vidéken volt. Gondoltam megvárom a próbával - csak 20 szem volt a fácskán.
Este hazajött, reggel megyünk leszedni. A kutya épp az utolsót lopta le a fáról ...

süllőcske 2012.09.27. 20:22:31

Ezt a színt a festőpalettán sötét kobaltkéknek nevezzük.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.27. 20:23:26

@süllőcske: A madaraknak is kell enni. Ha meg akarom óvni a termény tőlük, hálót teszek az adott gyümölcsre.
Idén olyan vízhiány volt, hogy az almát a csutkáig kiették a rigók vízért. Szerencsénkre van bőven alma, több is mit fel tudok dolgozni.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.09.27. 20:25:50

@süllőcske: De ezek azok! Havasi csókák, és szörnyű pofátlan rámenős dögök! Ütnek-vernek-lopnak más madarakat embereket. Feketéllik tőlük minden, ahol amikor megjelennek kő kövön nem marad. Olyan randalírozást tudnak rendezni a tetőn a fejem felett, mint 1 ovis csoport a játszótéren.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.27. 20:32:51

@dömbi: Nálunk a szarkák szaporodtak el rettenetesen. Két évig rigót sem láttam, csak verebet (az mindig is volt sok). A rigók visszajöttek és megjelentek az őszapók a körtefán. Szépen lecsipegették a tetveket a levelek hátuljáról :) Kívánom, még több legyen belőlük. Nagyon pirinyó madarak, fehér csik van a hajukban két fekete oldal között.
Szeretem a madarakat! A szarkát is szeretném, meg a szajkót, ha nem lenne ennyire erőszakos és kártékony (az én szemszögemből). Így csak megtűröm.

süllőcske 2012.09.27. 20:37:49

@dömbi: Tudom, jól ismerem a csókák dominanciáját.
Akkor mit szólnál, ha a kormoránokét is megfigyelnéd! Azok az igazi nehézfiúk, elképzelhetetlen étvággyal, megvágott maradék halakkal vonulásuk mögött.

1kutya 2012.09.27. 20:39:49

@Andrass9: az is jó! a lényeg: "Be a Szervezetbe!":)

@Mitzi von Küche: sajnos a népi mondás tartja magát: Ha jó a bor, kevés a kukorica!":(

@dömbi: szegény Világ!:-DDD

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.09.27. 20:50:03

@süllőcske: Szóhoz sem jutnék, így sem!
@Andrass9: Elmondom mi a lényeg!
Rettegek a madaraktól, illetve a tolltól. Ugye nem tudod mi az a halálfélelem? Jobb is! Amikor úgy elmegy a józan eszed 1 darab pihétől, vagy feléd tipegő verébtől, hogy képes vagy ott hagyni a gyerekedet babakocsiban a körút közepén 2 villamos közt, mikor sikítva belekapaszkodsz vadidegen emberekbe 1 madár láttán. Gyűlölöm, hogy az év bizonyos időszakában nem merek kimenni a lakásból, mert ezek a mocskok megtámadnak, csapatostól, kikapják a kezéből bárkinek a kaját, közben belevágják a csőrüket, összevernek a szárnyukkal.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.27. 21:08:52

@dömbi: Hitchcock filmje után nekem is sokáig iszonyom volt a madaraktól. Ma sem vagyok boldog, amikor a ház előtt többszáz varjú gyülekszik - mindig eszembe jut a film.

1kutya 2012.09.27. 21:10:10

@dömbi: @Andrass9: fóbia! picológusért kiált...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.27. 21:11:58

@1kutya: nem vicces. unokanővérem ugyanez, sokkot kap a madaraktól.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.27. 21:21:00

@1kutya: ja, bocs, azt hittem, poénkodsz..
én viszont sétáltam Dömbivel Pesten...hát... nem lehet neki egyszerű...

