Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (3) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (10) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) bl112 (2) BL112 (3) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkíni (27) cukkini (11) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (40) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (510) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (384) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) jalapeno (25) Jalapeño (3) jalapeño (27) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsír (62) kacsazsir (5) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (113) kakukkfű (40) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (33) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (68) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) lucullus (4) Lucullus (8) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mángold (7) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olivabogyó (2) olívabogyó (3) olívaolaj (11) olivaolaj (148) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (8) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (108) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (8) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (395) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (42) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (12) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (238) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (255) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Zöldségeket beszélek

2012.10.21. 07:00 Waka

Most páran joggal gondolhatják, hogy az agyamra ment a köszvény, és innentől csak zöldséget vagyok hajlandó enni. Az igazság az, hogy nem először főztem ilyet, apróbb módosításokkal már számtalanszor szerepelt az „étlapon”. A legutóbb főzött kínai levessel való hasonlóság nem véletlen, csaknem azonos alapanyagokból készült, csak kevesebb lével és több tésztával.

Szóba került a levesnél a wok, igaz akkor nem abban főztem, de most elővettem. Jó kis wokom van, potom pénzért vettem anno az IKEA-ban. Nem bevonatos alumínium, és nem is dögnehéz öntöttvas, szépen csengő körülbelül 2 mm vastag, nem rozsdamentes acélból van (mosogatás után a gázon meg kell teljesen szárítani, és kicsit olajozni). Az alja ugyan nem teljesen gömbölyű, de nem is tudnám az olyant használni, nincs hozzá megfelelő wokégőm, viszont az egyik rózsa a tűzhelyen Zsana méretű és kapacitású. Az évek során a wok belsejét bevonta egy kis „anyag”, mint a hagyományos palacsintasütőt, nem is ég le benne semmi.

Zöldséges tészta:

Hozzávalók:

25 dkg spagetti vagy más tészta tetszés szerint

2 szál sárgarépa

1 szál petrezselyem

1 kicsi paradicsompaprika

1 marék mogyoróhagyma

1 marék fafülgomba

3 gerezd fokhagyma

kevés friss gyömbér vagy gyömbérpor

1 teáskanál currypor

1 teáskanál cukor

1 evőkanál szójaszósz

0,5-1 dl házi paradicsomlé

kevés csípős paprikakrém

olaj

9.jpg

Elkészítés:

A fafülgombát előző este hideg vízbe áztatom. A wokban főzésnél lényeges az előkészítés, főzés közben nincs idő vacakolni vele, akkor már szórni kell az anyagot. A gyökereket zsülienre, a hagymát és a paprikát karikára, a gyömbért és a fokhagymát finomra, a gombát pedig falatnyi darabokra vágom. A wokot nagy lángon felhevítem, olajat öntök bele, mikor füstölni kezd, beleteszem a hagymát, és rázva-dobva vagy kevergetve megpirítom.

3.jpg

Hozzáteszem a gyömbért, a fokhagymát és a csípős paprikát, ismét megkeverem, megszórom a curryvel, majd beleteszem a gyökereket. Összeforgatom, nyakon öntöm a paradicsomlével és a szójaszósszal, beleteszem a cukrot, és megsózom.

4.jpg

Mérséklem a lángot, és ízlés szerint megpárolom a zöldségeket. Ha kell kicsi vizet is öntök alá, fontos, hogy egy kis „szaft” maradjon alatta.

5.jpg

A tésztát (jelen esetben spagettit) bő sós vízben kifőzöm, úri gusztusomnak megfelelően al dente, al accetta vagy al gingiva állagúra. Beleszedem a wokba, alaposan összeforgatom a zöldségekkel, és kicsit megpirítom.

7.jpg

8.jpg

Egy korábbi alkalommal a Foodapest kiállításon beszerzett Soma-féle woksajttal, másszor pedig paradicsom helyett tejszínnel készült.

