Az egész úgy kezdődött, hogy örökös piacfelelősünk – feleségem kolleganője, Zsike – szerda reggel felhívott, hogy a nyári ínséges időszak után újfent megjelent a csarnokban kedvenc gombása és fél kiló vargányával lettünk gazdagabbak (meg 1800 forinttal szegényebbek:).
Ide bekommentelve több hasznos tanácsot is kaptam, mit is készíthetnék estére belőle, de végül is úgy döntöttem leves lészen az 5 szép vargányából.
Munkából hazafelé be is szereztem a többi hozzávalót (2 szál sárga-, és 2 szál fehérrépa, 1 kisebb fej karaláb), majd hazaérve neki is láttam a feldolgozásuknak egy közepes fej hagymával kiegészítve a kollekciót.
Mikor megérkezett a gomba, azt is kezelésbe vettem és pucolás után a hozzávalókat összekockáztam.
A hagymát kevés olajon megdinsztoltam, majd rádobva a zöldségeket tovább pároltam. Mikor a zöldségek félig megpárolódtak, hozzáadtam a gombát, sóztam, borsoztam.
Amikor kellőképpen „megfőttek” saját levükben az összetevők, vízzel felengedtem, meghintettem még egy kis vegetával (igen, vegetát írtam, bár ez nem az, hanem valami bio cucc a sarkiból, nem tartalmaz sem sót, sem egyéb tartósító anyagot) és felrottyantottam.
Ekkor került bele 1 deci 20%-os főzőtejszín, majd mikor ezzel is felfőtt, 2 tojásból egy kis galuskát is szaggattam bele és készre főztem.
Én egy nagy szelet friss, félbarna kenyérrel kiegészítve termeltem be belőle másfél tányérral:)
Ps: gyakorlatilag ezzel a módszerrel egy ragulevest kaptam, amit a húsnélküliséget éppen szenvedő kollegák is nyugodtan fogyaszthatnak.:)