A pisztráng előkészítése közben támadt a gondolat, hogy a marhát is be kellene pácolni. Találtam egy szép darab rostélyost, amikor a pisztrángot vettem. Rettenetes szívfájdalommal, de felszeleteltem 1 cm vastag szeletekre - a lyányok csak átsütve szeretik!
A fűszerek persze kicsit eltértek a haltól. Elsőre megtörtem egy evőkanál borsot durvára. Több volt benne az oregano, egy pici ágacska rozmaring is bemosolygott.
Sok snidling, fokhagyma került még a mozsárba. Megpúpoztam egy ek mustárral, 4 ek oliva olajjal és egy ek Worchestershire szósszal. Sót NEM tettem bele, mert az kiszívja a vizet a húsból, ha pácnak használom.
A felszeletelt rostélyos szeleteket
alaposan bekentem ezzel a páccal, majd egymásra tornyoztam és alufóliába csomagoltam.
Az ílymódon bepácolt hús 24 órát töltött a hűtőszekrényben. Másnap az ebédhez időben elővettem, hogy szobahőmérsékletre melegedjen a hús. A köritésnek kisméretű krumplikat alufóliában sütöttem a grillen.
Fontos tanulság: a sárga héjú krumpli, amit sütnivalónak árulnak, nem alkalmas erre az elkészítési módra! Kettő is fogta magát és felrobbant a grillen:
Az íze sem olyan jó, mint a piros héjúnak, valamint elég fujtós. Remek krumplipürét lehet viszont belőle főzni :)
Az ebédet húslevessel kezdtük - tökéletes volt!
Feltettem a húst is a grillre a pisztráng után, de csak kettőt első nekifutásra.
Innentől persze a fotózás elmaradt, de a másik két szeletet is ki kellett sütnöm a lyányoknak:)