Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (3) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (10) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkini (11) cukkíni (27) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (40) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (510) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (384) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) jalapeno (25) jalapeño (27) Jalapeño (3) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsír (62) kacsazsir (5) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (113) kakukkfű (40) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (33) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (68) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) lucullus (4) Lucullus (8) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olivabogyó (2) olívabogyó (3) olivaolaj (148) olívaolaj (11) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (8) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (108) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (8) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (395) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfűbors (6) szegfübors (42) szegfűgomba (4) szegfüszeg (12) szegfűszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (238) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (255) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Egybensült hús knédlivel

2012.10.06. 07:00 Waka

Knédli:

Hozzávalók:

  • 5 db kifli

  • 10 dkg vaj

  • 1 l tej

  • 2 db tojás

  • 10 dkg rétesliszt

Elkészítés:

A kiflit felkarikázom és 5 dkg vajon aranysárgára pirítom.

1.jpg

Amikor kissé kihűlt, ráöntöm a tejet és hagyom egy ideig ázni. Utána alaposan összeszutyakolom az egészet (én össze is turmixoltam egy kicsit), majd belekeverem a tojást és a lisztet.

2.jpg

Egy tiszta konyharuhát bekenek vajjal.

3.jpg

A tésztát ráöntöm a konyharuhára, nagyjából hurkaformára igazítom, és jó erősen összekötöm egy zsineggel a két végét. Ezután bő, sós, forrásban lévő vízbe lógatom egy fakanálra kötve, és 80 percig főzöm. Amikor megfőtt, hagyom valamennyire hűlni, majd óvatosan kiborítom a ruhából (kicsit biztosan bele lesz ragadva).

4.jpg

Egyben sült tarja:

Hozzávalók:

  • 1 kg tarja egyben (csont nélkül)

  • 5 dkg sertészsír

  • 5 dkg füstölt kenyérszalonna

  • Só, bors

A húst megtűzdelem a szalonnával, sózom, borsozom. Egy inox serpenyőben a zsírt felhevítem, és először nagy lángon, gyorsan sütök egy kérget a hús minden oldalára. Ezután a serpenyőt beteszem az előmelegített sütőbe, és készre sütöm.

5.jpg

Pecsenyeszaft:

Hozzávalók:

  • 1 db serpenyő, melyben kicsivel előtte húst sütöttünk

  • 1 evőkanál liszt

  • 1 evőkanál paradicsompüré

  • Kevés víz, esetleg húslé

Elkészítés:

A serpenyő alján maradt zsírra rászórom a lisztet, és megpirítom. Ezután felöntöm egy kis vízzel, belerakom a paradicsompürét, és jól kiforralom, közben kevergetem, és felkaparom az aljáról a sütés közben odaragadt „pörzsanyagokat” is. Amikor kész, átszűröm, az egyben sült hússal és knédlivel tálalom.

6.jpg

36 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr564818535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

látjátok feleim szümtükkel 2012.10.06. 08:29:26

Felénk ha valaminek az alkotása nagyon tettszett, azt mondták ( régen ), hogy tied a levesből a gyökér.
Nekem ez nagyon tettszik, egyszerű étel, tiszta, de nagyszerű ízek.

Azt is mondták, hogy megtartjuk a szakács( ot )nőt.

Igyunk rá egy finom fehér bort ( mondjuk rizlinget ). Egészségedre.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.10.06. 08:54:19

@látjátok feleim szümtükkel: Köszönöm! Én ugyan nem ihatok, de egészségedre!

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.10.06. 09:12:26

Most kivételesen előbb volt a munka, s a fontos level(ek) elolvasása, s utána a kocsma. A knédli jó! Nemrég láttam a megoldást, hogy zsugorfóliába csomagolták s úgy főzték meg. Nekem úgy is bejön, ha különféle zöldfűszer, zöldség van benne.
El vagyon döntve az ebéd, még káposzta is van itthon.
Előtte egy csesznakova.

1kutya 2012.10.06. 09:19:29

@Waka: a knédlit lehetne kérni kacsasülttel meg párolt káposztával? köszönöm!:)

(ja, a korsó staroprament kifelejtettem)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.10.06. 09:48:24

@hajdulaszlo (volt hajdul): Mind számos másik étel, ez is úgy készült, hogy összeolvastam róla mindenfélét, aztán összedobtam. A fólia jó ötlet, van is itthon ipari méretű fajta.
@1kutya: Legközelebb úgy lészen. Az archívumból túrtam elő az írást.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.10.06. 09:53:25

@Waka: ennyi hálátlan dögöt, csak variálnak! Nekem így, ebben a formában egy adagot, meg egy kis repetát szervírozol, tökéletesen megfelel :D

Boar. 2012.10.06. 10:05:19

@1kutya:
Lehet kérni a kacsasültet párolt káposzta és knédli nélkül?

süllőcske 2012.10.06. 10:05:57

Adjon az Isten:

Szerencsét. Szerelmet. Forró kemencét.

