Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (2) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (9) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) bl112 (2) BL112 (3) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) cajun (3) Cajun (4) cajun fűszerkeverék (18) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkini (11) cukkíni (27) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (40) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (510) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (384) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) jalapeno (25) Jalapeño (3) jalapeño (27) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsír (62) kacsazsir (5) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (113) kakukkfű (40) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (32) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (67) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) Lucullus (8) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olivabogyó (2) olívabogyó (3) olívaolaj (11) olivaolaj (148) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregánó (8) oregano (69) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (108) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (7) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (395) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (42) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfüszeg (12) szegfűszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (237) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (254) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Rakott, de nem szoknya

2012.06.20. 07:00 Blogkocsma

Vendégposzt - Babette

Van nálunk egy alapétel. Rakott akárminek hívjuk. Az akármi lehet egyenlő bármilyen zöldséggel, ami van otthon. No, borsót még nem próbáltam. Nem mondok ezzel újat, el sem tudom képzelni, hogy létezne ember, aki ne evett volna még ilyet.

Úgy indul, hogy rizst főzök. Természetesen mikróban, optimalizálva a folyamatot.(Ezeket a szavakat PO kedvéért írom bele). A technológia a szokásos, egy pohár rizs, két pohár víz, csipet só. Mivel a mikróm is hisztis nő, mint a sütőm, ki tudja, mennyi ideig csinálom, de első körben tíz perccel indítok. Nem, nem tudom, milyen fokozaton. Nem, nem tudom állítani a fokozatot. (Nem tud valaki hozzá egy használati utasítást? A lomisnál azt nem adtak hozzá.) Én nem szeretem a pergős rizst, úgyhogy igyekszem cucogósra csinálni. Most ebben segíteni fog más összetevő is, de arról mindjárt beszélek. 

A második a húsféle, ehhez hagymát párolok/pirítok pici sóval. Ha van itthon, vagy szezonja van, akkor teszek bele apróra vágott paprikát és paradicsomot. Borssal, rozmaringgal szórom meg. A paprikát és paradicsomot nem párolom szét! Ráteszem a darált húst, ami kedvem szerint a (máshol nem használt) csirkemell lenne (pulykát nem szeretem), de az emberem szerint az úgy izé, én meg beadom a derekam, úgyis ő eszi meg a 80 százalékát, így kerül bele marha vagy disznó vagy vegyesen, ami van itthon. Ezt fehéredésig főzöm mindössze, ha kell, felöntöm vízzel, hogy szaftja legyen. Na ez fogja szaftosítani a rizst. Eddig állandó a történet, kikenem a tepsit, belesimítom a rizst, rá a húst a szafttal együtt. Innen változik, én imádom a kelbimbót, kelkáposztát, az ember meg a zöldbabot, de a fagyasztóban csak tavalyi padlizsán volt. Bármelyiket meg kell párolni, én ezt a fagyott padlizsán sóval és borssal megszórva bevágtam a mikróba. Amikor megpuhult, ráterítettem a húsra. Beborítom rengeteg tejföllel. Mondom rengeteg. Meg is sózom, mert a rizst és a húst általában alulsózom, nem tudom, miért.

A tetejére sajt jön, nekem csak kecskesajt van itthon, abból választottam egy érettet, ráreszeltem. Hisztis sütőtől függően fél és egy óra alatt melegszik össze. Szombatra csináltam, a kép ma készült.

rakott akarmi.JPG

Ráadásként, mert volt itthon zöldség, salsa került hozzá:

salsa.JPG

paprika, paradicsom, uborka apró (mondom apró) kockákra vágva, chili apróra vágva, megsózva, megborsozva,két evőkanál olívaolajjal meglocsolva.

Nem, ne tegyétek a mélyhűtőbe, hogy gyorsabban hűljön, mert akkor csak másnap tudtok a rakott akármihez enni belőle. 

Másik ráadás a puncskrémes piskóta. Fényképe.

puncskremes piskota.JPG

Legközelebb egy volt főnökömről elnevezett ételről fogok mesélni nektek.

