Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (3) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (10) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Chérie (3) Cherie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkíni (27) cukkini (11) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (40) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (510) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (384) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) Jalapeño (3) jalapeno (25) jalapeño (27) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsír (62) kacsazsir (5) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfű (40) kakukkfü (113) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (33) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (68) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) lucullus (4) Lucullus (8) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olivabogyó (2) olívabogyó (3) olívaolaj (11) olivaolaj (148) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (8) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (108) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (8) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (395) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfűbors (6) szegfübors (42) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (12) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (238) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (255) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Sült kacsacomb padlizsános krumplipürével és gombával

2014.05.22. 07:00 Andrass9

Jó hosszú a cím, pedig még a krumplipüré különlegességét sem írtam bele! A mai ebéd terveink szerint töltött padlizsán lett volna, mert akciósan vettünk 3 szép példányt. Ahogy vadászom a csodahüttõben kevéske darált hús után, beleütközöm a biokacsa combjaiba.

22.jpg

Nem lesz itt töltött padlizsán, hanem sült kacsacomb! Ahhoz meg jól passzol egy kis krumplipüré. Múltkori csontvelõs tapasztalatom oly jó volt, hogy most elképzeltem a padlizsánt a pürében, meglátjuk hogy sikerül.

Elõszöris elõvettem, mi kell a kacsához:

  • a 2 kacsacomb
  • 1 vereshagyma
  • 5 girizd fokhagyma
  • 3 ek kacsazsír
  • só, pici majoranna, bors

30.jpg

Bevagdostam a combon a bõrt, hogy jobban kiadja a zsírját, bár nem volt sok neki. Bedörzsöltem sóval és pirinyó feketeborsot daráltam rá.

31.jpg

A majoranna már csak éppen mutatónak került a húsra. Egy pontméretû fedeles serpenyõbe kanalaztam a kacsazsírból. Harminc percet pihentettem a combokat, majd bõrös felükkel lefelé közepes lángon a zsírba tettem õket. Megtisztítottam a hagymát és a fokhagymákat, majd a combok közé szórtam.

32.jpg 33.jpg 34.jpg 35.jpg

Negyedóra alatt szépen megpirult a bõr. Megforgattam õket és beleöntöttem egy deciliter vizet és lefedve visszatettem a tûzre egész kis lángra. Így pároltam majd három órát, néha forgatva és pótolva kis vizet a fedõ alatt.

36.jpg 37.jpg 38.jpg 39.jpg

Amíg a kacsa párolódott, összeszedtem a köret összetevõit:

  • 65 dkg krumpli (ennyit találtam itthon a régi krumpliból)
  • 1 méretes padlizsán (40 dkg)
  • 4 dkg vaj
  • petrezselyemlevél
  • kis marék barna csiperke
  • 4 ek tejfel
  • 2 ek olivaolaj
  • só, bors

10.jpg

A krumplit meghámoztam és kisebb kockákra vágva sós, köményes vízben feltettem fõni. A padlizsánt szintén hámoztam és kockáztam. Megsóztam és borsoztam, majd 2 ek olivaolajra dobtam egy serpenyõben. Kicsit odapirítottam, majd lefedtem a serpenyõt, hogy párolódjon. Míg a krumpli fõtt, idõnként megkevertem a padlizsánt.

11.jpg 12.jpg 13.jpg 14.jpg

Harminc perc alatt megfõtt a krumpli és a padlizsán is szépen összeesett. A krumpliról elmentettem a fõzõvizet - jó lesz egy kis leveskének - és beledobtam a vajat. A padlizsánba belekevertem egy kis maréknyi apróra vágott petrezselymet. Ekkor eszembe jutott pizzaszeletvágó az õ tejszínjével, ezért az õ kedvéért tejfelbõl kanalaztam a krumplira - ilyet még úgysem csináltam! Krumplitörõvel pürésítettem, majd beletettem a padlizsánt. Szépen elkeverve készen is volt a különleges püré.

15.jpg 16.jpg 17.jpg 18.jpg

Már csak azt kellett megvárni, hogy feleségem hazaérjen. Addig is bekapcsoltam a grillt a sütõben és a két kacsacombot - immáron a zsírja nélkül - betoltam bõrével felfelé egy alufólián, hadd piruljon. A mini gombákat kicsit megfuttattam kanálka vajon és már tálalhattam is a fejedelmi ebédet.

