Augusztus 30-án befejeződött a paradicsomszezon. Lecsipegettem még egy kilóra való, vállalható állapotú paradicsomot, a többit ott ette meg a ...
Majorannás csirkecomb vöröslencsével
Paradicsom ivólé
Augusztus közepén beindult a paradicsom. Ekkoriban még semmi nem utalt arra, milyen csúfos véget fog érni az egész paradicsom ültetvény, főleg, hogy ...
Jalapeño Poppers
Fûszeres krémsajttal töltött jalapeño paprika bundázva és kirántva. A név eredetileg az Anchor Food Products of Appleton, Wisconsin cég márkaneve ...
Ecetes jalapeño paprika
Aki evett már mexikói ételt, az biztos találkozott már ezzel a csilipaprikával, amit ecetes lében tesznek üvegbe. Nachos vagy enchilada vagy bármely ...
Thai csili paszta házilag I. Frissítve
Beindult a csiliszezon a kertben, sorban érnek a paprikák. Az elsõ a Georgia's Flame fantázianevû paprika, ami szép vastag húsú és közepesen ...
Csili paprikák csípősségi indexe (SHU táblázat)
Összegyűjtöttem sok weblapról a különféle csilipaprikák csípősségi indexét és egy nagy táblába rendeztem, hogy bárki összehasonlíthassa ...
Borfeszt
Borfesztiválban voltunk. Igazából magamtól eszembe nem jutott volna ilyen célzattal elzarándokolni a fővárosba, de a Varga Pincészet volt olyan ...
Krumplifőzelék fasírttal II.
Hát ezt nem lehet megállni, hogy ne posztoljam. Waka megírta a piros krumplifõzeléket , ami nekem (és sokaknak) újdonság.
Én meg elmesélem a ...
Varga pincészet a Budai Borfesztiválon
Nem szoktunk reklámanyagokat az orrotok alá dugni (bár Waka már beszámolt egy kiállításról), de kaptunk egy személyes meghívót a Varga pincészet ...