Nem tudok jobb nevet adni neki. Emlékszem, Waka nagy lelkesedéssel beszélt egy spirálszeletelõrõl, de a posztra már nem emlékszem - elnézést! Hopp! Megtaláltam!!! Az evõeszközös fiókban botlottam bele egy hasonló eszközbe. Találtam óriás krumplikat is a pincében.
Na, meglepem a feleségem vele. Úgysem sejti, hogy már hazaértem Németországból, így biztos jólesik a váratlan ebéd neki is.
Hozzávalók, amit a hûtõben leltem:
- 2 nagy krumpli
- 4 dkg füstölt kolozsvári szalonna
- 1 szelet gépsonka
- 2 szelet füstölt fõtt karaj
- 1 szelet füstölt fõtt tarja
- 3 dkg trappista sajt
- 3 dkg Maasdammer sajt
- 3 dkg vaj
- só, bors, majoranna
- tejfel a tálaláshoz
A sajtokat vékonyra szeltem, a húsárut felkockáztam.
![]() |
![]() |
Fogtam az olcsó mûanyag spirálozót, kicsit megélesítettem, majd belefúrtam a krumpliba. Elkezdtem tekergetni, és lett is spirál, de nem igazán egyenletes. Néha el is tört, a legvégét meg már nem tudtam fogni. Ezért a másik krumplit késsel bevágtam félcentinként. Megsóztam, és egy alufóliával bélelt jénai tepsibe tettem.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ezután a résekbe szalonnát, sonkákat és sajtokat illesztettem. Kicsi borsot daráltam rá, majd a vajat daraboltam a tetejére. Betettem a 200 fokos sütõbe alufóliával letakarva.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Persze ekkor jutott csak eszembe a majoranna, de még idõben megszórhattam. 55 perc múlva egész jól nézet ki.
![]() |
![]() |
Egy kis parmezánnal, és tejfellel kitálaltam magamnak kóstolni.
Félig nyers volt :(((( Mars vissza a 180 fokos sütõbe 35 percre:
Mutatós, ettem is egy második adagot, de valahogy még mindig nem volt elég puha.
A többit visszatettem 150 fokra, egy órára. Na akkorra megpuhult.
A csuda érti, egy ekkora krumpli általában megsül 50 perc alatt a grillen ... Ha még sütés előtt megtalálom Waka posztját, akkor tudhattam volna, hogy lefedve minimum 70-80 perc párolás kell neki, ráadásul ő kicsi krumplikat használt ...