Waka, kérek egy kicsit én is!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.10.06. 10:11:25

@süllőcske: Jó reggelt! Minden rendben? Kiállításmegnyitó rendben, sikeresen megvolt?:)

skylla 2012.10.06. 10:27:24

nagyon finom. a kiflit lehet valamivel helyettesiteni?

Pinka-Panka 2012.10.06. 10:32:04

@Waka: jót főztél megint:) még knédlit nem csináltam, de kedvet kaptam hozzá, valami gombás, tejszínes cuccal is elképzeltem...de ezzel is kíváló.
Köszi, ügyes voltál!

Pinka-Panka 2012.10.06. 10:35:08

Kész a ebéd.
zöldség leves megint
tejszínes, sajtos, baconos, csirkemelles rakott krumpli
A holnapi ebédet mindaddig nem tudtam, míg meg nem láttam a húspultot ma reggel, első látásra döntöttem a marhahús mellett, gyönyörű darabot vettem és már fő is a pörkölt belőle. Holnapra még jobb lesz.

medvedr 2012.10.06. 10:39:10

Ez nagyon jó! Nekem csak a kacsa játszik, de ezt a knédlit ahogy van megcsinálom.

medvedr 2012.10.06. 10:41:16

@süllőcske: Mi volt a kiállításon?

süllőcske 2012.10.06. 10:55:04

@anica inkognitóban:
Szia, sziasztok. Megvolt, nagy, fényes megnyitó volt, nekem már túl attraktív is, ahhoz képest, hogy a munkáim inkább intimebb, csendesebb világot képviseltek. A felkérő roppant mód kitett magáért, jól szervezett, sokan eljöttek, többen el se fértek volna. Reneszánsz zene volt, pengetős szeren. Műsorvezető hölgy, szakmai megnyitó beszéd, hivatalos megnyitás és méltatás Szeged város részéről, sőt engem is megszólaltattak váratlanul, amit nemigen szeretek, de jól kivágtam magam és közvetlen hangulat kerekedett, mikrofon fóbiámat legyőzvén.
A fogadás is fényes volt, jó pezsgő, jó bor, elegáns tálak. Étel ügyben jómagam ténykedtem.
Volt ott többek között süllőcske(és Andráss)féle füstölt halsali, két hatalmas lazacfiléből, két nagy makrélából.
Citromos, párolt lazacból, remulad mártással össze dolgozott pástétom. Sok.
Egyben, füszerkéregben sült szűzpecsenye, karikára vágva, pecsenyeszafttal megkenve. Négy szűzből.
Füstölt liba és csirkemell, vékonyra szelve. Hat csirkemell, három libacickó.
Tíz kiló melegen tartott rántott pontyfilé.
Serrano sonka, sajtok, olajbogyók, tíz kiló szőlő. Ha eljött, volna PO, Hajdulaci, Boar, akkor is maradt volna reggelire.

Hurri Kán 2012.10.06. 10:56:38

'reggelt!
Tökéletes, konzervatív, mégis korszerű eledel. :)
Csoszogok dolgomra, süt a nap, strandidő, menek a Csepel-szigetekre :)

Hurri Kán 2012.10.06. 10:58:08

@süllőcske:
Szia!
Gratulálok a megnyitóhoz.
"Ha eljött, volna PO, Hajdulaci, Boar, akkor is maradt volna reggelire."
Huhh.. akkor tényleg jó bőven lehetett étek. ;-)

Pinka-Panka 2012.10.06. 11:14:45

@süllőcske: gratulálunk a kiállitásodhoz, szeretem, ahogy szerénykedsz - megérdemelted bizonyára ezt a pompát Te is.
Csak azt nem tudom, hogy a fiúk miért nem mentek el, ők aztán nagy élvezői ennek a csuda falatoknak:)

süllőcske 2012.10.06. 11:17:40

@skylla: Maradék hazakerült a műterembe, ott még azért volt egy kis hajnalig tartó program.
Anahita most szortimentázza, mit érdemes mélyhűteni, ajándékozni.
Azt elfelejtettem, hogy a pontyokat a Vásár és piac kft süttette le helyben a piac sütödéjében.
Az mind egy szálig elfogyott, inkább a lazaccal óvatoskodtak a vendégek, mert nemigen láttak még ilyet. Ha kenyérre kenem, úgy adom, nem külön, jobban vitték volna. Csak annyi szendvicshez sok hely kell, azzal meg takarékoskodni kellett.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.10.06. 11:56:51