1.jpg

 

2.jpg

106 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr254859897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Benikuty 2012.10.21. 08:21:12

Nagyon mutatós, nyilván finom is.
Én több szójaszósz használok, a világos verziót, hogy ne vegye el a zöldségek üde színét, és halszósszal állítom be a sósságot. Nekem a bambuszrügy a kedvencem benne, szeretem ropogtatni. Aztán kétszer nem sikerül egyformára:)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.10.21. 08:24:09

@anica inkognitóban: Na ezt kikérem magamnak...hogy én Téged onnan kitúrni...??????????
Túrjon ki az, aki erre rá van szorulva hehe! Álltam én ott annyit, hogy álmomba se jöjjön elő, főleg a sok rohadék alkesz, meg lelkisérült. De nah!!! DDD
Aludni tudnék, ha hagynának. Az öregebb akkor jött haza, mikor a fiatalabb indult megint versenyre. Fene a mániájukat!
Amúgy meg ha Te is visszaolvasnál, néha, látnád, hogy a rég lefőtt kávédat, már rég megitták akik korán hajnalban randalíroznak a kocsmában. Én meg jól nevelten csendben vártalak, hogy főzz nekem frisset sokat. DDD
@Daró: Ha van más is, nem eszem a tésztát, inkább a rizs...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.10.21. 08:29:13

@dömbi: meg még friss legyen a kávé! :D hát, az agyam dobom el, milyen igényes némelyik vendég! :P:DDDDDD na, itt van egyelőre egy gyerekadag, mert félek, hogy egy hosszúkávétől túlpörögsz :DDDD
(elviszem a gyereket sóterápiára, majd érkezem)

Hurri Kán 2012.10.21. 09:30:14

Jó reggelt!
Egy friss KV-t én is kérek a leves mellé. :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.10.21. 09:33:38

Jó reggelt! Kicsit elaludtam, van még abból a kávéból?

Benikuty 2012.10.21. 10:02:43

@dömbi: nem randalíroztam:D csak kértem egy felest, a személyzet vígan húzta még a lóbőrt, így hoppon maradtam?:(

Benikuty 2012.10.21. 10:03:23

@dömbi: csajozni volt az öreg?:D

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.10.21. 10:13:06

@Benikuty: Konkrétan nem rád gondoltam, hihi.
Áááá, nincs olyan szerencsém, nem kell senkinek, öreg is, ausslander is, nem is gazdag, van 2 gyereke, 2 unokája, szóval nem jó parti.
Este 10-kor jött haza a gyerek, egészben, de földig érő orral, csak annyit mondott, neki tanulnia kell még, én meg szerinte aludjak el, mire az apa megjön, mert őrjöng, olyan szarul birkózott a csapat. Chilbi volt tegnap, úgy látszik elmentek gőzt leereszteni.hehe
@Waka: Kávé majd lesz, ha Anci előkerül a sóbányából. Látod az én szememet is kiszúrta, 1 fél korttyal.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.10.21. 10:26:40

@dömbi: @anica inkognitóban: Köszönöm.
Megyek a kertbe, elégetem a gazt, meg szedek egy kis almát.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.10.21. 10:28:33

@Waka: lassan megjavíthatnád a teleportáló kézikészüléket! nyitnám az ablakot a mai posztért..:)

medvedr 2012.10.21. 10:32:30

Ebből egy kisvödörnyit megennék!

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.10.21. 10:48:08

@anica inkognitóban: Én csak 1 tisztességes hosszú kávét kérnék szépen, nem kell ilyen összefirkált tej.
Honnan a francból szednek ennyi erdei szedret a pálinkákhoz? Komolyan érdekel, aki tudja mondja meg.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.10.21. 11:34:13

@anica inkognitóban: Szerintem próbáld meg jatt formájában kipasszírozni a válogatós vendégekből!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.10.21. 11:50:47

@medvedr: én is, fősulisként.:)
és @Andrass9: a jattot nem kipasszírozni kell, azt a jó hangulatért kapja a pultos, na persze, ha a vendégek tudják biztosra, hogy nála marad :P:)

Pinka-Panka 2012.10.21. 12:11:20

Szép napot:)

Az idő csodás nem szólhatunk semmit.

Pinka-Panka 2012.10.21. 12:11:31

Szép napot:)

Az idő csodás nem szólhatunk semmit.