268 komment

Címkék: piskóta rakott salsa

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr394596775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

susztertangó 2012.06.20. 17:53:14

@Andrass9: Nálad miért húzódott alá és nálam miért nem?

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.20. 18:10:41

@dömbi: Istókuccse lefényképezem az egész kupacot, és valahogy közzéteszem. :D
@BariKarika: Atyaság... macskabarát bárány? :) Ámbár ha versenylónak lehetett bárány a barátja... valahol olvastam, hogy egy kezelhetetlen versenyló mellé betettek "szelídítőnek" egy birkát, és úgy összeszoktak, mint a testvérek. :)

váj mí 2012.06.20. 18:30:09

@BariKarika: Hoppá, valaki kánikulaküldeménye mintha ideért volna. Két és fél hét óta először látok napot. És végre nem esik az a rohadt eső. Pedig állítólag július közepéig zuhé lesz :(
Gasztronómiai vonalon meg ma mekdönci volt. Meguntam a szikkadt szendvicseket, melegebb szendvicsre vágytam.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.06.20. 19:24:06

@Andrass9: én szintúgy. Tudunk élni! :D

Ha enyhül a kánikula, teszek egy kísérletet erre a rakottasra.

@LepkeReloaded: a debreceni állatkertben volt egy fehér szamár (ezekről köztudott, hogy a Monarchia területén voltak tenyésztésben), aki a lovak között érezte jól magát. A gyűjtemény vezető úgy mutatta be nekem, hogy a "ló tudatú szamár". :))

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.06.20. 19:26:02

@Andrass9: Tudom, hogy minden nap megennéd a körömpörit:) Én eperfagyit vacsorázom.

susztertangó 2012.06.20. 19:38:30

@PO: És a lovak nem röhögték ki?

susztertangó 2012.06.20. 19:43:13

@Babette_: Ha a rizibizi finom, akkor a rakottas is jó vele-éljen a fúziós konyha, amennyiben azt jelenti, hogy mindent hasznosítunk-csak a romlottat ássuk el.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.06.20. 19:46:07

@susztertangó: igyekeztek jó pofát vágni a dologhoz :)) Nem akarták kiérdemelni a "kirekesztő" jelzőt.

Benikuty 2012.06.20. 19:49:04

off.
Új fodrászomnak köszönhetően rádöbbentem, milyen nemes koponya formám van:DD
on

Pinka-Panka 2012.06.20. 19:50:38

@Benikuty: ha megkérdezel én mondtam volna:)

Benikuty 2012.06.20. 19:54:21

@Pinka-Panka: fodrász angyal szárnyakkal!:D

Benikuty 2012.06.20. 19:55:24

@PO: az enyhülésre várhatsz:9

Pinka-Panka 2012.06.20. 19:55:44

@Benikuty: azért attól messze vagyok:)
mit főztél? tippet szeretnék a holnapi menühöz:)

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.20. 20:04:54

@dömbi: Dolgozom rajta! :)
@PO: Hatalmas figurák a szamarak... www.saveyourassrescue.org/gallery.html
@susztertangó: Pont erre érzett rá gyermeki lelkem, mikor jó anyám kreálmányát ízletes szemétdombnak neveztem el. :D Nagyon finomra tud sikeredni az ilyen "dobjuk bele, ami van" módszerrel készült étek.

Benikuty 2012.06.20. 20:05:19

@Pinka-Panka: nem tudom, ezt szabad-e? Zöldborsós pulykamáj, jasmin rizzsel (Panda márka, Thai ), nem kínai módra.

Pinka-Panka 2012.06.20. 20:07:53

@Benikuty: ezt nem annyira, de a rizs az jó, ahhoz kerítek majd valamit:)
még jó, hogy sok a gyümölcs most, az meg mehet korlátlanul:)
kja és a szecsunáid világhíreseceptjét megküldhetnéd, ha ráérsz, pötyögd már át nekem

BariKarika 2012.06.20. 20:10:33

@LepkeReloaded: konkretan macskamanias, a legtutibb bogrem az egy jo fej fekete macska all, szakacssipkaban, kotenyben, habvero meg nemtudommi a kezeben ( mancsaban) es a felirat: born to cook :)
@váj mí: aha, a hohullam szele minket is elkapott kb 1 oracskara...:S most megint borult :(

BariKarika 2012.06.20. 20:18:56

@Benikuty: nem, nem szabad! :( Nalam porehagyma-brokkoli leves, so nelkul, piritott napraforgo es tokmaggal meghintve, dietasan :(

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.20. 20:23:24

@LepkeReloaded: Várom.
@Pinka-Panka: @Benikuty: Nem nyilvános a recept?
Így könnyű, szépeket mondani mi is tudunk 1 receptért...

