Megirigyeltem Andrástól a tojássalátát. Mivel a kelt dolgokat lehetőség szerint kerülnöm kell, gondoltam egy kis pufferanyaggal dúsítom a tojást, úgy kenyér nélkül is laktató. A borsó magas purintartalma miatt kiesett, helyette krumpli került bele. Az elnevezésen sokáig törtem a buksimat, szerettem volna szabatos lenni. A tojássaláta ugyebár nem jó, mivel a tojás csekély mennyiségben van képviseltetve a keverékben. Az izét már lelőttem a szójánál, a kutymuty az ebtartókat zavarta össze, a Fradi saláta meg esetleg a B-közepet hozná a nyakamra. A majonézes, tejfölös, mustáros, citromos és fehér borsos burgonya almával, mogyoróhagymával, csemegeuborkával, csemegekukoricával, párolt répával valamint kemény tojással egzakt, de túl hosszú.
Mindegy, vágjunk bele.
A sárgarépát kábé centis kockákra vágtam, majd egy korty víz kíséretében, egy lefedett jénaiban 20 percre betettem a mikróba. A héjában főtt krumplit és az almát szintén centis kockákra, a csemegeuborkát, a kemény tojást és a mogyoróhagymát félkarikára vágtam, a kukoricát felbontottam, és leöntöttem a levét.
A majonézt azonos mennyiségű tejföllel, két evőkanál mustárral, egy mokkáskanál őrölt fehér borssal, csipetnyi sóval, egy fél citrom levével és egy kevés porcukorral kikevertem.
Összekevertem mindent, és egy éjszakára a hűtőbe tettem érni. A hagyma a csemegeuborkával és a majonézzel hihetetlen finom ízt eredményezett.
Kanállal ettem.