Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (3) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (10) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (64) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (378) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) cajun (3) Cajun (4) cajun fűszerkeverék (18) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csécsi szalonna (2) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkini (11) cukkíni (27) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (42) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (60) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (511) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (5) füstölt kolbász (23) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (61) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (385) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) jalapeno (25) jalapeño (27) Jalapeño (3) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (8) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsir (5) kacsazsír (62) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (114) kakukkfű (41) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (37) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (14) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (33) kenyérlepény (2) kenyérliszt (22) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (177) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (14) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (7) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (8) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (25) lilahagyma (70) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (141) lucullus (4) Lucullus (8) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (21) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olivabogyó (2) olívabogyó (3) olívaolaj (11) olivaolaj (148) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (9) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) őzláb (2) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (158) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (110) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (43) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (8) réteslap (3) rétesliszt (16) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (7) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (24) (402) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (42) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfüszeg (12) szegfűszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (74) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (3) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (98) tejfel (72) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (242) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (12) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (258) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yoghurt (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (45) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (87) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (86) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Barbecue oldalas sütő nélkül - Pásztortűzről

2014.07.13. 07:00 Andrass9

Ezt a posztot eredetileg a Pásztortűz blogra küldtem, de az sajnos bezárt. Sokat tanultam PO-tól, remélem azért néha meglátogat még minket kommentjeivel, vagy esetleg egy-egy írásával. Legyen ez a poszt egy memento PO munkásságára ...

Születésnapi ebédre rendelte kislyányom az oldalast. Alapanyag általában van a csodahüttõben, de most csak keveset találtam, kellett venni hozzá. Nagyon szépet kaptam! Szószhoz pedig még van zöldpaprika. A helyzetem annyival volt nehezítve, hogy rossz a sütõ, csak a grillje mûködik, vagyis a gázon kell elõkészíteni a húst.

A hûtõben talált bbq szósz persze már megromlott (el volt dugva hátul), hát azt is kell készíteni.

Hozzávalók 8 adagra:

  • 2,5 kg sertésoldalas csontjára vágva
  • 5 csõ paprika
  • 3 fej vereshagyma
  • 2 fej fokhagyma
  • 10 dkg disznózsír
  • 1 üveg bolti bbq szósz (hadd fogyjon!)
  • 3 dl saját paradicsomsürítmény
  • Fûszerek: õrölt kömény, majoranna, õrölt bors, ecet
  • PO féle füstölt csili - 3 evőkanálnyi. Már nem sokáig tart, kénytelen leszek egy füstölőt építeni, hogy reprodukáljam.

10.jpg

A hütõbõl kivett oldalas eleve szeletelt volt, de a könnyebb kezelhetõség kedvéért a frissen vásároltat is felvágtam a csontok között. Megsóztam, fûszereztem. Egy nagy serpenyõben felforrósítottam a zsírt és 6-8 darabonként pirosra sütöttem a húsok külsejét. A végén beledobáltam egy jó adag tisztított fokhagymát is.

11.jpg 12.jpg 13.jpg 14.jpg

A megpirított húsokat egy naaagy lábasba tettem, amibe öntöttem 2 deci vizet és feltettem a gázra fõni.

15.jpg

Amíg a hús rotyogott a fedő alatt, nekilátam a barbecue szósznak. A hagymát felaprítottam és 3 evõkanál húszsírban feltettem párolódni. Felkockáztam a zöldpaprikákat és ezt is a hagymához adtam. Amikor kissé megpuhultak, szerecsendiót, õrölt borsot és majorannát is kevertem bele. Mivel a hús elég sós volt, a szószt nem sóztam. Édesíteni viszont szoktam egy evõkanál karamellizált cukorral, de a bolti adalékanyag nomeg a saját paradicsompürém is olyan édes volt, hogy ez most kimaradt. A kétféle paradicsomszószt is beleborítottam. Két evõkanál balzsamecetet viszont adtam hozzá minden meggyõzõdésemmel ellentétben, mert az ebbe az igen édes szószba tényleg kellett. (Az eredeti amerikai barbecue szószok mindig sok ecettel készülnek, de az minálunk nem szokás.)

16.jpg 17.jpg 18.jpg 19.jpg

A szószt alaposan összeforraltam, majd botmixerrel simára eldolgoztam. A füstölt csilit csak most adtam hozzá - féltem, hogy a forralással elvesztem a jó füstös aromáját - elég lesz neki a hússal együtt dolgozni! Elmentettem egy kisüveggel hûvösebb napokra, és a többit beleöntöttem a húsos fazékba.