21.jpg

A padlizsános krumpli igazán remek lett. Ilyet még nem ettem, sem nem olvastam, de valaki ezt is biztos kitalálta már. A padlizsán állagával szépen belesimul a pürébe, de az íze kiugrik, amikor épp egy darabot nyom szét a nyelved. A tejföl pedig igazán üdítő volt a sok tejszín után! A kacsa bõrébõl nekem két adag is jutott és remek volt!

Az étel megkoronázására feleségem két karéj kenyeret is eltunkolt a kacsa sütőzsírjában.

Hiába, egy biokacsának nincs párja!

25 komment

Címkék: krumpli hagyma gomba fokhagyma tejföl padlizsán vaj kacsazsír petrezselyem kacsacomb

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr536171389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Negotiator 2014.05.22. 08:04:48

@Andrass9:
padlizsános krumplipüré? na most kíváncsivá tettél, ki fogom próbálni. a padlizsánt nagyon szeretem, sokféleképpen készítem, a krumplipürét is gazdagítottam már szinte mindenféle zöldséggel, de a padlizsán erre a célra még eszembe se jutott...

vörösbor(de)minőségi 2014.05.22. 08:39:17

nagyszerű ötlet a püré megizmosítása.

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.22. 10:02:28

@Andrass9: honnan tudod, hogy telefonról volt?:)

Pinka-Panka 2014.05.22. 11:20:29

Szervusztok, szép napot Mindenkinek!

Benyitottam most a kocsmába, nem tudok visszaolvasni, időhiány miatt.

Nagyon tetszik a padlizsános püré, ki is próbálom, van még régi krumpli.

Ügyesek vagytok, én most nem főzök különösebb dolgokat, éppen a zöld szezonális termékeiből csak.
Mindig azt esszük, ami éppen terem, így a hús mellőzve kicsit.

Ne haragudjatok, ha nem tudok jönni mindig, mert szeretek jönni, de sajnos nem tudok, belep a teendő.

Most is fűvágás, mg a hátsó kert marad hétvégére, gazolások, tele a fa cseresznyével, rogyadozik, alig férek az időbe.

Mindenkit szeretettel üdvözlök és legyen szép napotok.

Puszi

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.05.22. 12:07:30

@Pinka-Panka: Jó hogy benéztél!
Mostanság mindannyian el vagyunk foglalva. Ki Munster sajt vásárlással, ki malátaliszt beszerzésével - sőt! Olyan is van, akinek tanulnia kéne a vizsgákra.
Azért ettől napi pár percet szánunk a posztoló kritizálására :)

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.22. 12:56:18

@Andrass9: képzeld, ma a postás hozott egy münster sajtot:D
csak lestem, mint hal a szatyorban:)

Fenchurch68 2014.05.22. 14:50:08

Zseniális a krumplipüré és padlizsán házasítás, kár, hogy az ember egyiket sem szereti. Mondjuk éppen főzhetek magamnak is, hátha ráfanyalodik. Ha meg nem, elhozom a gyerekeknek meg apukájuknak. Ha nekik sem jön be, dolgozós kajának :)
Hétvégi program: biciklizés, petrezselymes újkrumpli, laza kirándulás, töltött karalábé, sok eper, sóska, bundáskenyér, éves bevallások, statisztika, palacsinta, sztrapacska.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.05.22. 15:20:21

@Babette (eper vagyok a jogobellában): Sajnos nem én voltam ...
Pedig szívesen megleptelek volna vele!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.05.22. 15:21:38

@Kató néni: Nálunk is nehezen fogadtadtam el a feleségemmel, de végülis nem tiltakozott. A fiam viszont teljesen ellene volt!!! (Szerencsére nem evett itthon, így kit érdekel?)

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.22. 19:03:42

@Andrass9: mert ti ilyenek vagytok::)
kostolasnak vetettuk ala, az eredmeny: ilyet csinaltam tavaly nyaron:D a most kulturanak vett palpusztait megettuk,iden ebbol lesz!

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.05.22. 19:27:34

Szép napot!
A padlizsánnal nekem valahogy nincs szerencsém. Ha más készíti ízlik, múltkor hoztak egy tál krémet, magam elé vettem a kenyérpirítót meg a tálat, és felfaltam a nagy részét. Eddig három sikertelen padlizsánkrém-kísérleten vagyok túl, egyik rosszabb volt, mint a másik. Gyermekkoromban rengeteg termett a kertben, de utáltam, mert csípte a szájpadlásom. Három éve ültettem 10 palántát, egy nyeszlett pár centis szörny termett összesen, aztán a kolorádóbogarak lezabálták az egészet.
A két kertben frankó minden, holnap elintézem a harmadikat is, és jöhet az eső.

látjátok feleim szümtükkel 2014.05.23. 08:14:51

Én a kacsa húsát nagyobb lábosban némi víz hozzáadásával szoktam párolni addig, amíg majdnem puha, és utána teszem a lé nékül tepsibe, majd a sütőben addig sütöm, amíg ropogós, és piros nem lesz a bőre. Természetesen a párolás gazdag fűszerezés mellett történik, de szokott olyan is lenni, hogy a fűszer csak só és szemes bors. A léből leves vagy a köret párolóleve készül.