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.06.20. 20:24:32

@Benikuty: Dobjál már fel egy képet az új frizuráddal,légy szíves!

váj mí 2012.06.20. 20:28:09

@BariKarika: Áh, elkiabáltam. Ömlik az eső. Sőt, szakad. Unom már.

Pinka-Panka 2012.06.20. 20:31:11

@dömbi: szerintem nem titok, Darótól már meg van, a mézes csirkés, már a szecsuánit is kipróbálom - nem karok készet venni:)

Benikuty 2012.06.20. 20:35:20

@Pinka-Panka: összeszedem magam, vagy hát megpróbálom. Mert fejből szoktam, és ahány, annyi:)

Benikuty 2012.06.20. 20:36:17

@Mitzi von Küche: ne haraptasson doktornő, mert beletörik a fogam:D

Pinka-Panka 2012.06.20. 20:43:26

@Benikuty: mindannyiunk örömére, előre is köszi, nagyjából írd le, megértjük:)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.06.20. 20:47:59

Jó estét! Egy olaszrizling hosszúlépés rendel.

Benikuty 2012.06.20. 20:49:23

@Pinka-Panka: posztot ide, és máshová soha többet nem írok. A téma pedig sokkal nemesebb, sokrétűbb annál, mint sem egy hozzászólással elintézhető lenne.

Benikuty 2012.06.20. 20:50:55

@Benikuty: nem nyilvánosan gondoltam.

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.20. 20:53:48

@dömbi: Kiborítottam a sütiformás dobozt. Naszóval: szánkó, rénszarvas, rendes szarvas, sün, csiga, angyal (2 méret), róka, fenyőfa (3-féle), nyuszi, mikulássapkás manó és manólány (2 méret), mókus, zsiráf, üstökös, lepke :D :D, harang (3-féle), hópehely, cakkos szélű szív (3 méret), aprócakkos szélű karika (3 méret), margarétavirág + passzoló méretű üres közepű margarétavirág (2 méret), csillag 5 ágú, csillag 6 ágú (8 méret), szív 6-féle, mézeskalács emberke (2 méret), gomba, maci, elefánt, félhold, víziló. De valahol még lapul egy további bádogdoboz, amiben a dédi barátnőjétől örökölt százvalahány éves kiszúrók lapulnak (cakkos szélű négyszög guráblinak és más hasonlók, utánatúrok a napokban!). :)

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.20. 20:55:07

@dömbi: És persze a szimpla pogácsaszaggató stílus, minitől a tenyérnagyságú fánkszaggatóig. :)

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.20. 20:57:10

@BariKarika: Az én macskajellegű természetemet csak kutyák tudják tolerálni, úgyhogy nemigen lesz cicmic lakótársam, de megértem, ha valaki rajong értük. :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.06.20. 21:07:04

Nem akarok rosszmájú lenni, de megnéztem PA oldalán a Pontybontás profi módra című videót. Ennyi sületlenséget még nem hallottam, és ilyen bénázást is régen láttam már. Ha PA ilyen profikkal dolgozik, nem fogja sokra vinni.

susztertangó 2012.06.20. 21:10:23

Na, úgy látszik nem nagyon volt siker a Fellegajtónyitogató szándékom:-((. De hát izlések és pofonok...

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.20. 21:17:30

@susztertangó: Ne duzzogj. :) Ha tényleg senkit sem érdekelne, akkor András nem találta volna meg pikk-pakk a hozzá vezető linket. A Csík zenekar és Dresch Mihály egyébként nagy kedvenceim. :)

Táfelspicc 2012.06.20. 21:17:32

@susztertangó: mert nálad volt egy szóköz a linkben, ami terminálja a linket.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.20. 21:18:00

@LepkeReloaded: Köszönöm. A készletedből a cakkos szélű szív, és a napokban előkerülő százvalahány éves kiszúrókra részemről komoly az érdeklődés.