1kutya 2012.09.27. 21:23:01

@anica inkognitóban: tudom, nekem sem egyszerű megértetnem a feleségemmel, hogy nem bírok a xar térdemmel 5-8 emeletet gyalogolni és szálljon be abba a kurva liftbe.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.27. 21:24:25

@1kutya: és? össze vagytok kötve? beszállsz a liftbe, ő meg hadd sportoljon..:) vagy fél, hogy ketten ragadtok be?:DDD:P

süllőcske 2012.09.27. 21:43:04

Van ki repülni nem mer, más a rozsomáktól tojik be, akad, akinek a puszta lehetőségtől koccan össze a térde. Bevallom, én, aki életre-halálra küzdöttem egy megvadult hatalmas kan rotveilerrel, azóta a nagy, erős állatok közelében kissé bizonytalan vagyok, még ha az egy békés paci is.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.27. 21:46:59

@süllőcske: eddig ötnél jártam, ahogy elkezdtem számolni a fóbiáimat... most, hogy ezt elolvastam:6

susztertangó 2012.09.27. 21:48:37

Mostanság egyre többször kerekedik jó kedvem, és könnyen.Kiváltó ok előbb Süllőcske bejegyzése a dióról és szöllöről valamint az, hogy "nem hátrány, ha a kályha meleg és h a l l a t s z i k a t ű z p a t t o g á s a." Most meg Sebestyén Mártát néztem a TVben és arra gondoltam, mégis érdemes lenne embert klónozni.Van más jelöltem is.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.27. 21:51:35

@susztertangó: Őt bizony én is klónoztatnám! Zseniális egy nőszemély :)

1kutya 2012.09.27. 21:51:58

@süllőcske: kutyáktól nem félek, de agrármérnök létemre a lovakkal nem vagyok valami nagy barátságban. ahogy szegeden szoktákvolt mondani: elöl harap, hátul rúg, közbül meg kegyetlenül töri az ember söggét!

@anica inkognitóban: most akkor vicces ez a fóbia dolog, vagy nem?

skylla 2012.09.27. 21:55:23

@süllőcske: jo, de mi van a gyikokkal?

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.27. 21:55:26

@anica inkognitóban: (de azért kérdezd meg, hogy Brad Pittel sem szállna be?:D)

süllőcske 2012.09.27. 21:55:59

@Andrass9: @susztertangó: Fantasztikus, én is nagyon tisztelem és szeretem.

süllőcske 2012.09.27. 21:58:50

@skylla: A csöppekkel semmi. Az óriási varánusszal már van valami

süllőcske 2012.09.27. 22:00:31

@Andrass9: Igen, említetted a néptáncos korszakoddal kapcsolatban, őszintén irigyeltelek.

skylla 2012.09.27. 22:00:38

@1kutya: en mar ültem eccer lovon, szodaslo volt. meg se moccant, es miert nem ereztem, hogy vagtatni szeretnek vele? ;)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.09.27. 22:01:23

@1kutya: Aha, főleg ha lenne olyan aki vállalna, mert eddig még nem volt.
Egyébként az parasztvakítás, hogy ez gyógyítható, némi nemű javulás elérhető, de az se mindenkinél, és nem is végleges.
@süllőcske: Nálam alapvető probléma, hogy senki nem emlékszik rá, miért félek a madaraktól, a családom szerint döbbenet, de így születtem. Semmilyen állattól nem félek, csak a madaraktól, míg a tolluk rajtuk van. Ha már nincs, akkor feldarabolom, kibelezem, megfőzöm, az már nem gond, de 1 pihe, szőrszálszerű kimered belőle...,hát tőlem aztán a kukacok elvihetik onnan ahol van, mert a közelébe sem megyek többet.
@anica inkognitóban: Pedig isten látja lelkem, nagyon igyekeztem, hogy ne legyek ezzel terhedre, vagy ne hozzalak kellemetlen helyzetbe.
@Andrass9: Én az természetfilmeket se tudom megnézni, 1 idő után annyira rettegek, véresre marom azt aki mellettem ül, vagy magamat, de inkább kimegyek, időben, és nem nézem.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.27. 22:03:59

@dömbi: maradj már, nem magamat sajnálom, hanem azt mondom, neked nem eccerű... látod, még Kutyát is majdnem lebébetűztem miatta...:)
amúgy meg azt hittem, azért csimpaszkodsz a nyakamba, mert szeretsz, erre kiderül, hogy a dögök....:DDDDDD:P

1kutya 2012.09.27. 22:07:52

@anica inkognitóban: még szerencse, hogy a tollas (süllőcske által egyébként wobblerként használt) fülbevalód nem volt rajtad:-DDD

skylla 2012.09.27. 22:08:25

@süllőcske: de azokkal csak elevetve talalkozol, nem? racson keresztül pl?

süllőcske 2012.09.27. 22:13:48

@skylla: Még szerencse. Ezek a gyíkocskák pl szarvasra vadásznak, fertőző harapásuk van, rejtőzködnek, csapatban támadnak, mint a raptorok.