20.jpg

További másfél órát rotyogott a szószban a hús - így volt alkalma átvenni az összes ízt - , amikor megjöttek a vendégek. Pont idõben, mert így átrakhattam a lefóliázott tepsibe a bordákat, amit azután felsõ grillen (az mûködött, mert az villany) megpirítottam.

21.jpg

Saláta volt a köret hozzá, mert az oldalas önmagában is elég kiadós.

22.jpg

Persze nem fogyott el mind, de így is terveztem. Mindenki kapott kisdobozban. A kislyány bejelentette, hogy holnap mikróban csontszárazra melegíti és úgy eszi meg (ez a mániája: süssem az oldalast addig, míg a bennelévõ csont is elkezd sercegni!)

Egy szép gesztenyetortát és egy lisztnélküli Sacher tortát készített a feleségem.

23.jpg 24.jpg

24 komment

Címkék: vöröshagyma zsír fokhagyma oldalas zöldpaprika füstölt csili PO

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr395694233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

susztertangó 2014.07.13. 16:29:57

Na bakker! Nagyon megérzem mikor kell k
edves videókat belinkelni, híjjjjuj!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.07.13. 20:11:14

@susztertangó: Jól eltaláltad, mégha nem is volt szándékos!
Én nagyon szerettem a Pásztortüzet, mindig a második volt a listán, amit megnéztem, hogy van-e új poszt.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.07.13. 20:25:36

Betakarítottunk!
120 kiló barackot, mert az most érik és a gyerek is szeretne befőzni. Ezügyben kijött segíteni is!
A többit nem engedtem leszedni, mert még kell pár nap, hogy az is szottyos érett legyen.
A fa alatt már tegnap reggel leterítettem egy nagy halom fóliát, hogy ne a földre essen. Annyira jól bevált, hogy ami leesett, az sem plottyant szanaszét!!! A moniliás/penészes darabokból az én feladatom volt kivagdosni a beteg részeket, meg kimagozni, mert abból pálinka lesz ...
A hordóba már 20 kiló van, szóval lesz legalább egy pár üvegcse :)
Feleségem steviával akar főzni 10 kilót, én meg rendes baracklekvárt akarok szintén 10 kilót. A maradékot épp most osztogatjuk el a barátok közt, szenvedjenek ők is!
Épp a végére kezdett el az eső is esni, pedig a paradicsom maradékát még fel kellett kötöznöm. Azért az is kész van.
Ez a fóliázás eddig bevált, kiváncsi vagyok, bírja-e még 3 napig, hogy a maradék is beérjen, de a fű se pusztuljon ki alatta.

látjátok feleim szümtükkel 2014.07.13. 21:01:54

@Andrass9:

Elkezdett érni a paradicsomom az öntözött kertbe.
A nem öntözöttbe is érik, de nem a palántázott, hanem az ami magról kelt, fürtös apró kerek és hosszúkás bogyójú. Ez felettéb érdekes, mert ezek szerint a magról kelt utoléri a palántákat.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.07.13. 21:35:53

@látjátok feleim szümtükkel: Nálam is kibújt két magról kelt palánta! Még egyik se érik, de a növény erős, vagyis engedem túlélni :)
Érdekes paradicsomom nő: paprika paradicsomnak hijják. Már tavaly érdeklődve szemléltem, hogy mint a TV paprika, olyan a formája. Nos, az idén eleve azt vettem 3 tövet. Irtó vicces, a termés hosszúkás, mintha tényleg paprika lenne. Igérem, beszámolok róla, milyen íze van!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.07.13. 21:36:47

@látjátok feleim szümtükkel: Lassan el kell kezdenem káliummal locsolni, hogy a termést is támogassam valahogy :)

látjátok feleim szümtükkel 2014.07.13. 21:52:52

@Andrass9:

Képet kérek arról a paradicsomról.
Nekem bugyros formájúak, tenyérnyi laposam,k, fürtösök vannak, és szenzációsan jól néz ki a fekete paprikám, ami ráadásul édes, sajnos még kicsi, nem jó enni. Van csili is fekete, de az még nem virágzik.

látjátok feleim szümtükkel 2014.07.13. 21:54:06

Viszont a fekete jalapeno az nagyon jól alakul.

látjátok feleim szümtükkel 2014.07.13. 22:16:16

@Andrass9:

Majd világosban megnézem, van ilyen fajta, de most nem tudom az-é.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.07.13. 22:20:01

@látjátok feleim szümtükkel: Csak azé, mert a magok között volt egy "purple jalapeno", ami az én szememnek is fekete, de én nem számítok :) Amugy nagyon jó ízű paprika!!!