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.20. 21:18:11

@Waka: Mazochista. Minek mész oda? :-P

Daró 2012.06.20. 21:19:20

@Waka: PA szerintem lassan becsukja a kaput. Elveszett a karajjal együtt a stílus és az éljenző tömeg egyaránt.
Hajnalkáról sem tudni semmit, Poczok is csak fel-feltünedez itt... nem tudom.
Mi a siker receptje? Ők sem igen tudják mert képtelenek reprodukálni.
Remélem azért néha benéznek ide sutyiban :-D

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.20. 21:19:23

@dömbi: Húha... márminthogy milyen módon érdeklődnél utánuk?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.20. 21:20:08

@Mitzi von Küche: Az sokkal ártalmasabb! tele van szénhidráttal és még finom is ...

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.20. 21:21:28

@Daró: HH ordenáré trágár hogyvoltjaiba véletlenül futottam bele a hogyvolt blogon, úgy tűnik, hogy pillanatnyilag ott uralkodik. Poczok urat valahogyan talán újból írásra kellene galvanizálni...?

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.06.20. 21:24:10

@LepkeReloaded: Néha bekukkantok, csak kíváncsiságból, nem kárörvendeni, de egyre lesújtóbb.
@Daró: Szerintem nagyon melléfogott, de büdös életbe' nem fogja beismerni, talán még magának sem.

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.20. 21:25:45

@Waka: Itt az idő továbblépni, darling. :D

Daró 2012.06.20. 21:28:01

@LepkeReloaded: az a szomorú, hogy HH kutyajól ír egyébként, de gusztustalan mennyire kilóg a kapanyél a szájából és még büszke is rá. (a szakítós írása fenomenális volt)
A hogyvoltot meg SIXX viszi majdhogy egyedül, ő meg nekem kissé terjengős. Lángoló gitárokon viszont vannak jó írásai.
Waka:elég egyértelmű, a napi 600 komment után 0 db... és plö az itteniek mentek volna vele ha nem üldöznek el mindenkit. Pont.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.20. 21:29:05

@Waka: Ma én is odatévedtem (hogy a Táfelspicc blogon pöfögjek egy sort), de az a halbontás sokkoló volt. Így nem is olvastam többet.
Viszont a napokban (talán tegnap?) láttam egy videót a ponty filézéséről. Roppan unalmas volt a bácsi, ahogy beszélt, viszont profi módon demonstrálta a filézést és az irdalást, és érdemben indokolt meg minden mozdulatot.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.20. 21:33:32

@Daró: Hajni az Oceancowboy blog ugyeletes főmegmondója, helikoffere és szakácsa egy ideje. Előszeretettel használja a baltáját kommentelők kihajítására. Stílusa viszont romlott, hiányzik belőle az az ártatlan báj, ami a korai írásait átszőtték. Kvázi Sinya szintre süllyedt.

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.20. 21:34:57

@Daró: Na most ordenáré leszek: HH akkor bolondult meg, amikor lelépett a Zoli. Akkor kezdődtek a cél nélküli trágárságok, beszólások, stb. Tényleg kár érte.
@Andrass9: Kaphatnánk linket? Tudok baromfit és halat is bontani, de szívesen tanulok. :)

Daró 2012.06.20. 21:40:23

@Andrass9: na most komolyan, az Y szálka főzés közben eltűnik? hihetetlen.
Filézni én is így szoktam, irdalni meg nem szoktam.

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.20. 21:40:49

@Andrass9: Nézem a videót, micsoda kése van ennek a szikipontyos úrnak? Nekem is jó késkészletem van, de amit ez a pasas használ... hú.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.06.20. 21:42:57

@Andrass9: Nagyon jó, tetszik, hogy pikkelyes pontyot használ, amiről egyben van lefejtve a pikkely. Én is így szoktam.