susztertangó 2012.09.27. 22:17:01

@dömbi: Lehetséges, hogy nem a pszihi a megoldás. Volt egyszer egy ember, aki 10 perc alatt elérte, hogy a lift fóbiás pasas a szállodában, ahol az előadás és röpterápia folyt, kiment a külső üvegfalú lifthez és le-fel ment vele szórakozásból.Richard Bandler néven ismert a gyógyító.

süllőcske 2012.09.27. 22:18:20

@dömbi: Egy elfelejtett, gyerekkori apróság is előidézheti, állítólag.

skylla 2012.09.27. 22:23:17

@dömbi: es minden allatbebi aranyos, kiveve a madarbebit

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.09.27. 22:27:04

@PO: Kék a kökény recece, ha meg érik fekete, én utánam barna kislány ne gyere. Azt kérdi a kapitány, ki babája ez a lány, ki babája ez a kökény szemű barna lány. Én is annak a babája vagyok, aki nékem páros csókot adott.

Ez fejből ment. Most tégy igazságot.

1kutya 2012.09.27. 22:32:02

@susztertangó: kanadában született barátom magasság fóbiásként feljött velem az egri minaretbe, igaz lefelé hason csúszott és odalent egy fél órát még nyüszített...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.27. 22:32:34

@susztertangó: Háááát - én egy olyan liften egyszer mentem fel HongKongban, de visszafele inkább a 900+ lépcső lefelé.

süllőcske 2012.09.27. 22:33:22

@hajdulaszlo (volt hajdul): Mondtam én is, kökényszemű, piros-barna kislány.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.27. 22:33:36

@1kutya: Engem a pécsi minaretből hoztak le vállon :)

skylla 2012.09.27. 22:37:04

@1kutya: lefele tenyleg nehezebb

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.27. 22:41:25

@dömbi: Lehet igazi városlakónak születtél? Manhattenben nem zavarnának a tollasok, hacsak nem mész be a Central Park-ba.

süllőcske 2012.09.27. 22:49:55

@Andrass9: Megvallom, úgy gondoltam erre, hogy ha betennék a képre egy sötét kobaltkék foltot, mit tennék melléje, hogy a képi egyensúly meglegyen.
Hát a tüzes siénai földet. De még kellene valami a finom tejszínes kávé színű alapon ezek mellé, a kékre való koncentráció miatt, egy másik kék kicsi foltocska, ami nem konkurál a kobalttal,hanem igazolja, erősíti, innen az ultramarin nyakék.

Koronafürt 2012.09.27. 22:50:58

@Benikuty: Ha elég sokáig sütöd, nem marad vizes (már sikerült - sikertelenedett túlszárítanom).
Nagyon jó lehet töpörtyűvel párosítani (ez esetben is fahéj nélkül), köszönöm az ötletet!
Jó éjszakát!

süllőcske 2012.09.27. 22:53:10

@Andrass9: Én is kérek, holnap repülnie kell az ecsetnek, még négy napon keresztül. Kell az erő, ezért pihentem egy kicsit veletek, köszönöm, jó éjt!

medvedr 2012.09.27. 23:00:54

@süllőcske: Ha conteauval locsolod crepes suzettenek mondják a franciák, de ők egy kis porcukrot tesznek rá ahogy láttam és négybe hajtják nem tekerik. Nekem ez nagyon ízlett. Szilvával még nem próbáltam, de miért ne?

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.27. 23:09:27

@1kutya: hú, tényleg..:DD
@medvedr: miattatok fogok rászokni az italra..:D
@süllőcske: jó éjt!:)

süllőcske 2012.09.27. 23:10:44

@medvedr: Köszi,de jó, ezt nem tudtam, csak próbálkoztam.
Nekem is ízlett, négyrét is.

susztertangó 2012.09.27. 23:13:50

@1kutya: Gondolom még mindíg sötét volt a toronyban és nem lett tágasabb-úgy 58 körül járhattam benne és lefelé tényleg rosszabb volt-leszámítva, hogy kedves ált. sulis osztálytársaim megpróbáltak átlökni a korláton...@Andrass9: 900 lépcső és lefelé, mit szólt hozzá a térded?

