A lehető legegyszerűbb, ám igencsak ütős spagetti receptjét prezentálom. Mivel imádom a fokhagymát (és frissen szedtem a veteményből), nem álltam meg egy kis csilipaprika nélkül készíteni.
Gyengébb tűrőképességűek kihagyhatják a csilipaprikát ...
Lementem a veteményesbe, mit hozzak fel, és szép paprikákat találtam. Hamár ott jártam zöldfűszereket is szedtem, mert az kell hozzá.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tányérra tettem, hogy külön lefotózhassam a termést, amire büszke vagyok.
Azért az összetevők listája nem maradhat el:
- 40 dkg spagetti (nincs a képen, de anélkül ...)
- 20 dkg reszelt parmezán sajt
- 7 girizd fokhagyma
- 5 csilipaprika (kicsi meg nagy), csak a vékony csípett
- 1 marék petrezselyem, mert az lágyítja az ízeket
- nagy csipet oregano
- 2 zsályalevél
- 2 bazsalikomlevél
- 1 zellerlevél (lehetett volna lestyán is, de az ide nem passzol)
- 1 dl olivaolaj
- 3 dkg vaj
- Frissen őrölt bors izlés szerint
- só (ne sajnáld belőle)
Feltettem az olajat kis lángra forrósodni.
A paprikákat felkarikáztam, a zöldfűszereket megaprítottam. A fokhagymát a kés lapjával megzúztam, mert úgy könnyebb meghámozni.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Azt is felszeleteltem és előkészítettem az alapanyagokat a deszkára. Ekkor feltettem a spagettit főni 8 perc zubogásnyi időre, 2 ek sóval: nekem úgy lesz al dente.
A serpenyőbe hozzáadtam a vajat, mert úgy selymesebb lesz. Ment bele a fokhagyma. Micsoda illat áradt a konyhában!!! Arra azért vigyáztam, hogy ne égjen meg, mert sajnos hajlamos rá. A tészta meg is főtt, így a főző léből kimenekítettem egy decinyit, és daráltam a tésztára kevés borsot..
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Megsóztam a piruló fűszereket. Kicsit lejjebb vettem a lángot, mert azért szineződött már és hozzáadtam az összes többi fűszert. Egy fél pici vereshagymát is felkarikáztam, de végül nem adtam hozzá a szószhoz. Viszont beleöntöttem a tészta félretett főzőlevét - ez remekül besüríti a szószt!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Rotyogtattam vagy 3 percig, majd beleöntöttem a tésztába. (Fordítva jobb lett volna, hogy picit pirítsak rajta, de most így adódott...) Hozzákevertem a sajt felét és összekevertem a tésztával a kislángon.
![]() |
![]() |
Gyorsan kiszedtem magamnak egy tányérral, és befalatoztam.
Nekem nagyon izlett. Még pár napig rájártam parmezánnal megszórva, míg el nem fogyott.


























Az utolsó 100 komment: