Feleségem osztálykirándult, elmentem hát a madarasba körömért. Rég volt már, a maradék lefagyasztott is elfogyott. Végre tisztességes áron adták ...
Ghí ismét
Fogyófélben van a 2012-ben készített ghí, ezért újat kell csinálni. Mint írtam a részletes ismertetésnél, a megfelelõen elkészített tisztított ...
Gombaleves szegfűgombából
Eljött a számadás ideje, felmértem a fagyasztó tartalmát, mi az, amit fel kell használni, mielőtt beérik az új. Kezembe is akadt egyből egy csomag ...
Az utolsó kacsaaprólék leves a féltve őrzött ajándékból
Történt, hogy egy kedves barátunktól kaptunk számos kacsákat karácsonyra. Vadat is meg házikacsát is. Mivel egyszerre nem eszünk meg ennyit, ...
A Detto Bisztróban jártunk
Van egy bisztró/kocsma/étterem a közelben, Adyligeten, ahova soha nem jutottunk még el. Csak 20 perc séta az egész és valahogy mégis kimaradt az ...
Marharagu vadasmártással
Itt bambultam, hogy enni kéne valamit, amikor szól a feleségem, hogy van még vadasmártásom a csodahüttõben. A dolog pikantériája, hogy õ nem ...
Egy kicsit más tökfőzelék
Továbbra is a kedvenc fõzelékem, sajnálom azokat, akik nem szeretik. A régi (immáron 25 éves) Börner V szeletelőm teljesen felmondta a szolgálatot. ...
Confit de Canard (Kacsabefőtt)
Az ókori Egyiptomban már i.e. 2500-ban felfedezték, hogy sokféle madarat és állatot lehet felhizlalni mesterséges túletetéssel (töméssel / ...
Tárcsán tarja ezzel-azzal
Úgy volt, hogy közelgett a rendes tavaszi céges muri ideje. A Főnök valahol kódorgott, Kisfőnök1 keresett meg.
- Ha lesz buli a vendégházban, ...
Lady Pivo
Poczoknak megjelent egy könyve.
Kb. 80-100 db "gasztroegyperces" van benne, ami anno a Malackarajban jelent meg meg egypár a Blogkocsmáról is.
...