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.09.27. 23:16:40

@medvedr: Palacsintával úgy vagyok, mint Gombóc Artúr a csokoládéval.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.09.27. 23:17:47

Apropos! Két apja nem láttam Pinka-Pankát. Hiányzik ahogy bereppen.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.09.28. 09:00:29

@susztertangó: Tudod mikor szó került arról, hogy kezeljen valaki mert abnormális dolog, megtanulják tőlem a gyerekeim is, volt a sport kórházban 1 pszihomókus, imádott volna kezelni, kérdeztem mi a dolog menete. Azt mondta bemegyek a szobába, beszélgetünk, feltárjuk mitől alakult ki, mitől félek és egyre közelebb hoz majd hozzám 1 tollpihét, aztán nagyobb tollat, végül élő madár.
Na itt fejeztük be részemről az egészet. Remélem senki nem gondolja komolyan, hogy bemegyek önszántamból 1 ilyen helyre, ahol tudom, hogy előbb-utóbb toll kerül a közelembe?! Hát nézett rám bután a pszihodoki.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.09.28. 09:34:25

Lemaradtam a fóbiás paláverről, de érdekes dolgokat írtok. Ellenben egy ismerősöm direkt elment Comodo szigetére, mert kíváncsi volt a comodói sárkánygyíkokra.
@Andrass9: Én is voltam benne, nekem tetszett (és nagyon gyors és halk volt). Nagyon szeretem a panorámalifteket.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.28. 10:36:05

@Mitzi von Küche: Te merre NEM jártál még? Ne mond, hogy Capetown-ban is voltál vagy Pretoriában :)

susztertangó 2012.09.28. 13:46:49

@dömbi: "...Egyszer megfigyeltem egy pszichoterapeutát, amint éppen agorafóbiást csinált valakiből.Kedves, jó szándékú ember volt egyébként, szerette a pácienseit.Több éves klinikai képzésben is részesült, csak éppen fogalme sem volt arról, hogy mit csinál valójában.Páciensének eredetileg síma tériszonya volt. Azt mondta neki a terapeuta.
-Hunyja be a szemét, és képzelje el, hogy egy nagy szakadék szélén áll!(Az illető elkezd remegni.)-Most gondoljon valami megnyugtatóra.(Kezd visszatérni a szín az arcába.)-Most a mélységre!(Remegés) -Most arra, hogy nyugodtan vezeti a kocsiját!(Szín)-Most megint a mélységre!(Remegés.)
A vége az lett, hogy szerencsétlen embert majdnem mindentől kiverte a hideg, amire csak gondolt- ezt a jelenséget nevezik gyakran agorafóbiának."
Richard Bandler Elmés változások kiadta a Bioenergetic kft 19. oldal uccsó bekezdés.Az eredeti cím :Using your brain-for a chance
Mint előbb is írtam, lehetséges, hogy nem a pszihi a megoldás.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.09.28. 15:20:51

@susztertangó: Igen igen, de ezt nem hajlandó senki sem megérteni, hogy el se jutok idáig. Annyira rettegek, hogy a kezelés lehetőségét is elutasítom, kvázi, önszántamból nem megyek oda, nem állok szóba ilyen emberrel.
De köszi a könyv címét, megpróbálom megszerezni.
@Mitzi von Küche: Nem érdekes Mitzi, inkább egy borzasztó nyűg a környezetemre nézve.
A panorámaliftet én is csípem, jó buli, viszont a bendli...na ott mindenki rajtam röhög.
Ha az ismerősöd útitársat keresne, ajánlj be légyszíves, ne menjen már egyedül.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.09.28. 15:40:39

@Andrass9: Sajnos, az kimaradt. Most már csak Európa, mert utálom a hosszú repülést.
@dömbi: Mijaza bendli?

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.09.28. 16:03:15

@Mitzi von Küche: Bocsánat, felvonó, sílift.
A repülésben a fel és a leszállást imádom, közte az semmilyen. Az volt a vágyam, hogy egyszer valamilyen katonai repülővel csak egyszer felszállni, vagy 1 Gripen géppel az átstartolás...
Most már lehetne, ha az ember kifizeti, de engem már nem visznek fel, mert beleturkáltak az agyamba.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.09.28. 16:22:57

@Andrass9: Sosem tudtam. USA-ból hazajőve kiolvastam egy Agatha Christie-t - így elrepült az idő. Magát a repülést gyerekkorom óta nagyon szeretem, de az egyre kisebb lábterek, rossz vagy semmi kaja, unszimpi utasok, reptéri vegzálás miatt stresszessé vált.

susztertangó 2012.09.28. 16:23:08

@dömbi: Jó, pont ezt akartam, hogy olvasd el.
süti beállítások módosítása