Daró 2012.06.20. 21:44:17

Minden gusztustalanság csúcsa a lenyeli-nem nyeli cikk volt, meiner meinung nach persze. Kicsit ott elgondolkodtam, vajon be voltak-rúgva vagy szívva amikor írták?
(egyébiránt tapasztalat, részegen kurva jókat talál ki és élesen lát az ember, nem hiába volt pl. Ady is alkesz)
Nem vagyok én prűd, komolyan, de ez két emberen kívül tartozott-e valakire?

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.06.20. 21:44:37

@Daró: Pedig így van. Az Y-szálka tulajdonképpen elporcosodott kötőszövet, a hő hatására megpuhul.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.20. 21:44:39

@LepkeReloaded: Én már csak ilyen vagyok ....

Az a kés egy jó éles kés. Semmi más!

@Daró: Ezt minden szakács állítja, de szerintem még egy sem evett a saját Y szálkájából! Én viszont rosszul nyeltem egyet kisgyerek koromban, azóta félek tőlük. Mostanra viszont megtanultam halat enni ...

Daró 2012.06.20. 21:45:25

@dömbi: na hallod, pletykás népeknél ez így megy. A lelépős posztot keresd meg ha még nem olvastad.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.20. 21:46:46

@Daró: Jellemző módon egyben a legsikeresebb cikkjük is az volt. Azért ez jellemzi az olvasóközönséget (lásd Benikuty valamelyik korábbi megjegyzését a karajról)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.20. 21:46:59

@LepkeReloaded: Minden megoldás érdekel, hogy az enyém legyen. Vétel,csere, végső esetben nagy duzzogva elfogadom ajándékként is.
Puszi Lepke!

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.06.20. 21:49:06

@LepkeReloaded: Továbbléptem, de tudod, ha az ember elmegy a volt kedvese melóhelye előtt, azért mindig benéz az udvarra, hátha éppen ott cigizik.

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.20. 21:51:46

@Daró: Be voltak. Nagyon. Nekem is beleégett a memóriámba az a poszt, és nem lírai szépsége mián. Valahogy úgy kezdődött, hogy pocsolyarészegen hevertek a konyhapadlón, és akkor merült fel valamelyikőjük fejében a Nagy Kérdés, megírták a posztot, kirakták, aztán kijózanodva jöttek rá, hogy mit csináltak, akkor viszont már virtusból csakazértse' szedték vissza.
@Andrass9: Köszönöm. :) Lehet, hogy az én késeim is tudnak ilyet...? Zwillingek, szeretem apraját-nagyját. :D

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.20. 21:52:27

@dömbi: o.O
O.o
Meglátom, mit tehetek...

BOAR 2012.06.20. 21:53:44

@Andrass9:
Az oceancowboy egy nagyon színvonalas blog volt amíg ez az idétlen parasztp...na jó, nem írom le, szóval HH be nem tette oda a retkes lábát. Polgárpukkasztani tud de az nem nagy művészet, amúgy meg borzasztóan lecsúszott a lelköm...

BOAR 2012.06.20. 21:54:21

Megyek meggyet magozni, sajnáljatok...

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.20. 21:54:55

@dömbi: ... nagyon távoli rokonságomban pedig vérszívó denevérek is vannak, úgy hogy "Tudja, Pelikán elvtárs, egyszer majd kérni fogunk magától valamit..." :D

Daró 2012.06.20. 21:55:08

Nekem van egy csomó annyira de annyira rossz késem, hogy még. eg van egy jó is de az inkább zöldséghez jó, bárd alakú.Tervezek venni egy jót, de sohanincs rá 10ezer forintom. Valóban csak ennyiért lehet jót?