Ez a padizsános krumplipüré nagyon jó ötlet, kipróbálandó.

Tegnap cseresznyefa mustra volt, kiderült, hogy valami rothadás tizedeli a termést, szerencsére a száraz idővel megállt. Ez valami gombabetegség lehet, mert az eperfán a zöld terméskezdeményeket is bántotta. A nemes meggy viselte a legrosszabbul, abból alig maradt, viszont a "vad"meggy rá sem bagózott, azon rengeteg termés lesz.
Nagyon meglepő, de az a fekete cseresznye, ami egyébként júniusban szokott érni, már ehetően érett. A seregélyek is észre vették.:(

látjátok feleim szümtükkel 2014.05.23. 09:00:33

Ez ugyan nem egy imádkozós kocsma, és a kések is szoktak néha röpködni ( van akinek a bütykébe:) ), de most röpködjön valami más:

www.nlcafe.hu/szabadido/20140517/visszatert-az-eneklo-apaca---ilyen-volt-a-4-produkcioja/

www.nlcafe.hu/szabadido/20140508/eneklo-apaca-sikere/

www.nlcafe.hu/szabadido/20140523/-cristina-scuccia-nover-olasz-voice/

A művészet nem ruhához, hanem fejhez kötött. Lásd a fenti burgonya, akarom mondani krpumplipürét.:) Akinek meg van a képessége, annak lehet bármilyen a ruhája, lehet akár egy konyhai kötény is.:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.05.23. 11:41:48

@látjátok feleim szümtükkel: Vasárnap egyben akarom megsütni a tojót. Van rendes kacsasütő lábasom. Almával és hagymával meg tán kakukkfűvel kitömve a pocakját, vizet aláöntve, pár óra párolás a terv, majd lé nélküli pirosítás.
Egyetértesz?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.05.23. 11:43:55

@látjátok feleim szümtükkel: A májusi cseresznye eléggé penészedik, de nem permetezhetem, mert eszik a népek. Rengeteg lett rajta az ikercseresznye - egy száron két gyümölcs. Eddig ez nem volt divat :)
A gyümölcs egy része az egyik oldalán már feketére pirult, míg a másik fele még fehér/zöld. Ez se normális ...

látjátok feleim szümtükkel 2014.05.23. 12:28:20

@Andrass9:
Biztos jó lesz, de a belesejét érdemes jól besózni, hogy a vastag részek is elég sósak legyenek. Én csak a boltban vett kacsát szoktam egészben sütni, mert azért néha veszünk egy-egy csinosabb darabot.

Van egy méter magas őszibarackfánk, azon majdnem minden barack iker, de már előző évben is volt rajta kettő-három ilyen. Más gyümölcsön nem tapasztaltam.
Egyébként mi is csak a ropogós cseresznyét permetezzük, mert ha esőt kap, akkor azon nem marad semmi, pedig még elég sok van rajta.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.05.23. 13:58:19

@látjátok feleim szümtükkel: Boltban vett kacsát én is egybe sütöm, node ezt? Ilyet még nem sütöttem!
Szépnek látom, szerintem jól fogja magát érezni a lábasban :) Besózom alapost, igérem!
Ez az iker dolog nekem új. Tavaly volt fekete csili Wakától - azok közt volt iker, de az egy olyan keverék volt, hogy neduddmeg!!!

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.05.23. 15:49:01

Szép napot!
@Andrass9: :D
A fehér szilvám ilyen, azon nagyon sok iker van.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.05.23. 20:59:01

Pár napig nem leszek Internet-közelben. Majd jövök.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.05.23. 21:59:15

@Waka: Mulass jól!
Én most jöttem be a kertből és egy darab kicsavart rongy vagyok. 32 paprikapalántát és 10 paradicsomot tettem be a végleges helyükre. Még ugyanennyi hátravan holnapra ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.05.23. 21:59:47

@Waka: Gondolom, mindenki élvezi a jóidőt és nincs gép mellett :)
süti beállítások módosítása