Pinka-Panka 2012.10.21. 12:12:31

inkább kétszer, mint egyszer se:) bocs

Benikuty 2012.10.21. 12:16:29

Olyan melegen süt a nap, hogy beindult a kovászos uborka. Az ég pedig szikrázóan kék...:)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.10.21. 12:31:51

@anica inkognitóban: Szívemből szóltál Anci!!!

@Andrass9: Én ha nem válogatok, is adok, nem is keveset, és nem bakkeroltatom a személyzetet, legfeljebb törzshejlyjet váltok, ha nem érzem jól magam.
@medvedr: Igen, meg mixer, meg pincér, meg üzletvezető, meg mosogatólyány, meg minden, kivéve a la cart séf nem, mert ugye az 1 komojlyj szakmai tudást igénylő feladat. hihi
Én még akkor kezdtem, mikor nem kaptunk fizetést, hanem mi fizettünk azért, hogy dolgozhattunk az adott üzletben. A napi bevétel 20 %-át le kellett tenni, és közel 50 évesen nincs összesen 3 év bejelentett munkaviszonyom.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.10.21. 12:37:40

@dömbi: egyébként mi ha idegen helyen fogyasztunk, meg szoktuk kérdezni, felszolgálóké marad-e a borravaló és annak megfelelően adunk hosszabbat vagy rövidebbet.:)
egyébként ez a minősíthetetlen, hogy mind a mai napig rengeteg embert hoznak olyan helyzetbe, hogy gürizik mint a zavarodott, csak éppen nincs bejelentve. Ha nem tetszik, akkor meg fel is út...persze, nem fizet adót, meg járulékot, csak sokszor nincs más választása, sokan meg azt hiszik, legálisan dolgoznak, csak egy betegség esetén szembesülnek vele, hogy ohne táppénz.. egy ismerősünk alig 30 évesen erre ment rá, pszichiátria, zártosztály lett a vége :(

medvedr 2012.10.21. 14:41:31

@dömbi: Tapasztalatod az lehet. Melyik városban volt mindez, ha nem indiszkrét a kérdés. Avendéglátós gyakorlatod alapján hogyan látod a mostani budapesti helyzetet?

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.10.21. 15:28:20

@anica inkognitóban: A teleport már működik, a hajtóanyag fogyott ki. Vettem kínai uránt de olyan gyenge, hogy el kellett küldenem Ukrajnába dúsíttatni. Ott meg éppen sztrájkolnak az erőműben, mert az új kollektív szerződés szerint a dolgozóknak a fogukkal kell megőrölniük a nyersanyagot, a cég meg nem fizeti a fogorvost.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.10.21. 15:48:02

@Waka: nemhogy örülnének, hogy munkájuk van ;) :DDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.10.21. 15:48:42

@anica inkognitóban: sugárzó jó kedvüknek kellene lennie elvileg :D
(mondjuk, ez nem vicces, tudom, de....)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.10.21. 17:06:59

Hahó, én is kérek ilyen kaját, de rizstésztával.

süllőcske 2012.10.21. 17:20:39

Reggeli kommentem nincs meg, úgyhogy ismétlem, nagyon jók a zőccségmondások, kérek.
Mai erdei bóklászásunk Anahitával hozott a konyhára is, több láda őzlábgombát.
Holnap Csodaréten töltött, kirántott gomba lesz a program, többek között.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.10.21. 17:48:11

@Waka: mindennel lehet, nemigaz?:)
@Mitzi von Küche: nyamm..:)
@süllőcske: zizzenjünk már össze mailben, jó?

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.10.21. 18:07:42

@süllőcske: Hova a csudába lett az a komment? Jó neked, olyan remek gombászóhelyeket ismersz.
@anica inkognitóban: Szerintem simán, akár rizzsel is.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.10.21. 18:26:31

@süllőcske: Mások engem csesztetnek a varázshüttővel, te meg csak úgy őzlábat szedegetsz!!!
Nem gondolod, hogy ez így hogy és nem igazságos?
Nem is emlékszem, ettem-e valaha az őz lábikóját ...
Tisztábban: irígyellek!