Imre apó 2012.06.20. 21:56:45

Jó íccakát mindenkinek, elolvastam, jó is volt + volt benne jobb is:):)

Amibe nem döglünk bele, attól csak erősebbek leszünk, gondoljatok mindig erre:):)

Daró 2012.06.20. 21:58:03

@LepkeReloaded: Alapszabály: (szintén tapasztalat) részegen nem ülünk le a gép elé ha van internet! Telefont kikapcsoljuk! Az ami másnak mókás, nekünk kevéssé lesz az másnap. :-D

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.20. 21:59:01

@Waka: Hát... nekem mindig a tiszta vágáshelyek jöttek be minden, igazi súllyal bíró szakításnál. Ha valaminek vége, akkor vége... és eszembe jut az a bizonyos vicc a rátóti emberről, aki apránként kurtítja a macska farkát, hogy ne fájjon neki, ha egyszerre vág le egy nagy darabot. :D

Daró 2012.06.20. 21:59:30

Én is léptem. Jó éjt mindenkinek.
Csak nekem tűnt fel hogy PO ritkán van?

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.20. 22:02:19

@Daró: Na most fogsz kiröhögni: én a piszokdrága Zwillingeket az Interspar hajdani pontgyűjtő akciójában vettem pár ezer forintért úgy, hogy képes voltam a pénztárnál elkunyerálni az előttem fizetők pontjait, ha nekik nem kellett. Egyébként pedig annyi bicsak/kés-szakértő férfiú van jelen a kocsmában, hogy bizonyosan kapsz okos választ is a kérdésedre. :D

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.20. 22:04:10

@Daró: Tökéletes sommázata egy nagyon fontos alapszabálynak. :) Amennyire tudhatom, PO zölddió-befőttet készít. Jó éjszakát!

BariKarika 2012.06.20. 22:08:32

@váj mí: itt is :D szel is fuj, hideg is van, be is dobnek valamit, ha nem lennek elvonon ( onkentesen, inkabb megvononak hivnam :) )
@LepkeReloaded: ah, nem rajongok ertuk, csak a valogatott darabokert, macskak kozul csak a MACSKAKAT szeretem, elkenyeztetett szobacicusok, diktator cinyok nemgyerebe...en a bekes egyutteles hive vagyok, nem eszem bele a kajajaba, o se egyen bele az enyembe, kajahoz nem mancsolunk ( nyers hushoz, nyers majhoz sem!), ha en a wc-be akkor o is a sajatjaba, ha en beken hagyom ot akkor o is engem etc...ilyen macskaval eleddig vagy kettovel talalkoztam, neveles kerdese, nekem sikerult :) pedig egy VII. keruleti, Kaluzal teri rosszeletu anyja volt aki fuvel-faval-macskaval...:P

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.20. 22:17:54

@BariKarika: Rokonszenves és egészséges filozófia, tetszik. :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.20. 22:24:50

@BariKarika: A mi macskánk rengeteget tanult. A lakás földszintjén semmilyen bútorra nem mászik fel és a konyhába sem megy be, pedig ajto nincs. Leül az ajtó helyén és les befele :)
Az emeleten viszont teljes a parádé! Minden ágy, fotel az övé (gyerekek birodalma volt, így nevelték) . Nagylányomat kitúrja éjjel az ágyából, hogy elférjen :).
14. évét tapossa már.

susztertangó 2012.06.20. 22:51:10

@LepkeReloaded: Ennek örülök.@Táfelspicc: Köszönöm, sose jöttem volna rá.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.06.20. 22:55:50

@Daró: van, csak kukkol. Eddig fontos beszélgetést folytattam, most pedig FAVI-MIR adatlapokat csinálok. Ez leköti minden agysejtemet :))

Amit Lepke dicsért, valóban nagyon jó kés. Talán kovácsolt pengéje van - Süllőcske azzal vágta nálam a halsalihoz való cuccokat. Az a baja, h annyira kemény a vasa, hogy amikor már megy ki az éle, a fenőacél nem sokat segít rajta.
Majd mutatok Dixon pengéket. Nem drága, de nem rossz anyag. Abból megéri egy sorozatot tartani otthon. Itt Józsán készítik.

@LepkeReloaded: jó, h eszembe juttattad: VÍZCSERE!

