A napokban vettem grillezni való Camembert sajtot, ami igen előkelő helyet ért el egy abszolute nem releváns kóstolásos teszten :)
Azt írják a dobozon, hogy próbáljam meg serpenyőben is. Megpróbáltam:
Hozzávalók 1 személyre
- 1 db Tihany Válogatás grill Camembert sajt
- 1 ek olivaolaj (kicsit unortodox módon, de olajoztam a serpenyőt)
- 1 fél girizd fokhagyma
- 1 kk Anaheim csilikrém (közepesen csípős, ám aromás)
- 2 marék olajbogyó
- 1 ek szilva-nektarin lekvár NOC (cukor nélkül)
A serpenyőbe öntöttem az olivát, beleszeleteltem vékonyan a fokhagymát és hozzáadtam a csilikrémet. Addig pirítottam, míg a fokhagymának elkezdett színe lenni, amikoris beletettem a sajtot. 4 percig sült az egyik oldala, ekkor megfordítottam, kiszedtem a fokhagymát, meg ne égjen és kicsit feljebb véve a lángot további 4 percig sült a sajt. Mindkét oldalán szép piros kéreg alakult ki (köszönhetően a csilikrémnek is).
Mivel a sajt elég nehéz, ezért sós és ecetes ízesített olajbogyókkal és savanyú lekvárral tálaltam.
A fokhagymát is megettem vele, mert azt nagyon szeretem. A lekvár kifejezetten passzolt hozzá, érdemes volt felbontanom egy üveggel!
Tényleg jó sajt ez. Melegszendvicskedvelők figyelmébe ajánlom, mert tökéletesen folyik a sajt a héján bévül. Én még tunkoltam is kiváncsiságból :)
A "finom fűszereket" nem éreztem a sajton és csak pár nap múlva mutatta meg a fiam, hogy van egy kis fűszeres zacskó a dobozban, mint az instant ramen levesekben ...