süllőcske 2012.10.21. 19:35:55

@Andrass9: Andi száz darab lábat számolt meg az elébb.Kalap is van hozzájuk.
A lába rágós, mi megszárítjuk, paprikadarálónkon finom porrá őröljük, kétfelé szitáljuk. Na, ez mehet a levesbe, a mártásba, a rizottóba, mindenhova.
Különben ma bőkezű ajándékozás napja is volt, holnap pedig összejövetel alapját képezi a mai gomba töredéke is.

süllőcske 2012.10.21. 19:51:14

@anica inkognitóban: Hehe, van ám képzettársítás!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.10.21. 19:55:31

@süllőcske: könnyen beszélek, most burkoltuk be az ebédről maradt lasagnét :D most már simán megverekednék egy éhes emberrel! :D

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.10.21. 19:57:09

@süllőcske: A Bükkben gyűjtött őzlábgomba szárát anno apukám is megőrölte, de jó volt télen ízesíteni vele.

Daró 2012.10.21. 20:02:34

Én is főztem egyet, ha ilyen nagy a keletje:-)
plus.google.com/u/0/photos/102626907016939479357/albums/5781802415314994913/5781802671413113394

Ma egyébként borsóleves volt meg valami dobjuk-össze-tokány galuskával és reszelt savanyúuborkával.

Holnapra Era "legényfogó" levest főz. Csak tudnám melyik tulajdonságom nem tetszik neki hogy fogni akar még egyet, e kis telhetetlen.

@süllőcske: nagyon irigyellek a tudásért. Hogyan lesz az ember a gombák ismerője és barátja? Megtanulod könyvből vagy tanfolyamon?

medvedr 2012.10.21. 20:14:59

@Daró: Csatlakozom a kérdésedhez. Sajnos mindig csak a bolti csiperke nagynéha jó lehúzósan rókagomba a csarnokból.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.10.21. 20:17:53

@Daró: We're sorry, but you do not have access to this page. That’s all we know.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.10.21. 20:18:28

@Daró: A gomba ügyben én is csatlakozom!

süllőcske 2012.10.21. 20:19:46

@Daró: Hát úgy, hogy ötéves korától viszik az embört az erdőre, mezőre, a falu legvénebb gombológus bácsija ad lényegretörő tanácsokat. Aztán, amikor a gyakorlatban már megy, jöhet egy kis elmélet, meg tanfolyam, itt aztán csudálkozol, hogy milyen érdekes rendszereket állított föl a néhai Illés bátyád, meg a todomány, az mifene.
Szóval, egy negyven évet elbóklászunk Zalától Erdélyig az erdőn és ha odáig kihúztuk, akkor már nagyon figyelünk, de nagyon. Most egy új alfajt találtunk, nem tudjuk, hogy ehető-e? Megy a biológiára a jövő héten.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.10.21. 20:27:15

@medvedr: Pesten dolgoztam nagy részt, néha idényszerűen Balatonon, és Domonyvölgyben, esetleg rendezvényeken itt-ott.
Sokakkal ellentétben én nem sok javulást látok. Sajnos az emberek nincsenek tisztában alapvető dolgokkal, ezt persze a személyzet szívja meg leginkább. Napi 16-20 órai munka után örülünk hogy élünk, közben sok üzletben 1 falat nélkül végig megy a nap, szabadnap, szabadság, szent este, ugyan már, úri huncuttság. Betarthatatlanok a rendeletek nagy része, szakmai fejlődés továbbképzés mikor hol miből? Tanulókat kizsigerelni, hülyének nézni teljesen természetes még ma is. Ha nem engedjük őket a vendég a főzőkanál közelébe hogy tanuljanak? Katasztrófa az egész.A rendszerváltás óta még mindig nem jutottunk el oda, hogy bejelentett állásunk legyen, ne minket fenyegessen a vendég, a tulaj, a hatóságok, hogy kifizessék a bérünket stb. A vendégek még mindig ott tartanak, hogy lógjon le a rántotthús a tányérról, hatalmas adag krumplival, minél zsírosabb a pörkölt annál jobb, mert így lakik jól. Idegenforgalom, turizmus, felejtsük el, nincs vonzereje az országnak. Nem tudom hány generációnak kell még felnőni ahhoz, hogy az emberek szemlélete hozzáállása megváltozzon, és ez nem kizárólag anyagi kérdés.
Napokig tudnám sorolni, és nem változik semmi!