Végre ablakokat lehet nyitni, nálam kint már 24 C alatt van - árnyékban. :D

1kutya 2012.06.20. 23:12:20

nah meggyüttem a fejedelmi vacsorából. menü: marhagulyás csipetkével, bárányfasírt zőccségekkel, sülthal édes csiliszószos tavaszi tekercsekkel és szűzérmék zöldborsos mártásban, barnarizzsel:)

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.20. 23:13:09

@susztertangó: Én akkor voltam kamasz, amikor a Muzsikásért való rajongás felért egy politikai hitvallással. :D Az idők megváltoztak, ezirányú ízlésem nem. :)
@PO: Te, el ne fuseráld azt a zölddiót, semmihez sem hasonlítható az illatos szirupban halkan megroppanó diócska íze... három szemnél többet egyszerre sosem tudtam megenni, de nagyon szeretem! Sajnos nincsen diófánk, egyébként magam is csinálnám.

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.20. 23:15:12

@1kutya: Irigylünk, utálunk! Ilyen nyálcsorgató módon dicsekedni! Bárányfasírt! Sült hal!! Hess innen! :D :D :D

1kutya 2012.06.20. 23:17:06

@LepkeReloaded: és még ha azt is elmondom, hogy mindezt fizették helyettem?:-DDD

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.20. 23:18:00

@1kutya: *gyilkos tekintettel bámul, csápot lenget*

1kutya 2012.06.20. 23:24:31

@LepkeReloaded: azt hiszem elő kell vennem védekezésképpen a légycsapót:-DDD

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.06.20. 23:27:01

@1kutya: ez nekem 5 napi ebéd! :))

@LepkeReloaded: az én nagyanyám egyszerre csak 1 szemet adott :-/ Amikor a sajátomat falatoztam, abból is elég 1 szem. Igaz, én ezeket nagyon vékonyra szoktam szeletelni, üdvözlőfalatokként kínálni. Így nem nagyon ropog a fogam alatt :))

Nekem van egy öreg diófám, de az idén nem nagyon volt rajta, tavaly is igen kis szemek. Most nagyon szépeket szereztem, meg vannak reá a módszereim ;-)

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.20. 23:30:58

@1kutya: Itt az idő szólni a mérgező hímporú kuzinoknak... még hogy légycsapóóóóó! :D :D Olyan algériás viszketőrohamot hozunk rád, hogy ahhoz képest a bolhacsípés smafu!
@PO: Én meg két ujjam közé csippentem a diócskát, beleharapok, selymes "ropp", szirup-dióíz szétárad... mmmnyammm...

spájdernecc 2012.06.21. 05:27:04

@váj mí:
04:53 és 04:55 között cirka 24 csepp eső esett
ezért meg tudok ajánlani 0,2 fokot, de csak a gavallériám miatt. / nyugi, nem fertőző /
-
Jó reggelt!
Kávé, kis tej, cukor nélkül :)

susztertangó 2012.06.21. 07:09:58

Reggelt!Egy régebbi posztot olvastam és annak kapcsán írom: égésre használják a Noni nevű gyümölcslevet.Nyilván nincs mindenkinek a kamra polcán, de a kisagyában lehet-mármint az infó. Volt róla képes riport, hogy valaki a bográcsból öntött magára valami forró levest-pedig nem is Egerben-utána Morinda Citrifoliával (azaz Noni) kezelte az égést és látá, hogy jó. Erről saját tapas-talat nincs, de lábszárfekélyre jó volt belsőleg, aki ajánlotta természet gyógyász (már meghalt) azt mondta: a sebre is önthettem volna, hamarabb gyógyul.Engem meg hamarabb rúgtak volna ki a Nyirőből, ha látják, mit öntözök rokonom háxlijára.

Ugyandehogy (törölt) 2012.06.21. 07:16:35

@susztertangó: én a macskám égett talpára az alovera leveléből kentem, és jó volt.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.06.21. 08:44:54

@1kutya: De jó magának - én csak dolgozni járok oda.
@Babette_: Ez így van (csípésre is kitűnő), meg az Irix is jó (ha még lehet kapni).

váj mí 2012.06.21. 10:50:01

@BariKarika: Mostani helyzetjelentés szerint, az ég borús, szerintem ebből még zuhé lesz.

@spájdernecc: Hm, kábé egy órás félig-napsütésért, ami ide jutott tegnap, cserébe valszeg, neked ennyit bartereztek le. Miután levonták az adót ;)
süti beállítások módosítása