Felfedezem a hûtõben egy zacskó túrót. Nekem most és itt KELL egy túróscsusza, az egy gyorsan elkészülõ étel!
Szerencsére volt még leszárítva az általam gyúrt csuszatésztából, meg szalonnát is leltem.
Tejfel mindig van itthon, akkor a minimalista összetevõk:
- 1/2 kg túró (kiderült késõbb, hogy csak 45 dekás ...)
- 25 deka lebbencs vagy csuszatészta
- 10 deka szalonna
- 10 deka kockázott bacon (mert a szalonna nem volt elég húsos)
- jónéhány evõkanál tejfel
- só
A szalonnát felkockáztam és a baconnel egy serpenyõben kopogósig sütöttem. Kiszedtem a zsírból egy tányérra. A tésztát 7 perces fõzéssel elkészítettem, rákanalaztam 2 kanálnyit a szalonnazsírból, belekevertem az összetört túró felét és egy kis szalonnapörcöt. Ezt lepirítottam a teflonos tésztafőző fazékban amennyire csak hagyta magát.
A legkisebb jénai tepsimet kicsit kizsíroztam a szalonnazsírral. Leraktam egy sor tésztát, amire rámorzsoltam további túrót és kapott pár evõkanál tejfelt is. Szórtam rá a pörcbõl. Ezt még egyszer megismételtem, és a tészta el is fogyott. Szégyen és gyalázat, de rákanalaztam a maradék szalonnazsírt is, mielõtt a túrót rámorzsoltam volna. 220 fokos sütõbe tettem 30 percre. Nagyon jó az amikor a tészta nem csak a tetején, de a tepsi oldalán is megpirul!
Tálaláskor egy kis plusz tejfelt kanalaztam csak rá és már meg is ettük a teraszon.
Ebbõl a Thai citromfûbõl viszont NEM tettem bele :)