Hurri Kán 2012.10.21. 20:29:08

@dömbi:
Azokon a helyeken, ahol a tulaj is ott dolgozik, talán valamivel jobb a helyzet. (Általában).

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.10.21. 20:40:52

@Waka: ezen is nagyon röhögtem :D
@Daró: szép munka, a kaja is, a gyerkőcök is:DDDD Andorka Szan-t le sem tagadhatnád (de gondolom, nem is akarod:))

süllőcske 2012.10.21. 21:00:24

@Daró: Aha, klassz. Jó vitézöm, Daró!

Daró 2012.10.21. 21:14:09

@süllőcske: Van egy kép, ahol a szőröspáncélos fiú látható amint a baltással verekszik. A kattintás után 2mp-vel a baltával szétcsapták a srác fejét, elég anticsucsu látvány volt, mentő vitte el. És a kocsiban az eü doboz azóta nem teljes, hajjaj, baj lehet még ebből.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.10.21. 21:18:17

@Waka: Így igaz, így volt, ismeretlenül is biztos vagyok benne. Egyszer eljutok 1 blogtalira, mesélek nektek olyan sztorikat, névvel címmel, hogy többet a szempillátokat se teszitek be 1 helyre sem.
@gyvy: Aha, igen, szerettük az ott dolgozó tulajt, főleg amelyik lopott a kasszából, a saját meg a cimboráinak a fogyasztását még véletlenül sem felírót, zárásnál meg követelte a hiányzó pénzt, egyébként meg csak hátráltatott a munkában mindenkit.

Hurri Kán 2012.10.21. 21:20:48

@dömbi:
Azért helyeztem el zárójelben az "általában" kitételt. :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.10.21. 21:27:43

@dömbi: A Villa Mediciről valami szaftosat lécci! :D

süllőcske 2012.10.21. 21:35:20

@Waka: Boccaccio stílusban kérjed, az olyan!

süllőcske 2012.10.21. 21:37:05

@dömbi: Ma olyan félelmetes dolgokat mesélünk.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.10.21. 21:50:17

@süllőcske: Egyszer a sólymával Peretola mellett zsákmányul ejtett egy darumadarat; mikor pedig látta, hogy a madár gyenge húsú és kövér, elküldötte azt kitűnő szakácsának, kinek neve volt Chichibio, és Velence városából származott, és megüzente néki, hogy vacsorára süsse meg, és ízesen készítse el. Chichibio, kinek már a képéről is lerítt, mily nagy kópé, megfűszerezte a madarat, odatette a tűzre, és nagy gondosan sütni kezdette. Mikor pedig már majdnem pirosra sült, és pompás pecsenyeszag szállongott belőle, történt, hogy bejött a konyhába egy Brunetta nevezetű szomszédbeli kis fruska, kibe is Chichibio fülig szerelmes volt; mikor meglátta a madarat, és megorrontotta a pecsenyeszagot, mézesmázos szavakkal kérte Chichibiót, adná neki annak egyik combját.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.10.21. 21:51:24

És így lőn megkárosítva az vendég.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.10.21. 21:53:10

Vagy így: Welkom website eerste klas sexclub Boccaccio.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.10.21. 22:01:53

@Waka: majd Andráss meg majd jó csúnyán néz, hogy szétizéled a príma kis szakmai blogját..:D

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.10.21. 22:09:02

@anica inkognitóban: "de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről!"

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.10.21. 22:16:57

Na húztam, holnap ásó, kapa. Az elébb belenéztem a tükörbe, egész rendesen lesült a fejem ma.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.10.21. 22:19:20

Egy valami lepett meg: senki nem kérdezett rá, mi az az al accetta vagy al gingiva állag. :D Ennyi perfekt olaszost...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.10.21. 22:23:35

@Waka: logika, barátom, logika! mármint mi, nők :P :D

na, jóccak, én is megyek. De nem Wakával, csak szólok!! :D

süllőcske 2012.10.21. 22:36:07

@Waka:Teccik.
Egyébként, ha olyan tésztácskát főztél, ami a tyr.rex fogmedréhez passzol, az is jöhet, ha egyszer megéhezünk.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.10.21. 23:02:44