Topy 2014.07.13. 22:32:49

@látjátok feleim szümtükkel: az jó, akkor lassan várhatom kedvenc pradicsomdealerem megjelenését a piacon :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.07.14. 19:10:13

34 üveg baracklekvár várja a cimkéket, mielőtt a kamrába megy. Fele cukor nélkül, másikfele 2:1 cukrozású. Így mindkettőnknek jut olyan, amilyet szeretünk!

látjátok feleim szümtükkel 2014.07.14. 21:03:41

Pásztortűzhöz passzol:

cukisag.blog.hu/2014/07/14/a_vilag_legaranyosabb_birkai

Aki képes megenni ezeket a cikuságokat, az nagyon szereti a birkahúst.

Legutóbb cigája birka húsából főtt pörköktet ettem, ami felettébb jó volt.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.07.14. 21:56:46

@látjátok feleim szümtükkel: Tök jók!!! Meg a kommentek is :)
Mivel elég ritkán jutok hozzá bárányhúshoz, ezért nem tudok véleményt nyilvánítani.
Viszont a "cigája birka" nekem nem értelmezhető ...
Apropó! Megcsináltam épp most a tarhonyás lepirított lecsót. Hát valami fenomenális lett! Köszi az ötletet!!!

látjátok feleim szümtükkel 2014.07.14. 22:07:27

@Andrass9:

Na ugyé mondtam, hogy jó az, csak kicsit más, mint eddig. Tudod ha az ember egyszerre akar enni két féle ételt amit egyébként nem szoktak, akkor össze kell őket házasítani, oszt vagy jó vagy nem.

A birkának is több fajtája van, mint a marhának. A cigája, racka régi fajták, csak már kevés helyen tartják, főleg génmegőrzés cáljából. A birka íze, a hús állaga nagyon függ a tartástól, takarmányozástól. Az úgynevezett sziki birka húsa teljesen más, mint a nedvesebb legelőkön nevelté.

Pirított tésztából szoktál levest készíteni? Nem a lebbencsre gondoltam, hanem pl. eperlevelet, vagy zabszem tésztát szép világosbarnára pirítva, és bezöldségezve úgy, mint a pirított tarhonya levest.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.07.14. 22:37:28

@látjátok feleim szümtükkel: Igen, olyat néha főzök, de csak magamnak, mert feleségem nem lelkesedik érte.
Rackáról már hallottam, de a cigája akkor is ismeretlen számomra :)

Ugyandehogy (törölt) 2014.07.15. 07:12:23

@Andrass9: feletek nem ismert a lecsos virsli? az mindig tarhonyaval van,

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.07.15. 11:24:09

@Babette.: Sok virslis lecsót eszünk, de targonyásat még eleddig nem. Most viszont mindkettőnk áldása kisérte, felvettük a menübe!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.07.16. 20:17:43

@susztertangó: Köszönöm! Legalább azt is megtanultam, hogy hegyvidéken érdemes szép gyapjút adó juhokat tartani, nem pedig síkságon :)
Következő életemben talán Erdélyben leszek juhász?

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2014.07.21. 19:49:42

Székely deszkások, szevasztok! Vajdasági falfirkászok, szevasztok! :))

Eddig tartott, míg eszembe jutott a belépő jelszóm :))

Köszönöm a figyelmeteket, ami a Pásztortüzet kísérte. Most egy kicsit regenerálódok, töltekezem, aztán meglátjuk, mit hoz a sors :)

A minap kaptam a fiamtól egy kis doboz különleges csili válogatást. A spanyol munkatársai gyűjtötték nekem - Mexikóban! [e.: mehíkó]
Lefotózom őket, aztán valami azonosítható módon magjukat veszem, és adok Andrassnak és Wakának, a többit jövő ilyenkor meglátjuk!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.07.21. 20:39:33

@PO: Szia PO!
Klassz, hogy előkerültél, mert remek ízes csilit találtam, ami megérdemelné a te kezelésedet!
Kaptam ugyanabból a családból mástól is, de azok nem keltek ki :(
Ha érdekel, akkor válogathatok belőle és szárítva küldenék neked ...
Klassz, hogy előkerültél!!!
süti beállítások módosítása