@anica inkognitóban: Megyen.
@süllőcske: Neked is küldöm. Gratulálok a megnyitóhoz! Egy kisebb lakodalomra valót főztél, ahogy elnézem.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.10.06. 12:02:00

@skylla: Szerintem zsemle vagy fehér kenyér is megteszi.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.10.06. 12:52:27

@Waka: Húú de jó kis menü.
@süllőcske: Gratulálok a jól sikerült megnyitóhoz, rengeteg munkád energiád lehet benne.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.10.06. 12:55:43

@skylla: Bocs, de ezen felnyihogtam. A magyar, az magyar, bárhová is vesse a sorsa.
"a maradékkal mi lett?"

süllőcske 2012.10.06. 13:15:15

Köszönöm, kedves kocsmatagok.
Ha beírjátok a gugliba:" Barta András kiállítása", találtok kis anyagot a tegnapról. Étkeket ugyan nem tett be a szerkesztő, de a kiállításról van ez, az.
Képzeljétek, mostanában lazítani fogok.
Most megyünk Anahitával a Tiszára, kedves csónakocskám már hónapszám hiányolhat. Este jövök, posztot írok, most már lesz időm.
Holnap gombászat, utána horgászat, aztán régészkedés, meg minden csucsu dolog, most nagyon jól érzem magam. Na csá!

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.10.06. 14:52:43

Waka, remek a poszt úgy, ahogy van! Én bizony Aldi-féle knédlit adtam a vadasomhoz, nem is dicsekedtem vele, de igazi szalvétagombócot még nem csináltam - ezután fogok.
@süllőcske: Kedves Süllőcske! Gratulálok a pompás vernisszázshoz! (Szegedi ismerősöknek szóltam róla.)

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.10.06. 17:32:40

@Pinka-Panka: Azt mondják egy férfi szívéhez a gyomrán keresztül vezet az út! Esküszöm beléd szerettem! András kajája is jó, de még nem kötelező -nak lenni :-)

Daró 2012.10.06. 19:14:43

@Waka: Naggyon jó ez a knédli, ki fogom próbálni alkalomadtán.
@süllőcske: Gratulálok a jól sikerült megnyitóhoz. Nem vagyok a vizuális művészeti ágak nagy értője, rajzolni konkrétan vonalzó-körző vagy Autocad nélkül nem tudok de ezek a képek nagyon tetszenek. Külön jó, sőt csucsu hogy a képeken a gasztronómia és a halak is megjelennek.
Tulajdonképpen azt hiszem irígy vagyok kissé a tehetségre.

Pinka-Panka 2012.10.06. 20:57:40

@hajdulaszlo (volt hajdul): ekkora bókot Hajdú Lászlótól! köszönöm:)

süllőcske 2012.10.06. 21:33:15

Helló! De ritkásan vagyunk, most pedig verjünk csapra egy hohohordócskát!
@Mitzi von Küche: Köszi.
@Daró: Hogy ez a gasztrodolog általam fel lett vállalva a képírói szférában, ebben Ti is, nagyon is benne vagytok és ezért köszönettel tartozom a Kocsmának és Andrásnak.
@Pinka-Panka: Ezt a Hajdú Lacit nagyon is meg lehet érteni.

Boar. 2012.10.06. 23:02:07

Ebédre gombapörkölt volt. Knédli nélkül, inkább nokedlivel. Valahogy soha nem értettem a knédlirajongókat.
Viszont a gomba fantasztikus volt, vargánya, őzlábgomba, pöffeteg, csiperke, pár gyűrűs tuskógomba és két eltévedt lilapereszke volt benne, saját szedés. Ha holnaptól nem írok, akkor valamelyiknél tévedtem...

süllőcske 2012.10.06. 23:42:22

@Boar.: Ühüm, itt is nődögélnek.
Volt is gombakaja az utóbbi héten.
A vegyes gombapöri nokedlivel nagyon ott tud lenni.
Ha puliszkával, akkor meg gombatokány a neve.

Boar. 2012.10.07. 00:41:00

@süllőcske:
Valójában ez sem volt pörkölt, semmi fűszer nem volt rajta, paprika sem. Ennyi gomba már ad elegendő ízt. Egy kis petrezselyemzöld mondjuk elfért volna benne, de elfelejtődött...
Nem is klasszikus pörkölt módjára indult, mert fajonként kerültek a gombák a serpenyőbe egy kis oliva olajra, először a tuskógombák, az őzláb, utána a csiperke, a pereszkék és a pöfik végül a sajnos kissé ázott vargányák, ezt szedés után azonnal elkövettem, majd ma egy kis hagymás alapra rá lett zúdítva az egész, az édesített rajta egyet.
süti beállítások módosítása