@Daró: Semmi probléma / nagy fekete folt az bejön most, más semmi.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.10.21. 23:06:49

@anica inkognitóban: Ahogy azt Waka is jelezte - nagy a blog szabadságfoka! Az, hogy nekem nincs írói vénám, még nem jelenti, hogy nem publikálunk irodalmilag értékes anyagot is!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.10.21. 23:08:34

@Waka: Én már csak olyan vagyok, hogy kivárok. A végén az írója úgyis elmondja, mert böki a csőrét, és senki sem kérdi :)

Benikuty 2012.10.22. 04:11:22

Jó reggelt kívánok!
...egy feles gönci barackot kérnék, és egy rövid kávét cukor és tej nélkül!

susztertangó 2012.10.22. 04:55:10

@Waka: 22:19:20 Na zakson, annyi mindent nem tudok...könyvtárakat töltene meg.

Pinka-Panka 2012.10.22. 06:00:52

Jó reggelt kívánok mindenkinek!

Beugrottam egy kávéra munka előtt. Anica, készülj! - ma tele lesz a kocsma, bableves a menü, lesz miről elmélkedni ki hogyan? Áztatja? Tarka vagy fehér, netán fekete? Kolbász vagy csülök? Rántsuk vagy ne? Krumpli legyen benne vagy ne? Zöldséggel vagy anélkül? Fokhagyma? Tejföl? Kenyérrel együk vagy fogyjunk inkább? Na, jó kocsmázást ma is:)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.10.22. 07:04:17

Jó reggelt! Egy kávét, ha kaphatnék...
Akkor szabad a gazda: accetta=balta, gingiva=íny. Gondoltam, alkotok pár szakkifejezést.

Benikuty 2012.10.22. 07:14:03

Rosszul gondolom, hogy aki zöld alapon világít az kocsmáros?

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.10.22. 07:44:32

@Benikuty: Olyasmi, legalábbis van kulcsa a hátsó ajtóhoz.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.10.22. 07:48:31

@Andrass9: nem az írói véna hiányáról, hanem az erste class szexclub kifejezésről szólt a komment és elnézést, hogy nem vagyok olyan komoly mint egy krónikus vakbélgyulladás műtét előtt két perccel :P:D
@Pinka-Panka: parancsol esetleg egy kávét a kedves vendég? foglaljon helyet egy asztalnál és lazítson, azért jön egy ilyen szép őszi reggelen! :))

Benikuty 2012.10.22. 07:59:37

@Waka: értem:)

Ha nem kapok semmit, nem álldogálnék itt. Csendben elsomfordáltam...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.10.22. 08:02:19

@Benikuty: jaaaaaaaaaj, süket vagyok!!! bocs, ezért a felesre vendégem vagy!!!:)
mea culpa....

Daró 2012.10.22. 08:09:42

Welkom website eerste klas sexclub Boccaccio - ról és az al dante-ről nekem kizárólag a ne fogazz! alapvetés jut az eszembe.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.10.22. 08:11:21

@Daró: egy havi fizumat rá mertem volna tenni! :DDDDDDDD

Daró 2012.10.22. 08:33:07

@anica inkognitóban: Már az ittenit vagy az otthonit?

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.10.22. 08:33:51

@Daró: itthon nem kapok fizetést, ingyen szolgáltatok, önként ;) :DDD jaaaaa, hogy a munkahelyit? azt, azt, igen! :DDDD

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.10.22. 10:05:01

@anica inkognitóban: Öregszem - nem értettem benne a vicced. Elnézést kérek!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.10.22. 12:07:24

@anica inkognitóban: Akkor mintha nem is azokban lenne a hiba? :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.10.22. 12:16:09

@Andrass9: de lehet, hogy csak generációs probléma, vagy nem is tudom... jópáran meg értik.. ki érti?

Benikuty 2012.10.22. 12:38:11

@anica inkognitóban: nem is akartam én pálinkát inni, a kávénak meg a szagát sem bírom;)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.10.22. 13:33:48

@Benikuty: én csak reszelgetem a körmömet és hülyeségeket beszélek, tudod ;)
süti beállítások módosítása